Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Ženevské novinky na českém trhu: Kdy co přijde?

36 komentářů

zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
bordeaux
BAN
wondog
BAN
Katikakus
Prispevek nahlasen redakci!
KANKUNEN
Ten pomatenec se tak vyjadřuje pořád a stejne tu furt je.
euro89
Reklama mě tu sice taky se*e, nic méně tenhle příspěvek je trochu přestřelenej. :-!
Wen Věčněžasnoucí
Musíš přestat používat telefonní modem a pořídit rychlejší internet, víme? >😒]
Hombre_71
nainstaluj si Adblock Plus, joudo >😁
Dixik2
Tiguan facelift-předprodej již zahájen

Passat CC facelift-výroba začína ve 45KT/11.
bicak77
Přidám další😒br /> V textu je Focus ohlášen za pár týdnů na duben, já v něm jezdil včera. Skladovky prý jsou k dispozici.
Katikakus
Jsou, minuly tyden jsem potkal na D5 nekolik kamionu plne nalozenych novymi Focusi.

Taky pridam - A6 neni stredni trida.
Ji/Ri
Taky přidám: tento rok uvede Peugeot nový model...zatím se spekuluje, jestli to bude nová 607 nebo nová 807. Taky by se měl objevit reálný základ pro XC90 - Vikinga.....
Dixik2
Dodatek k P 3008 Hybri😜Bude letos na jaře,ne až na podzim.
Ji/Ri
Dodatek dodatku: a bude fungovat jako pohon 4x4. Projevem "haldex" :yes:
kari.laz
Síš by jsem to viděl na nástupce 807. Vzhledem k uvedení 508, která by měla suplovat nástupce 407 i 607 najednou. Sice mají nyní 5008, ale to je spíše středně velké MPV, takže by bylo logické nasadit velké MPV jako nástupce 807.
euro89
Nevíte, kdy se má začít prodávat 500 Coupe Zagato (pokud už je o termínu rozhodnuto) a jestli bude ofiko nabízen i v ČR? Díky
Ji/Ri
ten kombík je parádní!!! :yes:
Tonito
Souhlasím. Vypadá hodně reprezentativně na tuhle třídu ...
Wen Věčněžasnoucí
No jo, ty se z těch korejců jednou posesouváš...

Ale zvenku se mi i40 vcelku líbí a bude to zpestření na silnicích :yes:, interiér bych ale nerozdýchal :no:
No, mně ten iteriér připadá jako naprostá bomba, zcela v souladu s exteriérem. Zda je ergonomický, to si netroufám z pár fotek posuzovat.
Rád bych si vyzkoušel, jak to jezdí - podle zkušeností s Kia Optima bych si tipnul, že dost slušně i když na BMW či Ford to mít nebude. Takže pro někoho, komu nevadí, že se za ním lidi budou otáčet i bez třícípé hvězdy na kapotě (nebo někoho, kdo to má rád), a nemá potřebu razantní sportovní jízdy ideální volba.

Zajímalo by mne, který interiér se líbí tobě (nebudu hádat, i když jsem si téměř jist, že bych se trefil).
Taky se zeptám - jaký televizor, mikrovnku a mobil máš doma? LG? Samsung? Sencor?
Dixik2
Tady je český katalog: [odkaz]
Wen Věčněžasnoucí
Tak jako hvězdný války mám rád, ale v TV, ne v autě :-!

Nepochopil jsem otázku na TV, mikrovlnku či mobil, jakou to má souvislost s interiérem???

A interiér aut. Ano, mám raději konzervativnější záležitosti, které se po roce neokoukají. Třeba Saab... Z těch nekonvenčních mám hodně rád Civic, ale tam ten futurismus má místo.
Píšeš, že se Tonito z těch Korejců posesouvá, tak by mne zajímalo, zda zda náhodou doma nemáš úúúúžasnej telefon od Samsungu nebo LG ...

Jinak, přiznávám, jsem neuhodl tvoji preferovanou značku. Jen nechápu, proč má futurismus místo v Civicu a je nepřípustný v Hyundai ...

A říkal jsem, že posuzuji jen podle fotek.
Wen Věčněžasnoucí
Mně Korejci vůbec nevadí, mám spoustu korejské elektroniky a nelituji. A ani novodobá korejská auta mi vůbec nevadí. Reagoval jsem na Ji/Ri, což je fanaticky obdivovatel všeho korejského či francouzského a nekompromisní kritik všeho koncernového, tak proto...

