Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Český trh v dubnu 2010: Kategorii SUV vládne Yeti, Tiguan a ix35

87 komentářů

swifter
jsem nenalezl Suzuki SX4. Přestal se snad prodávat? Okolo sebe jich vidím stále víc a víc.
Ondrej Lanik, Auto.cz
Model jsme přeřadili do podkategorie malé crossovery: [odkaz]

V dubnu 2010 měl 140 registrací, za celý rok 2010 pak 338.
3_diamanty
nie kazdy cita clanky az do konca a potom to tak vyzera 😉
Jak je to s novou Kiou Sorento ? Nikde sem ji nenašel... Nebo že bych přehlédnul ? 😉
Už jsem ji našel 😉 :yes:
Přeřadili ? Tabulky tedy nevychází z oficiálních údajů sdružení importérů ?

Co třeba rozepsat tu neznámou značku "Ostatní modely", to jsou číňani >😁 ? Prodeje sice nízké, ale značka je značka.
Ada je zase tady
... jak si povede nova KIA, protoze IX35 je pro prumerneho ceskeho spotrebitele mimoradne osklivy. Potesil pad Kvaskaje o 2 pricky. S ohledem na rendlikovskou techniku bylo az s podivem, ze se jeste udrzel tak vysoko. Priznacne take je, ze Kvaskaj ma nejmensi podil dieselu - vypovida to mnohe o preferencich jeho kupcu... Na silnici si budeme muset davat na chovani jeho ridicu (jakoz i ridicu Kolose) dobry pozor...
Kdyby Yeti mel lepsi interier, podobne jako Tiguan, prodaval by se nepochybne lepe. Kelimky, hrbaty volant a nahrada sibru moskytieriou mu obchodne moc neprida. Ale zase ma mnohem lepsi vnejsi design, nez ten o trochu vetsi bracha od VW a ve srovnani s tim korejskym skretem je to uz uplny designovy skvost.
Ja osobne, pokud bych si mel dnes kupovat novy vuz, tak bych koupil Forestera, na druhem miste Outlandera, ktery jako jeden z mala vozu teto kategorie stale nabizi poradny motor TDI PD. I kdyz dnesni vyroba v Evrope bohuzel uz neni kvalitativne takova, jako ten muj, ktery se narodil v Yokohame a se kterym jsem uz najezdil bez poruchy prvnich 100 tis km.
kari.laz
Já si spíše myslím, že si ix35 a připravovaná KIA budou spíše konkurovat. Dohromady budou podle mě mít jen o něco větší prodeje než má nyní ix35. Sice po nástupu bude mít prodeje větší kvůli nadšencům, co na to auto čekají. Ale dlouhodobě si nemyslím, že by ohrozili první, nebo druhé místo. Dle mého názoru se ustálí někde kolem 4. a 5. místa.
Musím říct, že mě se korejská SUV taky moc nelíbí. Dokonce mi připadají čím dál tím víc ošklivá, ale to je věc názoru každého jednotlivce. Jestli to je dobré nebo špatné auto ukáže až čas.
Nisan "kaškaj" se mi vzhledově docela líbí. Ale jinak mě moc neuchvátili jeho nabízené motory. Ale známí ho má v černé barvě v lepší výbavě a vypadá opravdu dobře.
Yeti je u nás neohrožený a vzhledem k tomu, že se jedná o povedený auto, co dokáže nabídnou nějakou alternativu hodně širokému spektru zájemců (motory, výbavy), tak má úspěch zaručený.
kuko
Tak Ádíku, že ty jsi dnes ráno zase zapoměl!

