Novinky
0
i když Gulf je legenda, mně osobně se vůbec nelíbí ta kombinace bledě modré a oranžové.
Přejít do diskuze
Ti co ten motor vymysleli nedostávají prachy za to, že když neumí dostat z litru 100k, tak tam hodí turbo. Je pěkné, že taková S2000 má 120k z litru bez turba, ale aby to jelo tak musíš točit 5000 a víc. Tenhle Ford stoprocentně táhne dřív.
auto, ktere rozdupalo v Le Mans : a zcela v souladu s pravidly ...... obchod je obchod, city a fairplay jsou pro slabochy.
presne. ak niekto chce rychle auto, tak si moze kupit imprezu, evo 8, elise, alebo jedno z obrovskeho mnozstva menej znamych aut. a co sa tyka materialu pre spekulantov: hociake auto sa da kupit. aj enzo. len treba mat dost penazi.
predpokladam ze jeden z dovodov fordu obmedzit pocty je aj pozdvihnut exluzivitu vyrobcu. keby to robil len kvoli peniazom, tak by dal nizsiu cenu a predal ich mnohonasobne viac. a ce oprasuju 40 rokov stary design? no a? to auto vyzera fantasticky, to iste plati aj o novom mustangu.
predpokladam ze jeden z dovodov fordu obmedzit pocty je aj pozdvihnut exluzivitu vyrobcu. keby to robil len kvoli peniazom, tak by dal nizsiu cenu a predal ich mnohonasobne viac. a ce oprasuju 40 rokov stary design? no a? to auto vyzera fantasticky, to iste plati aj o novom mustangu.
Jasne, neni to jediny a samospasitelny parametr, ale autor clanku to uvadi jako parametr snu, tak jsem s tim polemizoval.
Stejne to nakonec prodaji svym nejlepsim obchodnim pratelum (kapitalismus je kapitalismus). A ti s tim budou spekulovat. Kdyby to prodavali jako to dela Lamborghini, exkluzivni by to bylo taky a v konecnem dusledku pro opravdove milovniky aut levnejsi (protoze ti jinak budou jeste muset nasypat dvojnasobek ceny spekulantum). A proc to dela Ford takhle? Asi proto, ze ho ridi obchodnici, kteri maji k tem spekulantum bliz nez k milovnikum aut. BTW, fakt se mi to auto libi, ale nemam rad spekulanty.
nevím, k čemu je dobrý poměr objem/výkon..... fakt to nechápu. vždyť to nic neříká. ani o hospodárnosti. právě že třeba takový Lincoln s 4,6 l V8 má toliko koníků jako cca M-B S 320. jenže když žere o něco míň než meďour tak z toho srovnání tedy vychází lépe, ne? ( www.fueleconomy.gov )
to bude tím, že budíky všech značek proměřují. úplně přesný systém by byl příliš drahý a jelikož nesmí ukazovat ani o kilometřík míň (kvůli trestnímu stíhání přestupků), tak radši ukazují víc. čím větší rychlost, tím méně přesně ji budík udává.
Ad "Tady jde jenom o spekulanty." ... Mam rad tyhle spiklenecke teorie bez hlavy a paty. ;o) Nebo te snad napada pohnutka, ktera by Ford vedla k tomu, aby se staral o nejake spekulanty, ze kterych bude mit tak leda ho\/no??? (Ale nic ve zlem.) Ford chce mit proste exkluzivni karku - that's all. A vyrabet auto, ktere rozdupalo v Le Mans do te doby dominujici Ferrari, jinak nez v omezenych seriich, by byla skoro svatokradez, nemyslis?
Lamborghini bych s GT40 nesrovnaval (BTW Mugo stoji 2x tolik), jaho exklusivitu mu zarucuje z velke casti uz jeho jmeno - Lamborghini nevyrabi auta pro celou dorinu, nakupni vozitka ani skolni autobusy ...
Tech aut za $150000 potkam denne cca 50-100. (Kdejaky Sko, S8, BMW7 stoji vic; o Porschatech nemluve - a proti nim je GTcko jeste o tridu vys. (IMHO))
Pro jistotu opet verejne priznavam, ze Fordu drzim palce dlouhodobe; takze kdyz najdete v mych prispevcich neco neobjektivniho, nestydte se mi to omlatit o drzku. ;o)
bye und majte sa
Lamborghini bych s GT40 nesrovnaval (BTW Mugo stoji 2x tolik), jaho exklusivitu mu zarucuje z velke casti uz jeho jmeno - Lamborghini nevyrabi auta pro celou dorinu, nakupni vozitka ani skolni autobusy ...
Tech aut za $150000 potkam denne cca 50-100. (Kdejaky Sko, S8, BMW7 stoji vic; o Porschatech nemluve - a proti nim je GTcko jeste o tridu vys. (IMHO))
Pro jistotu opet verejne priznavam, ze Fordu drzim palce dlouhodobe; takze kdyz najdete v mych prispevcich neco neobjektivniho, nestydte se mi to omlatit o drzku. ;o)
bye und majte sa
Ford za to stejne dostane jen tech 150000 USD, zbylej pulmilion shrabnou ti spekulanti, kterejm je jedno, jestli si koupi sportovni auto nebo obraz slavneho malire. Stejne to kupujou jenom kvuli zisku.
