Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volvo S60: První fotografie

195 komentářů

coolio
Opráskli Éčko 😄
Tak bola nádhera. Ale toto je čo? Zo sebavedomej tváre conceptu zostala subtílna tvár sériového modelu. :no:
kuko
naozaj si veril, že ten koncept pojde bez zmien do výroby? 😉
Ale vôbec nie. Ale neveril som tomu, že charakter jeho pohľadu zmenia zo sebavedomého k nejakému vystrašenému. ;-\
kuko
tak ten koncept bol hodne futuristický, toto je priblíženie k XC60, uvidíme ako to nakoniec dopadne
iudex
Aj podla mna to je jasné dizajnové nadviazanie na XC60. A mne to nevadí, naopak, je to logický krok po úspechu XC60ky.
Klaudius
Vy už ste chorí, ľudia, k čomu to preboha je, keď majú autá naprieč celým portfóliom ten istý ksicht? Vyplýva mi z toho len nuda a nedostatok invencie tvorcov. Každé Volvo by mohlo byť iné, a zostať Volvom, potom by to o niečom bolo.
Zdá sa, Akoby Volvo nejak začínalo strácať image prémiovosti...
iudex
Chorý síce som, ale je to respiračné ochorenie horných dýchacích ciest. 😉 Ja som nepísal, ze je to dobré, iba ze mi to velmi nevadí, pretoze dizajn XC60ky povazujem za vydarený, IMHO v triede ovela vydarenejsí ako napr. X3 ci GLK a preto sa mi vidí logické, ze Volvo nasleduje úspech XC60. BTW Audi ci BMW to robí rovnako a sú celkom úspesní...
Klaudius
Si si istý, že Volvo stále patrí k prémii ako BMW, Audi alebo Mercedes? Mne zaváňa skôr subprémiovo, prípadne supermainstreamovo s prémiovým akcentom. 😉 Neviem si predstaviť, že by niekto kolísal, či kúpi BMW alebo Volvo, švéd je proste, o malý ťažko definovateľný kúsok, ale predsa len nižšie.
iudex
No ak sa vrátim k spomínanej XC60, tak je to plne komplementárny tovar (vrátane image) s X3, GLK ci Q5 a trhové správanie ludí ukazuje, ze je to tak (obdobne i medzi automobilovými servermi ci casopismi, ktoré skoro vsetky robili porovnania v rámci horeuvedených a nie iných áut). Nedá sa to ale povedat en bloc, musís zvazovat konkrétnu triedu a model.
Klaudius
Neviem prečo, ale vedľa XC60 mi skôr pasuje Touareg ako Q7. Je to možno ba subjektívny pocit, určite sa na túto tému nechcem hádať, prakticky o nič nejde.
Vasut74
Myslis k BMW a MB ? Co tam dela prevleceny VW netusim 😉

Jinak s tim kouskem niz souhlasim ... to ovsem nemeni nic na tom, ze to jsou povedena auta
Klaudius
Ja tiež Volvo nijak neponižujem, rozhodne to nie je bežný mainstream. Iba k tej "čistokrvnej" prémii mi taký nejaký imaginárny chĺpok proste chýba...
Ronault.
Právě bych řekl, že spousta lidí by se mezi nima rozhodovalo. Chceš luxusní auto, ale nechceš vypadat jako mafián v BMW, kolotočář v M-B (majitelé prominou, ale jsou to takové společenské předsudky), takže zkusíš Audi a nebo Volvo, které má u nás moc dobrou image.
Klaudius
Tak u vás máte teda podivné predsudky...
Ronault.
Myslím, že jsou i u vás a nejen tam. 😉 Minulý režim dělá svoje.
Klaudius
Tak to sa hlboko mýliš, pokiaľ u vás ešte vládne dogma rokov minulých, my žijeme pokrokovo a predsudky nechávame iným... >😁
kuko
tak tak, na Slovensku súdruh premiér už vytvoril sociálny štát a je len kročik od dosiahnutia komunistickej spoločnosti :yes: >😒]
Klaudius
>😁
kuko
Hmm, bál jsem se trošku, jestli se jim povede navázat na mimořádně povedenou první generaci, a jestli to bude v tomhle stylu, nebojím se říct že ano.

Drobnost - poslední kousky byly vyrobeny samozřejmě v 09, v článku je malý překlep 2004.

Možná si mohli odpustit fake hliníkové lemy v prostoru mlhovek, i na současné XC70 to působí docela kolotočgangstastyle.

Svažující se střecha moc nadějí na pohodlné služebky ve čtyřech do Paříže sice neslibuje, ale vážně, viděl z vás někdo S60 někdy plně obsazenou? Já možná jednou. Tím to nechci zlehčovat, samozřejmě to bude při porovnání s konkurencí handicap.

A abych dal za pravdu i rapperovi nahoře - ty malá hranatá svetlě vedle hlavních mi taky něco připomínají 😉 neměl to už někdy i Saab? 😄
KANKUNEN
Paráda, místo vzadu bych neřešil. Na mistra světa ve vožení vzduchu nemá stejně žádné auto. Nejvíce se jezdí vzadu tak ve Felicii.
kuko
kdo si to auto bude kupovat bude zrejmě sedět za volantem, že, takže jak si to zařídí ti vzadu mu může být šumák >😒]
modus ponens
To je sice pekny samospasitelny argument 😉, ale akosi plati pre kazde auto... >😒]
T613
Místa vzadu bych řešil, přeci jen si sedan kupuji právě i kvůli této možnosti. Tam tak narvu dítě do desíti let. Ale je to holt moóóóda mít zadní dveře na rychlé vyvětrání auta. 😐
V každém případě se z Volva stává beztvaré "něco". Nemá to nápad, nemá to šmrnc. Zlatý Bangle!
Klaudius
Jednoznačne v tejto triede by miesta vzadu mali byť minimálne tak pohodlné a priestranné ako tie vpredu. V tejto disciplíne(teda ak porovnávam priestor vpredu a vzadu) je majstrom Superb, hoci sa tvári tak trochu ako "medzitriedne" auto.
Mimochodom, s tým dieťaťom do 10 rokov si sa (opäť) sekol. Pretože tam možno nevojde, treba si uvedomiť, že deti do 150 cm výšky musia sedieť v autosedačkách, a tým pádom majú ešte väčšie priestorové nároky ako dospelá osoba. Preto argument typu "miesta vzadu sú malé, že uspokoja max. potreby detí" nemá reálny podklad. Z toho vyplýva, že malý priestor na zadných sedadlách je na dve veci: na nič, a na howno, pretože ho dokáže využiť len malé percento pasažierov - s výškou tak do 170.

