Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ford Focus Classic: Klasika 1,6 16V (74 kW) teď za 279.990,-Kč

Minulá generace Fordu Focus je už delší dobu v nabídce jen se dvěma motory – 1,6 Duratec nově pořídíte za 279.990,- Kč a turbodiesel 1,6 TDCi za 344.990,- Kč.
Zpět na článek
7. 3. 2011 07:33
Re: Velmi dobrá nabídka
mno já nevim, když porovnam Tour II tak si myslim, že Focus je na tom mnohem lépe, jo nemá takovej obří kufr (ale to je dáno karoserií) a interiér nepůsobí tak "honosně" jako v Touru, ale zase má neporovnatelně lepší výbavu a i motor :yes:
6. 3. 2011 19:48
Re: Velmi dobrá nabídka
Nejvetsi vyhodu Pokuse oproti Touru vidim v moznosti dieselu.
Avatar - das_autos
6. 3. 2011 08:56
Re: Velmi dobrá nabídka
Tohle je u všech automobilek stejný,akorát Focus se dělá od 2004 jako Octavia II a už má nástupce a OII ho bude mít až za dva roky.Focus v Trendu nemá nejlepší plasty,ale ze všech konkurentů s 1,6 motorama vychází nejlevněji co se výbavy týče a kdo chce kombi ať neváhá.1,6 jedou u všech podobně a maj podobný parametry.Víc s toho asi nejde vydolovat kvůli emisím.U Ceedu je šestikvalt.Nejlíp se samozřejmě jezdí s Focusem.
5. 3. 2011 23:48
Re: Velmi dobrá nabídka
možný to bylo proto, že se našli blbouni, kteří dali přes 400.000,- za Fóbii s manuální klimatizací :-)
5. 3. 2011 23:10
Re: Velmi dobrá nabídka
Hm, těžko říct, ale je fakt zajímavé, že focus , octávka se prodávaly o 150-200 tis. výše v době, kdy vstupy (mzdy, suroviny) byly nižší. Člověk až nechápe jak je to možné.
Avatar - rohYpnol
5. 3. 2011 22:52
Re: Velmi dobrá nabídka
To tu nechci polemizovat, jestli je lepší Fíkus nebo Mégane či i30 - každého volba. Jen mi přijde, že ausverkauf by mohl začínat na cca 260 tis. Když nový C4 je na ceně 275 tis (byť s 1.4 ale 70kW).
K té kvalitě - jde o můj názor. na základě čeho? Stačilo sledovat Octavii 1. Po době, kdy se vychytávala, až bylo vše "dokonalé", začala éra škrtů. Až z toho zbyla Octavia Tour. No a stačilo porovnat původní Octavie s Tourem. Na první pohled to samé. Jen cena diametrálně odlišná. Pak jsem porovnával detaily ve zpracování. Nepřímo mi to potvrdil i dealer když uznal, že Toury už nejsou to co bývala Octavia1.
Jinak taky stačí mrknout na nové vozy a porovnat se staršími. Fabia 1 - kompletně čalouněný interiér. O třídu větší Mégane nebo myslím i Ceed - odklopíš zadní sedadlo a koukáš na plech. Otevřeš kapotu, která ze spodní strany pomalu ani není lakovaná. Šetří se kde může. Nízká cena není podle mě zadarmo. Kabely jsou čím dál tenčí (a křehčí)... Auto je dnes levné - ale jen díky tomu, že to je naprostá spotřební šunka (obecně vzato).
5. 3. 2011 19:09
Re: Velmi dobrá nabídka
Tak myslím, že o takové ceně se u focusu nikomu ani nesnilo a rozhodně je to celkově lepší auto než ceed nebo I30, megane (ty mají možná lepší motory). Focus je solidní auto s výborným podvozkem i řízením, celkem pružným benzinovým motorem, nadpůrměrným kufrem. z auta je myslím výborným výhled a kabina je vzdušná (oproti např. novému focusu nebo ještě hůře nové astrě).
Docela by mě zajímalo, podle čeho se dá usoudit, že kvalita šla dolů. Podle mě byly spíše příliš vysoké marže a trochu si z nich distributoři prostě ukrojili. Když jsem před půl rokem focus kupoval, byla cena o 20.000 vyšší a prodejce málem brečel, že jsou na hranici ziskovosti a že to skoro prodávaj pod cenou a musí žádát mateřský ford, aby mu rozdíl ve faktuře doplatili. Prostě takové tanečky.
Avatar - Nerez
5. 3. 2011 17:56
Re: Velmi dobrá nabídka
Podle mě je Octavia Tour II stejně výběhový model jako Focus II Classic a Opel Astra Classic III. Příjde mi to jako slušná nabídka za ty peníze :yes:
Avatar - rohYpnol
5. 3. 2011 15:08
Re: Velmi dobrá nabídka
Podraz? Je to vcelku standardní životní cyklus produktu. Ti, co to koupili před 5 roky, mohli počkat a koupit to teď.
Navíc si nedělám iluzi, kvalita šla podle mě dolů i s cenou, Nemusí se to nutně projevit na životnosti, ale obvykle se vyškrtávájí samozřejmosti, kterých si nikdo pořádně nevšímá při koupi (typu vyhřívané ostřikovače, cyklovače, plastové podběhy, kryty motoru, chromové doplňky, kryty autobaterie, izolace, tlumicí prvky, ubývá lakování atd.).
O dobré nabídce bych taky polemizoval. Proč kupovat tuhle výběhovku, když můžu mít za stejnou cenu NOVÝ C4? Nebo napak za nižší cenu Mégane, i30, Ceed? Nebo v podstatě současnou Octavii Tour (ano, vzhled starší, ale jinak je to současná O2 a to ještě není výběhové provedení)?
Podle mě Focus není ničím lákavá nabídka. Na druhou stranu ani exrta nevýhodná. Osobně bych si jej koupil mnohem raději než nový Focus - kvůli vzhledu.
5. 3. 2011 12:54
Velmi dobrá nabídka
... ale na druhou stranu trochu podraz pro ty, co si takové auto koupili před 5 roky za cenu o 150 tisíc Kč vyšší. :-|