Novinky
Wartburg 353W
0
Muj tip vysel, Leaf je prelomove vozidlo, ktere vejde do historie. Ted pujde kapacita nahoru a cena baterii dolu, mam informace primo z laboratori, vse je ted uz jen otazkou casu. Renault-Nissan :yes:
Tak to uz nepotrebuje dalsi komentar autem roku realne neschopny elektromobil- tak je potreba tyto pokusniky vecpat pred zraky lidi za kazdou cenu chapu...
keby blbosť lietala, nadnášal by si sa ako holubička...
Naopak,podle mě to dicky vystihl přesně.Takovou mrchu autem roku? 8-s :no:
Taky myslím, že dicky má pravdu. Například ve stejném roce se začal vyrábět Rolls-Royce Drophead a Fiat 500 a ať si říká kdo chce co chce - Rolls je lepší než Fiat. A tak dále. Podle mýho je tahle anketa o politice ne o autech.
Presne to aj ty svojim názorom potvrdzuješ - je to o politike.
Ale, ak si si nevšimol, ja reagujem na niečo iné, nie na to, kto je lepší či horší😒br /> "...realne neschopny elektromobil- tak je potreba tyto pokusniky vecpat pred zraky lidi za kazdou cenu chapu..." - toto je proste blbosť na kvadrát.
Ale, ak si si nevšimol, ja reagujem na niečo iné, nie na to, kto je lepší či horší😒br /> "...realne neschopny elektromobil- tak je potreba tyto pokusniky vecpat pred zraky lidi za kazdou cenu chapu..." - toto je proste blbosť na kvadrát.
se snad pomátli ... Elektrika na prvním místě ... To jsou konce motoristických novinářů ... No snad to příští rok dopadne lépe, až se konečně začne v bruselských palicích rozsvicet, že elektrika a hlavně biopaliva nejsou zase tak eko ... 😉
"Elektrika" možná není tak eko, ale rozhodně je zdravá pro města, na rozdíl od částicových smraďochů na těžká ropná paliva. Jenže to ještě hodně dlouho omezená Evropa nepochopí.
Ne, že by Leaf byl tak průlomový, je to "jen" auto a ne koncept řešení dopravy, ale své si získal a je jen otázkou, nakolik si získá i kupce. Osobně bych mu hlas nedal, asi jej za takový zlom nepovažuji.
Ne, že by Leaf byl tak průlomový, je to "jen" auto a ne koncept řešení dopravy, ale své si získal a je jen otázkou, nakolik si získá i kupce. Osobně bych mu hlas nedal, asi jej za takový zlom nepovažuji.
Souhlas. Já osobně (byť jsem "kovanej" motorista) bych byl na auta ve městě skutečně dost opatrnej. Čím větší město, tím je lepší jet hromadnou než trávit čas v nekonečných zácpách - a přitom to nemusí být milionové metropole - stačí pořádná zácpa v centru v Brně....jednou jsme stál na světlech jako první a dostal jsme se přes křižovatku až na třtí rozsvícení zelené.
Auto má jezdit plynule, není nad kroutivou prázdnou okresku někde v kopcovitým terénu nebo ne příliš obsazenou dálnici, ale poskakovat v zácpě? Trnout, kde zaparkuju? To je mi pak i ten elektromobil na nic, řeší sice emise ( na rozdíl od různých jiných pseudoeko...), neřeší ale ani rychlost dopravy ani věčné problémy s parkováním. To budu radši sedět v tramvaji nebo autobusu a číst si....no a občas ujít nějaký ten kilometr pěšky taky není k zahození.
Auto má jezdit plynule, není nad kroutivou prázdnou okresku někde v kopcovitým terénu nebo ne příliš obsazenou dálnici, ale poskakovat v zácpě? Trnout, kde zaparkuju? To je mi pak i ten elektromobil na nic, řeší sice emise ( na rozdíl od různých jiných pseudoeko...), neřeší ale ani rychlost dopravy ani věčné problémy s parkováním. To budu radši sedět v tramvaji nebo autobusu a číst si....no a občas ujít nějaký ten kilometr pěšky taky není k zahození.
klid, já nepsal, že není spása - ano, v malých autech pro pojíždění ve městech ano, ale jako jediná náhrada za spalovací motory ? To kdyby všechny automobily od této chvíle byly vyrobeny jako elektromobily, to by byl slušný blackout. Navíc ta uhlíková stopa po elektřině, která se nevyrábí z jádra, vody nebo větru ... Budoucnost je podle mne ve vývoji😒br />
1. spalovací motory s větší účinností a menšími emisemi (v ideálním případě nulovými)
2. vodík
3. kvalitní a dostatečný elektromotor+baterie
Tzn. mix všeho, podle účelu auta. A ne nějaké nesmysly v podobě od těď jen tohle a tohle ...
2. vodík
3. kvalitní a dostatečný elektromotor+baterie
Tzn. mix všeho, podle účelu auta. A ne nějaké nesmysly v podobě od těď jen tohle a tohle ...
Vodík je to nejhorší, o čem se dá jen uvažovat. Jak by se ti líbilo přijít ráno k autu třeba po dvou týdnech a mít prázdnou nádrž, protože ti vodík vyprchal póry ve struktuře materiálu nádrže? Vázaný ve struktuře etanolu nebo hydridů kovů zase vyžaduje energii na rozklad. Vodík opravdu ne.
Nesmíš na to pohlížet z dnešní úrovně vědy, kdysi si lidi mysleli že se vzduch z vagónu při rychlosti více než 20 mil za hodinu vysaje a cestující udusí, zjevně to nebyla pravda. Nebo si nedovedli představit nadzvukovou rychlost...
Samozřejmě že za nynějších podmínek je skladování vodíku obrovský problém, ale to je v podstatě i s tou elektřinou. Věřím, že to půjde nějak vyřešit a podstatně zlepšit účinnost skladování... 😄
Samozřejmě že za nynějších podmínek je skladování vodíku obrovský problém, ale to je v podstatě i s tou elektřinou. Věřím, že to půjde nějak vyřešit a podstatně zlepšit účinnost skladování... 😄
Kvôli mojim skúsenostiam s Nissanmi za poslednú dobu musím uznať, že tie autá majú niečo do seba a preto nebudem haniť. Ale aj tak si to viac zaslúžila podľa mňa Júlia alebo Meriva. Leaf je na Európske auto roka tak nejak príliš Ázijské... Nie zlé, ale ja mám asi iný vkus...
Guiliettu by som tiez radsej videl na prvom mieste. Lenze porota COTY sa zrejme ocitla pod dost silnym tlakom ekologickej lobby...
Tak prr, o kritériách súťaže COTY očividne viete obaja "svoje" a navyše si to celé pletiete s concours d'elegance..
alebo takto- v čom je guilietta tak prevratná? :-!
alebo takto- v čom je guilietta tak prevratná? :-!
A v čom boli prevratné európske COTY v minulých rokoch? To auto nemusí byť zákonite to, ktoré bude nadupané najnovšími technológiami. Čo tak hodnota, ktorá je ponúkaná zákazníkovi v pomere k cene? A že ty si teda odborník, tak nám povedz v čom je prevratný Leaf? Okrem toho, že je to hybrid, ktorých je už aj tak stále viac na trhu. Ak by mal niekto niekomu udeľovať ocenenie za hybridný pohon, tak tu by si to zaslúžilo BMW s jeho technológiu Active Hybrid.
A jakou hodnotu poskytuje zákazníkovi Julietta? Třeba tu, že za 454000 je základní verze? Když to srovnám například s Golgem, tak ten v podobné motorizaci začíná na 413000. O co víc mi poskytne ta Alfa za tu cenu, když říkáš že nabízí hodnotu zákazníkovi k poměru k ceně?
Spýtaj sa tých, ktorí v nej jazdia... Alebo ju aspoň testovali. :yes:
Já v ní nejezdím, jen jsem četl nějaké testy a viděl nějaké testy v televizi a proto se ptám. Tak mi to vysvětli co ta Alfa tolik přináší, že jsi psal o hodnotě uživatelům k poměru k ceně.
Ohľadne Júlie. Nemusíš to brať tak, že práve ona by to mala vyhrať. To je len môj subjektívny názor, že som to želal jej, pretože sa mi to auto páči. Nemusí sa každému, že? Ale tu je otázka, prečo absolútne nepekný Leaf. Proti Nissanom nič nemám, sú to veľmi dobré autá, ale ja hovorím o inom. O tom, prečo to vyhral Leaf.
Alebo sa ťa to spýtam inak. Predstav si, že máš možnosť celý deň neobmedzene jazdiť s ktorýmkoľvek s týchto automobilov. A si v situácii že ideš práve kúpiť nové auto a na trhu sú len tieto autá. Nič iné! Za ktoré by si bol ochotný najviac položiť svoje peniaze?
Alebo pritvrdíme. Predstav si, že máš možnosť si jedno z týchto áut zobrať úplne zdarma.
Nemusím hádať, Leaf by to asi nebol... 😉
Alebo sa ťa to spýtam inak. Predstav si, že máš možnosť celý deň neobmedzene jazdiť s ktorýmkoľvek s týchto automobilov. A si v situácii že ideš práve kúpiť nové auto a na trhu sú len tieto autá. Nič iné! Za ktoré by si bol ochotný najviac položiť svoje peniaze?
Alebo pritvrdíme. Predstav si, že máš možnosť si jedno z týchto áut zobrať úplne zdarma.
Nemusím hádať, Leaf by to asi nebol... 😉
Pokud by byla na trhu pouze tato auta, sel bych do Citroenu DS3, protoze z hlediska pomeru cena vykon by mi nabidl asi o chlup vice nez Julinka. Pokud by bylo jedno auto k mani zadarmo, bral bych Julinku, protoze se mi moc nelibi ta prosklena zad DS3... Dacia Duster je pro me moc velke auto, Meriva mi prijde moc krabicoidni zezadu, od Volva mam radsi klasicke sedany (S40) nez wannabe coupé, Nissan skoda hovorit a kinetic tlama od Fordu me spise desi... ale to je jen muj subjektivni dojem, rozhodne bych si musel ta auta projet abych si byl jisty...
Tak pokud to bereš takto tak to jo. Já nemůžu překousnout ted design Alfy, takže ta by to určitě nebyla. Duster je bída. S tím už skušenost mám. Takže by jsem to dal asi na Volvo. Ikdyž se mi jejich nový design taky úplně nezamlouvá. Ten předek mi připadá jak plotice. Ale jinak ok.
Hlavně bych chtěl vědět, co má ta tak velebená Alfa mimořádného. Pořád se mluví o designu, ale stačí se podívat dovnitř a už to taková sláva není. V čem je vyjímečná? Bezpečnost? Ani náhodou? Nějaký přelomový pohon nebo převodovka? Ani náhodou? Tak co tedy kromě bombastické reklamy a záplavy klišé. A kvalita? Furt stejné - tady to drnčí a tady to skřípe - viz. Dvořákův test v Autosalonu dva týdny zpět. Tahle anketa je tak zpolitizovaná, že je z toho člověku nanic. Tady BMW, Mercedes nebo Lexus nikdy nevyhrají, pořestože tyhle značky jsou skutečnými nositeli pokroku, za to se taky platí ty peníze. Kdyby nebylo prémiových značek, měly by dodnes všechny ostatní auta třístupňové převodovky a brzdy bez posilovače....nicméně, socanské myšlení už je tak daleko, že nedej bože, aby vyhrál bavorák. Že jeho diesel má famózní spotřebu v poměru k objemu a výkonu. Ne, to je přece samozřejmé, ten nemá šanci. Tohle není o nejlepším možném autě. To je o rádobyspravedlivém pseudosocanském myšlení - nakonec těch devět nebo dokonce deset vítězství fiatu mluví samo za sebe....
To máš to samé jako v případě Renaultu, Lagunu II lze považovat z hlediska bezpečnosti a tehdejších technologií v mainstreamovém autě za revoluční, ale COTY nedostala, zatímco Megane II a Clio II, které v podstatě jen přinesly technologie představené v Laguně do svých tříd, ty ho naopak dostaly.
K tomu bavoráku: auto by mělo být posuzováno vzhledem k třídě a ceně, za kterou je prodáváno, protože jinak jsou vozy typu BMW 7, S-klasa, LS600h či třeba Range Rover nedostižné, ale nechají si za to zaplatit. Ovšem auto je věc pro lidi a faktem je, že takové auto si moc lidí nekoupí, takže přínos pro řidičskou společnost je nakonec stejně minimální...;-\
Ale je jasné, co by si každý vybral, kdyby se cena neřešila, že.. >😁
K tomu bavoráku: auto by mělo být posuzováno vzhledem k třídě a ceně, za kterou je prodáváno, protože jinak jsou vozy typu BMW 7, S-klasa, LS600h či třeba Range Rover nedostižné, ale nechají si za to zaplatit. Ovšem auto je věc pro lidi a faktem je, že takové auto si moc lidí nekoupí, takže přínos pro řidičskou společnost je nakonec stejně minimální...;-\
Ale je jasné, co by si každý vybral, kdyby se cena neřešila, že.. >😁
tak ono ani ti konkurenti zas moc superinovací v rámci svých tří nepřinášejí, ono se to ani nedá. Julietta podle mně dopadla tak dobře jako výjádření progresu v rámci Alfy samotné (nový podvozek, částečně nový dizajn, kvalita materiálů) a částečně jako součást Fiatu (technologie Multiair).
Možná by mohli udělat samostatnou kategorii pro elektromobily, jinak bude vždy docházet ke konfliktům petrolheadů vs. electroheadů
>😒]
Možná by mohli udělat samostatnou kategorii pro elektromobily, jinak bude vždy docházet ke konfliktům petrolheadů vs. electroheadů
>😒]
leaf je HYBRID? Aspoň si trošku naštuduj, o čom sa bavíme nech to má dáku hlavu a pätu..
Leaf je sériovo vyrábaným a predávaným elektromobilom v európe, prvýkrát v použiteľne veľkom balení, to nie je ako 10kw elektromotorček v sedmičkovom bavoráku..
Leaf je sériovo vyrábaným a predávaným elektromobilom v európe, prvýkrát v použiteľne veľkom balení, to nie je ako 10kw elektromotorček v sedmičkovom bavoráku..
Ok, máš pravdu, moja chyba. Hybrid to nie je, ale to nič nemení na skutočnosti, že to stále stojí za ... za nič.
A ten "elektromotorček" v bavoráku dokáže spraviť divy so spotrebou pri brutálnych výkonoch. V tom je to kúzlo. 😉
A ten "elektromotorček" v bavoráku dokáže spraviť divy so spotrebou pri brutálnych výkonoch. V tom je to kúzlo. 😉
V čom sériovo vyrábaný a aj v tunajších podmienkach využiteľný elektromobil nižšej strednej triedy chybuje, že ti príde "nijaký"? A odosobni sa od dizajnu, nová koncepcia pohonu zatiaľ musí nevyhnutne kričať aj z vonka. Podľa mňa je to úžasné a nissanu patrí palec hore za odvahu preraziť na poli elektromobilov. Narozdiel od automobiliek, ktoré vyčkávajú ako to dopadne, a či ropná loby prestane brechať a začne hrýzť..
k tým tým motorčekom z mixéra, ktoré montujú do bavorákov (a vlastne do väčšiny prémioviek)..
..no, divy dokážu robiť, ale najmä ľudia z marketingového oddelenia ktorí dokážu slabomyseľným snobom vsugerovať, že kúpou auta s 250 kw benzínovým motorom a 10 kvw elektromotorom zachraňujú Zem..
k tým tým motorčekom z mixéra, ktoré montujú do bavorákov (a vlastne do väčšiny prémioviek)..
..no, divy dokážu robiť, ale najmä ľudia z marketingového oddelenia ktorí dokážu slabomyseľným snobom vsugerovať, že kúpou auta s 250 kw benzínovým motorom a 10 kvw elektromotorom zachraňujú Zem..
Stále mimo. V tom BMW má ten elektromotor aj keď je len pomocný naozaj zmysel. Dokáže totiž kombinovanú spotrebu obrovského auta, ktoré má pod kapotou 460 koní a krútiaci moment 700 Nm zraziť na 10 litrov a to už je výsledok, ktorý len tak hocijaká automobilka nedokáže spraviť. Tu možno hovoriť o vynikajúcom hospodárení s energiou. O takom, ktoré má aj naozaj reálne využitie.
Pretože automobil s dojazdom 160 km zatiaľ moc reálne využiteľný teda nie je. A navyše je v tejto kategórii drahý. Príliš drahý na to aby niekto vyhodil 30 000 € za auto, ktoré ho odvezie maximálne 160 km po jednom 7-8 hodinovom nabíjaní. Zatiaľ je táto technológia nedokonalá. Nič proti nej nemám, ale investovať do nej budem najbližšie možno až tak o 10 rokov a aj to je ešte pravdepodobne priskoro.
Nemôžem sa odosobniť od dizajnu, pretože u mňa je dizajn jedna z nie málo dôležitých vecí. Nekúpim si predsa auto, v ktorom by som sa hanbil jazdiť, že? Každý to, čomu sa páči. Pekné veci sa predávajú viac ako tie špatné. Je to ako so ženami. Preč s rečami "na kráse mi nezáleží, dôležité je čo má vnútri", pretože práve výzor je to, čo si každý chlap chtiac nechtiac všimne ako prvé. Prvý kontakt je očný. Ten zaujíma prvý. A až potom všetko ostatné. Iné je ak sa mne páči niečo iné, čo niekomu druhému. Ale podstatné je, čo sa páči mne a podľa toho si ja budem vždy vyberať. Tebe ak by sa tvoja partnerka (ak nejakú máš) nepáčila, tak by si s ňou nebol, pretože už len to že by si sa za ňu hanbil na verejnosti by jednoducho neklapalo. A rovnako je to u áut. Majiteľovi sa jeho auto musí páčiť. Ale proti gustu...
Ale priznávam, Nissan urobil veľmi odvážny krok a prvenstvo prvého sériovo vyrábaného a predávaného elektromobilu mu už nikto nevezme, za to klobúk dole a držím Nissanu palce! Ale dovolím si tvrdiť že v konzervatívnej Európe, kde tento pohon ešte nemá dostatočné využitie, budú predaje veľmi nízke a to jednak práve kvôli technológii a jednak kvôli cene a tiež aj dizajnu. A to je dôvod, prečo sa nestotožňujem s tým, že Nissan Leaf by malo byť E-COTY! To by malo byť auto, ktoré sa bude adekvátne tomuto oceneniu aj predávať, minimálne tak ako tomu bolo v prípade predchádzajúcich ročníkov.
A už vás vidím všetkých nadšencov a neoblomných diskutérov ako by ste si ho aj reálne kúpili, ak by prišlo na lámanie chleba... >😁
Pretože automobil s dojazdom 160 km zatiaľ moc reálne využiteľný teda nie je. A navyše je v tejto kategórii drahý. Príliš drahý na to aby niekto vyhodil 30 000 € za auto, ktoré ho odvezie maximálne 160 km po jednom 7-8 hodinovom nabíjaní. Zatiaľ je táto technológia nedokonalá. Nič proti nej nemám, ale investovať do nej budem najbližšie možno až tak o 10 rokov a aj to je ešte pravdepodobne priskoro.
Nemôžem sa odosobniť od dizajnu, pretože u mňa je dizajn jedna z nie málo dôležitých vecí. Nekúpim si predsa auto, v ktorom by som sa hanbil jazdiť, že? Každý to, čomu sa páči. Pekné veci sa predávajú viac ako tie špatné. Je to ako so ženami. Preč s rečami "na kráse mi nezáleží, dôležité je čo má vnútri", pretože práve výzor je to, čo si každý chlap chtiac nechtiac všimne ako prvé. Prvý kontakt je očný. Ten zaujíma prvý. A až potom všetko ostatné. Iné je ak sa mne páči niečo iné, čo niekomu druhému. Ale podstatné je, čo sa páči mne a podľa toho si ja budem vždy vyberať. Tebe ak by sa tvoja partnerka (ak nejakú máš) nepáčila, tak by si s ňou nebol, pretože už len to že by si sa za ňu hanbil na verejnosti by jednoducho neklapalo. A rovnako je to u áut. Majiteľovi sa jeho auto musí páčiť. Ale proti gustu...
Ale priznávam, Nissan urobil veľmi odvážny krok a prvenstvo prvého sériovo vyrábaného a predávaného elektromobilu mu už nikto nevezme, za to klobúk dole a držím Nissanu palce! Ale dovolím si tvrdiť že v konzervatívnej Európe, kde tento pohon ešte nemá dostatočné využitie, budú predaje veľmi nízke a to jednak práve kvôli technológii a jednak kvôli cene a tiež aj dizajnu. A to je dôvod, prečo sa nestotožňujem s tým, že Nissan Leaf by malo byť E-COTY! To by malo byť auto, ktoré sa bude adekvátne tomuto oceneniu aj predávať, minimálne tak ako tomu bolo v prípade predchádzajúcich ročníkov.
A už vás vidím všetkých nadšencov a neoblomných diskutérov ako by ste si ho aj reálne kúpili, ak by prišlo na lámanie chleba... >😁
Spotrebu 10 litrov má to báwo možno na papieri, a ten ako poznáme znesie veľa..ale to je offtopic tak to nechajme tak
S ohľadom na cenu leafu, ľudia bežne vyhodia 30 a viac tisíc za nižšiu strednú triedu s vrcholným turbodieslom a v plnej výbave a nikomu to nepríde ako fail..teda niektorí si možno zaťukajú na hlavu, ale aj také sa deje..
tak neviem prečo vás stále drbe tá cena. Áno, technológie sú drahé, ale ako vravím, porovnaj to s top výbavou v nafte nižšej strednej triedy. Ťahá to k tým istým sumám. Nehovoriac, že leaf má naozaj skvelú výbavu takže toto porovnanie nie je odveci.
Kedy si TY kúpiš elektromobil, to automobilový priemysel trápiť nemusí. Ľudia sa ešte len musia naučiť akceptovať tento typ pohonu. Objavili sa prvé lastovičky (spolu s mitsubishi miev a jeho francúzskymi klonmi) a tie práve budú raziť cestu automobilom. Časom sa cena bude znižovať, dojazd zvyšovať, objaví sa spôsob ako rýchlo nabiť/vymeniť batérie. Samozrejme, že to bude trvať. Ani auto zo spaľovacím motorom nevytlačilo koče zo dňa na deň.
Ale podľa tvojich vyjadrení budeš typ človeka, čo radšej zomrie na krásu. A just si kúpim alfu z bazáru aj keď viem, že toyota je spoľahlivejšia. A just zoberiem na rande tú s dutou hlavou a plným poprsím, ako dievča s ktorým si mám čo povedať. Raz pochopíš :-!
S ohľadom na cenu leafu, ľudia bežne vyhodia 30 a viac tisíc za nižšiu strednú triedu s vrcholným turbodieslom a v plnej výbave a nikomu to nepríde ako fail..teda niektorí si možno zaťukajú na hlavu, ale aj také sa deje..
tak neviem prečo vás stále drbe tá cena. Áno, technológie sú drahé, ale ako vravím, porovnaj to s top výbavou v nafte nižšej strednej triedy. Ťahá to k tým istým sumám. Nehovoriac, že leaf má naozaj skvelú výbavu takže toto porovnanie nie je odveci.
Kedy si TY kúpiš elektromobil, to automobilový priemysel trápiť nemusí. Ľudia sa ešte len musia naučiť akceptovať tento typ pohonu. Objavili sa prvé lastovičky (spolu s mitsubishi miev a jeho francúzskymi klonmi) a tie práve budú raziť cestu automobilom. Časom sa cena bude znižovať, dojazd zvyšovať, objaví sa spôsob ako rýchlo nabiť/vymeniť batérie. Samozrejme, že to bude trvať. Ani auto zo spaľovacím motorom nevytlačilo koče zo dňa na deň.
Ale podľa tvojich vyjadrení budeš typ človeka, čo radšej zomrie na krásu. A just si kúpim alfu z bazáru aj keď viem, že toyota je spoľahlivejšia. A just zoberiem na rande tú s dutou hlavou a plným poprsím, ako dievča s ktorým si mám čo povedať. Raz pochopíš :-!
