Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Benzina vylepšila prémiovou naftu Verva Diesel, cena se nemění

Od roku 2004, kdy ČR vstoupila do EU, klesla spotřeba benzinu o 3,7 %. Naopak spotřeba motorové nafty stoupla o celých 25 %. Důvodem je nárůst kamionové přepravy, ale i rostoucí počet osobních aut s dieselovými motory.
Zpět na článek
Avatar - woody-alien
24. 9. 2009 23:21
Re: ???
Tak to ti to v něm asi dost smrdí, ne.... ;-\
Avatar - saldy
24. 9. 2009 19:42
verva
Kolik teď stojí ta verva nafta? Čepoval někdo v Teplicích?
neregistrovaný "dannda"
24. 9. 2009 16:50
Re: ???
A nejlepší naftu mají u Makra! Se zlatou kartou ještě dostanu další korunu slevu...
neregistrovaný "dannda"
24. 9. 2009 16:49
???
Do auta zásadně chčiju!
neregistrovaný "dannda"
24. 9. 2009 16:48
???
Do auta zásadně chčiju!
23. 9. 2009 22:26
Re: VERVA V.S.O.P.
hlavne že si môžeš pľuvnúť
23. 9. 2009 19:23
Re: VERVA V.S.O.P.
Vstřikovače bohužel/bohudík nejsou stejné. Většinou pracují s jiným tlakem, mají jíné průměry trysky atd. Jednoduše řečeno, nejde vzít vstřikovač z toyoty a strčit ho do citroenu bez toho, aby to mělo vliv na charakteristiku motoru. Jsou vstřikovače, které prakticky neovlivňuje kvalita paliva (nákladní vozy) a jsou zase takové, které i normalizované palivo odmítají.

Druhá věc je, jestli tady je, nebo není špatné palivo. Tohle jsou věci, který jedinec nemá šanci ovlivnit. Samozřejmě, že i já bych byl velmi rád, kdybych u jakékoli pumpy nabral kvalitní palivo, které je prakticky na stejné cenové úrovni jako ve státech na západ od nás. Ale máme tu dost zlatokopů, co jim jde především o vlastní zisk.
Avatar - Hammunasakra
23. 9. 2009 19:08
Re: VERVA V.S.O.P.
To by býti NE-mělo, myslím že by VŠEM mělo VADIT, že zrovna v česku je z okolních států nejNEkvalitnější palivo ;-)
PS: A NEmyslím že: "vstřikovače pro různé motory jsou různé" ;-) - jsou spíše STEJNÉ (a nekvalitní palivo nedělá dobře/vadí VŠEM :-|
PPS: "Těší" asi JEN těch pár lidí co "v tom jedou" = kradou (a navíc všem ostatním POŠKOZUJí motory ;-\ , což asi nakonec vyjde DRÁŽE, než kolik si tím "ředěním" sami "vydělají" - takže CELKOVĚ opravdová "bubost non plus ultra"
23. 9. 2009 18:26
Re: VERVA V.S.O.P.
Tohle "doporučení" dostal můj tchán přímo od prodejce Peugeotu při nákupu nového vozu. Jinak je mi naprosto jedno, jestli za to můžou vstřikovače, které pro různé motory jsou různé, nebo čerpadlo a nebo zdejší prodejci PHM.
23. 9. 2009 15:23
Re: VERVA V.S.O.P.
V tom "francúzovi" mám vstrekovače Bosch, a tam je pes zakopaný. ;-)
Avatar - Hammunasakra
23. 9. 2009 13:17
Re: VERVA V.S.O.P.