Takže šup, 2 bílé pilulky, 1 červenou, 1 žlutou, zapít vodičkou a už už ti na TV NOVA začínají seriály 😉
kyklop
>😒] >😒]
Petrko
No na to že je ten Hyundai tak hnusný jak říkáš se docela divím že není ke koupení, jsou lidi co si mysleli přijdu k dealerovi koupím ix35 a letím domů, jaké bylo překvapení že u dealeru už pomalu ani nejsou předváděčky. >😁 Mám spíš dojem že kdyby Hyundai nepodcenil zájem (na druhé straně kdo mohl čekat že se budou Hyundaie takhle prodávat) myslím že by mohly být čísla prodaných aut i vyšší jenže holt zákazníci čekají až jim auta vyrobí. Takže žiliňáci šup od compu a hurá bouchat Hyundaie. 😉
Ada je zase tady
Kdyz jsem napsal, ze je osklivy, tak za tim stojim. Na druhou stranu lide jsou ruzni a nekteri z nich osklivost primo vyhledavaji. Pokud si nekdo muze koupit Koleose, ci Velkeho Satise, nebo KIA Soul, koupi si i IX35. Je ovsem otazka, jak rychle se tenhle obchodni potencial vycerpa, protoze za chvili urcite nekdo vyrobi jeste neco mnohem osklivejsiho.
Petrko
Krása nebo ošklivost není exaktní informace, někomu se líbí anorektické dívky někdo má rád boubelky, co je krásné a co ne je otázka osobního vkusu rozhodně ne norma.Takže samozřejmě máš na svůj názor právo stejně jako lidé kterým se auto naopak líbí. 😉
Uz vyrobila skodovka Yetiho,to je fakt des,vzdy ma strasie ked to auto vidim.Nastastie u nas sa tak nepredavaju a ani v Rakusku takze ich tak casto nestretavam.
escorpion
Ada, či sa ti to páči alebo nie hyundai ide. Neviem prečo máš voči kórejcom averziu, ale vedz, že ix35 je do konca septembra vypredána.
Ada je zase tady
Nemam vuci Hyundaimu zadnou averzi, treba IX55 je super (i kdyz Touareg je Touareg). Ale IX35 je designove opravdu mimoradne nepovedeny pocin. Vne i uvnitr. Yeti je i se svymi nedostatky o dve urovne vys. Uvidime, jak dopadne KIA na platforme IX35. Mimochodem, nove Sorento se povedlo na vybornou.
3_diamanty
:yes😒br />
Kedze som hyundaiokiafil mam z ix35 obrovsku radost. Uz som ho par krat zahliadol v reale na ceste a vyzera lepsie ako na foto, omnoho lepsie. To auto ma gule, ma charakter a ked sa na neho pozriem vidim ze ano toto chcem. Take nieco nikdy pri starsich hyundaioch a kiach nebolo. Podobne je to so Sorentom a predpokladam ze novy Sportage bude este vacsia pecka kedze ten uz aj na obrazkoch vyzera velmi pekne takze skutocnost bude isto zazitok 😉 pre oci.

Velmi pekne predava aj ix55 a uz aj spominane Sorento. Predpokladam ze novy sportage pojde hore kedze sa este asi dopredava stary model. Cize o rok to bude vyzerat v triede mensich SUV asi takto

