Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Audi A6 Avant 3,0 Bi-TDI (230 kW): První jízdní dojmy

505 komentářů

Mig_35
Neuvěřitelné číslo na turbodehet >😒]
CHerokee
Výborný motor (pokud vydrží ujet 300 000 km, čímž si nejsem jistý), ošklivé auto.
Mig_35
Standardní výkon od Audi. Ani moc hezké, ani moc škaredé. Audi nedělá nic nejlíp, ale dělá většinu věcí lehce nadprůměrně, takže s ní člověk nešlápne vedle. I když po tomhle motoru bych asi tvrzení "nedělá nic nejlíp" měl opravit...
Hammunasakra
Proč NEuvěřitelné - BMW (35d) něco takového nabízí přece již roky.. 😉
(přesněji 7 let :yes: 😄
jossalito
BMW ovšem neumí z 0-100 za 5.3 😉
Hammunasakra
To ANO - otázkou je "čím to je" - MOTORem jistě NE 😄
a) buď trakcí (přesně na tohle je 4x4 opravdu "lepší" 😉
b) zpřevodováním (a tím pádem bude audi asi/možná horší v elasticitě motoru..
jossalito
Nadpis příspěvku se podivoval nad hodnotou z 0-100.
Nic jiného se tu neřeší.
5.3 nebo lepší, nemá v současnosti nikdo (u dvojitě přeplňovaného 3litr. dieslu). :-!
Hammunasakra
Nu - na TAKOVOUTO argumentaci asi NEumím odpovědět.. 😉
Mig_35
Doporučuju si ji dát do hate-listu, zní to krutě, ale už se vám nestane, že budete muset diskutovat s někým, kdo má obtíže pochopit jednoduché sdělení😄 😄
Hammunasakra
"Za tuhle" diskuzi navrhujete "hate-list"?? To je fakt UBOHÉ :no: 8-s :no:
Hamunasakra
Pán je trochu šovinista, co? >😒]
Mig_35
Ne trošku, úplně. Obvykle ženské mlátím.
Hammunasakra
Ani na TAKOVOUTO argumentaci neumím odpovědět/reagovat..
Stefič
hele, s tím hate-listem to je velmi dobrý nápad. Pokaždé, když se Kylie zapojuje do diskuzí, výsledkem jsou nekonečná vlákna nesoucí prakticky minimum, ne-li 0, informací. Díky za tip.
Hammunasakra
I chytrák s chytrákem se sešel a vzešlo z toho.. 😄
Mig_35
Není zač, taky mi to poradili. Asi to cítili stejně.
del42sa
nejlepší je dát na hate-list každého, kdo má jinej názor než já 😉 :-!
Mig_35
Věřte, že nemám problém ani tak s obsahem, jako s formou...
zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
britas1
Asi myslíte bmw od hamanu, standardní bmw V6 takové parametry nenabízí ani 7 dní natož 7 let, výkon ani krouticí moment... :no:
mikesh
Proc neargumentujete Citroenem, ten snad z trilitru biturbo takovy vykon nenabizi? :-!
Sysoj Psojič
Citroen, Dacia, Mahindra... Vše přímý konkurent A6 😄
Internetovým pisatelům vždy jebalo, ale tohle??? ;-\
britas1
proč bych argumentoval citroenem? částečně ste si odpověděl sám...CITROENEM...a navíc co má společného jeho dýchavičných 177 kw s 230 kw???????...možná si pletete koníky a kilowaty....
Hammunasakra
Ne kvůli (japonské - "nedieslové") převodovce (a zčásti asi i kvůli "jen" přednímu pohonu) je v C5 a 6 motor "stažen/omezen" na 177 kW, v "plné" verzi má 202 kW/600 Nm 😉
fOE
V tom aute jsem nejel...
...ale ta zminka o zvuku benzinoveho osmivalce a tolik nekritickych az tezko uveritelnych superlativ a naprosto zadna negativa, to jsem uz dlouho necetl :no:
Nevim co si otom myslet, snad ze by pro priste redakce nemusela nechat testovat Audi milovnikem Audi, straci to pak na objektivite (a to je muj optimisticky predpoklad, existuje i pesimisticky a sice ze jde jen o placeny PR ale... :-! )

K autu😒br /> Vypada hodne povedene... a tesim se jak si proctu nejaky trosku vyvazenejsi clanek a porovnani s 535d. Kazdopadne me osobne vic zajima ten skutecny osmivalec a tak dotaz redakci😒br /> Mate v planu otestovat i novy 4.0tfsi? Obzvlaste by se hodilo srovnani s 550i od BMW. Diky
britas1
Já nejsem žádnej fanoušek audi, ale jako první jízdní dojmy se mi tento článek líbil.....a týkal se především jedinečného motoru....ne tjedinečného tím že je od audi, ale jedinečného parametry. A co se týká objektivity p.Fokta, z jeho článků zde vyznívá že je obkektivní, tak pokud píše to co píše, nemám duvod mu nevěřit, pokud chceš neobjektivní články...zkus autoweb...jen pro porovnání..
Jen aby ses na mě nevrhnul...nijak tě nenapadám, jen to vidím jinak než ty 😄
fOE
Ja tvuj nazor beru, ale taky porad si stojim za svym 😉 . Jinak k te jedinecnosti motoru... to prece neni pravda, jedinecny byl sveho casu mozna 35d od BMW, resp jedinecny stale je V8 TDI ale toto 3L TDI je jen dalsi dvojite preplnovany motor.

Kdyz jsem psal ze se tesim na nejaky objektivnejsi clanek tak netrpim predstavou ze bych se ho v CR/SK dockal... bohuzel se budu muset poohlednout k nemeckym kolegum abych si procetl neco objektivnejsiho.
Jako "prvni dojmy" chapu ze ony dojmy jsou stejne limitovane jako cas straveny v aute ALE stejne se nezbavim dojmu ze takto nekriticky clanek jsem necetl ani nepamatuju a s vedomim ze kazde (cti KAZDE) auto ma sve chyby mam dojem ze audi tu je proste fandeno. ;-\
Hammunasakra
Já myslím že tenhle motor si :yes: zaslouží - přichází sice opravdu až mnoho let PO bmw 35d, ale je to teprve druhý (no vlastně třetí - ještě Jaguar 202 kW/600 Nm) takový motor ... což stále "na pochvalu" JE 😄
jossalito
Fokt a nekritický fanoušek koncernu? >😁
britas1
Motor je jedinečný tím, že žádný jiný motor spalující naftu s objemem 3 litry a šesti válci kromě MB v upravě Brabus nepřekoná tyto parametry, tím je podle mě jedinečný, krouticí moment přímo gigantický....nejsem příznivcem nafty, ale takové parametry, to je krása myslím
Xawier
Přesně jak píšeš... O zaujatosti autora nelze mít pochyb 😄 Větám typu "Vedle všech těch hi-tech hračiček, jejichž přítomnost na jednom místě je i v této kategorii momentálně ojedinělá" se nejde než smát. Pán je buď obrovský fanda Audi, nebo ho Audi dobře platí, nebo byla A6 prvním vozem ve vyšší střední v kterém autor za posledních 5 let seděl... Nevím,...každopádně fraška test a jen důkaz toho,co se z auto.cz v posledním roce stalo... Vypovídající hodnota takového propagačního textu je absolutně nulová.

Aneb: Vyberte si z nabídky serveru: sportovnivozy.cz >😁 >😁 >😁
:no:
white label
Není nad to, začít tím: "Přesně jak píšeš..." a pak to celou reakcí doslova popřít. 8-s >😒]
white label
V autě si nejel, ale už víš předem, že je to celé neobjektivní... :no:
GTI
Ano, toto je auto, toto je AUDI a toto je náskok díky, ne ne plakátovče, nikoliv díky nudě, nýbrž díky... náskoku. A pak... toto je... TEST. Nuda jsi jen a výhradně ty - s garážovou nudlí u nosu, přesvědčen svým vlastním podskočeným obzorem o výhradních emocích za dvě pade, a ovšem tajenou touhou, která má sílu tahu jako horní audina na kickdownu.

Co potěší je absolutně vypilovaný text, text plný špičkových poznatků, špičkových zjištění a špičkových konstatací. Potěšeni však nemusí být jen jezdci QUATTRA, nýbrž i (a především) jezdci audiosních předokolek, testík velmi přesvědčivě dokládá, že i předokolka (od AUDI) má dnes takovou přitažlivost, kvalitu jízdy a kvalitu techniky, že i na předku jsi prémiovým, diamantovým kovbojem se vším všudy.

Testová kvartální trefa. A pro diskusní plakátovce jen jedno upřímné doporučení - napřed se nauč prémiově snít, v garáži pak, jako bys to našel. Nezapomeň ovšem, že cesta od snu k opravdové, důstojné garáži, představuje pro většinu cestu tvrdou, a v nemnohých případech i nekonečnou. Pokud to jednou dobelháš až k hornímu AUDI, můžeš si oprávněně na hruď vytetovat nápis - bravo garáž.

BRAVO AUDI :yes:
fOE
>😁 >😁 You've just made my day.
CHerokee
Zpupný povýšený tón, jako obvykle, vyjadřující stále a pořád to samé dokola. 😄 Osobně si na garáž nepíšu nic, ale mám ji vyzdobenou uvnitř a mám ji raději, než svou pracovnu. 😉
Mig_35
co to je za č....ka ten GTI?
Hammunasakra
To je moje NE(moc)poslušná běloruská (ex manželka BORATa - možná si jí z úvodu filmu pamatujete 😄 ) hospodyně G-alina T-atjana I-vanovna 😉
CHerokee
>😁 >😁 >😁
del42sa
ale tu přece napadl na procházce lesem medvěd Grizzly, takže to musí být její starší sestra >😒] 😉
Hammunasakra
Nu ano - když jsem jí přijela vyzvednout (převážela/"pašovala" jsem jí v kufru Citroënu C5 - místo aby VDĚČNÁ byla, od té doby se do něj jen "naváží" .. a přitom to bylo jen něco přes 1000 kilometrů... 😄 ) ještě ho (nebožáka) "dojídala" 8-s
zdravy rozum
4hill
Obdivuji to nadšení..Osobně se mi Audi jeví jako nemastné a neslané.Pokud budou jeho servisní nároky stejně zničující pro peněženku jako předchozí generace tak hodně štěstí...Ocenit naopak musím že Audi chce dělat dobrá auta..což se nedá říct o všech automobilkách.
CHerokee
:yes: Design mi rovněž připadá chladný, snad krom A5, ale to je věc vkusu.
GTI
Opakovaně tě zde chválím za auto snů 😉 avšak postrádám u tebe trochu více pohledu jaksi... shora. Argumentovat cenou servisní audihodiny se v jistých kruzích prostě považuje za faux pas. Nebo se snad domníváš, že XC70 ti budou servisovat v rámci humantární pomoci?... 😄

Jinak souhlas, AUDI tlačí výborně na prémiovou pilu.
Emel
Očekávám, že postavíš Audi na pranýř... klesající silueta, tak se přece kombi nedělá. Nebo že by to snad tentokrát bylo v pořádku? 😄

Za mě jednoznačně :yes: , dotáhnout se na novou 5er se zdálo být nemožné, ale Audi se to skoro podařilo.
Hammunasakra
Ano, SKORO (což odpovídá všem testům které jsem o nich četla).
PS: A6 narozdíl od BMW5 bohužel trochu "šetří" s použitím famózní 8mi stupňové ZF převodovky, která je aktuálně NEJ- převodovka vůbec.. :yes: 😉
mikesh
Kontrolni otazka - v kolika modelech nabizi 8kvalt Citroen?
Hammunasakra
Nejste (s tím CITROËNem) trochu "mimo"? 😄
PS: Ale ta ZF "s 8mi" je dle testů NEJ převodovka na světě a mně "se líbí" že jí BMW nabízí napříč celým portfoliem včetně základní řady 1 :yes: 😄
jossalito
Já si myslím, že Audi již v některých konfigurací BMW zcela jasně překonává. 😉
Hammunasakra
NEmyslím že by to bylo až tak "žhavé", ale prosím - můžete je napsat KONKRÉTNĚ? 😄
jossalito
Například tato testovaná konfigurace je zcela jasně lepší, než 535xd. :-!
Hammunasakra
... jste "se rozhodl"? 😉
PS: NEvěřím že byste s vozem jel a žádný srovnávací test také ještě (pokud vím) NEproběhl.. 😄
jossalito
To, jak se tady "rozhoduješ" ty, tady vidíme pod xxxx články.
Já nemám právo na SvŮJ nÁZoR?

:no:
Hammunasakra
To jistě ANO (ta "velká/malá" písmenka by měla mít nějaký SMYSL 😉
PS: Ale "rozhodnout" se že "audi je lepčí (to "č" tam je schválně 😄 ) než bmw" u vozu kterého jsou vyrobeny první kusy a ještě neprošel žádným testem versus model který se vůbec NEvyrábí ... to je trochu ... (no i když vy jste napsal "SvŮJ nÁZoR".. 😉
jossalito
Já psal o konfuguracích, že..

A on se "někdo", kdo neví, chytí. 😉
Hammunasakra
Bla bla bla (ale jinak "hezký" pokus - jak se z toho "dostat" :yes: 😄
jossalito
Není nutno se z ničeho dostávat, jen vidím, že máš nulový přehled o tom, co BMW dělá a co ne. Hozená návnada sežrána i s navijákem. 😉
Hammunasakra
Pokrytce a lháře "mibluju" 😉
PS: Tohle NEokecáte 😄
jossalito
Ty spíš neokecáš to, že reaguješ na něco, co neexistuje. :-!
I když u tebe a s tvým "přehledem" nic nového. 😉
Hammunasakra
Už mne neba(víte) - něco "o autech" byste tam NEměl? 😉
jossalito
O autech? Hmmm... co dodat...
Katikakus
Slapnul sis do vlastniho lejna, tak to neokecavej a chovej se jako chlap! :-!
Emel
Psal jsi o konfiguracích, o kterých zjevně moc nevíš :no:
Dinar
535xd se nedělá. 😉
jossalito
😉
pšššt.
del42sa
to byla rána na vlastní komoru 😉
Hammunasakra
... a VELKÁ (od té chvíle jossalito NEpíše... 😄
bordeaux
ty bulo, 535xd sa nevyraba, najprv trosku pocitaj a potom sa vyjadruj. S takymto materialom tu mame diskutovat? 8-s
jossalito
Pokud i nepochopil, tak řeč byla o konfiguraci, když ji BMW nemá, tak je zcela jasné, že je v tomto ohledu překonáno. :-!
Hammunasakra
Tak tohle (takovou "rafinovwanost") by možná ani MENSAN NEpochopil.. 😄
jossalito
Nauč se číst.
Píšu o "Audi již v některých konfigurací BMW zcela jasně překonává"
myslím, že je to docela jasné. 😉
Hammunasakra
Tohle téma jsme tu už "probírali" - audi MUSí ke KAŽDÉ variantě nabídnou (též) pohon 4x4, neb je konstrukčně PŘEDOkolka a to přes ujišťvání G-aliny v "prémiové" luxusní vyšší střední přece jen "není úplně to ono"
PS: To BMW, Mercedes, Lexus, Infiniti, Lexus ... atd. NEmusí
PPS: Určitě i v češtině by šel dohledat nějaký materiál o momentální až NEsmyslné "módě" pohonu 4x4 (na který bohužel "musí" reagovat i bmw a MB)
Auto s pohonem všech kol totiž NEní odolnější vůči aquaplaningu, NEní rychlejší v zatáčce a samozřejmě ani lépe nebrzdí (jak si dokonce někteří myslí 😉
Pěkný den 😄
jossalito
A to byla reakce na c👋koho?

Jako že je tradične Audi fuj, co? A že jsou čtyřkolky na ho..uby.