Myslím že NEkvalitní (jedno zda s příliš vysokým obsahem síry či jinak "mrzká") nafta NEšmakuje ŽÁDNÉMU motoru - problém s ní mají hlavně vstřikovače a ty používají firmy "napříč státy" - realita je TAKová, že za STEJNOU cenu si např. v Österreich koupíte prostě LEPŠí naftu ... (třeba ten Aral Ultimate, který je v Evropě poslední roky asi nejlepší má cetanové číslo 62)
... což ocení JAKÝKOLIV motor (a je jedno kde se zrovna "narodil", nebo jaké konkrétně používá vstřikovače ;-)
PS: A stejné je to u benzínů - nevím čím vším se "ředí" paliva v česku, ale na poslední větší test paliv kde i v laboratorních podmínkách byla nejlepší německá paliva (právě Aral), pak slovenský vzorek a až POTÉ české vzorky si dobře pamatuji a naprosto ODPOVÍDAJÍ i praktickým zkušenostem ...
problém není v motorech, ale opravdu JEN a POUZE v (ne)kvalitních českých palivech (která snižují výkon, zvyšují spotřebu a bohužel i celkově poškozují motor ;-\ :no: 8-s
PPS: V česku lze situaci "řešit" JEDINÝM způobem, a to PRAVIDELNÝM přidáváním aditiva (a tady narozdíl od paliv jako takových "postačí" výborný český ViF :yes: :-)
neregistrovaný "Hooonza"
23. 9. 2009 12:42
Re: Palec nahoru
Zvláštní. Mojemu zase Verva Diesel vyloženě nechutná - ryčí a žere. Nejradši má naftu OMV. V zahraničí beru Aral nebo OMV.
23. 9. 2009 12:01
Re: VERVA V.S.O.P.
Ty naše suché nafty nešmakují povětšinou pouze francouzům. Jejich motory nejsou stavěny na tuto naftu. Proto se do francouzů doporučuje raz za čas nalít trošku M2Tčka.
23. 9. 2009 11:52
Re: No vidis ja mam take skusenosti
Tankujem najčastejšie u Bataxu, predáva palivá od Slovnaftu, len je trochu lacnejší a tak ako som písal, bez aditíva to nejde.
Avatar - Hammunasakra
23. 9. 2009 11:30
Re: VERVA V.S.O.P.
Asi zcela NEchápu souvislost mezi povedeným/NEpovedeným, špatným/dobrým, lepším/horším benzínem/naftou a nějakými 50 kW (ale i mezi "čísličkově" STEJNÝMi motory samozřejmě JSOU ROZDÍLy - a někdy až nečekaně VELKÉ .. o tom žádná ;-)
Já se SNAŽÍM používat to v danné cenové relaci NEJlepší - paradoxně je to docela často úplně JINAK než si "dav"/lidé přestavují - a u benzínu nafty je to v této době právě Aral Ultimate - dle testů i praxe opravdu JE asi momentálně NEJ- ... tak proč svému "miláškovi" kupovat do bříška něco HORŠíHO ... že?
PS: To je jako byste říkal, že mezi KRABICEovým a třeba tím kalifornským vínem NENí vlastně moc rozdíl, "víno jako víno" ;-)
23. 9. 2009 11:04
Re: VERVA V.S.O.P.
Já s autama hlavně jezdím a ne abych s nima ještě koštoval panáky benzínu před tankováním. Tohle je dobrý pro ty, co se tady do úmoru hádaj, jestli je jejich 50kw rychlejších, než 50kw toho druhýho.
23. 9. 2009 11:03
No vidis ja mam take skusenosti
so Slovnaftom, ze ich nafta je najlepsia. Spotrebu si sledujem detailne, zapisujem, pocitam. Na Slovnaft diesel som dosiahol minimalnu spotrebu 5,5l/100km, Shell V-Power diesel to pod 6,1 nedostal. Zbytok cerpaciek sa mota tak do 5,9l/100. Je to sledovane dlhodobo, na rovnakej trase do prace, pouzivam pravidelne VIF aditivum. Motor mam 2.0TDI.
Avatar - Hammunasakra
23. 9. 2009 09:47
Re: VERVA V.S.O.P.
Milý (skoro)synovče!
Dávám (stále) přednost kalifornskému červenému, ale proti gustu ...
PS: Já ale motor(y) svých aut POSLOUCHÁM a mám za ty roky dojem/pocit/názor, že to dokonce NENí "jen" o kvalitě benzínu/nafty, ale trochu i o tom jak který kterému motoru "šmakuje" (skoro BEZ legrace! ;-) ).
PPS: Vy když řídíte SVÉ auto (s kterým máte trochu zkušeností, jste s ním "spojen") vy NEcítíte/-slyšíte ŽÁDNÝ rozdíl (dle použitého paliva)?!?