Čo sa dizajnu týka, plne s Tebou súhlasím, nebyť ako-tak zaujímavého predku (tiež nie práve ukážka originality), zbytok by mohol byť vlastne čokoľvek - nuda a šeď, splývajúca s davom. Ešte dúfam, že v sériovom modeli za žiadnych okolností v interiéri nebude ten vysvietený čínsky cirkus, čo je na obrázkoch...
kuko
Priestor na zadných sedadlách je podla mňa preceňovanou veličinou. Keď máš deti, preferuješ kombíka. Tam ano, tam je to potom podstatné. U sedanov strednej triedy, detto prémioviek málokedy nájdu využitie. C-Klasse, 3er, A4 (asi skor ta predchádzajúca, táto nová je už celkom velká) sú deklasované mainstreamovými autami čo sa týka priestorovej ponuky. Myslím, že si to páni vo Volve určite spočítali a tento element v rozhodování potenciálnych zákazníkov asi nehrá prvé husle. Ťažko sa niekto (teda vlastne možno by som o niektorých vedel) bude rozhodovať medzi Superbom a S60.

A keď sa vám v S60 bude zdať stále vzadu málo miesta, nafasujete Oktávku Tour TDI a jeden výlet do Paríža na otočku vám otvorí nové dimenzie vnímania priestoru >😒]
iudex
Súhlas. Priestor vzadu je podstatný, ale iba pri soférskych limuzínach, kde séf sedí vpravo vzadu a pri rodinných autách, kde vzadu sedia deti. Prvý prípad spadá o dve kategórie vyssie a druhý prípad riesi kombík. Ak si clovek sadne vzadu do M-B CLS, co sa blízi dĺzkou piatim metrom, musí byt zhrozený nad vyuzitím priestoru. Ale na to sú urcené iné autá. S60 sa zaradí do ligy áut, ktoré presvedcia vzhladom, nie úzitkovostou. Pre mna je momentálne ten priestor vzadu relevantný, preto sedany hodnotím len cisto z vizuálnej stránky.
kuko
ja som sice v sedane zhodou okolností skončil, ale okrem vačšej reprezentatívnosti oproti kombi nevidím žiadny plus
Klaudius
Ani ho nemôžeš vidieť, keď ho nemá...
Kedysi to bola aspoň vyššia tuhosť karosérie sedanu voči kombi, ale dnes už to neplatí.
kuko
tak pre niekoho kombi je moc rodinné, chce mať skor niečo švihácké
white label
Kombi je praktické a kupé je "švihácké", na co jsou ve střední třídě sedany, ve kterých se vzadu nedá ani normálně sedět, taky úplně přesně nevím... 😉 >😒]
T613
nezapomeň na kombikupé od >😒]
white label
...o sedanech v nižší střední raděj ani nemluvě...(díky za připomenutí se) >😒]

Kombikupé, případně dokonce kupékombi (podobně jako 4/5dveř. kupé) existuje pouze jako pojem marketingu... 😉
kuko
to se mýlíš!

je to termín běžně užívaný odbornou veřejností napříč celou Evropou, podobně jako supermainstream :-! >😒]
Klaudius
Chceš povedať, že napríklad toto auto nie je dosť švihácke...
[odkaz]
alebo toto😒br /> [odkaz]
a čo tak toto?
[odkaz]
Vasut74
F-ko 😉
white label
Tak Ferrari v kombíku je spíš švihlé, než švihácké... 😉
Ronault.
SUV od Porsche taky, ale co už naděláme. Je to prostě po Š.Š.
white label
Nene..., SUV, od Porsche je spíš "švihácké", aspoň to "švihákovo" určitě... >😁
T613
Já osobně prostor vzadu využívám poměrně často, což byl taky důvod proč jsem nešel do ničeho z VW group.
Kombíka potřebuješ tak maximálně na děcko 3-4let, na něco odrostlejšího je zcela zbytečné, ale u tohoto Volva nemáš na výběr. Představa dítěte nad deset let vzadu je prostě úděsná a považoval bych to za týrání.
white label
Asi myslíš "do" 3-4 let, tedy od narození do..., ne ve věku 3-4 roky...?

P.S. ...nemyslím si, že zrovna pro VW group jsou problémy s místem vzadu nějak typické, až na vyjímky jako G.IV/O.I...
T613
jo do 3-4let 😉
ach ty výjimky.. jsem mohl mít doma krásnou Boru >😁
kuko
ale kolik lidí podobně jako ty zadní místa využíva skutečně často? Já teda kromě psa, je využiju tak 4-5 krát do roka. Ok, u mně je místa i v rámci třídy požehnaně, ale stejně se vetšinou dozadu usadí dámy, že.

