Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

BMW 1 - nejmenší bavorák je na cestě

55 komentářů

jen aby to nebylo něco jako model A od Mercedesu 😞 ... ale to myslim u BMW nehrozí 😉
... a pokud bude ta otevřená verze tak to tipuju na model s označením 2 což by odpovídalo číslování BMW ... už se těšim na ohlášení BMW M2 😉
Skutečně to tak bude, ostatně nedávno jsme o tom vydali aktualitu 😊
ty nove BMW nejsou nejak fotogenicke, ale v realite je to paradni kousek
No řeknu Vám jestli nová modelová řada bude aspon ze 50% vypadat jako fotografie na Německém webu tak to bude totální trhák.
Proboha co to je hrůzu? Doufám že ty dva obrázky jsou jenom fantazie redaktorů AMS.
Mno vypada to zajimave 😊
Vzhledem k tomu, ze kazde nove BMW vypada pri pohledu na vlastni oci o 150% lepe, tak verim, ze se nova JEDNICKA bude libit!
Napr BMW 5 vypada na obrazkach vselijak, ale kdyz kolem me proleti nebo stoji pod lampou na namesti tak vypada supr!!
Proste kazde nove BMW se musi videt a hlavne zazit! 😉
Máš recht, mě se tak pětka na fotkách moc nezdála, ale v reálu vypadá fakt úžasně, úplně něco novýho.....fakt hezký. Tam je MB řady E ztracenej...
Pro Kristapana, dyk ta petka je ve skoutecnosti naopak jeste mnohem hnusnejsi! A ten silenej vnitrek... Sedmicku jakz takz muze zachranit tmava barva, ale napr. ve stribre je to humus. MB E je bezkonkurencni! koneckoncu prodejni cisla mluvi samy za sebe...
Já si myslím, že lidé kupují MB, protože je to MB. Elegance není tak důležitá, důležité je, že to nosí značku Mercedes-Benz, aby se mohli předvýst. BMW---to je technicky nejvyspělejší auto a MB pouze přebírá jeho nejnovější technické vychytávky, ale málokdy přijde s něčím vlastním...
ty asi zijes na jine planete nez na Zemi. Tady je totiz jednoznacne jasne, ze neoddiskutovatelnym lidrem je MB at se tyka cehokoli. Jestli ti neco rika ABS, ASR, ESP, SBC a vetsina tech elektronickych pomocniku byla prvni v MB. V posledni dobe prisel MB s aktivnim podvozkem take jako prvni, nyni ma prvni 7 stup. prevodovku a dela si ji sam, narozdil od BMW, ktere ma tu stejnou s celym VW a Jaguarem od ZF. Problem je v tom, ze cely automobilovy prumysl vetsinou prebira veci od MB a ne naopak. Napr. MB mel viceprvkovou zadni napravu jiz na zacatku 80. let a nedelal s tim nejaky caviky. V 90. letech s tim prisli ostatni a mohli se z toho zblaznit.
To je pravda, že Mercedes stojí na vrcholu vývoje, ale proč ? Protože si to vždycky nechal velice dobře zaplatit. ABS , EPS a další el. pomocníky vyvíjel ve spolupráci s firmou BOSCH a pak je montoval jen do S klasse, protože mnohdy by třeba u Opla zvýšilo ABS cenu OMEGY o třetinu !!! S klasse mělo jako první airbag, ale za jeho rozšíření do všech tříd automobilů můžeme vděčit Volvu a koncernu GM. To samé můžeme napsat o xenonech.

Na to, že sdílí BMW převodovku s VW , máte nějaké důkazy ? Nebo jste to četl v "ronomovaném" časopise?
ZF spolupracuje na vývoji převodovek s celou řadou automobilek. A pak je pro ně i vyrábí. Co typ motoru, to jiná převodovka . Myslíte si, že si MB dělá všechno sám ? Tak to jste na omylu. Právě aktivní podvozek pro ne vyvíjí už několik let THYSSEN GROUP.
A jel jste někdy v 7?
Mě osobně se 7 na první pohled taky moc nelíbila. Ona totiž designem předběhla dobu. A ukazuje se to na připravované S klasse od MB. Stejné zadní dvoustupňové víko !!! Ono totiž udělat opticky lehký vůz při délce přez 5 metrů asi nebude legrace. A je to stará pravda, že podélné pruhy (prolisy ) celek opticky sníží a prodlouží.
