Ekonomika
italio
0
Neboj, už jsem vyzrál natolik, že takovou hrůzu jako o1 bych si v životě nekoupil 😉 Já jinak proti škodovce nic nemám, jen snad to, že ve většině případů v ní jezdi totální imbecilové, co si myslí, bůh ví jaký nemají zázrak :-!
Přejít do diskuze
Na to že si se doteď zmohl akorát na tramvajenku píšeš docela hloupě.Tyhlety ubožáky fakt nemusím.
No vy jste odborníci, teď ještě fabia... no já se bavím.
A interiér OI? Ten by mohl leckterý současný model závidět.
Vzpamatujte se :no:
A interiér OI? Ten by mohl leckterý současný model závidět.
Vzpamatujte se :no:
No, to si spíš mindráky léčí ubozí majitelé těchto ubohých a nepohodlných škodovek na horší spolehlivosti italských vozů tak před 20ti lety..jenže on i vw na tom nebyl líp, jenže italských aut jezdilo mnoho, jakmile zestárly, tak si je až teprve mohli koupit čeští zákazníci jakožto ojeté, tudíž i kazivé...
Přesně..jenže to je to, co čechůni nechcou slyšet😁 V zadu je to tak nepohodlné, až to není možný, ale abych neubližoval jen téhle octavii, tak i fabia 1 na tom není lepší...Brrr,nikdy více
Konec nejnepohodlnějšího auta na trhu😁 Větší hrůzu jsem nezažil. Ale pro škodu významné auto, tj.
Bylo toho vic ale ja reagoval primo na clanek. Servo mely skoro vsechny 1.6 (1.9 vsechny) byl i elektrickej sibr.
že to řiká zrovna majitel M6 ?
Teda jí si vozit svoje půlky v tom "tvym" autě, tak ti nevim, ale říkat o oktávii jak nemá nepohodlný sedačky je neslýchané!
Teda jí si vozit svoje půlky v tom "tvym" autě, tak ti nevim, ale říkat o oktávii jak nemá nepohodlný sedačky je neslýchané!
Každej normální majitel takovéhoto vozu, se svým majetkem nechlubí 😉
že pane "majiteli"
On totiž tomu ZoomZoom-u doma parkujou dvě auta, jež nejsou obyčejný 😉
že pane "majiteli"
On totiž tomu ZoomZoom-u doma parkujou dvě auta, jež nejsou obyčejný 😉
Vnitřek byl velice chudý a bídný a sedáky jsou největší zlo pro řidiče a opravdu jsou asi bez molitanu,nepoznám rozdíl jestli sedím na wc míse či v oktávce.Jestli má tvrdý plasty mi je vcelku jedno já chci pohodlnou sedačku.
Já nemůžu za váš trpaslíčí vzrůst,pro mě je normální a průměrná výška 180cm a 90kg.Pokud máš stejně a cestoval jsi na zadní lavici a netrpěl si,tak lžeš,ale to je v česku normální 😄
Však taky pro pacienty trpící elephantitidou jsou náklaďáky s korbou, tak nevím proč se cpeš do auta pro normální lidi.
Měly toho ještě víc. Posilovač řízení, klimu, pyro napínače pásů, palubní PC, ABS, EDS, zrcátka v elektrice a ještě plno nepodstatnejch věciček.
Akorát tenkrát se to dokupovalo za strašný prachy, proto dneska takovejch unikátů jezdí jen pár a nikdo o tom ani neví.
Akorát tenkrát se to dokupovalo za strašný prachy, proto dneska takovejch unikátů jezdí jen pár a nikdo o tom ani neví.
Já to nepřiznám, protože to neni pravda 😉 Pohodlná je pro mě jako jedno z mála aut. Tvrdá? Nevim kde. Prostor chybí akorát na zadních sedačkách, ale toť vše.
Ale i já si na konto oktávky dovolím kritiku. Motory TDI ji pro mě docela potápí. To do auta nepatří. Pro mě nejlepší motory byly 1.6 75KW, 1.8T 110KW a 1.8T 132kw, s ničim jiným se dělat nemusely.
