Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Český trh v únoru 2010: Návrat Audi A6 na trůn ve vyšší střední třídě

Vyšší střední třída patřila na našem trhu posledních pět měsíců Mercedesu třídy E. U únoru se ale na trůn vrátil jeho konkurent z Ingolstadtu.
Zpět na článek
24. 3. 2010 22:07
Re: Prečo je Allroad ako osobitný model?
Snaha koho? SDA? Leda, že by "náš" Sleeper měl ze Stuttgartu slíbený velikonoční vajíčko od Milka. U Volva je to podobný, prostě je ta tabulka tak nastavená a SDA jen sbírá informace, který nasází do nějaký tabulky. Co by tím MB získal?
Avatar - jozephko
24. 3. 2010 21:58
Re: Prečo je Allroad ako osobitný model?
To fakt neviem. Ale pokiaľ viem, tak jediným podstatným rozdielom medzi A6 a Allroad je u Allroadu pneumatické pruženie s väčším zdvihom ako je štandard. Pri predstavení nového Allroadu mu bolo vytýkané, že na rozdiel od predchádzajúcej verzie Allroadu sa len minimálne líši od bežnej A6-ky.
SDA samozrejme môže sledovať kategórie aké chce (kombíky, sedany, MPV a ich Grand verzie atď), ale pri zverejňovaní štatistiky by mali byť príbuzné kategórie zlučované.
Na prvý pohľad to potom vyzerá, že za prvé 2 mesiace vedie Éčko s 25 %, ale v skutočnosti je na prvom mieste A6 vrátane Allroadu s 32 % (čo je veľmi slušné na výbehový model). Verím len, že za tým nie je snaha Éčko za každú cenu posúvať dopredu.
24. 3. 2010 21:20
Re: Prečo je Allroad ako osobitný model?
Jako že na SDA dělaj myslivci? Nevíš ještě náhodou, proč rozlišujou XC70 a V70?
Avatar - 3_diamanty
24. 3. 2010 20:57
Re: Prečo je Allroad ako osobitný model?
s tym suhlasim, iank je A6 jasna jednotka

ono tu mas divne tabulky ale to tak ked to robia odbornici ;-)
Avatar - jozephko
24. 3. 2010 20:13
Prečo je Allroad ako osobitný model?
Medzi bežnou A6 a Allroad nie sú príliš veľké rozdiely, tak prečo sú uvádzané v 2 kolónkach? Významne sa tým skresľuje štatistika na prvom a druhom mieste.
Je to ako keby sa osobitne pri Octaviach sledovali bežné Octavie a Scout.