Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Octavia: Dlouhé čekání

20 komentářů

Je to Škoda ...
obrázek nové octavie se objevil v zemských novinách, údajně ho mají od světa motorů; ale jak píšete o tom utajení, tak to bude asi nějaká sci-fi.
nevis, prosim, jestli je ten obrazek nekde na webu? diky...
Ta "fotka" je skutečně z časopisu Svět motorů, ale je to počítačem vytvořený návrh, který vytvořili podle vyzrazených informací od zaměstnanců Škodovky.
Videl jsem celkem 2 nove koncepty octavie (ne v realu, ale jenom fotky, škoda...):
1.zde na diskusi o nove podobe cca pred 2 mesici - ta byla celkem pekna a doufam, ze se te nastvajici bude aspon hodne podobat!
(www.volny.cz/…cut/octavia2.jpg; www.volny.cz/…t/octavia2_2.jpg)
2.minuly tyden nekde v novinach, nevim, presne kde, ale to byl takovej bes, ze se mi tomu nechtelo verit, ze nad necim podobnym opravdu vazne premysleji.
Myslim si, ze uz ji meli hotovou, ale v souvislosti s vymenou hlavniho reditele koncernu a urceni smeru charakteristik koncernovych automobilek musela byt upravena na konzervativneji vypadajici. Jeji priblizna podoba mela nejspis hodne spolecneho s konceptem Tudor (myslim, ze je tu analogie Montreaux- pak Superb, Tudor- pak Octavia). Tak to melo nejak byt. Ale nejspis museli udelat zmenu, a tak se datum představení oddalil.... P.S.: Ten obrazek jsem se snazil najit snad vsude...
Ja si myslim, ze holt Audi A3 a Golf dostanou prednost a Skoda a Seat holt maj smulu. Ale podle me se bez nove Octavie ze sracek nevyhrabou.
Holt se musime smirit s tim, ze nam bude koncern krast vsechny dobre napady. 😒 Tudor se bude vyrabet jako VW Coupe (nejspis - dle nejnovejsich dostupnych informaci), Audi TT dle mych inf. taky ukradli skodovce (mel jsem moznost shlednout nejaky ten patek stare skicy "Skody TT", uz v roce 98 jsem mel obrazky Superbu (teda prvniho prototypu vetsiho sedanu), velkoprostorovy auto mela v prototypu Skodovka v tom samym roce (9😄 a taky neco ve smyslu Pola, to vsechno odneeees ..........VW! 😒((

Proste si musime zvyknout, ze nemci budou skodovku brzdit vic nez rusaci (kteri zakazali "120 Combi s motorem vpredu" protoze by byla lepsi nez Lada.......)

Skodovka ma skvele mozky i ruce, ale holt ji to neni nic platny......tolik skvelych prototypu, kolik jich za poslednich par let udelali (a kolik se jich nedostalo na verejnost) by jim mela zavidet kazda nemecka automobilka!
Presne TAK.Nemci jsou *a brzdi potencial SKODOVKY.Mne jsou skodovky
sympatictejsi nez VW auta a myslim ze VW je sam proti sobe kdyz brzdi
lidi v Mlade Boleslavi.Jenomze my to nezmenime...
Noo koment!!!
také si myslím, že je škoda brzděna (mateřským?) koncernem. Ach jo.
Ja si taky myslim, ze Skodovku v soucasne dobe dost dusi VW. Ale zase na druhou stranu nezapominejme na minulost. Nebyt VW nemeli bychom ani Octavii, natoz Fabii atd. Podivejte se kde jsou nase automobilky, ktere se nepodarilo prodat - jsou v ***.
Autonews má u mě další mínus. Že nová Oktávka bude v roce 2004 jsem se dověděl ze Speedu, který vyšel před měsícem a půl! Jestli mi nevěříte, podívejte se do červnového čísla (v obchodech byl od půlky května) na stranu 45. Taky tam psali, že letos nebo na jaře bude Fabia RS (1,8T 150k) a několik dalších věcí o kterých se Autonews ani nezmínil.

Jinak si myslím že bude podobná Tudorovi, který se podle mě na 99% bude vyrábět. Držím Škodovce palce!
Nikdy jsme nikde netvrdili, že máme patent na nejnovější a nejrychlejší informace, ale podle mého názoru v 99,9% případů jsme logicky rychlejší než tištěná média a o velkém množství novinek jsme za 5 let existence AUTO.CZ informovali jako první v ČR. A jestli nám jednou za čas nějaká informace unikne, tak to se předem omlouváme 😊 Tom AUTO.CZ
mám takový pocit že jsem to dost jasně před několika měsíci nastínil v motorcafe, ale když si myslíte na autonews, že jenom tlachám....tak si příště raději nechám vše pro sebe.
Má to jednu chybu: nemám čas číst motorcafe
Bohužel také nemám čas sledovat veškeré diskuse v MotorCafé - tomu bych musel věnovat dvě hodiny času denně a to jaksi nestíhám, přestože vím, že v historii MotorCafé se nacházejí hotové diskusní poklady. Pokud bys měl zájem napsat pro AUTO.CZ něco o připravované Octavii - není problém se domluvit... Tom AUTO.CZ
Já po Autonewsu nechci aby byl první, ale měsíc a půl je dost. No, musí se uznat že Speed jako mezinárodní časopis má mnohem lepší špionáž než český internetový magazín.