Muzu mit dotaz? Kolik aut za 150000 USD potkas denne? Ja bych se o exkluzivitu takovyho auta nebal. Tady jde opravdu jenom o spekulanty Kdyz budu chtit sportak a budu na to mit, radsi si koupim Lamborghini nebo Ultimu GTR. Mimochodem, ti nemaji zapotrebi oprasovat 40 roku starej design, delaji proste jen sportovni auta, a ne investicni objekty pro spekulanty
Jeste dodam poznamku (svuj nazor): GTcko (a hjemu podobna auta) nejspis obsahuje technologie, ktere nejsou uplne za babku; takze aby se zaplatily (aby za ne nekdo byl ochoten zaplatit), musi mit kupujici pocit, ze si kupuje neco EXTRA. Ten pocit mu davaji a) prave pouzite technologie b) i vedomi, ze jeho auto nebude mit kdekdo ...
Proto si myslim, ze stlacovat cenu supersportu tim, ze jich vyrobim 100.000, je nesmyslne ...
Proto si myslim, ze stlacovat cenu supersportu tim, ze jich vyrobim 100.000, je nesmyslne ...
A proc by o tom sportovni auta byt nemala? Jisteze mela a jsou; sportovni auta nepochybne JSOU i o exklusivite. Kdo si takove auto kupuje, nechce, aby mu zevsednelo tim, ze na ulicich bude potkavat denne 100 jeho "brasku". (Komu na tomhle nesejde, at si poridi Imprezu - ta nekterym z tech exklusivejsich aut nejspis i natrhne p.del.)
Neboj, ti ridici se stejne nebudou vybirat podle toho, jestli umi ridit. Spis podle toho, jak tlustym mescem budou chrastit nebo jak casto o nich pise bulvar.
Neni to dan neschopnosti vyrobit vetsi pocet kusu, je to ulitek spekulantum a snaha zachovat vysokou cenu. A o tom by sportovni auta byt nemely.
To s tým výberom vodičov by malo byť samozrejmosťou pri všetkých autách nad 300 koni, aby sa nestávalo, že za volant takého auta sadne arogantné hovado, alebo vymachlená pipulka a následne ohrozujú všetko živé.
Jestli mas pocit, ze omezeny pocet kusu (jakehokoli supersportu) je dan neschopnosti vyrobit aut vic, asi budeme muset pockat, az se posunes dal ... Nic ve zlym.
Na Americky auta nenadavam, GT se mi v zasade libi, ale s tim poctem to fakt nevyresili dobre. Podle me, kdyby to udelali v neomezenem poctu za rozumnou cenu (rekneme tech 150000 USD), bylo by to uplne super a i by na tom vydelali. Ale ze ho dodaji do Evropy jen 101 kusu, bude to akorat material pro spekulanty. Uvidite, za kolik se budou za chvili prodavat. A to se chvastali, ze budou konkurovat Ferrari. Nechapu, ze velkej slavnej Ford neni schopnej vyrobit pro Evropu vic jak 101 kusu. Jinak ten interier se mi taky libi a ten motor je taky dobrej, i kdyz to neni co se tyce pomeru vykon/objem zadna hvezda (viz jiz drive zminovany BMW M3).
jo, ty packy!!!! 3, 2, 1, ready for take off!!!!
ale, ty 3.3 sec sa mi tiez zdaju dako malo. na druhej strane, bohvie ake to ma sprevodovanie a hmotnost atd. navyse, tie udavane zrychlenia su vzdy dake divne. ja na mojom aute dam za 7.7 sekundy 105 kmh a udavane je zrychlenie 8.6 sec.
v kazdom pripade, gt je uplna nadhera. dufam ze ho niekedy uvidim na ceste 😄
ale, ty 3.3 sec sa mi tiez zdaju dako malo. na druhej strane, bohvie ake to ma sprevodovanie a hmotnost atd. navyse, tie udavane zrychlenia su vzdy dake divne. ja na mojom aute dam za 7.7 sekundy 105 kmh a udavane je zrychlenie 8.6 sec.
v kazdom pripade, gt je uplna nadhera. dufam ze ho niekedy uvidim na ceste 😄
určitě si ten týpek, co jinak nadává na US auta, ani se nedivím, že do Evropy jde tak málo kusů. každý má to, co si zalouží
nejvíc mě berou ty páčkové ovladače
nejvíc mě berou ty páčkové ovladače
101 kusu pro Evropu - to jsou teda pocty, ktery asi ukazuji, jak si Ford vazi evropskych zakazniku. Radsi to proda Americanum, kteri jsou zvykli jezdit s automatem. A co je to za hloupost, ze vykon 100 koni/litr je hranice snu? Tak u nepreplnovanyho motoru, a to uz mela M3 predchazejici generace. Na preplnovanej motor to neni zadnej zazrak. A to srovnani s Ferrari Stradale? Neni divu, ze je Ford rychlejsi, kdyz ma skoro o dva litry vetsi motor navic s preplnovanim. Ja osobne bych volil Stradale, protoze bych se o nej nikoho nemusel doprosovat. S tim limitovanim poctem to pekne pohnojili. To neni zadna konkurence pro Ferrari, jak se od zacatku chvastaji, to je vyroba dalsiho super kseftu pro spekulanty
rozhodně bych se za něj nestyděl .... No a jestli by zrychlilo za 3,3 s nebo za 5 s, je mi upřímně jedno .... protože tohle auto je pojem .. Mrzí mě jen jedno ... že mezi těmi 101 majiteli nebudu já.
tomu zrychleni na 100 za 3,3 bych neveril. V jednom nedavnem testu dostali SL600 na 60 mil za 3,6 (tj. 100 3,😄. Clanek viz. [odkaz]
Pri tom ma katalogove 4,7. Za 3,6 se tam nedostane ani SL Brabus se 640 PS.
Pri tom ma katalogove 4,7. Za 3,6 se tam nedostane ani SL Brabus se 640 PS.