Novinky
Lacné a dobré, alebo lacné a tomu úmerné?: [odkaz]
Lacine a dobre.
Nemuzu si pomoct, ale me pripada Duster v hnede barve hrozne cool. Na nic si nehraje a vypada, ze se nezalekne ani nejakeho "vetsiho" terenu. Moc pekne.
[odkaz]
Nemuzu si pomoct, ale me pripada Duster v hnede barve hrozne cool. Na nic si nehraje a vypada, ze se nezalekne ani nejakeho "vetsiho" terenu. Moc pekne.
[odkaz]
Nevím, proč se redakce zabývá spekulacemi o nové verzi ecoflex s motorem 1.4T, a přitom o speciální edici Opel Insignia OPC Unlimited tady není ani zmínka😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Porovnavam to jednak s mojim focusom 1,8 92kw (atmosfera), ktory je papierovo aj pocitovo na tom rovnako, a slovom dynamicky by som to neoznacil. Da sa s tym jazdit svizne, ale dynamika chyba. Tak isto novy focus 1,6T benzin 150k, tam je dynamika o poznanie lepsia.
Plus, dalsie auto mam insigniu doma a tam je to skoro tragedia aj s 2.0 cdti so 118kw. Teda co sa tyka dynamiky (takmer 2 tony vahy urobi svoje - aspon podla manualu tolko vazi vybava moja s motorom). Aj ked jazdit sa s tym da a prednosti su inde, ako komfort, pohodlne na dlhe cesty, 4x4, velmi prijemny inteier (cosmo v svetlom prevedeni [odkaz] ) atd...
Proste su ople tazke, a motory slabe.
Focus: 1352 - 1576 kg
Papir snese hodne...
Jinak jenom okrajove zpatky k paiprovym hodnotam u 1.6 Fo II je uvadeno zrychleni 11.9s, u Astry 1.6 je to 11.7s, dulezitejsi je ovsem realna pruznost.
A astra ho ma Take so 140k motorom. Co je proste malo.
Navyse a hlavne som siel s nim a nie je tam tie kone citit. A taka honda civic 1,8 je niekde inde, dynamicky.
Pre ukludnenie, inak astra posobila ma na vyborne, ticha, relativne komfortna a s motirom 1,6t snad aj dynamicka 😄.
vykonovo zhruba rovnake auta
Insignia (asi 1.6 85 kW): 1503 kg
Superb 1,4 TSI 92 kW: 1477 kg
Passat 1.4 TSI 90 kW: 1451 kg
Mondeo 1.6 EcoBoost 90 kW: 1435 kg
ano, treba uznat, ze Mazda je oproti nim celkom atlet, ale Insignia vobec tak vyrazne nevybocuje zo strednetriedneho priemeru, tak ja to tu na diskusii podavas ty a ini.
V každém případě pokud bereš odOpla atmosféru, tak ber váhově na porovnání taky atmo.
A už jsmě pomalu u 70kg rozdílu a to zrovna mezi Mondeem, které je taky těžké.
U Mazdy 6 je to 1370 kg u motoru 1,8 atmo (88 kw)tady už jsme na rozdílu 130 kg.
Stačí se podívat na tabulky zrychlení...a holt Opel aŤ Astra nebo Insignie jsou těžké a pomalé. Někomu to nevadí, někdo si vybere něco jiného...hbitějšího 😊
Len pre zaujímavosť hmotnosť Insignie s 1,4 má Passat s 1,8čkou.