yeti, tiguan, duster, sportage, ix35, qashqai ...... a dalsi uz len do poctu

Takze caka sa uz len na Dustera

:yes:
kari.laz
Tak to mě naopak na živo hodně zklamal. Na fotce mi to připadalo takové jakš takš, ale naživo se mi hodně nelíbil. Je to děsně podbízivé, až to hraničí s nevkusem. To kia mi připadá o malinko lepší, ale stejně to není můj šálek kávy.
strýček BOB
Tak si ten plastový korejský vozík konečně kup, nebo není za co? >😒]
3_diamanty
a na co by som kupoval plastovy vozik ked mam auto? Na co by mi bol? Rozmyslal vobec? Aha si Cech uz viem kde je problem 😉 tym je vsetko jasne , lutujem ta
jossalito
Koupil by sis konečeně něco nového, po čem tak bezmezně toužíš. 😉
Klaudius
A ty si blbec. Že takého vola ešte na auto.cz vôbec pustia... 8-s :no:
escorpion
Už si konečne uvedom, že hyundai aj kia urobili pokrok a treba ich na trhu akceptovať. Či sa to tebe páči alebo nie.
pogo26
Já ho akceptovat nebudu. Nevidím na něm jediný přínos. Mně připadá jak z nějaké počítačové hry pro desetileté děti. Přeplácanost, prvoplánovost. Během týdne to auto bude staré. A pochybuji, že se v něm někdy budeš cítit jako doma. Korejcům prostě chybí nějaká myšlenka, kterou by v designu rozvíjely. Proto z toho vždy vznikne podobná splácanina jakoby módních prvků. A pocit z kvality a solidnosti raději komentovat nebudu.
escorpion
Však to neakceptuj, ale predajné úspechy hyundaiu hovoria za všetko. Že dizajn bez nápadu ? Nenechaj sa vysmiať. Taký VW má dizajn parádny, akurát, že 20 rokov taký istý.
kari.laz
Docela mě překvapilo vítězství HILUXU v kategorii pickup. Je to skoro náklaďák, než auto.
ozawasan
to bude tím, že spíše nějaká firma nakupovala "flotilku". To vždycky u pickupů zvedne nárazově podíly. Jinak Hilux je asi nejlepší volba na současném trhu pracovních pickupů - pro maséry je tady spíš Navara....
Slavek-TDM
Navara ma ted i 3-litrovy sestivalec v turbo-dehtu s automatem, coz je pro danou kategorii suprova volba. Taky radne zaplacena, samozrejme. 1.3M bez dalsi vybavy je docela balik...
ozawasan
teď jsem se kouknul do jejich ceníku. O 3litru jsem nevěděl - to se přiznám - ale ta cena - to upadli z jahody naznak a ještě se přitom bouchli do hlavy - to budou prodeje ......
strýček BOB
Vzhled karoserie ix35, která vypadá, jako zmačkaný papír od tlačenky, nevadí, hlavně, že je to levný...

