Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda oficiálně zahájila výrobu Superbu Combi

64 komentářů

jirin
Good Luck, na 3,6 FSI bych si taky zvyknul.
GTI
GTI
Fantasticky nakonfigurovaný vůz, a to jak ve vývojové dílně tak v hodnotovém smyslu slova. Vnitřek je přesně to, co zkušenej šofér chce - stylová, lehce luxusní, přesto sportovní přístrojovka postavená na bazi "čím míň čudlů tím víc auto". A platí to dokonale (srovnej například C5...) Vnitřek je včetně sedadel, a to i s akcentem na pendoliodní prostor na zadních sedadlech jedním slovem dokonalý. Dokonalé je na Superbu ostatně všechno. Například karoserie. Opět geniální konfigurace - střízlivý střih, pohledový komfort, evergreen na dalších deset let (konfrontuj například mondeo). Dokonalé jsou i motory, zde snad v pokleku na pravém kolenu vzdejme hold Škodě, ano, kdopak se ve středním mainstreamu může chlubit výkonem přes 250 koní? Že by Mondeo? Dokonalé jsou samozřejmě i pohony... kód 4x4, haldex čtvrté generace, všude dojedeš, všude vyjedeš. Kdo někdy zakusil v celoročním sucho-bláto-sněhovém provozu rozdíl mezi předokolkou a pohonem všech čtyř... ví o čem píši. A pak... dvojspojka, alias DSG... co více si má dospělech chlap přát?

A konečně... dokonalá je i cena. Nezbývá než se jít podívat, zda i tvé konto je natolik dokonalé, že si superba zasloužíš. Že by jediný háček v konfiguraci? Za tohle ovšem Škoda nemůže...

BRAVO ŠKODA :yes:
A ten priestor. Môžeš si v ňom nohy preložiť. :yes:
miromen
Hlavně prostor na šiřku a taky jak psaly v jednom članku že je ve předu v PUNTU!!! vic mista pro kolena než v superbu.
vic mista pro kolena než v superbu. >😁 >😁
Teda, to musí byť nejaké, nie Punto, nie Grande Punto, ani Punto Evo, ale Bassotto Punto. :-! 8-s
miromen
Hlava ti to nebere co.
IPace
na delku (pro nohy) ma Punto pro predni cestujici opravdu vice prostoru nez Superb soucasne generace, a to o cca 10cm 😄 navrch ma jak v minimalni tak maximalni delce daneho parametru
GTI
Ne nadarmo je také Punto řazeno do střední třídy. V prémiovkách, pochopitelně... 8-s >😁
Od teba som si neprečítal nič iné, čo je tak trapné, že tým pohŕda (asi) aj predsedníctvo Zlateho Ventilku.
Tak SamanAR si to teraz hodi na najblizsi strom! Garantujem Ti, ze pre nas vsetkych je nad zivot dolezite to, aby si nas predsednictvo zlateho ventilku vazilo! Ak nami zacnu pohradat, je zbytocne zit ! 😒 8-s >😁 >😁 >😁
miromen
Ja sice v superbu neseděl ale v testech je to zmiňovano a lide co v tom seděli tak to potvrzuji i na jinych forech. VW group už by konečně mělo zapracovat na těch svych vnitřnich "užovkach" a taky na těch krvavych středovych panelech obitych od kolen.
Katikakus
Muzu potvrdit - Superb ma problem se sirokym stredovym panelem, ktery zasahuje do prostoru pro pravou nohu a tlaci do kolene, to same plati o Yetim. Kdo tvrdi opak, nikdy v Superbu nesedel, nebo zamerne lze.
Slavek-TDM
Subjektivne v Superbu je min mista na prave koleno nez v Yetim. Souvisi to asi s vyskou sezeni... Bohuzel takovy je trend, a cim premiovejsi auto, tim min mista na nohy. Ucelem asi je, aby mel uzivatel kulky zmacknuty uz pri sezeni a ne az pri jizde >😁
miromen
Ta zavist mondeu je přimo do očibijici. Jsem zvědav kdy krale teto třidy přestaneš zmiňovat u vw produktu.
GTI
Klasicky to všechno špatně chápeš. Mondeo nemá co závidět, máš vskutku podivuhodné asociace... že by domácí milieu? Jde o to, jak a kam cílí automobilka svůj produkt. Já tím nahoře právě akcentuji to, že jak jde čas, pojednou se člověk probudí a zjistí, že zázraky se dějí - Superb válcuje Mondeo. Kdo z nás by tohle před pěti lety prorokoval?