No co dodat... :-!
Hammunasakra
Na tom (přece) není NIC "huf/fuj" - to je prostě popis věcí tak jak jsou...
jossalito
Tak až budete někomu, kdo celý rok jezdí tady v ČR, vykládat, že si má pro pohodu duše, koupit místo čtyřkolky nějaký zadohrab/předohrab, tak se nedivte, že si s VÁMI nebude mít co říct. :-!
Hammunasakra
Silnice v čr jsou sice opravdu HROZNÉ, ale ani to nedává "masovým" nákupům vozů s pohonem 4x4 nějaké smysluplné odůvodnění..
PS: Na české silnice a dálnice pomůže JEDINĚ vůz typu Range Rover (a trochu C5 a 6 😉
jossalito
Čtyřkolky zbytečné rozhodně nejsou. Vysokou měrou přispívají ke zvýšení aktivní bezpečnosti.
Smysl čtyřkolky může ocenit pouze ten, který opravdu najede velké kvanta kilometrů za celý rok. Což ty osobně nejsi, tak nevím, proč tu chceš o něčem diskutovat. Zase si něco vyčetla v nějakém časopisu, co? 8-s
Hammunasakra
Ano v knížce (ale vlastně i v časopise - máte PRAVDU! :yes: 😉
PS: Kolik je to "velká kvanta"? (já jsem zatím někde "kousek POD miblionem" - tedy CELKOVĚ, ne ročně 😄
jossalito
Ročně? Třeba 50 tis.
Hammunasakra
Hmm, tak já jsem v posledních letech už jen cca na 30ti..
jossalito
Jo, a z toho 90% v Německu. Takže o čem se tady chceš jako bavit? 😐
Hammunasakra
90%? Tak to rozhodně NE 😉
(taky Rakousko a Itálie a trošičku Francie 😄
PS: A chtěla jsem "doopravit" můj příspěvek o 30ti ale "byl jste rychlejší"... 😉
Je to spíš 35 t., tak 20 + něco s předokolkou, tak 1-5 s 4kolkou a 5-10 se zado.. 😉
(střílím to trochu "od boku", nikdy mne nenapadlo to "hlídat" přesně 😄
jossalito
Příště napíšu v Západní Evropě. Nebo ještě jinak, na podstatně lepších cestách než jsou u nás.
figurka
Naopak. Ročně jezdím cca. 40 až 45 tis. km v běžné předokolce a nemám nejmenší problém. Zhruba 2,5 roku jsem žil s 4x4 a v běžném denním používání prakticky není rozdíl. Samozřejmě, při dynamické jízdě se ukazují rozdíly, hlavně při průjezdech zatáčkami, ale opakuji, když potřebuješ zdolat 400 až 700km za den, je dynamická jízda spíše únavná a v "relax" módu není rozdíl.
jossalito
Jen malý dodatek, cesta se neskládá jen z "relax" módu.
figurka
To jestli jedeš v "relax" módu, nebo jinak si rozhoduješ ty jako řidič.
jossalito
No, ještě nejsem tak daleko, abych poručil větru i dešti, nedejbože sněhu či ledu.
figurka
Tak třeba zrovna na sněhu je ti při brždění (ta bezpečnost) 4x4 k ničemu. Jestli projedeš zatáčku o 5km/h rychleji také nemá s bezpečností co dělat, holt přizpůsobím rychlost stavu vozovky. Stejně tak na vodě. Při neočekávaném ledu, nebo sněhu opět. Rozdíl rychlosti jakou lze na onom místě projet je stejně o tolik nižší než rychlost s jakou se pohybuješ mimo kritické místo, že tě ani 4x4 nezachrání. Aby jsi poznal výhodu 4x4 za ztížených podmínek, musíš se pohybovat blíže k limitu vozidla a to nemá s onou bezpečností nic společného. A znovu zdůrazňuji, ve finále stejně musíš zastavit a tam ti je 4x4 k ničemu.
jossalito
A ty mě tady taky chceš poučovat, jak bych měl jezdit?

Tady je to samej závodník, co jezdí nejlíp dveřma napřed do každý druhý zatáčky.
figurka
Nechci, jen ti sděluji své poznatky. Dveřmi napřed ? Kde to zmiňuji ? Naopak, dveřmi napřed v reálném provozu považuji za hodně nezodpovědný kousek.
jossalito
Já chtěl jen napsat, nejsem tak dobrej řidič (já vím, sem prostě nezapadám), abych v zimě neuvítal čtyřkolu, která mě bez většího přemýšlení a pocení adrenalinu, doveze tam, kam potřebuju. To je celé. 😉
figurka
Tak to ano. Tento přístup naprosto chápu.
bordeaux
"Například tato testovaná konfigurace je zcela jasně lepší, než 535xd. "

aj v suvislosti s prispevkami predtym mi nevrav ze si myslel konfiguracie. Si proste LAMA >😁
jossalito
Možná by sis mohl přečíst i příspěvěk výše. 😉
Ale že něco nechápeš, tím si tady známý.
bordeaux
nie nie, to ty tu nechapes a nemas ani tolke gule ze si nevies priznat ze nieco nevies >😁 >😁
jossalito
Ano, tys známý tím, že máš opravdu dlouhé vedení. 😉

PS: Několikrát jsem tu vysvětloval, proč BMW dělá nejvýkonější variantu vždy jen se zadkem.
Hammunasakra
Náhodou "bruslí" z toho "dobře až velmi dobře" :yes: 😉
jossalito
Bohužel, tys to docela prokoučovala. 😉
Hammunasakra
S vámi soutěžit "v bruslení" - to (skoro URČITĚ) ano 😉
jossalito
Já rybařím, nebruslím. :-!
Hammunasakra
Hezké .. já poslouchám (a chodím na) hudbu (tenhle týden jsem 2 dny v/na SALZBURG/er Festspiele) - doporučuji :yes: 😄
GTI
Tohle je prémové kombi s dokonale nakonfigurovaným stylem, nikoliv mainstreamový kompaktní kombi-náklaďáček... A právě to, co si mainstream v podstatě dovolit nemůže, to je v prémii zcela logickým, přirozeným stavem. Samozřejmě, že je tu ještě král kufru pro klasičtější jezdce, MB-E.

Avšak, horní kombík, to je trefa, s tím souhlas. Musel jsem si dát věty testu ještě jednou, v klidu, a velmi zřetelně píši, že tohle auto je regulerním (spolu)králem zejména pro ty, co berou prémiovou vyšší střední v kombimutaci, vybavenou světovým motorem, světovou quattro-jízdou a světovou kabinou. Cena je přitom fantastická, za jedna-pět být v nebi, to jde, ne?

Speciálně bych vyzdvihl design, ukazuje se, že to přiostření očí přišlo ve správný čas. K samotnému designovému řešení celku, silueta, skla, plechy, linie, k tomu lze jen uznale kývnout. V podstatě neokázalá, pohledově "festovní" kára, kára co tě strhne svou nenuceností, jakýmsi klidem, rozvahou, přitom to pod kapotou vře jako v sopce, a to doslova.

Na dnešní dobu, s ohledem na praktičnost karosářské mutace, na ten parádní motor, na tu nízkou cenu... na kvalitu karoserie, materiálů a kabiny vůbec, prostě velká, velká trefa.
Dinar
Ano, tvarově dokonalé, a podívám-li se na kombíky dnes a před deseti lety, pak nutno říct, že je to právě audi, kdo naučil ostatní jak se dělá kombíková elegance. 😄 😉
Emel
To je asi subjektivní, pokud se podívám 10 let zpátky, je pro mě E39 bez připomínek a W211 jedno z nejhezčích kombi dosud (s přimhouřenýma očima, W211 přišla někdy v roce 2002).
Dinar
Subjektivní je, když řeknu, že pro mě je E39 kombi docela bída, oproti naopak špičkovému designu sedanu. Objektivně, kdo komu ukazuje cestu je vidět z tvarů každé nové generace, kterak se (obecně, páč i to krabicoidní volvo jde cestou "sport" kombizádě u poslední V60) kombíky tvarově přibližují pojetí audi, splývavá záď s důrazem na dynamické vyznění, kombíky teď říkají, "podívej se na mě, jak jsem ladný sportstman," ne, "podívej se na mě, a na první pohled uvidíš, že toho spoustu uvezu." 😄 Tedy s čestnou výjimkou mercedesu E, který stále šlape svou brázdu, ale tipuju, že i příští V70 bude karoserií "sportovec". A tento styl jednoznačně nastolilo audi. A aby nedošlo k mýlce, nemluvím jen o ovlivnění přímé premiové konkurence, stačí si prohlídnout třeba mazdu 626 wagon a dnešní šestkový kombík, nebo rozdíl mezi poslední a předposlední generací kombíku accordu. 😉
GTI
Trefa :yes:
Emel
Teď nevím, kterým Audi argumentuješ. Jestli se vracíme ke kořenům typu Audi 100, nebo jestli řešíme novodobou historii,řekněme posledních 10 let.

Pokud se podívám na A6 C5 (1997 až 2004), pak tam žádnou extra dávku stylu nevidím. Typické proporce kombi jsou více či méně zjemněny, ale pro mě je o fous lepší E39, každopádně ale velmi vyrovnaná dvojice😒br />
[odkaz]

[odkaz]

Ty v těchto dvou autech vidíš nějaký zásadní rozdíl? Pro mě je o třídu jinde až tohle😒br />
[odkaz]
white label
Tu E39 si dal po face, v M-paketu a s velkýma kolama s designem z M5, což jí dost prospělo. Ale hlavně si porovnej zhruba stejnou E39 sedan vs kombi a potom A6 (C5, ale i jinou generaci) sedan s Avantem, pokud to vidíš subjektivně jinak, než Dinar, neb já, pak poměr prodejů kar. verzí u těchto modelů leccos taky napoví... A dynamicky položené sklo pátých dveří (jakési "kombi-kupé", už mělo Audi 100 avant (C1)😒br /> [odkaz]

Zrovna ta A6/C5 ho měla položené (na poměry 100/A6 Avant) podstatně méně...
Emel
Co se BMW týče, vzal jsem první fotku co mi přišla pod ruku, jde mi spíše o celkové proporce než o nuance typu kola.

Audi 100... už je to tady 😄. Tenhle Avant je podle mě úplně normální liftback, za propagátora stylových kombi můžeme považovat tohle😒br />
[odkaz]
white label
E39 designově bez větších připomínek dodnes, ovšem sedan, nikoli kombi, u tehdejší A6 (C5) je to přesně naopak, takže s Dinarem souhlas.
Blue Sun
Když už bych to bral takto, kdo koho učil stylová kombi, začal bych asi od Alfy 156 (byť to není prémie, čímž ji taky nejspíš asi okamžitě zpochybníš). Ale ta se mi zdá jako první, kdy kombi opravdu nevypadalo jako náklaďák.
Emel
Já nevidím žádný důvod, proč by si mainstream nemohl dovolit stylové kombi. Situace je úplně stejná, jako v té prémii - někdo upřednostní styl, někdo naopak prostor... a styl spatřuje každý v něčem jiném... a oboje se dá dělat dobře i špatně.

