Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Opel City/Junior: Baby-Opel se bude vyrábět v Eisenachu

17 komentářů

jozephko
Čo všetko sa robí pre zlepšenie bezpečnosti, pre to, aby šofér mal čo najlepší výhľad. Na Slovensku bol takmer schválený zákon, ktorý zakazoval GPS prilepenú na prednom skle. Ale tie maličké (a často úplne zbytočné) okienka pred prednými dverami, ktoré zhoršujú bočný výhľad vpredu, nikomu nevadia (VW Touran, Zafira, Corsa, Astra, Honda Civic sedan, Toyota Auris atď. atď). O chvíľu to bude mať každé druhé auto.
Samozrejme úplne iná situácia je, ak má auto predné okienko také veľké, že sa dá cezeň vidieť Citroen C4 Picasso, Ford S-max, Renault Espace.
pumpkin
Presne tak, nevadí mi to okienko. Sem-tam naň pripevňujem navigáciu. Je to len o sile zvyku.
Ale to čo píšeš znie tak, že by si to okienko najradšej zrušil a mal tam len mohutný A stĺpik...
pane kolego, když se podíváte řekněme z 3 patra panelového domu na takovéto auto, uvidíte, že kapota motoru je velmi krátká. Pokud by tedy vozidlo ( jakékoliv )mělo být bez tohoto zesílení, tak budou dveře zasahovat min. do jedné třetiny podběhu a to by asi nebylo ono, prostě je to ten typ karoserie. Mimochodem nemám s tím při jizdě vůbec žádný problém, tak nehledejte vši v kožichu.......... >😁
3_diamanty
Pakec hore :yes😒br />
Absolutny suhlas s kazdou tvojou vetou, na prd mi je bezpecne auto ked z neho mam na * vyhlad a tym na * vyhladom si sposobim havariu. Treba povedat zeaj z estetickeho hladiska je to otras, corsu pret oani nechcem inak by som o nej v buducnosti uvazoval ale takto mi to opel ulahcil, proste tie okienka cez ktore nic nevidno su dobre na sposobenie kolizii a problemov soferovi.

Stare dobre feldy, z nich bol vyhlad lepsi ako v dnesnom luxusnom mercedese alebo volve, co uz.

Pockaj ked ten stlpik bude zacinat uz ako v MPV niekde vpredu , je len otazkou casu kedy kazdy prejde na okienka bohuzial, je to trend.
somalec
:yes:
delvan
z feldy si sice možná viděl ale káždá kolize znamenala zmrzačení nebo smrt >😁 :no: corsu mám 2 roky a kdybych si tady ted nepřečet o tvém problému s corsou kterou nemáš tak mě to ani nenapadlo že vidím špatně ven
miromen
Tak ono to jde když se chce. Např. Golf ktery navic patři mezi nejbezpečnějši auta na trhu. Jinak souhlas že ty tankisticke pruzory docela omezuji vyhled. Ma to např. nova Ibiza kterou si koupil otec a tohle je jedna z věci ktera mu vadi.
karlitto00
Tvuj zajem o auta je sice chvalyhodny, ale tyhle nesmyslne teoreticke uvahy jsou opravdu o nicem.