No, jen si to vezmi - Superb má silnější motor, pohon 4x4, dvojspojku DSG... v jaké konfiguraci bys proti tomuhle chtěl postavit Mondeo? S jednašestkou?

P.S. Měl by ses čas od času restartovat, aby svět kolem tebe neobracel zažité stavy naruby a tys setrvával stále jednou nohou v roce 1990... totiž, mládí, Míro, lze považovat za výhodu, ovšem jen pokud mu sekunduje intelekt...
miromen
Mě se libi jak vaše argumenty směřuji teměř vždy že to od vw nabizi tohle a tohle a tohle......... a proto je lepši.
GTI
Argumenty u aut se musí koncentrovat především do techniky. Ta je nyní (zejména motorová) u Mondea velmi zdrženlivá. Samozřejmě, že k té technice se druží i ta nadstavba - design, image, prestiž. Lehkej problém je v tom, že ten Superb holt je dokonalej kombík, z hlediska image (vše jde ruku v ruce) Mondeu velmi škodí, že nestvořil nadupanou sportovní bestii, že rezignoval na šestiválec, no prostě, myslím že i ty cítíš, jak to drží při zdi.

Mondeo naproti tomu velmi drží krok v jízdě. Ovšem tohle si uvědomíš nikoliv v konfrontaci mezi Superbem a Mondeem, nýbrž v konfrontaci s těmi, kteří jsou v jízdě na spodních místech. Superb těží z poměrně velkého rozvoru,takže v jízdě je také velmi jistý. A pokud do tho zakalkuluješ Haldex, pak Mondeo nemá šanci ani v zatáčkách. Například ty se svými zkušenostmi za volantem nejsi schopen dostat na limit ani Mondeo ani Superb, obě dvě auta by tě svezla rovnou do ráje. Tedy i tohle je fantasatické, ne? My tu zcela regulerně diskutujeme o tom, jaké auto jede lépe... Škoda to prostě pod křídly VW dokonale zvládá. U MOndea je hlavní problém, že nepokořil Passata, ten Superbální konkurenční úspěch , to je jen vedlejší produkt stávajícího stavu Fordu. Podle mého je nutný akcent na posílení motorizací, překarosování (zejména tedy kombi) a zlepšení vnitřku (středního panelu), pak by to zase mohlo být takové mondeo, jak ho máme rádi - totiž v postavení evropské mainstreamové střední dvojky.
miromen
Stači my tři slova design, image, prestiž ktere jsi použil a patři pravě mondeu a ty je přiřadiš superbu no to je mazec.
GTI
Zkus ten restart... 😉 :yes:
miromen
No tak ten restart už ti nabizelo dost lidi ale tobě už nepomuže nic. Je to marne je to marne je to marne.
GTI
Dokonale.
positivemind
Tobě ta C5 nějak kvasí v žaludku. Počkat, je to divné... vždyť C5, C5 není z koncernu VW, tak jak by ti tam mohla ležet?

>😁
miromen
Ty vole byt odvařeny ze škodovky to musi byt někdo hodně nemocny.
positivemind
To zase ne, to je přehnaná reakce. Já se nestrefuji do Škody Superb, je to kvalitní a prostorné auto, já se strefuji do GTIho 😄

Ale k tématu😒br /> Škoda Superb je dobré rodinné auto. Kvalita zpracování (ačkoliv jsem v něm neseděl) bude na velice vysoké úrovni - říkají to testy, říká to veřejnost, říká to automobilka. Navíc podle OII po faceliftu musí mít nasazenou laťku hodně vysoko (tam mě zaujaly ty budíky, o kterých GTI mluví - brutální, čisté, čitelné. A ten MAXIDOT!).
Líbí se mi i další moderní detaily - skleněná střecha je super, sám ji na P407 používám dnes a denně. Jen škoda absence motoru 2.0TFSI 😒 (mně osobně to nevadí, ale některým kupcům asi bude). Rozdíl mezi 1.8 a 3.6 je moc velký.
GTI
Zkus Superba, pokud máš najetou 407 (a že ta je v zatáčkách hodně jistá) určitě tě Superb osloví i uvnitř, koneckonců ta konfigurace v P407 je na obdobné filosofii - dominantní středový panel... v tomhle je P407 jasným francouzským králem - kokpit pro chlapa. Pouze mu vytýkají to množství tlačítek na středovém panelu.
Rysguf.
A ze sa ta 407 drzi na trhu uz nejaku dobu bez vacsich zmien, spolu s Passatom 😄
Na Passat su tu uz mnohi haklivy pre tvoje vyroky, ale uz tu je dost dlho bez zmien (tusim najdlhsie zo strednej triedy) a stale je navrchole. To treba uznat. A rovnako, podivuhodne, aj 407 je tu uz roky a tiez mu to ide. To bude asi dizajnom, velmi nadcasovym (podobne ako Octavia I).
GTI
Ano.
positivemind
Jojo, 407 sedí na cestě hezky. Až mě to překvapilo, je totiž i poměrně komfortní. Ale znáš to, na autě pekelně rychle najedeš 30tisíc a už znáš jeho limity - a vzhledem k tomu, že je to kombík, na limit to auto v zatáčce dostaneš poměrně rychle.

Známý má 407 kupé - to je mi, panečku, paráda. A budí s tím i poměrně dobře pozornost, tahle auta se prostě povedla. Uvidíme, jaký bude nástupce.

Jinak k těm tlačítkům - mně osobně to ani nevadí. Jsem na to zvyklý, nevnímám to nijak negativně.

Příští auto nebude z koncernu, bude to, doufám, MB a to rovnou největší tereňák 😉
GTI
Ta tlačítka, jistě, je to o zvyku a o orientaci. K tomu tereňákovi gratulace, to je PAN tereňák 😄
positivemind
Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil. Bude nejdříve na konci příštího roku, pokud se povede v podnikání tak jak teď 😉 ale díky
GTI
[odkaz] V žaludku mi nekvasí nic. S čím bych tak měl Superba konfrontovat, se sedmičkovým bavorákem? 😄
positivemind
Bylo to ošklivé rýpání 😄 díky za odkaz, pročtu si to :yes:
GTI
:yes:
Ji/Ri
To je neskutečné z čeho ty se pose..reš... 😉 tohle se dá napsat skoro o všech autech této třídy. Jediné, co supa staví na vrchol je 4x4 - to myslím, krom Subaru (ale to je nesrovnatelné se supem) nemá nikdo. Jen c5 se pokusil s nějakým prokluzem vyzrát na sníh. Se S2 jsem jezdil a prostor na délku je famozní - na šířku, věř mi, to je bída a pro řidiče ještě větší. Sám jsem nevěřil těm řečem o tlačení do kolena, ale je to sakra pravda. Jinak interier je opravdu skvělý. Vůz je to taktéž skvělý, ale na dálku to tlačení fakt vadilo. Já osobně jsem ze supa unešený, ale pohodlí fakt chyblo. C5 je ale stejná a s 6V v ropě je brutální.....ale není 4x4. tak zatím 😉 ale štika v případě s2kombi .... to je spíše těhotná štika >😁
GTI
>😁 Nezapomínej na DSG.
Ji/Ri
Myslíš dávno skvělý geartronic? 😉
GTI
Myslím dvojspojku od Volkswagenu. DSG. To neznáš?
Ada je zase tady
..."to myslím, krom Subaru nemá nikdo"....

4 motion u Passatu ? Audi quatro? Koncern, ktery vi, co ridici potrebuji. :yes:
na novom SuperB-e som trochu jazdil, nie je to zle auto, dokonca ma berie aj designovo. Ale aby tu niekto pisal take bludy, to je nad ramec normalneho rozumu! Je to obycajne auto, ako kazde ine. Kazde ma cosi do seba...ci je to Mondeo, C5, ........
Napokon hod si konfiguratoru SuperBa s dobrou vybavou, silnym motorom a s tvojim 4X4, Haldex 4 gen. a DSG a mas cenu ako za novy BMW5/MB-E/Lexus GS atd....a porovnavat cokolvek z premie zo SuperBom, to moze len uchyl! Cely SuperB aj s s DSG moze akurat poklaknut na kolena pred akoukolvek premiou, tisko a zdvorilo ich pozdravit a vzdat uctu!

Este som nevidel ziadneho cloveka takto onanovat nad ziadnym autom a vonkoncom nie nad tym, ktore pozna len z obrazkov!