Bylo by jednodušší napsat, že nemáš rád Renault, než se snažit o nějaké obecně platné argumenty proti Grandtour 😉.
palmexman
je to paradox, ale za takový motor můžeme poděkovat zeleným a jejich modle. snižování CO2. >😁 230 kW a průměrná spotřeba 6,4 l. před 10 lety by nám to baštilo 12-15l. za to se musí rozbušit každé zelené srdce u ptačího potoka.
britas1
noooo pokud by auto stálo...určitě by se srdíčko rozbušilo.... 😄 ovšem pokud se rozjede, zvlášt pokud bude někdo motor využívat k dosažení těch 5,3 sec z nuly na sto....ono to pujde mezi 12-15 l..... 😄 😄
Mig_35
Bude to žrát normálně v kombinaci deset... a ne že ne...
MiraTDi
Měl jsem možnost několik dnů jezdit s Audi A6 180 kW quattro. Jedním slovem fascinující motor, fascinující jízdní vlastnosti (zatáčky jsou orgasmus). Spotřeba se pohybovala v průměru kolem 6,3 l/100 a to jsem jezdil jak TGV. Takže ta spotřeba je opravdu taková a při jízdě bez využití plnějšího výkonu motoru jde pod 6 l/100 km. Už se těším až toto nové Bi budu užívat jako svoje, mňam...
Hammunasakra
Mám možno již několik dnů jezdit s Citroën(em) C5 177 kw (předokolka 😉 ) a TAKÉ jedním slovem "fascinující" (a nejen motor :yes: 😄
KANKUNEN
Miro, jak TGV a za 6 litrů? Tatíkova Q5 bere kolem 9 litrů. Jezdí rychle, ale dalo by se na to šlapat víc.
Hammunasakra
Spotřebu jsem NEchtěla komentovat (neb "citroënní" V6 HDi bere - pravda při občasném VYUŽITí potencionálu motoru 8-9 litrů.. 😉
Q5 má aerodynamiku šatní skříně, ta se při vyšších rychlostech podepisuje celkem intenzivně. A6 se tim vzduchem prořezává poněkud snadněji.
Hammunasakra
Q5 má aerodynamický koeficient (myslím) 0,32 - to není zas až TAK hrozné...
jenomže o velikosti aerodynamického odporu rozhoduje aerodynamický koeficient krát velikost čelní plochy, kerá je u Q5 citelně větší (ale to se do prospektů většinou nepíše). Je to horší, než to vypadá 😉
Hammunasakra
To jste asi ještě nejezdil s něčím od Land/Range Rover.. 😉
PS: Prostě se mi to (na "krabici" - jak říkám SUVčkům) zdálo "ne špatné" 😄
KANKUNEN
No a kolik myslíš , že to udělá rozdíl Q5 a A6. Já odhaduju 2-3 deci.
super7
rok a půl mám konkurenční SAV s biturbo 3d a 210kW/580Nm a průměr mám 10,7 a to jezdím slušně, ale bez odříkání. Nižší karoserie (při prakticky stejné hmotnosti) jistě nějakou úsporu přinese, ale 6.3 v průměru - to chci vidět 😄 !
Na dálnici to bude kapku víc (při 160 kmh to můžou být klidně i dva, tři litry). Papírové spotřeby jsou naměřené na jízdním cyklu, kde se většinou jede hodně pod 80 kmh, a to jsou dominantní mechanické odpory (které jsou u obou aut velmi podobné). Těch pár vteřin, kdy v jízdním cyklu to auto jede 120, se ti na výsledné naměřené spotřebě pochopitelně nepodepíše...
[odkaz]
Emel
Hadám něco pod litr.
Mig_35
Já jsem VLASTNIL dvě A6 3.0 TDI /je ten rozdíl zřejmý?/ a jedna jezdila za 8,7 a druhá, kombajn za 9,5 a mohl jsem dělat co jsem chtěl...
fOE
Na 6L se dostanes pri 100km/hod a pak uz jdes jen nahoru... tech 10L v kombinaci pri rozumnem vyuziti sily toho auta bude stale velice hezke cislo stim ze se da o litrik max dva min a taky o litrik dva vic kdyz nekdo dela vic km ve meste/resp. na to vic slape.
Jinak skusenosti s 530d jsou 7,4L/100km dlouhodoba a nemam duvod verit ze u Audi s dvojite preplnovanym 3L TDI to bude hodnota nizsi, ba naopak 😉
jossalito
Abys jezdil za desítku, tak bys musel ustavičně kašlat na všechny rychlostní limity. Osobně tipuji tak 9.5 při velmi dynamické jízdě.
A jinak s 530d se na nějakých 7.4 v kombinaci a zachování stejného jízdního stylu, jaký tady píšeš u Audi, nemáš šanci dostat. Počítej tak něco přes osm (cca o litr víc). 😉
fOE
Ano, muj predpoklad je ze clovek co si poridi dvojitepreplnovany diesel misto klasickeho 3L TDI nebude jezdit max 130km/hod.
Kombinovanou u 530d jsem uvedl jen proto abych odkazal ze jezdit s 3L TDI biturbo za 6,3L je utopie (ne proto abych tvrdil ze s 530d pri stejnem stylu jizdy budu mit tuto hodnotu), realne zaciname na 8L vetsina skonci vys, nekteri dost vyrazne, to je proste fakt.
Staci kdyz si pockame na na finalni clanek a hodnoty spotreby pri 100 a 130km/hodinu. 😉
Mig_35
Anebo trávit nějaký čas ve městě. Anebo mít to auto trochu upravené. Spotřeba kolem devíti je naprosto normální, tohle je výkonově o sto koní výš, nelze tedy čekat, že to bude jezdit za stejné čísla. Nebo snad ano? (i když se nám Audi snaží namluvit, že to bude jezdit naopak za míň)
jossalito
Nekomentuju prospekt audi, ale konfrontuji vlastní dlouhodobou zkušenost.
Dinar
Právě takové příspěvky škodí, spotřeba akt. třílitrových dýzlů ve vyšší střední je vzhledem k tomu, jak ta auta jedou, skvělá, jenže zázraky neumí nikdo. Za 6,3 umí nové 3,0tdi v A6 jet také, ale taková spotřeba má k "využití plnějšího výkonu motoru" tak daleko, jako lokálka ke zmíněnému TGV. 😉
Hammunasakra
:yes: 😄
MiraTDi
Jezdit do 6,5 litru umí toto auto uplně běžně při využívání síly motoru. tzn., že budeš vždy nejrychlejší a všechny necháš za sebou. Je třeba ale UMĚT jezdit. S mojí 300 koňovou Q7 jezdím běžně průměrem mezi 8,3 - 8,7 l / 100 km při uvedeném způsobu jízdy. Samozřejmě, že při využití dálnice a tachometrových 150 km/hod stoupne průměrná spotřeba někde mezi 9,4 a 9,7 l/100 km. A z 0 na 100 km/hod to umí za 7,5 sec. Takže uváděných 5,5 sec u Audi Bi je rozhodně realita.
Dinar
Na tvých příspěvcích se dá demonstrovat jediné, a to, že pojem "využívání síly motoru" nebo "dynamická jízda" mohou být v podání a chápání různých lidí velmi různé. >😁 Ta třistakoňová Q7 je co? 3,0tdi s čipem? Vzhledem k tomu, že jsem měl touarega se stejným motorem, kde dlouhodobá spotřeba při naprosto běžném ježdění, tedy jen s velmi občasným "využíváním síly motoru" nespadla pod 11 litrů, pak nad těmi 8,5 litry Q7 se nelze než pousmát, a popřát ti, ať s těmi perpetuum mobile, která ti u audi místo svých standardních modelů prodali, najedeš spoustu šťastných a levných kilometrů. 😉
Hammunasakra
NEvšimla jsem si vaší reakce ... uznávám že jste to napsal/reagoval "lépe" 😉
MiraTDi
haf, haf :no:
Hammunasakra
Vrrrrr 😉
MiraTDi
Tak nýmandi se najdou všude, že? Jde o profesionální softwarovou úpravu ověřenou na motorové brzdě. Dlouhodobá spotřeba (85 tis. km) je 9,1 l/100km. Nemám důvod si vymýšlet. Spotřebu si navíc počítám sám - nespoléhám na počítač. Navíc, Ty o dynamice a správného využívání motoru a jízdního stylu víš akorát tak kulový 😉
Hammunasakra
To bylo v "Děti z Bullerbynu" jak chtěli "překlápěcí kopec", aby mohli chodit "stále z kopce" - vy takový MÁTE? (pak by ta spotřeba odpovídala.. 😉
MiraTDi
Ale vždyt vy o tom nemáte páru 😲
Hammunasakra
No tu knížku už si zas tak přesně NEpamatuji, to máte pravdu.. 😉
... ale o autíčkách něco málo vím 😄
PS: Sousedka o pár domů vedle Q7 má (s "normálním" 3.0TDi) a pokud NEjezdíte "normálně" po městě a nakoupit a tak, ale JEN stále plynule bez přibržďování 90 - 130 km/h (no, to je už možná moc), tak možná Možná MOŽNÁ by to MOHLO být.. 😉
MiraTDi
Rozdíl mezi "normální" a správně přeprogramovanou 3.0 TDi je cca 0,5 - 0,7 l/100 km při stejné jízdní dynamice ve prospěch čipu. V dlouhodobém průměru to dělá cca 0,2 - 0,3 l/100 km. Zkuste mrknou na moje starší video: [odkaz]
Ty Svitavy - Brno schválně natočím. Snad nezapomenu.
figurka
Tak u diskuze o udávané tovární spotřebě vs. realita máchat netovární úpravou už tu dlouho nebylo. >😁
MiraTDi
A víte, že jste vybral vhodný nick - přesně podle naturelu?
figurka
Tento úkrok stranou nic nemění na tom, že tvá argumentace upraveným autem je zcestná.
MiraTDi
Co přesně myslíte tím "argumentace upraveným autem"? A6. kterou jsem zkoušel nebyla upravená a jela jako dělová koule s uvedenou spotřebou. Tankoval jsem do plné, tak jak jsem ji převzal a skutečně jela za to, co jsem psal. To je realita. Moje Q7 uspoří v dlouhodobém průměru také to, co jsem psal a na okreskách jezdím za tolik kolik jsem psal. Nechápu proč bych si měl vymýšlet. To je možné ZDE zavedený způsob myšlení a psaní příspěvků. Mně jsou takové věci cizí. A naopak zcestné se mě jeví, když někdo "zasvěceně" hovoří o něčem o čem nemá páru.
white label
Oháníš se tady softwarově upraveným výkonem a nereálnou spotřebou..., ale od majitele nicku s červenou Q7 (co miluje zatáčky) v profilovce, to až tak nepřekvapí... 😉
MiraTDi
Co tě tak popuzuje, broučínku? Já se ničím neoháním 😄 . A ta spotřeba je realita - nemůžu za to, že běžně soudíš něco o čem nic nevíš. A překvapení je pro tebe, jak vidím, hodně věcí - denně něčím překvapen - máš takový hezký pestrý život 😉
Hammunasakra
Koupit si Q7 na ježdění "economy run" tomu říká "originalita" :yes: 😄
MiraTDi
Trošku nechápete... nic nového.
Hammunasakra
NUDA :no: ;-\
PS: Něco "originálnějšího" tam NEmáte?
PPS: A koupit si Q7 na "economy run" prostě JE ... (doplňte si sám 😄
MiraTDi
Ale vždyť vy píšete úplné bláboly, tak co originálního ode mě čekáte.
Hammunasakra
1) no comment
2) takže NEmáte 😉
3) tak si tu kombinaci MASTODONTního Q7 a eco run uží(ve)jte 😄
PS: Co Range Rover? (ten je mi narozdíl od Q7 docela SYMPATICKÝ a tam by to "spoření" bylo možná ještě o trochu "absurdnější" 😉
MiraTDi
Tak speciálně pro Vás. Trasa z dneška z rána: studený strat; 15 km městského provozu (celkem 4 zastávky, popojíždění v ucpaném městě-čku); 30 km jízdy po zatáčkovité okresce(110 - 140 km/hod.) - průjezd přes 2 obce a městečko, zbytek po okreskách 100 - 110 km/hod (průjezd přes 2 obce a městečko). Žádné loudání, to jaksi nemám v povaze. Omlouvám se předem za datum na kameře, nějak to nemám nastavené, nebo co. [odkaz]
Hammunasakra
To jste točil JEN PRO MNE? "Milé" :😉
Ale vážně - je to "pěkná" spotřeba (mívám cca podobnou 😉 ), ale měla bych "3D" dotaz - DDDrobý DDDoplňující DDDůležitý Dotaz: V kolik hodin jste jel (za jakého provozu? 😄
MiraTDi
Město ucpané - opravy cesty. Okresky plné nakláďáku a dalších "zpomalovacích retardérů" na 4 kolech. Takže předjíždění a tak... Ale tak jste mě "nakrkla" že si hned teď jdu koupit pořádnou Micro kartu ať můžu zaznamenat nějakou zajímavou trasu - speciálně pro Vás, samozřejmě. Nejsem "kameraman" a nemám na to jaksi čas, ale když se připomenete....
Hammunasakra
Wooow - takže kdybyste jel po klidné kvalitní jak sklo hladké třeba německé okresce ve 4 v noci tak to byste měl spotřebu... (mínus litr? 😉
PS: Sorry, stále mi kombinace vozu typu audi Q7 a snah o ekojízdu příjde "absurdní" 😄
PPS: Když už audi a třílitr naftu, tak asi "1000krát" RADĚJi tenhle nový 3,0 Bi-TDi a VYUŽÍVAT jeho potenciál (a mít klidně o 2 litry vyšší spotřebu 😉
MiraTDi
Nevím kde pořád berete ten názor s eko-jízdou? 😄 Už vím, kterou trasu Vám natočím. Ale až koncem srpna, nebo začátkem září. Parádní zatáčky, předjíždění, kamiony. Délka trasy 96 km jedním směrem. Svižnou jízdou je spotřeba s Q7 do 8,5 l/100 km s 25 minutovým předstihem před goole maps. S A6 3.0 TDi 180 kW quattro do 6,5 litru. Mj. je to výtečná trasa na motorku....
Emel
Průměr 54 se spotřebou 8.7... jo, to je důvěryhodná životní realita a vzhledem k velikosti a výkonu auta pořád slušný výsledek.
MiraTDi
Tak ty obce a popojíždění ve městě na průměru dost uberou. Pak by ta spotřeba měla být ještě vyšší, nemyslíte?
Emel
To záleží, při stání na semaforu je spotřeba nekonečná, naopak průjezd vesnicí při konstantních 50km/h je velmi úsporná jízda.

Na nízkou spotřebu se dá dostat buď plynulou jízdou po okresce (klidně 100-110, ale bez brzdění a prudkého předjíždění), nebo pomalou jízdou po dálnici (cca. 120-130, ideálně třeba za autobusem). Ten efekt vysoké rychlosti je u SUV ještě dramatičtější, akcelerace v menších rychlostech tolik nevadí... pokud se ovšem následně nemusí brzdit.
MiraTDi
Ano Emele, konečně někdo kdo umí řídit a neplká zde nesmysly. Základem je plynulá jízda, nedojíždění až na nárazník. Pak si můžeš dovolit opravdu hodně. Další zásadou z toho plynoucí je, že není potřeba neustále brzdit - naučit se minimálně používat brzdu. Kdo se toto naučí, tak je velmi rychlý a dokonce jede na spotřebu jak tady psala Kylie. Kdysi jsem to schválně počítal. Řidič přede mnou šlápnul 48x na brzdu a já pouze jednou. Pak už jsem to nevydržel.... Když slyším servisáky po kolika kilometrech si lidi mění brzdové destičky, ta opravdu nechápu. Ale pak si vzpomenu na to, co denně vídám na cestě a věřím tomu.
Dálnici jezdím na tempomat 145 km/hod. Chvilkama 160, 180, 200, někdy 220, podle situace. Ale 80% jedu do 150 km/hod. Při třetinovém využití dálnice je spotřeba kolem 9,2 - 9,6 l/100 km. Samozřejmě záleží na situaci..... Samotná jízda po dálnici znamená průměr 10,5 - 11,5 l/100 km dle toho kolikrát se vydáš za hranici dejme tomu 170 km/hod.
Emel
Jenže plynulá jízda je nutně závislá na tom, že se na silnici vyskytují jen jednotlivá auta a ne kolony. Jakmile se silnice trošku zaplní, máš na vybranou - buď se smíříš s tempem davu, nebo chtě nechtě zrychluješ a následně brzdíš zpátky do kolony, což vzhledem k hmotnosti auta žene spotřebu dle mých zkušeností někam na dvojnásobek tvých běžných hodnot.

Totéž dálnice... neznám konkrétně tvoje auto, ale troufám si tipnout, že 150 už i na rovince znamená spotřebu znatelně přes 10 litrů, i při konstantní rychlosti, a 180 velmi pravděpodobně něco kolem 15.
MiraTDi
No. Nikdy za těch 85 tis. km jsem nepřijel domů se svou Q7 se spořebou vyšší než 9,5 l/100 km. A to mě OPRAVDU NIKDO nepředjíždí. Nechápu, kde berete ty naprosto zcestné údaje. A že bych jel několik desítek kilometrů v koloně?? Prosím Vás a kde jako???? Navíc, když už jsem v koloně, tak nejedu plyn, brzda, ale uplně jinak.... mě to od vás ale moc nepřekvapuje.
Emel
No a jak jedeš v koloně? Já znám jen dvě metody😒br />
1) Jedu plynule rychlostí kolony. Obvykle přijedu domů s nižší spotřebou, než kdyby byla silnice prázdná, o pár minut později. Pár aut aplikujících metodu 2) mě předjede.
2) Jedu, koukám dopředu, jakmile vidím mezeru na předjetí, šlápnu na to, předjedu co jde a následně to dobrzdím zpátky do kolony, dejme tomu třeba 80-120-80, s vědomím toho, že 120-80 je efektivní přeměna peněz na teplo.

Parkrát jsem viděl ještě variantu 3), prostě předjíždět a spoléhat na to, že na široké silnici se tři auta vedle sebe vejdou.

Opravdu nikdo nepředjíždí beru s nutnou nadsázkou, to by se ti s Q7 nepodařilo ani při té nejostřejší jízdě.
Hammunasakra
Ono to "..opravdu nikdo nepředjíždí" není jediná věc co na pohádce na ultranízkospotřebovém audi 7 trochu NE"sedí".. 😄
Provocateur
Vy jste toho ještě nenechali? Ale koukám, že jste zase úplně na začátku a do další čtyřstovky už se mi nechce, je to marný >😁
MiraTDi
Kylie i vy si říkáte o školení - nutně ho potřebujete. Vždyť vy kvůli tomu ani nespáváte 😉
AUDIRS6
Trosku som si pocital Vase prispevky o sviznej a napriek tomu pomerne - vo Vasom pripade velmi slusnej spotrebe... hadat sa tu s vetsinou ludi nema absolutne zmysel, takisto nikto z nich asi nevie, ako spravne jazdit s Quattrom-Torsenovym, a bohuzial je ich dost aj na zapad od Ceskych hranic...Inac by tu nebolo napisanych tolko nezmyslov o nedotacavych a nezabavnych Audinach...co uz, je mi z toho smutno, ale vsetkym rozum lievikom nenalejete, poucit sa nenechaju, vyskusat sa to asi boja...ja fakt neviem...Vam prajem len uprimnu sustrast nad vraskami na cele, ktore po tych hodinach stravenych tu musite mat.
A este ku sportovosti Q7 - kamaratka ju mala, 3,0TDi, chipnutu na 272PS...
ja som v tej dobe behal na staruckej S6-manual, nahanacka, ktoru sme si uzili...no hotovo, potom som si osedlal Q7 aj ja, ...ano chybali jej este nejake NM a PS, ale vyvazenim a hravostou ma tento "mastodont" alebo ako sa tu ostatny radi smeju ma dostala!!!
Kto nevyskusa limity, neuveri...ale na to treba mat aj "gule" aj cit,umenie, a neviem este narychlo vymenovat vsetky tie vlastnosti, ktore dokazu odlisit obycajneho (polo)vodica od fakt dobreho sofera.
Pekny den, a vela stastnych km :yes:
MiraTDi
Děkuji za projevy soustrasti 😄 Máte skutečně pravdu v tom, že aby tito lidé pochopili co píšete, vč. umění řízení, tak to vydá na knížku, nebo instruktážní DVD. Mají pocit, že svižná jízda znamená zaboření pedálu plynu až do motorového prostoru a to v každém okamžiku. Ale já se tomu nedivím, neboť to jejich neumětelství (těch "slušných" řidičů) vidím denně na cestách.
Už trošku dovolenkuju, tak "mám trochu času". Ale až na vzácné výjimky je mně z toho tady taky mírně řečeno, blijno. Tolik žvástů o něčem, o čem někteří nemají ani potuchy, se jen tak nevidí. Mějte se moc dobře a hodně šťastných kilometrů.
white label
S tím co píšeš se dá (částečně!) souhlasit, ovšem nemůžeš lidi s opačným názorem (než má MiraTDi) házet do jednoho pytle, jako celek tvá reakce vyznívá až příliš černobíle a jednostranně...
MiraTDi
Ano Emele je to kombinace popisovaných metod. Ale nejčastěji kolonu předjedu jak nejrychleji to jde, pokud to jde a je to bezpečné. Na známých trasách vím, kde je jaká zatáčka, vím kam až dohlídnu atd. atd. Ale kolon moc nepotkávám, samozřejmě mimo silnici Brno Svitavy.... to je někdy kalamita. Ale pokud to člověk zná a má dosttk výkonu a ví jak s ním zacházet a jak správně řídit, tak to jde i tamt... A opravdu mě nikdo nepředjíždí - nevím co s tím mám dělat. A to se striktně řídím zásadou jízdy při pravém okraji vozovky, aby rychlejší závodník mohl kdykoliv předjet a ten kdo předjíždí v protisměru aby měl dostatek místa. Zásadně na nikoho neblikám, ale jedu si vpravo a nechávám tak dostatek volného místa přo předjetí v protisměru-jedoucích vozidel.
Emel
V pořádku, já ti tvůj plynulý jízdní styl chválím... jen upozorňuju na to, že jakmile se začne doprava kouskovat do souvislých proudů aut, je rychlá a plynulá jízda nemožná.
MiraTDi
Tak samozřejmě. Vždy záleží na okolnostech.
Hammunasakra
ZAJÍMAVÁ reakce - když jsem tu TOTÉŽ (o "nutnosti" PLYNULÉ JÍZDY) psala ráno - takhle jste (slušně řečeno) NEreagoval.. >😒]
Hammunasakra
Auč - víte že máte VE VLASTNÍCH TVRZENÍCH "chybky"? Tedy že ráno jste o spotřebě svého audibusu říkal něco JINÉHO než teď? 😄
MiraTDi
Nejsem si vědom,. že bych říkal něco jiného tehdy a teď. Kde? Nechápu Váš dotaz.
Hammunasakra
a) Škoda že jste "přešel" mou připomínku ohledně nutnosti plynulé jízdy... 😉
b) myslím spotřebu při dálniční jízdě, resp. dálniční jízdě "vyšší" rychlostí
(viděl-li jste někdy grafy spotřeby tak při stoupající rychlostí až DRASTICKY stoupá spotřeba - a to i u "normálních" vozů, u vozů typu SUV je to samozřejmě ještě HORŠí (jednom takovém testu nejhůř dopadla Škoda Yeti). Jezdím shodou okolností též s třílitrovým naftovým 6tiválcem vpodstatě stejného výkonu (tedy PŘED "čipnutím" 😄 ) ve voze se znatelně lepší aerodynamikou - a i tak je (pochopitelně) vliv jízdy po dálnici vyšší rychlostí znatelný (tvar aerodynamika vašeho vozu patří spíš do kategorii té Škody Yeti.. 😉
MiraTDi
Nevšiml jsem si připomínky o plynulé jízdě. Zásadou je plynulá jízda. Jde o to jakou rychlost si pilot zvolí a jak umí jezdit plynule. Pokud hledí 50 metrů před sebe, tak plynule jet nejde.... pokud neumí předjíždět, tak plynule jet nejde.... pokud neumí používat blikry, tak plynule jet nejde.... atd. atd. Prostě kdo na to nemá vlohy..... tak to nikdy nepochopí.
Ohledně jízdy na dálnici. Tak o tom se snad netřeba bavit, že při jízdě stálou 180-tkou bude spotřeba podstatně vyšší než 140-kou.... nevím co je na tom k rozboru? Obzvláště u SUV.
white label
Popuzuje??? Zatím tady spíš bavíš, ale opakovaný vtip není vtipem.
Chápu, všichni jsme neználci, jen ty jsi letadlo, co vypadá jak "sportovní" červená Q7 v TDIčku. >😒]
MiraTDi
Neználci, se vždycky usmívají a neví čemu, že? 😉
Hammunasakra
[odkaz]

