Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Kia Cadenza (VG): Koncept velkého sedanu KND-5 dostal sériovou podobu

První oficiální fotografie odhalily, že nový sedan Kia Cadenza (dosud známý pod kódem VG), bude věrně sledovat linie konceptu KND-5. Sériová podoba se od designové studie liší jen v detailech.
Zpět na článek
20. 10. 2009 07:48
Re: KIA
Tak tých artefaktov by sa našlo viac, a nie len v "spotrebnej triede". Ktoré považuješ za také ikony? :-)
20. 10. 2009 06:33
Re: KIA
Tak jest. Hra na sportovního ducha, přenášená do krotkých rodinných/referentských aut za pomoci stylistických prvků napodobujících skutečné sportovní vozy, je někdy nepříjemně blízko amatérského tuningu starého šrotu. Asi podle hesla, že lid to žádá. Vysoké pontony, malá okna a přídě ve stylu bojových transportérů jednoduše nepůsobí přívětivě a jsou velmi často těžkopádné, i když logické. Ale nějaká změna časem zákonitě přijde, nejspíš ji s sebou zavlečou auta zelené generace, která budou chtít dávat najevo novou image. Pro mě staromilce ale logicky zůstanou i ve "spotřební třídě" nepřekonatelné některé artefakty let 80.-90., s tím už nic nenadělám. Pěkný den :yes:
Avatar - twistedTSD
19. 10. 2009 22:13
Re: Oproti Opirusu je to poriadny pokrok
oproti nemu by byla pokrok i multipla >:-[] ...ne vazne vypada docela dobre...
19. 10. 2009 14:52
Oproti Opirusu je to poriadny pokrok
Oproti Opirusu a Magentisu je to poriadny krok dopredu. Ak to takto pôjde ďalej tak Ceed po čase vymením za niečo také : ).
neregistrovaný "Tento"
19. 10. 2009 13:47
Európske automobilky
Európske automobilky to budú mať zas raz ťažšie. Toto auto sa mi zdá byť celkom podarené. Uvidíme, čo a ako, ale ak Kia udrží svoju cenovú politiku, tak Exeo, Superb, Avensis ba dokonca aj trio Mondeo, C5 a Insignia môžu mať poriadne problémy. Kia si buduje svoju pozíciu a ak presvedčí európskeho zákazníka kvalitou a spoľahlivosťou, tak tu ešte bude cenová vojna európa vs. kórea. Ako zákazník sa teším na nižšie ceny. Nie je normálne, aby automobilky predávali o tretinu drahšie v EU ako napr. v USA.
19. 10. 2009 12:25
Re: KIA
Stručne by sa dalo povedať, že je to pekné, ale nič nové pod slnkom. Podobného rozruchu, aký spôsobila štúdia KIA cee´d, sa asi len tak nedočkáme. Značky, zdá sa, idú dnes viac na istotu. Mne sa už tie vysoké pontóny, nízky "dynamické" okná, vysoké tupé nosy, a plastové tubusy okolo prístrojov prejedajú... Chcelo by to čerstvejší vietor.
Mimochodom, díky za odkazy. ;-) :yes:
19. 10. 2009 10:22
Re: KIA
Není to zlé. Profil mi taky připomněl něco od Toyoty, ale to jen konstatuju, ve skutečnosti jsou mi ty prvky sympatické. Horší je to z mého pohledu s maskou, Kia pokračuje v manipulacích s "hubou od ucha k uchu", chromem a ultralesklým černým plastem, pro mě tohle prostě příliš atraktivní není. Pořád tak trochu čekám, jestli Kia nějak rozvine i evropskou větev pojetí designu, kterou naznačila na modelu Venga a která by snad mohla být ve výrazu skromnější. A asi jsem maximalista, čekal jsem od Schreyera něco jednoznačně přesvědčivého, ne design, nad kterým člověk pokývá a řekne, že to není špatné. A tak (a) čekám na ta auta naživo, (b)čekám dál, co ten Schreyer.
Dávám sem ještě odkaz hi-res obrázky [odkaz] a na pelmel různých fotek [odkaz]
19. 10. 2009 09:16
Re: elegantne
No ja myslim, ze toto vypada velice realne a i v clanku je napsano, ze je to hotovka. No, na toto auto se opravdu tesim, bude to jeste chvilku trvat, ale od pohledu krasa
neregistrovaný "misiak"
19. 10. 2009 08:24
elegantne
velmi elegantne auto, skoda, ze mnoho konceptov sa nedostane do vyroby, pripadne v pozmenenej forme.
19. 10. 2009 08:16
KIA
Zdá sa, že vlak KIA je dobre rozbehnutý, a len tak sa nezastaví.
Tento voz vyzerá nadmieru dobre, aj keď najmä zboku mi príde trošičku lexusoidný. Čo sa mi nepáči, a nie je to vec len tohto auta, ale drvivej väčšiny aktuálnych modelov, je mohutný vysoký predok. Stále väčšie bezpečnostné nároky čoskoro spravia z áut nie iba ťažké, ale už aj ťažkopádne vyzerajúce malé tanky na kolesách... ;-\