Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ernst&Young: Dvě třetiny automobilek čekají příští rok zlepšení

Téměř 70 % evropských automobilek očekává mírné zlepšení situace na trhu již v příštím roce. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ernst&Young mezi 300 manažery evropských automobilek a jejich dodavatelů.
Zpět na článek
30. 10. 2009 11:17
Nove technologie - nova prosperita
Kdyz jsem tu pred par mesici tvdil, ze k obnoveni prosperity automobilek nedojde bez zavedeni novych technologii, byl jsem za blba. Ze prej odbornici z automobilek to vidi uplne jinak. Tak ted to mate potvrzeno od odborniku - "Za rozhodující faktory, které pomohou znovu nastartovat růst automobilového odvětví, přitom považují snížení spotřeby paliva a vypouštěných emisí (65 %) a investice do nové techniky, například elektromobilů (64 %)." Svata pravda hosi. Proc to trvalo tak dlouho, nez vam to doslo?
Rozbalit vlákno
24
30. 10. 2009 12:04
Re: Nove technologie - nova prosperita
Drápalíku, tohle jsou pouze jejich teorie. Nikoli pravda. Pravda to bude až tehdy, když jim ty elektromobily/hybridy začnou přinášet zisk, což zatím zdaleka nebude.

PS: Krize nebyla energetická, ale finanční. ;-)

PPS: Cena paliv byla v době krize na svém dlouholetém minimu a ty tady tvrdíš, že růst odvětví je podmíněn snížením spotřeby paliva? Proč? Paliva je "dost" je "levné".
Problém je spíš ten, když nemá mexikánec prachy, tak si těžko koupí nové auto o to více nějakého drahého hybrida nebo elektromobil.
Avatar - T613
30. 10. 2009 12:27
Re: Nove technologie - nova prosperita
amen
30. 10. 2009 14:29
Re: Nove technologie - nova prosperita
Zkus se víc intelektuálně odvázat. ;-)
Avatar - T613
30. 10. 2009 14:55
Re: Nove technologie - nova prosperita
to zvládneš za nás tři ;-)
30. 10. 2009 17:04
Re: Nove technologie - nova prosperita
Myslím, že oba víme, že je "diskuze" o tomto tématu s Drápalíkem docela zbytečná. >:D
30. 10. 2009 15:55
Re: Nove technologie - nova prosperita
Chytremu napovez .... No tak to vypada, ze mnohym automobilkam ve ztrate neprinasi zisky uz ani spalovaci motory, ze ano. V tom se od elektromobilu nelisi. Jak jsem skodoliby, fuj >:-[] . Panove to v tom clanku docela dobre rozebraly. O tom jak se ve svete podstatne zmenily nakupni preference, prestoze podle tebe se vlastne nic nestalo. Jak se kupuji mensi auta a jak ta mensi auta generuji nizsi zisky a ze i kdyz by nahodou stoupl prodej aut na puvodni cisla (ale on nestoupne, protoze kazde oziveni bude spojeno s narustem cen paliv) tak automobilky nedosahnou zdaleka takove prosperity jako drive, prave kvuli mensim autum.
Takze teprve prechod na jine technologie pohonu a s nim spojene "prezbrojeni" napric celym hospodarstvim celeho sveta, prinese automobilkam prosperitu srovnatelnou s minulym obdobim, mozna i vetsi. Dokonce uz i mezi laiky ve svem okoli zacinam zaznamenavat postoj typu "premyslel jsem nad novym autem, ale cetl jsem v novinach, ze se blizi nejake nove "motory", tak s tim radsi jeste pockam". A to prosim u lidi, kteri matne tusi na ktere strane auta je motor. Takze cosi se deje a uz to asi nepujde zastavit. Ze tu pujde pomalu je jasne.
30. 10. 2009 17:03
Re: Nove technologie - nova prosperita
Drápalíku, třeba takový VW, jako jedna z mála automobilek je v zisku a NENABÍZÍ ani jeden hybrid a dokonce ani elektromobil, jak je to možné?
Ty nám to zajisté vysvětlíš.