Vy jste ani toho Neználka (nejspíš) NEčetl.. 😉
white label
Tak tohle musíš určitě vědět líp, než já, na rozdíl od reálné spotřeby s 3.0 TDI...
MiraTDi
A nedá mně to. Ještě si šťouchno. Svitavy - Brno, dělám s Q7 za 7,8 l/ 100 km. A zkus mě na té cestě udělat.... S tou A6 180 kW quattro při stejné dynamice za 6,8.
MiraTDi
[odkaz]
Hammunasakra
Za vámi bych chtěla jet na DLOUHÉ plné čáře... 😄
MiraTDi
Proč myslíte, blesku? Video jsem točil někde v obci, nebo tak nějak. Jinak těch pár kiláků jsem najel na okreskách mezi dědinama. Proto ta "nízká" průměrná rychlost. Zkuste si to někdy....
Provocateur
Okreskový král v naftové Q7. Život je plný paradoxů >😁
MiraTDi
A čo si tak predstavujete pod tým slovom "paradox"?
Provocateur
Loeba, resp. MiruTDi, kterej udělá na okresce každýho s Q7 TDi >😁
MiraTDi
Ale to není paradox... máte trošku popletené pojmy a zvýšenou míru arogance. Nebo se řídíte heslem "diskuse snese všechno"?
Provocateur
Pojmy máš poplatený ty, jestli si myslíš, že moje příspěvky jsou arogantní. Já se tady do cizích nicků nenavážím a ani nikoho nevyzývám aby mě "udělal" (ikdyž popravdě, ty by ses mě držel do první zatáčky 😉 ). Já se tady tebou je náramně bavím a myslím, že nejsem sám. Takže piš klidně dál...
MiraTDi
Chtělo by to pročítat všechny příspěvky, kterých se problém o který Vám jde týká, abyste byl v obraze a nepsal zde z cesty... takže to pro začátek zkuste, prosím. Doufám, že víte o čem točím.
Zatáčky miluji, to jste trefil. A moje Q7 je mám taky ráda.... No lidi se většinou náramě baví obzvláště tím, o čem nic neví. Takže přeji příjemnou zábavu. A už se těším na ty zatáčky... 😉 tam se vždycky velmi pobavím....
Provocateur
To, že máš rád zatáčky ti neberu. Řekl bych, že něco málo vím a hlavně to, že Q7 není ten nejlepší nástroj do zatáček, co se rychlosti týče, jak se nás tady snažíš přesvědčit
MiraTDi
Není to nejlepší nástroj do zatáček, samozřejmě. Je to těžké auto. Ale stačí změnit nastavení podvozku a UMĚT projet zatáčku, což je to nejdůležitější, pak byste se velmi divil jak je Q7 rychlá. Pak je to neskutečná zábava. A já zatáčky miluji a umím je. Ne vždy, to je fakt. Ale VŽDY vím, kde byla chyba a jak ji příště napravit. Mě to prostě baví a fascinuje zárověň. A nikoho se zde nesnažím přesvědčovat. Jak chcete přesvědčovat někoho, kdo neví o čem vůbec točíte?
Provocateur
OK, nechám toho, nechci ti kazit radost. Mně ale ta kombinace radost ze zatáček a Q7 v dieslu moc nesedí, teda vlastně vůbec, ale budiž 😉
MiraTDi
No to nejspíš proto že to neznáš.
Provocateur
Na názor o sportovní jízdě s Q7 na okresce mi stačila jedna jízda 😉 To je jako by mi tady někdo básnil, jak jsou dobrý špagety s kečeupem...
MiraTDi
Tak jde o to, s jakým umělcem jsi jel, že?
Provocateur
Nejde vůbec o řidiče, ale o chování a průjezd auta v zatáčkách. BTW jediný schopný "SUV" na okresce byl Forester XT min. generace.
MiraTDi
Pokud zastáváte názor, že nejde vůbec o řidiče, tak to jo - to se v řízení fakt vyznáte >😁 S Q7 i bez snížení podvozku, je to zábavné. Pokud si chcete opravdu "zařídit" a snížíte jej do polohy Dynamic, která jej kromě snížení i řádně přitvrdí, tak je to famózní svezení, s ohledem na velikost auta, obzvláště s nízkoprofilovým obutím.
Provocateur
Věřím, že pro tebe je zábava i jízda na trakaři >😁 Ale když píšeš o jízdě na okreskách při rychlostech 110 - 140 km/h, tak máme každej asi jinej pohled co je okreska. V tém případě s Q7 musí být adrenalin každá mírná zatáčka
MiraTDi
Každým svým příspěvkem pouze více a více dokazujete, že jste jako řidič mírně řečeno trošku slabší. Navíc zde chcete vyprávět o něčem o čem nemáte absolutně potuchy. Ale nebojte nejste mi k smíchu. To bych z něho totiž nevyšel, kdybych se měl usmívat nad každým truhlíkem.
Provocateur
Jseš docelá kádr, když poznáš kvalitu řidiče podle příspěvků. Dle toho, co jsi tady předvedl, jsme si všichni udělali o tobě dostatečný obrázek. O konstruktivní debatu se s tebou ani nesnažím, páč by to bylo marný. Ale zábava je s tebou větší než s tvým autem, to se musí nechat 😉
MiraTDi
Samozřejmě, že poznám, když vidím jak reaguješ. Kdo to je vy všichni. To jako myslíš nějaké stádečko, do kterého ses začlenil? Sám jsi nic, tak potřebuješ stádo, chápu. Zábava s mým autem je a to veliká, což ty zajisté nemůžeš ocenit.... Někdy můžeme dát scuka, abys trošku přehodnotil své mýty. Nebráním se tomu.
Provocateur
Jak píšu, jseš kádr. Já tady píšu vyloženě v humorném duchu a ty už víš, jakej jsem řidič. Pokud vím, o svým stulu jízdy ani pilování jsem tady nepsal. Ani tady neházím videa z youtube. Já se nikam začleňovat nemusím, ale sám jistě vidíš, že už tady všichni nad tebou zlomili hůl. Tak teď nevím, v předchozím příspěvku si přeješ, abys mě nikdy na silnici nepotkal a teď už si najednou chceš dát scuka. >😁
MiraTDi
Ale hochu, hochu. V naprosto vážném duchu jsi napsal, které SUV je zde nejlepší v jízdních vlastnostech a že nezáleží na tom, kdo ho řídí.... Žádná vide z youtube sem neházím, pouze jsem potvpořit svá tvrzení, kterým někteří ne a ne uvěřit. Já se s nikým nehodlám dohadovat - nevymýšlím si, nemám to zapotřebí. Všichi z tvého stáda nade mnou zlomili hůl - jdu si pobrečet 😉 😉 Já si nechci dát scuka, bo nevím kdo by na ten scuk přišel, tak se aj trochu bojím.... Jenom jsem ti nabídl projíždku v tom neohrabaném SUV.... 😄 aby sis popravil své mylné představy.
ryman
>😁
ryman
nejsi sám 😉 a kolega mira (v téhle diskuzi) taky není sám (jediný) bavič >😁
Provocateur
Je pravda, že dneska tu bylo více bavičů než obvykle. Asi je to tím počasím >😁
MiraTDi
Dva znalci se sešli.... 😄. To jsem vždycky obdivoval 😉
Provocateur
Hele, dneska budeš mít hezky, tak radši piluj zatáčky >😁
ryman
>😁 >😒] :yes:
MiraTDi
Dnes si je střelím na mašině, tak bacha na infarkty...
Provocateur
No jestli Q7 jezdí jak TGV, tak jsem zvědavej co vyplodíš po dnešku >😁
MiraTDi
Ty máš problém hochu... s chápaním kontextu a psaného textu a jak čtu tvé příspěcky o řízení, tak i v tom to máš řádně domotané. Ale to neva. Vše nahrazuješ dostatečně vysokým sebevědomím.
Provocateur
Najdi si v slovníku cizích slov co znamená IRONIE 😉
Katikakus
Uz toho nech, uz jsme se nasmali dost...
MiraTDi
Snáš to: Blbci žijí veseleji, neboť vždy mají více důvodů k smíchu než lidé moudří a přemýšliví.
Hammunasakra
Já to neSnám.. 😉
MiraTDi
Ale to je jenom takový plk Gustava Flauberta....
Provocateur
Dobře píšeš, že to byl jen plk. Do reality to má hodně daleko
MiraTDi
No do té tvé reality, o které se ten plk zmiňuje, opravdu hodně daleko.
Provocateur
Já spíš zastavám názor, že se líp pobavím a více srandy si užiju ve společnosti inteligentních lidí než někde ve 4. cenový. Ale občas mě pobaví i člověk z opačného pólu, např. dieslový fanatik s Q7, který vyzývá na souboje na okreskách kdekoho při spotřebě 7,5 litrů 😉
MiraTDi
Tak do IV. cenové se řadíte, jak jsem již psal, každým svým příspěvkem. U inteligentních lidí těžko pochodíte - možná jako někdo, nad kým je třeba mít slitování a nechat ho vyžvanit.
Opravdu je smutné jak nejste schopen chápat psaný tex. Nevím kde jste přišel na fanatika s Q7. To už hledáte kde jakou volovinu ve své hlavě abyste aspoň něco řekl. Vyzývat na soboj při spotřebě 7,5 litr? To ani nestojí za komentář....? Proboha naučte se chápat, co se kolem Vás děje. Kontext Vám naprosto uniká, ale za to sprostota v myšlení převládá. Je to fakt hrůza. Hlavně takové individum nepotkat na cestě....
figurka
Hele Míro, když tak miluješ řízení na okreskách a pilování schopností při průjezdech zatáčkami, proč si nepořídíš něco, s čím je ještě větší zábava, nebo tě v tom řízení pustí ještě dál ?
MiraTDi
Q7 mám kvůli její její neskutečné univerzálnosti a já ji využívám na 100%. Na větší adrenalin mám mašinu. Ale uvažuji, že přesedlám na A6 Bi....
Provocateur
Koukám, že už jsi asi starší člověk a vypadává ti paměť. Přečti si znovu diskuzi a zjištíš, že já nejsem ten, kdo se ohání spotřebou 7,5 resp. 6,3 litrů při sportovní jízdě. A ani nejsem ten, kdo tady vyzývá na souboje. A upřímně, u tvých bezmyšlenkovitých příspěvků ani není moc co chápat 😉

