Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Audi: Triumf v Le Mans

22 komentářů

už jsou poněkud staršího data. Letos jel tým Goh s Audinou v trochu jiném barevném provedení. Jinak je škoda, že Bentley neuvolnil své loňské vozy pro soukromé týmy. Ten závod by mohl být potom zajímavější.
..jen tak pro zajímavost :😊) Audi by měla málo šancí !
Těžko říct. E😜 Speed 8 byl v podstatě Audi R8 s jinou kastlí. Vycházel z neúspěšného kupé Audi R8C z roku 1999.
Mercedes toho v Le Mans v posledních letech (98,99) také moc nepředvedl. CLK-LM vypadly pro poruchy po hodině a CLR si zalétal. A nebyly to nejrychlejší prototypy v poli.
Nejrychlejší byla jednoznačně Toyota GT One z let 98 a 99. Ty by natrhla triko i Bentleyi. Škoda, že se Toyota soustředila na F1.
Bentley a Toyota - to by se mi líbilo.
ano, ano. Uzavřený prototypy jsou nádhera.
Podle mě byla poslední pořádná čtyřiadvacetihodinovka v LeMans v roce 1999. Od tý doby je jasný, která značka vyhraje. Ale kam se hrabe devadesátejdevátej na bitvy Porsche x Ferrari na začátku 70-tých let a Porsche x Jaguar x Sauber Mercedes na přelomu 80-tých a 90-tých let. To bala zlatá období. Třeba nás příští rok čeká něco podobného, i když v tomhle jsem spíš pesimista.
99 byla opravdu bomba, ale co se týče vozů, tak za poslední léta byl nejlepší 98 (Porsche 911 GT1 vs Toyota GT One vs Mercedes CLK-LM vs Nissan R390 vs BMW V12 LM)
Mimochodem, ona Toyota nebyla jen nejrychlejší, ona také báječně vypadá. A pokud sis všiml loňských a letošních vozů Pescarolo týmu, tak ti musí dojít, kdo v nich má prsty. André de Cortanze.
Škoda jen, že nemaj kabinu a výsledky.
No jo, chybějí tovární týmy. Škoda, na konci 90 let to vypadalo na znovuvzkříšení Le Mans, a teď to upadá. Uvidíme za rok.
Každopádně Kristensen je posledních pět let dobrý klikař. Já mu to přeju, je to sympaťák, ne jako třeba Biela.
Jenze Toyota byla ziznivejsi. Co se tyce poctu kol, tak rekord drzi Audi a Bentley.
pamatuje tu nekdo zavody Walkinshawovych XJR s tovarnimy Porsche 956 a 962? To bylo neco... 24h nejak upada, je malo firem, ktere nasazuji tovarni tymy.
962 to byla nadhera 😊))
Jestli jsem pred nejakym casem dobre cetl, tak Porsche planuje na pristi rok navrat do nejvyssi tridy.Tak jsem docela zvedav.Navic doufam ze v roce 2006,kdy je 100ý rocnik tohoto zavodu, nabitou startovni listinu.
Na 100 ročník bych to neviděl. LeMans se jezdí od roku 1923 a za války se nejezdilo.
Už jsem někde četl, že se příští rok chce vrátit i Audi a dokonce s novým vozem. Že bychom zažili bitvu Porsche x Audi ?
Bohužel to psali jen na nějakém fóru, a oficiální zprávu jsem nikde nenašel. Jestli máte někdo nějaký odkaz, napište.
[odkaz]
Svata pravda!!!!!!!!!!!!!!!!
V roce 89 ujel vitez 5332.7 km ale asi se menila od te doby trat...
Na Hunaudiries ( či jak se to píše ) jsou teď dvě vlásenky, za mostem Dunlop je místo rovinky podlouhlá zatáčka a co já vim co všechno ještě.
Mě to vyšlo v roce 1989 na 5278,26km nebo 5278,65km pro vítěznej Sauber (390kol x 13,534km nebo 13,353km podle zdroje), ale nemám oficiální údaje. Vycházím z [odkaz] a z [odkaz] . Ale pořád je to víc než letošní výsledek.
Mrknete sem [odkaz] to je fakt mazec