- Pozri si test z autosalonu čo chodí na Prime. Tá spotreba toho BMW práveže nie je hlúposť.
- Ľudia bežne vyhodia 30 tisíc za nižšiu strednú triedu s poriadnym motorom a plnou výbavou? No ja tú nižšiu strednú práve idem kupovať, takže o tom mám docela dosť info, vrátane cien. Ver mi, že za 30 000 € by som šiel už o triedu vyššie, napríklad do Insignie. Keď to porovnám s Leafom, nie v žiadnom prípade.
- Samozrejme, technológia elektromobilov sa bude zvyšovať a ceny znižovať. Tak je to vždy. Ale teraz je ešte veľmi priskoro takémuto auto udeliť E-COTY.
- Nie nezomriem na krásu, to vôbec. A pre mňa je tiež dôležité aby som si s mojou polovičkou mal čo povedať. To je predsa základ toho aby vzťah mohol normálne fungovať. Ale to je si myslím stále málo. Nie je predsa normálne, že dievča musí svojho partnera aj fyzicky priťahovať?
Raz pochopíš... :-!
- Ľudia bežne vyhodia 30 tisíc za nižšiu strednú triedu s poriadnym motorom a plnou výbavou? No ja tú nižšiu strednú práve idem kupovať, takže o tom mám docela dosť info, vrátane cien. Ver mi, že za 30 000 € by som šiel už o triedu vyššie, napríklad do Insignie. Keď to porovnám s Leafom, nie v žiadnom prípade.
- Samozrejme, technológia elektromobilov sa bude zvyšovať a ceny znižovať. Tak je to vždy. Ale teraz je ešte veľmi priskoro takémuto auto udeliť E-COTY.
- Nie nezomriem na krásu, to vôbec. A pre mňa je tiež dôležité aby som si s mojou polovičkou mal čo povedať. To je predsa základ toho aby vzťah mohol normálne fungovať. Ale to je si myslím stále málo. Nie je predsa normálne, že dievča musí svojho partnera aj fyzicky priťahovať?
Raz pochopíš... :-!
Autosalón na prime nesledujem..ale kedysi mal dobrú úroveň..
Nemyslím nižšiu strednú ako kia ceed alebo renault megane..to sú modely ktoré sa vedia presadiť cenou. Ale pozri si koľko stojí taký golf v plnej pálke v nafte 😉
Priskoro na ocenenie? Nemyslím, je to niečo nové, prevratné a podľa mňa si zaslúži vyhrať nejakú tú anketu. Ako už bolo spomenuté, vyhraté ešte nemá leaf zďaleka. Ale počiatočnú nedôveru (ľudí uvažujúcich ako ty) treba pomôcť prekonať, ak má elektromobil prečistiť vzduch v mestách. Pre začiatok.
A obávam sa, že ľudí ako ty nepochopím, a asi ani nechcem.
Nemyslím nižšiu strednú ako kia ceed alebo renault megane..to sú modely ktoré sa vedia presadiť cenou. Ale pozri si koľko stojí taký golf v plnej pálke v nafte 😉
Priskoro na ocenenie? Nemyslím, je to niečo nové, prevratné a podľa mňa si zaslúži vyhrať nejakú tú anketu. Ako už bolo spomenuté, vyhraté ešte nemá leaf zďaleka. Ale počiatočnú nedôveru (ľudí uvažujúcich ako ty) treba pomôcť prekonať, ak má elektromobil prečistiť vzduch v mestách. Pre začiatok.
A obávam sa, že ľudí ako ty nepochopím, a asi ani nechcem.
To je ale už potom o tom ekonomickom uvažovaní, ktoré ti zjavne robí problém. Prečo by som kupoval v plnej páke Golfa ak môžem mať o triedu väčšie auto? Insigniu, Mondeo, C5, atď.
A pravdou je, že Leaf nemôže konkurovať ani tomu Ceedu, ani Meganu, ani Golfu a nie to ešte vyššej triede.
Nechci, necháp. Nikto ťa nenúti. Ale potom na mňa ani nereaguj. Dá rozum, nie? 😉
A pravdou je, že Leaf nemôže konkurovať ani tomu Ceedu, ani Meganu, ani Golfu a nie to ešte vyššej triede.
Nechci, necháp. Nikto ťa nenúti. Ale potom na mňa ani nereaguj. Dá rozum, nie? 😉
Spýtaj sa kupcov golfu v plnej výbave, ja ním nie som ani nebudem. No napriek tomu ver, že volkswagen modely highline v ponuke nemá len na parádu.
nechápem ani ľudí ako gti a podobne, a napriek tomu s nimi občas diskutujem..od toho je diskusia, keby sme sa tu všetci klepali po pleci, ako sa výborne zhodneme ohľadom áut, nebola by tu žiadna zmysluplná diskusia.
nechápem ani ľudí ako gti a podobne, a napriek tomu s nimi občas diskutujem..od toho je diskusia, keby sme sa tu všetci klepali po pleci, ako sa výborne zhodneme ohľadom áut, nebola by tu žiadna zmysluplná diskusia.
To je pouze vyplod tvy fantazie nebo pro to mas nejaky relevantni dukazy? Kdo, proc a jak by podle tebe mel pro Leaf lobbovat? A jak ten lobbing mel probihat - to jako nejaka temna a mocna ekologicka organizace (ktera?) obihala jednotlivy novinare (jejichz individualni hlasovani nikdo nezna) a s hlavni na spanku jejich zen a deti je nutila zvolit Leafa?
Tak tohle jsem popravdě řečeno nečekal, tímhle projevili porotci svým způsobem docela odvahu. Pokud se za pár let ukáže, že elektromobily jsou slepá ulička (což podle mého je), tak budou ve světle letošní volby vypdat jako... ehm, naivkové. Je to celkem v ostrém kontrastu k minulosti, kdy byla volba COTY většinou celkem "sázka na jistotu" a vyhrávali většinou favorité.
Nebo se pletu já, za deset let budeme všichni "tankovat" ze zásuvek a z porotců COTY i inženýrů Nissanu budou uznávaní vizionáři...? Doufám, že ne.
Giulietta přinejmenším vyhrála v kategorii aut se spalovacím motorem. 😉
Nebo se pletu já, za deset let budeme všichni "tankovat" ze zásuvek a z porotců COTY i inženýrů Nissanu budou uznávaní vizionáři...? Doufám, že ne.
Giulietta přinejmenším vyhrála v kategorii aut se spalovacím motorem. 😉
Ak bude niekedy v budúcnosti existovať taká technológia, že dojazd auta nebude v prípade elektromobilov len cca 100 - 200 km, ale dajme tomu 500 - 1000 km. Potom nevidím dôvod prečo by to nemuselo fungovať. Nedávno som pozeral vo Fifth Gear test na ten roadster Tesla a redaktor, ktorý ten automobil testoval bol úplne nadšený z toho ako sa vlastne elektromotor správa a ako to auto v jednom kuse ťahalo ako blázon. Mohlo by to tak byť veľmi lacné a navyše zábavné a kvôli výkonom aj bezpečné vozenie. Avšak nateraz sú technológie ešte nedostatočné. Veľmi nízka kapacita akumulátorov a obrovské nároky na hmotnosť a priestor. A tiež si neviem predstaviť ako by som to nabíjal na paneláku. Bude to zatiaľ len pre majiteľov garáží a rodinných domčekov.
Asi tak. Otázka zní, kdy a jestli vůbec bude elektromobil s dojezdem 500+ kilometrů a nějakým rozumě rychlým způsobem dobití / výměny baterií k dispozici. Může to být za deset let, za dvacet, za sto nebo taky NIKDY...
elektromobily stoja a padaju na jednej veci: uskladneni elektrickej energie. Pokial sa najde cenove prijatelny a spolahlivy sposob, ako v akumulatore (alebo akomkolvek inom zariadeni) o hmotnosti ~300kg uskladnit tolko energie aby bezne auto nizsej strednej mohlo prejst aspon 700-800km, tak maju elektromobily vyhrane.
Ono zatial to nie je kriticke, ropy je este pomerne dost. Ale jej zasoby nie su nekonecne, a raz sa bude musiet niecim nahradit. A v globalnom meradle to daky ethanol alebo bio-paliva nemozu pokryt...
Ono zatial to nie je kriticke, ropy je este pomerne dost. Ale jej zasoby nie su nekonecne, a raz sa bude musiet niecim nahradit. A v globalnom meradle to daky ethanol alebo bio-paliva nemozu pokryt...
Elektromobily rozhodně nejsou slepou uličkou, spíš je to široká cesta s úzkým a dobře (prozatím) skrytým vchodem. Naši závislost na ropě neodstraní, vždyť z ropy vyrábíme dnes téměř vše, s trochou nadsázky i potraviny a léčiva. Kdyby ale za deset let podíl elektromobilů ve městech dosáhl třeba patnácti procent, hodně klesne emisní zátěž ve městě. Vždyť jen co spalin vznikne stáním v kolonách, kde je elektromobil zcela zticha.
Mnohí nepochopia, lebo nechcú pochopiť. Dojazd je modla, je to dôvod, prečo nemeniť zaužívané, ťažko im to rozumnými argumentami vyhovoríš.
dojazd a množstvo prepravovaného vzduchu za zadnými sedačkami >😒]
je to asi problém nášho regionu ako celku - infraštrutúra tu je úplne na začiatku, potrebuje to čas. K tomu značne vysoká cena, spojená s roznymi dotáciami a zlavami ďalej krivý už dosť pokrivený trh.... ;-\
je to asi problém nášho regionu ako celku - infraštrutúra tu je úplne na začiatku, potrebuje to čas. K tomu značne vysoká cena, spojená s roznymi dotáciami a zlavami ďalej krivý už dosť pokrivený trh.... ;-\
minimálně pokud jde o budoucnost elektromobilů, dojezd rozhodně podstatný je.
Nejde o dojazd. Ide o pochopeie a prijatie účelu a možností. Prečo hneď chceme od elektromobilu, ktorý je voči spaľovacej klasike stále v plienkach, zhodné, ak nie vyššie výkony? Všetko má svoj čas.
Nikto dnes nepasuje elektropohon do role nástupcu benzínu a nafty. je to len ďalšia alternatíva, zatiaľ s obmedzenými možnosťami - ale už na takej úrovni, že dokáže vyhovieť potrebám veľkého množstva užívateľov. Tých, čo jazdia denne krátke vzdialenosti, a zároveň sa nechcú tlačiť v mestských minivozítkach.
Budúcnosť je široký pojem. Kým budú elektromobily schopné odjazdiť 500 km a nabiť sa za pár minút, môže uplynúť ešte dosť času. Dovtedy sa môžu etablovať v mestách, aspoň prispejú k trochu čistejšiemu vzduchu na dýchanie v rušných uliciach. A zároveň budú cenným prínosom pre vývoj.
Nikto dnes nepasuje elektropohon do role nástupcu benzínu a nafty. je to len ďalšia alternatíva, zatiaľ s obmedzenými možnosťami - ale už na takej úrovni, že dokáže vyhovieť potrebám veľkého množstva užívateľov. Tých, čo jazdia denne krátke vzdialenosti, a zároveň sa nechcú tlačiť v mestských minivozítkach.
Budúcnosť je široký pojem. Kým budú elektromobily schopné odjazdiť 500 km a nabiť sa za pár minút, môže uplynúť ešte dosť času. Dovtedy sa môžu etablovať v mestách, aspoň prispejú k trochu čistejšiemu vzduchu na dýchanie v rušných uliciach. A zároveň budú cenným prínosom pre vývoj.
to já chápu, ale v tom je právě ten háček - elektromobily jsou na začátku. Jsou tedy logicky drahé a mají své mouchy. Otázka je, jestli si zrovna toto zaslouží vítězství v anketě....
A aký má tá anketa dopad alebo zmysel, že na tom tak záleží? Nejde o to, či si zaslúži alebo nezaslúži. Nehlasovali sme my, nemusíme pochopiť pohnútky tých, čo hlasovali. Ide o anketu novinárov - ktorých najčastejšie označujeme za iracionálnych či neobjektívnych. A zrazu je ich hlas taký dôležitý?
Ja to Leafu prajem - nie preto, že je to Nissan, nie preto, že by bol pekný, nie preto, že by bol dokonalý. Ale je v určitom zmysle nositeľom pokroku, a to podľa mňa rozhodlo. Ja sa spýtam inak: Elektromobil je na začiatku, nezaslúži si povzbudenie?
Ja to Leafu prajem - nie preto, že je to Nissan, nie preto, že by bol pekný, nie preto, že by bol dokonalý. Ale je v určitom zmysle nositeľom pokroku, a to podľa mňa rozhodlo. Ja sa spýtam inak: Elektromobil je na začiatku, nezaslúži si povzbudenie?
Dotovaná cena Nissanu Leaf je 33tis. euro, docela by mě zajímalo, jak by vypadala cena nedotovaná. Každopádně i přes tu dotaci mi to pořád přijde moc drahé. Dotaci bych chápal třeba na výstavbu "elektrických čerpacích stanic", chápu taky daňové úlevy apod., ale dotovat přímo nákup auta mi moc rozumné nepřipadá...
Prečo nie? Aby boli dobíjacie stanice a infraštruktúra, musia byť autá, čo sa tam budú dobíjať. Ak ich bude iba pár, každý bude nabíjať len doma a de facto sa elektromobil sám pochová, vývoj infraštruktúry by bol tiež zbytočný. Dotácia ceny auta znamená viac áut v uliciach, väčšiu potrebu rozvoja infraštruktúry a tým aj väčšiu šancu na život tohto aj následných projektov.
Nechcem vravieť, že vravel som to ale..počkať, ja zbožňujem vravieť "vravel som to" >😁
moze byt. A tiez si pamatam jedneho, ktory bol doslova zhrozeny predstavou, ze by COTY mohol vyhrat "baterkar"... 😄
Predstava to bola pre mnohých náročná..ale s prihliadnutím na hodnotiaci systém COTY to nie je žiadny šok..nehovoriac, že subjektívne si podľa mňa nissan vyhrať zaslúžil
nepýtal sa dotyčný ironicky že čo je to Leaf? či je to tiež auto? >😒] No, som zvedavý. Aj keď tuším ako to dopadne. Nastali proste znova roky, keď je to anketa nedoležitá, narozdiel napr. od 2010 >😒]
Jde to dobře, počítám, že příští rok by už konečně mohla na prvním místě skončit dřevěná tříkolka z liberty Mělník... Ten dnešní mejdan hlávkovejch salátů bych ovšem naživo zažít nechtěl, biobuřta na korouhvi, v levačce olšovou větev, budou pronásledovat na semaforech každého, kdo kolem sebe nerozprašuje alespoň rajskej plyn.
Sója místo bifteku, brambor místo humra, no, to jsme to dopracovali. Tak od zítřka povinně do auta všichni vlečná lana, přece bys nechtěl, aby na déjedna začal kvést černej obchod s baterkama...
P.S. Nejhorší zpráva roku 8-s :no: žádně COTY nýbrž... BLECOTY
8-s [odkaz]
Sója místo bifteku, brambor místo humra, no, to jsme to dopracovali. Tak od zítřka povinně do auta všichni vlečná lana, přece bys nechtěl, aby na déjedna začal kvést černej obchod s baterkama...
P.S. Nejhorší zpráva roku 8-s :no: žádně COTY nýbrž... BLECOTY
8-s [odkaz]
Musím súhlasiť. Keby to auto aspoň pekné bolo: [odkaz]
Fakt to nie je môj vkus toto...
Fakt to nie je môj vkus toto...
Pocul som, ze ten elektromobil od VW, vies, ten co sa seriovo vyraba uz niekolko rokov, je naozaj skvely.
Faktom je, ze VW nema auto, ktore by postavil proti Priusu, Leafu ci Voltu/Ampere. Netvrdim, ze je to cesta do buducnosti. Ani si nemyslim, ze tou cestou je Modry diesel. Ani COTY nemam velmi v oblube, jej europsku verziu. A spojenie elektriny a Renaultu (viem, vyhral Nissan, ale ...) tiez nevzbudzuje doveru.
Ale s pravdepodonostou hraniciacou s istotou mozno tvrdit, ze keby vyhral VW "elektron", ukoncil by si svoj prispevok vykrikom ...
"Bravo VW".
Ja gratulujem Nissanu.
Faktom je, ze VW nema auto, ktore by postavil proti Priusu, Leafu ci Voltu/Ampere. Netvrdim, ze je to cesta do buducnosti. Ani si nemyslim, ze tou cestou je Modry diesel. Ani COTY nemam velmi v oblube, jej europsku verziu. A spojenie elektriny a Renaultu (viem, vyhral Nissan, ale ...) tiez nevzbudzuje doveru.
Ale s pravdepodonostou hraniciacou s istotou mozno tvrdit, ze keby vyhral VW "elektron", ukoncil by si svoj prispevok vykrikom ...
"Bravo VW".
Ja gratulujem Nissanu.
Nejde přece o to, na jakém pohonu auto jede, ale jde o to, že se volí nejlepší automobil Evropy. Ty opravdu považuješ auto, které ujede 160 km za nejlepší auto Evropy?
A čo ti na tom vadí? Je to plnohodnotné auto do mesta, nie manažérsky dostavník ani zaoceánsky parník. Proste po príjazde domov len strčíš šteker do dierok a ráno fičíš zas. Je to niečo tak hrozne nestráviteľné? Koľko dní v roku väčšina vodičov najazdí viac ako 100 km za deň?
Vadí mi všechno, zejména to farizejství poroty. Auto které ujede "na nádrž" 160 nemůže být na prvním místě. Takovéto auto by muselo ve všem dohnat naftovou a benzínovou konkurenci a nadto ještě přijít s něčím novým. Jen tichý provoz ovšem není na vítězství. Proč potom nevyhrál třeba Cayenne hybrid?
Pokud ty považuješ za městské plnohodnotné auto do města auto, které měří přes čtyři metry, a které ujede 160, pak já ne. Já navíc neznám pojem AUTO DO MĚSTA. Znám jen pojem auto. A BMW X6 je do města přesně stejné auto jako MINI. A vůbec, kdes koupil ten nesmysl o autu do města? Auto na silnice, to ano. A že bys musel být s autem jen v katastru obce? Nepřipadá ti to divné? Auto na vesnici, auto do města, auto do velkoměsta... Přes Prahu je to velkým okruhem přes osmdesát kilometrů...
Pokud ty považuješ za městské plnohodnotné auto do města auto, které měří přes čtyři metry, a které ujede 160, pak já ne. Já navíc neznám pojem AUTO DO MĚSTA. Znám jen pojem auto. A BMW X6 je do města přesně stejné auto jako MINI. A vůbec, kdes koupil ten nesmysl o autu do města? Auto na silnice, to ano. A že bys musel být s autem jen v katastru obce? Nepřipadá ti to divné? Auto na vesnici, auto do města, auto do velkoměsta... Přes Prahu je to velkým okruhem přes osmdesát kilometrů...
Mě tzv. auto do města nijak neuráží. Když budu dojíždět z Počernic na Vynohrady do práce, nekoupím si GTR, ale nějakýho "prcka". Když budu křižovat evropu, budu chtít zase něco jiného. Tedy pojem Auto do města má svoje opodstatnění...
Problém ovšem není v tom, co ty považuješ za auto do města nýbrž v tom, že pojem auto do města je uměle vytvořený nesmysl. Nedochází mi, proč bys tím GTR neměl chtít jezdit do práce? Já bych jím jezdil i do práce stokrát radeji, než leafem.
Pojem "auto do mesta" je urcite mensi nezmysel ako pojem "supermainstream" >😁 >😁 >😁
Dojazd je kritériom hodnotenia? A čo účel auta? Pre daný účel je jeh dojazd dostačujúci. Prečo všetci pasujete elektromobil do role, ktorú nezastáva, a ani sa netvári, že by ju chcel zastávať?
Vyčítal by si športiaku, že nemá dosť veľký kufor na dovolenku? Alebo rodinnému MPV, že nesedí na ceste ako športiak? Porsche Cayene, že je pridrahý pre priemerného motoristu?
Ak mám auto, ktoré denne prejde okolo 20 km a nikdy viac ako 80 km za deň, lebo je druhé v rodine, znamená to, že je predimenzované? Uvažuj.
Vyčítal by si športiaku, že nemá dosť veľký kufor na dovolenku? Alebo rodinnému MPV, že nesedí na ceste ako športiak? Porsche Cayene, že je pridrahý pre priemerného motoristu?
Ak mám auto, ktoré denne prejde okolo 20 km a nikdy viac ako 80 km za deň, lebo je druhé v rodine, znamená to, že je predimenzované? Uvažuj.
Me se proste nelibi, kdyz auto s feelingom maleho mestskeho vozitka ma "na plnou nadrz" dojezd jako Bugatti Veyron pri maximalnim zaprahu... dokazu si ho predstavit jako druhe auto do rodiny na nakupy do Tesca a zpet, ale porad v nem nevidim auto roku.... podle meho anzoru proste vyhralo o nekolik let drive, nez melo....
Su auta, ktore prejdu 1000 km a su auta, ktore prejdu 300 km na jednu nadrz. COTY nie je ani iba o dojazde, ani len o dizajne, dokonca nie je ani o najlepsom aute, koniec koncov, historia COTY je plna prikladov, ked nevyhralo najlepsie auto. O kvalite nehovoriac. Brav👋Brava vs Audi A4?
Niekedy staci inakost, Fiat 125 sa ukazal lepsi ako NSU Ro 80 (to, ze povodnu vysokoodolnu zliatinu bloku nahradila cukrova vata nemusime rozoberat). Ale titul ziskalo NSU.
Suhlas, ako auto v konvencnom ponimani je Leaf naozaj figovy list zakruvajuci nahotu elektromobilov. Ale je v mnohych veciach prvy a v mnohom nema konkurenciu.
Niekedy staci inakost, Fiat 125 sa ukazal lepsi ako NSU Ro 80 (to, ze povodnu vysokoodolnu zliatinu bloku nahradila cukrova vata nemusime rozoberat). Ale titul ziskalo NSU.
Suhlas, ako auto v konvencnom ponimani je Leaf naozaj figovy list zakruvajuci nahotu elektromobilov. Ale je v mnohych veciach prvy a v mnohom nema konkurenciu.
ekošílenství jde ruku v ruce se stagnací automobilovýho designu,mějte mě za vola ale pro mě je autem roku challenger po faceliftu 😢
"...Vono, hele... když jako na tohle všechno nahlídneš trochu jinejma vočima, nakonec, tahle COTY nejni zase tak úplně špatná anketa... co?
Ale pojďme rovnou do garáže. Všichni tu jistě víme, že COTY tu neplní roli vyhledávače nejlepšího auta pod sluncem (PORSCHE 911), COTY je svého druhu společenská objednávka - nejlepší žvanec, nejlepší jeansy, nejlepší... holka a tedy také nejlepší auto. Kritéria jsou jasná, bere se do úvahy auto ve svém komplexu, včetně ceny, užitných vlastností, do toho nějakej ten bonus na margo hlávkovejch salátů (znáš to, biobuřta na korouhvi a tak...) prostě, tohle není anketa pro diskuzní majetkovou smetánku, která pod pětikáratovej diamant na hlavici řadičky nedá ani ránu..."
Pozeram, ze tvoj nazor na COTY sa za ten ~rok teda rapidne zmenil! 😄
[odkaz]
Ale pojďme rovnou do garáže. Všichni tu jistě víme, že COTY tu neplní roli vyhledávače nejlepšího auta pod sluncem (PORSCHE 911), COTY je svého druhu společenská objednávka - nejlepší žvanec, nejlepší jeansy, nejlepší... holka a tedy také nejlepší auto. Kritéria jsou jasná, bere se do úvahy auto ve svém komplexu, včetně ceny, užitných vlastností, do toho nějakej ten bonus na margo hlávkovejch salátů (znáš to, biobuřta na korouhvi a tak...) prostě, tohle není anketa pro diskuzní majetkovou smetánku, která pod pětikáratovej diamant na hlavici řadičky nedá ani ránu..."
Pozeram, ze tvoj nazor na COTY sa za ten ~rok teda rapidne zmenil! 😄
[odkaz]
Přečti si to ještě jednou, potom se podívej jaká auta vyhrávala a jaký vůz vyhrál nyní. Pokud ty v tomhle nespatřujueš zakopaného psa, potom se vrať do školky. Zde přece nejde o nějakou změnu postoje, reaguji jen a výhradně na to, jaký vůz vyhrál. a hlavně si přečti větu - "no to jsme to dopracovali".