V to doufej, protože poté by se ti jistě zhroutil život po zjištění, že na naších okreskách jezdí i rychlejší a zábavnější auta >😁
MiraTDi
Milý chlapče. NIKDE nepíšu o 7,5 a 6,3 nebo se snad mýlím???? Audi A6 3.0 TDi quattro 180 kW. Průměrná spotřeba na nádrži byla 6,5 l/100 km přičemž jsem jel bez jakýchkoliv okolků a vy jste mně připadali jako patníky. Obce jzdím 50, ale mimo obec co situace dovolí. Jak říkám, můžeš se se mnou někdy projet, pokud se chceš něčemu přiučit. Q7: průměr za 85 tis. km je 9,1 l/100 km. Běžně, naprosto běžně, pokud nepoužiji dálnici jezdím do 9 litrů. Mnohdy 8,3 - 8,7 l/100 km. Záleží na mnoha okolnostech, to ti ale jako zkušenému matadorovi, který tvrdí, že nezáleží na řidiči, přece nemusím říkat. A když ty mluvíš o kontruktivní debatě, tak sloupy veřejného osvětlení se otáčejí. A na bezmyšlenkovité příspěvky raději nereaguji, neboť by to nepadlo na úrodnou půdu.
Na okreskách jistě jezdí rychlejší a zábavnější auta. Taky nikde nepíšu, že moje je to nejnejzábavnější a nejnejnejrychlejší. To jenom tvůj mozeček si to tak nějak, po svém přebral. Záleží ale hlavně na tom KDO to auto řídí - to je už ale na tebe příliš velká matematika, nemýlím-li se.
Provocateur
Jo, mýlíš se, psal jsi, že jsi jel jak TGV se spotřebou 6,3 litrů. Nikde jsem nepsal, že nezáleží řidiči, ale že svižná jízda s Q7 po okresce není to pravý ořechový a řidičem to způsobeno nebylo. To jsem rád, že aspoň v mých příspěvcích nějakou myšlenku vidíš, když pořád reaguješ 😉
To jsi sice nepsal, ale to tvoje sebevědomé vyzývání na souboje působí jaky bys jezdil raketou 😄
MiraTDi
To byla A6. A spotřebu si dobře pamatuji, neboť je o 1 litr na té samé trase nižší než s mojí Q7. Tedy ta spotřeba byla 6,8 l. Průměr za celou dobu co jsem měl vůz půjčený byl cca 6,5 l/ 100 km. Při využití dynamiky vozu. Nechápej to tak, že to znamená hrabačku za každé situace. Tomu autu stačí opravdu málo, aby jelo jako blesk. Škoda, že nemáš tu zkušenost - je to fakt velmi příjemné svezení. Moje Q7 je pro jízdu na zatáčkovitých okreskách jako stvořená, chlape jeden nezbedný. Nízkoprofilové gumy, rozchod kol 210 cm, "sportovní podvozek", nastavíš mód DYNAMIC a jedeš jako střela, zatáčka, nezatáčka. >😁 Taková mastodontní mňamka - aby to bylo dle tvého slovníku.
jossalito
Průměrná rychlost 75 a okreska...
Ten člověk se zrovna neloudá.
Dinar
Opravdu nechápu, co tě nutí, dělat tu ze sebe hlupáka, i když pokud vidím žes pilot z kategorie "videa tachometrů/bc na youtube", začínám chápat, že "veškerý odpor je zbytečný". >😁
Jinak, myslím, že Kylie to s tím Bullerbynem trefila dokonale. 😉
MiraTDi
No vy se trefujete oba dva. Jde o to kam? 😄. A ohledně hlupáků.... že Vám není trapně? Ale to Vy asi ani netušíte co to je to trapně, že?
Hammunasakra
Jak jsem tak koukala na to video na ODKAZu, tak k tomu "zkus mě na té cestě udělat.." - on je tam celou cestu zákaz předjíždění nebo rovnou PLNÁ čára? 😄
jossalito
Předjíždí se tam docela blbě, je to ta nejhorší vytížená cesta z Brna. Dost nehod, samá dědina, úzká cesta...
MiraTDi
To máš pravdu. Je to celkem dobrodrůžo... hlavně ti vlevo jezdící jsou zábavní. Si člověk někdy říká "proboha to je národ...".
MiraTDi
A proč jako myslíte Kylie? 😉
Hammunasakra
NEznám pochopitelně onu konkrétní cestu, ale vámi uváděná spotřeba naznačujete že příliš "dynamicky" určitě NEjedete (plynule Plynule PLYNULE a MIMO měst👋žádné poskakování od semaforu k semaforu) - snad TAK by s MASTODONTním audi Q7 bylo možné dosáhnout podobné spotřeby..
PS: Já také ráda jezdím "plynule" (na tempomat), bohužel (píšete že tak jezdíte "pravidelně", tedy asi v ranní a odp. špičce) to často NEjde - a v tu chvíli se spotřeba docela "výrazně" mění.. 😉
PPS: Budu-li konkrétní, mám jednu "vyježděnou" delší trasu, kterou když jedu (úmyslně) v noci, tak mám až VÝRAZNĚ vyšší průměrnou rychlost, při dokonce NIŽŠí průměrné spotřebě ...
jossalito
Ono si to chce zkusit zajet si Brno - Svitavy a udržovat průměr 75 km/h.
Znovu opakuji, jezdí tamam opravdu hodně aut a to i těch nákladních, které se opravdu blbě, na této cestě, předjíždějí. 😉
Hammunasakra
Ok VĚŘÍM 😄
Já mám jednu z cest do Prahy "zdola" od Linz (a česká trasa na Prahu je opravdu HROZNÁ) a na takové delší "nedalniční" trase má ČAS/doba kdy jedete skoro ZÁSADNí vliv (myslím na spotřebu - buď jedete za nižší a klidně o půlhodinu i více rychleji, nebo v provozu, s vyšší spotřebou a současně i pomaleji)
NEjezdím zrovna "economy run", ale také ne nějak NEsmyslně agresivně apod. a i s "normálním" vozem je ten rozdíl ve spotřebě (kdy jedete) docela ZNÁT. S vozem typu autobus (Q7 😄 ) se takováto spotřeba dá dosáhnout JEN při "velmi konstatní" plynulé jízdě ... tedy "velmi těžko za ranní či odpolední špičky" (si alespoň myslím já 😄
Emel
No pak je řešením na nějaký ten náklaďák se nalepit... spousta jich ve vesnici nezpomaluje... a slušná spotřeba je na světě 😄.
jossalito
Někdy si tam zajeď. Protože v každé druhé vesnici jsou švestky s radarem... A to dobržďují i opravdoví frajeři. 😉
Jinak nejlepší spotřebu uděláš, když se za někoho pověsíš...na lano... >😒]
MiraTDi
Video je z trasy ze Slovenska. Průměrná rychlost 75 km/hod. na okreskách se spoustou obcí je hodně slušná. Je vidět, že v těchto věcech dost tápete. Ohledně dynamiky se s váma opravdu bavit nebudu, neboť je to z výše uvedeného, zbytečné. Rád se s váma půjdu někdy projet a můžeme vyzkoušet tu vaši dynamiku a tu moji dynamiku.
Samozřejmě, že pokud si někdo koupí Q7 do města, tak mu bude žrát 12 litrů. To je ale jeho věc. Já městem jedu, jenom když ho projíždím. To, že zde někdo píše jak bude A6 jezdit za 10 litrů, tak to o tom člověkovi říká vše - resp. o jeho řidičském umění. Prostě se smiřte s faktem, že Q7, která kolem Vás prosviští, může umět jezdi i za 8,5 litru.
MiraTDi
Tuarega jsem neměl, takže se neodvažuji hodnotit. O dynamice víš evidentně prdlajs. Každý umíme něco..... 😉
Hammunasakra
NEvymýšlíte si trochu? Q7 (nemýlím-li se) 300 koňový motor NEmá... 😉
PS: A že byste s BENZÍNovým 3.0 TFSi jezdil s tímhle "mastodontem" za 8,3 litru benzínu na 100 km - to se mi NEzdá.. 😉
KANKUNEN
4,2 TDI má 300 koní
Dinar
To přitlač.
MiraTDi
ach jo.
Emel
Ty jsi srandista 😄
MiraTDi
No a někdo zase neví co povídá - hlavně že povídá. Každý jsme holt jiný.
britas1
Ale hádám že ste jezdil mimo město, a pravděpodobně delší trasy....tudíž bylo nutné méněkrát ohřát motor...
MiraTDi
Pokud regujete na mě, tak ano, přesně tak.Na pojížky městem bych pořídil jiný vůz.
C4all
"... A ten zvuk… Pro jistotu si stahuji okno a zkontroluji zrcátka, jestli mi na nárazníku nevisí nějaká „amerika“. ..."

Pane Fokte, až budete příště kontrolovat zrcátka, myslím, že u toho nemusíte stahovat okénka! Tedy aspoň já do nich vidím i přes okna zavřená (naštěstí, protože v hustém provozu bych mohl pěkně nastydnout)!
A třeba u vnitřního zpětného to podle mne nemá už vůbec žádný efekt (tedy samozřejmě pokud stačí klimatizace Audi ofukovat to zamlžení z Vašeho zrychleného dechu 😄 )! 😉
jossalito
Nejde o to, do nich vidět, ale slyšet zvuk zvenku, tyhle auta mají docela solidně odhlučněný interiér a pokud jsou přítomny vrstvená skla, tak zvuky zvenku slyšet opravdu moc nejdou. 😉
C4all
Já přeci vím, proč je stahoval! 😄 Jen je to napsané tak, že jsem zkrátka neodolal! 😉
figurka
Aby jsi lépe slyšel zvuky z venku, obvykle stažení oken pomůže.
..možná je stahoval kvůli tomu, aby lépe slyšel
dicky
Koukam tady muze testovat auta opravdu uz kazdy blb diletant slusne receno... osmivalec o standartnim objemu 5.7-6.2 se kterymi se clovek normalne setkava a prichazi do styku (USA)jsou zvukem s nafto sestivalcem nevim s kolika turby uz >😁 stejne podobne asi jako raketoplan a airbus >😒]
Ze tu normalne nekdo zamestna reklamni testovace co jen prepisuji reklamni letaky me neprekvapuje.
Ale ze tam maji i blba co se snazi uz i tvrdit ze z nouze ctnost EU diesl ma neco spolecneho s osmivalcem zvukem tak to uz snad je bez jakehokoliv komentare a mozne sebereflexe soudneho cloveka .
Mili EU BLBE az jednou rano vztanes das si kafe a v garazi nastartujes pred cestou skutecny americky osmivalec pochopis rozdil ...ALE MOZNA ANI NE NEDIVIL BYCH SE....
Do te doby se radsi zminkach o osmivalcovych motorech vyhybej .....
Ale chapu asi to v tom reklanich materialech audi psala vid >😁
Skoda pravda to nikdy nebude..
Za chvili budou tihle šupaci tvrdit ze snad 4valce zvuk je 8 ..
V eu mozne vse uroven redaktoru neni ani nevalna horsi..
Hammunasakra
NEbyla bych až tak kritická (k autorovi). Ono "odolávwat" marketingové "masáži" NEní (pro "nezkušeného") až tak jednoduché... (ono i pro zkušeného.. 😉
PS: Plus navíc VÍM (znám) jak to s pozvanými novináři "funguje" - a být (zcela) NEzávislý opravdu NEní jednoduché 😄
zino
>😁 FAIL!
Dinar
mě se verze s akt. diferenciálem také zamlouvala, byť jsem ji nejel s tímto novým motorem. Můžeme fandit komu chceme, ale mezi D3+jaguar ve vyšší střední jsou ve srovnatelných motorizacích minimální rozdíly, a tím jak bmw audinovatí a audi se podvozkově zlepšuje, není důvod se nad slovy autora článku o schopnostech A6 v zatáčkách nijak pozastavovat. Všechna ta auta ve třídě jsou v akt. generaci už docela syntetická kvůli elektronice ovládající jak podvozky tak řízení, jsou ale jízdně velmi schopná, schopnější než jejich předchůdci, což v případě audi znamená největší pokrok mezi konkurencí; možná proto ty udivené reakce.

A co se týká předokolkových verzí, léta píšu o kouzlu základních variant, většinou lehčí motor, slabší výbava to vše znamená méně váhového balastu, což musí být nutně cítit nejvýrazněji právě u předokolky. Zatím jsem takovou A6 nejel, ale jsem ochoten věřit, že vůbec nemusí být špatná, vždyť o takovém, ne o moc menším, mondeu se pějí řidičské ódy, proč by podobně nesvedlo naladit auto také audi, posunuli motor dozadu, A6 je v rámci třídy lehká, klidně to může fungovat. Tedy spíš bych audi zvedal palce, než hledal v textu testu šeky od čtyř kruhů směrem k autorovi. 😄 😉
GTI
Jistě, uhodil jsi to na hlavičku. Prémiový vůz neznamená nutně, že musím mít 4x4 a pět set koní. Právě rozpětí nabídky, které prémiová produkce u svých modelů poskytuje je jeden z rysů prémiovosti, neboť i ten "základ" snese nejpřísnější měřítka kladená diamantovými kovboji na své garáže. Vybavuji s v této souvislosti tvá velmi poučná slova na margo základního BMW5. Jistě, to jen garážový prosťáček chápe kvalitativní kategorie aut podle výkonu motoru či druhu pohonu.

Já tu opakovaně skromně píši, že AUDI, to nutně nemusí být jen Quattro, no, zatím jsou jen vlažné diskusní odezvy. Osobně bych s tím problém neměl.
Hammunasakra
Já s předokolkou C6 také problém NEmám (vynikající podvozek/odpružení), VELMi příjemné řízení/ovládání vozu (jestli to u audi zvládli alespoň částečně podobně.. 😄
GTI
Věřím ti, že jsi spokojená v Citroenu. Dnes tu ovšem píšeme o jiném světě, píšeme vlastně o tom nejlepším, co lze ve velkosérii v dané třídě pořídit, takže argumentace citroenem je trefná asi tak, jako argumentovat u raketoplánu papírovým drakem... 😉
Hammunasakra
Nu, pokud já si pamatuji, tak Citroën C6 v (německém) srovnávacím testu porazil jak Jaguar tak Mercedes (a byť předokolka měl i lepší trakci 😉
PS: Takže možná spíš "...srovnání raketoplánu s ŽIVÝM drakem" (to by snad MOHLO být - použito jako srovnání "technicistního" audi s technicky sofistikovaně excelentním odpružením a trakcí C6 😄
GTI
Myslím, že ten citroen brzy porazí i... tebe 😄
Mig_35
Diamantový kovboj si určitě nekupuje manažérský sedan s chrochtavcem. Ledaže by udělal bankrot
Dinar
Dneska si naprostá většina diamantových kovbojů kupuje auta v dýzlu, kouzlo je právě v tom, že ty R6 a V6 resp. V8 nemají s chrochtavci moc společného. 😉
Hammunasakra
NEpsal jste (tady "dole" v TÉTO diskuzi), že máte/měl jste (tedy VLASTNIL) dvě audi(ny) s 3.0 TDi? 😉
Dinar
>😁 Už se stalo, leží na zádech, hrabe nožičkami a ne a ne se zdvihnout. 😉
GTI
>😁
Mig_35
Z čehož vyplývá, milá Kylie, že diamantový kovboj nejsem😄 A sice nevím, co to znamená diamantový kovboj, ale předpokládám, že to není člověk, co najezdí jako řidič za volantem 60 tisíc km za rok.
GTI
Zkus hadry, moulo.
Mig_35
čím vlastně jezdíš ty, golfem GTI? tak to chápu ten obdiv ke kapitánům průmyslu😄
GTI
Proč bych měl jezdit golfem? Ty snad jezdíš v migu? 8-s >😁 :no:
Mig_35
V Migu se nejezdí ale lítá😄 snad by ses za to nestyděl, nebo je to tajný?
GTI
Tebe ale tipuju, že v tom migu jezdíš >😁 Pro tebe je v podstatě tajný úplně všechno. Už dlouho tu nebylo letadlo tvého rozměru >😒] :no:
Hammunasakra
Milý Mig(u) 35 - to je opravdu "pozoruhodná" reakce na můj text o vítězství Citroën C6 ve srovnávacím testu sJaguar(em) a Mercedes(em) 😉
Subaru.in
To je moc hezke, presto si priznejme, ze C6 se nejak soudrhum z Francie nepovedla, a to rikam, lec jsem fanousek vystrednich modelu pro odvazne.

Auto ktere vitezi nad konkurenci v testu, ktere si nikdo nechce koupit je smutna vyhra.
Hammunasakra
To je 😄
PS: Ale takhle to chodí třeba i v hudbě - ty NEJlepší/-kvalitnější nahrávky často leží nepovšimnuty stranou a po milionech se prodávají ... 😉
Mireon
Už se prosím Vás rozmyslete co teda máte za auto jestli C5 nebo 6. Osobně si myslím že do C5 se nedává motor o výkonu 177KW. Pokud máte C6 tak hodně štěstí než Vám tam něco odejde 😢
Hammunasakra
Bože, počkejte - já se doběhnu podívat do garáže ...
... tak už jsem tady - 177 kW/241 PS (i když někde jsem viděla napsáno i 244 😉
PS: Jen "pro upřesnění", kam a co by mělo "odejít"? 😄
KANKUNEN
Osobně si myslím, že něco napsat a nezjistit si pravdu je kombinace blbosti a lenosti.
Hammunasakra
Přiznám že také NEtuším jak to Mireon myslel.. 😉
PS: Myslím že při počtu prodaných motorů V6 HDi (netuším kolik jich je, ale myslím že "nemnoho" + v obou autech je stejná převodovka, ostatně současná C5 je postavena na podvozku C6) by "ladit" jej na dva různé výkony byla docela "bubost" 😄
Mig_35
No, mám vás na hate-listu, takže vaše příspěvky /když se přihlásím/ nevidím a tudíž mám problém na ně reagovat. Reagoval jsem na vaše hlášky o tom, že jsem měl dva TDI A6. Ano, nejsem diamantový kovboj.
del42sa
to je právě ta "výhoda" hate-listu 😉 >😁
jossalito
Bacha, abyste nedopadli jako chorej rozum. >😁
Hammunasakra
Přiznávám že NEtuším co se skrývá pod slovy "diamantový kovboj", a co se týče těch audi - JEN jsem připomenula vaše vlastní slova (že jste/či byl jste - VLASTNíK dvou audi A6 3.0 TDi.. 😄
zino
Auto je to nepochybne skvelé a za test: :yes😒br />
Bohužiaľ, ja sa nejak stále neviem stotožniť s tým, že by som za Audi mal vyhodiť 40-50 tis. €, keď za to môžem mať BMW alebo MB. Dokonca aj Jaguar má u mňa lepšie meno. Tak nejak mám v sebe zakódované, že napríklad ten Mercedes má pre mňa vyššiu hodnotu ako Audi. A nech je to akokoľvek dobré auto a že nepochybne je, jednoducho to tak u mňa je! Som jediný, kto takto Audi vníma?

