Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Detroit: Pontiac Solstice - Amerika objevuje klasiku

Rok po uvedení překvapivě úspěšného konceptu přichází GM již s předsériovou podobou nového roadsteru, který se míní svézt na rostoucí vlně obliby klasicky střižených otevřených dvoumístných sporťáků á la Mazda MX-5 Miata. (doplněno o 4 plakáty)
Zpět na článek
22. 4. 2015 04:41
Nic moc
Podle mého názoru už toho ve své poslední křeči Pontiac moc nenabídl [odkaz]
neregistrovaný "NIcKON"
11. 1. 2004 05:09
Re: jezdí líp
Shelby Cobra je fajn, srdcový ryzí sporťák pro zocelené sportsmany.
Ti ovšem musí neustále krotit driftující záď a počítat s tím, že řídí divoce přemotorovanou malou mrchu s čtyřicet let starým podvozkem, prakticky nulovou pasivní bezpečností a pohodlím.
A není to americká konstrukce.
neregistrovaný "Bob Ash"
10. 1. 2004 12:12
Re: jezdí líp
Nojo, jenze Le Mans je okruhovej zavod. Posli Vipera na okresky zavodit s Lotusem Elise a uvidis jak dopadne. A puvodni Shelby Cobra je anglicky auto, jen ma americkej motor. Prestoze amici delaj skvely auta, tuhle kategorii proste nevedou.
neregistrovaný "Michal"
7. 1. 2004 16:48
Re: jezdí líp
ok. chceš malý roadster. tak co třeba Shelby Cobra?

LeMans ale vyhrál i Viper. Byl dvakrát po sobě na 1. a 2. místě pokud vím.
neregistrovaný "NIcKON"
7. 1. 2004 14:13
Re: jezdí líp
Oprav mě, jestli se mýlím, ale Saleen i Viper jsou vozu trochu jiné kategorie, především cenově, ale i hmotnostně, takže si myslím, že vyznavače lehkých agilních roadsterů by stejně uspojily jen částečně. Když se chci proletět zatáčkovitou okreskou s větrem ve vlasech, nepotřebuju k tomu nezbytně 500 koní a uhlíkovou karoserii. A takové auto bych v americké produkci nenašel (nepočítám-li BMW Z4, které se tam vyrábí).
BTW, v sérii úzkých ostrých vlásenek by třeba Vipera limitovala jeho vyšší hmotnost a opravdu dobrý pilot by mu tam např. s Hondou S2000 mohl v pohodě ujet.
neregistrovaný "Michal"
6. 1. 2004 14:50
Re: jezdí líp
jde o to, co si chceš vybrat z tý americký produkce. myslím že Saleen nebo Viper by ti v zatackach vyhovovaly.

ja osobne nemam rad: "dobrý kontakt s vozovku"dost sem se kontaktoval už v autoškole na felicii. to sem cítil každej kamínek až v zadku.
neregistrovaný "Gee Bee"
5. 1. 2004 21:40
Re: jezdí líp
Neříkám, že Americký auta vypadají hůř než Evropský. To je jenom věc vkusu. Ale staví se podle jiné filosofie. Sporťáky do zatáček prostě nevyrábějí, protože se tam jezdí po rovnejch dlouhejch dálnicích. A tak je neumějí, protože nemají potřebu se je učit dělat. Pro svůj styl jízdy samozřejmě dělají dobrý auta (ale já mám radši sporťáky do zatáček )
neregistrovaný "Michal"
5. 1. 2004 20:40
jezdí líp
To je samý: na amíky a pod.
pochybuju že znáte nějaký americký auta. vypadají mnohem líp než ty evropský. a taky líp jezdí. Audi se momentálně může uhonit, jak se snaží okopírovat Magnetický tlumiče od General Motors.
neregistrovaný "Grolman"
5. 1. 2004 17:23
Re: Uvidíme
No jestli to bude mit dobre vyladeny podvozek a bude to tak lehke, jak to vypada.... . Akorat ten motor moh jit dozadu-pak uz by to byla stihacka. Na amiiky sakra hezky auticko.
neregistrovaný "Gee Bee"
5. 1. 2004 15:37
Uvidíme
Tak tohle auto se mi fakt líbí. Jenom nemám moc iluze o tom, jak umějí Američani postavit sportovní auto. Uvidíme, jak to bude jezdit :) Kdyby to jezdilo jak to vypadá, nebylo by to špatný :)