Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Toyota Mark X 2010: Když Japonci nechtějí Lexus

20 komentářů

marcvs
Zjavne sa pozerame sa na prvy produkt z dielne Toyobaru ... spoluprace Toyoty a Subaru. Zda sa ze to neostalo len pri technike, dochadza k zdielaniu designovych prvkov.

Skuste vedla seba postavit nove Legacy a toto. Hra sa vola - najdi 5 rozdielov 😉
Klaudius
Problém by to nebol - ak si ochotný platiť viac. Ibaže Európan na cenu dosť počuje, aj keď má dosť peňazí. By si s možno divil, čo dokáže spraviť s nákladmi rozšírenie ponuky o nové modifikácie, motory či výbavy, a o koľko je lacnejšia výroba, keď z pásu schádzajú rovnaké vozy jeden za druhým.
Plautus
také správy by ma len potešili, keby sa zoficiálnili...ale aj tak by som najviacej uvítal pre Volvo majiteľa z domácich, prípadne európskych radov 😉
Balkan
co sa tyka toho europskeho a europanov co si povedal- pravda, a u niektorych narodov este vyraznejsie...napr. Cesi a SLovaci stale dost kupuju Skodovky, hoci uz davno nie su cenovo ani kvalitou najzaujimavejsie, ale su "nase" o Francuzoch ani nehovorim- tam asi 70-80% predaja pripada na domace automobilky(aj ked moj osobny nazor ze dost biedne auta), v Nemecku tiez asi 70% na nem. znacky(logicke, kedze su najuznavanejsie). Aj tu vidim aky si sklon smerom Kia Cee'd- predsa len, vyraba sa v Ziline. A ano nahradne diely pre Mazdy, Mitsubishi alebo Suabru stoja 2x tolko co pre Mercedes. Co sa tyka Legendu- problem je to nie je vyssia stredna ale luxusna trieda, nepremiova znacka- problem mal aj europsky VW Phaeton v tejto kategorii
Obavy z (pro Číňany typického) nerespektování duševního vlastnictví brzdí prodej Volva Geely: [odkaz]