Z testu na soukromé TV si nesu několik poznatků, tlačítko vyhřívání okna u spolujezdce, ovládání palubního počítače někde pod volantem, plasty v interiéru z recyklovaných kelímků od jogurtu, hlučný a drcavý podvozek, korejská kvalitka, no :no:
pogo26
Většinou s tebou nesouhlasím, ale když jsem náhodou o ix35 zauvažoval, tak mi stačila asi tak minuta,než jsem s autosalónu vycouval. Ten interiér je opravdu tragédie - design, materiály, celkový dojem. Exteriér raději nehodnotím.
Petrko
Zapomněl jsi na převodovku spíše k benzínovému motoru takže točí zbytečně vysoké otáčky. 😉
jossalito
Když v nízkých to nejede?
Petrko
Když tak mrkni sem [odkaz] každý má právo vytvořit si vlastní názor. 😉
jossalito
Ta tvoje původní věta nemá buď myšlenku nebo čárky.
Petrko
Ta moje původní věta reagovala na výčet nectností auta na jisté soukromé TV. Jelikož jsem ten pořad viděl taky jen jsem doplnil to co v pořadu zaznělo a ve výčtu chybělo toť vše. Myšlenku v tom nehledej na tomto serveru po pár zkušenostech myšlení vypínám. 😉
jossalito
Ok, shlédnul jsem přiložené video a už to chápu.
kari.laz
S hodnocením designu naprosto souhlasím. S ostatním nemám zkušenost, takže nemůžu hodnotit.
escorpion
Levný ? V silnejšom diesli a s automatom takmer atakuje milión.
Klaudius
Pozor na to, v súkromných médiách si s nestrannosťou dosť často netykajú a predsudky sa bežne pestujú. Chcelo by to vyskúšať a potom zhodnotiť.
Čo ale nemení nič na fakte, že dizajnovo nie je ix35 ani moja šálka kávy... 😉
jossalito
Bohužel, design je to to nejlepší, co ix35 nabízí.
kari.laz
No tak to potom potěš koště, jestli design je na tom autě to nejlepší
twistedTSD
ten design nahodou neni az tak zly, i kdyz ta maska mi taky moc nesedi...
Dextrone
No co na to říct. Jestli nemá ix35 8 repráků ale jen 6 mě vážně nějak netrápí. Auto jsem také ze zvědavosti testoval a jízda v něm mi přišla jak už jsem níže psal dobrá. Pokud se ti nezdál podvozkově a skákal nebo se tvářil nejistě, pak ti musím říci že se nejedná o pohodlnou střední třídu nebo limuzíny, ale o malé SUV, který má naladěný tvrdší podvozek. Asi kdyby se houpal v terénu tak by ti lidi asi nepoděkovali a brzo by auto znečistili. Pokud chceš pohodlný a jistý kočár, hledej v jiné sekci automobilů, případně doporuč jinou značku a já mile rád otestuju a pak dám vědět. Testoval jsem na podzim Yetiho a ten také žádný zázrak nebyl, proto jsem dal od něho ruce pryč a čekal jsem na pro mě zajímavější auta. O maximální výbavu nestojím, neboť stejně všechny věci člověk nepoužívá a akorát za ně platí. Takže jak říkám, nejsem příznivce maximálních výbav, ale kdybych měl přebytečných 500tis a potřeboval SUV, tak neváhám a jdu do ix35 a myslete si co chcete.
Dextrone
Hyundai ix35 si své kupce najde stejně, tak jako Tiguan nebo Yeti, S4, RAV, Duster, Sportage nebo jiná auta. Překvapuje mě, jak někteří přirovnávají auto ke zmuchlanému papíru nebo PET plastům. Osobně jsem si toto auto prohlédl a zůčastnil zkušební jízdy u Autocentrum Háša v Ústí nad Labem. Bylo to ix35 se 100kw dieselem a manuální převodovkou. Autu jsem prakticky nic nevyčetl, v každém autě je něco co vám vadí a jen málo kdy se najde lahůdka, která je byz chybičky. Ix35 se Hyundai povedla a ještě lépe jako nástupce Tucsona je hezčí a uhlazenější, ale opět je to věc názoru a jak říkám jednomu se auto líbí a dalšímu ne. Mě osobně se designově nelíbí Yeti a co, nadávám tu na něj jak špaček?
Mikesus
Ale tady nikdo nenadával jenom na design. Příspěvky jsou víceméně takové, že mně se nelíbí, ale to neznamená, že se nemůže líbit ostatním. Já oaobně design na tomto autě beru jako to nejlepší, co na něm je. Bohužel.
Měl jsem možnost ho vyzkoušet, taktéž s tím 100 KW dieselem. A byl jsem hooooooooodně zklamán. Nejenom, že interiér opravdu vypadaá jak z recyklátu, ale vše co tu bylo řečeno z té nejmenované TV je bohužel pravda. Ergonomie šla stranou na úkor "módních" prvků (viz. vyhřívání či ovládání rádia). Podvozek byl poněkud neklidný na každém menším hrbolu. V zatáčce, pokud člověk najel do díry, či hrbol, jen doufal, že auto nevyskáče po straně ze silnice. Samozřejmě to přeháním, ale bylo to velice nepříjemné. Při pocitu, že vezu rodinu a auto bude v zatáčkách uskakovat, no.... Je to jasné, toto auto ne. A cena už taky nějak nízká. Ve vyšších verzích dražší než škodovka. A to je už co říct.
... drazsi nez skodovka ? myslel si fobiu ? lebo ak yeti, prestuduj cenniky, pri rovnakej vybave je yeti drahsi o viac ako 100.000 Kc
Mikesus
OK, tak jsem si sestavil obě auta v konfigurátoru podle sebe, to co od auta vyžaduji. Tedy výbava v obou a dorovnání jednoho do druhého.
ix35: style 4x4, 100 KW, 6 repro (víc nešlo), bederní opěrka jen v sedadle řidiče, jen zadní parkovací senzory, výškově nastavitelné sedadlo jen řidiče, vyhřívané sklo jen pod stěrači, nemá bixenony (ani xenony), nemá adaptivní přední světlomety, nemá zadní boční airbagy, bez přídavného elektrického topení (ne nezávislé), bez detekce kvality vzduchu a automatického ovládání cirkulace vzduchu, nemá kolenní airbag, bez kontroly vnějšího osvětlení a opotřebení brzdového obložení(nenašel jsem zmínku), signalizace zaponutí bezpečnostního pásu řidiče a spolujezdce (nenašel jsem zmínku opět), nákolnné čidlo pro alarm(nevím zda má nebo nemá),
cena 677900

