Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rychlá Škoda Octavia: Napodruhé 365 km/h!

Prototyp odvozený z aktuální Octavie RS prolomil na amerických solných pláních absolutní rychlostní rekord mezi produkčními přeplňovanými dvoulitry.
Zpět na článek
22. 8. 2011 15:18
22. 8. 2011 15:28
23. 8. 2011 19:04
neregistrovaný "jurris"
22. 8. 2011 16:00
23. 8. 2011 17:18
22. 8. 2011 16:17
neregistrovaný "jurris"
23. 8. 2011 00:57
22. 8. 2011 15:18
Tleskám
Veliká a upřímná gratulace technikům, je to téměř neuvěřitelné s takovým obsahem a takovým ne zrovna aerodynamickým vozem.
Rozbalit vlákno
0
22. 8. 2011 15:28
Simply the fastest
Hraběnka, Tyrell, norik, cosvworth ... to bude dneska zas plodná diskuze >:-[]

Jinak není o čem, 365, to je pořádný kalup :yes: Akorát mám obavy, že právě tento výkon nastartuje hon všech dvoulitrů na překonání rekordu ... no minimálně 1 rok jim to vydrží ;-)
Rozbalit vlákno
23
22. 8. 2011 20:40
Re: Jo už jsem tady
No to už je lepší a zlepšení 40km je opravdu :yes: Pořád nechápu proč si mnozí myslí,že sůl je jen brečka,ona je na ploše tvrdá jako asfalt. :-!
Avatar - Parda71 (BMWfans)
22. 8. 2011 23:24
Re: Jo už jsem tady
Překvapils :yes:
Kdo ti namlouval, že je sůl břečka? :-O
23. 8. 2011 06:52
Re: Jo už jsem tady
To ten jurris má stále nějaký problém,asi si myslí,že se jezdí na prosoleným předvánočním sněhu. >:D Ovšem kdys platilo pravidlo,že speciál musel absolvovat i jízdu opačným směrem,aby mu byl uznaný rekord.Dnes asi né
Avatar - Parda71 (BMWfans)
23. 8. 2011 10:11
Re: Jo už jsem tady
Dnes se udělá průměr ze dvou jízd ;-)
23. 8. 2011 10:13
Re: Jo už jsem tady
jízda v obou směrech platí pro rekordy stále... a dělá se z nich průměr
neregistrovaný "jurris"
23. 8. 2011 19:04
Re: Jo už jsem tady
Nechapu proc me tahas do diskuze kde ani nejsem, a aji kdybych se zapojil jako ze se teda stalo. tvoji pravdu ti nevymluvim a ani to delat nebudu ja vim sve ty vis sve. a nepotreboval jsem ani atlas ani google staci mi jakeztakez znalost povrchu a a jakozto technik i znalost kluznosti a prilnavosti. Ale to je jedno hadat se stebou rozhodne nehodlam, ale o jedno te poprosim neber si me do ust. ;-)
a navic jsem nikdy nerekl ze je ten povrch brecka tak mi navrazej do ust neco co jsem nerek.
A abych doplnil svoji uvahu nad danym problemem
staci se zeptat lidi kteri tam byli nebo jsou jinak znali v oboru a udelat si svuj vlastni nazor. Takze jsem dospel k tomuto zaveru:
Testovaci draha na Bonevillskych solnych planich je 9mil dlouha s 1mili dlouhym merenym usekem tvrdost povrchu se lisi od povrchu pro cesty(asfalt beton atd.) lisi se predevsim mensi prilnavosti a adheznimi podminkami povrch je na testovacim useku upraven tak aby byl co nejhladsi proto je pred testovaci jizdou prohraban a nasledne zalit vodou pro spojeni prasklin vzniklych velmi vysokou teplotou. A teplota je dalsi prvek ktery hraje velkou roli pri dosahovani rekordnich rychlosti. proto jsou testy vedeny pri usvitu a to do te doby nez teplota dosahne urovne kde je testovani nevhodne. Bonevillske plene se puzivaji na dosahovani rekordnich rychlosti v mnoha tridach.