Abych uspokojil tvojí prostinkou duši, umíš si představit ten bengál, kdyby to vyhrála bavorská pětka? To by ses tu asi zjančil i ty...
Abych uspokojil tvojí prostinkou duši, umíš si představit ten bengál, kdyby to vyhrála bavorská pětka? To by ses tu asi zjančil i ty...
Jenže vy nekonstatujete fakta, tvrdíte jen že VW je nejlepší auto pro všechny.
Nepatří to sice pod dnešní diskuzi, ale ano, v tom máš pravdu, speciálně pro tebe je vůbec nejlepší si koupit ROCCO.
Ovšem VW pro mladé, ale obávám se že nechcu být za frajírka nýbrž za znalce techniky a proto bych volil Imprezu wrx.
Ovšem na WRX verzi Imprezi nebo i to R-kové Rocco musíš být nejen znalec techniky, ale hlavně movitý znalec techniky >😁
A co bys tu s ní dělal? Proč WRX? To mi nějak nedovhází... 😄 Práívě to ROCO na ideálních 200 koních za malý peníze je přece ideálním autem pro tebe. Nebo se snad domníváš, že v Evropě to neumí pro tebe nikdo a v Japonsku pro tebe umí udělat auto? Jsi dojemnej. Jedine zde, evropské automobilky o tobě ví všechno, to ony umí udělat auto přesně na tebe. Japonským klukům nech zase imprezu, nebo bys považoval za přirozené, aby tamní diskutér z tokia psal, že si koupí golfa?
Za jakého znalkce techniky, vždyť se zatím neumíš ani pořádně rozjet 😄 Probuď se z plakátového snu.
Za jakého znalkce techniky, vždyť se zatím neumíš ani pořádně rozjet 😄 Probuď se z plakátového snu.
Pravě že mě mrzí, že v evropě se nenajde auto technicky výlučné ( prosím nezmiňujte audi), japonské auta nejsou nakonfigurovaná přesně na evropany na to je skutečně e😜ert VW. Ale řeknu to tak, automobilka si nenašla mě, já sem si našelautomobilku. 😉
Chcete se bavit o technice?? předem hlásím, že mám strojní prumku a studuju na tehnické VŠ obor shodou okolností konstrukce aut.
Chcete se bavit o technice?? předem hlásím, že mám strojní prumku a studuju na tehnické VŠ obor shodou okolností konstrukce aut.
Ehm, tak Impreza WRX STI je opravdu technicky úplně někde jinde než Scirocco včetně R. Třeba nastavitelný aktivní mezinápravový diferenciál Imprezy je opravdu mimořádný kousek techniky.
ROCCO je draha chujovina od VW. Ked chces auto na fun tak si kupis RWD a nebudes riesit nadupanu predokolku ktora nevie zatocit. A ked uz FWD tak urcite nic z dielne VW, konzervy s okukanym dizajnom a maloraznym turbom s je8nutou DSG si kupia len zakomplexovanci co nemaju aspon na tu dr8nutu A5
No tak A5 je cenove nekde uplne jinde nez Scirocco.... a pokud znas lepsi dvojspojku nez DSG, tak se rad necham poucit. Zatim, to vypada, ze jediny, kdo tu ma komplex, jsi ty sam....
ajaaj predpokladam ze jednu DSG vlastnis. Ano poznam lepsie ako DSG. Vola sa to pozor: MANUAL. Ked si kupujem "sportove" auto nebudem si do toho jebkat automat nie? A ze som jediny? Asi ano, ale komplex si urcite neriesim, jazdim trosku inu ligu a nepotrebujem aby si mi veril ci nie.. Ja tu pisem svoj nazor a nemusis s nim suhlasit. Ale vzdy sa smejem ako sa so mnou chcu pretekat vselijaki degesi v tychto golfoch a passatoch..
Nevlastnim, ale snad brzo budu a ..... ted si, prosim te, sedni..... bude to Volkswagen Scirocco 1.4 TSI (118kw) se suchou 7-stupňovou DSG. Jeste zijes? Tak muzeme jit dal. Nechci si totiz kupovat "sportove" auto, jak se mylne domnivas, ale auto, ktere se mi libi a je pohodlne. S invalidnim duchodem 11 000,- mesicne (pozor, u nas jeste nemame Euro) a nedavno prerazenou pateri uprednostnim pred sportovnim natrasanim sve kostrce spise komfortnejsi jizdu. Vzhledem k tomu, ze jsem ridic cerstvy a tudiz nevyjezdeny, nebudu si kupovat ani zadokolku a to, ze budu moci mit obe ruce na volantu misto honeni fofrklacku nekde u stredove konzole, beru jako vyhodu. Pokud bych pri svych financnich moznostech chtel "sportove" auto, budu koukat po ojete 911-ce a ne po hothatchi. Nebudu ze sebe delat virtualniho krale okresek, radsi jezdim v klidku a pomalu. K tomu, abych si uzil rizeni, mi staci dobra hudba a ten pocit, ze jedu.... nepotrebuju k tomu rev nadupane V8 ani driftovani zatackama 😄 Vic adrenalinu mi dodaji prazsti chodci, kteri se kolikrat snazi skocit primo pod moje auto >😁 >😁
Neber to prosím ve zlém, ale vzhledem k tomu co o sobě a své situaci píšeš mi to Scirocco připadá jako velmi zvláštní volba. Podvozek určitě bude poměrně tuhý a tudíž ne moc šetrný k zádům a pokud máš problémy s pohybem apod., nastupování do nízkého kupé taky nebude zrovna snadné... A když chceš jezdit v klidu a pomalu, tak ty výhody sportovního podvozku ani nevyužiješ, ne?
Já být v podobné situaci (a umím si to představit, mám taky dost vážné zdravotní problém, ovšem nikoliv pohybové), asi bych hledal nějaké auto, spojující eleganci s pohodlím a snadným nastupováním. Napadají mě třeba Peugeoty 308 CC nebo 407 kupé (no ano, ten by za ty peníze byl jen ojetý, ale pohodlný je mimořádně), Lancia Delta...
Já být v podobné situaci (a umím si to představit, mám taky dost vážné zdravotní problém, ovšem nikoliv pohybové), asi bych hledal nějaké auto, spojující eleganci s pohodlím a snadným nastupováním. Napadají mě třeba Peugeoty 308 CC nebo 407 kupé (no ano, ten by za ty peníze byl jen ojetý, ale pohodlný je mimořádně), Lancia Delta...
On to asi ve zlém brát nebude, ale tobě doporučím, než začneš psát podobné úvahy, tak si dijdi někam do showroomu VW a pokud tam Scirocco bude, tak si do něj sedni. Je to pohodlný na posez příjemný auto s bezchybnou ergonomií, takže o Krispose a jeho záda já rozhodně strach nemám.... >😁
Moje predstava o novem aute je, ze to bude male "pseudosportovni" trojdvirko s kapkou prakticnosti a pokud mozno automatem 😄 Do teto me kategorie, ktera je stejne subjektivni jako GTIho "supermainstream", jsem zaradil BMW 118d coupé, Audi A3 quattro, Volvo C30, VW Scirocco a Golf GTD.
BMW - vrtulka je sen kazdeho kluka, ale ja se proste necitim na zadokolku. Ridicak mam rok a najezdeno cca. 15k km... navic tady ve Cvikove byva pry dost a dost snehu....
Audi - je takove usedlejsi, se singleframe a v bile barve je nadherne, nabizi 4x4, ale bez automatu (mysleno zaroven 4x4 a automat), cena je o neco vyssi
Volvo C30 - moje tajna laska, ovsem pristup volva (stare ceniky) a dealera (pres mesic cekam na termin zkusebni jizdy) + hadky mezi svedskymi designery a cinskymi majiteli me odrazuji....
Golf GTD - na ten me navedl dlouhodoby test v Topgearu, nizka spotreba, kvalita. Ale nemuzu si pomoct, me se tridverovy golf nelibi a petidverovy nechci 😄
Scirocco - nadherny design, ktery se neokouka a neni na nasich cestach k videni moc casto. Jako jedine z techto aut jsem ho videl v showroomu a v tech sportovnich sedackach se sedi dobre 😄 Na to moje popojizdeni v trojuhelniku Cvikov-Teplice-Litomerice bude 1.4 benzin idealni a je k nemu nejnovejsi 7-kvaltove DSG...
Francouze a Italy jsem vyradil rovnou, protoze ja jsem preci jenom konzervativnejsi a usedlejsi clovek a druhak proto, ze muj sponzor je zaprisahly koncernista >😁 Jediny model, ktery by me mohl zviklat, je bohuzel stale jenom koncept - Lancia Fulvia.
BMW - vrtulka je sen kazdeho kluka, ale ja se proste necitim na zadokolku. Ridicak mam rok a najezdeno cca. 15k km... navic tady ve Cvikove byva pry dost a dost snehu....
Audi - je takove usedlejsi, se singleframe a v bile barve je nadherne, nabizi 4x4, ale bez automatu (mysleno zaroven 4x4 a automat), cena je o neco vyssi
Volvo C30 - moje tajna laska, ovsem pristup volva (stare ceniky) a dealera (pres mesic cekam na termin zkusebni jizdy) + hadky mezi svedskymi designery a cinskymi majiteli me odrazuji....
Golf GTD - na ten me navedl dlouhodoby test v Topgearu, nizka spotreba, kvalita. Ale nemuzu si pomoct, me se tridverovy golf nelibi a petidverovy nechci 😄
Scirocco - nadherny design, ktery se neokouka a neni na nasich cestach k videni moc casto. Jako jedine z techto aut jsem ho videl v showroomu a v tech sportovnich sedackach se sedi dobre 😄 Na to moje popojizdeni v trojuhelniku Cvikov-Teplice-Litomerice bude 1.4 benzin idealni a je k nemu nejnovejsi 7-kvaltove DSG...
Francouze a Italy jsem vyradil rovnou, protoze ja jsem preci jenom konzervativnejsi a usedlejsi clovek a druhak proto, ze muj sponzor je zaprisahly koncernista >😁 Jediny model, ktery by me mohl zviklat, je bohuzel stale jenom koncept - Lancia Fulvia.
neviem ci mas problemy s citanim ale pisal som hore "ked chces sportove auto na fun" takze v tvojom pripade nechces sportove auto a nechces fun, cize beries nadupanu predokolku ke ti staci sttlacat plyn a brzdu.. Budiz, ale precopotom reagujes na mna ked mas iametralne odlisne poziadavky? Lebo som urazil tvoje DSG? DSG nie je na fun a zjavne netusis co je to fun na kolesach s RWD. Jazdim uz 4 roky E60 530i , predtym som mal passata1,8T, neskor som mal sucasne s BMW k ispozicvii z roboty aj passata 2.0TDi. Nehladiac nakomfort E60, RWD je uplne o niecom inom. A nehadaj sa so mnou prosim ta coje a co nieje sportove auto. Rocco je presne pre takych ako ty. Invalidov na dochodku ktory chcu pekne (ano povazujem Rocco za pekne auto asi ako jedine spolu s passatom Coupe od VW) a nenarocne premiestnovadlo. Takze neviem o com sa hadame. To ze som napisal ze Rocco nie je sportove auto, s tym si suhlasil vyssie aj ty. 😄
Rozdil je v tom, ze ja kazdemu necpu, ze automat je jebnuty a nemam komplex z koncernu VW 😄 Nazor muzes vyjadrit budto normalne a slusne nebo jako retard. Ty sis vybral moznost b) a proto na tebe lidi reaguji. Musis se s tim bud smirit nebo se nechovat jako * z horni dolni, co ma doma 20 let stary vytuneny báwo a myslí si o sobě, že sežral šalamounovo *....
vies citat? lebo ja som pisal o sportovych autach. Predstav si ze v druhom aute mam automat. Preco? lebo je to pohodlne do mesta a jazdi s tym manzelka. Preto. A vies o com som pisal? O sportovych autach. O autach pre fun. tam je automat total mimo a je to jebovina najvacsieho zrna. A preco sa VW hra na sportove kvazi auta a * do fabie RS DSG? pripadne do golfov? Ci do Rocca?
Pozri si ako isla diskusia a naco som reagoval. Potom tu mozno nebudes za trotla co trepe uplne o *..
nikoho nezaujima ze si kripel a ides kupovat Rocco. Tu som pisal o sportovych autach tak si sklidni nervy a nevyjadruj sa od temy prosim ta
Pozri si ako isla diskusia a naco som reagoval. Potom tu mozno nebudes za trotla co trepe uplne o *..
nikoho nezaujima ze si kripel a ides kupovat Rocco. Tu som pisal o sportovych autach tak si sklidni nervy a nevyjadruj sa od temy prosim ta
Ty jsi napsal, ze Rocco si muze koupit pouze nejaky zakomplexovanec a ze dsg je jebnuta.... tak jsem reagoval, ze ne kazdy chce "sportove" auto a ne kazdy ho ma primarne na fun (resp. mu k te zabave staci i mene). Kdybys napsal, ze Rocco je kvazisportovni auto vhodne i pro kazdodenni jezdeni, nerekl bych ani popel, ale nechapu proc me nazyvas "kriplem" a "zakomplexovancem" jen proto, ze me priority a koneckoncu i financni moznosti jsou jine nez tvoje. Trotla tady ze sebe delas akorat ty sam.... diskuse sla normalne, dokud jsi do toho nezacal michat ty svoje vulgarity... tady nejsi doma na Luniku, tak se chovej slusne. Diky
Obycejni lide chteji obycejna auta 😄 Proto je oblibeny Golf, proto rostou prodeje Pola a v neposledni rade proto je v Evropskem meritku uspesne i to Punto. Na tomto serveru se sice schazi jenom odbornici a fajnsmekri, kteri maji dost odvahy i chuti se venovat svemu vyvolenemu autu s takrka neznou peci, aby jim slouzilo co nejlepe, ale tohle neni reprezentativni vzorek naroda 😄 Takze zatimco GTI s Wolffem polemizuji o (ne)kvalitach VW a Fiatu, tak tamhle Pepa Vomáčka z Horní Dolní si za ušetřené peníze koupí právě to Polo nebo něco z domácí produkce (Fabia, Oktávka nebo nově Hyundai...) ačkoli má nad postelí plakát Jůlinky.... málo lidí si dneska může dovolit vybírat auto srdcem....
To je naprosta pravda u nizzsi stredni tridy a smerem dolu hraje prevazne cena u zakladnich a nizsich kategorii, vybav a motoru.
Auto preci jenom je spotrebni zbozi a pokud by nebyl pro mnohe kopujici rozhodujici 20-30-50 tisic, tak by ani nemohla probihat cenova valka mezi automobilkama. Spousta lidi proste urcitou finanncni hranici neprekroci.
Ano, jsou znacky jez se prodavaji sami radu let bez ohledu na cenu v Evrope Golf, Ford, ale pote to jsou tu znacky jez nejen cenou, ale i svou vlastni vypovidajici hodnotou pro specificky trh zakazniku jez ma sva "vlastn meritka" Francouzske/ Italske/ Asijske znacky...etc.
Auto preci jenom je spotrebni zbozi a pokud by nebyl pro mnohe kopujici rozhodujici 20-30-50 tisic, tak by ani nemohla probihat cenova valka mezi automobilkama. Spousta lidi proste urcitou finanncni hranici neprekroci.
Ano, jsou znacky jez se prodavaji sami radu let bez ohledu na cenu v Evrope Golf, Ford, ale pote to jsou tu znacky jez nejen cenou, ale i svou vlastni vypovidajici hodnotou pro specificky trh zakazniku jez ma sva "vlastn meritka" Francouzske/ Italske/ Asijske znacky...etc.
ano mas pravdu ale ludia uz trosku nie su ochotni platit za oholeneho golfa, nech je uz akokolvek v novinach ospevovany a kupia radsej nieco korejske alebo francuzske vo vybave.. Ludom sa uz nechce priplacat za nieco co maju inde v standarde. A clovek ktory potrebuje auto pre zivot a nie pre predvadzanie sa nebude riesit golfa. taka je realita, a preto sa dari tak osattnym znackam a dokonca aj hyundaiu ci kii ktore boli este pred 10 rokmi totalna luza. Golf uz zije len zo svojho mena. Nic viac, nic menej..
Ty z toho golfa máš dost velkej komplex viď? Jenže tvoje přání a fakta o prodejíh jsou dvě zcela dimetrálně odlišné věci. Stejně jako kecy o drahém Golfu a oholeném Golfu. Je sice sranda, že se na zadní sveře připlácí, ale neprodává se golf, který by neměl šest bagů, ESP, klimu, předek v elektrice, rádio s přehrávačem - zato ta francouzská konkurence bez tohodle je. A navíc - kecy o drahém golfu jsou taky mimo mísu, zadarmo ho sice takovým jako ty nikdo nedá, ale rozhodně není zdaleka nejdražší.....je třeba levnější, než ona tolik některými do nebes vynášená AR Guillietta. Ale to jsou fakta, tvoje blábolení se dá vyvrátit velice snado a rychle.
Ale preco? Ved sa na to realne pozri. CO staci fotrovcom ked im deti vyrastu? Budu kupovat golfa? Ved za tu cenu maju nadupau francii alebo koreu. Pripadne Bravo. Tak naco? Golf ma uz len meno , spolahlivost je hlavne s motorom 2.0 TDI dost biedna.. Ved to tu vsetci vieme ze tie motory su dobre len ked sa nkazia a takych je malo.. A naco v nizsej strednej vyhadzovat prachy za znacku? Tu sa nejedna o znacky ale o cenu a uzitkovu hodnotu nie?
Pozri si cenniky za co priplacas a co mas v serii v golfu a v beznomfrancuzovi a mozno sa ti otvoria oci.
A ano golf bude vzdy najpredavanejsi a je to ok, ved jeto firemne auto, hadam v kazdej firme su golfy, aj u nas su a je ich dost. Tak preco by to nemalo byt najpredavanejsie?
A AR? Samozrejme ze je drahsia, ale ked mas na nadupaneho golfa, tak mas aj na alfu, je to uz len na tebe co si vyberies.
Pozri si cenniky za co priplacas a co mas v serii v golfu a v beznomfrancuzovi a mozno sa ti otvoria oci.
A ano golf bude vzdy najpredavanejsi a je to ok, ved jeto firemne auto, hadam v kazdej firme su golfy, aj u nas su a je ich dost. Tak preco by to nemalo byt najpredavanejsie?
A AR? Samozrejme ze je drahsia, ale ked mas na nadupaneho golfa, tak mas aj na alfu, je to uz len na tebe co si vyberies.
COTY je dobrá anketa, len ak boduje auto, čo ti vyhovuje?
Na COTY mám názor plus mínus stejnej asi tak 30 let. Občas musím duskuzně přitlačit na pilu, aby jedinci tvého intlektuálního rozměru měli o čem přemýšlet, ale jestli vyhraje mégan nebo cešestka je mi tak nějak jedno, že kdybys do mně viděl, asi by se ti zhroutil svět... >😁
Claudie, měl jsem tě za poměrně dospělejšího... 8-s
Claudie, měl jsem tě za poměrně dospělejšího... 8-s
Myslim, ze je lepsie byt nedospely ako za zenitom.Ze pan duchodca GTI? >😁
GTI, s tebou sa da normalne polemizovat az do chvile, kym nezacnes protivnika urazat poznamkami o jeho nedostatocnej intelektualnej vybavenosti, odhadovat jeho vek ci vzdelanie.
Je tohle vazne nutny?
Je tohle vazne nutny?
Začínám čistě z provokace uvažovat o založení klubu 200mg Co2/km+, nebo raději 250HP+. V současné době by to ještě nebylo nic moc na očích, ale podržet současné členy v garážích a za 20 let jezdit "monitorovat" srazy objímačů stromů by mohlo být už docela zábavnější.
😄 Vítězství elektroauta je farizejství nejhrubšího zrna. Zde vyhrálo auto, jehož prodeje musí dotovat vlády, něco neuvěřitelného.
Chápal bych vítězství nějakého hybridního ústrojí ve velké limuzíně (třída MB Ska, 7er, A8, Lexusů atd...), popř. velkém SUV, kde lze najít atributy, které by (dle mne) mělo "nejlepší" auto splňovat (prestiž, image, technologie, design, důstojnost, odpovídající dynamiku) a zároveň hybrid umožňuje, při použití prémiové hodněválcové benzínové ( či dieslu ) motorizace dosáhnout velmi dobrých dynamických parametrů a velmi dobré městské spotřeby. To je pro mne akceptovatelný a smysluplný kompromis. Ani záplava Leafů proti ostatním konvenčním konkurentům planetu nezachrání.
P.S. Pro mne je stejně "nejzelenější" Lamborghini, které se soustředilo na zezelenění výroby a podařilo se jim to o hodně, než o "nesmyslnou" honbu za čmoudíky z výfuku.
P.S. Pro mne je stejně "nejzelenější" Lamborghini, které se soustředilo na zezelenění výroby a podařilo se jim to o hodně, než o "nesmyslnou" honbu za čmoudíky z výfuku.
jestli se nepletu, vlády v téměř celé Evropy ještě nedávno dotovaly i normální benzinové/naftové auta 😉
A čo také vzácne to auto vyhralo, že ťa to tak žerie? Prémiu v podobe odkúpenia ročnej produkcie? Miliónovú dotáciu? Alebo...? >😁
Aspoň že to nevyhrála vykulená Alfa. Té jsem to přál asi nejméně. Nepadla mi do oka a její design beru jako pomstu na zákaznících oproti famózní 159. Moc nechápu Merivu na třetím místě, protože to auto mě taky úplně nenadchlo a její řešení dveří mi přijde poněkud nešťastné. Ale jinak myslím, že ten nissan je v pohodě. Uvidíme, jak moc to ovlivní jeho prodeje.
Máš pravdu, vyhrát měl přinejmenším nějakej peugeot, ..je to banda podvodníků!
Moudrý promluvil. Šestileté dítě by si přečetlo žebříček a zjistilo by, že tam žádný Peugeot není a nenapsalo by takkvou volovinu. Když už jsem si měl vybrat z toho špatného co se dostalo do užího výběru, tak by jsem dal vítězství Volvu. Ale rozum byl asi někde na dovolené, když vybírali užší výběr a následně vítěze.
Prismatem roku 2010, je qiulietta v každém ohledu, od designu, přes pohon až k praktičnosti desetkrát lepším autem než pro evropské oko nestravitelný a z technického hlediska značně kompromisní Nissan Leaf.
Názory se asi budou lišit. Mě například ta Alfa tak hrozně nepadla do oka, že by jsem jí ani do užšího výběru nedal. Nepopírám její kvality, ale designově mě hodně zklamala.
Nechci ti brát tvůj názor, ale design Giulietty je podle mě geniální. Porovnej s tím, jak vypadala Giulietta z 50./60.let. Já ji v té nové prostě vidím. Samo že tam nemusely být např. dneska tak moderní diody ve světlech, ale co se týče tvaru karoserie, světel, masky a vůbec auta jako celku, tak je to návrat k tradici, inspirace svojí historií, odkaz na klasická auta, ale zároveň to má současnej říz, navíc je v tom i spousta nadčasovosti. Tohle auto bude krásný i za dvacet let. 159 se mi taky strašně líbí, ale její design směřuje trochu jinam. Doufám, že i další model bude navazovat na 8C, Mito a Giuliettu. Chápu, že se to nemusí líbit každýmu, jen mám dojem, že hodně lidí současnej vzhled Alf nechápe, protože ho nevidí v historických souvislostech😉
Leaf byl jedinym opravdovym adeptem na vitezstvi. Jako jediny z finalistu prinasi nejvic novinek do sveta automobilismu. Dokonce vytvari opravdou revoluci v radach zlych jazyku "antiekologu". Oproti minulemu roku je vyhra opravdu zaslouzena. Nissan Leaf je pouze prvni vlastovkou. Verim, ze v nasledujicich letech bude vic podobnych vitezu.
Nejvíce, mariánku? Jaké, prosímtě? Jen jednu, elektrický pohon. Tak co to zase plácáš za nesmysly?
