Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Kia Sportage 2,0 CRDI (135 kW): Vrchol za 739.980,-Kč

12 komentářů

kvand
to fakt da niekto za toto 30000 ecek? Pekne vyhodene prachy, za to si mozes kupit 20 x AUDI 100, 1x BMW 3, alebo 2x Subaru, 1xOctaviu + Pajero, 1xPassat+ Mazdu MX5...atd, napr Porsche!!!!!
6B6
Konečně názor.Já si jako první netroufl,neb Kija je v česko-slovensku bohovsky senzační,naprosto dokonalé aj. bla,bla auto,zejména nekritizovatelné>😁 ....Souhlas, cena naprosto mimo mísu a za stejné, resp. nižší love se dá koupit spousta jiných aut. Holt si fandí a půjdou s cenou rychle dolů.Zase taková pecka toto auto není. Stačí Mitsubishi ASX -lepší po všech stránkách vč. špičkového nafťáku, který mohou mnozí tiše závidět.
zino
Lenže porovnávať ceny nového auta s cenami ojazdených je tak trochu mimo. Ak si zoberiete autá v rovnakej triede a podobnej výbave a hlavné nové, tak potom sa ceny môžu porovnávať. A navyše si myslím zatiaľ KIA s cenou dolu ísť nemusí vôbec a asi ani dlhšie nebude musieť. Na cestách ich každým dňom rapídne pribúda, takže o neúspechu asi netreba rozprávať.

PS: nie, nie som zarytý fanúšik áut KIA (aj keď nová Sportage je krásna), ja len hovorím podľa toho ako sa zvyšuje ich frekvencia výskytu na cestách.
kvand
nie len ojazdene, vsimni si, ze som napisal BMW 3 - to moze byt skludom nove a spusta inych....A prijde mi hodnotnejsie vysolit 30tis za jednu novu Octaviu + ojazdenú MX5, alebo novú MX5 + ojazdenu Octaviu...toto je ako : heeeej a ja chcem byt taki ako ty vX5 ale nemam na to tak si kupim na burze kazetak s nalepkou 500W - X5 a podobne vobec neuznavam....
Nechci obhajovat konkrétně model KIA sportage ani polemizovat, jestli si místo toho můžu koupit 4 nové FABIE. Když srovnáváme tak s jinýma malýma SUV v plné výbavě. Když zvažuji BMW řady 3, tak přeci nemůžu srovnávat s SUV nebo malým kabrioletem. Mimochodem - 70% SPORTAGE, co vidím na cestách (a je jich čím dál více) jsou předokolky v hodnotách cca 500.000 Kč.

KIA Sportage v plné výbavě s motorizací 2.0 135kW. stojí 740.000 Kč
** Mitsubishi ASX v plné výbavě s motorizací 1.8 110kW stojí 770.000 Kč
** Nissa Qashqai výbava TEKNA s motorizací 2.0 dCi 110kW stojí 666 000 Kč
** VW Tiguan Track&Style s motorizací 2.0 103kW stojí cca 820 000 Kč viz. přípl. výbava !!!
Škoda Yeti E😜erieence 2.0 125kW s podobnou výbavou cca 830 000 Kč !!!

Ještě jednou opakuji ... řeším to, když člověk chce koupit nové malé SUV v plné výbavě s dieselovou motorizací.
😉 Myslím, že málokdo z nás by za totao auta dal 750.000 Kč :-!
teď se ještě dívám na tu BMW3 - protože se mě moc líbí a zarazilo mě, že se dá nová kooupit za 740.000 Kč.

Bohužel v ČR mají v ceníku BMW 320d 😁RIVE v základu za 940.000 Kč 😢
kvand
jasne ale osobne ci mam dat za kiju 740 alebo za misaka 770 - nemam o com uvazovat, a skludom by som dal za skodovku o 90 viacej...je to rozdiel v cene 11% takze...
aj keby je rozdiel 200tis - hlavne by to ukazovalo na na kvalitu a aj ukazuje, to nie je tak, ze skodovka je chamtiva a kija nie - obe znacky su chamtive ale ta kija je prosto ausus, preto bawo nestoji 549 tis 320d...ale 920tis
magnetak na burze stoji 50e a ten z horsou vybavou a menej funkciami v kamennom obchode a s osvedcenou zanckou 80...tiez nemam o com
Tato diskuze by byla na dlouho a o kvalitě BMW nepochybuji - mít 1nil Kč tak bych asi do trojkové řady šel.