(já svému autu přeji i dobrou noc a chválím ho jak pěkně dnes jel a mám ho prostě RÁDA ... a on mí ŘÍKAL, že NEJvíce mu chutná právě Aral Ultimate 100 - a úplně NEJ"divočeji" jede když mu jednou za čas přidám 500 ml STP "Complete Fuel System Cleaner" - a to i přesto že docela DŮSLEDNĚ používám víceoktanová/aditivovaná paliva)
Chcete mi snad říci, že vy se se svým vozem NEbavíte (třeba o tom co mu "chutná", co by "potřeboval" aby se lépe cítil a ještě LÉPE jezdil)? :-)
Ty by bylo na VYDĚDĚNí z rodiny! ;-)
23. 9. 2009 08:57
Re: Táhne to s vervou
Jak to vyjde, tak to vyjde. Jestli je to JZD ve Lhotě, nebo 76 na Melrose place je mi fuk.
23. 9. 2009 08:54
Re: VERVA V.S.O.P.
Hele teta, že ty to piješ, když to tak dokážeš přirovnat, ne?
23. 9. 2009 08:05
Re: VERVA V.S.O.P.
No však je načase, aby to niekto naštartoval, tie naše bežné nafty oprostené pričinením únie od síry sú tak suché, že motor má chuť klepať, akoby som mu lial do nádrže vodu a nie naftu...
Raz za mesiac fľaška aditíva, to už sa fakt oplatí priplatiť si za kvalitku. Ešte by sa mohol chytiť ten náš slávny Slovnaft, Benzina, myslím, na Slovensku žiadne čerpačky nemá... ;-\
Avatar - Ronault.
22. 9. 2009 23:21
Re: Táhne to s vervou
Taky čepuju až mi dochází. Už se mi ale párkrát stalo, že mi došlo a to pak musím jet na ten prehistorický benzín... a to je, jak říkal Áda, jako koukat dnes na černobílou televizi 8-s
Avatar - woody-alien
22. 9. 2009 23:10
Re: Táhne to s vervou
Tobě se teda Nevyplatí dojít až k nám...? ;-)

Ale v tomhle souhlas, nechávám si rezervu abych nemusel tankovat v JZD Olšiny, ale nezapichuju si do mapy vlaječky s logem oblíbený pumpy.
Avatar - Hammunasakra
22. 9. 2009 22:31
Re: VERVA V.S.O.P.
Milá Galino - jsem RÁDA, že zde opakujete mé zkušenosti a ZCELA s vámi SOUHLASím ..
PS: Jen doplním, že nej- benzín/naftu (Aral Ultimate) lze koupit např. i téměř "na hranicích" - v městě Zittau (a nemusíte jet až do Dresden ;-)
PPS: Také jsem si všimla že benzín Benzina Verva 100 je v česku možná nej- ... v praxi bych ho přirovnala např. k německému Esso Super Plus 98 Oktan :yes: (Aral Ultimate 100 je ale /a to o DOST/ lepší - žádné V.S.O.P., jednoznačně X.O. :yes: ;-) :yes:
22. 9. 2009 22:25
VERVA V.S.O.P.
Co se týká nafty, pak kdo četl test v časopise autodiesel a zejména pak vyjádření jednotlivých výrobců, má jasno. Jasno je také subjektivně (i objektivně) pod kopytem. Shell se ke svým negativně šokujícím výsledkům vyjádřil tak, že při výběru paliv se snaží vyhovět specifikům toho kterého trhu... jo jo, a já jak blázen jel po revoluci na Kladno k první shell pumpě koupit si to nejlepší palivo na světě... Každopádně prémiová shell nafta v zahraníčí je něco jiného než "prémiová" shell nafta zde (ovšem stejného názvu...). To takový ARAL, pro který je nutno ovšem zajet do Drážďan nabídne přímo raketovou naftu. Právem evropská jednička.