Elektricky pohon je jen koncept pohonu....pripocitej si k tomu vsechno nove reseni s nim spojene.
dojazd 160 km... :no:
Kolik toho sam za jeden den najedes?
Som študent, nepracujem. Študujem ale v BA a prácu si budem hľadať tiež v BA. Než si zoženiem byt, budem do práce dochádzať. Mám to 74 km presne. Tam a späť to dáva dohromady teda papierových 148 km. Ostávalo by mi teda rezervných 12 km? Myslím, že nikto by nechcel potom tŕpnuť niekde v zápche, alebo sa modliť aby sa na ceste nevyskytlo nič výnimočné, len aby nemusel ťahať odťahovku. Lenže, toto môže byť len môj prípad. Ok, celé dosť slabý argument.
Lenže, auto za takú cenu si nekupujem len na cestu do práce. Ak by som to mal len pár km, stačí mi aj ďaleko lacnejší nejaký skúter, alebo ak by si chcel argumentovať zimou a snehom, ok, možno niečo malé za cca 10 - 12 tisíc € (Fiesta, Polo, Corsa...).
A ďalšia vec, nepoznám človeka, ktorý by nepotreboval nikdy v živote automobil aj na dlhšiu cestu ako dajme tomu 200 km. Ja v tom niekedy presedím aj viac ako 1000 km v priebehu jedného dňa. Jednoducho vždy a v každom prípade bude pre mňa dojazd 160 km na baterky naozaj málo. Už len kvôli tej neistote, či niekam dorazím alebo nie. Či neostanem stáť niekde uprostred cesty a široko ďaleko ani žiadny stánok s tužkovými... :no:
Lenže, auto za takú cenu si nekupujem len na cestu do práce. Ak by som to mal len pár km, stačí mi aj ďaleko lacnejší nejaký skúter, alebo ak by si chcel argumentovať zimou a snehom, ok, možno niečo malé za cca 10 - 12 tisíc € (Fiesta, Polo, Corsa...).
A ďalšia vec, nepoznám človeka, ktorý by nepotreboval nikdy v živote automobil aj na dlhšiu cestu ako dajme tomu 200 km. Ja v tom niekedy presedím aj viac ako 1000 km v priebehu jedného dňa. Jednoducho vždy a v každom prípade bude pre mňa dojazd 160 km na baterky naozaj málo. Už len kvôli tej neistote, či niekam dorazím alebo nie. Či neostanem stáť niekde uprostred cesty a široko ďaleko ani žiadny stánok s tužkovými... :no:
Co takhle kdyz vynaleznes svet a koupis si Leaf jako druhe auto do rodiny? Elektromobily jsou novem pocatku...i ten dojezd se bude zvysovat. U Leafu muze vadit dojezd, u Bentley emise, u Audi treba nedostatek image a u VW treba nekorespondujici realna spotreba s tou v materialech. Zadny vuz neni zatim perfektni.
Aby som Leaf kúpil ako druhé auto do rodiny by som vynaliezať svet vôbec nemusel. Potreboval by som ale istotu, že ma to auto nikdy nenechá v štychu kvôli vybitým baterkám (ktorú by som pri takom dojazde naozaj nikdy nemal), ďalej by som musel mať naozaj špatný vkus na auta (je to horšie jak ošklivka Betty) a ešte by som si aj nemohol vážiť peniaze (pretože za tie peniaze môže človek mať naozaj podstatne lepšie auto, alebo aj dve - bez ohľadu na to, koľko by som potom možno ušetril na benzíne/nafte). Takže v každom prípade by som musel byť padnutý na hlavu aby som ho kúpil.
BTW, porovnávať emisie, dizajn alebo rozdiel uvádzanej spotreby a reálnej s dojazdom je trošku mimo. 😉
BTW, porovnávať emisie, dizajn alebo rozdiel uvádzanej spotreby a reálnej s dojazdom je trošku mimo. 😉
V porovnani s mnozstvim pohybujicich se a opotrebovavajicich casti vozu s pohonem spalovacim (cokoli) a elektrickych mas vetsi sanci na selhani u vozu s poonem spalovacim.
A čo to má spoločné s touto diskusiou? Kvalitu bokom teraz. My sa tu nebavíme o technickom zlyhaní. Aj keď aj v tomto prípade je známe, že čím viac elektriky v aute, tým väčšia šanca, že sa niečo pobabre.
Omlouva te to, ze jsi jen student. Pletes si ankety a ted i elektriku s elektronikou.
Mňa ospravedlňuje aspoň niečo, ale teba... Jednoducho v ankete, kde jedným z hlavných kritérií je "Value for Money" by jednoducho nemalo vyhrať auto na elektrický pohon. Pretože ten je dnes ešte technologicky nesmierne náročný a teda aj príliš drahý. A stále mi neponúkne takú hodnotu aby dokázala konkurovať bežným spaľovacím alebo vznetovým motorom. A pocit ekologičnosti ma nikam nedovezie. Pretože my sa tu bavíme o autách.
Jistě ten argument s dojezdem, který dostačuje průměrnému dennímu nájezdu Evropana je hezký, ovšem neřeší, že průměrný Evropan aspoň jednou týdně potřebuje auto k ujetí trasy delší než např. oněch 160km. I kdyby to bylo jednou měsíčně, stejně to znamená, že k elektromobilu potřebuje ještě další auto. A tady už ona ekologičnost dostává docela na frak. Jinými slovy, z hlediska aktuální technologické úrovně, může být elektromobil jednou z variant (a v tomto případě výhodnou) malých městských aut, ve třídě kompaktů a výše, tedy coby univerzální auto je mimoňem. Tzn. elektromobilům velikosti smartu s cenou kolem 200k budu tleskat, u kompaktu typu Leafu za 30 tis. Eur nemám důvod.
V mem okoli ma skoro kazdy 2 vozy v rodine. 2 vozy se spalovacim motorem. Prave TADY dostava ekologie na frak.
Ano, omezenost rozhledu pouze na své okolí, potažmo svou velmi omezenou zkušenost a osobní priority, to je znak, který určuje cokoliv, co napíšeš.
To nie je obmedzená skúsenosť..stačí, keď sa každý pozrie okolo seba..ekonomický zázrak rokov minulých spôsobil, že dva (a viac) áut v rodine už nie je len kapitalistickým prežitkom :-!
My máme v rodine autá tri, susedia naokolo všetci aspoň 2. Rozhodne by som sa nenahneval, keby jedno z nich bol elektromobil. Raz za čas hodiť na nabíjačku a 200 km by ma vyšlo v prepočte na jeden a pol eura..
My máme v rodine autá tri, susedia naokolo všetci aspoň 2. Rozhodne by som sa nenahneval, keby jedno z nich bol elektromobil. Raz za čas hodiť na nabíjačku a 200 km by ma vyšlo v prepočte na jeden a pol eura..
No vidíš, potom buď rád, že si môžeš dovoliť to čo väčšina populácie nie. Väčšina populácie je šťastná ak si môžu dovoliť aj to jedno auto a v takom prípade nebudú mať za prvé 30 000 € a za druhé by ich investovali do auta, ktoré bude mať v našich končinách využitie. Ak niekto má peniaze na viac áut, potom jasné, prečo si nekúpiť jedno takéto, kde bude takmer zadarmo jazdiť po meste a úplne si vystačí s takýmto dojazdom. Ale anketa COTY je o niečom inom. Nie o drahej a zatiaľ stále nepraktickej ekológii.
Bacha na to, svet nie je len naše malé Slovensko. Počkaj, doštuduješ, dospeješ - a mono sa zmení aj Tvoj pohľad na mnoho vecí. 😉
Ó pardón, že ja sopliak sprostý, nevzdelaný, nedospelý som niečo povedal. :no: Mimochodom, ja sa nebavím o svete ale o automobile roka v Európe. Nemýliť si európske podmienky a životnú úroveň s úrovňou napríklad v USA, kde Leaf môže byť úspešný. A Európa tiež nie je len bohatý Luxemburg, Nemecko, Švajčiarsko atď. Bacha na to.
Môj pohľad na svet je, máš pravdu, absolútne iný ako ten tvoj. Je tak trošku realistickejší.
Môj pohľad na svet je, máš pravdu, absolútne iný ako ten tvoj. Je tak trošku realistickejší.
No, len sa z toho netoto.... >😁 >😁
Trepeš blbosti, akú reakciu čakáš?
Stále sa tu prikladá nepatrične veľký význam zmieňovaného titulu a danej ankety. Prdlajs záleží na tom, čo si vybrali novinári. Chvíľa halasu, trochu reklamy, a zakrátko zase zabudneš.
Čo sa týka tvojho pohľadu, je hodne regionálny, v globálnom pohľade veľa vecí vyzerá inak.
Trepeš blbosti, akú reakciu čakáš?
Stále sa tu prikladá nepatrične veľký význam zmieňovaného titulu a danej ankety. Prdlajs záleží na tom, čo si vybrali novinári. Chvíľa halasu, trochu reklamy, a zakrátko zase zabudneš.
Čo sa týka tvojho pohľadu, je hodne regionálny, v globálnom pohľade veľa vecí vyzerá inak.
"Stále sa tu prikladá nepatrične veľký význam zmieňovaného titulu a danej ankety."
- A nie sme my náhodou v diskusii k danej ankete a o zmieňovanom titule? >😁
- A nie sme my náhodou v diskusii k danej ankete a o zmieňovanom titule? >😁
Jejda, ty si jojo... A to si v niečom odporuje?
Myslím, že keď toto nechápeš, tak vysvetľovať ti to, by bolo "sypať hrach na stenu". 😉
Ty si mi e😜ert....jasne, že článok aj debata je o Coty. Ale je Coty niečo tak dôležité, že je problém, že ocenenie získal elektromobil, a nie nejaká "hodnotnejšia" klasika?
V prvom rade klídek, a ako ti klaudius dobre radí, neber anketu coty za stredobod vesmíru. Nie je.
Po druhé. Za nejakého boháča sa nepovažujem. Auto proste už nie je takým symbolom luxusu ako v našich končinách bývavalo. Samozrejme,že leafa by som si momentálne kúpiť nemohol, nemám 30 000 eur vo vrecku. Ale čo nie je môže byť. Nehovoriac o krajinách ako nemecko, holandsko, belgicko, severské krajiny..všetko štáty, kde sa ekológia berie vážne (vážne myslím nie ako ekohlávky zeleného šalátu z nariadení EÚ) a kde je kúpna sila obyvateľstva vysoká.
Po druhé. Za nejakého boháča sa nepovažujem. Auto proste už nie je takým symbolom luxusu ako v našich končinách bývavalo. Samozrejme,že leafa by som si momentálne kúpiť nemohol, nemám 30 000 eur vo vrecku. Ale čo nie je môže byť. Nehovoriac o krajinách ako nemecko, holandsko, belgicko, severské krajiny..všetko štáty, kde sa ekológia berie vážne (vážne myslím nie ako ekohlávky zeleného šalátu z nariadení EÚ) a kde je kúpna sila obyvateľstva vysoká.
Neberiem nemaj strach. Ja beriem vážne podstatne iné veci. Ale z princípu ak tu je raz nejaká anketa, mali by jej výsledky už len z princípu zodpovedať jej reálnym hodnotám, ktoré sama prezentuje.
Inak, keby si aj Leafa kúpiť mohol, nekúpil by si ho. Povedzme si to rovno.
Môžeš byť v pohode, ja som kľudný až až. Mňa tieto fantazmagórie rozhádzať nijak nemôžu... 😄 Ja sa na tom docela bavím. >😁
Inak, keby si aj Leafa kúpiť mohol, nekúpil by si ho. Povedzme si to rovno.
Môžeš byť v pohode, ja som kľudný až až. Mňa tieto fantazmagórie rozhádzať nijak nemôžu... 😄 Ja sa na tom docela bavím. >😁
No rozčuľuje ťa to očividne viac ako je zdravé, však vidíme.
A neinterpretuj tu moje komentáre ak si ich správne nepochopil. Ak by som si leafa kúpiť mohol, ako druhé auto do rodiny, tak by som tak urobil. Pretože na túto úlohu sa hodí výborne.
A neinterpretuj tu moje komentáre ak si ich správne nepochopil. Ak by som si leafa kúpiť mohol, ako druhé auto do rodiny, tak by som tak urobil. Pretože na túto úlohu sa hodí výborne.
Souhlas. Navíc se obávám, že dosažení toho deklarovaného dojezdu bude podmíněno působením zapřísáhlého kloboučníka za volantem. Ve výsledku tak porota mohla rovnou nechat zvítězit systém městské hromadné dopravy, která umožní rovněž přesun z A do B, ovšem s ještě menším dopadem na ŽP. K tomu člověku odpadají i takové banální starosti jako např. jestli si může dovolit rychleji akcelerovat, zapnout si klimu atd., aby se vůbec dostal tam, kam potřebuje.
Jo, tak to máš pravdu - takovouhle logiku asi oni mají. Takže příští rok by měla vyhrát hromadná doprava třeba v Oslu, pak v Kodani a třeba i na tu Prahu dojde.....
Jinak jsme si tady vzpomněl, jak v Top Gearu řešili ten dojezd, už nevím u jakého úžasného elektrického sporťáku. S nabíjením by z Londýna do Skotska dojeli za šest dní, Clarcson vymyslel, že by ty auta měl mít člověk dvě a jedním by jel a druhé by se nabíjelo - asi na přívěsu. To by šlo, ne?
Jinak jsme si tady vzpomněl, jak v Top Gearu řešili ten dojezd, už nevím u jakého úžasného elektrického sporťáku. S nabíjením by z Londýna do Skotska dojeli za šest dní, Clarcson vymyslel, že by ty auta měl mít člověk dvě a jedním by jel a druhé by se nabíjelo - asi na přívěsu. To by šlo, ne?
Nie každý je ochotný alebo môže akceptovať úplné mini. Pre nich je Leaf. Isteže, finančne je voči bežným autám ešte dosť nedostupný, voči doterajším elektromobilom je to ale pokrok.
Ako mnohí, ani Ty nechceš pochopiť jednu vec - elektromobil v súčasnosti nie je náhradou klasického automobilu - iba doplnením ponuky. Isteže potrebuješ k nemu ešte jedno auto - alebo, lepšie povedané, k svojmu autu ešte môžeš potrebovať - hoci Leaf. Tak prosím, vynechať tie isté argumenty dookola. Elektromobil nemá byť jediným autom v rodine.
S manželkou používame dve autá. Jedno je väčšie, s dieslom, aj na dlhé cesty. Bežný denný nájazd mám okolo 60 km, samozrejme, cez víkendy a dovolenk viac. Aj podstatne viac.
Druhé auto je na krátke jazdy do mesta a blízkeho okolia. Nikdy nešlo viac ako 80 km za deň, denný nájazd je okolo 20 km. Napriek tomu musí odviezť dospelého, tri deti a nejakú tú batožinu - batôžteky s oblečením, školskú tašku, nákup. Zvláda to tak-tak. Leaf by bol ideálny.
Nerieš cenu, v prvých desaťročiach automobilizmu bol automobil cenovo úplne nedostupný drvivej väčšine populácie. Napriek tomu sa našli ľudia, čo zaň zaplatili a zabezpečili mu tak ďalší život a vývoj. Všetko má svoj čas. Aj v dnešnej dobe. Nepáči sa to to, nechceš to - nekupuj to. Tvoja vec. Ani statkárom nikto nevyčítal, ak si namiesto neistého nákladiaku kúpili radšej dva páry koní a dva nové vozy...
Ako mnohí, ani Ty nechceš pochopiť jednu vec - elektromobil v súčasnosti nie je náhradou klasického automobilu - iba doplnením ponuky. Isteže potrebuješ k nemu ešte jedno auto - alebo, lepšie povedané, k svojmu autu ešte môžeš potrebovať - hoci Leaf. Tak prosím, vynechať tie isté argumenty dookola. Elektromobil nemá byť jediným autom v rodine.
S manželkou používame dve autá. Jedno je väčšie, s dieslom, aj na dlhé cesty. Bežný denný nájazd mám okolo 60 km, samozrejme, cez víkendy a dovolenk viac. Aj podstatne viac.
Druhé auto je na krátke jazdy do mesta a blízkeho okolia. Nikdy nešlo viac ako 80 km za deň, denný nájazd je okolo 20 km. Napriek tomu musí odviezť dospelého, tri deti a nejakú tú batožinu - batôžteky s oblečením, školskú tašku, nákup. Zvláda to tak-tak. Leaf by bol ideálny.
Nerieš cenu, v prvých desaťročiach automobilizmu bol automobil cenovo úplne nedostupný drvivej väčšine populácie. Napriek tomu sa našli ľudia, čo zaň zaplatili a zabezpečili mu tak ďalší život a vývoj. Všetko má svoj čas. Aj v dnešnej dobe. Nepáči sa to to, nechceš to - nekupuj to. Tvoja vec. Ani statkárom nikto nevyčítal, ak si namiesto neistého nákladiaku kúpili radšej dva páry koní a dva nové vozy...
a proc je ta vyhra zaslouzena?
COTY neni anketa hledajici auto s nejvetsim poctem technickych inovaci.
coty voli auto s nejlepsim pomerem jizdnich vlastnosti, bezpecnosti, prostornosti, komfortu, ekonomicnosti provozu a technicke inovativnosti vuci cene.
Za celou historii ankety se tim porota vzdy ridila. a za celou dobu ankety vyhrala vlastne jen dve "revolucni" auta: NSU Ro 80 a Nissan Leaf. Ale to NSU narozdil od Leafu bodovalo i ve vsech ostatnich kriteriich, coz se o Leafu rict neda.
Pokud pristi rok vyhraje Opel Ampera bude to jiste zaslouzene vitezstvi, ale Leaf si ho vzhledem k urceni ankety a jeji historii nezaslouzi.
COTY neni anketa hledajici auto s nejvetsim poctem technickych inovaci.
coty voli auto s nejlepsim pomerem jizdnich vlastnosti, bezpecnosti, prostornosti, komfortu, ekonomicnosti provozu a technicke inovativnosti vuci cene.
Za celou historii ankety se tim porota vzdy ridila. a za celou dobu ankety vyhrala vlastne jen dve "revolucni" auta: NSU Ro 80 a Nissan Leaf. Ale to NSU narozdil od Leafu bodovalo i ve vsech ostatnich kriteriich, coz se o Leafu rict neda.
Pokud pristi rok vyhraje Opel Ampera bude to jiste zaslouzene vitezstvi, ale Leaf si ho vzhledem k urceni ankety a jeji historii nezaslouzi.
Na ruzne "discipliny" se klade ruzny duraz. Technicke inovace jsou tou nejdulezitejsi "disciplinou".
Jenze vyjdu-li z textu na jejich oficialnich strankach jsou inovace stejne dulezite jako value for money, kde leaf totalne propada. A v ostatnich kriteriich take neexceluje.
O tom, že jsou elektromobily budoucností osobní dopravy není sporu, a většinou se o tom ani spory nevedou. Jiná věc je, zda tento čas nastal, resp. nastává. Tady vidím věc podobně jako autor tohoto článku [odkaz] (po dlouhé době jsem si na autorevue přečetl něco skutečně zajímavého). Přesto, diskutujeme-li o COTY nemůžeme přece dávat odpovědi na obě výše zmíněné otázky, tady se má hrát o aktuálně nejlepší auto Evropy, a to při vší úctě k elektropočinu od Nissanu, Leaf není. Pro mě letošní volba smrdí pokrytectvím, jako dosud nikdy. Také by bylo v tomto smyslu docela zajímavé zveřejnit vozový park samotných porotců.
aktuálně nejlepší auto Evropy? Co to je? když jsou v nominacích od Lišky až po S-Classe, včetně SUV a MPV?
já bych to nehrotil. Být Leaf s klasickým benziňákem, nedostane se ani do finále. Prostě u něj rozhodl ten pohon. Máme doma 2 auta roku, a jsem si na 99% jist, že kvůli tomu určitě nejedou líp než jejich konkurenti ze stejného období >😒]
já bych to nehrotil. Být Leaf s klasickým benziňákem, nedostane se ani do finále. Prostě u něj rozhodl ten pohon. Máme doma 2 auta roku, a jsem si na 99% jist, že kvůli tomu určitě nejedou líp než jejich konkurenti ze stejného období >😒]
Dinare tady se nema hrat o aktualne nejlepsi auto Evropy. Takovou detinskou anketu si muzes udelat sam pro sebe a dalsi podobne ignoranty. Precti si pravidla COTY o co tady jde.
Volí se vždy typ, popřípadě typová řada nominovaného auta, nikoli jeden vybraný model. Podmínkou účasti je také skutečně nová verze vozu, včetně technických změn, nikoli jen omlazovací facelift. „Při posuzování jednotlivých kandidátů se hodnotí především celková konstrukce a design, komfort, bezpečnost, hospodárnost, ovladatelnost, jízdní vlastnosti a chování na vozovce, výkon, funkčnost, plnění ekologických norem a cena. Jedním z hlavních kritérií umožňujících porovnání nominovaných aut nejrůznějších tříd a kategorií je value for money - hodnota získaná za vynaložené peníze,“ dodává k tomu člen poroty Tomáš Hyan.
Jak vidno nejde o anketu, "nejlepší pokus o definování motoristické budoucnost lidstva", ale o výběr z novinek daného roku, které musí splňovat výše hrubě nastíněná kriteria. Pokud mám v Nissanu Leaf vidět nejlepší souhrn těchto vlastností, pak začínám mít o této anketě jisté pochybnosti.
Jak vidno nejde o anketu, "nejlepší pokus o definování motoristické budoucnost lidstva", ale o výběr z novinek daného roku, které musí splňovat výše hrubě nastíněná kriteria. Pokud mám v Nissanu Leaf vidět nejlepší souhrn těchto vlastností, pak začínám mít o této anketě jisté pochybnosti.
Vypsal jsi pouze podruzne "discipliny". Njevic se bere v potaz, cituji "Technical innovation and value for money are particularly important factors."
V zadnem pripade nejde o nejlepsi auto Evropy. Uz proto, ze nejlepsi ve svete automobilismu neexistuje. Nejlepsi je o osobnich hodnotach a proto "sve nejlepsi" muze protezovat pouze ignorant.
V zadnem pripade nejde o nejlepsi auto Evropy. Uz proto, ze nejlepsi ve svete automobilismu neexistuje. Nejlepsi je o osobnich hodnotach a proto "sve nejlepsi" muze protezovat pouze ignorant.
Techniccal innovation = 160 km dojazd => neistota pri každom nasadnutí do auta s úmyslom niekam vyraziť...
Value for money = za cca 30 000 € si kúpim BMW...
Value for money = za cca 30 000 € si kúpim BMW...
To ano starsi, ojety a bourany. Zde nejde o nejlepsi auto, pletes si anketu.
Nie nie, za 30 000 € také BMW X1 kľudne aj nové. Anketu si nepletiem, len logicky nenachádzam žiaden dôvod jej výsledku.
Pletes si zakladni pojmy a dojmy.
To si tu práve o tebe myslí asi väčšina diskutujúcich. 😉
Ztracim s tebou cas. Kritizujes vysledek anktey o ktere nic nevis. Rozdil mezi elektrikou a elektronikou ti taky nic nerika.
Dostuduj, rozsir si obzory a prijd si potom popovidat.
Dostuduj, rozsir si obzory a prijd si potom popovidat.
Nj, došli ti argumenty, si mohol napísať rovno.
A ak chceš chytať za slovíčka, zmeň si v tom mojom príspevku slangovo napísanú "elektriku" za "elektroniku". Doštuduj, rozšír si obzory a potom nebudeš mať problém rozumieť aj bežnej hovorovej reči. Přijď si potom popovídat. 😉
A ak chceš chytať za slovíčka, zmeň si v tom mojom príspevku slangovo napísanú "elektriku" za "elektroniku". Doštuduj, rozšír si obzory a potom nebudeš mať problém rozumieť aj bežnej hovorovej reči. Přijď si potom popovídat. 😉
Nerozčiluj se s ním, je to takový místní mudrlant, předstírající dospělost. Auto na elektriku ho fascinuje, protože s ním najezdil nejvíc kilometrů za volantem. Na každé pouti, a to auto vždycky jelo a motalo se mezi ostatními podobnými, všechny měly kladku na tyči a proud braly ze sítě u stropu. Auta do sebe narážela gumovými pásy, holky pištěly a ječely, tatíci pochvalně plácali své ratoslesti za volantem a Mariánek byl ve svém živlu. A když si na tu poslední neděli v zábavním parku vzpomene, je pokaždé štěstím bez sebe a o takových věcech jako je třeba dojezd už přemýšlet ani nedokáže.