Já právě preferuji kombíka (klidně s menším prostorem vzadu) pro zavazadelník. Nemusí se tam narvat rovnou dvě ledničky s mrazákem, ale ta manipulace v sedanu je vždy komplikovanější.
white label
Píšeš: "...ale stejně se vetšinou dozadu usadí dámy, že."
Ty musíš být ale ukrutný "gentleman"...
😉 >😒]
kuko
právě naopak, já se rád nechám vozit, ale drahé polovičky se rádi zašijou aby nás mohli pomlouvat a krom toho ještě líp vidí na tachometr a mohou cepovat >😒]
T613
Ano většinou se tam usadí dámy, a já znám samé vysoké chlape. A já nerad rozlámané holky >😁
element5
A tatro, na co jsou ti vysoké holky? Dorovnáváš si s nimi vlastní nízké "ego?" >😒] (Vzpomínám a narážím na tvůj dávný příspěvek, kde jsi tvrdil, že jsi vzrůstem po matce, bojovnici pro boj ve vysoké trávě. >😁 )
T613
já jsem vyrostl navzdory své matce >😁
kuko
proč prosím tě pouštíš cizí chlapi so své káry? to tam kolem železného srdce republiky nemáte dost stopařek? >😒]
T613
a kdo říká, že vepředu jezdí chlapi? 😉 >😁
Klaudius
Takže vpredu vozíš milenku, a vzadu ženu s kamarátkou, prípadne svokrou... >😁
T613
a všechny tři jsou bisexuální >😁
Klaudius
Kámo, ty musíš mať teda riadne mokré sny, aj cez deň ti sliny tečú... >😁
T613
to víš, na rozdíl od tebe mi manželka ještě nesype brom do kafe jak tobě >😁
white label
Ty snad i dobře víš o čem píšeš, nebo to jen tak vypadá...? :😉 >😒]
white label
...takže si skvěle rozumíte... 😉 >😒]
kuko
a to by se právě šiknul ten kobmík s dlouhou a pravidelnou "ložnou" plochou :-!
T613
leda, že by byla široká jak korba v Transitu >😁
kuko
asi by sis měl skouknout pár "instruktážních" filmů abys pochopil, že když se chce, tak se dá :-!
T613
já už jsem starší člověk, mě na rychlosklopky už neužije >😁
Ronault.
Jak tak přemýšlím o tvé výšce, tak tenhle příspěvek od Tebe dost dobře chápu >😒] >😁
white label
Bora je vlastně G4, který jsem jako vyjímku přímo uvedl, navíc má ještě proti G4 méně místa nad hlavou, takže zrovna u ní s tebou souhlasím na 100%...
kuko
Bora byla i můj favorit v sedanech nižší střední v té době, doteď je to krasavice, třeba v té zelené metle :yes😒br />
Vlastně i Variant z GIV byl fešák, jo kde jsou ty časy >😒]
white label
Variant byl pěknější právě z té Bory, ale to místo na sezení vzadu bylo opravdu "tragické" (stejně jako u OI)...
Co jiného se ale dalo čekat, když dali u G4 na velikost vozu G3 rozměr kol z Passatu...
kuko
to jsem nikdy nepochopil u toho Variantu, proč některé mají čumák z Bory a jiné z GURU? Dělalo se něco v Mexiku a něco v Evropé nebo jak to vlastně bylo?
white label
V Mexiku ne, ale byla to "další" varianta bez větších nákladů, navíc Golf4 var. měl mít malinko lidovější akcent, než "luxusnější" Bora, která měla zpravidla vyšší výbavu i cenu. Např. k nám a do většiny bývalé vých. Evropy se vozil v kombíku oficiálně pouze Golf4...
kuko
hmm, zajímavé :yes:
T613
kdybys nesouhlasil tak bych tě šoupnul do hate-listu! 😉 >😒]
white label
To bych ti ale okamžitě "vrátil"... >😁
kuko
o čem se to tam zase bavíte? já nic nevidím, asi si vás budu muset na chvíli vypnout v hate-listu >😒]
Klaudius
Naučil si sa od mišiaka?
Ten ma najprv sprdával cez SZ, že čo do neho stále rýpem, a aby som skrotol, a vzápätí si ma dal do hate-listu, asi aby som mu to nevrátil... >😁 >😁 >😁
kuko
nevidím čo píšeš, určite zase táraš prečo Ceeda a nie Oktávku, zbytočne sa namáhaš, všetci ste na hate-liste, aj sám seba som si tam dal! :-!
white label
Ty si takový *, *, *, *, *, *....

P.S. ... klid, jen zkouším, jestli mě máš taky na hatelistu... >😒] >😁
Klaudius
Skús mu napísať, prečo Octaviu a nie C5, na to sa chytí... >😁
kuko
lalalala, to je krásny deň, lalalalala

čo, niekto niečo? nič, lalalallla :-!
Klaudius
Obdivuhodný flegmatizmus... >😁
white label
Ne nic, jen nám konečně napiš, jak je to teda s tou C5 vs. O2... >😁

P.S. Nevím jak "krásně" je teď u vás, ale tady chčije už od oběda...
😲
kuko
no jo Morava, tady v Praze je blaze :-!

jinak C5 bych si nekupoval, jednoho Citrona už doma mám, a ještě by mě někdo podezříval, že jsem Citroenista >😒]

Krom toho za tu cenu bych už měl i nového Saaba a byl bych poloviční drzek, alias subdrzek :-!
Klaudius
Omyl. Zadné sedadlá sú podceňované a obchádzané, akoby tí, čo sedia vzadu, boli menejcenní. Majú spravidla menej ergonomický tvar, horšie bočné vedenie, prakticky žiadne možnosti nastavovania, býva tu málo priestoru pre nohy a často aj pre hlavu. V prípade, že sú tam iba preto "aby nejaké boli", by na občasné núdzové zvezenie potom stačila aj drevená lavica, nie?
Inak všimni si, v koľkých "manažérskych" autách je na zadnom sedadle primontovaná detská autosedačka. Aj tí manažéri, čo si tieto vozy kupujú ako služobáky, sú len ľudia, majú rodiny a deti, ktoré vozia.