Ale každopádne za A6 - :yes:
iudex
Nie si, takých je tu hodne. A pre mňa je to mierne nepochopiteľné...
Argumentovať pravekom, keď Audi vzhľadom na techniku a image nemalo nárok objektívne sa rovnať M-B a BMW, je pasé, tie časy sú dávno preč; preto vnímanie Audi ako "menej hodnotného" konkurenta je iba predsudkom tých, čo majú malé (resp. žiadne) skúsenosti so súčasnou produkciou Audi. Tí, čo skúsia, nielenže považujú Audi za plnohodnotného člena D3, ale v určitých ohľadoch za lídra. Takže pre mňa je toto (v podstate zbytočné) porovnávanie kvalít Audi-BMW-Mercedes len otázka konkrétneho modelu, resp. porovnávaného atribútu (v tom je lepší automat v BMW 5er, v tom biturbodízel od Audi atď.), nie značky ako celku.
zino
Ja predsa ničím neargumentujem. Viem, že technika Audi je naozaj na vysokej úrovni. Dokážem bez najmenšieho problému dvihnúť Audi palec a tie autá sa mi páčia. Len neviem, či by som aj nakoniec Audi kúpil. Neviem prečo, len to tak jednoducho mám zafixované... Možno to je tým, že má Audi až príliš blízko k VW.
Righ
Skvele napsano, plne se s timhle textem ztotoznuju! Nelze si samozrejme nevsimnout castyho podcenovani Audi jako znacky, at uz z duvodu udajne kratky a "chudy" historie nebo prilisny podobnosti s masovou koncernovou produkci. Ani s jednim argumentem pritom nelze souhlasit a navic ani jeden z nich nerika nic o tom, jak dobry nebo spatny auta Audi vlastne dela.

Co se historie tyce, je opravdu absurdni hovorit o autmobilce, jejiz jmeno nesl prvni vuz uz v roce 1910, pricemz koreny sahaji jeste do 19. st., jako o vyrobci bez historie. Naopak je to historie nesmirne zajimava, vzdyt primy predchudce Auto Union stavel ve 30. letech spolu s Mercedesem ty nejuchvatnejsi a nejrychlejsi zavodni stroje sveta, jakkoliv byl politicky kontext techto uspechu prinejmensim kontroverzni. Se ctyrmi kruhy na kapote jezdili piloti jako Nuvolari, Stuck, Rosemeyer nebo Varzi a vyhravali zavody po cely Evrope. Takovy BMW se v tyhle dobe zmohlo akorat na oprasovani americkyho vrtulovyho motoru, viz [odkaz] . 😉 Primym predchudcem dnesniho Audi (a predtim Auto Unionu) je i druha automobilka zakladatele Audi Augusta Horcha pojmenovana priznacne Horch, ktera v predvalecny Evrope platila za jednoho z nejexkluzivnejsich vyrobcu (viz napr. galerie k typu 670 - [odkaz] ). Mame tedy Audi pranyrovat za to, ze se po valce ocitlo ve spatny okupacni zone a jeho fabriku rozebrali Soveti na prvocinitele? I tak se ale nakonec znacku podarilo zachranit, a to samozrejme zasluhou VW, ktery po koupi Audi od Mercedesu dokazal i za prispeni akvizice NSU znacce navratit puvodni (!) lesk. (Ano, Mercedes vlastnil Audi v letech 58-64, mimochodem v dobe, kdy bylo BMW zcela na lopatkach a MB se chystal na jeho prevzeti - kdyby tedy v Mercedesu dali na konci 50. let hlavy dohromady a neprisel Herbert Quandt, nebylo by tu dnes ani Audi ani BMW, jenom jedna velka zarici hvezda.) Resuscitace Audi pritom zacala uz od konce 60. let typem 100 s tim, ze plnohodnotnou konkurenci pro zbyly dva nemecky premiovy vyrobce se Audi stalo rokem 1990 a uvedenim modelu V8. BMW se sice etablovalo uz o nejakych 20-30 let driv a Mercedes byl na spici vzdycky, ale Audi za sebou zase melo megauspesnou dekadu 80. let ve znameni quattra a rally.

Meli bychom tedy predevsim velebit vuli, pili a cilevedomost znacky, ktera i pres ohromny pocatecni hendikep postupne dokazala (s mohutnym finisem behem poslednich 20 let) zcela dorovnat i historicky nedostizny Mercedes, o BMW ani nemluve. Predevsim bysme se ale meli soustredit na to, jaky auta dneska dela a ne co bylo vcera, natoz predevcirem, i kdyz ani to samozrejme nelze u premie zcela prehlidnout (eh, kdy a proc vzniknul Lexus...?). Zamerime-li se na dnesek, uvidime v Audi nejen plnopravnyho clena premiovy spolecnosti, ale v rade ohledu i trendsettera, napriklad pokud jde o quattro, kombi verze, interiery, motory a dalsi.
Hammunasakra
Tím "megaúspěšná" dekáda v rally myslíte ty 2 (slovy DVA) tituly v letech 83/4? Hned v následujících letech (85 a 86) "vyrovnané" Peugeoty 205? 😉
Následované 4mi (to je 2 x 2 😉 ) tituly Lancie a poté 4mi Toyoty a pak 4mi Mitsubishi? 😄
PS: Tituly PSA se mi spočítat NEpodařilo - došly mi prsty 😉
Righ
Pokud vim, Audi melo 4 tituly v Bcku (pohar konstrukteru v letech 82 a 84 + titul pro Mikkolu v 83 a Blomqvista v 84), ale to nakonec neni to nejdulezitejsi. Podstatny je predevsim jmeno, jaky si Audi udelalo, a to predevsim zavedenim quattra, ktery rally jednou pro vzdy totalne zmenilo. Navic se mimoradne darilo i civilnimu quattru.

I pres nesporny uspechy v rally neni rallyovej program Audi duvodem, proc jsem mluvil o 80. letech v podani Audi jako o megauspesnych. Rally je a vzdycky byl pouze symbol, teziste uspechu znacky lezi v beznych autech. A zde se Audi mimoradne darilo s modely 80 (B3) i 100 (C3), nakonec i Audi V8 je model, ktery byl vyvinut a zacal se prodavat v 80. letech. Audi tak zkompletovalo nabidku ve vsech 3 klasickych tridach a vydalo se na nezadrzitelny uprk za MB a BMW.
Hammunasakra
Ano POCHOPITELNĚ jsem mluvila "jen" o titulech ZNAČEK (pokud chcete brát jezdce, stejně POCHOPITELNĚ tituly přibudou i tomu Peugeot(u), Lancii atd.. 😉
PS: S tím "udělalo jméno" máte pravdu - audi si pouhými 2 tituly začátkem 80tých let udělalo VĚTŠí jméno, než všichni ostatní (násobkem titulů) DOHROMADY 😄
PS: Tuto dekádu audi si docela dobře pamatuji a "tipla" bych si že s audi A80 jsem možná jezdila dříve než jste o něm vy jen "věděl" 😉
TOTO období audi mi bylo již tehdy a je doteď "sympatické" - z MÉHO pohledu (komerčně to bylo právě naopak) se audi na "špatnou" cestu vydalo modely ze začátku 90tých let s audi A4 a A6...
Kvalitativně se až nyní (NEmyslím kvalitu materiálu na palubní desce 😄 ) pomalu začíná vracet "k duchu" tehdejších modelů 80 a 100 - to je alespoň MŮJ názor 😉
Pěkný den 😄
super7
no big block to není, ale na diesel to fakt není špatné

[odkaz]
iudex
Skutočne sympatický zvuk. :yes:
dicky
Jestli je ten zvuk sympatickej necham na kazdym >😒] je to samozrejme pokrok dostat z evropske naftove bidy tento zvuk ..
No me to spis pripada jako prichciplej 5 valec z hummeru ale to je jedno..
Jestli vam to staci ke stesti vase vec..
Ale netvrdte lidem ze to ma co docineni nebo snad neco spolecneho s benzin osmivalcem...
Lzete si do kapsy jako stejne jako s tou naftoou >😁
Nafta a premie no i kdyby to melo4 turba 1000nm je to pod urovni lidi 85% sveta svobodneho kteri by do auta co ma tuto cenovku a jede na naftu nikdy nesedli.
Proste naftova z nouze ctnost EU spolku nic vic nic min...
BRRRR
zino
Ty máš nejaký EU komplex, či sa mi to len zdá? >😁
super7
dicky, přečtěte si ten můj komentář ještě jednou, pak Vám to snad dojde i tím dlouhým kabelem.. na Vaše jedovaté kecy nebudu reagovat
Dinar
Dicky, se dá volně chápat i jako malý dick, že, vzhledem k tomu závanu komplexu, co leze z tvého textu, bych řekl, žes zvolil docela symbolický nick. A jak čtu ten poslední odstavec, tipuju, že jsi jeden z těch mužů "svobodného světa", co za velkou louží myjí nádobí a posílají nám rozumy zpoza volantu své mnohaválcové toyoty. Ať tak nebo tak, stačilo napsat, že sice ta nafta jako V8 nezní, ale zvukem rozhodně neurazí, zbytek je blábolení.
super7
jo!
zino
Oni si možno v tom "slobodnom svete" kompenzujú nejaké komplexy práve tými 300-válcovými toyotami, ktoré zožerú 600 litrov benzínu na 1km. Ale hlavne že sú šťastní. A možno sa tie komplexy odzrkadľujú potom aj na voľbe nicku... >😁
dicky
Musim se smat
>😁 >😁
Ze dnes mate jen na to provozovat naftaky pod kapotou a to jeste s pidi objemem a premie (zde) je s trilitrikem s dvema turby aby chudinka vubec trochu jel za to si muzete samy v cele EU.
Nakupujete ropu od araba za stejnou cenu jako mi.
Jen mi z toho udelame 18 kc/liter
VY 36/liter
A ten zvuk to je uz jen tresinka na dortu >😁
Naftak a jakej TO ma ZVUK no vida nebudete ho ted davat i do sportaku ze tak hezky huci CHRCHLA??
>😁 CLOVEK SE NARAMNE POBAVI v debate zde
Hammunasakra
Ano občas se opravdu "pobaví" 😉
Ale za to 18/36 kč za litr IDENTICKÉ tekutiny :yes: 😄
kuko
a pak si za těch 18Kč/liter zkus skočit do nemocnice na nějakou operaci bez pojištění nebo se základním pojištěním u nás a náramně se taky pobavíš 😉
Hammunasakra
To se (pokud vím) právě připravuje i v česku (pojištěnce se ZÁKLADním pojištěním bude operovat vrátný a uklízečky.. 😉
jossalito
Tohle snad/určitě nebylo ani vtipné.
Hammunasakra
To také ffftipné NEmá být 😉
PS: Myslím že češi si "vytunelovali" stát VÍC než si uvědomují (tak trochu "v řeckém" stylu ...
PPS: Konkrétně ve zdravotnictví už dlouho chybí ROK co ROK cca 10 tisíc milionů korun = nějak se "řešit" musí..
A suma potřebná na dokončení rozdělaných silnich/dálnic (těch pár km na 😱 je MEZINÁRODNí ostuda), na opravdu stávajících (místy opravdu DĚSIVÝCH) tankodromů a na opravdu mostů nad nimi je cca 2 biliony korun (existuje možnost, že jste docela v ... 😉
jossalito
Pořád si myslím, že naše zdravotnictví poskytuje za ty peníze, co lidé odvádějí, poměrně slušnou péči komukoliv. V podstatě neznám kvalitnější a levnější zdravotnictví (státy kolem).
Hammunasakra
Tak já "kolem" KVALITNĚJŠí spíš znám.. 😄
PS: a levnější právě NEní - vždyť PRODĚLÁVÁ (nevím kolik do něj za ty roky již "nasypali", ale třeba jen tlučhuba RATH za své krátké funkční období 2x po deseti miliardách - které ale zase zaplatí JEN ti pacienti/resp. obyvatelé). Samozřejmě navýšené o ÚROKy... 😉
Takhle to dál prostě NEjde = musí se buď zvýšit pojistné, nebo "ubrat" na péči, nebo jí rozdělit na ZÁKLADní (na kterou stačí ty odváděné peníze - a na tu současnou "kvalitu" peníze prostě NEstačí) a pro ty kdo mají více peněz tak "normální" víceméně odpovídající třeba rakouské..
Lidem se to NEbude líbit, ale jinak to (vymyslet) prostě NEjde 😐
jossalito
Jaké je lepší a levnější zdravotnictví? Kde?
Ať se bavíme konkrétně. Třba na Slovensku? V Maďarsku? Na Ukrajině?
Hammunasakra
Nu KVALITNĚJŠí je samozřejmě v Německu a Rakousku a levnější opravdu NEvím - CO ale vím že to české už dostalo "infuzi" 100 miliard? Prostě my NEvíme jestli je levnější, co VÍME je že "děsivě" PRODĚLÁVÁ. Až bude finančně (alespoň přibližně) "vyrovnané" PAK si můžeme říci JAK na tom je..
(prostě zdravotnictví - tak jako mnoho jiných věcí - jste měli /a zatím stále máte/ na DLUH = zjednodušme to na
a) musí se buď "ubrat" na kvalitě
b) zdražit
jossalito
Já jsem se ptal na "lepší a levnější". Aby opět nedošlo k nějakým "informačním" šumům.

Jaká je ta odpověď? Nějaká pseudoekonomická analýza mě nezajímá.
Hammunasakra
Ale vy přece "pravou" cenu českého zdravotnictví NEznáte.. 😉
.. k ní se (zřejmě již brzy) terpve "dostanete" - na tom není nic "pseudo", tak to prostě JE (a PAK můžeme srovnat náklady a kvalitu třeba s podobně velkým/lidnatým Rakouskem..
jossalito
Mě zajímá odpověď na otázku, kde je lepší a levnější zdravotnictví.
Nějaké kličkování a vyhýbavé odpovědi, že bych musel započíst to či ono, mě v důsledku nezajímají.

Je možno tedy odpovědět? Nebo opět ne?
Hammunasakra
To přeci není žádné "kličování" - lékařskou péči např. v Rakousku považuji za LEPŠí než v česku a co se týče financí, relevantní odpověď by mohla být k dispozici .... snad během 2-3 let. Prostě REÁLNÁ cena/náklady na české zdravotnictví jsou prostě NEznámé (co JE známe je FAKT, že cena je VYŠŠí než lidé platí = kolik by byla částka třeba na současnou kvalitu - aby bylo zdravotnictví finančně vyrovnané já prostě NEvím).
Osobně se DOMNÍVÁM, že po reformě (resp. srovnání příjmů a nákladů) na tom bude české zdravotnictví HŮŘE než rakouské (kvalitou) a cenově si netroufám odhadovat (myslím že z "populisticko-politických" důvodů bude výše zdravotního pojištění cca zachována v současné výši, ale za to bude nabízena NIŽŠí kvalita než je současná..
jossalito
Takže jsem se opět nic nového nedozvěděl. Nevím, proč se pokouším diskutovat s někým, kdo má problém konkrétně jmenovat...

:no😒br />
PS: Maďarští zubaři by mohli vyprávět, jak je v Rakousku kvalita konkrétně tohoto zdravotnictví v ohledu jeho ceny, nepoměrná...
Hammunasakra
Ach ODTUD vítr fouká.. 😉
... rakouští zubaři by mohli vyprávět, jaké je to opravovat po čase navrátivším se pacientům "levnější" opravy ... 😄
PS: Této problematice celkem "rozumím" - mám "teoretickopraktické" znalosti.. 😉
.. ale takhle to "vytrhnout" z celku/celkové situace prostě NEjde (samozřejmě že "běžný" soukromý český zubař případně i jiný lékař je URČITĚ schopen poskytnout to či ono LEVNĚJi než jeho protějšek ve Wien - SPOKOJEN? 😄
jossalito
Já se ale stále nedověděl, kde lidé dostanou za stejnou cenu ) třeba poměrově, obdobnou/stejnou péči.

Kde?

Vím, že se odpovědi stejně nedočkám, tak to napíšu já. Nikde.
U nás je to pořád "za ty prachy" špička.