Jo a nezapomeň na Toyotu, ta je ve ztrátě a hybridů má plnej krdel. :-!
30. 10. 2009 22:42
Re: Nove technologie - nova prosperita
No promin - vybrat si z celeho deni jenom ty bonbonky, ktery odpovidaji tvym zaverum a zbytek automobilek, ktere zaverum neodpovidaji proste nezminit - to je slabota i na tebe. Navic je vse jinak. Napr. ta Toyota je hezky priklad - ztraty generuji velke automobily na americkem trhu, ktery prinasel Toyote az doted nejvetsi profit. Zatimco Priusy nestaci vyrabet. Toyotu jsi snad mel radeji zamlcet, jako ostatni priklady, ktere se nehodi tvym zaverum.

Ale pro mne za mne. Ze mne tu skupina lidicek jejichz konickem je technologie, ktera pomalu odchazi ze sceny, pokladaji za trubku, na to uz jsem si zvykl. Jenomze tady mate pruzkum nazoru zevnitr automobiloveho prumyslu. Ti lide to maji z prvni ruky a hlavne ten prumysl ovladaji. Cca 2/3 z nich pokladaji nizsi spotrebu a nove technologie za klicove pro obnoveni prosperity. Tecka. Jejich dnesni presvedceni se zitra meni v realne auta. Lepsi orientacni bod, ktery by nam ukazal kam pujde automobilovy prumysl za dva tri roky si tezko predstavit. Nevidis to? Co se da delat. Alespon, ze ti v automobilkach uz to vidi.
31. 10. 2009 10:07
Re: Nove technologie - nova prosperita
Automobilky si můžou vymslet co chtějí a dělají to především účelově.
Prodej hybridů a jiných nesmyslů dotují z normální produkce. A je jedno, kolik jich vyrobí, nejsou to prozatím ziskové projekty. Proto se je snaží mediálně neustále protlačovat.

Já tu netvrdím to, že hybridy/elektromobily jsou nějaký nesmysl. Tvrdím to, že je na ně pořád dost času. Já za sebe můžu napsat, že sám budu jezdit s čistě spalovacím motorem ještě aspoň 10 let. :-!
31. 10. 2009 22:56
Re: Nove technologie - nova prosperita
Nejsi schyzofrenic,v jednom příspěvku píšeš "prodej hybridů a jiných nesmyslů" a vzápětí "Já tu netvrdím to,že hybridy/elektromobily jsou nějaký nesmysl"
Je to především budoucnost a každý obor v průmyslu se snaží přijít co nejdříve s novinkami a tím bezesporu tyto technologie jsou(mají větší perspektivu než obyčejná turbodmychadla),na které založí další budoucí prosperitu.
31. 10. 2009 23:52
Re: Nove technologie - nova prosperita
Zkus se zamyslet, brát to s nadhledem a použít mozek. Možná ti to dojde. :-!
1. 11. 2009 11:28
Re: Nove technologie - nova prosperita
Tak použij mozek a nestav vše jen na svých osobních preferencích,ty nic moc neznamenají.
31. 10. 2009 07:24
Re: Nove technologie - nova prosperita
No tak VW je zatím v zisku,by se spíše hodilo napsat.Ale ten zisk klesá,za poslední čtrvtletí byl asi 4,5miliard Kč.Víš kolik měl zisk Hyundai v posledním čtvrtletí?Něco přes 14miliard Kč.Takže to tak slavné s VW není a nové technologie nutně bude potřebovat,protože těch starých je svět zahlcen.
Toyota a vlastně ani Honda hybridy nestačí vyrábět. :-!
31. 10. 2009 10:03
Re: Nove technologie - nova prosperita
Kolik nabizi Hyundai hybridů?
Chlapče, taky vůbec nejde o VW. Tady jde o jinou otázku, tak to zkus ještě jednou přečíst a možná ti to dojde. :-!
31. 10. 2009 15:54
Re: Nove technologie - nova prosperita
Ty takový znalec aut to nevíš?Jeden určitě. ;-) VW jsi uváděl ty sám,takže zisk sice má,ale rapidně klesá.Článek si přečti raději několikrát,třeba pochopíš.Vývoj jde směrem k hybridům a elektromobilům a může se v pár příštích letech dost rapidně zrychlit.Lidé z autoprůmyslu to nepochybně moc dobře vědí.
31. 10. 2009 20:03
Re: Nove technologie - nova prosperita
V současné době NEMÁ Hyundai Hybrid v nabídce, to si může každý ověřit, když zavítá na jeho stránky.
Nevím oč se tu snažíš, buď nechápeš to, že automobilky na hybridech NEVYDĚLÁVAJÍ a tudíž se je zcela logicky snaží protlačit kam to jde a vzbudit v lidech pocit, že ho musí mít. Jinak se jim investice do vývoje nikdy nevrátí.
Vývoj směrem k elektromobilům nezpochybňuji, ale ZNOVU opakuji, že je na to ještě opravdu dost času. :-!
31. 10. 2009 21:34
Re: Nove technologie - nova prosperita
Jen pro presnost. CR neni pupkem sveta. Hyundai prodava hybrid - a to dokonce unikatni sestavu s LPG - od letosnich prazdnin, prozatim na svem domacim trhu.