Inak rozhodovanie sa medzi Superbom a hoci Volvom vidím ako vcelku reálne, nakoniec prečo nie? Superbu image pomaly stúpa, u Volva je skôr klesajúca tendencia. Navyše Škoda dnes dokáže ponúknuť aj zodpovedajúcu výbavu.

Inak ako otec 3 detí nepreferujem kombíky, ale MPV. Kombíky voči iným klasickým karosériám ponúkajú len väčší a dostupnejší kufor, inak nič. V bežnom aute pripútať dieťa do sedačky znamená niekedy dosť namáhavé gymnastické cvičenie. Kdežto v MPV je to na krajných sedadlách hračka, a aj na tom strednom sa to vpohode dá, keďže MPV vozia "viac vzduchu nad hlavou" a nemusím tam byť zohnutý jak skrčenec.
Nehľadiac teda na to, že s 3 sedačkami je už na šírku problém u väčšiny áut. 😉
kuko
Otázka stojí, kolko z tých manažérov s detskými sedačkami v Apoštolovi (ano, tiež to vídam často) malo na výber - máloktorá firma je tak velkorysá, aby ti dovolila výber auta úplne podla tvojich predstáv. Možno by potom S-Mac a Espace bol celkom rozšíreným služobákom >😒] Takže rodinky ano, ale vačšinou sedia vzadu deti, a kým nemáš extrémne výškovo vyvinutého teenagera, miesto ti stačí. Okrem toho práve mainstream myslím problém s miestom nemá, skor prémia.

MPV je pre rodinu ideálne. Ale keď teraz chcú všetci športové vlastnosti, + aby to bol zároveň afroud, + sa to musí podobať na Ferrari...

Škoda/Volvo súhlas, bohužial (teda pre Volvo). Škodovka je neskutočný kontrast voči Seatu v rámci koncernu. Ako to v prvom prípade funguje, a v tom druhom nie a nie nájsť tú správnu cestu...

U mňa je budúcnosť v znamenú súboja kombi/MPV. Prvé sa mi viac páči, druhé apeluje na moju racionalitu (zatial neúspešne).
element5
K Seatu: Náhodou si myslím, že správnou cestu našel, teď má Exceo a za pár let bude na lince dotažené z Kvasin vyrábět Superio. Víš kolik prostředků ušetří na vývoji? 😉
Klaudius
Našiel správnu cestu, ako sa dostať zo sračiek. Ale cestu ako ďalej nemá. Vyrábať zamaskované staršie modely sesterských značiek, to je perspektíva tak pre Turecko, Afriku a podobné regióny.
kuko
>😁

tak to jsem zvědavý, jak se pak poperou s Roomstrem >😒]
Klaudius
Brnkačka, možno bude konečne Roomster vyzerať trochu lepšie... 😉
Klaudius
Ver tomu, že ak raz vezmeš MPV, tak (kým budeš voziť rodinu) na iné auto už ani nepomyslíš(môj prípad). Na veľkorysý priestor, vzdušnosť a pohodlie sa veľmi rýchle a veľmi ľahko zvyká.
Že MPV nemá príliš "rýchly" podvozok, v zákrutách sa nakláňa, a má celkovo slabšiu dynamiku ako napríklad kombi? Nezaujímavé - aj s MPV s pomerne slabým motorom často uberám plyn za podstatne športovejšími a silnejšími vozmi. Svižná a plynulá jazda v našich podmienkach nie je ani tak vecou techniky auta, ako vecou schopností vodiča. 😉
kuko
tak mne športovnosť hovorí asi tolko ako aztécke písmo, toto ja nevyžadujem. Preferujme pohodlie. Kombíky sa mi proste viac páčia a okrem toho Saab žiadne MPV nevyrába >😒]
Klaudius
Ešteže Saab nie je jediné auto.
Kamoš mi prednedávnom spomínal, ako si jeho sestra vyberala auto. Chcela niečo malé, aby sa s tým dobre jazdilo po meste a parkovalo, ale veľké, aby v tom bolo veľa miesta a veľký kufor.
Po zhodnotení priestoru, pohodlia a najmä výhľadu u mnohých zástupcov malých áut (P207, Clio a Fabia v kombiverzii, Megane, P308, Golf, Astra a cee´d taktiež ako kombi, a Octavia a Exeo ako bonus) sa vrhla na MPV, keďže autá typu Caddy, Berlingo a spol. zavrhla kvôli image úžitkových vozov. Po vyskúšaní S-Maxu, Touranu, Zafiry a Scenica sa rozhodla pre posledného menovaného, pričom ho aj posledného skúšala, k čomu ju presvedčil až brat, proste počula, že Renault nebrať, lebo sa sype.
Takže teraz čaká, kým jej ho dovezú, Grand s najmenším dieslom v 5-miestnej verzii, proste bola z neho unesená. Síce veľké jak krava (čo pôvodne nechcela), ale pohodlné, veľké okná, veľa miesta, všade samý šuplík...
Ja sa jej nedivím. 😉 Akurát to zrovna manažérske ato nie je. 😄
kuko
dnes ráno ho obdivovala akurát aj moja manželka, išlo vedla nás, nový Grand v striebornej metle, bola z neho unesené. Osobne sa mi páči viac predchádzajúca hranatá verzia, ale ani tento nebol špatný. Určite by bol kanditátom keď budem kupovať niečo malé obratné do mesta >😒]
Klaudius
Lacnejšie už nekúpiš. Ale upozorňujem, nemá 4x4 ani DSG... ;-\
white label
Fakt to nemá ani jedno..., potom je to ovšem: i "zadarmo drahé"...
😉 >😒]
kuko
zatial to nehorí, okrem toho to aj tak asi bude nejaká jazdenka.

