Ekonomika
Teda ale příplatek 150 tisíc za stejně výkonný diesel, to je hnus >😁
Pravda....ten cenový rozdíl je mazec...za ty peníze se dá již koupit pomalu o třídu větší auto >😁
Pochybuju že jim to někdo koupí....sice nový kvalitní diesl..ale za ty penízky...prooooč?
Pochybuju že jim to někdo koupí....sice nový kvalitní diesl..ale za ty penízky...prooooč?
Ty ceny jsou fakt dost optimisticke, pul mega za takovy diesel, takove auto a v zakladni vybave, to je odvaha, to muze koupit opravdu jenom velky fanda...
No, jo, neni zakladni vybava, jako zakladni vybava. Mitsu neni Skoda, abys musel priplacet i za volant, nebo kola.
No, neni to poprve kdy mas problem s pochopenim psaneho textu, takze polopate pro tebe - nektere automobilky, nebudu jmenovat, maji tendenci nacpat do auta vybavu kterou nepotrebujes (naopak tam jina celkem podstatna chybi), nechat si za to zaplatit majlant a rikat tomu zakladni vybava. No a jsou oslici, kteri jim na to skoci, ze?
PS. Pokud jsi chtel nekdy priplacet u skodovky za volant a kola, to z tebe museli mit v dealerstvi vanoce a legendy o tobe tam koluji dodnes... >😁
PS. Pokud jsi chtel nekdy priplacet u skodovky za volant a kola, to z tebe museli mit v dealerstvi vanoce a legendy o tobe tam koluji dodnes... >😁
Auto jsem mel moznost projet, dokonce se mi i libi - dokonce se mi libi i interier i kdyz je na nej hodne kritiky. Jedine co nezkousnu je ten veliky tlumic vyfuku - to je strasne, kdyz to vidim zezadu vypada to, ze ma Lancer pod kufrem nejaky sud.... :no😒br />
Jinak take celkem nechapu rozdil mezi 1,6 a 1,8 - respektive rozdily jsou velmi male, takze nechapu pro to trochu nepostrci do vykonejsi verze.
Jinak take celkem nechapu rozdil mezi 1,6 a 1,8 - respektive rozdily jsou velmi male, takze nechapu pro to trochu nepostrci do vykonejsi verze.
Už chybí jen jedno a to masovější rozšíření dvojspojkové převodovky do ostatních motorizací. K tomu silnější diselu by se hodil... I tak mi tam chybí automat k dieslu
Už má lancer konečně podélně stavitelný volant?
Proč je tam jen CVT, když mají dvojspojku? K tomu dýzlu by to bylo eso rukávu.
Proč je tam jen CVT, když mají dvojspojku? K tomu dýzlu by to bylo eso rukávu.
Je zajímavé, že ASX s vyšší základní cenou u slabších motorů se jako předokolka dá pořídit levněji s dieslem 85 kW, než Lancer. A pokud jsem se stihl dobře podívat, tak i výbava a velikost kufru by mluvilo pro ASX...
Jo ten ceník Lanceru dělal někdo hodně zhulený, ceny slabšího dízlu nejsou vůbec v souladu se zbytkem😒br />
1) rozdíl mezi 1.8 Invite a Intense je 100 tisíc
2) 1.8 DI-D 150k Intense stojí 580 tisíc
3) 1.8 DI-D 150k Invite by tedy při zachování stotisícového rozdílu stál 480 tisíc?? a byl by o 60 levnější než 115k verze!
1) rozdíl mezi 1.8 Invite a Intense je 100 tisíc
2) 1.8 DI-D 150k Intense stojí 580 tisíc
3) 1.8 DI-D 150k Invite by tedy při zachování stotisícového rozdílu stál 480 tisíc?? a byl by o 60 levnější než 115k verze!
A pokud jde o ty evropsky turbobenziny, nehledal bych primarni pricinu jejich existence v redukci spotreby. Samozrejme, ze je to dulezitej faktor, ale co je jeste dulezitejsi, je fakt, ze vetsine ridicu (vcetne me) vyhovuje jejich jizdni projev. To znamena vysoka pruznost uz od nizkych otacek dana vysokym kroutakem. Je mi jasny, ze ted uslysim neco o linearnim zatahu atmosfery, vykonnostnich spickach a jizde v sedmi tisicich otacek, ale na to vetsina ridicu dlabe a chce hlavne co nejlepsi odezvu, kdykoliv seslapnou pedal plynu. Dobre se to ukazalo u premiovych znacek, kde si jednoznacne nejvetsi popularitu v poslednich letech ziskaly turbodiesely, a to hlavne pro svuj jizdni charakter a az druhotne pro usporu paliva. No a jizdni projev turbobenzinu a turbonafty je velmi podobnej.
A ze kdyz slapete turbobenzinu na krk, tak se vam normovana spotreba vzdali na x litru? Pokud budete chtit vymacknout z atmosfery ten samej vykon, tj. budete radit jak divi, abyste se drzeli ve vysokych otackach, nebudete normovany spotrebe o nic bliz.
Ať mě někdo netvrdí, že se stejně výkonou atmosféru napr. 200 koni coz odpovida cca 2,5l obsahu, bude jezdit za stejnou prumernou spotrebu jako u napr. moderniho 2,0T ,
Samo pri stejnem aute, stejne vaze a aero odporu. Neni nad to srovnavat auto 10 let stare s mensi bezpecnosti, s mensim komfortem, s pul tunou minus na vaze a s emisemi jako lokomotiva 😲D
PS: Já rozhodně nejsem zastánce CO2 šílenství, to bych jezdil v hybridu 😄
Jinak , když člověk jezdí každý den pracovně, tak mu silnější motor je vhodny k bezp. předjiždění atd. a ne abych honil motor na hranici každou chvíli >😁
Golf 1.4 atm. 59kW - 7.1
Golf 1.2 turbo 77kW - 6.5
Má to jeden důvod.Mezi spotřebou a otáčkami není přímá úměra,spíše mezi spotřebou a výkonem,respektive kroutícím momentem.