Zbytečná debata, kriteria jsou popsána, která ty považuješ za hlavní a za podružná je nepodstatné. "sve nejlepsi" prosazuje (volí) každý "ignorant" v porotě každé ankety či soutěže, a to v rámci daných kriterií. Je to princip těchto anket, který, souhlasím, nechápe pouze ingorant. 😉
Ja si mohu povazovat za dulezite co chci. To zde neni dulezite. Zde vsak zalezi co povazuje za dulezite odborna porota a pravidla ankety. Pravidla jsou zde jasna. A prave podle nich letos zvitezil a zaslouzene Nissan Leaf.
Jistě, velkej souhlas, jde jen a než o - pokrytectví, o licoměrnost, farizejství nejhoršího kalibru.
Auto, které na "nádrž" ujede 160 kilometrů se v Evropě stane autem roku. Fuj.
Ten odkaz na článek je velmi velmi potřebný, četl jsem to podrobně.
Pomineme, že kdyby se mělo vybrat opravdu nejlepší auto Evropy, nebylo by o čem hlasovat, neb ho každý zná. Avšak když přijmeme lehce bulvární zadání, tedy že jde o zprůměrované nejlepší auto Evropy nemůže si elektrika zatím sáhnout ani na prvních deset.
Auto, které na "nádrž" ujede 160 kilometrů se v Evropě stane autem roku. Fuj.
Ten odkaz na článek je velmi velmi potřebný, četl jsem to podrobně.
Pomineme, že kdyby se mělo vybrat opravdu nejlepší auto Evropy, nebylo by o čem hlasovat, neb ho každý zná. Avšak když přijmeme lehce bulvární zadání, tedy že jde o zprůměrované nejlepší auto Evropy nemůže si elektrika zatím sáhnout ani na prvních deset.
Už prestaň plakať, kňučíš jak malé decko, ktorému berú obľúbenú hračku. Trochu nadhľadu kámo, tieto plače sú predsa pod tvoju úroveň.
Nadhled potřebuješ především ty. Přečti si ty své infantilní otázky, které mi kjadeš shora. Zde vyhrálo auto, jehož prodeje musí dotovat vlády, auto, které v měřítku globální masové motorizace naznamená vůbec nic, prodeje se budou počítat na stovky kusů. Ano, chvalme toto auto za to, že je, avšak nemůžeme toto auto nechávat vyhrávat anketu o nejlepší auto Evropy roku 2011, a to ani, když si přečteme, jak vlastně definice toho "nejlepšího" zní v zadání pro porotu. A než o to jde.
"v měřítku globální masové motorizace naznamená vůbec nic, prodeje se budou počítat na stovky kusů" - tak to by měl zaručeně vyhrát, ne? Vždyť kolikrát už jsi tu brečel, GTI, jak vyhrávat mají ti výjimeční, malosérioví a kusoví a ne masové kousky... Tady to máš a zase jsi nespokojený.
Jen jestli to nebude vlastně něčím jiným, ale na to ty neodpovíš a ani bys svůj omyl nepřiznal.
Jen jestli to nebude vlastně něčím jiným, ale na to ty neodpovíš a ani bys svůj omyl nepřiznal.
Titul COTY 2011 získal vůz o kterém ani nevím, že se vyrábí 😢
Asi nikdo by neměl problém jezdit ve své době s vítězným autem COTY, namátkově - Fiat 124, Reanult 16, Golf, Porsche 928, Astra, naposledy tuším POLO.
Je tu však někdo, kdo by si zítra koupil vítězný vůz COTY 2011 - NISSAN LEAF?
Je tu však někdo, kdo by si zítra koupil vítězný vůz COTY 2011 - NISSAN LEAF?
Auta na baterky jsem kupoval svýmu klukovi, když byl malý. Nicméně již vyrostl, takže nyní nemám komu ...
Ale Nissanu nelze upřít, že umístil na trh vůz veskrze průlomový
Ale Nissanu nelze upřít, že umístil na trh vůz veskrze průlomový
Nedá mi to si nerýpnout - co takhle Scenic? Megane II? Prius? Panda? Se vším bys hrdě brázdil silnice 😉?
S priusem ne, to musím přiznat... Do Pandy bych se nevešel, a proti méganu či scénikovi nic nemám, ty ano?
Pokud dovolíš osobní otázku: to měříš nějak výrazně přes dva metry? 😲 Já se totiž dvěma metrům výšky dost blížím a v Pandě občas bez problémů jezdím a problém s místem nepociťuji... :-!
Jde o to, čemu říkáš "blížení" a čemu posaz... 😄
Nevím to přesně, mám něco kolem 195 cm. A v Pandě jsem neměl žádný ergonomický problém ani při dvou- nebo tříhodinové cestě.
Zalezi na posazu a na tom konkretnim aute. Ja mam 184 centrimetru a dost dlouhy nohy, navic sedim rad hodne vepredu, takze je casto problem.
V nekterych autech si piskam, na druhou stranu v takovem Meganu si zase kopu do volantu a z Golfu mam modriny na koleni od stredove konzoly. Dobre se sedi v Ypsilonce. >😁
V nekterych autech si piskam, na druhou stranu v takovem Meganu si zase kopu do volantu a z Golfu mam modriny na koleni od stredove konzoly. Dobre se sedi v Ypsilonce. >😁
Myslel jsem, že kompaktní MPV neuznáváš jako celek... a ještě k tomu od Renaultu.
Já se Scenicem problém nemám... ani s tím Priusem... do garáže bych ho spíš nechtěl, ale o tom ta anketa není.
Já se Scenicem problém nemám... ani s tím Priusem... do garáže bych ho spíš nechtěl, ale o tom ta anketa není.
Můj vnitřní vztah k tomu segmentu je jedna věc a objektivní postoj věc druhá.
A není to tak i s tím Priusem?
Prius přece je revoluční počin... víceméně první hybrid, který v reálném světě skutečně funguje, bez zásadních omezení...
Prius přece je revoluční počin... víceméně první hybrid, který v reálném světě skutečně funguje, bez zásadních omezení...
Podle mého tohle nefunguje.
Můžeš s ním jezdit každý den do práce, jednou za čas na dovolenou nebo na delší výlet... kolega v práci ho má a žádný problém pro každodenní život z toho neplyne.
Tak ho pozdravuj a pozvi ho někdy sem, do klubu... 😄
No pro něj je auto jen způsob přepravy, požaduje především nízké provozní náklady, spolehlivost...
Tak já jsem měl nechtěně hybrid od konkurenčního výrobce na 3 dny (náhradní vozidlo) a otevřeně, pro mě, fandy do aut, to bylo utrpení. CVT tomu autu sebrala poslední špetky agility, systém start stop mě doháněl k šílenství (ona ta klima moc nefunguje, když nejde motor) a spotřebu jsem měl jak v nomálním 2litru, protože jsem ho musel stále držet pod krkem, abych stíhal provoz. Ještě chvilku a začal bych jíst brokolici...
To Prius je ve městě agilní až až... přece jen je zátah elektromotoru od "volnoběžných" otáček je úžasný. Mimo město se dá s lehkou celkem bez problémů jezdit kolem pěti litrů, což samozřejmě zvládá i moderní turbodiesel... ale jako alternativa proč ne.
Vadil mi laciný interiér, přetechnizovaná palubka a příliš ostré a necitlivé brzdy i řízení... ale nebylo to nic tragického, co by se u normálního auta nenašlo.
Vadil mi laciný interiér, přetechnizovaná palubka a příliš ostré a necitlivé brzdy i řízení... ale nebylo to nic tragického, co by se u normálního auta nenašlo.
A prius má taky CVT, nebo klasický automat?
Prius má jakési eCVT... teoreticky by CVT převodovka měla být efektivnější než cokoliv jiného, protože umožňuje motoru pracovat neustále v optimálních otáčkách... ale ke srovnání CVT a automatu v jinak stejném autě jsem se zatím nikde nedostal.
Větší problém je možná subjektivní vnímání rychlosti jízdy... člověk nemůže sledovat rychlost podle otáček.
Větší problém je možná subjektivní vnímání rychlosti jízdy... člověk nemůže sledovat rychlost podle otáček.
Prečo nie? 😄
Ale osobne by som asi počkal na Amperu, koncepcia malého spaľovacieho motoru ako "predlžovača dojazdu" sa mi páči.
Ale osobne by som asi počkal na Amperu, koncepcia malého spaľovacieho motoru ako "predlžovača dojazdu" sa mi páči.
To je zaujímavé a reálne riešenie pre dnešok. Motor, nepoháňajúci priamo masu ocele zvanú automobil, môže bežať podľa potreby a vždy v ideálnom režime. Životnosť ide hore, spotreba dolu, v náväznosti na to klesajú emisie, hluk... Nehovoriac o tom, že takýto motor môže byť konštrukčne jednoduchší a tiež lacnejší. Negatívom môže byť hmotnosť celého pohonu, ale zas sa voči "čistému" elektromobilu ušetrí pár bateriek....
Plne súhlasím. Ampera môže byť tým správnym ohnivkom reťaze.
Plne súhlasím. Ampera môže byť tým správnym ohnivkom reťaze.
Leaf je naprosto zaslouženě revoluční záležitost v automobilovém světě.
Chca nechca pokrok nezastavíš. Zahoď lednici a TV, choď pěšky nebo jezdi parní lokotkou, tluč máslo, der peří, sviť loučí, sázej brambory, pas kozy.
Vůně benzínu mrtvá není, jen musíš chápat, že máš dalších 10 let nového sto a tísíciletí za sebou. Sakra rychlých 10 let. A bude hůř. Virtuální realita nejde uchopit, jde pochopit. Je všude kolem nás. Tak se nebraň a přemýšlej, Protože život je šíleně, ale skutečně brutálně šíleně rychlej a ty nemusíš stíhat.
Chca nechca pokrok nezastavíš. Zahoď lednici a TV, choď pěšky nebo jezdi parní lokotkou, tluč máslo, der peří, sviť loučí, sázej brambory, pas kozy.
Vůně benzínu mrtvá není, jen musíš chápat, že máš dalších 10 let nového sto a tísíciletí za sebou. Sakra rychlých 10 let. A bude hůř. Virtuální realita nejde uchopit, jde pochopit. Je všude kolem nás. Tak se nebraň a přemýšlej, Protože život je šíleně, ale skutečně brutálně šíleně rychlej a ty nemusíš stíhat.
Sis to tu poplet´s nějakým středoškolským odpoledním seriálem na nově, ne? Život je desetitisíce let stále stejnej, a jestli u toho jezdíš na mamutovi, na koni, nebo ti pod zadkem vrní baterka na tom nezmění nic.
Právě, že se nic nového neodehrálo, jen je možné s vládní dotací v řádu tisíců eur pořídit auto na baterku, které ujede 160 kilometrů. Jestli tě to bere, prodej svýho Cayenna a kup si nissana. Hlavně mi tu ale netvrď, že je to podle tebe nejlepší (zprůměrovaný) auto Evropy.
Právě, že se nic nového neodehrálo, jen je možné s vládní dotací v řádu tisíců eur pořídit auto na baterku, které ujede 160 kilometrů. Jestli tě to bere, prodej svýho Cayenna a kup si nissana. Hlavně mi tu ale netvrď, že je to podle tebe nejlepší (zprůměrovaný) auto Evropy.
Suhlas. Leaf ziskal vitazstvo ani nie tak svojou okamzitou praktickou hodnotou (ta je, priznajme si to, zatial dost mala), ako skor tym, ze ukazal cestu. Ci sa nam to paci, alebo nie, casy klasickych spalovacich motorov panov Benza a Diesela sa raz skoncia. A bolo by dobre pripravit sa uz teraz na chvilu, ked bude vytazeny posledny barel "cierneho zlata" (ktoreho cenu bude este konzument ochotny zaplatit). My ten cas nezazijeme, ale nase deti a vnuci mozno ano. A za to, ze sme ich na tie chvile pripravili, nam budu vdacne...
Jelikož tu japonskou elektrickou příšernost nelze považovat za v pravém slova smyslu auto, je nad slunce jasné, že zvítězila Alfa jako letošní nejlepší vůz se spalovacím motorem. Leaf ji nemůže konkurovat vůbec v ničem - od jízdních vlastností přes design až po cenu. Proto je vítězství tohoto baterkostroje jenom výsledek nátlaku ekologicko-elektrické lobby na porotce. A když už jsme u té ekologie - co je ekologického na dojezdu 160 km? Takhle majitel stejně musí vlastnit ještě druhé auto s normálním pohonem! A co ta elektřina - ta se asi vyrábí už jen z obnovitelných zdrojů?!! Je to hnus velebnosti! Skutečným vítězem je Giulietta, která si zasluhuje velké uznání :yes: :yes: :yes:
Alfa nemůže BMW 5 konkurovat ničím. Jízdními vlastnostmi, designem, motory ani výbavou. A přesto se BMW nedostalo ani do užšího výběru.
Takže to že ty máš problém s tím, že se ti Leaf nezamlouvá, nic nemění na tom, že titul vyhrál a Alfa je jen druhá. Takže opravdu nevyhrála.
Takže to že ty máš problém s tím, že se ti Leaf nezamlouvá, nic nemění na tom, že titul vyhrál a Alfa je jen druhá. Takže opravdu nevyhrála.
BMW5 se dostal do uzsiho vyberu zaslouzene. Ve finale ale opravdu nemel co delat.
A v čem je horší než ta Julietta? Podle mě tam zase neměla co dělat ta Alfa. Já na ní nevidím nic, v čem b ybyla vyjímečná. Až na tu vykulenost, tam exceluje. Například Audi A7 je úplně jinde a nedostalo se tam.
Odpoved je jednoducha VALUE FOR THE MONEY. Ale po pravde, zde je na tom BMW mnohem lepe nez Audi.
Tak to mi zrovna u Alfy moc nesedí. Základ je za 45400, takže tím to asi nebude. To jestli je to u BMW lepší se mi taky nezdá. Hlavně v poslední době.
Podstatnou cast ceny v premiovem segmentu cini image a jeji hodnota. Zde jsne vede BMW. Audi, jakozto nejnovejsi a stale nejslabsi z nemecke trojky zde nema nejmensi sanci. Dle meho nazoru je Audi spis konkurentem Alfy Romeo a Saabu, nez M-B a BMW.
>😒] Já tyhle fantasmagorie zdejšího kapitána automobilového průmyslu prostě miluju. Přidej, mariánku, přidej, ještě pořád je tu Dacia... >😒]
Ty tvoje výplachy se vážně nedají číst.Ekologickej hipík kterej asi jedinej v evropě neví kam patří Audi >😁
Musíš se podívat, co za ty peníze v tom základu dostaneš. U Alfy 120 koní, systémy DNA a Q2 a taky slušnou výbavu. U mainstreamu typu Golfu, Astry, Focusu... mají základní verze sice mnohem nižší cenovky, ale taky slabší motory a výbavu, o nastavování reakcí motoru a spol. ani nemluvě.
Podle mého je na tom Giulietta poměrem cena / hodnota ve svém segmentu velmi dobře.
A pokud jde o výjimečnost, co třeba motory se systémem Multiair?
Podle mého je na tom Giulietta poměrem cena / hodnota ve svém segmentu velmi dobře.
A pokud jde o výjimečnost, co třeba motory se systémem Multiair?
Když si vemeš golfa se shodným motorem 1,4 tsi tak je za 413000, tak kde je ta přívětivost od Alfy?
Prémiová značka (Alfa) vs. mainstream VW, navíc u Alfy Q2, DNA a Multiair + 5 let záruka + celkové sportovnější (ostřejší) naladění všeho: řízení, brzd, zvuku motoru, tvar sedaček atd. To podle mého už za těch 40 tis. stojí. A jsi si jist, že ten Golf bude mít srovnatelnou výbavu jako Alfa?
Alfa Romeo není žádná prémie, je to sice pomalu malosériovka, ale rozhodně ne prémie. Tam patří pouze německé trio, Lexus, Jaguár a už ani Volvo nebo Infiniti ne. Ty zjevně čteš jenom letáky....tak se sakra podívej, Multiair není žádný zázrak - normální downsizingový motor, který má dneska každá vyspělejší automobilka, D.N.A. taky není nic mimořádného, různé jízdní módy má celá řada aut (viz třeba dva roky stará Astra....), je vidět, jak na některé lidi působí reklama a typicky italsky nabubřelé PR.
Já s Giuliettou najel několik desítek kilometrů ve dvou motorizacích a to včetně okruhu, kde se dá podvozek vyzkoušet skutečně pořádně. Taky jsem řídil několik jiných aut téhle velikosti (Golfa, Focus, Bravo, Deltu, BMW 1er, Francouze...), takže píšu ze své zkušenosti. Co ty?
Jistěže obdobu DNA (a taky obdobu Q2) mají i jiní, ale obvykle za příplatek a jen pro silnější veze. Alfa je má standardně pro všechny verze, navíc ovlivňuje nejen motor, ale i další nastavení a při jízdě je to velmi citelně poznat. Multiair je patentovaná technologie, nikdo jiný než skupina Fiat nic podobného nemá.
O (ne)prémiovosti Alfy se nemá moc smysl hádat, to vidí každý jinak. Já vidím v prémii nejen Alfu, ale taky Lancii, Volvo, Saaba, Cadillaca...
Jistěže obdobu DNA (a taky obdobu Q2) mají i jiní, ale obvykle za příplatek a jen pro silnější veze. Alfa je má standardně pro všechny verze, navíc ovlivňuje nejen motor, ale i další nastavení a při jízdě je to velmi citelně poznat. Multiair je patentovaná technologie, nikdo jiný než skupina Fiat nic podobného nemá.
O (ne)prémiovosti Alfy se nemá moc smysl hádat, to vidí každý jinak. Já vidím v prémii nejen Alfu, ale taky Lancii, Volvo, Saaba, Cadillaca...
Zkus mokrý hadry. Ty sem pořád taháš svoje naivní soudy, jestliže se píše o prémii, pak každý ví, kdo prémii vyrábí, co prémie je a co prémie být nemůže. Když ale se budeš hodně snažit, možná budeš pod prémií vidět i Pandu...
Odděluj laskavě od sebe objektivní stav a své subjektivní mátožné představy, a to nejen o vlastní garáži nýbrž i o kvalitativních třídách aut.
Odděluj laskavě od sebe objektivní stav a své subjektivní mátožné představy, a to nejen o vlastní garáži nýbrž i o kvalitativních třídách aut.
Na vetsinu otazek by sis prece mohl odpovedet sam. Predevsim: pokud by se v Evrope vsechny jizdy kratsi 150km odjely na elektrinu, tak se zcela zasadne eliminuje plytvani drahocennou ropou a ulevi se ovzdusi ve mestech. Leaf spotrebuje na 100km asi 15kWh, coz odpovida asi 1.5 litru benzinu. Na to, aby elektrarna dodala tech 15kWh do jeho baterie, spotrebuje uhelna elektrarna ekvivalent cca 3 litru benzinu, pricemz odpadnim teplem se v zime topi, para se vyzuiva v prumyslu, cast elektriny se vyrobi z jadra a dalsich cistych zdroju. Kazdopadne, emise CO2 a dalsi jsou zlomkem toho, co vyprodukuje klasicke spalovaci auto.
Jizdni vlastnosti Leafu jsou dobre dost. Ticha jizda - pral bych ti to zazit.
Jizdni vlastnosti Leafu jsou dobre dost. Ticha jizda - pral bych ti to zazit.
:yes:
K celkovému přínosu nissaní elektromobilizace mi chybí jediné (a to je také důvod, proč si myslím, že to svět vlastně s elektromobily nemyslí tak vážně a je to jen velké plácání se po ramenou k uklidnění a oblbnutí lidí) - celková koncepce dopravy.
Proč třeba EU neřeší jednotnou koncepci nabíjecího konektoru pro elektrovozidla? Chce-li někdo podporovat vznik sítě rychlodobíjecích stanic, těžko to půjde jinak, než něčím podobným jako tankovací stojan, s kabelem namísto hadice. Není problém nabít akumulátor za 10-15 minut (posádka si mezitím v klidu vypije kafe), je-li k dispozici dostatečný zdroj. Ale takový kabel nikdo nemůže vozit v autě. Prostě mám pocit, že nás jen oblbují, ale ve skutečnosti to nikdo vážně nemyslí.
K celkovému přínosu nissaní elektromobilizace mi chybí jediné (a to je také důvod, proč si myslím, že to svět vlastně s elektromobily nemyslí tak vážně a je to jen velké plácání se po ramenou k uklidnění a oblbnutí lidí) - celková koncepce dopravy.
Proč třeba EU neřeší jednotnou koncepci nabíjecího konektoru pro elektrovozidla? Chce-li někdo podporovat vznik sítě rychlodobíjecích stanic, těžko to půjde jinak, než něčím podobným jako tankovací stojan, s kabelem namísto hadice. Není problém nabít akumulátor za 10-15 minut (posádka si mezitím v klidu vypije kafe), je-li k dispozici dostatečný zdroj. Ale takový kabel nikdo nemůže vozit v autě. Prostě mám pocit, že nás jen oblbují, ale ve skutečnosti to nikdo vážně nemyslí.
Tohle takovy problem nebude [odkaz]
Díky. Koukám, že jsem vypadl z oboru 😒 Tohle se běžným způsobem mezi lidi nedostane. Je škoda, že o něčem takovém nepíšou třeba i tady. Zatímco o každém blábolu EU o emisích, ESP, značeních a obrázcích se píšou sáhodlouhé články, tohle zůstává skryto. Můj dojem se nezměnil...
Ja povazuji naprosto za samozrejme, ze Leaf je autem roku bez ohledu "exterier se mi vubec nelibi" co se tu ceni hlavne: Prvni seriove vrabeny elektromobil velkou automobilkou v roce 2010"
Zda prezije sedmilety vyrobni ciklus do druhe generace? To uvidime. Ale je to prvni vlastovka od opravdoveho hrace na poli automobiloveho prumyslu.
Ano jsou tu jini jako G WIZ ale to prece nikdo nepovazuje za auto, ponevadz co nemuze legalne na dalnici neni preci autem, ze panove.
Zda prezije sedmilety vyrobni ciklus do druhe generace? To uvidime. Ale je to prvni vlastovka od opravdoveho hrace na poli automobiloveho prumyslu.
Ano jsou tu jini jako G WIZ ale to prece nikdo nepovazuje za auto, ponevadz co nemuze legalne na dalnici neni preci autem, ze panove.
:yes:
Co je treba doplnit prvni vlastovky neznamenaji vzdy uspech...
Je to krasne videt na hybridech a konkurencni valce mezi Toyota Prius od roku 1997 a Honda Insight ZE1od roku 1999.
Kolik se prodalo prvnich generaci?
Honda Insight prvni generace cca. 17020 jednotek. z roku 1997
Honda Insight prodeje rok 2009 = 130 445 jednotek.
Toyota Prius prodala do roku brezen 2008 plnych 1 milion jednotek
Toyota Prius dosahla hranice 2 milionu jednotek v listopadu 2010.
Nissan Leaf nemusi, a neco mi rika nebude, rekordmanem v prodejich za XY let, Vsoucastne dobe je to Nissan No.1.
Na tento rok 2010 cca. 6000 jendotek je vyprodano. Nissan ma vyprodano na americkem kontinente 13 000 jednotek pro rok 2011.
Je to krasne videt na hybridech a konkurencni valce mezi Toyota Prius od roku 1997 a Honda Insight ZE1od roku 1999.
Kolik se prodalo prvnich generaci?
Honda Insight prvni generace cca. 17020 jednotek. z roku 1997
Honda Insight prodeje rok 2009 = 130 445 jednotek.
Toyota Prius prodala do roku brezen 2008 plnych 1 milion jednotek
Toyota Prius dosahla hranice 2 milionu jednotek v listopadu 2010.