Ale psst! Manželka nezistí že to nemá 4x4 ani DSG, tak nie aby ste jej to vykecali >😒]
Klaudius
Fungl nový Rodius 4x4 za 20 litrov. Nechceš? Dopredaj. Posledné kusy na Slovensku.
white label
Nestraš..., co když pak otevřu garáž a ...uvidím sám sebe... 8-s >😁
Klaudius
No, tak nebyť tej spotreby a diskutabilnej spoľahlivosti, tak teoreticky nemá konkurenciu.
Miesta jak v autobuse, takže dovolenka s celou famíliou je gombička, s náhonom na všetky kolesá sa dostaneš prakticky všade a v zime s všetkým s predným či zadným náhonom iba smeješ... 😉
white label
Přesně tak, pokud není vzadu pohodlné místo pro aspoň průměrně vzrostlého dospělého člověka, pak jsou tam dveře v podstatě spíš na "ozdobu". To pak může být raději mnohem pěknější a pevnější kupé, navíc ubude práce s mytím prostoru okolo zadního páru dveří...Sedan má být sedan a kupé zase kupé, ale co by člověk čekal v době běžných protimluvů jako "čtyřdveřové kupé", což je tohle auto (do značné míry) vlastně taky, podobně jako jeho předchůdce...
Sorry ale neda mi to, ako mozes hodnotit nieco co je len koncept, a aj ked to je len koncept ked sa dobre pozries je to tvarovane tak ze tam je clekom dost miesta a finalnu verziu vidime zvonka z vnutra to moze byt inak ak teda si nemyslis ze interier nezmenisa budu tam take sedacky a na kazdy model budu odlievat sklo na palubovku 😄
T613
očividně máme diametrálně odlišný názor na to, co je dostatek místa vzadu.
Shelby
Subjektivny nazor- nepodareny korejsky vtip
Johnnn
Kdyby jen korejec... Mě boužel přijde spíš jako složenina MB E a Insignie. Na to, že jde o prémiovku, mohli zachovat svébytnější design.
Tuky
Je opravdu čas předat Volvo do čínských rukou, tohle je fakt asie. Sbohem staré Volvo.. 😢
Vasut74
Pekne - ta bocni linka je povedena a bude zarucovat to ze kdyz otevru dvere tak uvidim proc bych se v tom mel citit bezpecne (coz je jedna z veci, ktera me bavi na soucasnych Volvech).

Souhlasim s tim,z e ty stribrne ramecky kolem mlhovek jsou trosku ala Kocka ale stale to nema na diody pro denni sviceni ...

A svetla ala E-cko ? Nene jsou to svetla ala XC60

Takze sem s fotkama interieru, moznostmi vybavy a cenikem
kuko
ty diody taky moc nemusím, ale tohle rámování plastovým hliníkem se nám rozmáha jako mor

na interiér jsem taky celkem zvědavý, hlavně jestli zůstanou věrni čudlikové extáze >😒]
Emel
Já hlavně doufám, že ten terminál potrubní pošty na přístrojovce v sériovém autě nebude. Z venku to vypadá hezky, už se těším na kombík.
element5
No vidíš, já bych si tam ten tubus přál, ale očekávat interiér z tohoto konceptu v sériovém autě by bylo bláhové... Viděl jsem dokument kde popisovali výrobu křišťálové konzole na středovém panelu a obávám se, že v sérii je jí nemožné technicky zvládnout. ;-\
kuko
neboj, Číňani vyrobí všechno :-! >😒]
element5
Pravda. Ostatně čínskou konspirací se celá tahle diskuze přímo hemží. Vlastně nevím, jestli se mi zobrazují stejné fotky jako ostatním... 😲
element5
Koncept sice v sérii malinko ztuctovatěl, ale i tak to bude nejhezčí auto třídy. :yes:
kuko
uf, jsem se lekl že napíšeš Mistr Elegance střední třídy >😁
element5
Když už, tak: Volvo S60 "Miss Elegance" >😁
Klaudius
A čo tak "Majster Elegancie prémiového supermainstreamu strednej triedy"? 😉
kuko
krátke, jasné, výstižné :yes:
Klaudius
A to som ešte nedodal položku o nadčasovosti dizajnu, prívetivosti tvarov a globálnom európsko-čínskom akcente. 😉
zlysoused
že už jím do toho začali kecat číňani. Žeby už bylo Volvo prodané? >😁
>😁 Jeho dizajn robil ALEX CHAN. Žeby Číňan? 😲
T613
[odkaz]
[odkaz]
kuko
alespoň že to není Jackie Chan >😒]
Klaudius
Možno jeho syn... >😁
KANKUNEN
Tak se mi zdá, že by tady polovička lidí, chtěli volvo ala rakev, tak jako to bylo kdysi. Jenže svět se jaksi vyvíjí a design Volva taky. Ti kecálci, vyznavači starých tvarů Jagu, Sabu a Volva si nakonec koupí stejně něco, kde dají největší slevu. Naštěstí je šance, že tradiční značka přitáhne díky modernímu kabátku nové a hlavně skutečné zákazníky.
Emel
U Jaguaru je to jasné, ten byl zaměřený na již téměř neexistující "britskou aristokracii". U Volva to tak jednoduché není, tradičních zákazníků vyznávajících čistě geometrické tvary bylo podle mě poměrně dost. U Saabu je potřeba doufat, že přežije.
kuko
Tak tak, vždy je otázka jak na nový směr zareagují zákazníci. Mně se vývoj u všech výše uvedených značek pozdává, na rozdíl od třeba BMW. To že s prodeji je to přesně opačně je už druhá věc...
KANKUNEN
Dá se souhlasit, ale Volvo včas reaguje, než těch vyznavačů kriticky ubude.
GTI
Dneska si dám dvojitého panáka. Na volvo :yes: Sakra... svět se mění, ještě před pár lety definovalo Volvo samo sebe jako uhrančivou nezničitelnou krabici... a dnes, dnes, jak koukám patří Volvo k nejstylovejším automobilkám, s produkcí nikoliv vzdálenou od inspirace někde na pomezí fantastických replikantů jednadvacátého století, s produkcí z níž na všechny světové strany prýští potence, utaženost, dokonalý silniční posaz, sportovní šmrnc a samozřejmě nedbalá elegance.