A pak naše VERVA. Fantastické palivo, které ti na jedné nádrži přidá tak 100 - 150 km, motor ztichne a jde do otáček jak tchýně v kuchyni. Nahoře jsme se dozvěděli, že Benzina nadto ještě nyní zvyšuje u vervy cetanové číslo na 60! Pro nafťáky zpráva roku, vždyť jen ten Aral má tuším více, a to 62, ten je ovšem přes třicítku za litr. Tedy registrujme, že Benzina nabízí evropský naftový vrchol, fantasticky maže, čistí a samozřejmě... jede.

Dnes velmi zřetelně - BRAVO BENZINA :yes:
neregistrovaný "kubiii"
22. 9. 2009 22:10
Re: Palec nahoru
To číslo udává minimum, většinou je tam víc. Švára nějakou dobu čerpadlařil na šelce a v jedné dávce želvípavru rejsink prý naměřili snad 108..., ale už je to dávno...
neregistrovaný "kubiii"
22. 9. 2009 22:07
Re: Palec nahoru
Shell je pro mě draze navoněný lejno, Benzině věřím víc, ale samozřejmě se můžu krutě mýlit... kdo ví?
Avatar - KANKUNEN
22. 9. 2009 21:06
Re: Táhne to s vervou
Za deset let se bude lít do dnešních diesláků olej s Makra a všichni budou mudrovat, že do dnešních moderních motoru by to nešlo
Avatar - bubucci
22. 9. 2009 21:05
Verva 100
Taky jsem jednu dobu čerpal Vervu 100, ale pak jsem od toho upustil, ono při spotřebě 12l/100km to není nejekonomičtější, ale pravda je, že to opravdu líp táhne a celkově motor jede klidněji. Bohužel ji mají 40km od nás /ve Zlíně/. Ale jednou za čas je dobré nádrž vzít...
Avatar - Emel
22. 9. 2009 20:50
Re: Táhne to s vervou
Jo, taky tankuju když dochází... jenže když si auto začíná stěžovat, je tam ještě na 200km, takže si vcelku můžu vybrat.
22. 9. 2009 20:39
Táhne to s vervou
Celej život tankuju tam, kde mi rovna dochází benzín, nebo nafta. Nedovedu si představit, jak se ocitám v chudym kraji a pravděpodobně sedám na vlak s kanysterm a ženu si to s vervou pro vervu.
22. 9. 2009 20:37
Re: kvalita
regionalni mesto s 12 tis obyvatel, 30 km od hranic. Co ja vim tak par lidi ji tankuje, dokonce autoservis posila pro naftu jen tam a pro Vervu. Ted davam Shell nebo TOP Q s aditivum
neregistrovaný "exctenar"
22. 9. 2009 20:32
Re: kvalita
Jde o to,kde jsi tankoval.Pokud někde,kde se jedna nádrž vytočí za půl roku,pak ano.Pokud to bylo naftou. Vervu beru jen tam, kde vím, že ji lidé v dané oblasti hodně kupují.V chudém kraji je rozumné Vervu nekupovat a spokojit se s Top-Q.Říkejme tomu teď "chemické okénko"... :-!
neregistrovaný "exctenar"
22. 9. 2009 20:27
Re: Palec nahoru
A co není PR sdělení? Vydefinuj přesně hranici. Pro většinu spotřebitelů je to informace seriozního autařského CZ serveru, nic víc.Jo,pokud by se tu pěly chvály na Shell k@p@liny, pak jo, může se někdo(myslím zákazník) cítit podveden. Ale u nafty z České rafinérské? Šance na kvalitu je stejná jako u nafty od Aralau.Kdo ví, ten ví, kdo nevěděl, už ví též, že nafta od Aralu je skvělá.Když už se nesmí psát o zlodějích,tak se snad ještě může psát o těch,co to dělaj seriozně. Nebo o čem se na autařském serveru bude psát? O šminkách a solárku? Pokud firmička Shell má ňáký problém,ať z Česka odejde,dveře jsou otevřeny, v pohodě....
22. 9. 2009 19:20
Re: Palec nahoru
Shell je best. BTW celej tenhle clanek zavani reklamou :).