Nissan Leaf nemusi, a neco mi rika nebude, rekordmanem v prodejich za XY let, Vsoucastne dobe je to Nissan No.1.
Na tento rok 2010 cca. 6000 jendotek je vyprodano. Nissan ma vyprodano na americkem kontinente 13 000 jednotek pro rok 2011.
Nechci tyhle elektrověci, to nejsou auta!!!! Chci auto co v nízkých otáčkách přede a když se vytočí, tak řve jak nas*anej tygr. Chci slyšet všechny ty mechanické součástky, chci cítit vůni benzínu, slyšet zvuk turba a chci aby mi občas vylétly plameny z vejfuku. Nechci aby tohle všechno zaniklo kvůli těmhle divnejm mutantům!! 8-s Nevěřím těmhle elektromobilům že skutečně něčemu pomáhají, dnes se nedá věřit ničemu a už vůbec ne vědcům a ekoteroristům. Slyšel jsem že i obyčejná kráva vyprodukuje víc CO2 než benzínové auto, že globální oteplování vůbec člověk neovlivňuje, že je to cyklus opakující se každých několik tisíc let atd... Vidím v tom jen skupinu zelených, co si chtěj vydělat stejně jako naftoví magnáti... :no: Elektromobily jsou skvělá alternativa do měst kde se nedá kvůli spalinám dýchat, do velkoměst bezva. Ale doufám, že se jim nikdy nepodaří vytlačit OPRAVDOVÁ auta i mimo měst. Nicméně gratuluji k vítězství, ale u mě začínají vítězové od druhého místa.
Tak to MS v ledním hokeji 2010 vyhráli Rusáci. A já jsem měl celý rok radost marně. >😁 Aspoň nemusí rusáci vyhodit trenéra za to že byl na HO druhý a na MS taky. Vlastně vždy vyhrál >😁
Hokejisti jsou pořád hokejisti, jsou si rovni. Ale pro mne není elektroauto rovno s benzínovým autem. I naftové auto, nebo LPG jsou pro mne ne úplně v pohodě, ale jsou to alespoň pořád normální motory. Elektroauta jsou pro mne na úrovni pračky nebo jiného spotřebiče.. O to mi jde.
První místo je taky pořád první místo. A to že s tím nesouhlasíš je asi jediné, co s tím můžeš dělat. Mě se taky Nissan na prvním místě úplně nelíbí, ale nic to nemění na tom, že je první. To je jak kdyby jsem napsal, že je pro mě vítěz až od 15 místa, protože na tom skončila Audi A7 (to místo jsem jen plácnul, nevím kolikátá skončila)
Poradna lokomotiva musi cmoudit, jit z ni para. Chlap v kabine musi byt spinavy od sazi jinak to neni zadny strojvudce!! (... odrostlejsi vnuk si v duchu poklepal na celo). Neboj. Pro takove jako ty bude v budoucnu v priplatkove vybave zvuk motoru podle tveho prani v podani Bang & Olufsen. 😉
Taky mají původní párovky své kouzlo, na které moderní vlaky nedosáhnou, a spousta nadšenců to tak určitě vidí. Já budu prostě ten, co bude musel jezdit elekroautem do práce, až se benzín zakáže a bude ilegální ho provozovat, ale doma bude mít v garáži "starý" auto s benzínovým motorem, aby se s ním mohl občas tajně pro radost projet. :yes: Pouhej zvuk motoru si může každej strčit víškam. 😉
Sve kouzlo maji, to ano. Jenze ja jeste prozil detstvi s parnimi lokomotivami - dum mame naproti nadrazi. Takze si sakra dobre si pamatuji jak cerstve napadly snih vydrzel bily tak jeden den 😒 a povesit pradlo ven na snuru byla sazka do loterie jestli se neotoci vitr. Neco se s odchodem parnich lokomotiv ztratilo, ale z hlediska kazdodenniho zivota toho rozhodne nelituji.
Ty, Belmo, co to je to "opravdové" auto? >😁
Myslel jsem, že je to z toho textu zřejmé. Opravdovým autem myslím auto co čmoudí a dělá hluk, a o kterém ekoteroristi tvrdí, že ničí životní prostředí. Ať už je to pravda nebo ne, tak prostě právě tyhle auta, která používají baterku tak maximálně k nastartování a svícení, jsou pro mě pravá auta. Elektromobily jsou elektrospotřebiče na kolech, nemaj kouzlo. Dokonce i VW s naftovým motorem je víc auto s tím správným kouzlem, než tenhle Nissan. Ale nechci se hádat, jen píšu svůj pohled.
Auta jsou taky jen spotřebiče na kolech...
Jak pro koho. Já hold vnímám auta jinak než ty. Někdo rád holky, někdo vdolky. Uzavřel bych to takhle 😉
" Elektromobily jsou skvělá alternativa do měst kde se nedá kvůli spalinám dýchat, do velkoměst bezva. Ale doufám, že se jim nikdy nepodaří vytlačit OPRAVDOVÁ auta i mimo měst. Nicméně gratuluji k vítězství, ale u mě začínají vítězové od druhého místa."
Síce to znie dosť negativisticky a namiesto toho pokriku by bolo lepšie zamyslieť sa, ale :yes: - vystihol si to ako jeden z mála.
Síce to znie dosť negativisticky a namiesto toho pokriku by bolo lepšie zamyslieť sa, ale :yes: - vystihol si to ako jeden z mála.
Naprosto přesně řečeno :yes: :yes: :yes:
Konečne ti to dochádza? Koľkí sa tu tvárite, akoby tá elektrická bezduchá potvorka mala nahradiť autá so spaľovacím motorom, a tak vám chcela ubrať vašej utláčanej dušičke radosť zo života, tvorenú možnosťou blbnúť na aute.
Realita je ale inde, a dá sa to tak jednoducho napísať a ešte jednoduchšie pochopiť. Stačí iba.... MYSLIEŤ. 😉
Realita je ale inde, a dá sa to tak jednoducho napísať a ešte jednoduchšie pochopiť. Stačí iba.... MYSLIEŤ. 😉
Není od věci si rozházet diskuzní kolegy na dvě hromady - pro a proti... Velmi příznačné skupiny... 😉
Člověk je chvíli mimo počítač a co se tady zatím neurodí. >😁
Vítězství Leafu se dalo čekat, i přesto se s tím nemůžu smířit. Tahle bezprecedentní podpora hlávkovejch salátů a celé zelené lobby musí skončit.
Kam se poděla zvyklost, že vítězí nejsilnější a nejchytřejší? Tady vyhrál chromý a těžce omezený model bez budoucnosti a já tomu mám tleskat? Kdyby to auto alespoň vypadalo důstojně...neumím si představit člověka, co by se v tomhle dobrovolně ukazoval. Vždyť jeho vzezření doslova hlásá smutnou pravdu o majiteli.
Nemůžu se dočkat, až si to řepy zblblé marketingem a product placementem nakoupí a pak zůstanou v mrazech stát po pár kilometrech jen proto, že si bez řádného dobití pustily klimatizaci a trochu víc dupaly na plyn.
Vítězství Leafu se dalo čekat, i přesto se s tím nemůžu smířit. Tahle bezprecedentní podpora hlávkovejch salátů a celé zelené lobby musí skončit.
Kam se poděla zvyklost, že vítězí nejsilnější a nejchytřejší? Tady vyhrál chromý a těžce omezený model bez budoucnosti a já tomu mám tleskat? Kdyby to auto alespoň vypadalo důstojně...neumím si představit člověka, co by se v tomhle dobrovolně ukazoval. Vždyť jeho vzezření doslova hlásá smutnou pravdu o majiteli.
Nemůžu se dočkat, až si to řepy zblblé marketingem a product placementem nakoupí a pak zůstanou v mrazech stát po pár kilometrech jen proto, že si bez řádného dobití pustily klimatizaci a trochu víc dupaly na plyn.
😄 Oni ani nesmí prý říkat to o tom "plynu". Oni říkají - pustil jsem si šťávu... 8-s >😁 Případně - hergot, to to nějak dneska kope, asi mi probíjí sedadlo... >😒]
>😁
Nekdy bych takovou debatu chtel slyset.
My jsme se predhaneli v akceleraci, maximalni rychlosti, ovladatelnosti a vybave, spotreba sla vzdy tak nejak stranou. Alfa 155 TD mi hulila jak posunovaci lokomotiva, jenze mela 180 koniku a proto jsem byl na par dni king.
Leafari a Priusari se nejspis predhaneji v mnozstvi voltiku a amperu.
"Predstav si, vcera jsem to do prace zvladl za ekvivalent padesati miligramu uhli. Sice musela stara do kopce pesky, ale v tom sesupu u nas jsem zrekuperoval dve watthodiny. Zejtra to zkusim jeste stlacit..."
To jsme to dopracovali.
Nekdy bych takovou debatu chtel slyset.
My jsme se predhaneli v akceleraci, maximalni rychlosti, ovladatelnosti a vybave, spotreba sla vzdy tak nejak stranou. Alfa 155 TD mi hulila jak posunovaci lokomotiva, jenze mela 180 koniku a proto jsem byl na par dni king.
Leafari a Priusari se nejspis predhaneji v mnozstvi voltiku a amperu.
"Predstav si, vcera jsem to do prace zvladl za ekvivalent padesati miligramu uhli. Sice musela stara do kopce pesky, ale v tom sesupu u nas jsem zrekuperoval dve watthodiny. Zejtra to zkusim jeste stlacit..."
To jsme to dopracovali.
Hm, elektrikáři takové blbiny vůbec neřeší. Mají lepší starosti, než mít plnou hlavu pitomých aut. Je to jen pojezd, něco, co mě dostane z místa na místo, když potřebuju. Kdyby byla možná teleportace, s radostí se auta zbavím hned ten den...
V tom případě nechápu, proč tu ještě diskutuješ.
I cesta může být cíl. Nikdy se ti nestalo, že jsi schválně zapomněl piva v sámošce, aby sis tu okresku mohl dát ještě jednou? 😄
I cesta může být cíl. Nikdy se ti nestalo, že jsi schválně zapomněl piva v sámošce, aby sis tu okresku mohl dát ještě jednou? 😄
Někdo by třeba mohl namítat, že s odkazem na to čím jezdíš se ti ani moc nediví...
Přes to se však velkoryse přenesme, zastavil bych se ovšem u tvého názoru, cituji: " mít plnou hlavu pitomých aut" Nemáš náhodou své dny? Auto je nejlepší hračka jakou si chlapi mohli vůbec vymyslet, dotáhli ji takřka k dokonalosti a ty tu hodláš rozehrávat partii, jako kdybys přišel ze stránek cukrárenskejch drbů o tom, jak ti drží švy na punčocháčích? 8-s :no: :no: Propadni se hanbou :-!
Přes to se však velkoryse přenesme, zastavil bych se ovšem u tvého názoru, cituji: " mít plnou hlavu pitomých aut" Nemáš náhodou své dny? Auto je nejlepší hračka jakou si chlapi mohli vůbec vymyslet, dotáhli ji takřka k dokonalosti a ty tu hodláš rozehrávat partii, jako kdybys přišel ze stránek cukrárenskejch drbů o tom, jak ti drží švy na punčocháčích? 8-s :no: :no: Propadni se hanbou :-!
No, když máš doma jen hračky, je to pochopitelný názor. Ve věku, kdy jsem si hrál, mi taky autíčka přišla nejlepší. Jenže deset mi už není a tak jsem si našel lepší věci.
A padej si někam sám... mně se nechce.
A padej si někam sám... mně se nechce.
Nepíši přece o hračkách pro děti, píši o tom, že dospělí chlapi si vytvořili přece tu snad nejbáječnější hračku, co se vůbec dala vymyslet, tedy auto. A auto jako takové opravdu dotáhli k dokonalosti. Copak ty neumíš zažít ve svém autě nějaké báječné chvíle. Když je třeba všude sníh, zima, ty si uvnitř vytápíš kabinu, jedeš zvolna, kontroluješ jízdu, pluješ krajinou, to je přece fantastickej pocit. Nebo ne?
Jak můžeš psát o "pitomých autech" to nechápu.
Jak můžeš psát o "pitomých autech" to nechápu.
Koukam, ze nahore v diskuzi se odehrava tradicni tanec kolem smyslu tyhle ankety, aneb co si kazdy z nas predstavuje pod souslovim "auto roku". Osobne si tenhle pojem ani v nejmensim neztotoznuju s jednoduse nejlepsim autem, neb to bychom se letos rozhodovali tak akorat mezi petkovym bavorakem a A7ckou, kdyby v ankete pro me nepochopitelne nechybela. Kdo ale sleduje vysledky tyhle ankety dlouhobe (nakonec neni problem najit si to na webu, ze - [odkaz] ), snadno rozezna, ze do rozhodovani prislusnych novinaru se primarne promita kriterium "value for the money" (s durazem na "money") s odstupem nasledovany originalitou a invenci. Az nekde na chvostu jsou parametry typu vykonnosti motoru, miry luxusu interieru nebo prestize znacky - dokonce si troufam rict, ze ruku v ruce s umerne stoupajici cenou jsou tyhle aspekty vnimany jako negativni.
Uprimne receno je mne tenhle pohled pochopitelnej. Porotci se zkratka ve snaze oslovit svoji volbou sirokou verejnost pokousi vybrat nejlepsi auto pro co nejvic lidi. Takova volba ma podle myho nazoru vetsi hodnotu, nez kdyby vyhlasili, ze nejlepsi je Rolls a Ferrari, neb o tech nikdo nepochybuje.
Tolik tedy k ankete jako takovy a ted par slov k letosni volbe. Jak pisu v nadpisu, je to volba pochopitelna a pro me v dobrym slova smyslu prekapujici. Porota totiz castecne ztratila ze zretele ono "value for the money" (neb v tom Leaf veru neexceluje) a rozhodla se vsadit na skutecne revolucni pocin. Zapomente ted na kontroverzni design a radu detskych nemoci, vzdyt koukate na prvni velkoseriovej elektromobil z produkce zavedeny silny automobilky, jehoz cena by ho navic mela zpristupnit vyznamny casti motoristu. Vim, byly tu pokusy i drive (kdyz pominu nejranejsi fazi automobilismu, tak to byl napriklad Peugeot 106) a jsou samozrejme i dnes (Mitsu MiEV), ale Leaf je zkratka prvnim elektroautem s vsim vsudy. Az za 20-30 let pofrcime na elektrice vsichni, bude Leaf opravnene povazovanej za jednoho ze zakladatelu budouciho autosveta a o opravnenosti jeho vyhry v COTY 2011 nikdo pochybovat nebude.
Uprimne receno je mne tenhle pohled pochopitelnej. Porotci se zkratka ve snaze oslovit svoji volbou sirokou verejnost pokousi vybrat nejlepsi auto pro co nejvic lidi. Takova volba ma podle myho nazoru vetsi hodnotu, nez kdyby vyhlasili, ze nejlepsi je Rolls a Ferrari, neb o tech nikdo nepochybuje.
Tolik tedy k ankete jako takovy a ted par slov k letosni volbe. Jak pisu v nadpisu, je to volba pochopitelna a pro me v dobrym slova smyslu prekapujici. Porota totiz castecne ztratila ze zretele ono "value for the money" (neb v tom Leaf veru neexceluje) a rozhodla se vsadit na skutecne revolucni pocin. Zapomente ted na kontroverzni design a radu detskych nemoci, vzdyt koukate na prvni velkoseriovej elektromobil z produkce zavedeny silny automobilky, jehoz cena by ho navic mela zpristupnit vyznamny casti motoristu. Vim, byly tu pokusy i drive (kdyz pominu nejranejsi fazi automobilismu, tak to byl napriklad Peugeot 106) a jsou samozrejme i dnes (Mitsu MiEV), ale Leaf je zkratka prvnim elektroautem s vsim vsudy. Az za 20-30 let pofrcime na elektrice vsichni, bude Leaf opravnene povazovanej za jednoho ze zakladatelu budouciho autosveta a o opravnenosti jeho vyhry v COTY 2011 nikdo pochybovat nebude.
Doufam ze za 20 let zas pofrcim se svoji V8 6.2 po meste a bude to treba uz na lpg v ramci ekologie >😁
Zvolenim tohoto nesmyslu popreli redaktori co mohli v ramci aut pro vsechny lidi to bych ti ujasnil jako prvni.
A jako druhe snad si nemyslite ze si do tech aut budete dobijet levnou elektrinu ze zasuvky jako tedka.
Pekne vas zdani a bude tam co dneska cenove na 100 km v prd... li ve srovnani s USA nebo zbytkem normalniho sveta mimo EU.
A budete jezdit jeste hur nez dnes bez topeni
>😁
t
TADY PLATI TO VASE HESLO KDYZ PTACKA LAKAJI PEKNE MU SPIVAJI nebo jak to je.
Zvolenim tohoto nesmyslu popreli redaktori co mohli v ramci aut pro vsechny lidi to bych ti ujasnil jako prvni.
A jako druhe snad si nemyslite ze si do tech aut budete dobijet levnou elektrinu ze zasuvky jako tedka.
Pekne vas zdani a bude tam co dneska cenove na 100 km v prd... li ve srovnani s USA nebo zbytkem normalniho sveta mimo EU.
A budete jezdit jeste hur nez dnes bez topeni
>😁
t
TADY PLATI TO VASE HESLO KDYZ PTACKA LAKAJI PEKNE MU SPIVAJI nebo jak to je.
Ty muzes za 20 let jezdit treba na kolobezce, statisticky to bude stejne bezvyznamny, jako kdybys jezdil s sestilitrem. LPG se kazdopadne klidne vzdej, tim ekologii nijak neprospejes.
Jestli redaktori zvolenim Leafu popreli "co mohli v ramci aut pro vsechny lidi" bych nechal posoudit ty "lidi". Do ty miry, do jaky znam mentalitu znacny casti tech "lidi" na zapade, si troufam rict, ze budou ekologicky cistym automobilum pozitivne nakloneny. Ale ja vim, tady jsem v postsocialistickym absurdistanu, kde plati ekologie ci obnovitelny zdroje za nadavku a o globalnim oteplovani kazdej vi, ze neexistuje, neb to tvrdi Jeho vysost a navic si to precet u Pepy na blogu. A pak jeste - za vsim hledej ekologickou lobby!
Pokud jde o cenu elektriny, ani ja neziju v iluzi, ze zvysena poptavka nezvedne cenu elektriny tak, ze jezdit s elektromobilem vyjde casem stejne draho jako s autem se spalovacim motorem. Uprimne receno, nemam s tim problem. A navic rozvoj obnovitelnych zdroju, zvlaste malych solarnich elektraren, u nichz v poslednich letech dramaticky klesaj naklady a zaroven se zvysuje ucinnost, umozni rade lidem nabijet si svoje elektromobily sami. Bez dani.
Jestli redaktori zvolenim Leafu popreli "co mohli v ramci aut pro vsechny lidi" bych nechal posoudit ty "lidi". Do ty miry, do jaky znam mentalitu znacny casti tech "lidi" na zapade, si troufam rict, ze budou ekologicky cistym automobilum pozitivne nakloneny. Ale ja vim, tady jsem v postsocialistickym absurdistanu, kde plati ekologie ci obnovitelny zdroje za nadavku a o globalnim oteplovani kazdej vi, ze neexistuje, neb to tvrdi Jeho vysost a navic si to precet u Pepy na blogu. A pak jeste - za vsim hledej ekologickou lobby!
Pokud jde o cenu elektriny, ani ja neziju v iluzi, ze zvysena poptavka nezvedne cenu elektriny tak, ze jezdit s elektromobilem vyjde casem stejne draho jako s autem se spalovacim motorem. Uprimne receno, nemam s tim problem. A navic rozvoj obnovitelnych zdroju, zvlaste malych solarnich elektraren, u nichz v poslednich letech dramaticky klesaj naklady a zaroven se zvysuje ucinnost, umozni rade lidem nabijet si svoje elektromobily sami. Bez dani.
Aby to zase nedopadlo tak, ze elektrickou energii vyrobenou z vlastniho zdroje musis prodat do verejne site, zisk zdanit a za nej elektrinu koupit zpatky, znovu s dani. A az pak si nabit auto. 😄
Vždy sa dá vymyslieť tisíc dôvodov, prečo nie. Ale prečo dopekla sa v tejto priposranej Európe skoro nikto nechce zamýšľať nad dôvôdmi, prečo a ako áno?
Protoze je zatim benzin natolik levny a auta natolik dostupna, ze se nikomu investice co elektriky nevyplati.
Pokud se podivas na strukturu prijmu statniho rozpoctu bude ti jasne, ze stat se dobrovolne nikdy o zisky z prodeje pohonnych hmot nepripravi.
Tohle je jen hrani si na ekology, skutecna vule tu chybi. :no😒br />
Elektrinu jsem za jistych okolnosti ochoten podporit, pokud vsak ma budoucnost vypadat jako Leaf a Prius tak ne, dekuju pekne.
Pokud se podivas na strukturu prijmu statniho rozpoctu bude ti jasne, ze stat se dobrovolne nikdy o zisky z prodeje pohonnych hmot nepripravi.
Tohle je jen hrani si na ekology, skutecna vule tu chybi. :no😒br />
Elektrinu jsem za jistych okolnosti ochoten podporit, pokud vsak ma budoucnost vypadat jako Leaf a Prius tak ne, dekuju pekne.
Vyplatia sa, benzín nie je lacný - ako by mohol byť, keď ropa nie je lacná? Toto nie je hra na ekológov - toto je o prachoch. Prečo odmietnuť isté prachy z ropy, ako pracovať na získaní toho istého z ešte neistej elektriny? Vôľa nechýba, prekážkou je len a jedine - kapitalizmus a demokracia - po našom prachy a fakt, že si každý môže robiť čo chce.
Leaf a Prius vyzerajú ako vyzerajú, aby boli odlišní a nápadní. Tiež sa mi nepáčia. Ale majú iné prednosti.
Leaf a Prius vyzerajú ako vyzerajú, aby boli odlišní a nápadní. Tiež sa mi nepáčia. Ale majú iné prednosti.
Cas elektrovozitek jeste nenadesel..... technologie jako jsou v Leafu ukazuji, ze je elektromobil realny, ale momentalne silne neprakticky... pokud se jejich nastup ve jmenu podelane ekologie uspecha, tak tyhle prototypy tezko presvedci masy lidi o vyhode elektrickeho pohonu....
To by som s takou určitosťou netvrdil. Prvou vlnou bola Tesla a spol. Ukázali, že to ide. Nissan ukazuje, že to ide aj v širšom meradle, nie len ako exkluzivita pre zazobancov. To je jeho prínos. A takýmito malými krokmi to môže dospieť až k reálnejšej cene a praktickému každodennému použitiu. Ľudí nepresvedčíš, ak to nebudú vidieť na cestách. Každá forma pozitívneho zviditeľenia je vítaná.
Neviem, čo nazývaš prototypom, Leaf nie je masovka, ale už to je sériové auto.
Neviem, čo nazývaš prototypom, Leaf nie je masovka, ale už to je sériové auto.
No ja nevim, ale me uz ten downsizing a vselijaky ekologicky kurvitka taky lezou krkem.... proc se my v ty nasi evrope musime priposrane porad nekomu podrizovat? My mame normy na zahnuti okurek, my mame normy na emise CO2 a tamhle na to dve miliardy cinanu a miliarda amiku zvysoka kali.... arabskej terorista a cikan jsou u nas chraneny druhy, protoze nas multikulturne obohacuji svou kriminalitou. A cesky ekologove, to je humus nejvetsiho kalibru..... dostavbe obchvatu Plzne branili X let kvuli nejakymu udajne ohrozenymu brouckovi, kterej vubec ohrozenej neni. Dostavbe 😱 branej, protoze dostali zaplaceno, aby se prachy na 😱 nalily na jine stavby, a ekologicky kolony kamionu na svetlech v Borislavi jsou jim u *. To, ze jsou biopaliva take jenom tunel, ktery zatez na zivotni prostredi zvysuje, se taky vi uz dlouho a zadnej ekolog proti tomu nebroji.... ceskej ekolog je hospodska buzna, co zvedne tu svoji tlustou * od lahvace jenom kdyz mu nekdo zaplati....
