Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia Soul (2012): Facelift zatím jen v USA

14 komentářů

augustin
Pekne, ale chyba mi tam 4x4. Snad popracuje Kia v buducnosti i na nejakom mensom aute, s pohonom vsetkych styroch. Keby ho Soul mal a na nic sa len nehral, uz by som ho mal v garazi 😄 , lebo sa mi naozaj paci.
Guttalax
😒 Mne sa napáčí ,lebo pripomíná pohrebný voz! :-!
salamoon
prosim ta a cim ti pripomina toto? [odkaz]
dietmar
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nerez
Mně se líbí, 4x4 bych na něm nevyžadoval. Opravdu pěkné auto, hlavně po FL :yes:
Jinoch123
Jj, čtyřkolku a o něco nižší stavbu karoserie a byl by z něj ideální soupeř pro (velmi dobře prodávané) Suzuki SX-4... Design hodnotit nebudu, tady se to liší asi člověk od člověka, každopádně facelift ještě více podtrhl a zvýraznil celkovou tvář a osobnost vozu, což byl zřejmě jeho účel...
augustin
Vie sa niekto dopatrat, kolko Soul-ov sa asi tak predalo? Ta informacia by ma zaujimala. Niekde to urcite bude, mozno na nejakych americkych strankach, bohuzial neviem po anglicky skoro ani slovo ;-\
andy666
za obdobie 01-07/2011 sa celosvetovo predalo 111.304 ks

v roku 2010 - celosvetové predaje: 135.407 ks
Guttalax
😉 V ČR v měsíci červenec-20 kusů .....Zatím v roce 2011----- 128 kousků. :-! Bída
Katikakus
No, vsak bezvyznamny cesky trh nikdy nebyl pro Soul prioritnim. V USA patri k velmi oblibenym modelum.
augustin
Vdaka. Myslim, ze velmi pekne cislo. Isli do toho s rizikom, nieco take-nove vyrobit ale je to pekne. Naopak Nissan Juke za mna :no: . Ale ten sa asi tiez dobre predava 😐 .
andy666
často sa tu hodnotí úspech značky predajmi na našich trhoch. my sme takí zanedbateľní pri celosvetových predajoch, že by žiadna značka nepocítila, keby neexistovalo Česko-Slovensko :-!
ale myslím, že sa nesťažujú, keď si niekto kúpi nejakú Kiu, Škodu alebo niečo iné >😁
_patrik
Ahoj :yes: Dodám, že Soul je celosvětově 5. nejprodávanější model Kie (pořadí za 1-7/11: Forte (257 k), Sportage(187,3 k), Rio (130,6 k), Sorento (122,8 k), Soul). Většina z prodeje Soulu imho připadá na severoam. a asijský region. V US byl Soul v 1.pol. 2011 prodejní číslo 2 (1-4/11: 32,5 k) za jedničkou Sorentem (1-4/11😁9,8 k). To je taky důvod, proč ho teď Kia při FL v polovině životního cyklu lehce upgradovala. Myslím, že ve skutečnosti takovou úspěšnost Soulu ani nečekali. Vznikl poněkud mimo hlavní plánovací linii a prosadilo si ho společně jihokorejské-severoamerické centrum. Zvláště Američani se pak před uvedením angažovali na dodělávkách konstrukce a designu. Proto je taky zbytečné modlit se za 4WD, protože Soul je americkou optikou viděný jako zábavně drsná hatch alternativa městského auta pro mládež/2.auta do rodiny - na 4WD pojíždění je Sorento (resp. Sportage). Nemá vůbec smysl měřit Soul českým mikrotrhem, to říkáš přesně - na něm ať se kouká snažit cee'd, případně Rio a Picanto.
Mám ho, na ježdění po městě je supr, jediné co mě na něm trochu štve je malá nádrž, tím pádem má malý dojezd 500 km a už chce žřát 😉 , Facelift celkem ujde....