PS: Myslet si, že maďarští zubaři nejsou schopni použivat stejnou technologii, jako jejich západní sousedi, to hraničí s, řeknu to slušně, neznalostí.
Hammunasakra
ad PS: Jistě JSOU (schopni - otázka je jestli BĚŽNĚ používají stejné technologie 😉
K vaší otázce "Kde je lepší a levnější zdravotnictví" na kterou NEchcete odpověď 😄 Vás nezajímá "celek", ale srovnání "jednotlivostí" - nu tak já si myslím že například bulharský zubař je schopná nabídnou podobnou péči (jistě se mezi nimi najdou kvalitativně "plněschopní" konkurovat třeba těm maďarským 😉 ) při ještě NIŽŠí ceně (to ale NEznamená, že bulharské zdravotnicvtí - jako celek - je nad maďarským...
PS: Už si ROZUMÍME?
Pěkný den 😄
britas1
Zdravotnictví u nás je na světové urovni. Je! na světové urovni a pacientum nabídne přinejmenším stejnou péči jako kdekoliv jinde v civilizovaném světě a v mnoha oborech existují léčebné postupy, které pochází od českých odborníků, navíc minimální náklady od občanů......čímž ale neříkám že jsem zastáncem jejich zvyšování.
Tak to prostě je at si nějaký lajk bude namítat co chce a k výrokum te mladé paní se nemá ani cenu vyjadřovat, že jsou inteligentní si myslí pouze ona.
Hammunasakra
Mám takovou (malou) kartičku, která praví "že si to myslí i pár ostatních" 😉
Pěkný den 😄
zino
Ty čo máš preboha s tými PÍsmenKAmi???
kuko
celá EU je vytunelovaná a US jsou před bankrotem, tak si vyber 😄

naše zadky už stejně pomalu patří Číňanům a Arabášům
marcvs
well, pri kvalite nasich zdravotnictiev, radsej priplatim. faktom je, ze dan z uhovodikovych paliv a maziv je svinstvo, ktore predrazuje celu EU priam neunosne.
Provocateur
Sice máme 2x dražší benzín, ale aspoň nejsme den před bankrotem >😁
zino
Napísal si to skôr ako ja... >😁 :yes:
figurka
Neni spíš trochu smutný, že v EU stačí tři litry, 6 válců, 2 turba u rodiného kombi na 0-100 za 5,3s ? Oblaž nás moudrostí a poděl se, co lze pořídit v té úžasné americe. A nezapomeň při tom na to, že tento předmětný motor v této A6 není to jediné co se zde vyrábí.
marcvs
to je pravda, nevyraba. ale radsej V6 atmo benzin bez dual/bi turbo kurvitiek. to je pekne, ale ruku na srdce, kto na to ma? >😁

servis myslim.
jossalito
Když kupuješ nové, tak tě to až tak moc nezajímá. 😉
Hammunasakra
Servis V6 atmo benzín? 😉
Tak to opravdu NEní finanční problém! Měla jsem Citroën V6 3.0 benzín, servis jednou za 30.000 km a i když se k tomu přidalo čištění klimatizace a třeba přezutí pneu a půjčení náhradního vozu tak jste (snad krom nepatrně dražší prohlídky ve/po 120ti t. km) někde na 6ti či kolika t. kč? Řekněme jednou za rok či dva (po 30ti t. nebo 2 letech).
PS: A ve 240ti t. vyměníte rozvody a "jedete dál" 😄
Právě u BENZÍNového motoru bez "...toho co jste napsal" je servis "no problem" (technicky i finančně" :yes: 😉
jossalito
To je sice pravda, ale nejvyšší náklady po dobu životnosti auta jsou a vždy byly na palivo. 😉
Hammunasakra
Nu, reálný rozdíl (při přece jen docela ZNATELNÉM nárůstu výkonu) ve spotřebě je cca 2,5 litru, servis je (zatím?) dražší "jen trochu" ... (někdy to budu muset spočítat.. 😄
jossalito
Já vím co ti vyjde. 😉
Hammunasakra
Tak ŘEKNĚTE.. 😄
zino
No životná úroveň v USA je nepochybne vysoká, to bez debat. Ale čo sa týka áut, tak u vás je tam "in" mať brutálnu neohrabanú káru s neskutočným objemom a jediné čo to spraví je vysoká spotreba. U nás to ide inteligentnejším smerom. Máme to aj ako čistejší národ v génoch. Menšia spotreba, vysoký výkon. Pri tých objemoch čo tam máte vy, u nás v Európe s polovičným objemom spravia možno aj vyšší výkon. To nie je o umelom honení ega na veľkosti ale o technologickej vyspelosti. Nezabudni, že žiadna americká automobilka nesahá takému BMW, alebo Mercedesu ani pod kotníčky.

A veľmi by som tu nevyskakoval s tým, akí ste tam úžasní... Americká vláda brutálne oje-báva celý svet, tak ako tomu bolo v prípade 9/11 alebo v prípade dôvodov pre vojenské intervencie atď atď atď... Navyše má teraz USA bankrot za dverami, tak som zvedavý koľko to bude trvať než sa budú snažiť vyvolať nejakú ďalšiu vojnu, tak ako to v minulosti vždy bolo... Amerika ako taká je pekná krajina, ale ľudia sú tam neskutočne vymasírovaní médiami a ich mentalita mi niekedy príde ako u detí v škôlke. Vaša vláda si z vás urobila hlúpe ovce, ktoré im zhltnú každú sprostosť aj s navijakom. Nedokážete tam normálne otvoriť oči a inteligentne rozmýšľať... Dokonale vás všetkých zblbli. Ideš tu aj príkladom... :yes:
Blue Sun
Jen mi pak, panáčku s malým dicky, vysvětli, proč v USA tolik letí BMW a Mercedesy, dokonce i ty Audi. Proč si tolik bohatých lidí kupuje evropská auta, když máte tak dokonalé Ameeeeeeeeeriky?
Protože co? Protože ho*no, Kefalín... Nemáte nic.
zino
>😁 :yes:
britas1
I já se bavím Vaší závistí z toho že malý třilítřík a ještě nafotvý má větší výkon než Váš x-litrový multiválec a asi trojnásobný krouticí moment, ale chápu Vaší závist z toho že Váš vuz překonává tento motor jen ve spotřebě.....tak nepukněte...a nebo víte co? pukněte zlostí >😁
Subaru.in
V jednom musim s tebou souhlasit na kritiku Dickha, ale pokud ziju mimo CR a budu se zivit mytim nadobi, jez jsem si zkusil, tak se zato rozhodne zadny clovek stydet nemusi. Ja tedy nikdy.
Atlis
tuto to znie este lepsie. fakt na diesel dobre😒br /> [odkaz]
dederon00
mam navrh.. ozenme gti-ho s kylie. v duchu si predstavujem ako idu obaja na dovolenku v hupavej c6-tke. kylie s lahkym usmevom na perach, gti v tricku vw a kvietkovanych plazovych sortkach zarazene pozera pred seba a do toho z radia jeden za druhym franczusky harmonikovy sanson >😁
Hammunasakra
Když poslouchat francouzskou hudbu tak raději ERIKa SATIEho 😉

[odkaz]

nebo alespoň GAiNSBOURGa, musí-li to být současné co třeba Air? 😄
PS: A (moje hospodyně) G-alina T-atjana I-vanovna má "dovolenou" DENNĚ (mezi 22:00 - 06:00 😉
dederon00
dama je znalkyna aj inej oblasti nez len puf - puf z vyfuku 😄 to ja zase obdivujem delona s dalidou v ich "parole". pre niekoho gyc, no mna potesi ako nikdy :-!
Hammunasakra
Není nad "(total)klasiku" v podání Jane Birkin a Serge Gainsbourg(a) "JE T´AIME ... MOI NON PLUS" :yes: 😄
PS: Hudbu já (mnohem) RADĚJi než to "puf puf"
dederon00
na zenu mate az prilis zasvätene prispevky, hmm..tu mi nieco nesedi 8-s, niekde bude zakopany pes, ale kde?? 😄
Hammunasakra
Tatínek už od mala říkal že jsem "chlapobaba" (a s panenkami jsem si NEhrála 😄
Pěkný den 😄
GTI
Skoro všichni tu víme, že jsi chlap (tedy alespoň podle pohlaví), tak netahej dederona nedůvodně za ponožku.
Magistr
A vida, soudruh (ex-)kádrový refrent zase nahlédl do kartotéky >😁
Hammunasakra
Už ZASE? :no: 😐 :no:
PS: Kdybys(te) se do mne tak "nenavážel(a)" před lety při mých prvních příspěvcích ... tak bych NEprozradila kdo jste 😄
GTI
Nevyčítej mi to, za co si můžeš sám 😉
Magistr
To bys přece Kylie neudělal, taková milá (byť trochu svérázná 😉 ) dáma (!) a soudruh vwrátný 8-s
>😁
GTI
Nezapomeň si přehazovat nicky, takhle tu unudíš okolí k smrti. Vraž sem svojí druhou identitu - BEAUMONT, a rozpal to naplno, i bezcharakterní nuly mají totiž právo psát.

Často tu píši, že člověk, který je schopen vetknout do nicku akademický titul, s tím musí být nutně v životě špatně úplně všechno... BAUGISTRÁTE 8-s
Magistr
Ano, jak tu často předvádíš, i bezcharakterní (a hloupé) nuly jako ty mají právo psát, ty (bývalý) soudruhu kádrováku, dnes soudruhu vwrátný.

A za účelem nudění k smrti už tu máme tvoje recyklované marketingové žvásty o tvém milovaném koncernu. K ničemu jinému ty sáhodlouhé tirády použitelné nejsou, už ani k smíchu ne.
GTI
Takhle ty si představuješ diskuse - když už začneš být trapný i sám sobě, tajně si zaměníš nick. O tom přemýšlej. O tom, co jsi za bezcharakterní trosku. Nemáš o lidském charakteru, o lidské cti ani ánung, BAUGISTRÁTE :-!
Hammunasakra
H - píše se to Ahnung (velké "A" a po něm "h" 😉
GTI
Možná u vás na vsi.

P.S. Kup si slovník nespisovné češtiny. Speciálně kvůli tobě jsem si to nyní nalistoval - najdeš to tam na straně 46. Nemusím ti doufám vysvětlovat, kde se tohle slovo v našem slovníku vzalo... Zajímavé je, že se v Česku užívá i "k" na konci, tedy - ánunk 😉
hihihi
...opravdu uzasna diskuze o autech ;-\
Hammunasakra
Nojo, těch 300 let "v Rakousku" někde MUSELO zanechat stopy... 😉
Magistr
Fakt už nuda. Zkus si vymyslet nějakou novou báchorku, třeba že jsi přes vwrátnici pouštěl Helenu Vondráčkovou a že se na tebe usmála, když jsi zvedal závworu...
Hammunasakra
Já jí nedávno náhodou potkala (Slovanský dům? Je tam kino a pasáž s obchody - v ulici Na příkopě) a skoro jsem se LEKLA (vypadá asi o 89% HŮŘ než v televizi 😐
hihihi
...opravdu uzasna diskuze o autech ;-\
Mig_35
GTI nechodím sem často, ale takového de.bila jako ty aby pohledal...
GTI
Ovládej se, zde nejsi ve své oblíbené knajpě. Kdybych měl například nyní napsat, co si zase myslím o tobě já, musela by sem nastoupit na tejden deratizační služba... 8-s >😒] :no:
Mig_35
Klidně to napiš, mně to neva. Ty děláš vrátného?
Magistr
On sám ti možná ze skromnosti neodpoví, ale jo, GTI je vwrátný, nedávno tu o tom někde psal (něco ve smyslu že on jako vwrátný ví, že Passat je nejlepší nebo tak něco). Dřív za totality zřejmě býval kádrový referent na nějakém úřadě.
GTI
Mně přece také nevadí, že tu píšeš jak intelektuální trhan, ale jde o to, že se tu nadávky neužívají, abys tu kohokoliv označoval tak, jak jsi to udělal nahoře, to prostě nejde.

Vrátného? Proč bych měl dělat vrátného?
Mig_35
On fakt jezdí ve VW? Potom chápu jeho obdiv (skoro) ke všem jiným značkám 😄
jossalito
Zdání klame. 😉
Blue Sun
Tak to píše ten pravý, GTI... >😁 Ty dovedeš vyplodit opravdu zajímavé výroky.
Magistr
:yes:
zdravy rozum
Michal Fokt
Vidím, že A6 Avant vyvolal velké vášně. Jedna věc je jistá a také zřejmá už dobře půl dekády - Audi je značka, která jde v prémiové třídě nejstrměji nahoru a to ve všech směrech. Zatímco před pár lety měli v Ingolstadtu mnohem lepší marketing než auta, od té doby je marketing stejně dobrý, ale auta snad ještě lepší. Navíc má Audi celkem jasně vytyčený cíl, jakým se hodlá ubírat, zatímco ostatní konkukence nerozhodně přešlapuje. A výsledkem je, že Audi už momentálně určitě není "ten třetí".

Co se Avantu týče, zkombinovat pro novinářské jízdy nový diesel s S-Line paketem a sportovním řízením bylo rozhodně účelové, o to více ale vynikly kvality auta, které je prostě o poznání lepší než sedan. A že ten se opravdu povedl. Co se týče nekritičnosti, nevím, co by si čtenář rád přečetl, ale s výjimkou hlučnějšího podvozku a skápěcí páčky zadních opěradel s velmi nepříjemým chodem nebylo nic, co bych shledal zatraceníhodným. Zvukové naladění motoru a výfuku z 3.0 TDI dělá určitě nejlépe znějící diesel na trhu, s výjimkou V12 TDI, hysterické reakce na použitou nadsázku myslím nejsou třeba, stejně jako velmi úsměvný pokus o mé zařazení do kategorie nadených příznivců Koncernu.

Mimochodem velmi zajímavé téma k diskuzi, i když asi ne na web o autech. Je skutečně české tak silně korupční? Pravidlo "podle sebe soudím tebe" se v tomto případě stává dost alarmujícím ukazatelem. 😐
jossalito
Není co dodat. Audi prostě umí a dokazuje to každým novým modelem, který je o poznaní lepší, než jeho předchůdce.
Já se s tímto pohledem plně ztotožňuji. :yes:
Magistr
K A6 nic nedodávám, tuhle novou jsem nejel.

Ale k poslednímu odstavci: Vás řadím do (nevelké) skupiny českých motoristických novinářů, z jejichž textů žádné "vedlejší tlaky" necítím (dále např. Autocar+Speed+Top Gear a pár dalších). Takže pokud tohle napíšete o A6, věřím tomu, byť s nemalým překvapením. :yes😒br />
Bohužel u výrazně nadpoloviční většiny textů o autech v českých médiích je jasně ropoznatelné, jaké "pokyny" redaktor dostal, nebo dokoce možná ani e😜licitně nedostal, jen "správně" ( 😒 ) vytušil. A bohužel ani auto.cz toho není tohoto nešvaru prosté, spřízněnost se skupinou Alex Springer je patrná... ;-\
Tím nechci říct, že nějakým způsobem "zabarvený" test musí být bezcenný, to rozhodně nikoliv, jen ho člověk musí s tím vědomím číst a informace filtrovat...
Hammunasakra
Tohle bohužel není jen v českých.. 😐
Povídání o autíčkách čtu ... no HODNĚ dlouho a "zhoršení" (objektivity) je zcela jasné a patrné (a tohle prosím NEní nějaká kritika koncernu - tohle myslím, s velkým smutkem, "obecně"
Magistr
Pravda, a to smutná, není to ani zdaleka jen případ českých médií. Ostatně třeba AutoTip přejímá část článků a zejméná srovnávacích testů z "VWBildu" (oficiálně AutoBild), že...
white label
Zřejmě myslíš ten "VWBild", kterým se tu ohánějí téměř všichni antikoncernfuns v souvislosti s testy vozů VW na 100 tis km.
Výskledky fakt vyloženě zaplacené ve prospěch VW! >😒]
Magistr
Nic není dokonalé 😉 A když už jednou ohlásí začátek testu nějakého VW, tak ho musí i dokončit, přičemž výsledky jsou jasně měřitelné - čísla, náklady na servis, závěrečná "rozborka" u (asi opravdu nezávislé) Dekry... Tak průhlednou fintu, že by polovinu faktur ze servisu "stopili", si nedovolí, to je nutno jim připsat ke cti.
Michal Fokt
Díky za důvěru, nicméně si nemyslím, že by to bylo obecně až tak špatné. Většina "pokynů" je podle mého dána spíše tím, že u některých značek je tendence psát opatrněji než u jiných - z různých důvodů. Pak je tu nebezpečně velký podíl klišovitosti a bohužel i nedostatečně bohatých zkušeností a schopností poznat chování auta. Velkým problémem je spíše to, když se tendenční patriotické články z německých a britských médií přenášejí do českého prostředí a tam se musí sladit s místní produkcí, aby si příliš neprotiřečily.

Hmmm, když tak přemýšlím o tom, co jsem to vlastně napsal, tak je těch nepřímých tlaků vlastně dost. 😲 Takže v první řadě to asi opravdu vyžaduje cit, zkušenosti a rezistenci. No pasarán. >😒]
Hammunasakra
"Ošklivě" a stručně: Napíše se "hodnocení" britské a německé a ostatní ho (víceméně) jen "přebírají" 😐
Magistr
Tak vidím, že se vlastně skoro shodneme... :yes:
GTI
Dobré věty. U toho posledního odstavce jemně významově tápu, ale dovozuji, že to bude nejspíše odpověď diskusním prosťáčkům k jejich krysopsím představám o tom, že auta se vyrábí hlavně proto, aby mohli redaktoři být za prezentační chlebíčky jednotlivým automobilkách jednou provždy neskonale zavázáni... Osobně chápu tyhle malolitrážní korupční životní představy jen jako důkaz toho, že Bohnice by snesly daleko větší lůžkovou kapacitu.