Nová šedesátka (bravo bravo bravo), no to je predátor večírků, kde namísto ledových kostek v "šampíčku" cinkají v koňakové číši diamanty velké jako... Ritz.

Popravdě můžeme již dnes konstatovat, že VOLVO se stává evropským designovým esem. Tvář alias gesicht, česky prostě - ksicht, je dokonalá. Až zvířecká sveřepost, až omamný pohled kobry z vočí do vočí. Prolisy na přední kapotě usazují vůz k silnici, naštěstí boční A okenka zůstala jednodílná, zrcátka jsou kde mají být... no, první snímek je potvrzením velké trefy.

Rozměrově to bude Volvo jistě držet při zemi, přesně v intencích MB-C či BMW 3. Tahle auta se nekupují pro převážení šesti manažerů z Prahy do Paříže, tohle je klasická střední prémiovka - auto, v němž se můžeš na semaforech stylově rozvalovat za volantem. A pokud občas někoho někam povezeš vzadu (vzadu sedaj z dospělých jen panáci) dá se to přežít.

No... tak nyní jak ho spasovat s konkurencí? Je to k neuvěření, ale Volvo našlo v nové šedesátce odpověď na konfiguračně bezchybnou německou prémiovou trojku. Potěšitelné je to o to více, že na to Volvo nešlo přes ty legendární krabice, ale přes emoce. V tomhle tedy ve střední třídě vyfouklo Jaguaru potenciální parketu. Fakt žasnu.

A to nevíme zatím takřka nic o vnitřku. Kdo zná vnitřky Volv ví, že ty jsou dělané s vysokou estetikou. Nejinak tomu samozřejmě bude u nové šedesátky. V tomhle na Volvo nedosáhne nyní nikdo. Popravdě musíme ovšem uznat, že například BMW to má s vnitřky neskutečně těžší, musí kloubit sportovní drajv s vysokým komfortem, luxusem a to je zadání vlastně nesplnitelné... Ne nadarmo majitelé bavoráků (tedy ti, co mají současně i vkus) oceňují ve Volvech například tu fantastickou "překližku".

A co technika? No, dépět na biturbu je nyní sametově dravčí, ovšem co dále? Musíme čekat a doufat, že ta krásná karoserie bude i náležitě technicky vybavena.

Dnes velmi okouzleně - BRAVOLVO :yes:
kuko
zapoměl jsi krátkou poznámku jak to Volvo umí a Saab ne jak to děláváš 😉
GTI
Ty se snad domníváš, že v posledních deseti letech saab světu ukázal jak se mají dělat auta? Zapomeň na bazarové sny a pokus sa na ta auta (při diskuzi) podívat očima reality. Saab je nyní automobilka, která má jeden model, který se dá koupit (tedy doufám) přitom ten model jsme zatím viděli jen na snímku. Na automobilku orientovanou na masovou výrobu je to dost málo. Nebo ne? Saab je legenda zejména sedmdesátých let. To ostatní, zejména současnost, to je jen na držení palců. V realitě je Volvo o fatální kus dále. Někdy mi připadáš, jak zdejší předseda kniplteamu - fotku 9-3 nad pelestí, svět je daleko, maminka namaže chleba a... saab je nejlepší na světě... 8-s 😉
Beaumont.
ŘÍDIL jsi někdy 9-5 Aero (končící generaci)? A novou 9-5 už jsme mnozí viděli i naživo...

Jinak nic proti Volvu, taková C70 je pro mě pořád špička mezi kupé-kabriolety a nová S60 vypadá řekněme celkem slibně, uvidíme interiér a naživo.
GTI
Řídíl a najezdil jsem v něm i na sedadle spolujezdce poměrně dost kilomterů. Vždyť nahoře také píši, že saab má dnes prakticky jedno koujpitelné auto.
kuko
brouku jsi se nějak rozčertil, koukám že ti ten Saab leží v žaludku 😉

najdi mi jeden příspěvek, kde tvrdím že Saab je nejlepší a máš u mně večeři v restauraci podle vlastního výběru :-! předsedo

😉
GTI
Nerozčetiljsem se a saab mi neleží v žaluku neboť na srdci. Já nahoře reaguju na tvé notorické nedůvodné adorování. Na tu večeři můžeme, třebo do toho Imperialu k Pohlreichovi.
kuko
K Pohlreichovi bych klidně zašel, v Imperialu jsem od té doby co ho přestavěli (a to už nějaký pátek je) nebyl. Předtím jsem směl i do kuchyně 😉