Upřímně, věřil jsem, že to vyhraje Giulietta a tohle mě dost překvapilo. Myslim, že Leaf je to vůbec nejhnusnější auto, který kdy titul Car of the Year vyhrálo, i když je mi jasný, že u Nissanu porotci koukali na něco jinýho, než design. Pro mě jako pro člověka, který má vzhled vždy až na prvnim místě je ale tento vítěz nepochopitelný... 8-s :no: :no:
Ropní magnáti třeste se !!!!!!! To by mě zajímalo kolik --úsílí-- museli vynaložit energetické firmy, aby přesvědčilo 257 novinářů - řidičů hlasujících pro Nissan Leaf. Určitě každý z nich touží o tom, aby mohl řídit Nissan Leaf a ne třeba Alfu Giuleittu.Tento výsledek považuji spíše za politicko-ekonomický hon na emise.
je to velmi jednoduche kdo v evrope vyrabi elektrinu?? No staty zadna soukroma spolecnost nevlastni jadernou elektrarnu..
A co potrebuje stat? Penize. Kdyz se mu podari vas natlacit do elektrickych aut at dobro ci nedobro bude veskery zisk inkasovat.
Ted pouze participuje na cenach ropy svou prebujelou dani.Ale mit dan a vyrabet to je sakra velky rozdil v ziscich. A to presne oni v zde v EU POTREBUJI .VYROBIT PRODAT VAM PROUD A PEKNE PODLE POTREB PRIDRAZIT.
Podivej te se na to rozumne 85 procent sveta ma cenu paliva polovicni usa jizni amerika rusko,asie indie atd no jde to ne ze to nejde jak vam lzou..
Kdyby jste zde meli benzin za 15 kc uprimne kdo z vas by vubec nejaky elektromobil resil nebo se jim zabyval.
Ale vlady vas sediraji z kuze danově a to v jinych castech sveta napr usa by bylo nemyslitelne vyhnat cenu na zdejsi uroven...
Kdo z vas by myslel na nejaky elektro kdyby mel benzin za 12 kc jako v rusku....kdo z vas...
A co potrebuje stat? Penize. Kdyz se mu podari vas natlacit do elektrickych aut at dobro ci nedobro bude veskery zisk inkasovat.
Ted pouze participuje na cenach ropy svou prebujelou dani.Ale mit dan a vyrabet to je sakra velky rozdil v ziscich. A to presne oni v zde v EU POTREBUJI .VYROBIT PRODAT VAM PROUD A PEKNE PODLE POTREB PRIDRAZIT.
Podivej te se na to rozumne 85 procent sveta ma cenu paliva polovicni usa jizni amerika rusko,asie indie atd no jde to ne ze to nejde jak vam lzou..
Kdyby jste zde meli benzin za 15 kc uprimne kdo z vas by vubec nejaky elektromobil resil nebo se jim zabyval.
Ale vlady vas sediraji z kuze danově a to v jinych castech sveta napr usa by bylo nemyslitelne vyhnat cenu na zdejsi uroven...
Kdo z vas by myslel na nejaky elektro kdyby mel benzin za 12 kc jako v rusku....kdo z vas...
Víš, co je zvláštní? V USA stojí galon benzinu nějaké dva dolary. A USA jsou zemí, která ty tebou nenáviděné a opovrhované elektrické novinky nejvíce podporuje. Nemyslím teď vůbec vládu, ale myšlení lidí, kterým není naše planeta ukradená. V USA se prodalo nejvíce Priusů, v USA zažily svou premiéru hybridní Lexusy, v USA sídlí výrobce elektrického sporťáku Tesla, roční příděl Leafu pro USA je již nyní vyprodaný. Kurňa, jak je to možné, když mají tak levný benzín?
Kdybys viděl méně rudě a více myslel, pochopíš, že civilizace, skutečná civilizace, je jinde. Náš úkol je tady v téhle díře tu civilizaci taky vybudovat, což za křiku tobě podobných nepůjde.
Kdybys viděl méně rudě a více myslel, pochopíš, že civilizace, skutečná civilizace, je jinde. Náš úkol je tady v téhle díře tu civilizaci taky vybudovat, což za křiku tobě podobných nepůjde.
Ale houby, rozhodne to neni kvuli salatum a brouckum. Podivej se na to, jak jsou na tom USA z hlediska sobestacnosti u fosilnich paliv a dojde Ti, proc jsou na spicce.
Navic to tam posouva vpred i kult popularnich osobnosti v Priusech.
Navic to tam posouva vpred i kult popularnich osobnosti v Priusech.
Jses mimo a MichalPolan ma naopak pravdu. V USA jsou skutecne elektromobily mimoradne popularni (i vzhledem k velikosti trhu), a to nikoliv proto, ze by si je jejich kupci porizovali diky starostem o americkou surovinovou sobestacnost. Benzin je v US zkratka extra levny, prisun ropy ze spratelenych arabskych statu zajisteny a Americani jsou tudiz nuceny ke koupi uspornyho auta podstatne min, nez v drtivy vetsine zbytku sveta. Vsak taky spravnej americkej redneck elektomobily (navic z Japonska!) radne opovrhuje a sedla svuj pick-up s 6l V8. Jako vtip pak zni argument, ze za uspechem elektromobilu stoji celebrity. Maximalne tak na zacatku, pred vic jak 10 lety, kdy byl Prius skutecne zcela novym a neprozkoumanym produktem, pomohli k jeho rozsireni do povedomi znacnyho poctu lidi. Celkovej podil Priusu v DiCapriove garazi na prodejich bezmala milionu techto vozu v US je nicmene nepochybne zcela okrajovej.
Faktem je, ze velka cast kupcu Priusu byla ochotna si priplatit za tohle auto prave pro ekologickej potencial vozu na elektrickou energii. Jinymi slovy kvuli "salatum a brouckum", jak se o ekosystemu na tyhle planete opovrhlive vyjadrujes. Chapu, priznat si skutecnost, ze si nekdo priplati jenom za to, ze snizi dopad nejaky svy cinnosti na zivotni prostredi, musi byt pro radu lidi zvlast v Cesku naprosto sokujici.
Faktem je, ze velka cast kupcu Priusu byla ochotna si priplatit za tohle auto prave pro ekologickej potencial vozu na elektrickou energii. Jinymi slovy kvuli "salatum a brouckum", jak se o ekosystemu na tyhle planete opovrhlive vyjadrujes. Chapu, priznat si skutecnost, ze si nekdo priplati jenom za to, ze snizi dopad nejaky svy cinnosti na zivotni prostredi, musi byt pro radu lidi zvlast v Cesku naprosto sokujici.
Az bude dopad elektrovozu na zivotni prostredi skutecne priznivy, rad si take priplatim.
Jenze ja se musim smat, jak jak "ekologove" na jedne strane zurive obhajuji elektrovozy a na strane druhe se stejnym zapalem broji proti jadernym elektrarnam.
K tem alternativnim zdrojum se da rict jen a jen to, ze nici krajinu. Vyjed z Teplic smerem na Borislav a dobre se divej napravo nebo si prohledni tu moldavskou solarni farmu. Hnus, co? Za to mi elektrovozy opravdu nestoji.
Ano, dnes ma USA zdroj ropy zajisteny, bude tomu stejne i za deset patnact let? Rezimy na Blizkem Vychode dvakrat stabilni nejsou a to, jak situace dopadla ve Venezuele Americanum na jistote taky neprida. Vzhledem k soucasnym cenam PHM v USA a strukture jejiho odberu budou Americani prvni, kdo schyta zasah pri jakekoli krizi nebo vykyvu. Nikdo jiny takto zavisly neni.
Jenze ja se musim smat, jak jak "ekologove" na jedne strane zurive obhajuji elektrovozy a na strane druhe se stejnym zapalem broji proti jadernym elektrarnam.
K tem alternativnim zdrojum se da rict jen a jen to, ze nici krajinu. Vyjed z Teplic smerem na Borislav a dobre se divej napravo nebo si prohledni tu moldavskou solarni farmu. Hnus, co? Za to mi elektrovozy opravdu nestoji.
Ano, dnes ma USA zdroj ropy zajisteny, bude tomu stejne i za deset patnact let? Rezimy na Blizkem Vychode dvakrat stabilni nejsou a to, jak situace dopadla ve Venezuele Americanum na jistote taky neprida. Vzhledem k soucasnym cenam PHM v USA a strukture jejiho odberu budou Americani prvni, kdo schyta zasah pri jakekoli krizi nebo vykyvu. Nikdo jiny takto zavisly neni.
At elektrovozy prijdou, az jejich technologie pokroci natolik, aby lidi presvedcila. Ne az se parta byrokratu v EU rozhodne, ze ted je ten spravny cas nam je nasilim tlacit do hlavy. Proc ekologove nebroji proti bioslozkam, ktera zatezuji zivotni prostredi jeste vice? Jako teplicka rikam, ze nastehovat tyhle xyndly na tyden do Borislavi, tak do tri dnu se hlasi na stavbe 😱 s krumpaci a lopatami...
Cela rada statu v EU ziskava podstatnou cast, leckde i drtivou vetsinu elektriny z tzv. "cistych" zdroju. Mezi cisty zdroje pritom osobne pocitam i jadernou energii, byt uznavam i jeden argument jejich odpurcu, a to sice ze vystavba elektraren je extremne draha (viz cena planovanyho rozsireni Temelina) a po jejim propocitani do ceny proudu vychazi ekonomicka bilance docela jinak, nez budeme-li pocitat pouze provoz a naklady na vyrobu elektriny. V praxi tedy v rade statu skutecne znamenaji eletromobily ekologicky prinos a nejdna se o zadnou chimeru. Mimochodem ekologikym prinosem jsou i tam, kde se cisty zdroje elektriny na energetickym mixu podilej jenom castecne, protoze emise stejne vychazi lip nez pri primym spalovani ve spalovacim motoru.
Jestli alternativni zdroje nici krajinu je vec nazoru, ja osobne tenhle pohled nesdilim. Faktem kazdpadne zustava, ze napriklad rozebrani a kompletni odstraneni solarni elektrarny je vec snadna a po jejim provedeni zustava puvodni krajina takrka nedotcena. Prosim srovnat napriklad s rekultivaci hnedouhelnyho dolu. A propo kdyz jsme u toho, pro ilustraci utecne zniceny krajiny bych te poslal z Teplic ne do Borislavy, ale na Most. V Biline si vystup a jdi se kochat okolim...
Jinak Amici berou ropu predevsim ze Saudsky Arabie, Kuvajtu a SAE, coz jsou vsechno stabilni a sprateleny rezimy USA. Samozrejme, casem budou muset ropu intenzivne resit i Americani, ale dneska to zkratka o nakupnich preferencich obyvatel US nerozhoduje.
Jestli alternativni zdroje nici krajinu je vec nazoru, ja osobne tenhle pohled nesdilim. Faktem kazdpadne zustava, ze napriklad rozebrani a kompletni odstraneni solarni elektrarny je vec snadna a po jejim provedeni zustava puvodni krajina takrka nedotcena. Prosim srovnat napriklad s rekultivaci hnedouhelnyho dolu. A propo kdyz jsme u toho, pro ilustraci utecne zniceny krajiny bych te poslal z Teplic ne do Borislavy, ale na Most. V Biline si vystup a jdi se kochat okolim...
Jinak Amici berou ropu predevsim ze Saudsky Arabie, Kuvajtu a SAE, coz jsou vsechno stabilni a sprateleny rezimy USA. Samozrejme, casem budou muset ropu intenzivne resit i Americani, ale dneska to zkratka o nakupnich preferencich obyvatel US nerozhoduje.
Z hlediska ciste energeticke bilance jsou elektrovozy prinosem.
Horsi je bilance vyroby a problemu jak nalozit s degradovanymi bateriemi. Li-Ion a Li-Pol zrovna dvakrat eco-friendly nejsou a niklove baterie nemaji budoucnost.
Horsi je bilance vyroby a problemu jak nalozit s degradovanymi bateriemi. Li-Ion a Li-Pol zrovna dvakrat eco-friendly nejsou a niklove baterie nemaji budoucnost.
otazka zni zabyval by ses vubec nejakym elektromobilem a vyhral by auto roku kdyby byl benzin za 12 -15 kc litr?Ani nahodou kazdemu by to bylo z vysoka ukradene az na par ekomozecku.
Pocty jsou jasne 6 litru benzinu-nafty spotreba x 12 je 72 korun na 100km
Kdo by jeste premyslel o dojezdu elektromobilu kdo???
Pocty jsou jasne 6 litru benzinu-nafty spotreba x 12 je 72 korun na 100km
Kdo by jeste premyslel o dojezdu elektromobilu kdo???
Smesujete uplne rozdilne veci. Za prve, dane jsou tak vysoke, kolik staty spotrebuji penez. Statni aparaty evropskych zemi jsou nesmirne drahe, rozezrane a neefektivni a ziji na dluh. Cim dal vetsi cast obyvatelstva je ekonomicky pasivni. Evropska unie a pokusy jejich predstavitelu ridit trh jsou smesne. Tady ovsem brecis na spatnem hrobe, je potreba nevolit socialisty a podvodniky. Je uplne jasne, ze kdyby klesla spotreba ropy v automobilove doprave (nejprve osobni), vykompenzuji si prozrane staty propad prijmu jinde.
S predchozim bodem souvisi i to, ze socialisticka Evropa a do jiste miry i socialisticke Spojene staty cpou penize do hloupych ekologickych dotaci, jak jim to radi velke korporace, ktere pak ty dotace samy sezerou. Tady se potvrzuje, ze takovy Bursik udela pro ekologii vic skody nez sto Temelinu. To ale neznamena, ze ekologie je podvod. Je to stejne, jako kdybys mluvil s lecitelem a nasledne prohlasil medicinu za podvod.
To nic nemeni na tom, ze paleni drahocene suroviny, jako je ropa, ve mestech mezi domy, kde po chodnicich chodi lide, je hloupost. Navic ropu kupujeme od statu, ktere podporovat nechceme.
Dale je potreba si uvedomit, ze cena ropy nebude stejna, jako je dnes, a je treba se na to pripravit. Zasoby jsou omezene a poptavka ekonomicky silici Asie roste raketove. Za nase ceske nebo evropske penize si budeme moci koupit cim dal mensi podil ropy na trhu, protoze nase konkurenceschopnost klesa. Za par let uz na nas Cinani drit nebudou.
Pokud nedava elektromobil dnes ekonomicky smysl pro ceskeho obcana, tak by si ten obcan mohl aspon uvedomit tyto souvislosti a mohl by pochopit, ze se tu hraje o to, jestli i dalsi generace budou moct svobodne cestovat autem. Protoze pokud nedojde k zasadnimu pokroku, tak to proste mozne nebude. Vsechny, ktere se o ten pokrok verohodne snazi, je treba ocenit - a to se stalo.
Hlupaci a snobove, kteri tu dnes vykrikuji, ze evropske elektroauto roku ma dojezd jen 160km, by se pred 135 lety vysmivali Benzovi, ze jeho auto smrdi, je poruchove a vydava hluk. Jizdu autem by povazovali za saskarnu nedustojnou ctihodneho obcana. Auta kdysi jezdila na benzin, ktery se tezko shanel, kupoval se v lahvich v lekarnach a "smrdel". Kun jezdil ma travu a seno, kterych bylo vsude dost.
Chapu, ze vetsina lidi si jako dalsi auto koupi diesel nebo benzin, ale nechapu, ze nejen ze nemate radost, ze se pracuje na tom, aby se autem dalo jezdit i pote, co podstatne zdrazi ropa. Dokonce se vam to nelibi. To je mirne receno kratkozrake.
S predchozim bodem souvisi i to, ze socialisticka Evropa a do jiste miry i socialisticke Spojene staty cpou penize do hloupych ekologickych dotaci, jak jim to radi velke korporace, ktere pak ty dotace samy sezerou. Tady se potvrzuje, ze takovy Bursik udela pro ekologii vic skody nez sto Temelinu. To ale neznamena, ze ekologie je podvod. Je to stejne, jako kdybys mluvil s lecitelem a nasledne prohlasil medicinu za podvod.
To nic nemeni na tom, ze paleni drahocene suroviny, jako je ropa, ve mestech mezi domy, kde po chodnicich chodi lide, je hloupost. Navic ropu kupujeme od statu, ktere podporovat nechceme.
Dale je potreba si uvedomit, ze cena ropy nebude stejna, jako je dnes, a je treba se na to pripravit. Zasoby jsou omezene a poptavka ekonomicky silici Asie roste raketove. Za nase ceske nebo evropske penize si budeme moci koupit cim dal mensi podil ropy na trhu, protoze nase konkurenceschopnost klesa. Za par let uz na nas Cinani drit nebudou.
Pokud nedava elektromobil dnes ekonomicky smysl pro ceskeho obcana, tak by si ten obcan mohl aspon uvedomit tyto souvislosti a mohl by pochopit, ze se tu hraje o to, jestli i dalsi generace budou moct svobodne cestovat autem. Protoze pokud nedojde k zasadnimu pokroku, tak to proste mozne nebude. Vsechny, ktere se o ten pokrok verohodne snazi, je treba ocenit - a to se stalo.
Hlupaci a snobove, kteri tu dnes vykrikuji, ze evropske elektroauto roku ma dojezd jen 160km, by se pred 135 lety vysmivali Benzovi, ze jeho auto smrdi, je poruchove a vydava hluk. Jizdu autem by povazovali za saskarnu nedustojnou ctihodneho obcana. Auta kdysi jezdila na benzin, ktery se tezko shanel, kupoval se v lahvich v lekarnach a "smrdel". Kun jezdil ma travu a seno, kterych bylo vsude dost.
Chapu, ze vetsina lidi si jako dalsi auto koupi diesel nebo benzin, ale nechapu, ze nejen ze nemate radost, ze se pracuje na tom, aby se autem dalo jezdit i pote, co podstatne zdrazi ropa. Dokonce se vam to nelibi. To je mirne receno kratkozrake.
Svůj realisticko-střzlivě-skeptický názor na elektromobily resp. na jeho současné technické možnosti v porovnání s auty se spalovacími motory, jsem již několikrát komentoval. V diskusi zaznělo tolik názorů, že nemá moc cenu do ní bez něčeho nového vstupovat.
Jen mě zajímá, kolik z těch nadšených obhájců bude ochotno si toho levňounkého, praktického, mrštného a rychlého krasavce skutečně koupit.
Jen mě zajímá, kolik z těch nadšených obhájců bude ochotno si toho levňounkého, praktického, mrštného a rychlého krasavce skutečně koupit.
Produkce na pristi rok uz je vyprodana >😁
To jo, to jsem četl, ale je to fakt pravda ? Taky jsem četl, že jeden výrobní závod vyrobí 150000 ks a druhý 50000 ks ročně. No nevím, nevím, to je vlastně 200000 pacientů.
Já jsem se ale ptal, jestli bude někdo z nadšených obhájců ochoten si ho doopravdy koupit.
Já jsem se ale ptal, jestli bude někdo z nadšených obhájců ochoten si ho doopravdy koupit.
Diskusia sa nám krásne rozbehla a opäť raz nám tu ukázala inteligenciu niektorých diskutérov. 😉 Ale aspoň je na čom sa smiať.
Zosumarizujme si to. Anketu E-COTY by mal podľa jej vlastných pravidiel a zásad hodnotenia vyhrať automobil, ktorý bude pre čo najširšiu verejnosť jednoducho povedané, to najlepšie. Teda napríklad aj toľko tu zmieňovaná "Value for money" by iste nemala hrať posledné husle.
Takže aj napriek tomu, že možno toto auto bude svojím spôsobom prelomové a technologicky je to aj absolútne prvý sériovo vyrábaný a predávaný elektromobil na svete, nič to nemení na skutočnosti, že táto anketa je o niečom inom.
Preto buďte opatrný zdieľať iný názor ako je výsledok tohto ročníka, pretože inak vám hrozí, že podaktorí tunajší diskutéri vás (po tom čo im dôjdu argumenty) jednoducho začnú považovať za menejcenného ***a, ktorý je zatiaľ stále len hlupučký študent bez inteligencie a skúseností. Ale povedzme si pravdu. Kto z nich by si v skutočnosti toto auto v konečnom dôsledku aj reálne kúpil? Keď ten dojazd 160 km v "prenádhernom" kabáte za 30 000 € je predsa vážne "neodolateľný"...
E-COTY 2011 - :no: :no: :no😒br />
// Ešte by som doplnil k tomu dizajnu. Nissan si je veľmi blízky k Renaultu. Mohli by sa teda aspoň priučiť, že aj elektromobil ide navrhnúť tak, aby vyzeral skvelo: [odkaz] - v tomto prípade ešte zvýšiť kilometrový dojazd, mať po ruke (na čerpačkách, pri diaľniciach, atď) ešte tak vybudovanú aspoň akú-takú infraštruktúru dobíjacích staníc a proti výsledku by som nemal najmenšej výtky...
Zosumarizujme si to. Anketu E-COTY by mal podľa jej vlastných pravidiel a zásad hodnotenia vyhrať automobil, ktorý bude pre čo najširšiu verejnosť jednoducho povedané, to najlepšie. Teda napríklad aj toľko tu zmieňovaná "Value for money" by iste nemala hrať posledné husle.
Takže aj napriek tomu, že možno toto auto bude svojím spôsobom prelomové a technologicky je to aj absolútne prvý sériovo vyrábaný a predávaný elektromobil na svete, nič to nemení na skutočnosti, že táto anketa je o niečom inom.
Preto buďte opatrný zdieľať iný názor ako je výsledok tohto ročníka, pretože inak vám hrozí, že podaktorí tunajší diskutéri vás (po tom čo im dôjdu argumenty) jednoducho začnú považovať za menejcenného ***a, ktorý je zatiaľ stále len hlupučký študent bez inteligencie a skúseností. Ale povedzme si pravdu. Kto z nich by si v skutočnosti toto auto v konečnom dôsledku aj reálne kúpil? Keď ten dojazd 160 km v "prenádhernom" kabáte za 30 000 € je predsa vážne "neodolateľný"...
E-COTY 2011 - :no: :no: :no😒br />
// Ešte by som doplnil k tomu dizajnu. Nissan si je veľmi blízky k Renaultu. Mohli by sa teda aspoň priučiť, že aj elektromobil ide navrhnúť tak, aby vyzeral skvelo: [odkaz] - v tomto prípade ešte zvýšiť kilometrový dojazd, mať po ruke (na čerpačkách, pri diaľniciach, atď) ešte tak vybudovanú aspoň akú-takú infraštruktúru dobíjacích staníc a proti výsledku by som nemal najmenšej výtky...
Stále sa omieľaš v tom istom, cena a dojazd. Za hlúpeho ťa považujú, lebo obidve veci ti už boli vysvetlené, no napriek tomu sa správaš ako decko a mleš si svoje :-!
Vyhrať mala asi oktávia combi tdi...dojazd milón kilometrov, kufor ako kráva a value for money v podobe koberčekov zdarma od predajcu.
...
(nič proti oktávii)
Vyhrať mala asi oktávia combi tdi...dojazd milón kilometrov, kufor ako kráva a value for money v podobe koberčekov zdarma od predajcu.
...
(nič proti oktávii)
No ak mňa niekto považuje za hlúpeho kvôli tomu, že podľa mňa sú dojazd a cena dosť podstatné veci, tak potom mi je ľúto tých, pre ktorých to nič neznamená. Ty, stelesnená dospelosť. :yes:
Si hlúpy, lebo nedokážeš pochopiť, čo sa ti tu viacerí snažia vysvetliť. Zatiaľ máš problém zo základným pochopením textu. Našťastie, ako si všímam, nikto sa nesnaží nič ti iba naznačovať, písať medzi riadkami ani používať humor, nadsádzku, či iné tunajšie finesy. V profile máš síce vek 24 rokov, ale správaš sa jak decko, bez ohľadu na to, koľkokrát sa voči tomu ohradíš.