V jiných případech, než je Váš vynikající text nahoře píši, že psaní není sra**. Dnes bych na adresu diskusních spiklenců napsal jen - čtení hoši, to není snění. Umět číst neznamená jen umět písmena.

Právem zde od čtenáře očekáváte jistou garážovou vyspělost, ano, chápat test to neznamená jen rozeznat audi od dacie, pochopit test znamená, že čtenář musí vědět, musí znát, musí umět. Teprve pak se čtenář může něco nového dozvědět, teprve pak se může čtenář dokonale čteným textem obohacovat. Pokud však dopadne údernost a obsažnost textu na ustrašeného a nepopsaného majitele kvartální slevenky na pendolíno razancí vod Niagary, a tak se také dnes stalo, nelze čekat nic jiného, než diskusní úprk do hájemství temných nevědoucích jeskyň, než úprk do mlh spikleneckých garážových teorií, než úprk před poznáním, že... jsem v proudu pravdy testových vět jen zmítajícím se umulousaným garážovým diskusním amatérem...

Avšak pravda, jak známo, ta je stejně někde venku. Dnes jsme ji našli, tedy minimálně někteří, tam nahoře, ve Vašem výborném textu.

Tedy... BRAVO :yes:
Provocateur
Ty vášně nevyvolala ani tak A6 jako dva diskutéři (jeden porovnává A6 s neexistujícím BMW a druhej tady zavodí A6 na trase Paříž - Lyon s TGV se spotřebou 6,3 l) >😁
kuko
no možná to TGV mělo spotřebu 6.3l >😒] 😉
dicky
No hale clovicku FOKTE ja ten tvuj test necham prelozit a necham to kamaradum precist.
Urcite budes mit velkou popularitu a mozna trebas bys mohl dostat hlavni roly na nejakou parodii na na nestraneho a technicky fundovaneho redaktora..
Ale ver ze v jinych zemich mimo postvychodni evropu by takovou kvalitu testu ocenili padakem..
Takovych blbu co opisuji reklamni tahaky a pisi a prichazi s nesmysli aby jeste vic zvysili uzasnost noveho auta a neumeji to aspon trochu zaobalit jsou vsude tuny..
UZ o Tve urovni ukazuje test a tvuj text viz nahore zes mel jen hlucnejsi podvozek a packu s neprijemnym chodem te dostatecne kvalifikuje na tu uroven na ktere si.A ta je prachbidna
Nic vic si nezjistil??
Tak co za tim volantem delas ???
Ja chci informace od odbornika ktery napise od razeni az po jizdu na limitu vse s negativ - pozitiv ktery dostatecne zhodnoti chod vseho a hlavne tomu rozumi..
A ne toho u ktereho je max hlucnejsi podvozek a packa ...
Jak rikam to uz snad na ukrajine jsou ty testy na lepsi urovni...
Hammunasakra
To s tou Ukrainou jste možná trochu "přehnal", ale jinak je (nejen východo)evropský čtenář automagazínů dlouhodobě "veden" k tomu aby se zajímal HLAVNĚ o takové "důležitosti" jako je "chod páčky" a "materiál na .. (místě kam při jízdě ani nedohlédnu 😉 ) apod.
A pár let uplynulo a zdá se že VĚTŠINU zákazníků a dokonce i "fandů" zajímá právě to.. ;-\
PS: Máte "hezké" (a docela vtipné) motto :yes: 😄
kuko
nechápu, proč sem furt lozíš - evidentně je to nejhorší autoserver v celý galaxii, redaktoři jsou pitomci placení VW a vlastně všichni co jsme se po letní brigádě vrátili do EU a nezůstali mýt nádobí ve státech dál jsme minimálně podivíni...

mimochodem, malá nápověda - článek má i v názvu "první dojmy". To jest krátká prezentace spojená s možností projet. Ne týdenní test kde najezdíš půldruhého tisíce km (to je ta blbá jednotka na počítání vzdálenosti, v civilizaci se to jmenuje "míle"), projedeš různé cesty a odskoušíš auto hodně do detailu
Michal Fokt
>😁
hihihi
...no doufam, ze se take budu smat az uslysim V6 TDI znejici jak V8 benzin, hlavne aby byl i tak kultivovany a bez vibraci 😉
Blue Sun
:yes:
figurka
Hm, že to v USA umíte líp....
[odkaz]
ani se člověk nedozví, jak to vlastně jezdí.
Zde sice ne nové BiTDI, ale i tak to stojí za to.
[odkaz]
opět first drive review, tedy podobný článek jako zde a nedozvěděl jsem se opět nic o jízdě, než jen opisování specifikací Audi. A doporučuji se podívat do diskuze pod článkem, jak "směšně" je Audi a nafta vnímáno.
Proč jsi vlastně tady (v evropě) ? Očividně ti každý den hrozí infarkt.
kuko
asi přijel za zubařem - spousta lidí co dělá v zahraničí raději jezdí domů k zubaři aby tam v té valutové cizině za něj nemuseli dávat půlku ročního platu >😒]
Hammunasakra
Mně v Praze letos vypadla plomba a v GHC Klinik si řekli o 2500 kč - tak NEvím.. 😉
jossalito
I ten poslední Čech, co si platí zdravotní pojištění, tu obyčejnou plombu dostane přinejhorším za 30 korun.
Když bude chtít bílou, tak to přijde asi na pětistovku.
Emel
Já platil minule 850 za amalgam.
jossalito
Nevím kde, jakého máš zubaře, ale klasická černá plomba je stále plně hrazena (a teď neřeším, jestli je to dobře či ne), ze zdravotního pojištění. Třicet korun dáš ročně za prohlídku, pokud jdeš ten samý rok podruhé, máš ji zdarma.
Emel
Ano, záleží jak kde... každopádně tohle je trošku off-topic.
jossalito
Jo, to je...
Subaru.in
Nu pokud bys platit sve ostatni doktory v CR tak jak si zaslouzi ze sveho, tak by 90% nechat zemrit, jelikoz by si zadny z Cech nemohl dovolit spickovou praci ceskeho doktora, jez Ty obcane mizerne platis.

To by jsi koukal jak si mne doktor hycka kdyz mu dam 2500 Kc za 30 minut prace misto platit 12 tisic za tu samou praci leckdy u soukromeho zubare.
zino
Ale nikto ti ten test predsa nekázal čítať. Si nájdi tam u vás vlastný web keď sa ti tu nepáči. Určite nájdeš kvalitnejší zdroj... [odkaz]
britas1
Tak na tu Ukrajinu vyražte....a už se nevracejte 😁D klidně se smějte, i my se smějeme...Vám... >😁 Vaše příspěvky jsou stejně reálné jako GTI-ho...ale jen piště dál....musí tu být nějaký klaun.... >😁
kyklop
skus to bez urazania a napis nieco k veci. Dvihni *, chod do showroomu, snad ti tu A6 pozicaju a podel sa s nami o svoje skusenosti. Do tej doby je to len prazdne tlachanie
figurka
Sedí si tak v baru u stolu A6, 5er a E. Klidný rozhovor s občasným upřimným smíchem a poplácaní po zádech kolegy, kamaráda. E pije klasiku v podobě Tullamore Dew. Žádné oslňující značka, ale neurazí a do lepších se ani netlačí. Tohle mu sedí. 5er si jede v pivu. V dobrém, dobře vychlazeném a cítí se ve společnosti kolegů jako největší drsňák. A6 jede v long islandu. Pěkně nakopává, ale není to tak okaté a vulgární jako kolega s pivem. Tullamore ? Ne, děkuji, na to nemám věk a náladu. 5er tak trochu přemýšlí, jestli to s tou drsnou image a pivem nepřehání a uvažuje, že jednou za čas by long island nebyl od věci. Stejně tak A6 se opačně honí hlavou, že by nebylo od věci občas ještě přitvrdit image pivem a 2 dny před pátečním setkáním v baru se neholit. E je v klidu. I když občas by se mohl ze sekce VIP v klubu přesunout do davu na bar a dát si třeba zrovna ten long island. Nikde žádný vznešený šňořený panák, nebo lord. Sem nepatří. Všichni to vědí a nikdo s tím nemá problém. Občas zavítají francouzi. A občas i zapadnou. To když si naše trojka udělá neformální večer a nijak to nepřehání. Se vším. Když to ale roztočí ve velkém stylu, francouz sklopí oči, uvědomí si, že na to nemá a za rok se staví znovu. Japonec, to je rarita. Uctivý, bezelstný, na zdravé stravě. Jak jde ale do tuhého, po dvou pivech jde pod stůl a rány si líže ještě dlouho. Žádné vysmívání se ale nekoná. Naši borci ho shovívavě nainstalují do taxíka a pošlou do hotelu. Vše s pochopením. Holt mají to tady v evropě těžké, tak proč se jim smát. Největší exotika ale bývají boys ze za velké louže. Hromada křiku, hlasitá zábava, rychlý nástup ale ve finále jdou k zemi ještě dříve než ten japonec. Teď se nějak začali kámošit s italama. No to bude. První parta už v baru byla. Žádná párty, jen spousta keců. Uvidíme, co vydržej, ale jak znaj naši borci italy, tak uvažují, jestli má cenu tu partu vůbec řešit.
GTI
Dobré 😄 :yes:
Subaru.in
Velmi dobre napsano! :yes:
lowkick
Hezké 😉 Můj pohled😒br /> Jo...japonec je po dvou pivech pod stolem, francouz zaslechl u stolu cosi o "šneku" a teď se dusí v rohu hlemýžděm, ital za chvíli oslepne z falešné americké kořalky a američan? ten právě s úlevou zjistil, že bankrot je (načas) zažehnán...
Někdy příště napíšu já, jak to vidí Japonci v SUshiBARU...
A krátce k A6 Avant 3.0BiTDI...článek (zvláště pasáž o soundu) mi udělal radost a nemůžu se dočkat, až odtajní allroad...to bude garážová trefa :yes:
Sysoj Psojič
Ještě jednou uslyším něco o Japonci a uvidíš 😄))
Vlastně, pokud nemáš kameru s asi 10000 snímky za vteřinu, tak toho moc na vlastní oči neuvidíš 😄))
He he he
zdravy rozum
zdravy rozum
zdravy rozum
zdravy rozum
zdravy rozum
Mig_35
máš docela dobré hlášky 😄 proč tě vlastně nemají rádi?
zdravy rozum
Righ
Zato ho doslova miluje redakce. Je pro ni ostudou, ze "rozum" jeste nema ban a muze dal svevolne zaplevelovat diskuze svymi psychopatickymi vyplody a otravovat tak normalni ctenare a diskutery. Dovede si nekdo predstavit, jak by to tu vypadalo, kdyby tu bylo takovych treba 5?
zdravy rozum
zdravy rozum
Sysoj Psojič
je-be je-be Lakatoší? >😁
zdravy rozum
Provocateur
:yes😒br />
Obzvlášť dneska má rozum extra formu
Mig_35
Já vím minimálně o dalších dvou😄
zdravy rozum
zdravy rozum
zdravy rozum
100oktanu
Když vidím tu vášnivou diskuzi, tak přilejeme trochu "nafty do ohně". Není tak daleko doba, kdy se 6 hrnců (tentokrát ale už ne za sebou, nýbrž vedle sebe) dostane opět i mimo 4 kruhy. Testy probíhají celkem slibně, takže v rámci koncernu půjde o malou "revoluci". 😉
Mig_35
Volkswagen a řadový šestiválec?
Hammunasakra
ROZVEĎTE to (prosím prosím.. 😄
iudex
Nakoľko 100oktanu je overený Škoda insider, vo vzduchu cítim závan Superbu. 😉
Hammunasakra
😄 Superb a "6 v řadě"? NEvěřím... 😉
white label
Superb přece V (skoRo) řadě 6 má i teď... 😉
Hammunasakra
To ANO, v koncernu "vwyřadili SUPERBu přiřadili" (sorry - NEmohla jsem "odolat" 😄
PS: Ale že by se (navíc v dnešní době) zčistajasna "zjevil" koncernovwý motor R6? VELMi NEpravděpodobné ... zdá se mi 😉
100oktanu
Někdo nevěří a někdo ví. Ostatně vývoj této verze už není velmi dlouho žádným tajemstvím...
Hammunasakra
Takže ještě jednou: "Rozveďte to prosím" 😉
PS: Požádala jsem 2x, poprosila 3x - teď byste již MĚL být konkrétn(ějš)í 😄
100oktanu
Stačí hledat. Není to tak dávno, co jsem tady vkládal kousek jednoho sheetu. :-!
Hammunasakra
😐
100oktanu
Nemusí jít vůbec o Superb a vůbec nemusí jít o žádnou současnou generaci stávajících modelů koncernu VW. 😉
zdravy rozum
R-class
....že díky hlupákům jako jsou MiraTDi a Provocateur si normální člověk nemůže přečíst diskuzi, jelikož tato dvě nevyzrálá individua svou snahou si navzájem něco dokazovat zaplevelili diskuzi natolik, že byla zablokována....
MiraTDi
Tak prosím Tě, za nás hlupáky, popros redakci ať upraví diskusi tak, aby šla pročítat i po vložení 401 reakce. Děkuji.
Provocateur
Budiž ti omluvou, že jsi tu novej. Diskuze není zablokovaná, jen ji nelze zobrazit ve stromu, takto to už funguje odjakživa 😉
_MT_
Mě po pravdě tahle motorizace zaujala nejvíc spřaženou převodovkou. A co se týče map Google, už A7 tuhle funkci měla. Možná i A8 (logicky), ale tu jsem neřídil, jen se vezl.
MiraTDi
Odjíždím na dovču s průměrem 10 litrů. To je lepší, ne??? 😃)))))
Provocateur
Nepochybně to lepší je. Je vidět, že moje snaha nebyla zbytečná. Jen bych tě doplnil: Odjíždím na dovču s průměrem 10 litrů a pojedu jak lokálka. Tohle kdyby jsi tady napsal místo tvýho prvního příspěvku, tak jsme si odpustili zbylých 400 >😁
MiraTDi
Beru si velkou bečku piva a chlaďák, 50 litrů vína, velký šicí stroj, vč stolíku, 2x kompletní horolezeckou výbavu (2 kilometry lan...), 2x potápěčskou výbavu, 4 kola, 4 velké kufry s hadrama, slunečník... a to všechno, věřte nebo ne, dám do kufru... 😃)))
white label
Bez sklopených sedadel vzadu?
MiraTDi
samozřejmě -)))))))). Jedeme 4 lidi 😃))))
MiraTDi
A ještě něco pro auto-nadšence: [odkaz]
white label
Řekni mi, jak tě napadlo, dát si zrovna na Q7 červenou barvu??? 😲 8-s 😉
MiraTDi
To skoro NIKDO nemá.... 😃))) Někdy ti to řeknu, kámo. Čau
white label
Tak zrovna dneska jsem jednu viděl u nás zaparkovanou u Pošty a vypadala jak hasičské auto, už chyběl jen bílý pruh a nápis "Hasiči 150". >😁
[odkaz]
Nebo žluté pruhy: [odkaz]
😉
MiraTDi
Cesta do Chorvatska a zpět (přes Rakousko a Slovinsko, v Chorvatsku po dálnici do Šestanovace a pak dále po Makarské někde do její poloviny). Plně naložená Q7 + 4 dospělí. Cesta tam: dálnice tempomat stabilně 150 km/hod. (Rakousko i Slovinsko). Cesta zpět: tempomat 160 a 170 km/hod (tempomat 170 km/hod. 3/4 cesty zpět po Chorv. dálnici - Zagreb - Šestanovac). Rakousko 150 km/hod. Kompletní cest. průměr tam: 105 km/hod, zpátky 110 km/hod. Přesná spotřeba: 10,45 l/ 100 km..... Měřeno plněním do plné a dotankování "po okraj" 😃)) Žádná loudačka - byli jsme bezkonkurenčně nejrychlejší, i když nás celkem cca 6 aut na dálnic předjelo 😃)))