Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Mazda 5 1,6 MZ-CD GTA – Pětka s hvězdičkou

20 komentářů

Perucini
😢
Frasier
iba zo zadu 😉
Navtech
A zepředu je to miss želva ninja
palokalo
zadok je zufaly.. ale inac ten dizajn celkom ujde. Proste typicke japonske auto ktore asi vyvyjali aj pre japonsky trh. Japoncom sa taketo zhovadilosti pacia...
skejpa
Nevím, jestli má pro mazdu smysl, tenhle designovy "skvost" vubec do cech dovazet. At uz je to prakticky jakkoliv. Tohle si totiz muze koupit potencionalne jen slepej a ten zas nesmi ridit. Kde jsou ty casy starsi a hezke Mazdy 5...
dr.biker
Taky nechápu, jak té Mazdě mohli udělat tak ošklivý zadek, vždyť tím ji narýsovali rozsudek smrti v prodejích na starém kontinentu. Pro porovnání😒br /> Nová – [odkaz]
Stará - [odkaz]
Jinak je to celkem slušné MPV.
GS
ale do pr..le ,která rodina si může dovolit dát třičtvrtě mega za "plechovku" ?? To nedá ani mnohý živnostník, který si to může zahrnout do nákladů.
Problém všech tzv. rodinných aut v Česku!
Milenius
To taky nechápu. Fiat Doblo nebo Citroen Berlingo jsou jen o par cm kratsi a stoji polovic. Nechapu, kdo auta za 3/4 M kupuje.
dreede
Po vzhliadnutí fotiek mi prišlo zle od žalúdku a neprispeli k tomu raňajky. Ťažko sa dajú nájsť slová k takémuto zlepencu tvarov naprieč celou modelovou radou. No a aby toho nebolo málo dizajnéri sa ešte inšpirovali dizajnovým skvostom Sang Yong Rhodiusom.

[odkaz]

Nevidím jediný racionálny dôvod uprednostniť 5ku pred európskou konkurenciou, už to nie je ani o emóciach v pravom slova zmysle.
kyklop
bohuzial, musim len suhlasit. Ten exterier (bez ohladu na ine kvality) vyzera velmi odpudivo 😲
ttoomm
Dizajn mi az tak nevadi, ale tie proporcie, naco je to mpv ked ani v druhom rade si traja nesadnu, a tie sedacky v kufri su uplne zbytocne + maly kufor. To je tak max druhe auto do rodiny pre manzelku.
vosovčelák
jak mám mazdu rád a jak je mi dizajn autíček, pokud se dá o něčem takovém vůbec hovořit.. obvykle šuma fuk..tak tenhle zadek bych neskous asi ani já..to se fakt nepovidlo.. >😁 >😁
Blue Sun
Zajímavé to nářky nad Mazdou...
Zadní sedadla nejsou vyjímatelná? A k čemu, když zmizí v podlaze auta a ničemu nepřekáží? Už jste viděli v téhle velikostní třídě sedm plnohodnotných míst? Já ještě ne - na to bych musel mít Multivana.
Design, ta subjektivní věc? Živá voda do evropské strnulosti. Lepší, než stále stejné, ploché zádi. Zajímavé je, že na tříčtvrtečnost aut se nepoukazuje jinde, ačkoli je to problém spousty evropských vozů, včetně prémiových...
ttoomm
jasne, ze vtejto triede sieste siedme sedadlo je iba nudzove. ale tu sa ani to stredne sedadlo neda nazvat sedadlom.
Blue Sun
Stejně jako u kteréhokoli jíného auta téhle velikosti. Jsou dva přístupy k řešení zadních sedadel. Typicky evropské je mít tři stejně široká, ale užší sedadla. Mazda zvolila dvě širší a jedno úzké. Ta plnohodnotná jsou ale pak širší, než u evropských aut.
pogo26
Nechápu v jakém světě Mazda ČR žije. Nová Mazda 5 je např. v Německu v základním benzínu i naftě levnější než Scenic / na Mazdě 5 je to také vidět /. Tady se zkouší alespoń cenou dostat do jiné kategorie a doufá, že ji to někdo uvěří.
lukas13
Přesně tak. Cena v ČR je naprosto mimo realitu, jako kdyby lidé od Mazdy poslední 2 roky pobývali na jiné planetě.

To auto je s touto cenovkou naprosto mimo. :no:
kari.laz
to je fakt asi nejošlkivější auto v segmentu. Taková zmršenina.
Na boku vlny jak na Orlíku když projede parník, předek je jak vysmátej retard a zadek je jak z dob nepovedených Ssangyongů. Přitom první generace byla tak povedená. Dost mě s tím mazda zklamala. Bohužel se mi líbí víc stará mazda 3,5,6. Ty nové mě moc nenadchly. Ale zaručeně nejhůře pro mě dopadla právě pětka.
skejpa
:yes:
Pepo15
Na obrazkoch vyzera mazda podstatne horsie ako na zivo.Ani na videu to nie je tak strasne. Napr tento test: [odkaz]