Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mini spotřeba v Mini One D

10 komentářů

Mohli tam dať dačo silnejšie, vzhľadom na vysokú cenu a dosť vysoko mierený image mi celkom nie je jasné, ktor by o 1,4 Di mohol javiť v tomto aute záujem. Napr. malá Ibiza má až 110 kw diesel (a to je malý vozík) a nové Mini 55? To nebude asi moc zábavné vozenie. Bude to fakt len 1,4 d ?
Asi už to tak bude. Prostě tam vrazili motor ze zmiňovaného společného vývoje, který se uplatní v některých Toyotách, novém bavoru 1 či 2 nebo jak toho "prcka" vůbec označí. V současné době myslím jiný diesel nepřipadá v úvahu, protože pokud se nemýlím, tak dalším nejmenším dieselem u BMW je dvoulitr a to už by na Mini bylo možná přeci jen velké sousto, ale to jsou pouze mé úvahy, nechme se překvapit. Nicméně musím s Tebou souhlasit, že by tam nějaký silnější "déčko" mohli ještě přidat.
Nejmenší diesel u BMW je 2.5 litrový šestiválec, pokud se nemýlím já a to je ještě z dob E36, jinak v nových trojkách E46 je už jen 3.0l A takový motor by se do Mini asi nevešel.
Nejmensi je 1.8 D, ma ho i Compact, dal 2.0 a konci to trilitrem. Take se podivuji, proc tam dali takovy mini motor... Bude to stacit, neni nijak tezky (jak auto tak motor) a v kursu je ekologie. Tipuju, ze 0-100 by mohlo byt do 15 s.
Nejmensi je dvoulitr ctyrvalec. Prodava se jako 318d a jako X20d. Na takovy motor je mini dle meho nazoru prilis male. Vetsi namahani predni napravy, horsi rozlozeni hmotnosti, problemi s trakci...
Kdybych mel penize tak bych o dieselovem mini urcite uvazoval. Jeho jizdni vlastnosti nemaji konkurenci.
končí to V8 4,0d
nevím jak si přišel na Ibizu s dieselem o výkonu 110kW, pokud vím momentálně nejsilnější motor v dieselu má 96kW a je to objem 1.9 litru, mimochodem 1.4D o výkonu 55kW používá nová Cordoba a to je větší auto než Mini
Jeste se neprodava, ale bude Cupra TDI 110 kW.
fuj.. cpat do mini diesel? bral bych nakej poradnej od bmw.. ale tohe? to je vysmech
Ja bych treba zajem jevil... o Mini uz nejakou dobu uvazuju a prave dieselova varianta mi chybela. Nepotrebuju auto na to, abych s nim lamal rychlostni rekordy; staci mi, kdyz bude mit slusnou akceleraci v situacich, kdy to potrebuju. Z toho, jak male common-raily znam, to neni vubec nemozne (nejakou dobu jsem jezdil v Cliu 1.5 dCi). A navic nizka spotreba, tedy ekonomicky a ekologicky efekt, a zvlastni bonus: diesely obvykle min chcipaji, takze je ma rada i moje pritelkyne 😄.
Pro letce mezi ridici tu preci jsou jina auta, obvykle vysokoobjemove benziny... takze nam snekum doprejte to poteseni z maleho dieselu s dostatecnym vykonem a prijemnou spotrebou.