Ale to neni dulezite. Otazka zni, a clanek je cely o tom, co se musi stat, aby se do autoprumyslu vratila prosperita srovnatelna s tou predkrizovou. Co kdo ma v nabidce dnes a s cim dosahuje dnesni, az na vyjimky znacne nizsi zisky, neni smyslem debaty.

PS: ze v pocatku vyroby Toyota na Priusu nevydelavala (coz neni nic cim by se Prius lisil od jinych, od zakladu novych technologii), neznamena, ze je to tak dodnes.
31. 10. 2009 23:37
Re: Nove technologie - nova prosperita
Máš čísla, kolik se vyrobí Priusů ročně?
31. 10. 2009 22:41
Re: Nove technologie - nova prosperita
No opravdu znalec. >:-[]
Jak píše Drápalík Hyundai má LPG hybrid a dokonce v kombinaci s Li-pol bateriema.Jako první seriově nabízí Li-pol.Co nevidět začnou produkovat i10 čistý elektomobil (již příští rok),takže jsou velmi dobře připraveni.
Nechápu jak laik,jako ty Jossalito dokáže popírat názory lidí z autoprůmyslu.No vlastně zaslepenost koncernem tě omlouvá.
Ještě jednou si přečti celý článek a pak vysvětlení Drápalíka,pak už snad pochopíš.
31. 10. 2009 23:34
Re: Nove technologie - nova prosperita
Chlapci, jděte si ty hybridy nakoupit, ať tu nemlátíte prázdnou slámu.

Já si budu jezdit dál v autech se spalovacími motory a budu spokojený.

PS: Názory lidí z autoprůmyslu mám přímo z druhé ruky. Takže se těm vašim jen směju, jak se bijete za něco, co samy automobilky v současné situaci považují za obyčejný ekologický hype. :-! Žádnou automobilku nenastartuje produkce hybridů/elektromobilů. Ne v té podobě, jakou nabízejí tyto technologie teď a tady. V systému chybí peníze a to je celý problém poklesu prodejů automobilek.

