Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ford Shelby Cobra concept - One more time

17 komentářů

Docela zajimavy. Ikdyz na prvni pohled vypada zepredu trosku divne. Ford proste koncepty umi. Ale to co s tim potom provede..... viz mustang
Nelibi se mi to, klasicka Cobra je klasicka Cobra..... zvlast kdyz ji u AC stale jeste vyrabeji....
Ten chlapik co ji ridi je Carol Shelby. Pred pul rokem podepsal s Fordem dalsi spolupraci a tohle vypada na jejich dalsi vytvor.
Klasicka Cobra je nadherna i v dnesni dobe, ale tohle vypada taky moc pekne. Uvidime jak to dopadne. GT byl koncept, Mustang byl koncept.......
Ale vic by me potesil poradnej Cosworth pro Evropu 😉)
nevis jestli bude novej Shelby Mustang?
BTW: to redakce: a co Vette Z06? Nemylim-li se, tak 0-60mph za 3,9s ...
BTW - chces jeste ty fotky Lincolnu atd.. ?
Nemýlíte se, někdo uvádí zrychlení na 96, někdo na 100 km/h a já si je spletl. Díky za upozornění, opravuji.
Co ja vim, tak Cobry vyrabi Shelby. AC, pokud jeste existuje, myslim dela neco jinyho. BTW: AC Cobra je slabej odvar Shelby Cobry. Puvodni AC Ace pripadne AC Cobra mely ctyrvalce asi 2,5l a vykon pod sto koni. Presto sice vyhravaly v Anglii zavody, ale teprve Shelby z toho udelal bestii instalaci sedmiapullitrovyho Fordu 427 ...
AC stale existuje a pokud se nepletu, porad Cobry vyrabi - i kdyz treba s triapullitrovym Lotusem (nebo je alespon donedavna vyrabel). Puvodni AC Cobra mela oznaceni 289, coz byl objem motoru v krychlovych palcich (1 ci je zhruba 16,38 ccm, tak si spocitej, jakej objem ten motor mel.....). A rozhodne nemel vykon 100 koni, ale skoro trikrat takovy, 275 k (tovarni udaj AC). Pak prisla Cobra 427 s Tebou zminenou sedmilitrovou bestii. Samozrejme, oba motory byly osmivalcove Fordy. Shelby stavel vlastni upravene Cobry 427 (treba verze 427 S/C mela kompresor a hodne pres 500 k). Nevim ktery model Ace mas na mysli..... Udaje o predvalecnych Ace a Ace Sports k dispozici nemam, ale povalecny Ace mel vlastni dvoulitr a 105 k, od roku 1956 mel motor Bristol 1971 ccm (BMW 32😄 se 105 resp. 125 k. Je fakt, ze Cobra vznikla na popud Fordu, ale Tvuj prispevek jinak obsahuje docela dost chyb. Skoda.
Jen pro doplnění: AC Ace se stal základem pro vývoj Cobry pod taktovkou Shelbyho - v 62' začala v LA montáž prvních 100 ks motorů Ford 4,2 l z Mustangu do importovaných upravených podvozků z Anglie - typ 289 - později s motorem 4,7 l - výroba se rozdělila mezi USA a Anglii. V 65' byl představen typ 427 s motorem 7 l (Big Block). Vyrobeno bylo 1011 ks z čehož 356 bylo typu 427.
Motor 4,2 l z Mustangu? To je co? Do 'Stangu se davaly nejaky sestivalce ( neco mezi 3 a 4 litrama, nevim, sestivalce me nezajimaj 😊) a potom 289 (4,7l), pozdeji 302 (5l) 351 (5,7l) 390(6l) 427(7,5l). Okolo 4,2 l byl jenom jeden ze sestivalcu na konci 60. let, ale ten se do Cobry urcite nedaval. Jinak oni to teda v '62 nebyly motory z Mustangu, protoze tou dobou nebyly zadny Mustangy ... Ty se zacaly delat 1964 1/2 (duben '64).
Jo, jo, sprasil jsem to: první motory byly z Falcona - 4261 ccm, posléze small blocky atd. Tebou zmiňovaný šestivály v Mustangu byly původně taky z Falcona - 2,7 l.
Jasně, vzhledem k tomu že Mustang je z Falcona celej .... 😊
Sorry, trosku jsem si zamenil jmena. Mel jsem pocit, ze existovala i Cobra s motorem puvodni Ace, a ono ne. Ale jinak mame pravdu oba - AC Ace bylo totez jako Cobra, jenom se do toho montoval ten bavorackej Bristol nebo pozdeji Ford 2,6 l. AC Cobra uz bylo dilo Carrola Shelbyho, s motorem stejnym jako v Mustangu - 289 V8 (cui na cm3 prepocitat umim 😊. Pak do toho zacali davat i 427. Vetsina big block Cober ale nebyla AC, ale Shelby American Cobra. Vsechno cos napsal je pravda, ale ja mam zase pravdu v tom, ze AC sami udelali jen Ace, ktery mel tech mnou zminovanejch 100 koni. Legendu z ni udelal az Shelby.
jak tak koukám na letošní Detroit.....samé sporťáčky. a já se těšil na limuzíny
tý brďo pěkný, s tímhle by člověk zaujal, ale nevím, jestli bych to po přechodu z Felicie udržel na cestě
je to bomba
Je to to nej auto co jsem kdy viděl.Jaká je jeho cena???