Ale i já si na konto oktávky dovolím kritiku. Motory TDI ji pro mě docela potápí. To do auta nepatří. Pro mě nejlepší motory byly 1.6 75KW, 1.8T 110KW a 1.8T 132kw, s ničim jiným se dělat nemusely.
Ten motor, ze š1000 co zmiňuješ, končil ve fábii I jako 1.4MPI. Ale u dvoulitra ti musím oponovat, to 100% není ten samý motor, ani předělaný, je prostě jiný :-!
byla v kombi 4x4 77kW TDI, precipovana na 106kW, climatronic, bocni airbagy, viceprvkova zadni naprava, zvyseny podvozek. Auto, ktere melo po slozeni zadnich sedadel rovnou plochu jako v Passatu. Mel jsem ji rad a najezdil s ni 180 tis km bez jedine poruchy. Bohuzel bezny model ve verzi predokolka tahal predek po zemi. Bylo nutne u nej podlozit pera a zvednout ho o 2cm. Auto hned vypadalo lepe a dokonce se s nim dalo zaparkovat predkem u chodniku 😉
Já to chápu, jenomže popisuješ jinde běžný postup, jako něco anomálního právě u 0ctavie I...
VW dokázalo z * vytřístat dobrý peníze.Technika sice stará,ale občas i dobře posloužila,že to byl vlastně pokus u kupé pro dva se už nepíše.Jel jsem v týhle škochtly asi 5x a stačilo.Velice bídný vnitřek,ale to čecháček překousne a že teta má po 50km jízdy křeče v nohách Piech neřešil. 😉
Oct.Tour se vyrábí v Indii, myslím pod názvem Laura. Taky by me zajímalo, jestli v Indii pobezí výroba dál. Indii jiste nejake emisní normy zas az tak netízí, takze by se tam klidne mohla dále vyrábet.
Taky jsme tuto Octavii pred X lety doma meli, takze to trochu zamrzí, ze auto s tak nadcasovym designem "uz" koncí....
Taky jsme tuto Octavii pred X lety doma meli, takze to trochu zamrzí, ze auto s tak nadcasovym designem "uz" koncí....
No tak abych se vyjadril ja - to mas pekne slabej verk céce... tak to moje soukrome je 911 GT3 RS jestli ti to neco rika, jako jo?... no a ted na to s kamosem cpeme 22" hliny u neho v "garage"... ale tu Voctu f TDIcku bych fakt chtel >😁 😄
Boze zase jeden anonymni vatak tady na AUTO.cz... sakra ze nas tu je chlapi co? 8-s :-!
Boze zase jeden anonymni vatak tady na AUTO.cz... sakra ze nas tu je chlapi co? 8-s :-!
Odpovim zcela jednoduse... protoze jsi na AUTO.cz a tady si domysli kazdy upne vsechno a vztahuje si na to sve 😜 (bodejd by taky ne, kdyz tu velke % diskutujicich vlastni nejakou tu v cechach velmi oblibenou ojetinku 😄
a ještě pan redaktor také zapomněl, že šroub o průměru 12 mm spojující nápravnici a motor byl nahrazen šroubem o průměru 14 mm! kam ten svět novinářů dneska spěje ...
Mně se líbí borečci, co je jim Šáde ukradená, jak naprosto přesně vědí, co si majitelé Šáde přejí atd...prostě typické dementní kec"y",že?
Abych tě moc nerozhodil:soukr.auto je M6 v naftě na hlínách a v blue metle.Už mu táhne na třetí rok...Dotazy?Leda za co ji za asi rok vyměním,a to je,s dovolením, moje věc za moje love.Řeš sebe a neřeš druhé,jestli máš s Octou nějaký duševní problém,mazej k psychologovi,psychiatrovi,nebo si udělej sto kliků.Nebo dej studený obklad na přirození,prý to pomáhá.Lidi si budou kupovat co se jim zlíbí, navzdory názorům jedinců z netu.