Nevšiml jsem si že bych tady adoroval Saaba. Krom toho Volvo mám rád ve stejné míře, ale holt když si člověk musí vybrat...
lowkick
ANO, snad jen...no Audi umi interiery take vyborne :yes: Rekneme, ze mam moznost dost casto porovnavat nejnovejsi interiery/palubky Volvo a Audi...no a Audi na mne pusobi vyrazne lepe. Je to subjektivni nazor vychazejici z toho, ze uprednostim esteticky "chlad" pred "teplem" a vzdy hlinik pred "preklizkou" 😄 Proste Volvo je v interieru konzervativnejsi. 😉
white label
Tak tady to..., jsem snad napsal přímo já... :yes: 😉
GTI
Souhlas. AUDI je uvnitř superprecizní, technicistní, dotažený.
Ji/Ri
Audi je Audi - o tom žádná. Je opravdu dokonalá.
Ji/Ri
Musíš s Volvem žíti, nejenom v něm býti.... 😉 Audi tě usadí, Volvo tě pohladí. Dej si šanci poznat Vikinga :-!
GTI
😄 To jsi napsal tuze pěkně :yes:
Ji/Ri
Cudně koukám do země a nohou nesměle šoupám .... ooooooo sám velký mistr, znamenající ve světě našeho automobilismu to, co Zdeněk Pohlreich v gastru.... :yes: :yes: :yes:
kuko
no Pohlreich zjevně nemá vědomí, kdo je králem třídy, jaký kombík jediný spadá pod supermainstream, čím by měl jezdit správny kuchařských drzek >😒]
GTI
Evidentně meleš z hladu, skoč si k Pohreichovi na dobrej oběd (bude ti tam chutnat) a potom si vyzkoušej Superba. Tyhle pokusy o parodie trénuj jinde. Diskuzně to má hodnotu asi na úrovni tvého nakupování saaba...
kuko
ej ty jeden parodiku, co to, žeby jsem prohráli nějakou kauzičku a máme špatnou náladu? 😉
GTI
Pomalu ale jistě se suneš mezi diskuzní vometáky. Když tak ještě napiš třeba - už to nehul či jinej blábol - to by tak tvůj diskuzní obzor mohlo věrně zarámovat :no:
kuko
Už to nehul 😉
white label
To si "složil" sám, nebo si to někde opsal..., ale pravdu! 😉

P.S. "Neboj", i Audi umí "pohladit" a Volvo "usadit"..., když se jim dá opravdu šance... 😄
Ji/Ri
Přišly mi soudit dvě krásné sudičky, čím budeš jezdit vrabčáku maličký...? Když budeš kočky chtít na káru balit, musíš si vydělat na značku Audi. Když budeš chtít potom utíkat k domovu, spočineš okem svým za rohem na Volvu. 😉 ....Nejednou uslyšíš v zádech hlas: FIGHT!!! Na pomoc přispěchá snad Label WHITE!?! Přijdou i chvíle kdy ouzko bude ti, bojuj pak ve jménu, ve jménu GTI... 😉
GTI
Básník... to tady ještě scházelo... 😄 :yes:
white label
Jen místo "vrabčáku", bych dal přítomnější "brabčáku" (viz. zdejší nick) a rým založený na slovech "balit - Audi", by potřeboval akutně "tuning"...
Jinak pro začátek bobré, tada pominu-li ten přehnaný optimismus s mou případnou pomocí... 😉
GTI
😄 :yes:
Ji/Ri
To je tvůj jmenovec....to neřeš. A to je jiný karakter 😄 když se ti zachce nádherné freulein, musíš se vytasit s Audinou v S-line :-! to by šlo, ne? 😉
white label
Audi jo, ale (hlavně tady) raději bez toho "S-line", který jí ten "karakter" spíš kazí.., kapiš?
Holky jsem zrovna na auta zatím balit nemusel, ale klidně se o tom něco od tebe dozvím... 😉
Ji/Ri
....ok. Mimo (hlavně tady - kapim) je s-line brus diamantu. O balení košišek na kárku toho moc nevím. Jednou mi pomalovaly auto rtěnkama - byl to můj prnví oř - Hyundai Pony v krásné červené metle, spojler, 1pětka, radio Pioneer 😄 ani nevím proč, asi jsem je rozesmál 😄 když viděly na vlastní oči křížence Bruce Willise a Karla Gotta >😁 >😁
white label
Tak pokud vypadáš opravdu jako "plešátý Kája", ani se jim nedivím... >😁
Ji/Ri
...bledá závist... :-!
white label
No jasně..., ale už aspoň vím, proč máš místo své fotky nad nickem, raději fotku psa... >😒]
Ji/Ri
...bledá závist... to není pes, to je princezna. :-!
white label
Tak to jste docela klasická dvojka..., kráska a zvíře... >😒]
Ji/Ri
To sedí :yes: 😉
Ji/Ri
😄
Ji/Ri
To bude prda.... čížku ptáčku zeleného peří....
Ji/Ri
Kam podpis? :yes:
GTI
😄
Ji/Ri
Viděl jsem S60ku v Ženevě a byla opravdu neskutečně krásná, dynamická, elegantní a fakt až bych řekl dravě sexy. Snad sériová verze bude velmi blízko tomu krasavci v Genéve.... XC60ka byla taky skoro nezměněna oproti studii. Uvidíme.
GTI
Nahoře ty první čtyři snímky už jsou zobrazením produkční verze, mrkni na to. Považuju tuhle šedesátku za událost Evropy letošního roku.
positivemind
Naprosto souhlasím. Po uvedení faceliftu C70 jsem čekal, jak se povede.