Yeti: e😜erience, 103 KW, 8 repro, bez plnohodnotného rezervního kola, bez kombinace látka-kůže, bez vyhřívání zadních sedadel, bez zatmavených skel,
cena 737300

Pokud někdo kouká jen na koncovou cenu, prosím, máte pravdu. Ale pokud někdo koukne, na cenu a výbavu, pak je jednoznačně Hyundai dražší. A můžete mi někdo vysvětlit, kde je ta bohatší výbava? Nějak mi chybí v ix35 mnohem víc věcí než v Yetim. Tedy rozdíl 60 tis. dostanu dolů snadno odebráním některých prvků výbavy a za stejnou cenu bude stále Yeti vybavenější. Stačí mrknout do konfigurátorů obou značek, udělat seznam základních výbav, příplatkových výbav, cen a pak porovnoat.
bubucci
za ty prachy co jsou tady ty 2 auta se dá koupit Forester v naftě a podle nejen zdejší recenze je to lepší kup. Jinak každé auto si svého kupce najde.
ved prave ...
nevadi mi ze IX35 serepeticky na doobjednanie nema, tiez mi nevadi ze do yetiho mozem naobjednavat veci aj za dalsich 20.000 Eur.

Ja som si porovnaval najvyssie cennikove verzie s cennikovou vybavou a pardon, tam je yeti hodne vzadu.

iste kazde auto ma svojho kupca, niekomu sa paci to, niekomu one, ja som len reagoval na tu cenovu vyhodnost yetiho alebo tiguana ...
Dextrone
Já jsem žádnou neklidnou jízdu nezaznamenal, jeli jsme cca 8km asfalt, 2km šotolina a 1km vyloženě nezpevněná polní cesta včetně brodu menším potokem. Bylo to začátkem března, nasněžíno, takže věř že jsem to pořádně vyzkoušel a znovu říkám, žádnou nejistotu v chování auta Hyundai ix35 jsem nezaznamenal. Myslím že kdybych jel stejnou trasu jakýmkoliv jiným SUV, pocit bych měl stejně dobrý jako s ix35. Kdybych potřeboval nové auto a mělo by to být SUV, tak ix35 je jasná volba.
Nie si taky "excelentny" vodic ako pan Mikesuss!
Dextrone
No to máš pravdu, do smyku, pokus o převrácení a kotrmelec jsem se s ix35 nepokoušel 😉 Srovnáváme malé SUV a ne velký mastodont Q7, X5 a jiné, ti sedí v zatáčkách jako přibitý, ostatně za ty prachy aby neseděly že? No ikdyž na českých silnicích asi sotva nějaké auto předvede klidnou a jistou jízdu.
O to tu ide pri normalnej jazde sa nedostanes do problemov ani s yetim a ani s ix35,ale siltovkari dokazu polozit na strechu aj 7-dmu od bmw.
Mikesus
A ty nejsi blbý jenom za volantem.
Mikesus
Já ti to neberu, říkám moje zkušenosti. Já třeba netestoval žádný brod ani lesní cestu, ale věřím, že tam obstojí dobře.
Já měl možnost jen na silnici, byldím v horách, tedy samá zatáčka a ještě k tomu cestáři silnice opravují až úplně naposled a to jenom lopatou a pytlem asfaltu. Tedy o drncání není nouze. Bohužel opravdu auto bylo v zatáčkách na hrbolech nejisté, a to i při běžné jízdě (žádná rychlá, jak nějací trapní "vtipálkové" se snaží tvrdit, zajímavé, že nikdo z nich se mnou v autě neseděl, když to tak dobře ví). V tomto ohledu jsem byl opravdu zklamán. Auto mnou dost natřásalo a všech hrbolech. Přesně jak bylo v testu na jedné soukromé TV. Že bych se s novináři domluvil? To asi ne.