Ještě si dovolím upozornit na rozdíl ve slovech "líbí" a "zlíbí"-je v tom obsahový a myšlenkový rozdíl.
Abych tě moc nerozhodil:soukr.auto je M6 v naftě na hlínách a v blue metle.Už mu táhne na třetí rok...Dotazy?Leda za co ji za asi rok vyměním,a to je,s dovolením, moje věc za moje love.Řeš sebe a neřeš druhé,jestli máš s Octou nějaký duševní problém,mazej k psychologovi,psychiatrovi,nebo si udělej sto kliků.Nebo dej studený obklad na přirození,prý to pomáhá.Lidi si budou kupovat co se jim zlíbí, navzdory názorům jedinců z netu.
Ještě si dovolím upozornit na rozdíl ve slovech "líbí" a "zlíbí"-je v tom obsahový a myšlenkový rozdíl.
Uz jsem ji vzdal minutu ticha 😄. Rozhodně nejúspěšnější novodobá Škodovka. Postavila Škodu Auto na nohy a rozhodně by jí měli postavit aspoň pomník.. 😄
Já nevím, vy koncernisti neumíte číst PŘESNĚ to, co je napsaný a nedomýšlet si něco jinýho? Píšu to už po několikátý, Golf IV je technicky stejnej jako Octávka, tudíž ANO, díly, které jsou v Octávce, jsou i v Golfu. A je pochopitelný, že motor (dvoulitr atmosféra), který se začal montovat v 80. letech a končil až s první generací Superbu musel projít nepatrnými změnami, stejně jako motor, který se kdysi začal montovat do Š1000 a končil mám dojem až ve Felicii.
A taky jsem doslova nepsal, že Octávie byla v době vzniku zastaralá, nýbrž že se nejdenal o žádný technický zázrak.
Kdyby četl blbě jeden člověk, tak neřeknu, ale taková spousta lidí? Proč si domýšlíte něco, co jsem nenapsal a nereagujete na to, co jsem napsal?
A taky jsem doslova nepsal, že Octávie byla v době vzniku zastaralá, nýbrž že se nejdenal o žádný technický zázrak.
Kdyby četl blbě jeden člověk, tak neřeknu, ale taková spousta lidí? Proč si domýšlíte něco, co jsem nenapsal a nereagujete na to, co jsem napsal?
a napsal jsem pak někde níž, že na technice nešetřili? Psal jsem snad někde, že Golf IV je o generaci dál než Octávka? A co se ti nezdá na tom molitanu? Sedačky Octávie (abych nebyl jednostranně zaměřenej, tak i Golfu IV), pokud nebyly čalouněny kůží, patří k jedním z nejnepohodlnějších, ve kterých jsem kdy seděl
>😁 >😁 >😁 ty máš dost, o pár řádku nahoře píšeš jak šetřily na technice a doháněly to designem, teď to popřeš 😉 No a s tím molitanem dobrý fftípek >😁
Přesně tak. Hele jak to taky tak všeobecně pozoruju, tak majitelé Škodovek jsou na svojí značku hrdí jak hokejisti na zlato a za žádnou cenu neumí přijmout jakoukoliv kritiku a to dokonce ani ne výtku, která by se netýkala subjektivního názoru, ale konstatování faktů. Já u svého auta problém s přijímáním kritiky problém nemám, jsem na to zvyklej a vím, že italská auta nejsou zdaleka dokonalá. Ale Škodovkáři si očividně myslí, že ten kdo nemá Octávku dělá velkou chybu a snaží se to auto ostatním zošklivit, protože po ní určitě sám touží. Jistě, kdo by taky po Octávce netoužil, že jo.
A jak říkám, svoje problémy si neléčím, páč si o svém autě nedělám větší iluze, než jaké skutečně je, což evidentně neplatí o většině majitelů koncernových vozů. Octávka je malá, nepohodlná, tvrdá a kromě zavazadelníku není vůbec prostorná. Kdo z vás to přizná, aniž by měl blbý keci?
