Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

BMW: 25 let s pohonem všech kol

30 komentářů

jirka1203
[odkaz]
d0m!n0
smutné, že takovým reklamním akcím věříš 😉 na youtube je jich hned několik ...
jirka1203
píšem že niečomu verím?
d0m!n0
ne, ale vypadá to tak ... mohl by jsi aspoň napsat názor k tomu
jirka1203
[odkaz]

chcel som dat tento odkaz, nie priamo na youtube... :😉
d0m!n0
Jojo, článek to vystihuje. Ale nechápu proč na youtube není ani jednou takové video a objektivní, ale to je stejně jedno, neznám lepší 4x4 než od Audi a Subaru, zbytek je tak trochu pod čarou.
jirka1203
Q5 je pre mna hlavny favorit na dalsiu kúpu :yes:
zadny nahod je super, ale v zime mi nepomaha kratit menej casu v aute..
webpaja
Q5 určitě není špatná, ale doporučil bych projet XC60, nebo novou x3 😉
kolmar
a samozrjeme GLK
jirka1203
presne tak :yes:
12Eagle
No ja som bol osobne pri tom, čo predviedlo to BMW. Bez toho, aby sa čo i len pohli kolesá na válcoch išlo 100% výkonu dozadu alebo dopredu.
Toto som nevidel u žiadneho iného auta.
Super BMW. A keď zoberiem niekoho s X3 do lesa, tak vystupuje bledý a okamžite mení názor na 😁rive. (lesom nemyslím lúku, ale niečo ako motokrosovú dráhu)
webpaja
Myslíš, že Q5 byla úmyslně před testem poškozena? Je to video z promo akce BMW, ale pokud by bylo lživé, dá se předpokládat, že by se Audi bránilo přes masmedia. Takže máš k tomu co říct?
d0m!n0
Ano mám, kolik rally vyhrálo BMW se svým x-drive? Myslím si, že Audi se k tomu ani nemusí vyjadřovat, protože každý si udělá názor sám ... a když už tomu někdo věří, tak mu můžu akorát říct, že ho lituju.
webpaja
Aha, tak z téhle vody...pak má momentálně nejlepší systém pohonu všech kol Citroen. To nemůžeš přece myslet vážně!?

Víš kde se nejlíp dělají názory? Za volantem 😉
d0m!n0
Já nepotřebuju k mému předešlému příspěvku nic dodávat, dále se už nezúčastním téhle "flame war", neboť je to naprosto zbytečné 😉 [tečka]
webpaja
Zbytečné pro toho, kdo operuje bývalými úspěchy v rally a snaží se to transformovat do současné produkční reality. Žádná FW, jen dotaz a neodpověď 😉
kolmar
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 to snad nemyslis vazne...a este aj niekoho lutujes :yes: >😁 >😁 tak uprimnu sustrast...
kari.laz
A proč se nepodíváš taky na jiná srovnání?

[odkaz]

Nebo jak to funguje v realu😒br />
[odkaz]
[odkaz]
webpaja
A proč by měl někdo studovat video z počátku tisíciletí? Proč tu dáváš odkaz na sníh, který má trochu jiné parametry, než válečky, které spíš simulovaly sníh?
kari.laz
Ty jezdíš na silnici po válečkách?
webpaja
Simulují led a ten se občas vyskytne, u vás ne? 😄 Napsal jsem to špatně
kolmar
Naco prasan, po ktorom dokaze pekne ist aj koktavka s haldexom, naco valceky ktore nieco napodobnuju?...naco sa hadat? tu mate rovno lad...a jasne je vidiet, ze audi dnes nie je tam, kde niekedy davno bolo... Bohuzial...nech si tu audifanclub hovori co chce a vytahuje desatrocne videa!

[odkaz]
Flavio
Tohle ovšem není o schopnostech samotného pohonu všech kol, ale v tomto případě o aktivním/samosvorném nápravovém diferenciálu, který na zvládnutí takového výjezdu postačí. A ten se dá implementovat do čehokoli. Dnes jej má i Quattro, Xdrive, Haldex, nejen SH-AWD.
kolmar
No ano, davam za pravdu, ale tieto diferencialy idu ruka v ruke so systemom pohonu. A ze sa to da dat do vsetkeho...tu opatrne, su viacere druhy, niektore malo a niektore viac ucinne, cize aj to je rozdiel tried. Ak to ma dnes aj Quattro tak zjavne podstatne ubohejsie ako SH-AWD, kedze Q7 si tam mal!!!
Flavio
Aktivní zadní diferenciál je možné mít, jen zatím, u A4 a A5. Q7 ho nemá. Takové stoupání, s polovinou auta, na tak extrémně kluzké ploše, by nevyjela ani Impreza STI. A to i přesto, že má oba nápravové diferenciály samosvorné. Bohužel ne natolik, aby za takových okolností pohly autem. Plyne z toho, že STI má neschopný pohon všech kol?
kolmar
Zaujimava myslienka, no samozrejme ze mas pravdu a hovoril, ze nie - impreza nema zly system pohonu. No ale pozor, tu debatu rozvinulo video o SUV a kedze ja vzdy som uz tak nastaveny na SUV a off road, tak som nemyslel klasicke auta ale tieto a tam je velmi dolezite prenesenie tociveho momentu na kolesa ktore maju aktualne zaber - cize suhra systemu pohonu a protipreklzovych pomocnikov.
white label
Aspoň, že někdo tu má páru o technice víc, než o "bulváru"... 😉 :yes:
Plautus
[odkaz]
Načo sneh, načo ľad... Navyše, diskusia pod videom, podobná tej tunajšej 😉 Žeby všetci chceli zámerne škodiť Audi? Hm... :-!
Dinar
Moc pěkný článeček, díky za něj. Musím se přiznat, že jsem do dneška žil v omylu, že první čtyřkolkou bmw byla E34 a ona už to před ní měla trojka. Nikdy jsem se s ní naživo nepotkal, ale info je to zajímavé. :yes:
webpaja
Já ano, Autokatalog AutoMotorundSport Modell Jahre 1988, dodnes ho mám 😄