Jen podle reakcí některých slovačisek je poznat, že opravdu platí slovačisko hlúpy. Hlavně aby na to jejich vysnění slovenský korejský žuk někdo nenakydal hnůj, který je bohužel pravdou.
O Ty moj maly zakomplexovany mudry cech!Porad nam este nieco,aby sme sa poucili,napriklad o kolko je Yeti lepsi a krajsi.A mas uz vobec vodicak,alebo su to len take blaboly co som videl v telke na prime!?
Mikesus
Tak už jenom to, že se ptáš o kolik je hezčí Yeti, vypovídá o tobě hodně. Že ani neumíš si dát dvě a dvě dohromady, že design je subjektivní.
A ohánět se hned tím, že někdo nemá řidičák (by mě zajímalo, kde jsi na to přišel), když už nejsou argumenty. Možná mám naježděno víc než ty, ale to je úplně jedno.
Nebo to je spíš nedospělost, že se necháš vyprovokovat?
BeranK
Tohle jelito se tady dlouho neobjevilo, ale jinak je tohle jeho standardní styl. Proč si myslíš, že se ptá, jestli máš řidičák? Známe přece to naše hezké rčení - podle sebe soudím tebe. Podívej se, co ten ubožáček píše výše a poznáš, že s ním nemá cenu polemizovat.

Mně se i35 moc nelíbí, ale naživo jsme ji viděl jenom zvenku. Tam mi nepřipadala tak hrozná, jako na fotkách a billboardech. Podle fotek a videí si myslím, že jí nová Sportage natrhne ...(víme co). Nicméně ani tam ten vnitřek nevypadá příliš povzbudivě a to nejdůležitější - vlastnosti? Doufejme, že na jedné platformě se dají udělat rozdílná auta z hlediska jízdních vlastností.
jossalito
Já iX35 znám i zevnitř. A proto znovu píšu: To auto dobře vypadá (mě se vcelku líbí, ale jeho vzor Ford Kuga je povedenější) jen když stojí a na nic v něm nesaháš. 😉
Dextrone
Ix35 dobře vypadá i za jízdy a vše jsem si ve vnitř osahal a není důvod toto auto neustále hanit a srážet ho pod úroveň jiných aut. Není o nic horší ani o nic lepší než konkurence a to že má design takový jaký má není důvodem k pomlouvání. Někomu se to auto designově líbí a někomu ne což je naprosto pochopitelené a já tu také neustále nekritizuji, že je Jeti příšerná krabice. To by mě pak zajímalo co byste řekli na Dustera, mimochodem Duster je hodně zajímavé autíčko. Ale pro někoho zřejmě ne, jak nemáte VW nebo Audi nejlépe v TDi tak jste v tomhle blbákově za socku že? A o tom to tu bohužel již pár let je
Minule som videl Dustera na zivo a bol som velmi prekvapeny,vyzeral velmi dobre.Myslim si,ze aj Duster aj ix35 si svojich kupcov urcite najdu aj napriek tomu,ze ich tu miestni "odbornici" zvozia pod cienu zem.Mimochodom Tucson bol v celosvetovom meritku najpredavanejsim vozidlom od Hyundaia,takze H vie co robi.
jossalito
Hele, já jen napsal, že ač se mi designově ix35 líbí, tak na kvality třeba Tiguanu nedosahuje. Interiér má Tiguan podstatně lepší, jak materiály, tak zpracování, dále pak motorizace, převodovky, výbavu...
Nepochybuju o tom, že si pětatřicítka kupce najde, jen říkám, není zdaleka nejlepší a pořád má co dohánět. Mě pěkný design a cenu. Toť z mého pohledu vše.
Najazdene vaic ako ja urcite nemas a s tym vyprovokovanim si zacal Ty,ceskej gaziku.
mozgog
prodejnost Yetiho a Tiguana je pro mě záhadou, možná cena? firemní nákupy? prostě nechápu 😄
white label
Někdo zase možná "nechápe", že ty to "nechápeš"... 😲 8-s >😒]
mozgog
stává se z tebe místní "brouk Pytlík", přibrzdi :-!
white label
Myslíš vážně, že už tě tu v tomhle ohledu začínám pomalu dohánět...
8-s
Zkus si někdy ty naopak trochu "odbrzdit"... 😉