A jak říkám, svoje problémy si neléčím, páč si o svém autě nedělám větší iluze, než jaké skutečně je, což evidentně neplatí o většině majitelů koncernových vozů. Octávka je malá, nepohodlná, tvrdá a kromě zavazadelníku není vůbec prostorná. Kdo z vás to přizná, aniž by měl blbý keci?
Hoooonza ti to tu napsal pěkně. Jo dnes už se dá říct zastaralá technika, ale v době uvedení ne. První prototyp stál na Golfu 3, ale závěrečné studie už na 4.generaci tak jako samotný sériový model. Jo a motory se vyvíjí což znamená že i když mají základ v něčem starším co se osvědčilo, proč dělat od základu něco nového? 😉 Já osobně mám TDI 81kW EURO 3 které je už v některých věcech jiné než 81kW EU2, nebo například novější 66kW měli už i jiné turba- tomu se řiká modifikace která ze starnoucího dělá zase nové,konkurence schopné
Když už jsme u těch pomaleji chápajících, můžeš, chytráku1, ukázat, kde jsem psal COKOLIV o tom, že Octavie byla zjednodušená verze Golfa IV? Mě připadá, že čteš mezi řádky, či co. ZNOVA říkám, že se jedná o auta na stejné platformě, tím pádem co platí pro Octávku, platí i pro Golfa.
Jinak teď si asi trochu rejpnu, ale co se týče šetření na sedačkách - nevím, jak moc je po faceliftu upravovali, ale řekl bych, že tam zapomněli dát molitan.
Jinak teď si asi trochu rejpnu, ale co se týče šetření na sedačkách - nevím, jak moc je po faceliftu upravovali, ale řekl bych, že tam zapomněli dát molitan.
Máš pravdu, nikdy jsem ji sice nevlastnil, ale jako služební jsme si ji užil dost jak za volantem, tak jako spolujezdec. Naposled začátkem tohodle roku jsme jezdil služební - 1,9 TDI se 170 tis. km a bez výraznějších problémů. Chybičky se najdou všude, ale tohle auto je už i dneska tak trochu legenda. Přeju škodovce další takový povedený kusy.
Aha, Lancie, Fiat, hm - a jsme doma, už nemusíš nic dodávat. Zase jeden zakomplexovanej majitel itala, co si léčí svoje problémy na škodovce.
Tak to by bylo fajn, ale že by "oprášily" lisy na původní čumák OII, to se mi zdá zvláštní řešení. Ideální by byla s nějakým 1,4 TSI.
tak ještě jednou pro pomalejší - technicky to auto bylo shodné s golfem IV, nebylo to tak, že by se dělal golf IV a současně levná verze (technicky zjednodušená) Octavia. Jedinej zásadní rozdíl mezi těmi auty, kde bylo vidět šetření, byl z počátku v interiéru, což ale po 2 letech s příchodem upravených sedadel a přístrojovky pro GLX a SLX bylo odbouráno.
Někde jsem četl, že předfejsliftová OII má plnit funkci velkého levného do příchodu "popularu" či nové felicie či jak se to bude jmenovat....
Jo, za to je lze jen pochválit. Otázka je, zda podobná strategie čeká i OII, ale spíš myslím že ne.
VW Platforma = podvozek + elektrika + elektronika. Můžeš uvést ony "některé díly" mimo motorů, co byly převzaty ze starších golfů? Neměl je náhodou i Golf 4? 😉 Neměl náhodou motor 2.0 i Golf 4? Měl 😉 Hlavně ten benzínový dvoulitr, co se montoval do oktávek a golfů, neni tentýž, co byl v 80. letech v pasátech.
Nezapomeň, že i některé verze vysoce moderních 2.0 TSI a všechny 1.9 TDI vychází z Entwicklungsauftrag 827 z roku 1974, takže by se daly považovat za starý šrot 😄
Nezapomeň, že i některé verze vysoce moderních 2.0 TSI a všechny 1.9 TDI vychází z Entwicklungsauftrag 827 z roku 1974, takže by se daly považovat za starý šrot 😄
Jsou to jen dvě, a ještě k tomu docela dost podstatné položky. V článku by to podle mě mělo být, panu redaktorovi by prsty určitě neupadly. Je za to koneckonců placen.