A mimochodem vnitřek 7 mě překvapil svojí čistotou liníí a útulností. Je napěchovaný moderní technikou a technologiemi a přitom není tak strohý jako u Audi A4, A6 ( v nové A8 jsem neseděl).
Ja nepopiram, ze jizda v 7 bude uzasna. Ja jenom tvrdim, ze je to auto je hnusny - to, ze predbehlo svou dobu, je diskutabilni. Radsi mit auto, ktery bude za par let hnusny, nez aby bylo hnusny uz ted. Koneckoncu - to, ze se pripravuje facelift mluvi samo za sebe... Mimochodem - jaktoze udelat opticky lehky vuz neni legrace, kdyz to legrace vzdycky byla? (stara sedma, S-klasse, A😄 Na tu novou S-klasse si pockame - pochybuju, ze si u MB dovolej takovouhle zrudnost - zvlast kdyz videj reakce lidi na novy smer BMW...
Jenže ne vždycky byly požadavky na komfort a bezpečnost na takové úrovni jako teď.
Zákazníci si přejí větší , pohodlnější , bezpečnější, luxusnější a rychlejší auto s větším kufrem. A v tom je ten problém. Nová BMW 5er je d.f. stejně velká jako předposlední generace 7er. A o MB E-klasse versus předchozí S klasse ani nemluvím (mimochodem předposlední generaci S-klasse byla právě vytýkána mohutnost a těžkopádnost). Audi d.f. u nové A8 nepřišlo v designu s ničím novým. Je to takový facelift předchozí generace.
pomluvy na adresu BMW, typu ,,hnusné auto" může napsat jen ignorant bez vkusu. MB bylo a vždy zůstane autem pro přestárlé ,,páprdy"(míněno pro E a S klasse). To také vždy byla linie této značky a firma jí zůstává věrna. Bohužel, předchozí modelová řada BMW 5 a 7 na tom byla obdobně. Ještěže přišel nový vítr do plachet!!!!!!
Naprosto s vámi souhlasím,ale neříkejte,že se vám nelíbila i předchozí 5 a 7?
Na tento vuz jsem velmi zvedav. Zejmena na cenu dieslu 110 kW. Pokud to bude pod 600 000 tak mam dojem, ze Skoda se svou novou Octavii bude mit problem. Design obvykle nehodnotim, ale tohle je opravdu vydarene vozitko, uz se tesim na seriovou verzi. BMW byla vzdy kvalitni auta a pokud tento trend bude potvrzen i u tohoto modelu (proc by ne), tak se mame na co tesit.
A kolik stojí A3 2,0TDI? Určitě né pod 600 000. Ona ani současná Octavia s 1,9TDI 130k nestojí pod 600 000. BMW nebude dělat žádnou tustovku jako korejci. Cena odpovídající reálu bude 700 a víc. Prostě proto, že to bude to nejlepší ve svý třídě.
Je to BMW nebo Opel.....?
hroza co?
nejak mi to nesedi, si radsej kupim golfa
Možná by stálo za pokus si nejdřív Golf V a BMW 1 projet , porovnat a pak soudit.
Je spousta "odborníků" , kteří dokáží vyzdvihnout nebo zatratit auto jen podle obrázků nebo testů v časopisu .....
je to hezké a určitě to bude fajn svezeníčko, ALE....
.... nejsem si jist jestli si něco podobného BMW zaslouží (v negativním slova smyslu). např. X-Type je na Jaguar malej, tak co teprv 1 od BMW? o MERCu nemluvě, kromě A dělá i LCV.
Ptám se: stojí BMW za to dělat konkurenci Golfu, Astře a podobnejmvozů "nižší střední třídy"?
...asi bohuzel stoji. Otazka je, kam az to cely muze dojit - RR jako nakupni taska montovana v Turecku? To je samozrejme prehnany, ale trh asi halt tlaci (nebo si to myslej) automobilky do neznamejch vod - MB -Aklasse, BMW 1 - na druhym polu VW Phaeton atd. Napr. Maybach je maybach proto, ze miliardari by se nesmirili s tim, ze jezdej v necem, co ma stejny logo jako autobusy, dodavky a tahace - Mercedes-Benz. I kdyz MB to samozrejme je. Ale jestli bude postupem casu mercedes (bavorak,porsche...) delat auto v cene fabie, tak je otazka, jestli nenastane naopak odliv zakazniku. Nekde sem cet, ze kdysi zlevnili RR - a dusledek? Paradoxne UBYT zakazniku, o znacku, kterou muze mit kdekdo (v tomhle pripade stale nadsazka, ale u BMW 1 uz moc ne) proste uz nebyl zajem...
