Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

30 nejrozšířenějších automobilů v České republice

35 komentářů

Mám 14 let "mladého" formana s 200 000 na tacháči, nikdy mě nezklamal (když dojde benzín, to nepočítám, >😁 to je moje chyba) a vždy mě dovezl v pořádku do cíle....
Ty nový s automatem, tam chybí ten pocit a ani neslyšíte motor a necítíte pod sebou ty naše české silnice 😄
Krásný den přeje
Lentylka >😁
ZE 120 LZE JET 160BEZ UPRAV MOTORU,SPOTŘEBA OKOLO 7LITR.NAPROSTO STEJNE JAKO U AUTA O 20LET MLADŠÍHO.PORUCHY JSOU ÚMĚRNÉ ÚDRŽBĚ A STÁŘÍ,ZASE JE HRAČKA JE ODSTRANOVAT.NÁKLADY NA POŘÍZENÍ ZENEDBATELNÉ,PŘÍPADNÉ NABOŘENÍ PLECHU NIKOHO NEROZHODÍ,TAK KDO NENÍ SNOB,ŠKUCNĚ MÚŽE JEN FANDIT.
NEZDRŽUJÍ NA SILNICI TY AUTA,ALE DUCHODCI A MAMINY V NICH.
ŠKODOVKY STODVACKY A STOVKY MILUJU
Vlastním škodovku 105 duvod je v cene automobilu a v cene nahradnich dilu.
kua ,stejne jako u Skodovek,proc resite Lady typovje?? Tak napisu LADA a je to,ne?? A gdyz rozlisovat,tak Lada210X a Lada21XXX nebo Lada do r.v. a je to.Bo se mi zda,ze Ladovek jezdi u nas daleko vic nez treba Trabantu [ nic proti Trabiikum]
No uz vidim pasaku, jak v zime jezdis na skutru...asi sesh Ital 😊)) Navic kazdej si rad koupi za pul mega auto, aby s nim kazdej mesic vyjel jen 1 na chatu...
daju sa opravit aj novsie vozi ale sa tak nekazia ako skodovky a uvedom si na 10 km mne staci skuter a na dlhu cestu poriadne auto lebo to je velky prepich drzat auto a jazdit vramci okresu take mi je na *
ty si trosku pomileny neni rok 1970 este t 1000 mb ako veteran ujde ale skoda 100 tak do zbernych surovin spamataj sa
Myslym ze tyhle auta 105 a 120 ze silnic jen tak nezmizi,porotoze jsou to posledni kary ktery si normalni cechacek spravi doma na kolene.Dilu je hromada a za pusinku a pro toho kdo jezdi dennne do prace nakejch 10,15 km je to nejlepsi volba.Naco tahat novou karu z garaze kdyz se ani behem cesty neohreje?
Jestli neprojdes STK je naprosto spravne. Kram jako stovka nema na silnici co delat. Uvedomujes si, jak takovahle auta otravuji ostatni ridice?
octavia se dělá od 1996 a felicia od 1994.
jinak souhlasím o doplňování info předtím než se něco napíše do diskuse.
Ano , Octavia je ***, ale vyrábí se od roku 1997. Od roku 1995 se vyrábí jiná Škoda, Felicia. A prodejní výsledky ? Jsou úplně jiné , než tady prezentuješ. Zlepši svoji informovanost a pak se zase můžeš vrátit do diskuse.
S Lincolnem musis pocitat, ze prijde zavist. Spis nechapu, ze ti lidi v prassatech nechapou, ze je to auto predevsim pohodlny a az potom silny, stejne jako vetsina amerik.
No nevim nevim. Ta oktavka bude pekná *** vyrábí se už od 95 a neustale nám tady blejou kolik se jich prodává a kde ty sracky teda jsou, asi v *i za 8 let produkce 125 000 aut domácí produkce no to už jich je většina na vrakáčích. A asi u fabky to bude podobný ty výsledky jsou spíš k pláči.
Treba ma uvnitr pozlaceny kliky
Malý dotaz: co je na Škodě 100 zlatého?
Zlata Skoda 100, naucil jsem se v ni ridit a nadale jsem si ji i koupil. Sice v cervnu uz neprojdu STK, ale je to zabavnejsi auto nez novejsi Skodovky 😄
Ted snad neni debata o tom jak "dobrej" je motor SDI, to necham na uvazeni kazdeho, ale Pavel... odhalil, ze nekteri z nas (vcetne me) jsou hloupi, protoze nerozumi strategii VW. A protoze bych chtel byt hloupy o trosku min, tak jsem se zeptal na tu strategii. Zrejme o tom vi tolik, ze mi ostatni hlupaci mu nestojime ani za to, aby odpovedel a vysvetlil nam to. Zacinam mit neodbytny pocit, ze to s tou hlouposti bude uplne jinak, nejspis ty 3. za jmenem maji znamenat neco jako mamlas
SDI neni tak spatnej motor, je spolehlivej, s dobrou spotrebou a pokud chteji mit v nabidce atmosfericky diesel... vzdyt si ho kupovat nemusite, ale muzete!
