Novinky
vyckajme si na finalnu podobu a prve testy a az potom uvidime. Mozno je to nutnost, vzhladom k snahe konstrukterov dosiahnut maximalnu priestornost interieru a z toho plynuci posun vsetkeho co najviac vpred.
PS:ani zdeleka nevyzera to okienko tak velke ako na uz odchadzajucej merive (ak chcete pozrite si galeriu pod mojim profilom, je tam detailne foto vyhladu vlavo aj vpravo vpred) 😄
PS:ani zdeleka nevyzera to okienko tak velke ako na uz odchadzajucej merive (ak chcete pozrite si galeriu pod mojim profilom, je tam detailne foto vyhladu vlavo aj vpravo vpred) 😄
Samozrejme úplne iná situácia je, ak má auto predné okienko také veľké, že sa dá cezeň vidieť Citroen C4 Picasso, Ford S-max, Renault Espace.
Ale to čo píšeš znie tak, že by si to okienko najradšej zrušil a mal tam len mohutný A stĺpik...
Absolutny suhlas s kazdou tvojou vetou, na prd mi je bezpecne auto ked z neho mam na * vyhlad a tym na * vyhladom si sposobim havariu. Treba povedat zeaj z estetickeho hladiska je to otras, corsu pret oani nechcem inak by som o nej v buducnosti uvazoval ale takto mi to opel ulahcil, proste tie okienka cez ktore nic nevidno su dobre na sposobenie kolizii a problemov soferovi.
Stare dobre feldy, z nich bol vyhlad lepsi ako v dnesnom luxusnom mercedese alebo volve, co uz.
Pockaj ked ten stlpik bude zacinat uz ako v MPV niekde vpredu , je len otazkou casu kedy kazdy prejde na okienka bohuzial, je to trend.
Corsou jsem parkrat jel, moje ctena maticka ji pouziva na popojizdeni po meste, a muzu te ujistit, ze mi ten, pravda sirsi a ne uplne idealni, sloupek nijak nevadil. Normalni ridic se, pokud pres nej do zatacky nevidi, nakloni/vykloni dopredu/doboku - kam nevidim nejedu, nebo ne? 😉
Najviac mi na tom prekáža to, že nejakí "chytrí" designéri si myslia, že to okienko je znakom MPV, a že teda, keď na hocijaké auto nezmyselne dajú to okienko, tak auto bude vyzerať ako zmenšené MPV. Aký je už z auta výhľad, to už designérov moc nezaujíma. Je to podľa mňa podobný nezmysel, ako predné svetlá v štýle Fabie 1. generácie. Malo ich Mondeo aj Focus, Vectra C ale všetci sa s nimi veľmi rýchlo rozlúčili.
stačilo sa príspevky pozornejšie prečítať a prišli by ste na to, že o Feliciach som nepísal ja.
Čo sa týka tých okienok, vyjadril som len svoj názor, ktoré súvisí s článkom. Neviem, či predtým bola nejaká diskusia na túto tému.
Mimochodom výhľadom z moderných malých áut sa pravidelne (a v negatívnom zmysle) vyjadrujú domáci aj zahraniční novinári. Viacerí výrobcovia miesto aby mierne upravili design, radšej ponúknu kadejakých elektronických pomocníkov pri parkovaní - od parkovacích senzorov cez kamery monitorujúce okolie auta až po automatické zaparkovanie. Nedá sa v tom určitým spôsobom nevidieť aj zámery výrobcov zvyšovať si zisky.
Mimochodom, úplne absurdne na mňa pôsobí nová fiesta - zvonku parádne auto, ale výhľad je z neho pomaly ako z nákladného auta - nič moc dopredu, šikmo dopredu prekáža okienko, šikmo dozadu zas malé okienko a mohutný stĺpik, výhľad dozadu opäť nič moc... Ak to takto pôjde ďalej, miesto vodičských kurzov sa asi budú musieť robiť kurzy pre tankistov.
A posledná vec - nejde len o dizajn, ale aj o MOJU vlastnú bezpečnosť. Čím viac takýchto "podarených" áut bude na cestách, tým viac sa zväčšuje riziko, že ma nejaký sviatočný vodič alebo vodička niekde (aj kvôli blbému výhľadu z jeho auta)prehliadne.
a dost, zbytečné žvásty s Váma
nechápem ale prečo ťa to tak rozčuľuje, z nových áut všeobecne je zlý/horší výhľad ako voľakedy..na stodvácine si mal 2 cm hrubé stĺpiky a auto tvaru kocky v tetrise, to sa parkovalo >😁 😉