Je to tu porad kazdy den stejne,kazdy se jen dohaduje jestli je lepsi MB,BMW ci Audi , uz by plno lidi mohlo pochpit ze tyhle auta hodne lidi kupuje srdcem a ne rozumem!! Myslim ze v "beznym provozu" (a priznejme si to je nejcasteji jak se auto pouziva)je to stejne uplne jedno !! Napr: kdyz mi nekdo bude tvrdit jak je BMW 5 pokrokove a techn.vyspele oproti MB, stejne si koupim MB E !!
Blbost, je tu jen MB a BMW. Audi je ve svý podstatě hnusnej Volkswagen a ten nelze mezi tuto "smetánku" řadit. Teda pokud se bavíme vo image!
A to máš odkud ??
No třeba ode mě. Audi není nic jinýho než facelifnutý VW s exkluzivní cenou. No je to prostě tak. Audi není vůbec ničím zajímavé, žádná zajímavá technologie, žádné zajímavé motory, a design škoda mluvit. Ono nevím jak vy, ale není pro mě problém si splést zepředu novou A4 s A8... ty auto jsou identický jen A8 má na každou stranu pár cm navíc. AUDI je vážně jen uměle vytvořená luxusní značka bez tomu odpovídající reálné situaci. BMW a MB je skutečně někde jinde. MB je našlápnutej tím nejmodernějším co v době uvedení na trh existovalo na poli automobilového průmyslu, atraktivní vzhled a nové modely mají již útulné a pohledné interiéry. BMW je dozajista technicky vyspělím vozem s těmi nejlepšími motorizacemi a jízdními vlastnosti, vzhled bych pravda nezmiňoval, vzhled interierů už vůbec ne. Audi co je Audi ? Nudný vzhled omýlaný již 10 let bez změny a posunu, fádní nudné a levné interiéry stejně tak jako vše od VW, nudné a nezáživné motory, které svuj výkon dotahují maximálně tak přeplňováním, protože AUDI není schopna udělat pořádný atmosferický motory a jediný co jí drží nad vodou je 4.2 V8 což je jedinej zajímavej motor. Zbytek se maskuje pod ekonomickou jízdu slabých a hlučných TD. AUDI není luxusní, navigační systém a kožené čalounění se dá pořídit i do Fábie nic jiného AUDI neumí, technologicky opět vůběc nic zajímavého, systém Quattro je poslední co může prezentovat a i tam docházejí síly, když už i MB má svůj AWD pohon, vzduchové pérování se dá dát i do E-klasse, BMW má zase dělené zadní stabilizátory a ještě elektronicky řízené, AUDI opět nic... krom obligátního vzduchového odpružení v A8 což je dnes zamozřejmostí v této třídě. Takže kde že je ten "náskok díky technice" ? Podle mě má náskok maximálně tak v ceně... nedokážu pochopit kdo investuje 2.5 mega do A8. To už je podstatně vychytanější 7xx a co se image týče tak S-klasse i přes svůj věk je prostě S-klasse a na hotelovém parkovišti či na parkovišti golf clubu bude vždy víc než nějaké AUDI. No je to tak chlapci, to je život.
100% souhlas. Kdyz sem psal neco v tom smyslu, ze A8 (naka vytunena) sice jede, ale porad je to priblbla audina, tak to bylo kecu az hruza! Pes noc se proste luxusni znacka (Audi) nevyrobi, zrovna tak jako se neudela z prdu Cuore Sportivo (Seat).
radsi Volvo nez Audi 😊) (muj pohled)
Přesně tak. Přez noc se luxusní značka neudělá. Maybach i přez to , že má tradici a patří pod Daimler-Chrysler se proti novému Phantomu od RR nechytá. Tradice je tradice.
THX!!! Už sem se skoro lek, že jsem jedinej rozumnej člověk na světě, kdo je prokouk DIKY bohu NEjsem SAM!!!
BMW Power Forever!!!!
Akorát se ještě klepu co ty *** udělaj s našima milovanýma Lambíčkama... protože jestli budou ty *** používat komponenty do svejch sračiček, tak by to mohlo Lambo stát život... A Audi by to stejně nepomohlo...