Proč myslíš? Já psal o Octávce, jelikož tento článek je o Octávce.
A ani mi to nějak zvlášť nevadí, Octávku ani Golfa nemám a ani po nich netoužím, jen to píšu jako takové doplnění článku.
A ani mi to nějak zvlášť nevadí, Octávku ani Golfa nemám a ani po nich netoužím, jen to píšu jako takové doplnění článku.
A po kom asi "zdědil" (při uvedení na trh) většinu motorů (včetně populárního TDI) třeba ten Golf IV? Přece logicky od Golfu III!
Velké překvapení? 😉
Velké překvapení? 😉
Máš naprostou pravdu, vždycky jsem po ní toužil a za celou dobu jsem na ní nestihl našetřit, ani na ojetou. A jelikož nemůžu mít Octávku, tak alespoň jako naprosto nedostačující náhradu jezdím v Lanciích 😐 A buď tak hodnej, přestaň se do mě osobně neustále navážet, nechtěl jsem ranit tvé city ke Škodovce.
Proč tedy na můj názor reaguješ, když je ti ukradenej? Napsal jsem fakta, pokud myslíš že ne, tak mi je vyvrať, jinými fakty.
...Vaše dřina se vyplatila. Myslím, že kdo v ní jezdil, rád na ni vzpomíná. [odkaz]
"Do výbavy Octavií bylo možné objednat řadu prvků výbavy do té doby pro vozy Škoda nedostupných..."
Zajimave ze jsem mel Felicii s dvema bagy (existovali i bocni), vyhrivanymi sedackami a original central na do.
Par kousku melo i el. okna.
Zajimave ze jsem mel Felicii s dvema bagy (existovali i bocni), vyhrivanymi sedackami a original central na do.
Par kousku melo i el. okna.
úspora nákladů na techniku? jakože dostala novou platformu jako první před vw i seatem? trochu mně přijde, jakožes na ňu za těch 14 let nestihl našetřit.
Netrefil ses s jednou zásadní věcí. Mně je tvůj názor na Tour ukradenej a Tour jako takovej považuju za uzavřenou kapitolu. Dělat z první generace v době uvedení něco zastaralého, to je hodně smutné.
Možná mám ještě někde výstřižky z MFD těch prvních špionážních fotek a tak... Naprosté zjevení. Před 14 lety - to mi bylo 16... áách!
Ano, je pravda že tenhle model tehdy otevřel Škodovce bránu do světa opravdových aut a nastartoval její novodobou kariéru a přestože se vývojáři převážně věnovali úspoře nákladů na techniku a víc sázeli na nový design a praktičnost, výsledně odvedli velký kus práce, který především zde v Čechách ocenilo mnoho lidí. A ikdyž to auto osobně rád nemám, právem mu patří vzdát čest :yes:
Aha, takže jsem se docela trefil s tím nelichocením >😁 O dobrém nebo špatném autě jsem nic nepsal a ten názor ti vyvracet nechci. 😉
Ne, podle mého skromného názoru píšeš velmi zkresleně a ten příklad s pračlověkem je velmi podobný příměr. Na Tour mám příjemné vzpomínky ne kvůli technice, ale protože to bylo velmi dobré auto.
Jednou to přijít muselo. Tenhle model "udělal" Škodovku a ať je vybaven jakkoliv starou technikou, jeho tvůrcům a designérům je třeba vyseknout velkou poklonu.
Je sice pravdou, že Čínskej trh je dost odlišnej oproti evropskýmu, ale Octávku bych tam až tak nezatracoval, spousta automobilek upravuje výbavy a nějaké detaily svých modelů speciálně pro Čínský trh. A nemysli si, že tam jezdí jen luxusní vozy, spoustu evrospkých vozů nižší střední třídy, nebo i v kategorii malých aut jsou určeny právě pro Čínu. Naopak mi přijde, že je to tam jednodušší, že se vezme uplně obyčejný auto, do interéru se šoupne plastová imitace dřeva, zvenku plno chromových kravinců a luxusní kára je na světě (jistě to dobře zná i spoustu lidí u nás >😁 ). Ale třeba ne, třeba se v tomhle pletu, kdo ví....