Ještě Oktávce: Nechápu proč Škodovka své modely tak tají. Tvrdili že se Superbem utajování skončí; stejně podle očekávání vypadá jako kříženec Prassata a Octavie😄 Že by se za ni styděli? 😃) Hodně majitelů dnes již šestiletých Octávií čeká na nový model a pořád nic. Na druhou strabu, o novém pětkovém BMW se uvolnily údaje až nedávno, a to příjde už za rok a něco (Frankfurt 2003). Možná jsme v utajování zase o krok před kapitalisty😄
Jsem si jistý, že nová Oktávka bude mít výbornou úroveň bezpečnosti-už model 2001 s jedním airbagem strčí do kapsy trojkového Bavora s šesti airbagy a srovnává se s Mondeem a spol.,které jsou o třídu výš. Jediné větší chyby současné Octavie jsou málo místa na nohy(hlavně vzadu) a horší boční vedení sedadel. Jinak jen maličkosti, které možná najdete i sedmičkovém BMW nebo S-kovém Medvědovi.

Myslím si, že Octavia může směle konkurovat třeba Volvu S40, ale za rozdíl cen můžete manželce koupit ještě Fabiu Junior nebo aspoň Feldu. A doufám, její nástupce bude v tomto trendu pokračovat.
S tím, že za rozdíl cen můžete koupit druhé autíčko souhlasím, ale nechápu proč si k Volvu kupovat Fabii.
A pokud jste to náhodou myslel opačně, tak to nechápu vůbec. Když si na škodováckém webu postavím auto na přání (čti normálně vybavené, ne v základu) tak jsem na stejné ceně jako se stejně vybaveným Volvem S40. Pak tedy již záleží na pocitu, ke kterému vozu se přiklonit. Rozum totiž říká, že škodovka je předražená - a to nejenom ve srovnání s výše uvedeným Volvem, ale i Fordem (tím myslím Focuse)...
Pokud uvažuji Mondeo, tak to nelze s Octavií srovnávat. To je auto o třídu výš.
Z tohoto textu by se mohlo zdát, že mám něco proti Škodovce. Naopak. Jsem její velký fanda. Když se podívám na nové modely jiných značek, jímá mě hrůza. Design Škody RS se mi fakt dost líbí. Ale od nákupu mě odradila její cena. Musel jsem se spokojit s cizím vozem za poloviční cenu (kompromis ve výbavě jsem ovšem nepřipustil - mám ABS,AC, airbagy, okna v elektrice, a pár ptákovinek jako jsou spojlery a mlhovky). Takže jediný kompromis jsem udělal v motorické výbavě, ale 1.6 taky stačí (nejsem žádný závodník). Dávám přednost bezpečnosti a stabilitě - to byl také důvod, proč jsem pošilhával po Volvu. A protože dávám přednost novému vozu před ojetým (jak jinak, že) tak jsem nakonec skončil u Nissanu Almera sedan, kde jsem za málo peněz dostal hodně muziky (ano, má to vestavěné rádio, které se prý nedá odcizit 😄
Ale co je nejdůležitější, tak můj Nissánek má na rozdíl od Octávie na dveřích zámky. A to je pro mě dost důležitý argument. Při ceně vozu nad 500 000,- se mi nechce riskovat, že se s mým autem bude projíždět každý, kdo získá na TV Nova návod, jak otevřít i zdánlivě zamčenou Octávku.
Takže Octávii zdar a novému modelu obzvláště.
Bob
Omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem dlouho z dosahu netu.

Tu Fabiu jsem myslel trohu s nasázkou, ale určitě k Octavii. Ne že by nebyla drahá, ale Volvo je ještě dražší. Přesně jsem to nesrovnával, možná by zbylo jen na Favorita😄
Na to, jaký má S40 podvozek-já bych to nekupoval.
Pokud se zajímáte o bezpečnost a nemáte tři čtvtě milionu, je Octavia 2001 a dál nejlepší volbou. V tomto ohledu je porovnatelná s automobily o třídu výš, jako je Mondeo. Samozřejmě, Mondeo a spol. jsou v ostatních ohledech daleko lepší. Crash test nové Almery jsem neviděl, ale stará na tom byla dost špatně (viz auto.cz). Co se týká odcizení, Novější Oktávky nejde ukradnoutz podle TV Nova. Myslím že od Almery příliš velký rozdíl nebude.
Při počítání ceny nesmíte zapomenout na provozní náklady a hlavně na ztrátu hodnoty - Japonci ztrácí hodnotu daleko víc než Škodovky.
A pokud chcete Oktávku prodat po méně než čtyřech letech, kupci vám utrhnou ruce. My jsme takovou sháněli a byly jenom bourané. Nakonec, předváděčka se slevou asi 65 000 byl fakt dobrý nákup.
VW je halt typicky koncern. V Nemecku to vede k tomu, ze Seat, i kdyz mu bylo dovoleno uvest na trh nove modely s motory, na ktere Skodovka porad jeste ceka (TDI-PD 130 a 150 KS) a udelat atraktivnesie karoserie, nasadili takove ceny, ze to prestalo byt atraktivni. Pak se zrusili vsichni prodejci, kteri za mesic neprodali vic nez 2 vozy, coz vedlo k tomu, ze ze 700 nemeckych znackovych opraven a prodejen zustalo prave 150 !!! Smyslem je, aby se prodalo vic Volkswagnu, proti vlastni "konkurenci", kterou povolil Piech se tu broji uz dost dlouho. Taky padl otevreny nazor, ze Superb byl pro VW jenom jakasi "nehoda", nekdo neco prehledl a podepsal, i kdyz to nemel. Myslim, ze na Skodovku prijdou s novim vedenim VW krusne chvilky.