Souhlasím, já považuji BMW za nositele pokroku v luxusním segmentu. MB je těsně za ním. BMW má nej motory a podvozek, MB zas komfort. Je ale mezi nimi malej rozdíl. Ale Audina si jenom hraje na luxusní vůz, tam se může měřit se svým polokrevným bratrem Phaetonem, který se mi líbí víc než Audina, tedy, kdybych si měl vybrat mezi nimi. Jinak je můj favorit BMW 7 V12. GO BMW GO
BMW vychází při designu interiérů ze studií a z reálných požadavků vrcholových manžerů. Interiér má být co nejvíce podobný moderně a extravagantně zařízenému bytu (popř. kanceláři) těchto lidí ( četl jsem to myslím na stránkách BMW.de v tiskové zprávě, ale nejsem si jistý).
Názory v tomto fóru se nedají neokomentovat... Každý je e😜ert. Jeden se zastává BMW, druhý MB. Překřikujete se, jak je vlastně audi značka kterou by si z vás nevzal nikdo nevzal ani zdarma a z 90-ti% jezdíte feliciema, popřípadě parádně "natuněnou" octávií s uříznutým výfukem, aby to mělo ten "správnej sound". Jak pak chcete hodnotit exkluzivitu značky? A proč se audi tak dobře prodávají, když je to vlastně převlečené VW (mimochodem velmi inteligentní bonmot)?
Bych brzdil mám poslední E-klasse 320CDI, takže si myslím, že vím o čem mluvím.
Naprosty souhlas. Audi ze nema pokrokove technologie?????? Co to tu melete? Jeste nedavno hlasal Jaguar ze konecne ma jeho vrcholova rada hlinikovou karoserii a A8ky se tu uz s ni prohaneji 100let. Audi je spolu se subaru nejlepsi na 4kolky-to asi nepoprete. A nakonec nejvetsi bomba-Audi nema moderni motory. Chlapsi vezmu namatkou 1.8T-kdyz prislo na trh tak bylo bezkonkurencne nejlepsi 1.8kou na trhu a jeste ted ma hodne dobrou povest. 2.7Biturbo melo v RS4 vykon neco kolem 400koni-zda se vam to na 2.7 malo?????????? A ten kdo si mysli že Audi je jenom vyumělkovany VW tak tomu pripomenu ze Audi vzniklo trosku jinak nez z VW. A nove lambo je hodnoceno skvele. Pochopitelne sem v nem nejel ale kazdy kdo mel tu cest napsal ze zasah Audi znacce Lam... prospěl.
Nepochopte to tak ze neuznavam MB a BMW ale muj nazor je ze Audi se jim ve vsem vyrovna. Konec koncu vlada asi nebudou jezdit ve smejdech ze???
.... mimochodem, když Audi vypustilo 1,8 20V na trh, tak ho po pár měsících stáhlo a "nadopovalo" turbodmychadlem. Když jsem zkoušel Octacii 1,8 20V (bez turba), tak jsem po pár kilometrech prodejci poděkoval za půjčení a odjel...
Nikdo netvrdí, že Audi nemá tradici. Škodovka má taky tradici a je jí to pod "ochranými křídly" VW na nic.
BTW - nové Lambo Galardo vzniklo komplet z vývoje Lamborghini, jen komponenty v interiéru jsou z TT ( a samozřejmě finanční injekce). To Audi si honí tričko se studií LeMans, když ho postaví na základu a rámu Galardo , vmontuje jiný motor, nalepí panely karoserie z kompozitu a pak se hrdě chlubí , že je jejich prototyp rychlejší něž Murcielago. Co je to za strategii ? Vždyť je to vykrádání značky (Lambo) ze strany Audi !! To chce Audi zničit Lambo a využít jeho vývoje a zkušeností se supersporty ?
To je přesně to o čem sem mluvil...
Bojim bojim jak to dopadne...
Audi by se mělo chovat k Lambu jako BMW k RR...
BMW Power Forever!!!
a tom, ze Gallardo vzniklo pouze z dilen Lamba jsi vzal kde??? Tomuhle prohlaseni se muzu zasmat... fakt nee, never ze na to Audi nesahlo. Treba na Murcielago sahalo pomerne dost a nemyslim si, ze by mu uskodili, prave naopak. Taky maj svy odborniky a Gallardu se taky koukly na zoubek, to se vsad
na Jago mi nešahej, je sice hliník jako hliník, ale v těchto 2 případech je rozdíl. rozdíl je v konstrukci i ve váze (Jag je díky hořčíku ještě lehčí než A8 a narozdíl od svařování dílů používá "lepení". použitá technologie (od Aston Martin) je sice " modernější" to je ale věc relativní - důležitý je výsledek.
jinak souhlas AUDI je plnohodnotná luxusní značka
ukazte mi moderni bezkonkurencny motor od AUDI, ktory nema turbodmychadlo.
taky asi tazko najdete...