rad bych se dozil doby, kdy bych si za svuj prumerny rocni vydelek mohl koupit prumerne auto nizsi stredni tridy, ale myslim si, ze pokud jsou vyrobci stale vice svazovani ruznymi ekologickymi a bezpecnostnimi zakony, tak to musime zaplatit my a z toho plynou ty krasny ceny
Ceny aut nejsou vysoké (ikdyž je fakt, že některá auta jsou v ČR dražší než tatáž v okolních státech), to spíš platy jsou příliš nízké
Len neurobte tú istú chybu ako ***i na Slovensku, ktorí nezmyselnými predpismi znemožnili dovoz ojazdených áut a úplne debilne si mysleli, že vzrastie predaj nových. Prdlajz, priemerný vek áut klesol niekde na 15 rokov, predaj nových áut klesol v tomto roku o 18% a ročne sa dovezie len asi 5 tis. ojazdených áut. Tak to dopadne, keď si niekto myslí, že admin.opatrením vzrastie každému plat o 500%, aby si mohol dovoliť nové auto, alebo, že nová Fabia je lepšia ako 5 ročný Accord. A potom tie šroty na cestách ohrozujú každého.
Jen doplňuji že statistika SAP-u vychází z údajů Centrálního registru vozidel tam je to takto rozlišené.
Stáří aut je problém u nás hlavně finanční. Nové auto je drahé a řekl bych , že už z principu moc a zbytečně a bezpečnost až tak velkou prioritu v tom nedělá, ikdyž i tu je samzřejmě generačně pokrok vídět.
Zajímavé, že auto je prošpikované převážně nepotřebnou elektronikou, která vám snad už i zastaví sama u krajnice, když jdou na vás větry a během jízdy vám umožní pořádat diskotéky a videoshow, ale to je to pravé, co zrovna potřebuje řidič pro bezpečný provoz? Je zajímavé, že i ve sportu existují různé omezovače výkonů a rychlostí a v běžném provozu je vše FREE. Pak nějaká snaha hrstky policajtů si vydělat či nás potrestat za mnohonásobné překročení rychlosti je směšný alibismus. Přitom technicky je zcela jednoduché řešit dodržování rychlostí v různých úsecích a třeba i v závislosti na denní době, roční době, aktuální sjízdnosti... ale to by by byli omezeni i ti co se nechtějí přizpůsobit a ti jsou pro obchodníky nejzajímavější skupinou a nosiči zisků... takže zase je vše o penězích- tentokráte zas naruby!
Vysvetli nam hluponum, prosim, co je tak bajecneho na te jejich strategii.
To je proto , aby takový hlupoňové jako jsi , se měli čemu divit.
Tak jest. Myslim si naopak, ze VW ma zvlastni dar delat z papirove dobrejch motoru sracky. 1.4 ma vykon jakoyaris z litru, 2.0 se 115k je taky narez a ze i do novyho golfa cpou to neskutecny! SDI mluvi samo za sebe.
Nejak jsem nepostrehl, ze by vytvory VW group byly nejak vyrazne "premotorizovane" oproti jinym. Predpokladam, ze nejvetsi % z produkce VW jsou motory 1,9 TDI a to neni zrovna zavodni motor
podle me je rozdil zavodit jak ***, nebo normalne bezbecne predjizdet. vetsina tech lidi prave v prasatech jsou pekny prasata. to si zase ja tu 120 radsi bezpecne neohrozene predjedu nez abych riskoval ze me naky takovyhle prase div nesrazi ze silnice jen aby mi ukazal ze on ma narozdil ode me prasata.. a ze ten jeho prasat je neco vic nez town car 4.6 v8 rv99... mozna ze prave proto ze neni je to vzdycky vyhecuje k neskutecnym kouskum
Rozhodne necham radeji predjet rychle jedouci Passat, nez se nekde trapit za 120tkou!
rady bych se priklonil k nazoru ze je dobre podporovat prodej novych aut, vzhledem vyssi bezpecnosti. na druhou stranu je ale treba si uvedomit ze nova auta jsou dnes jiz mozna prebytecne silna zejmena VW. nechapu proc. tato auta jsou pak v rukach vetsinu Cechu spis nebezpecnejsi nez ty stary sunky. tak co je lepsi, aby se u nas Cechacci plazily po silnich se schnilyma skodovkama, nebo zavodili ve VW???
Zdrojem dat je Sdruzeni automobiloveho prumyslu CR. S touto statistikou my nic neudelame.
...a u ostatních značek ne?