Jistě jsi chtěl slyšet, že upřednostňuji interiéry á la koncern VW, což je v mnoha případech pravda (mimo SEAT), ale není tu jenom VW a dalo by se zmínit řada modelů různých značek, které interiéry umí vkusně a nemusí být nutně konzervativní (mám rád třeba Mazdu).

Civic je jednak jiná třída a jednak konceptuálně pojatý model, takže se s i40 prostě nedá moc srovnávat. Navíc je tam ten futurismus imho podstatně vkusnější.

Taky posuzuji pouze podle fotek a tyto přeplácané interiéry mají obecně tendenci vypadat na fotkách lépe než ve skutečnosti (na rozdíl od těch konzervativních a jednoduchých, kde to zpravidla bývá přesně naopak).
... tak tak - díky za potvrzení, že jsem se zas tak moc nespletl 😉 😉 - už jsem se chtěl stydět ...

Ale je to dobrá motivace se do salonu Hyundai, SAAB, Mazda a Honda podívat. I když japonské produkty nekupuji (žerou velryby).

Až Ford pos... řízení (a je s elektrickým posilovačem na dobré cestě) a bude mi u silnějších motorizací nutit automat (kromě 2.2 TDCi už je to realita), tak mi asi zbydou opravdu jen ti Korejci, SAAB a Opel. Takže, abych si už začal zvykat ... (BMW je bohužel mimo to, co bych byl ochoten do auta investovat (mohl jsem pětku mít jako služebák, ale opravdu holou) a taky bych nerad lákal k domu zloděje, Pontiac přestali vyrábět).
Z Japonců bych na milost vzal snad jen Toyotu MR2 - ta je opravdu brutální ...
Wen Věčněžasnoucí
Ford hlavně imho designově podělal poslední generaci focusu, což je mi hodně líto.

Jinak Korejci mi opravdu nevadí Ceed zvlášť po FL je hezké a kvalitní auto pro masy a i ta i40 je zvenku hodně zajímavá, ale té neuměřenosti interiéru je prostě škoda...

Ještě doplním interiéry, které se mi líbí, abych zabrousil i k žabákům: hodně dobrý je u 508 a celkové krásné auto je C5
C5 sa mi tiež veľmi páči len ma trocha zaráža ako je to nedocenené auto,myslím teraz na predajnosť C5 celkovo. Dúfam ,že sa raz ocitne u mňa v garáži... 😉
escorpion
Práveže sa obávam, že interiér bude prepadák a najväčšia slabina auta. Promo fotky aj u ix35 vyzerali dobre, ale v reáli absolútne sklamanie.
Čo to naznačujú fotky zo Ženevy, že podobnými, "kvalitnými" plastami sa bude pýšiť aj i40.
Dixik2
Seděl jsem v ix35 a ix55 a s těmi interiéry máš pravdu. :-!
escorpion
i30 a ix55 celkom ujde, ale zbytok je nekvalita, tvrdota, hnus. Podobne pokračuje aj veloster a bohužiaľ aj i40. Počkám si však naživo, ale foto nič moc :no:
Hodně bude záležet na ceně - když budete opravdu potřebovat velké a nebudete mít moc peněz (třeba se vám narodí víc dětí), tak kvalita plastů a ani jízdní vlastnosti a výkony nebudou nejdůležitějším kriteriem rozhodování.
Tonito
Neví někdo, jak to je s třídveřovou Astrou?

Díky.
Ji/Ri
...no podle všeho bude mít tři dveře. 😉 >😁 >😁 >😁 😉
Tonito
😄

Mám o ní zájem, koncept GTC Paris se mi hodně líbí a měl jsem za to, že Opel v Ženevě představí finální verzi a na podzim už bude v nabídce ... 😐
kari.laz
Viděl jsem Amaroka živě tento týden na pumpě a vypá opravdu moc pěkně. Kamarád už ho má objednaný, tak jsem na to zvědavý. Sie nepatřím do cílové skupiny Pickupů, ale rád se podívám.
Sice nepatřím k fandům VW, ale Amarok se jim opravdu povedl (ve Švýcarsku a Německu už ho v autosalonech mají). Ani nový Golf nevypadá špatně, jen mi zepředu připomíná Kiu. 😉