Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Porsche Panamera Turbo S: Na stovku za 3,8 s

12 komentářů

kari.laz
Je to sice jen drobnost, ale 13 KW není 10 Hp.

397KW = 540 Hp
410 KW = 558 Hp
Je to sice drobnost, aly vypadá to divně.

Jinak k autu. Bude to nářez. Letět s pětimetrovým aute na stovku za 3,8s. To zrychlení by tý limuzíně mohl závidět kdejaký supersport. Myslím, že to bude asi nejsportovnější auto ve třídě. marně přemýšlím, které by mohlo být lepší a to nemyslím jen zrychlení.
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
To máte bezpochyby pravdu, nechali jsme se nachytat rozporem mezi kW a koňmi v tiskové zprávě Porsche...
kari.laz
Zprávu jsem neviděl, ale je tu ještě otázka, jestli ve zprávě byla chyba v kilovatech nebo v koních. Jestli tedy opravdu má mít 410 Kw a uvedli špatně koně, nebo má mít 550Hp a uvedli špatně KW.
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Chybu mají v kilowattech, platný je údaj 550 koní. Na webu Porsche.de už Panamera Turbo S figuruje v přehledu nabízených verzí a tam se už mezi technickými údaji uvádí 405 kW.
Cara Binieri
V Panamere jsem nejel, ale pochybuji, ze prekona co do "sportovnosti" Quattroporte. Vzdyt o nejake sprinty z krizovatky vubec nejde. Ta auta v podstate proti sobe nestoji, Maserati je urvany chuligan, Porsche uhlazeny luxusni dalnicni e😜res. V prirovnani k hercum je to Vinnie Jones proti Piercovi Brosnanovi. Umis rict, kdo je lepsi?

Panamere vsak oproti Brosnanovi chybi jedna vec...charisma.
_MT_
Panamera má jiný charakter, ale je otázka, jak si definuješ sportovnost. V Top Gearu testovali Quattroporte, Rapide a Panameru na improvizovaném okruhu a Ital dopadl nejhůř. Panamera vyhrála. Aston byl jen o chloupek pomalejší (1/10 vteřiny) než Panamera. Stig řídil. Takže ze všech úhlů Aston je pravděpodobně ten nejlepší kompromis v téhle třídě.
Guess
to opravdu není.. ale ten druhý udaj .. 410 kw.. je pravděpodobně.. 550 koní v britských koních..
Anonym
No za ty prachy letět za 3,8 s bude mazec no.

Akorát že za 4,3 s se dá letět s Dodge Charger SRT8, kterej má taky 5metrů a bude stát sotva půlku co tohle >😁
figurka
>😁 Jako vždycky, jabka hrušky.
Krispos
Jojo, Dodge je typicky luxusni dalnicni kriznik...
Anonym
Ne Dodge je jenom dálniční křižník a o luxusu nebyla řeč. Psali jste o zrychlení. 😄

Navíc Dodge tenhle "luxus" porazí i ve spotřebě, protože 5,7ka má stejnou spotřebu jak 5ti litr porsche v manuálu 😄
tamdydam
Nelíbí se mi, že si Porsche kazí image vozy jako Panamera nebo Cayne. Nepochybně se prodávají dobře. Ale problém mám s tím, že už to z mého pohledu prostě není Porsche. Přestože se to jako Porsche snaží vypadat. Z mého pohledu vypadá Panamera jako zbytnělý mutant elegantní 911