Corsou jsem parkrat jel, moje ctena maticka ji pouziva na popojizdeni po meste, a muzu te ujistit, ze mi ten, pravda sirsi a ne uplne idealni, sloupek nijak nevadil. Normalni ridic se, pokud pres nej do zatacky nevidi, nakloni/vykloni dopredu/doboku - kam nevidim nejedu, nebo ne? 😉
jozephko
Samozrejme sa dá zvyknúť na všetko, aj na šibenicu. Takže aj to okienko po určitom čase prestane vadiť. Nikdy som si nekúpil a asi si ani nekúpim auto s tým okienkom. Prečo by som mal neergonomicky sa nakláňať dopredu alebo doboku len preto, že si nejaký konštruktér myslí, že to okienko je "in". Vyberiem si radšej iné auto. Aký význam má v novej Ibize? Úplne žiadny - dokonca by bolo výrobne jednoduchšie a lacnejšie predávať Ibizu bez toho okienka.
Najviac mi na tom prekáža to, že nejakí "chytrí" designéri si myslia, že to okienko je znakom MPV, a že teda, keď na hocijaké auto nezmyselne dajú to okienko, tak auto bude vyzerať ako zmenšené MPV. Aký je už z auta výhľad, to už designérov moc nezaujíma. Je to podľa mňa podobný nezmysel, ako predné svetlá v štýle Fabie 1. generácie. Malo ich Mondeo aj Focus, Vectra C ale všetci sa s nimi veľmi rýchlo rozlúčili.
miromen
To neni o designu ale o tuhosti karoserie alespoň tak to prezentuji vyrobci. 😉
jozephko
Vyše 20 rokov kupujem AutoTip a ďalšie moto-časopisy, pravidelne sledujem Auto-moto-revue, Autosalon a pod., a nikdy som sa s týmto argumentom nikde nestretol. Naviac, autá s tým okienkom práve na mňa pôsobia, že majú menej tuhšiu karosériu - ale je to len zdanie, nie som odborník na pružnosť-pevnosť-ťažnosť.
pane kolego, stačilo napsat, že si koupíte (snad někdy ) jiné auto, než to které má "okénko" a ne rozepisovat slohovku jak byla Felicia dobré auto, protože neměla okénko....... >😒]
jozephko
Pane kolego
stačilo sa príspevky pozornejšie prečítať a prišli by ste na to, že o Feliciach som nepísal ja.
Čo sa týka tých okienok, vyjadril som len svoj názor, ktoré súvisí s článkom. Neviem, či predtým bola nejaká diskusia na túto tému.
Mimochodom výhľadom z moderných malých áut sa pravidelne (a v negatívnom zmysle) vyjadrujú domáci aj zahraniční novinári. Viacerí výrobcovia miesto aby mierne upravili design, radšej ponúknu kadejakých elektronických pomocníkov pri parkovaní - od parkovacích senzorov cez kamery monitorujúce okolie auta až po automatické zaparkovanie. Nedá sa v tom určitým spôsobom nevidieť aj zámery výrobcov zvyšovať si zisky.
Mimochodom, úplne absurdne na mňa pôsobí nová fiesta - zvonku parádne auto, ale výhľad je z neho pomaly ako z nákladného auta - nič moc dopredu, šikmo dopredu prekáža okienko, šikmo dozadu zas malé okienko a mohutný stĺpik, výhľad dozadu opäť nič moc... Ak to takto pôjde ďalej, miesto vodičských kurzov sa asi budú musieť robiť kurzy pre tankistov.
A posledná vec - nejde len o dizajn, ale aj o MOJU vlastnú bezpečnosť. Čím viac takýchto "podarených" áut bude na cestách, tým viac sa zväčšuje riziko, že ma nejaký sviatočný vodič alebo vodička niekde (aj kvôli blbému výhľadu z jeho auta)prehliadne.
nebuďte paranoidní, přehlídnout Vás může kdokoliv v jákemkoliv autě, ale pro tenhle případ je tu řešení, seďte doma. :yes:
a dost, zbytečné žvásty s Váma
gld
je to kvôli tuhosti karosérie a basta..niektorí výrobcovia to zvládnu lepšie, iní si musia takto pomáhať

nechápem ale prečo ťa to tak rozčuľuje, z nových áut všeobecne je zlý/horší výhľad ako voľakedy..na stodvácine si mal 2 cm hrubé stĺpiky a auto tvaru kocky v tetrise, to sa parkovalo >😁 😉
Hombre_71
je fakt že tohle okýnko je na "zabití" ! Mám zafiru a už se mi tam schovalo auto na kruháči a manželka skoro přehlídla kamion v levotočivé zatáčce. A to nejsme žádní začátečníci.
kyklop
vyckajme si na finalnu podobu a prve testy a az potom uvidime. Mozno je to nutnost, vzhladom k snahe konstrukterov dosiahnut maximalnu priestornost interieru a z toho plynuci posun vsetkeho co najviac vpred.

PS:ani zdeleka nevyzera to okienko tak velke ako na uz odchadzajucej merive (ak chcete pozrite si galeriu pod mojim profilom, je tam detailne foto vyhladu vlavo aj vpravo vpred) 😄