Ekonomika
Subaru.in
0
Vubec bych se nedivil pokud by za x let mela mensiho a jeste levnejsiho bratricka!
Jak vypadá s černým pouzdrem na lyže víme, že... 😉
Už jsem měl tu čest s panamerou S a teď i s tímhle "základem". Ve světle zveřejněných cen mi tohle auto dává smysl, a to tak, že velmi. Je to totiž parádní kára ve smyslu jízdního projevu, který je mnohem blíže tomu nejlepšímu z vyšší střední nebo střední třídy než lux. sedanu. Tři sta velmi kulturních koní s dvojspojkou, zadní náhon, kvalita Porsche, a v té červené se mi líbí obzvlášť. U mě má Porsche za panameru V6 velký palec. :yes: 😉
Parametry na první pohled sice ne špatné, cena oproti V8/V8 turbo také příjemná, ale v praxi bude problém s nižším výkonem, ale zejména "malým" krouťákem.
Mám auta s obdobnými parametry k V6 i V8 a těch 300HP a 400Nm stačí na rozvážnou jízdu, ale již ne na suverénní dynamiku.
V kopci vás zle potrápí i lecjaké 2.0TDI (proti kterým nic nemám, ale u vozu jako je Porsche to chce "náskok" - prostě mít možnost "přidat a zmizet"). Toť můj názor.
Mám auta s obdobnými parametry k V6 i V8 a těch 300HP a 400Nm stačí na rozvážnou jízdu, ale již ne na suverénní dynamiku.
V kopci vás zle potrápí i lecjaké 2.0TDI (proti kterým nic nemám, ale u vozu jako je Porsche to chce "náskok" - prostě mít možnost "přidat a zmizet"). Toť můj názor.
Náskok má v rámci koncernu Audi. Porsche může mít jen 911 snů, vočí atd. >😁
Já ti rozumím s tím tdi, velmi rád tohle srovnání sám používám, ale věř, že tohle auto je už za hranicí dvoulitrových dýzlů, a to poměrně citelně. Ideální je panamera S, o tom se nepřu, ale kouzlo V6 je právě v tom, že dynamikou už je to mezi pár procenty toho, co můžeš u nás na silnici potkat, a kombinuje skvělý podvozek (pominu-li malé zadokolky střední třídy, C a 3er, vyrovná se panamera V6 obratností tomu nejlepšímu střední) s komfortem lux. třídy a image porsche. Bude to trefa, na to si klidně vsadím. 😉
Ano, Panamera 3.6 je jistě zajímavá nabídka díky již přijatelným parametrům v kombinaci s nejméně potlačenou "sportovností" a citem (zadokolka, o něco nižší váha, manuál). V tom souhlas.
Problém ale opravdu vidím v dynamice. Pokud jde o benzín, užívám tři šestiválce a dva osmiválce a rozdíl je v tom, že osmiválce poskytují spolehlivý výkonový odstup od ostatních vozů v provozu, zatímco šestiválci (pokud tedy nemá turbo) musí člověk "šlapat na krk", aby ujel nafťákům s vysokým krouťákem.
Vzhledem k váze vozu to chce alespoň 500Nm a ideálně v nižších otáčkách. Ta tři-šestka je bez turba slabá...
A propos...s vé-osmičkami jezdím za stejnou spotřebu jako s V6. Prostě větší síla, nižší otáčky, méně sportu. ale více suverenity. Volba je na každém 😄
Problém ale opravdu vidím v dynamice. Pokud jde o benzín, užívám tři šestiválce a dva osmiválce a rozdíl je v tom, že osmiválce poskytují spolehlivý výkonový odstup od ostatních vozů v provozu, zatímco šestiválci (pokud tedy nemá turbo) musí člověk "šlapat na krk", aby ujel nafťákům s vysokým krouťákem.
Vzhledem k váze vozu to chce alespoň 500Nm a ideálně v nižších otáčkách. Ta tři-šestka je bez turba slabá...
A propos...s vé-osmičkami jezdím za stejnou spotřebu jako s V6. Prostě větší síla, nižší otáčky, méně sportu. ale více suverenity. Volba je na každém 😄
Není holátko jako holátko. To nahoře, to je holátko od Porsche. Motorizace je otázkou životního pohledu. Jedu-li v Panameře, jedu stejně, jako ten v té dvoulitrové naftě, tedy 50, 90 nebo 130. Jen holt v té Panameře jedu tak trochu lépe. Tak trochu... hodně lépe. A než o to jde. Ani bych nechtěl jezdit s Panamerou rychle. Jen bych jí lehtal lehce v ohanbí, jen bych jí čechral chmýří... dokonalej rajc.