Jen mi přijde to kabrio víc sexy. Až na ten 5 let starý interiér 😒
GTI
No jo, čas běží...
Ji/Ri
Kapku sem si doscal kaťky.....Volvo mě dostává čím dál více....Zrovna dneska jsem koukal na Vikingskou pevnost xc90.....ok, interier pravda není z nejnovějších a čudlíky úsměv vyzývají, schwedishe dsg má k dokonalosti taky daleko, ale je to křižník. Už se těším na toho kapitána Vikingů. 😄 :-! 😄
GTI
😄
Dinar
:yes: 😄 Velmi souhlasím, S60 se touhle generací stane plnohodnotným soupeřem trojek a áčtyřek, její design je aktuálně nejdál, a pokud se podaří k 2,5T benzínu a 2,4D dýzlům přihodit i nějaké solidní menší bezninové čtyřválce s turbem, pak není důvod, aby si neutrhla i nějaký výraznější tržní podíl. Tohle auto je opravdu na :yes: , a o vnitřek strach nemám, jak říkáš, tu fantastickou volví překližku, ale nejen ji, ocení každý, kdo má vkus, S60ka bude mít zcela jistě špičkový interier. 😉
GTI
😄 :yes:
Dinar, tentokrát som naozaj zvedavý na tvoj názor. Čo hovoríš na ten predok? Na ten akoby pohľad auta? Vieš, že BMW sa akoby mračí, ale tá S60 má tak nejak subtilný dizajn a zboku plastický tvar celého predku.
twistedTSD
no je to jen par fotek ale zatim vypada moc dobre :yes: ...svazujici se strecha je super...myslim ze bude moooc hezky...
webpaja
Jak to tak uz chodi, veci a lide prichazeji a odchazeji. Dodnes si kazdy vzpomene na prichod Es-sedesatky, ktera by dle dnesnich meritek mohla byt klidne vyznamenana titulem ctyrdverove kupe. Tvary krasne, stihle a sebevedome modelky podtrhovaly silne sklonene celni a zadni sloupky, nadherne detaily radici paky, krasnych sedadel jen podtrhovaly jeji pritazlivost.
Modelka jmenem Es-sedesatka I. zrala jako vino a cas ji na rozdil od konkurence nepoznamenal tolik, jak by odslouzena leta napovidala. To, ze prisel cas na predstaveni nastupkyne bzlo citi spis skrz technicke reseni a postupne zastaravajici interier.
Nastupkyne, toho jmena druha nezustava v pritazlivosti sve predchudkyne nicemu dluzna, krasne klenute boky s rozkosnymi tvary zade a zajiste vycizelovanym interierem vsak koukaji na svet pres neprilis pekne kostene bryle, ktere ji kdosi v podobe hlavnich svetel nasadil. S60-tka tim urcite neztraci charisma, jen dostala do vinku neco, s cim se musi uzivatelovo oko szivat a to jeji predchudkyne nemela.
kuko
tomu říkám AUTOEROTIKA :yes: 😉
webpaja
Teda tebe napadaji veci. K cemu jinemu smyslnemu nez k zene prirovnat auto. Paralely se najdou vzdy. 😉
kuko
no vždyť právě, já tě chválím, byl to krásný příspěvek :yes:
Dinar
Perfektně vystihnuto. 😄 :yes:
webpaja
Stacilo jen pouzit optiku konceptu, nebo nemenit styl svetel z V70/S80. Jinak se tomu da maloco vytknout! 😄
white label
Souhlas..., že byla už původní S60 v podstatě 4dveř. kupé, jsem tu psal včera... 😉
webpaja
Toho jsem si vubec nevsiml a myslel jsem si jak jsem originalni 😄 :yes:
white label
Originální si byl určitě i tak..., já řešil spíš tu negativnější stránku tohoto "jevu", spojenou s menším prostorem vzadu ... 😉
webpaja
Dozadu tchyni! A najednou je mista dost i v 911 😉
white label
Nevidím důvod "nasadit si" tchýni přímo do kabiny svého vozu...
>😒]
webpaja
Me nizsi sedany nevadi. Dnes vedle me stal Accord z 90-tych let a vypadal nejak nedomrle oproti ostatnim a kvuli delce to nebude, myslim, ze uz tehdz mel 4,7m 😉

Ja mam tchyni faktastickou 😄
white label
...najednou je fantastická...a kdo s tím začal?
Neboj, sem nechodí, tady můžeš psát na rovinu i o ní... >😒]
webpaja
Pozice tchyne je obecne vnimana asi jako pozice hospodarskeho prinosu kuny pro chov slepic. Brano tedy v obecne rovine (byt z tve reakce pod VW je jednicka vim, ze obecna rovina jako takova je irelevantni) 😉
GTI
Jestli máš fantastickou tchýni, stala se někde chyba... 😄 😉
white label
...a nejvíc to chudák odnáší, její dcera... 😉 >😒]
webpaja
Tchyni tchyniny jedine dcery bych sebekriticky posadil na kozlik u koskeho povozu 😄
webpaja
Odpoved viz vyse, je to prave ta vyjimka potvrzujici pravidlo 😉
kuko
vidíš, pája k tomu připojil trochu erotiky a hned si toho všichni všimnou >😒]
ozawasan
jestli je koupí, tak se bude jednat o nejbezpečnější a doposud nejhezčí čínské vozy..... To pak bude in mít čínskou káru ne?
acALIEN
Koncept peknej, ve finale z nej zmizi vsechno zajimave a zustane jen maska a svetlomety....skoda.
8-s 😲
Klaudius
O akom koncepte hovoríš?
Vidím, že auto má pozitívny ohlas. Ale nikomu ten nevadí ten až príliš plastický dizajn. Predok je zboku divne zaoblený, jak zaoblený kváder, auto má kopu hrán, raz oválnych, raz ostrých, bočný profil je až chaotický. Prémiový dizajn, to je síce aj provokácia, ale aj solídnosť. Proste prestíž. Myslím si, že u Volva sa stalo to čo u Jaguaru. Aby zlepšili úspech konečne, po konzervatívnom dizajn prišli zas s až príliš, extrémne výrazným dizajnom. Rozhodne vyzerá lepšie C či A4.
kuko
mně osobně to nevadí 😉

ber to tak, že keby všetci vyzerali ako C-čko nemali by sme o čom tliachať >😒]
Klaudius
Súhlas. Hoci dizajn tohto auta by som nenazval extrémne výrazným - iba mi pripadá akýsi "lacnejší", nie dosť dobrý pre prémiu. Chýba mu práve tá "solídnosť", ako si naznačil.