Nemohu než naprosto souhlasit s tím, že předražené výrobky značky Audi si koupí jen člověk bez vkusu a informací, který doteď jezdil ve VW Passat a má potřebu a peníze se vozit v něčem "lepším". Velmi se mi líbí výraz převlečený VW. Nic nevystihuje lépe pravou podstatu této značky. Její urputná snaha vydrápat se na pozice MB a BMW mě vždy dobře pobaví. A když potom zjistím, že předchozí generace jejich "vlajkové lodi" nabízí jako alternativu k pohonu 4x4 pouze přední náhon, směji se na celé kolo. Ano, tak vypadá opravdová "konkurence" S-classe a řady 7! Nakonec mohu snad jen přidat reálnou jízdní situaci, kdy jsme se potkali na dálnici s jedním známým, který se předváděl v další uměle nafouknuté bublině z produkce čtyř kruhů a to přímo ve "slovutné" rs6. Já jsem tehdy vlastnil M3 E36 r.v.97, tzn. řadový, atmosféricky plněný šestiválec 3.2l a 321 koní, versus dvojitým turbem dopovaný V8, 4.2 l s údajnými 450 koňmi. Nebudu to dlouho natahovat, když jsem ho předjížděl, tak můj tachometr ukazoval 265 km/h a šestka mi přitom brnkala o omezovač max. rychlosti. Když jsme pak zastavili a on jen nechápavě kroutil hlavou, tak se mě ptal, kolik že mi to jezdí, protože jemu, v době mého předjetí, ukazoval tachometr 285 km/h!!! A tak je to u nich se vším. Prostě pravý "náskok díky technice"....
... a to je to, co spousta lidí nedokáže pochopit. Že biturbo nemůže být konkurencií pro velkoobjemový atmosféricky plněný motor.
Snad jen poznámka - někde jsem četl, že zkušební jezdci Bugatti prohlásili, že jízda v BUGATTI VEYRON je jako jízda s větší přečipovanou TT
Ano kámo, BMW má něco do sebe, Audina si jenom hraje na "luxusní limuzínu" i když na BMW a MB nemá. Už mám dost samej audin A6 v Praze, kdy už uvidím vic BMW 5 a 7
LOL!!! SOUHLAS!!!
Nezbývá nic jinýho než se opravdu od srdce zasmát!!!!
opet jste me chlapci dostali. Potkal sem se se znamym s RS6............ Znovu to zopakuji: lide co maji takova auta nepisou na tyhle servery. Ani jejich pratele V tuto chvili audi vlastni nejlepsi limuzinu na svete-A8. Cetl sem na ni asi deset srovnavacich testu s BMW a MB a vzdy nebo skoro vzdy vyhrala. Nevim proc se audi smejete kdyz byste ji velmi radi meli v garazi pokud uz tak vsichni nemate RS6
Pravda. Neni to vubec tak,ze Audi ztraci napr. s quattrem dech... Ve srovnavacim testu nesetrili chvalou pro jeho agilnost a dobrou ovladetelnost. Naopak MB byla vytykana tezkopadnost. A co I Drive HA!! Audi rulezz!
No ja mam jen 3 měsíce starou 3jku,ale jinak jsem rád,že mě nenapadlo AUDI. Mám radost z obliby BMW . Jinak anonyme ta fáze "koupě" je u BMW zážitek.Pravda 1.servisní prohlídka za 10000.- je palba, ale prodejce je jak "anděl", pořád ti dává něco zadarmo a neustále chválí kvalitu BMW.Za chvíli máš vygumovaný mozek a nic než ta modrá vrtulka tě nezajímá.
garančka na Jago vyjde na 9.000,-
To vis zejo....Dalsi hola *, ktera v anonymite internetu pise naprosty picoviny a doma v garzi ma staryho Favorita. S tou svoji popelnici bys koukal RS6 na zada...a to z hodne velky dalky.
Jseš duševní impotent, to je jediný možný komentář tvého slovního průjmu
To vis ze jo,holo***niku.Jdi si do garaze nalestit 120 a pak zase neco napis...