Ale ani lajci ani odborníci mě nikde nepřesvědčili, že by byl nějaký rozdíl v kvalitě ŠKODA / NISSAN / KIA / MAZDA .... všechny značky patří v různých evropských testech mezi TOP v ne-poruchovosti a bezpečnosti svých aut. Neznám žádnou značku, na kterou by někdo nenadával >😁

Jen takové rýpnutí😒br /> - když je "korejec" moc levný, tak se řekne - je to kšunt, na něčem to museli odrbat
- když je "korejec" drahý, tak se řekne, že za tu cenu korejce nechi
Nebudeto spíše v tím, že prostě lidi té značce prostě ještě moc nedůvěřují ??

Pracuji jako nákupčí v oboru "IT", takže vím ja je to s klavlitou notebooků, digi-foťáků, nebo audio-hifi techniky. Jsou vždy levné nekvalitní značky, pak jsou kvalitní exklusivní drahé HIGH END, kde prostě platím za "značku" a prestiž ..... ale taky je střední cesta, kde jsou produkty stejně tak kvalitní, ale prostě za rozumnější cenu - protože si nemohou pro svůj "brand" dovolit přirazit 20% nahoru.
kvand
vcelku suhlasim s Tvojim prispevkom, no dovolim si oponovat ohladne High End zvuku,
samozrejme aj v tomto obore sa najdu znacky, ktore sa len tvaria a maju cenovku High end, ale tento segment tvoria hlavne znacky, ktore nie su zostavene zo smejdu a nie su hlavne zostavene ako ausus. Samozrejme nie su to znacky, ktore pokryvaju cele spektrum zakaznikov od zakladneho konzumu po top. Su to znacky specializujuce sa na urcity druh - zosilnovace, repro, zdroje, kable atd...pripadne viacero druhov no vzdy zostavene na spici. To ale neznamena, ze budu fungovat na vecne veky, len dokazu hudbu podat realne a maju primeranu vydrz. I v nasom byvalom Ceskoslovensku je ich relativne dost...
Rozdiely medzi autami sa samozrejme nedaju zrovnat s hudbou ale princip je podobny. Napr. Fabia 1: ma dostatocny priestor, vynikajucu karoseriu z pohladu tuhosti a korozie a laku, vyborne materialy a takmer bezchybne spracovanie. Jej ergonomia je standardne na spici, daju sa prislusne funkcie ovladat bez odvratenia pohladu od cesty, vyborne jazdne vlastnosti a vcelku dobry komfort pruzenia. Nestane sa, ze by nejaky cudlik niekomu ostal v ruke, aj po 200tis kilometroch je od plastov v aute klud, dvere robia zamatove buch - na svoju triedu, skvelo svieti, gumy na nu stoja relativne malo, rovnako ostatne diely /mimo autorizaku/, vyfuk vydrzi bezproblemov 10 rokov, ked sa nieco pokazi tak je to bud ocakavana "spotrebka" alebo nieco s cim sa bude jazdit dalsich 5 rokov...Prevodovka funguje po 300tis stale rovnako presne ako ked bola nova a spojka je dost mozno povodna. Celkovo jazda v nej je kultivovanejsia a celkovo univerzalnejsia. Htp staci beznemu uzivatelovi a ma celkom nasrdeny zvuk - osobne by som to nechcel. Stvorvalce ju posunu o triedu "vyssie". Tdi z nej robi grand male auto a vo vrzii RS je z neh brilantny cestovatel /lepsie sedacky/, skvely vykon a spotreba uzasna....To nedokaze Clio, 206, kija, hjundaj. Vie to este Polo...Som fanda Skodovky ale za poslednych pat rokov moj entuziazmus znacne poklesol...Doma mam uplne inu znacku, ale musim povedat, ze Fabia je skvele auto a podla mna hodne svojej ceny a s privretymi ocami aj ceny priplatkov. Urcite sa nestane so Skodou to, ze po 30tis a3 rokoch, ked vam ju niekto zbura, poistovna nevyhlasi totalku - to u korejca s najvacsou pravdepodobnostou ano. A vzdy sa lahko preda a kopec veci spravi Honza z nasej dediny. NIE SOM TAK BOHATY ABY SOM SI KUPOVAL LACNE VECI...
kvand
fiha ale som sa rozpisal
to neva ... hlavně jsem rád, že si nenadáváme a každý se snaží argumentovat podle sebe - a to i přesto, že se v některých věcech neschodneme 😉

Až se jednou všichni potencionální kupci shodnou na jedné značce, tak to bude mazec >😁 >😁
kvand
tak to aj ja, nechapem preco by som si mal s niekym nadavat pre jeho nazor na auta, ved rovnako moze on nadavat na moj, ked ho nemame rovnaky...tiez nenadavam niekomu, ze pocuva hiphop, len preto, ze mne sa pacia Pink Floyd...