Avatar - Hitachi
22. 9. 2009 18:58
Re: Palec nahoru
jen bych rád upozornil, že Verva 100 má oktanů je 98, račte se přesvědčit u každého stojanu. Nicméně kvality Vervy Diesel jsou neoddiskutovatelné. Liju ji do auta od té doby, co je na trhu a je poznat rozdíl. Spotřeba klesla cca o půl litru, auto je živější a jde víc za plynem. :-)
Avatar - white label
22. 9. 2009 18:50
Re: Palec nahoru
...neříkám, že ne..., ale má "jen" 98 oktanů (viz. "HITACHI")...
22. 9. 2009 17:30
kvalita
ja tankoval jen Vervu a kdyz odeslo cerpadlo tak zmerili naftu a byla spatna
22. 9. 2009 17:28
Re: Palec nahoru
myslím si, že objektivně je Verva 100 zatím nepotřebná pro větší část našich automobilů... protože většina těch motorů 100ku prostě nevyužije, jestli máš nějaký novější motor na vyšší oktánová čísla, tak ti to přeji, ale bohužel je nás, co máme starší motory a chceme je i přesto krmit kvalitním benzínem, hodně a nemáme moc na výběr...
neregistrovaný "kubiii"
22. 9. 2009 17:10
Re: Palec nahoru
Jednou jsem Vervu 100 nalil do 1,6 76kw (Fiat)a subjektivně šlo auto podstatně ochotněji do otáček, ale pro tento svůj motor bych taky spíš uvítal Vervu 95... taky na Moravě, pokud by stál o kačku víc než klasika 95, taky bych to papal, protože Benzina má solidně nastavený ceny a je taková friendly :yes:
22. 9. 2009 16:58
Re: Palec nahoru
DieselTech jsem vzal jen jednou. Zlákala mě pompézní reklama v rádiu, ale zkutek utek. Naopak se zvedla spotřeba a měl jsem i pocit línějšího motoru.
Avatar - white label
22. 9. 2009 16:23
Re: Palec nahoru
100 je na nic možná pro tebe, mě naopak maximálně vyhovuje...
Benzínová Verva je taky výborná.
U Shellu je zajímavý jen (dražší) v-power racing.
Avatar - white label
22. 9. 2009 16:19
Re: Palec nahoru
Já bych zrovna OMV zas tak slepě nevěřil, do svého "předchůdce" (u nás) Aralu má daleko, ale na druhou stranu bych ani nezobecňoval, vždy záleží i na konkrétní pumpě.
Avatar - saldy
22. 9. 2009 16:18
Re: Palec nahoru
No paráda,bravo benzina, takový cetanový číslo má snad už jenom aral ultimate, může mi někdo ozřejmit jak to je s "diesel tech" od agipu? nedávno jsem tam tankoval v domnění, že sosám lepší naftu ale pak koukám, že tam vlastně ani jiná neni, pradavač mi s úsměvem tvrdil, že to je úplně obyčejná nafta ;-\
22. 9. 2009 16:17
Re: Palec nahoru
Benzínová Verva je prémiové palivo. Určitě nemají potřebu si tady utrhnout ostudu, tak jí neošidí.
22. 9. 2009 16:14
Re: Palec nahoru
Tak to máš pravdu. Taky si pamatuju na to, když jsem poprvé (kdysi na počátku devadesátých let) nalil do Fáva benzín od Aralu a nechtěl jsem věřit tomu, jak to auto začalo doslova lítat. Tachometrových 160 dalo i do kopce. :-!
22. 9. 2009 16:05
Re: Palec nahoru
naftu mají nejlepší, to víme :yes:
ale je tak kvalitní i benzínová Verva? já bych jí celkem věřil (rozhodně víc než Shell v-power), ale chtělo by to nějaké zkušenosti ostatních...
a taky mě teda trochu štve, že není ani jedna benzinka s Vervou 95 na jižní Moravě... 100ka je na nic... :-!
22. 9. 2009 15:58
Re: Palec nahoru
Nejlepší Aral odešel, tak už věřim jen Benzině a OMV. Agip s Shellem mi přijdou zloději a všichni ostatní jsou stejnej pleps bez rozdílu.
22. 9. 2009 15:26
Palec nahoru
Benzina dokazuje, že její nafta je na našem trhu nejlepší. :yes:

Kdeby nějaký Shell se svým ošizeným V-Power Diesel. :no: