Novinky
... se mi opravdu nelíbí. Připadá mi samoúčelné (hlavně se nějak odlišit) a nevkusné. Na elektrickém autě to jakž takž pochopím (blesky??), ale na sériové Zafiře bych to viděl opravdu nerad. Přístrojovka opět vypadá super, jak jsme si u posledních opelů už zvykli. Celkově zvenku profil a proporce velmi slušné, ještě by mě zajímaly rozměry.
Mne se ten predek libi. A ze bude i v serii je myslim docela jiste - vyjede s nim Ampera a podobnou stylizaci ma i naraznik u Insignie OPC.
I když jde o kncept jsem si jist že se na 99% koukáme na budoucá Zafira v plné kráse
Taky si myslím a proporce auta se mi hodně líbí. Opel poslední dobou nabízí auta, která jsou velmi odlišná od např. konzervativních modelů VW. Proto se asi v naší krajině velkého úspěchu nedočká, ale je fajn, že trh je o to pestřejší a určitou skupinu to osloví. Osobně jsem fanoušek nové Astry i Insgine, design je skvělý, Zafiry C nevyjímaje.
Dizajn Oplov je odlišný od VW, ale medzi sebou sa jednotlivé modely neodlišujú o nič viac ako ako tie od Volkswagenu. Insignia, Astra aj Meriva vyznávajú absolútne zhodný štýl a ten istý dizajnový jazyk. To isté ako VW, len v inej farbe.
Interiér bude asi úplne iný. Z palubky ak ostane stavba, ale neverím, že nový Opel bude bez mora tlačítiek na stredovej konzole.
[odkaz]
Podobne nápaditá je aj zadná časť - na dnešné pomery je to možno trošku divoké, ale stĺpik stredom zadného skla by sa mohol na niečom objaviť. Skôr ako tie podivné dvere na Merive.
Každopádně se s tebou shodnu v tom, že koncepce Flextreme (2007) je svižná a zdravě drzá. A že Ampera i v produkční verzi má potřebnou dravost a unikátnost. A co jsem chtěl původně říct bylo tak trochu doufání, že snad Zak nemá na kontě to, co vidíme na konceptu Zafiry, protože tady to podle mě už nefunguje. Na povrch se dere baňaté rodinné MPV, žádný drak. Původní odvaha se imho začíná nebezpečně převažovat na stranu manýry.