Už jsem sem dřív házel odkaz na zprávu o tom, že o Volvo se také zajímá jistý US holding: [odkaz]
twistedTSD
jo, vypada moc dobre :yes: ...ale avensis se mi taky hodne libi, ale 6 vubec (nevim jestli jsem cvok, ale je to tak 😄 )
Plautus
to, že sa všetko v Európe montovať nedá, vidím zrovna pri Japoncoch ako výhodu, z pohľadu odvedenej práce...tých dostupných motorizácií zase nemajú málo, len platia isté obmedzenia pre ich používanie v istých modeloch (čo je zase postoj samotných japonských výrobcov, ani nie tak technický problém pre ich širšie použitie, ale problém v ich filozofii)...a nemyslím si, že problém tkvie len v skladoch hotových áut, či v dovoze modelov podľa individuálnych objednávok. Prevoz auta síce nejakú dobu trvá, ale kto chce auto a jeho predstavy spĺňa práve japonská produkcia, tak si kľudne i počká, nie je to rohlík, či pečivo, ktoré sa po jednom dni nedá jesť. A základ, napr. u takej Hondy, ale i inej japonskej produkcie, zvykne byť dostatočne bohatý na to, aby ho bežný motorista potreboval špeciálne a príliš dokonfigurovávať, samozrejme, kto si potrpí na pozlátka, tak zase vyberie inde...problém vidím skôr v tom, že Európan kúpi radšej európsku produkciu, pretože podporuje európskeho výrobcu a vníma európske auto ako najlepšie, čomu samozrejme neprotirečím a sám tak konám...je to naše, je nám to blízke...ale aj to sa možno časom zmení (myslím u mňa osobne)...problémy boli niekedy skôr i s náhradnými dielmi pre mimoeurópsku produkciu, ale v dnešných časoch nie je problém z hľadiska logistiky už takmer nič...
Plautus
a je to škoda, lebo alternatívy k niektorým z tých pohonných jednotiek od európskej prémiovej trojky (aj keď v nafte snáď len k ich základom) by sa našli i u Japoncov...2,2-ky (i-DTEC/i-CTDi, MZR-CD, D-CAT)sú slušné od všetkých. V prevodovkách sa začína už tiež aspoň trošku rozjasnievať 😉
Klaudius
To je problém, aj keby vyrábali široké spektrum motorizácií, buď by museli v Európe držať obrovský sklad hotových áut, alebo sa vysporiadať s dovozom podľa individuálnych objednávok - čo je z pohľadu nákladov, pravdaže nakoniec premietnutých do ceny, prašť ako uhoď... A všetko sa vyrábať a montovať v Európe nedá...
Subaru.in
To je prave to o cem mluvis, nedostatecny vyber z motoru a prevodovek v pomeru k nemeckym znackam!
Plautus
úplne s Tebou súhlasím...u mňa takisto (práve i kvôli tomu dizajnu, ktorý je pre mňa nemenej podstatnou stránkou automobilu) z tejto spomínanej japonskej trojky hrá prím 6ka a Accord...to sú autá, medzi ktorými by som sa veľmi ťažko rozhodoval...6ka pohľadí navonok i jazdne, Accord je exteriérovo trošku ťažkopádnejší, ale japanotechnicky je to pre mňa lahôdka 😄 Avensis ma zase oslovil už pri otvorení - zatvorení dverí, jemné "šusnutie", ktoré mu môžu závidieť i niektoré "prémie", a potom tá útulnosť, priestrannosť a odhlučnenie kombi verzie v najvyššej výbave pôsobili na mňa veľmi lahodiaco...skutočne by to chcelo viac sa inšpirovať exteriérovými prvkami tohto Marka 😄
Katikakus
Toyota opravdu umi a je skoda, ze se tento vuz do Evropy nedostane.
iudex
I ked nemozem mat konkrétne výhrady voci Avensisu, aj tak pri volbe v japonskej strednej by bol az na poslednom mieste, za 6kou a Accordom, práve kvoli tomu mierne rozpacitému dizajnu. Mark X je v tomto ohlade vyvázenejsí a sportovejsí.
iudex
Dobrá poznámka s tým Legendom. Podla mna je to spickové vozidlo, ktoré by som zahrnul do výberu, majúc si vybrat vo vyssej strednej. Ale ako píses, jeden benzín ho znacne obmedzuje, chcelo by to este jeden slabsí benzín, cca. 2,8 - 3,0l a hlavne dízle, napr. 2,2 R4 a 3,0 V6.
Plautus
podobné sedadlá má Honda Accord, ťažko síce posúdiť ako sa bude sedieť v týchto, ale na pohľad sú takmer totožné...tak ako píšeš, dizajn tohto auta je čistý, pekný, a až na to X, i európskemu oku viac lahodiaci ako dizajn Avensisu, ktorý ale nazatracujem pre jeho vlastnosti a celkovú vyváženosť z hľadiska užívateľskej stránky...
Plautus
bezpochyby to bude technicky vyspelé a pohľadné auto, ale neviem, či by sa v Európe chytilo lepšie ako Avensis, leda ak by prišli s cenami na úrovni Avensisu, čo neviem, či bude prípad tohto auta, skôr to bude v Japonsku alternatíva k tomu Lexusu, inak sa Európan rozhodne prevažne pre modely od nemeckej trojky, čoho príkladom je i Honda Legend, ktorá sa na EÚ trhoch príliš nechytila a pritom je to škoda, pravdou je, že ju veľmi limituje i použitie jediného pohonného, navyše benzínového, agregátu...i táto Toyota by bola osviežením trhu, až na to X na maske...
iudex
Niekedy mám pocit, ze Japonci si to najlepsie nechávajú pre seba (napr. rozne speciálne verzie Eva ci STi). Toto by sa v Európe mohlo celkom chytit, mozno este lepsie ako Avensis. :yes:
kyklop
s tym znakom suhlasim :yes: :yes: (mala to byt reakcia na prispevok misiaka)
Az na to "afektovane" X na kapote je vsetko nadherne! Dokonale vyvazeny, oku lahodiaci automobil, ....ako interier, tak i exterier. Pri pohlade na tie sedacky mam chut si do nich sadnut a vyskusat ich......hlavne tu zdvojenu bocnu oporu. Takto mal vypadat Avensis pre Europu.
BRAVO TOYOTA! :yes:
samdoma
Nádherně vyvážené linie. Tady je vidět japonská škola. :yes: