Novinky
A nevies ake to bude mat oznacenie? Bude sa to vymykat z tej nomenklatury znacenia "i" a ostane tomu textovy nazov Elantra / Avante, alebo to bude mat nejake oznacenie typu "i30s"?
Inak robit "prieskum trhu bojom" - ak je to teda pravda - tym ze doveziem par desiatok kusov a potom uvidim, je dost nezvykla strategia (povedal by som az trochu divoka). Co ak sa potom rozhodnu, ze dalej nie.. Aka bude servisna podpora pre tych co si to zaobstarali? A za aku cenu?
Inak robit "prieskum trhu bojom" - ak je to teda pravda - tym ze doveziem par desiatok kusov a potom uvidim, je dost nezvykla strategia (povedal by som az trochu divoka). Co ak sa potom rozhodnu, ze dalej nie.. Aka bude servisna podpora pre tych co si to zaobstarali? A za aku cenu?
S jednou špecifikáciou a jedným benzínovým motorom veľa vody pri sedanoch nenamútia. Mne to vyhovuje, chcem auto s benzínovým motorom (dúfam, že to bude GDi ;-\ ) a výbavu mám radšej plnšiu... Cena 16-17 je pre mňa prijateľná, akurát je tu pár otázok ohľadne naladenia podvozku. Má identický rázvor ako i30 sw, tak dúfam, že je vzadu tiež multilink a nie nejaká skrutná tyč. O kvalitu a spracovanie sa nebojím, tu by sa mohli učiť aj vyhlásenejšie značky plus 5 rokov záruka... mám v tom na 80% jasno, budem testovacia vzorka, hehe. 😄
R32 ma pravdu. Elantra bude, aj keď to bude viac menej testovacia séria /cca 50 kusov pre SR/, kde sa budú skúmať reakcie na ňu-potom sa rozhodne, či sa bude dovážať.
Motor bude iba jeden 1,6, ale nevedel som o GDi...ja mam info, že 1,6i, ktorý sa dáva do aktuálnej i30.
Cena by mala byť cca 16-17.000,- EUR v maximálnej výbave.
Sú to informácie priamo od importéra😉
Motor bude iba jeden 1,6, ale nevedel som o GDi...ja mam info, že 1,6i, ktorý sa dáva do aktuálnej i30.
Cena by mala byť cca 16-17.000,- EUR v maximálnej výbave.
Sú to informácie priamo od importéra😉
Kedy má byť Brno? Ak tam Elantra bude precestujem republiku no chcem to vidieť naživo, sadnúť, omakať... 😄
tiez som pocul, ze sa bude predavat, termin sedi a cena vraj ma byt veeelmi zaujimava 😊...a tipol by som si, ze premiera bude teraz v Barcelone a v zapeti v Brne 😄
Tak som si čekol stav priamo u zdroja a vida... Elantra sa u nás začne predávať cca jún-júl v jednej špecifikácii (plnšej) a s jedným motorom 1,6 (asi GDI). Cenovka ešte samozrejme známa nieje alebo mi ju nechceli povedať. Neviem sa dočkať, chcem to vidieť naživo a keď bude rozumná cena okamžite mením... Hurá hurá hurá >😁
Na 100% to potvrdit neviem, ale nikto z Hyundaiu zatial nikdy od uvedenia novej Elantry nespomenul, ze by to malo byt urcene aj pre EU. Povodnu Elantru tu vystriedal prave HB i30, takze tazko povedat ci sa na tejto strategii nieco zmenilo. Japonci tu napriklad ich kompaktne sedany moc nie su schopni pretlacat. Mozno este Corolla ano - ale ani tam to nie je az taka velka slava.
Ak by Hyundai mal zaujem sem znova uviest Elantru, myslim, ze uz by to tu urcite odpremieroval na nejakom autosalone - minimalne preto, aby upozornil kupcov R.Fluence & spol. ze maju chvilu pockat a budu mat vacsi / zaujimavejsi vyber. Prosto, nedavalo by velky marketingovy vyznam cakat tak dlho...
Dalsia vec, ktora nepriamo hovori proti Avante: Hyundai i30cw je teraz e😜ortovane do USA ako Elantra Touring. V novej generacii ale i30cw ostane tu a americania dostanu kombi na baze svojej Elantry (John Krafcik povedali .... 😄 ). To by mohlo poukazovat na to, ze sa tieto dva rady definitivne oddelia a budu presne lokalizovane.
A naviac este toto: i40 je cisto europsky projekt, ktory bude v strednej triede potrebovat silnu podporu. Nemyslim, ze by v case jeho uvedenia bolo dobre aby Hyundai "oslaboval" jeho poziciu s o pol triedy / triedu mensim a inym sedanom.
Ak by Hyundai mal zaujem sem znova uviest Elantru, myslim, ze uz by to tu urcite odpremieroval na nejakom autosalone - minimalne preto, aby upozornil kupcov R.Fluence & spol. ze maju chvilu pockat a budu mat vacsi / zaujimavejsi vyber. Prosto, nedavalo by velky marketingovy vyznam cakat tak dlho...
Dalsia vec, ktora nepriamo hovori proti Avante: Hyundai i30cw je teraz e😜ortovane do USA ako Elantra Touring. V novej generacii ale i30cw ostane tu a americania dostanu kombi na baze svojej Elantry (John Krafcik povedali .... 😄 ). To by mohlo poukazovat na to, ze sa tieto dva rady definitivne oddelia a budu presne lokalizovane.
A naviac este toto: i40 je cisto europsky projekt, ktory bude v strednej triede potrebovat silnu podporu. Nemyslim, ze by v case jeho uvedenia bolo dobre aby Hyundai "oslaboval" jeho poziciu s o pol triedy / triedu mensim a inym sedanom.
S Elantrou sa absolútne pre Európu nepočítalo, že ale istá skupina zákazníkov, ktorá sedan vyhľadáva a povedzme narovinu, že i40 sedan bude pod 20-21.000 len veľmi ťažko.
Viac informácii nateraz neviem, ale zisťujem od zdroja😄