P.S, Jak ti tady v rekcích radí nejeden uživatel, nejdřív se s těmi auty, o kterých tady tak rád a "zasvěceně diskutuješ", aspoň projeď, bezduchého plácání prostého konkrétních argumentů na základě vlastních zkušeností je tu plný web...
Nebo si dej před nick "no", "Ferdo Mravenče"... >😒]
njn maju "makcene plasty" >😁 >😁 >😁
mozgog
... a vo tom to je (pro většinu)
... nastastie nepatrim k tej "vacsine"
jossalito
Si ty auta vyzkoušej.
mozgog
při krátké projížďce a ještě s prodejcem toho člověk moc nezjistí, první dojem bude určitě průměr, nic "strašnýho" člověk neobjeví ... já si cením toho, když má někdo něco za sebou, firma, která dělá teréňáky/SUV 30 let, má zkrátka za sebou 30 let zkušeností, 30 let vývoje, to se nedá přeskočit ani nahradit, Yeti i Tiguan nemají "za sebou" nic, produkty rychle vzniklé dle zadání marketingového oddělení, a než na to někteří nepoučitelní kupci (troubové) přijdou, budem už dělat jiný model
Mikesus
Co je na tom k nepochopení. Měl si je možnost vyzkoušet a porovnat s těmi, co si myslíš, že jsou lepší?
mozgog
nemám na to čas (a upřímně, ani by mě to nenapadlo)
Vampix(Diesel Power)
tak pro mně tiguan není záhadou, pro ženu to není špatné auto a Yetimu se nedivím, jen proto, že je to "české" a "levné"...
mozgog
jo, jo, co je český, to je hezký 😄
Slavek-TDM
90% Yetiju se proda v zahranici a plan pro letosni rok bude podle vseho prekrocenej o 20% co se tyce kusu (tedy cca 50 tisic). S tim, ze je cesky a "levny" to nema nic spolecnyho. Je to proste povedeny auto, ktery naslo svoje misto na trhu a trend poptavky je stoupajici.
MajoX
do dnesneho dna opustilo fabriku cez 24tis ix35-tiek. v cechach a na slovensku sa ho preda este menej ako yebetiho o com to vypoveda ? pomozem si tvojou vetou : "Je to proste povedeny auto, ktery naslo svoje misto na trhu a trend poptavky je stoupajici." alebo o korejcoch to neplati ? treba prepocitat tabulky ??? >😁
Slavek-TDM
Nic takovyho jsem nikde nepsal - a protoze o Kia/Hyundai nic nevim, nedovolim si ani je s Yetim porovnavat. Muzes si projit moje prispevky.
Jinak segment malych SUV ted proste leti...
white label
"Yebeti"? Nebo, že by jen lehká paranoa... 😉 >😒]
Ada je zase tady
Taky si myslim, ze by se tyhle voziky mohly prodavat lepe. Ale lidi jsou uz proste takovi. Nevazi si kvality a kupuji radeji o trochu levnejsi sunt.
Mimochodem - zkusenost s SUV hledej u VW uz za 2nd.WW. Take Lada ma dost zkusenosti a uz dost dlouho neni schopna na tomto poli nic zajimaveho nabidnout
matlok
Odpoved škodovky na všechy, kteří tvrdí, že za ty prachy mohou mít lepší, větší auto. Mohou, ale nekoupí >😁 Yeti vede :yes:
Ano,ale len v Cechach,co je logicke a keby tomu tak nebolo,tak by to bolo smutne.
BeranK
Tobě může bejt jedno, co se děje u nás na Západě, starej se o svoje ovce a slovo logika radši nepoužívej, nemůžeš vědět, co to vlastně znamená.
Nechces prist vypomoct akurat mi jeden baran chyba a vyzera,ze Ty na to mas "zapadniare".
strýček BOB
Lepší, větší auto, které to je?