Jo, také si myslím. Budou se tam sjíždět šťastní majitelé ojetých Octávií s jedním milionem km na hrbu a 120 tisíci na tachometru.
Octavia byla to samé, co pro Seat první Toledo. Na těchto modelech se pozná kdo "umí". Toledo se válí v prachu cest, zapomenuto, zostuzeno bez nástupce a Octavia jede dál...
Octavia byla to samé, co pro Seat první Toledo. Na těchto modelech se pozná kdo "umí". Toledo se válí v prachu cest, zapomenuto, zostuzeno bez nástupce a Octavia jede dál...
To by to museli vědět. Tour první generace končí, doběhnou objednávky a někdy blízko čtrnáctému výročí šlus. Mimochodem, v Číně by se asi dalších pět let s Tourem moc nekamarádili, zkus se podívat na tamní výbavy atd.
Je mi to líto, jedna z největších legend Škodovky odchází. Přitom podle mě je to jednoznačně nejhezčí škodovka za posledních dvacet let, tedy ještě se Superbem Combi.
V anketě o motorech chybí 1.4 16V/55 kW a 2.0 MPI/85 kW. Ale možná to je schválně, protože by je asi nikdo jako nejlepší stejně nevolil...
V anketě o motorech chybí 1.4 16V/55 kW a 2.0 MPI/85 kW. Ale možná to je schválně, protože by je asi nikdo jako nejlepší stejně nevolil...
Ano, auta byla na stejne platformě, to ale neznamená, že Golf IV nebyl postavenej stejně, jako Octávka, což jsem popsal výše. Co se týče motorů - 1.4 se do Felicie vůbec nedávala. Například motory 1.9 tdi se dávaly už do Golfů III, Passatů B4 a mnoha dalších aut. A třeba benzínový dvoulitr se montoval již v osmdesátých letech do Passatů B3, benzínová 1.6 do Golfu II atd. A jsou také pak další motory, které byly jen nějak upravené, převrtané, zmodernizované, ovšem se základem ve starých motorech.
A tenhle blabol jsi pochytl kde? Ty auta byly na stejne platforme a ta neumoznovala delat jedno auto tak a druhe jinak. Takze technicky to byl golf IV jak vysitej. Jen zakldani motor 1,4 MPI byl ten z felicie- passata nevidel ani na obrázku.
taky by mě zajímalo, mohli by redaktoři doplnit článek.... bude Kokta pokračovat třeba v Číně? Nějaká nová Šáde se snad chystá, ale kdy.....?
Ano, Octavie sice technicky sdílela platformu s Golfem IV, nicméně zapomněli zmínit, že některé díly i mnoho motorů pocházelo ještě z Golfa III, některé motory dokonce z Golfa II nebo Passata B3, takže ikdyž byla Octavie oproti tehdejší Felicii podstatně na výši, i tak se už v době jejího vzniku nejednalo o žádný moderní technický zázrak. Zkrátka VW posbíral, co mu kde leželo, ušil nový kabátek a hola hola, "novinka" je na světě.
V každom prípade to bol model ktorý posunul Škodu kvalitatívne o svetelné roky vpred no hlavne zmenil vnímanie a pohľad (západných) zákazníkov na dovtedy s úsmevom branú značku na rešpektovanú, ktorá začala zatápať aj materskej značke... :yes:
Však on ten model nepredstavuje ani neprezentuje, len stručne popísal jeho životnú cestu. Hľadáš chyby tam, kde nie sú...
Působivé, jak redaktor skočí po hodnotnějším vzhledu palubní desky a silnějších motorech, zatímco při faceliftu podstatně zesílená karosérie a přepracovaná zadní lavice (přinášející více místa pro zadní cestující) zůstávají zamlčeny 😄