No vidíš, dôjdu argumenty a keď už jeden nevie "kudy kam", tak začne urážať. Nuž, aj to svedčí o tom, ktorý z nás je tu ten inteligentnejší a ktorý z nás je tu naozaj to decko, že? 😄
A mne tu vôbec nevysvetľujú "viacerí" nejaké hovadiny, ktoré máš pravdu tak nejak "nepochopím", pretože každý normálne a zdravo uvažujúci človek mi jednoducho dá za pravdu. Mňa sa to u nejakej hovadine snažíš presvedčiť (marne) len ty a ešte jeden tebe podobný. A keďže debata s vami nemá konca kraja a ja mám tiež svoju hrdosť a urážky od nejakého pseud😲dborníka, ktorý len anonymne vystupuje na internete, počúvať vážne nemusím (aj keď ste smiešny, to ano), tak si prosím ťa nevšímaj mojich komentárov. Reaguj na niekoho iného, ale na mňa nereaguj ak ti robí problém to robiť bez urážania.
A mimochodom vieš jak to hovoril Forrest Gump: "Pro hlupáka, každej hloupej..." 😉
A mne tu vôbec nevysvetľujú "viacerí" nejaké hovadiny, ktoré máš pravdu tak nejak "nepochopím", pretože každý normálne a zdravo uvažujúci človek mi jednoducho dá za pravdu. Mňa sa to u nejakej hovadine snažíš presvedčiť (marne) len ty a ešte jeden tebe podobný. A keďže debata s vami nemá konca kraja a ja mám tiež svoju hrdosť a urážky od nejakého pseud😲dborníka, ktorý len anonymne vystupuje na internete, počúvať vážne nemusím (aj keď ste smiešny, to ano), tak si prosím ťa nevšímaj mojich komentárov. Reaguj na niekoho iného, ale na mňa nereaguj ak ti robí problém to robiť bez urážania.
A mimochodom vieš jak to hovoril Forrest Gump: "Pro hlupáka, každej hloupej..." 😉
Podle poroty soutěže Car of the Year (COTY) zvítězil Nissan Leaf díky tomu, že je to první masově využitelný elektromobil. Lze ho prostorem i výkonem v srovnávat s vozy nižší střední třídy.
TAK MI TEDA REKNI S JAKYM VOZEM SE MUZE SROVNAVAT???
CO TO JE ZA BLUD ?
Dit ta pastika neni ani v realnem provozu ozkousena zima -10 topeni na plno na silnici 10 cm snehu a jed po meste s timhle .........
TAK MI TEDA REKNI S JAKYM VOZEM SE MUZE SROVNAVAT???
CO TO JE ZA BLUD ?
Dit ta pastika neni ani v realnem provozu ozkousena zima -10 topeni na plno na silnici 10 cm snehu a jed po meste s timhle .........
to proto se me zas jeho model po case zacal prodavat >😁 mohli by takovou soutez poradat kazdej mesic, a pokazde vybrat nejaky model co uz mam udelanej a prodavam ho >😒]
takze priste at je to Camaro SS, natom delam ted
takze priste at je to Camaro SS, natom delam ted
Stejně se těším na okamžik, až se tato obludná elektrovlna převalí a ukáže se holá pravda - totiž že stále neexistují cenově dostupné baterie, které by elektromobilu zajistili podobný dojezd jako benzín a nafta a už vůbec ne se srovnatelnou hmotností a nároky na prostor. A pokud se nestane zázrak, neobjeví se ani za deset ba ani za dvacet let. Jedno opravdu nemůžu pochopit - že vedení EU dělá maximum pro to, aby zlikvidovalo evropský automobilový průmysl, který na tomto kontinentně přímo či nepřímo živí miliony lidí. Začalo to zpřísňováním limitů škodlivin ve výfukových plynech - proti tomu jistě nelze nic namítat. Kam až to ale dojde - k Euru 10? Už současné motory jsou tak čisté, že ve městě pracují skoro jako pračka vzduchu. Když pánové v Bruselu zjistili, že dál už limity škodlivin vlastně ani nelze snižovat, tak vytáhli absurdní strašák CO2. Ale jen na auta - co třeba zaoceánské lodě, na které vůbec žádníé emisní normy neexistují? Přitom 30 takovýchto lodí vyprodukuje tolik emisí, jako statisíce aut! A co letadla? Nechají je taky přestavět na elektřinu? A co stáda hospodářských zvířat? Každé p....í o sto šest, takže je zakážeme? Tato opatření EU bych ještě mohl pochopit, kdyby si svůj automobilový průmysl stejným způsobem omezovali všichni, ale tak tomu vůbec není. My v Evropě si budeme svá auta takto ku..vit a mezi tím se každý rok uvádějí do provozu miliony nových aut v Číně, Rusku, Indii atd., které ještě nemají často ani katalyzátory, natož aby snižovaly objem vypouštěného CO2! Pak je ovšem celá snaha EU o ekologičtější vozy v globálním měřítku úplně směšná, protože pro naši planetu to prakticky nemá vůbec žádný efekt, zato evropský autoprůmysl to pomalu likviduje. Chce tu snad někdo BMW řady 3 nebo MB C s tříválcem dopovaným turbem? Asi těžko, ale na takovýchto projektech teď v BMW a MB pracují....
COTY svým letošním ročníkem ztratila jakýkoliv kredit. Každý rok jsem na její hlasování napjatě čekal, ale letošní výsledek je plivnutí do obličeje všem příznivcům skutečných aut. Elektromobily se totiž již brzy dočkají podobného osudu, jako wankelův motor. Ano, v roce 1967 vyhrálo COTY NSU RO80, ale na jeho osudu to nic nezměnilo. Jen bylo třeba pár let, než se pravda ukázala. A to auto bylo alespoň hezké. Pravda o elektromobilech se taky brzy ukáže, ale letos za toto budoucí poznání nespravedlivě zaplatila zcela nevinná Alfa Giulietta.
Řečeno slovy klasika, ekoteroristi a byrokrati všech zemí, vyližte si ....!
COTY svým letošním ročníkem ztratila jakýkoliv kredit. Každý rok jsem na její hlasování napjatě čekal, ale letošní výsledek je plivnutí do obličeje všem příznivcům skutečných aut. Elektromobily se totiž již brzy dočkají podobného osudu, jako wankelův motor. Ano, v roce 1967 vyhrálo COTY NSU RO80, ale na jeho osudu to nic nezměnilo. Jen bylo třeba pár let, než se pravda ukázala. A to auto bylo alespoň hezké. Pravda o elektromobilech se taky brzy ukáže, ale letos za toto budoucí poznání nespravedlivě zaplatila zcela nevinná Alfa Giulietta.
Řečeno slovy klasika, ekoteroristi a byrokrati všech zemí, vyližte si ....!
:yes😒br />
Len by som doplnil. Elektromobily by nemali riešiť otázku ako uskladniť energiu, ale skôr ako ju vyrobiť. Potom by sa už dalo o nich uvažovať. Voziť baterky bude vždy nedostatočné riešenie!
Len by som doplnil. Elektromobily by nemali riešiť otázku ako uskladniť energiu, ale skôr ako ju vyrobiť. Potom by sa už dalo o nich uvažovať. Voziť baterky bude vždy nedostatočné riešenie!
Měly by tedy, podle tebe, ostatní auta také řešit, jak vyrobit energii? Vždyť si ji s sebou také vozí jen uskladněnou, byť v chemické podobě. To vás už dnes ve školách neučí? Každému rovným dílem, tedy z benziňáku vyhodit nádrž s šedesáti litry benzinu... a kde jsme? U koňských potahů, maximálně...
:no:
:no:
Ale rozdieľ je v tom, že na uskladnenie benzínu alebo nafty ti stačí jedna nádoba. A navyše je veľmi jednoduché a dnes už veľmi technicky prepracované ako zmeniť benzín, alebo naftu na kinetickú energiu. Preto sú také účinné.
Problém je, že na uskladnenie elektrickej energie ti nestačí len nejaká nádoba, ale potrebuješ ťažké a technologicky náročné akumulátory, ktoré aj napriek tomu nie sú schopné konkurovať bežnej nafte alebo benzínu.
Je toto ťažké pochopiť? Si myslím, že na to nie je treba ani tú školu... :no:
Problém je, že na uskladnenie elektrickej energie ti nestačí len nejaká nádoba, ale potrebuješ ťažké a technologicky náročné akumulátory, ktoré aj napriek tomu nie sú schopné konkurovať bežnej nafte alebo benzínu.
Je toto ťažké pochopiť? Si myslím, že na to nie je treba ani tú školu... :no:
Ne, rozdíl v tom žádný není. Pořád potřebuješ nějakým způsobem uskladnit energii pro ujetí nějaké vzdálenosti. Jen si to ohýbáš, jak se ti hodí, což mě ale tady vůbec nepřekvapuje. A když dojdou skutečné argumenty...
"Ne, rozdíl v tom žádný není. Pořád potřebuješ nějakým způsobem uskladnit energii pro ujetí nějaké vzdálenosti."
- to ale JE ten rozdieľ. Uskladniť v bežnom aute naftu, ktorá vyrobí energiu na prejdenie 1 000 km možné je (konkrétne dajme tomu Passat BM). Uskladniť toľko elektrickej energie možné nie je. Nie je na to jednoducho technológia. A to čo je, je nedostatočné a veľmi drahé. Preto to nedokáže konkurovať spaľovacím alebo vznetovým motorom.
Ide toto napísať ešte jednoduchšie, tak, aby to nebol problém pochopiť? Ľudia, vy si tu už zo mňa strieľate?
- to ale JE ten rozdieľ. Uskladniť v bežnom aute naftu, ktorá vyrobí energiu na prejdenie 1 000 km možné je (konkrétne dajme tomu Passat BM). Uskladniť toľko elektrickej energie možné nie je. Nie je na to jednoducho technológia. A to čo je, je nedostatočné a veľmi drahé. Preto to nedokáže konkurovať spaľovacím alebo vznetovým motorom.
Ide toto napísať ešte jednoduchšie, tak, aby to nebol problém pochopiť? Ľudia, vy si tu už zo mňa strieľate?
Ale ony jsou technologie i na tohle... Jen zatím ne dostatečně prověřené a tedy by jejich nasazení bylo velmi riskantní. Nezkoušej se hádat o elektromobilech s někým, koho pár let živily.
Ale proč to vlastně lidem jako ty vysvětlujeme, když odmítáte přijmout tu první a základní skutečnost: Elektromobil dnes nikdo NECHCE jako plnohodnotnou náhradu všech aut! Až vám to v palicích konečně přecvakne, dejte vědět. Do té doby se radši diskusí zdržím...
Ale proč to vlastně lidem jako ty vysvětlujeme, když odmítáte přijmout tu první a základní skutečnost: Elektromobil dnes nikdo NECHCE jako plnohodnotnou náhradu všech aut! Až vám to v palicích konečně přecvakne, dejte vědět. Do té doby se radši diskusí zdržím...
Komu nie je zhora dané... Škoda námahy. Niekto má proste predstavu, že auto s iným pohonom, čo nemá aspoň také parametre ako benzín alebo nafta nie je auto, a nevysvetlíš mu to....
Pletieš si hrušky s jablkami. Ja som nikdy netvrdil, že auto s iným pohonom ako benzín/nafta nie je auto. Ukáž mi, kde som to napísal.
Ja tvrdím, že elektromobil nie je schopný benzínu/nafte konkurovať. Ťažké pochopiť? Vyvráť mi to rozumným a logickým argumentom a dám ti za pravdu. No je to ale presne ako píšeš, komu nie je zhora dané... Škoda námahy. 😉
Ja tvrdím, že elektromobil nie je schopný benzínu/nafte konkurovať. Ťažké pochopiť? Vyvráť mi to rozumným a logickým argumentom a dám ti za pravdu. No je to ale presne ako píšeš, komu nie je zhora dané... Škoda námahy. 😉
Tak zaprvé, nie si tu sám v opozícii proti elektromobilu. Netvrdím, že ty si napísal práve oné tvrdenie. Nechytaj ma za slovíčka.
Za druhé, čo sa snažím vysvetliť, prečo si stále každý myslí, že elektromobil má konkurovať benzínu/nafte, alebo ich dokonca nahradiť? Kde to kto píše? Tvrdím to tu ja, Michal Polan, gld alebo hocikto iný? Naopak, tvrdím, že má doplniť klasický vozový park - konkurovať môže do úrovne mestského auta. Jeho nevýhoda je na dlhé trasy - nemá dostatočný dojazd. Výhoda vo výrazne nižšej hlučnosti a nulových emisiách počas - ideál do mesta. Toto by už konečne mali odporcovia pochopiť - ale vy sa podaktorí ani nenamáhate, len meliete svoje.
A že je elektromobil drahý? Tak si spočítaj, o koľko jeho cena klesla od doby vzniku Tesly (i keď je tu veľký rozdiel v určení auta aj stavbe a výkonnosti systému). Koľko stáli autá v raných dobách automobilizmu - kto si dovolil kúpiť auto vtedy a kto dnes?
Klasické spaľovacie motory a vlastne celé pohonné systémy sa vyvíjajú viac ako storočie, s obrovskou podporou a investíciami - elektrický pohon v porovnaní s tým vpodstate stagnoval. A teraz čakáš, že toto dlhé hluché obdobie elektrický pohon dobehne (v kontexte s dobou) zo dňa na deň?
Namiesto urážania sa by to chcelo trochu sa zamyslieť nad vecou a uvažovať, kým niečo napíšeš.
Za druhé, čo sa snažím vysvetliť, prečo si stále každý myslí, že elektromobil má konkurovať benzínu/nafte, alebo ich dokonca nahradiť? Kde to kto píše? Tvrdím to tu ja, Michal Polan, gld alebo hocikto iný? Naopak, tvrdím, že má doplniť klasický vozový park - konkurovať môže do úrovne mestského auta. Jeho nevýhoda je na dlhé trasy - nemá dostatočný dojazd. Výhoda vo výrazne nižšej hlučnosti a nulových emisiách počas - ideál do mesta. Toto by už konečne mali odporcovia pochopiť - ale vy sa podaktorí ani nenamáhate, len meliete svoje.
A že je elektromobil drahý? Tak si spočítaj, o koľko jeho cena klesla od doby vzniku Tesly (i keď je tu veľký rozdiel v určení auta aj stavbe a výkonnosti systému). Koľko stáli autá v raných dobách automobilizmu - kto si dovolil kúpiť auto vtedy a kto dnes?
Klasické spaľovacie motory a vlastne celé pohonné systémy sa vyvíjajú viac ako storočie, s obrovskou podporou a investíciami - elektrický pohon v porovnaní s tým vpodstate stagnoval. A teraz čakáš, že toto dlhé hluché obdobie elektrický pohon dobehne (v kontexte s dobou) zo dňa na deň?
Namiesto urážania sa by to chcelo trochu sa zamyslieť nad vecou a uvažovať, kým niečo napíšeš.
Je to smutný, ale máš naprostou pravdu 😒 Melouni (navenek zelení, uvnitř rudí) se ujímají vlády víc a víc a tohle je jen jedna z vlaštovek.
Panejo, to se tu urodilo hlupáků, to není možné.
Nedochází nikomu, že Leaf není řešením pro planetu, ale pro přelidněná a auty přeplněná města, kde se už nedá ani dýchat? Jednou týdně jezdím do Prahy na tréninky a je to utrpení. Město šedivé, špinavé, když je inverze, schované za šedivou clonou kouře. Napadne sníh a do druhého dne je z něj černá masa hnusu.
V globálním měřítku emise aut dosahují jednoho procenta CO2, o ostatním ani nemluvím. V lokálním měřítku velkého města, plného stísněných ulic, vysokých a ještě vyšších domů (mimochodem, parádní bariéry proti rozptýlení emisí) tvoří auta 80% všech škodlivin, protože je nevypouští sto metrů do výše jako tovární komíny, ale dvacet čísel nad zemí.
Vy všichni, kdo pořád jen nadáváte, jeďte do Japonska. Jeďte a užijte si tam pár týdnů, abyste pochopili, proč vznikly první hybridy, proč Japonci tolik bojují za elektřinu v autech, proč tam diesely mají mizivý podíl a nebýt hloupé Evropy, nikdy by je snad ani Japonci nezačali dělat.
Takže řečeno také slovy klasika: Hlupáci všech zemí, vyližte si...!
Nedochází nikomu, že Leaf není řešením pro planetu, ale pro přelidněná a auty přeplněná města, kde se už nedá ani dýchat? Jednou týdně jezdím do Prahy na tréninky a je to utrpení. Město šedivé, špinavé, když je inverze, schované za šedivou clonou kouře. Napadne sníh a do druhého dne je z něj černá masa hnusu.
V globálním měřítku emise aut dosahují jednoho procenta CO2, o ostatním ani nemluvím. V lokálním měřítku velkého města, plného stísněných ulic, vysokých a ještě vyšších domů (mimochodem, parádní bariéry proti rozptýlení emisí) tvoří auta 80% všech škodlivin, protože je nevypouští sto metrů do výše jako tovární komíny, ale dvacet čísel nad zemí.
Vy všichni, kdo pořád jen nadáváte, jeďte do Japonska. Jeďte a užijte si tam pár týdnů, abyste pochopili, proč vznikly první hybridy, proč Japonci tolik bojují za elektřinu v autech, proč tam diesely mají mizivý podíl a nebýt hloupé Evropy, nikdy by je snad ani Japonci nezačali dělat.
Takže řečeno také slovy klasika: Hlupáci všech zemí, vyližte si...!
Já neřikám, že by se elektromobily a hybridy neměly vyrábět, ale absolutně nesouhlasím s tím, že Leaf je nejlepší nový auto, který se v současnosti vyrábí.
To ale ani nikdo netvrdí. Ani COTY, ani já, ani nikdo z diskutujících.
Ale práveže ano. E-COTY to tým že ho zvolili tvrdí a o to tu ide... Nech sa Leaf pokojne vyrába. Nech je jeho myšlienka akokoľvek pekná a Boh daj, nech mu to aj výjde. Ale E-COTY Leafu? Ocenenie v Európe, kde sa momentálne vyrába veľa veľa ďalších áut, ktoré sú jednoduche lepšie a toto ocenenie by si zaslúžili viac?
Trefné.
A teraz si vezmi, že po toľkých vysvetľovaniach ma požiada zino, aby rozumným a logickým argumentom vyvrátil fakt, že elektromobil nedokáže konkurovať benzínu a nafte. No čo by si mu na to povedal...
A teraz si vezmi, že po toľkých vysvetľovaniach ma požiada zino, aby rozumným a logickým argumentom vyvrátil fakt, že elektromobil nedokáže konkurovať benzínu a nafte. No čo by si mu na to povedal...
Problém je, že ta banda hlupáků nikdy netvrdila, že snaha Leafu je špatná. Alebo že smog vo veľkomestách nie je problém. To všetci dobre vieme. A ver mi, že tvoje skúsenosti so smogoch z Prahy sú veľmi slabé. Praha má oproti takému Pekingu, Istanbulu ešte horský vzduch...
Tá banda hlupáků len nesúhlasí s tým, že toto auto dostalo ocenenie E-COTY. Pretože keby sa dodržiavali všetky prioritné oblasti hodnotenia na ktorom si E-COTY zakladá a prezentuje, tak jednoducho by to muselo vyhrať iné auto. To je všetko.
Tá banda hlupáků len nesúhlasí s tým, že toto auto dostalo ocenenie E-COTY. Pretože keby sa dodržiavali všetky prioritné oblasti hodnotenia na ktorom si E-COTY zakladá a prezentuje, tak jednoducho by to muselo vyhrať iné auto. To je všetko.
To potvrdzuje iba ak toto 😒br />
29.11. 13:08 zino Leaf je na Európske auto roka tak nejak príliš Ázijské... Nie zlé, ale ja mám asi iný vkus...
Ale ďalšie vyjadrenia už veľmi nie😒br /> 29.11. 14😁5 zino Ale tu je otázka, prečo absolútne nepekný Leaf.
29.11. 15:26 zino Ok, máš pravdu, moja chyba. Hybrid to nie je, ale to nič nemení na skutočnosti, že to stále stojí za ... za nič.
29.11. 19:43 zino Pretože automobil s dojazdom 160 km zatiaľ moc reálne využiteľný teda nie je. A navyše je v tejto kategórii drahý. Príliš drahý na to aby niekto vyhodil 30 000 € za auto, ktoré ho odvezie maximálne 160 km po jednom 7-8 hodinovom nabíjaní.
29.11. 19:43 zino Musím súhlasiť. Keby to auto aspoň pekné bolo
29.11. 14:27 zino dojazd 160 km... :no:
29.11. 22:15 zino Inak, keby si aj Leafa kúpiť mohol, nekúpil by si ho. Povedzme si to rovno.
29.11. 15:12 zino Techniccal innovation = 160 km dojazd => neistota pri každom nasadnutí do auta s úmyslom niekam vyraziť...
atď...
Plus štýl študáka, ktorý to vie najlepšie, lebo zrovna on také auto nevyužije. Čítaš vôbec niekedy tie texty po sebe?
29.11. 13:08 zino Leaf je na Európske auto roka tak nejak príliš Ázijské... Nie zlé, ale ja mám asi iný vkus...
Ale ďalšie vyjadrenia už veľmi nie😒br /> 29.11. 14😁5 zino Ale tu je otázka, prečo absolútne nepekný Leaf.
29.11. 15:26 zino Ok, máš pravdu, moja chyba. Hybrid to nie je, ale to nič nemení na skutočnosti, že to stále stojí za ... za nič.
29.11. 19:43 zino Pretože automobil s dojazdom 160 km zatiaľ moc reálne využiteľný teda nie je. A navyše je v tejto kategórii drahý. Príliš drahý na to aby niekto vyhodil 30 000 € za auto, ktoré ho odvezie maximálne 160 km po jednom 7-8 hodinovom nabíjaní.
29.11. 19:43 zino Musím súhlasiť. Keby to auto aspoň pekné bolo
29.11. 14:27 zino dojazd 160 km... :no:
29.11. 22:15 zino Inak, keby si aj Leafa kúpiť mohol, nekúpil by si ho. Povedzme si to rovno.
29.11. 15:12 zino Techniccal innovation = 160 km dojazd => neistota pri každom nasadnutí do auta s úmyslom niekam vyraziť...
atď...
Plus štýl študáka, ktorý to vie najlepšie, lebo zrovna on také auto nevyužije. Čítaš vôbec niekedy tie texty po sebe?
No a teraz si to pekne prečítaj. Plus všetky ostatné príspevky odo mňa. A budem sa zasa opakovať😒br />
"Problém je, že ta banda hlupáků nikdy netvrdila, že snaha Leafu je špatná. Alebo že smog vo veľkomestách nie je problém. To všetci dobre vieme."
a ďalej: "Tá banda hlupáků len nesúhlasí s tým, že toto auto dostalo ocenenie E-COTY." - a to potvrdzujú tie moje príspevky, ktoré si si dal tú námahu, sám si ich vypísal a spravil teraz zo seba nechtiac...
Budem ťa citovať: "Čítaš vôbec niekedy tie texty po sebe?" 😉
A len tak mimochodom, som presvedčený, že prevažná väčšina tu normálnych ľudí so mnou súhlasí s každým slovom z toho, čo si tu odo mňa citoval. :yes:
"Problém je, že ta banda hlupáků nikdy netvrdila, že snaha Leafu je špatná. Alebo že smog vo veľkomestách nie je problém. To všetci dobre vieme."
a ďalej: "Tá banda hlupáků len nesúhlasí s tým, že toto auto dostalo ocenenie E-COTY." - a to potvrdzujú tie moje príspevky, ktoré si si dal tú námahu, sám si ich vypísal a spravil teraz zo seba nechtiac...
Budem ťa citovať: "Čítaš vôbec niekedy tie texty po sebe?" 😉
A len tak mimochodom, som presvedčený, že prevažná väčšina tu normálnych ľudí so mnou súhlasí s každým slovom z toho, čo si tu odo mňa citoval. :yes:
tonny.p2
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tleskám webmasterovi, jak povedeně nám ten server vytunil! :no: :no: :no:
Abych shrnul zdejší plodnou diskusi - nikdo zde netvrdí, že by Leaf neměl právo na existenci, skandální je pouze to, že ho zvolili jako evropské Auto roku. Pokud by v rámci této ankety existovala speciální sekce elektrosamohybů, bylo by jeho vítězství asi zasloužené, ale dát jej před normální auta je holý nesmysl zřejmě způsobený současnou eko-psychózou a politickými tlaky. Skutečným vítězem je bezesporu Giulietta, jako nejúspěšnější normálně použitelné auto.