PPS: Znovu opakuji, o koncern tu vůbec nejde. To jen vy máte neustálou potřebu ho pořád vytahovat, páč jinak nemáte odkud brát. :no:
1. 11. 2009 07:17
Re: Nove technologie - nova prosperita
Tak názory z autoprůmyslu od výrobní linky máš z druhé ruky?Nebo jaké.
Neznalost jsi dokázal už dostatečně,Hyundai nenabízí hybrid.A aby jsi věděl,tak tento není první i v USA jich už dříve nabízel více.
Stačí na co se chce v blízké budoucnosti zaměřit třeba i jihlavský Bosch.
Zajímavé jak dokážeš popírat,že nejvíce klesly prodeje velkých aut,hybridy naopak nestíhají vyrábět.
Koncern VW jsi jako první vytáhl ty,nikdo jiný,nebo i to chceš popřít?To co je zde černé na bílém.
A tady máš test,který plně potvrzuje výhody hybridů:[odkaz]
2. 11. 2009 00:42
Re: Nove technologie - nova prosperita
Stale to odmitas pochopit. Nebavime se o tom, co automobilky DNES zivi nebo co je zitra nastaruje. Bavime se o tom, co prinese dlouhodobou prosperitu v situaci, kdy do Ciny zacina proudit ropa jako do cerne diry a jeji cena ma opet naslapnuto pokracovat v predkrizovem rustu. V situaci, kdy se emisni normy kontinualne zprisnuji, kdy ruzne dane, mestske poplatky znevyhodnuji starou techniku. V situaci, kdy toto vsechno vede k nakupu mensich vozu, a tento trend snizuje zisky automobilek bez ohledu na to, ze pocty prodanych vozu mohou rust.

Svetova ekonomika se pohybuje v cyklech, jeji prosperitu vzdy tahnou nejake vlny - rekonstrukce po valce, technologicke obmeny spojene s nastupem pocitacu, internetu, mobilu atd. Na vrcholu kazdeho tohoto boomu, kdy si vsichni porizuji novou techniku, je trh nasycen a vyrobni kapacita dane technologie je vetsi, nez je potreba pro prubeznou obmenu. Reseni je bud nalezt podstatne nove technologie, za ktere zase budou vsichni menit sve stare hracky, nebo zavrit nadbytecne kapacity.

Automobilky jsou ted prave v takove dobe. Poslednich cca 15 let znamenaly budovani vyrobnich kapacit ktere bylo ziveno zejmena rozvojem svetove ekonomiky diky padu totalitnich statu (Evropa, Rusko) nebo zmenou jejich ekonomikckych pristupu (Cina, Indie). V techto statech + Rusko muze boom automobilek jeste par let pokracovat. V zapadnich statech jsou trhy nasyceny, autobazary jsou preplnene zanovni technikou. Kdo auto chtel uz ho ma a soucasna situace nikoho nepresvedci, aby s jeho obmenou pospichal. Protoze technologicky nic noveho neprinasi a budoucnost (ekonomiky ale i auta jako techniky) je nejasna. Takze tu mame situaci, kdy kapacity jsou nastaveny na boom, ale ani prosta obmena prilis nebezi. Takze bud se cast kapacit zavre, nebo se nastartuje nova technologicka vlna. Jine reseni neni. Muzeme to shodit nazvem modni trend nebo "ekologický hype", ale pravda je, ze tyto trend ve skutecnosti zivi spotrebni prumysl. Ten, kdo modni trend ci "ekologický hype" ignoruje, konci.
30. 10. 2009 20:40
Re: Nove technologie - nova prosperita
Tak Ernst&Young to je firma od které si nekoupím ani ani smradlavou fusekli. Dál to nemá pro tebe cenu rozvádět, ale takovýchto "analýz" ti nasekám za den kolik chceš a to hned v několika oborech.
30. 10. 2009 22:48
Re: Nove technologie - nova prosperita
Nez napisu prispevek, je treba clanek precist, a pochopit co se tam opravdu pise a ne co bych chtel aby se tam psalo. Tohle neni nejaka analyza, kde by tzv. "analytici" konstruovali z dnesnich dat nejake zavery pro budoucnost. Je to jednoduchy pruzkum mineni lidi z autoprumyslu. Tot vse.