:no: :no: :no: :no:
pingi
Mohl bys mi ukázat kde seženu 190kwatový MB-E v kombi4x4 za 1,1milionu nebo kterou koliv prémiovou vyšší střední?
miromen
Superb je vyšši středni ?
Deception
Superb je mezitřídní auto stejně jako Octavia.
pingi
koukni se na co jsem reagoval 😉
Superb combi 3.6FSI 4x4,výbava Exclusive plus navigace a pár dalších hraček dá cca 1,2milionu,při nadsazenosti cen škodovky to bude řekněme těch 1,1 tak se ptám misiaka kde seženu za stejnou cenu obdobnou premiovou vyšší střední jak on psal
Beaumont.
Přestože - jak si správně všímáš - C5 má povedenější vnitřek (mimochodem má i lepší sedadla s perfektním "lomeným" opěradlem) a Mondeo je hezčí zvenku, tak bych Superb Combi určitě nezatracoval. Je to docela povedené a opravdu prostorné kombi za relativně slušnou cenu. Jasně, v Mondeu bude jízda sportovnější a v C5 pohodlnější, ale jako kompromis asi Superb nebude špatný. U mě se s Insignií dělí o čtvrté místo ve třídě (1. C5, 2. Mondeo, 3. Laguna)
Klaudius
A kde máš passátny Passat?
Beaumont.
Asi šestý, ještě se před něj vejde končící generace Subaru Legacy a možná i Accord.

Mimochodem v tom mém žebříčku chybí Croma, kterou řadím spíš do kategorie crossoverů. Kdyby měla být tady, bojovala by s C5 o prvenství.
King of rain
Nic proti osobním žebříčkům, ale Croma a první místo??Passat až šestej...???Holt jsem asi ve škole moc chyběl, když to nemohu pochopit.
Klaudius
Tomu sa hovorí odlišný rebríček hodnôt... 😉
Beaumont.
Každý máme prostě jiný vkus. Řídil jsem Cromu, Passata i C5 a zase moc nerozumím tomu, kdo a proč si kupuje Passat... 😲 Snad jedině verze se silnými benzíny, které zmíněná konkurence nemá (benzín V6 u C5 ani nepočítám), ale takových Passatů se prodá málo. Jinak jsem nezaznamenal nic, co by Passat s dieselem uměl líp než Croma, která se dá koupit mnohem levněji (pravda, musí se vyjet mimo ČR).

A C5 mi přijde jako auto úplně "jinde" (výš), ovšem taky za ceny podobnější tomu Passatu než Cromě.
Ada je zase tady
Az najezdis svuj prvni pulmilion km s pohonem 4x4 (4 motion, quatro apod) pochopis, proc... :-!
Beaumont.
Může být, ale jaký podíl v ČR prodaných Superbů a Passatů má pohon všech kol? Já to nevím, ale tipuji pod 10%.
kuko
4x4 bych tipnul, minimálně u Pašíků na víc

Co však C5 (a Laguna zanedlouho taky) proti koncernu může vytáhnout je V6 v dechtu. Jestli to nezabijou vesmírnou cenou, myslím že by se to mohlo prodávat slušně, min. doma a v Reichu kde tomuhle dekadentnímu způsobu pohonu jaksi holdují >😒]
Tak toto je skoda ako bejk :yes😒br />
Prakticke, imidzove, vykonne, krasne, jednoducho som uenseny :-!

Toto nie je fabia HTP alebo hruzamster toto je auto , paradne auto

Nie osm fanda skody ale Superb a Yeti su krasne a pekelne vyvazene auta bez slabin a ak by som mal prachy hnedzoberiem Yetiho na chatu a Superba combi k moru

:yes:
Rastieš seki, ale ešte si stále o ničom. :no: :no:
Ronault.
Zatím co ty jsi se nějak zastavil.
Ricardo
>😁 :yes:
Klaudius
Matelko je a zostane len jeden. Je už len úsmevné, že vlastné nicky teraz pripisuje kde-komu...
Nepoznam Sekiho ja som Sumi1982 :no: pako
Ricardo
Yeti je nepochybně skvělé auto a Superb Combi je zase v kontextu střední třídy velmi dobrou nabídkou :yes:
Klaudius
Ako každá súčasná škodovka má len jeden problém - podpriemerný priestor v priečnom smere. A to nie iba vzhľadom na triedu.
ozawasan
To vjíždí král a celý segment má zatajený dech. Někdo obdivem, někdo stěží překusuje jedovatou slinu, ale na tom, že tohle je nový král - nikdo nic neurve. Jeho benzínový šestiválec s pohonem 4x4 a DSG setře oponentům upachtěná čela..... No jo no - dobrá Diesel 2,0 a manuál a pohon předních- no jo no - ale stejně to bude king.....
King of rain
King sem tady já. >😁 Jj, v černý barvě to bude slušnej samec.Víš jak se to říká u nás na vsi?? >😁 >😁 >😁
ozawasan
a k tomu meeting, breefing, brainstorming....... 😉