a ted se te zeptam proc myslis ze automobilky typu Ferrari Lamborghini Bugatti Konigseguegh :-) nebo jak se to pise.. netestuji sve superauta na solnych planich ale na utajene testovaci draze v nemecku coz je asi 10km dlouhej kus afaltu proc? protoze vedi ze by te rychlosti nikdy nedosahli a proto ze testovani na planich je nakladne a da se tam testovat jen v urcite casti roku.
ale to jen tak,aby si videl, ze jsem si to opravdu nevycucal z prstu ;-)
22. 8. 2011 21:56
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
22. 8. 2011 23:23
Re: Jo už jsem tady
Nikdo to neoslavoval, někteří jen pochválili a popřáli hodně úspěchů do budoucna a hle, ono to vyšlo.
22. 8. 2011 23:40
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
23. 8. 2011 10:12
Re: Jo už jsem tady
Jo jo, až budeš chtít vidět "tupé hovado", tak se podívej do zrcadla ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
22. 8. 2011 23:28
Re: Jo už jsem tady
Diskuze asi tak plodná nebude. Tyrell se vzpamatoval, cosworth se na nic jiného než plkání nevzmůže, norik sklopil uši a hraběnka- teta kylie je zaneprázdněná diskuzí s Dinarem snažíc se obhájit C5 jak je to výborný vůz... Takže z toho tady nic asi nebude. Ono je to obdobné jako s články o Škodě. Když vyjde článek o nějakém nezdaru nebo průšvihu Škody, to je příspěvků více než dost, je- li úspěch, tak to už bývá slabší...
Avatar - Hammunasakra
23. 8. 2011 00:58
Re: Jo už jsem tady
Díky za tu "hraběnku" ;-)
Tohle už si ZASLOUŽÍ :yes: (ale jak jsem psala, VĚTŠí "radost" by mi udělalo/ocenila bych, kdyby toho dosáhla "parta nadšenců", třeba studentů, než když je to "marketingová (a "smysluplností" trošičku NEsmyslná) akce" :-)
PS: NEpoužila bych v souvislosti s C5 přímo sloveso "výborný", ale vzhledem k použitým materiálům i "použité" konstrukci vozu slovo "NEdoceněný" popř. "NEdoceňovaný" vůz (to VÍCE odpovídá "realitě"). Nebo JEŠTĚ JINAK:
"V diskuzi daný odkaz na rakouské prodeje C5 víceméně ODPOVÍDÁ reálné kvalitě/pestrosti nabídky atd. Citroënu C5. České prodeje NE" ;-)
PPS: A ohledně té škodovky - to se přece NEmůžete až tak divit. Od převzetí koncernem vpodstatě "drtí žebříčky", potkáte jí "naprosto všude" - to je jak kdysi s popularitou MICHAELa JACKSONa, "dál už to NEšlo" = mohlo to jít už JEN "dolů" .. u škodovky už je "zajímavý" leda nějaký ten problém, že po "milionté" je vítězem toho onoho nebo tamtoho žebříčku už nějak "nebere" (mám takový dojem že jeden rok byla v česku autem roku Fabia a další Fabia kombi - to myslím "naznačuje"... vlastně vše :-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
23. 8. 2011 10:18
Re: Jo už jsem tady
Hraběnkou tě nazval RS, já to jen převzal.
Jaké je C5 auto nebo není nevím, nejel jsem v něm. Vzhledově se mi líbí, ale vadí mi ta jeho nadváha (pak i ten 2.2HDI jede jako konkurence s dieselem o 20kW slabší. A dál, že si novináři stěžují, že je sice C5 komfortní, ale dělá tupé rázy, takže výsledkem je spíš houpavá bárka, která není ani ryba, ani rak. Ale jak říkám, nejel jsem v něm a o takovém voze bych já nikdy neuvažoval.
Ohledně Škody- ono je to taková česká vlastnost. Když je někdo na vrcholu, tak jen mlčet, opovaž se ho poplácat po rameni, nedaří- li se, pojďme si honem všichni kopnout, tak to vidím já.
Fabia byla autem roku jen jednou tuším, a to Combi v roce 2001, žádná jiná Fabia autem roku myslím nebyla.
Avatar - DawQa
23. 8. 2011 08:25
Re: Jo už jsem tady
:yes: hezký shrnutí ;-)

musíme anglánum poděkovat a poblahopřát, dělají Škodě vRS dobré jméno. :-)
24. 8. 2011 10:43
Re: Jo už jsem tady
Norik sklopil uši... >:D >:D >:D >:D
Ako si na to došiel? Si mi na smiech...

To bude u vás oslava, keď to dokázali. Môžete sa výťazoslávne "poplácat po zádach", že to chlapci zvládli.

Im blahoželám, pekné... konečne dôvod na oslavu. :yes:
Avatar - Parda71 (BMWfans)
24. 8. 2011 20:32
Re: Jo už jsem tady
K smíchu jsi tady ty a tvé příspěvky v předchozím článku o rychlé Octavii.
Pořád mi předhazuješ jak bych měl slavit. Mi principiálně nikdy nešlo o nějaké chvástání či chválení. Ta tvoje nadutost, to je to oč mi šlo. I kdyby pokořili jen ten první cíl a ten byl 200mp/h, tak bych řekl fajn, hezký výsledek. Ty bys řekl to jste toho moc neudělali. Teď, až když dokázal svůj potenciál fakticky, tak i ty pochválíš. Prostě se musí něco stát, to je ta tvá nadutost a komunistický přežitek. Za žádnou cenu jiného nepochválit.
To je to samo jako v nějakých opatřeních. V ČR se něco začíná dít, až když se něco stane a věřím, že na Slovensku to je obdobné.
Tak se směj dál ;-)
24. 8. 2011 21:22
Re: Jo už jsem tady
Budem sa smiať a po týchto demagogických kecoch ešte viac... >:D
Pretože sám absolútne nevieš o čom píšeš a len miešaš niečo dookola čo nemá vôbec zmysel. Takže si to uži, že si vlastne vyhral. Pretože to dokázali. ONI. Ty nie. Ja si myslím, že prvý pokus sa vlastne rovnal nule. Ty nie. Ale oni áno a preto to zopakovali. Ty by si zjavne ostal pri prvom pokuse a považoval ho za "fajn výsledek." A v tom je medzi nami (alebo nimi a tebou) rozdiel. Niekto sa neuspokojí s fajn výsledkom. Ale chce byť špička v obore. A niekomu stačí byť "druhá liga". Ale o tom som už písal minule. ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
25. 8. 2011 11:02
Re: Jo už jsem tady
Ty jsi idiot, to snad není možné... Já nejsme ten, co se ozve až při nějakém výsledku, tak jako ty. V hokeji je to obdobné. Když se nedaří, tak se nadává, když jsme mistři, tak je plný Václávak "skalních" fanoušků. Ty jsi v tomto případě právě ten skalní fanda. Ale abys ty tohle pochopil, tak už nevím jak to říct. Problém asi bude v té tvé zakomplexované komunismem nakažené hlavě, hm?
Asi by sis měl projít mé minulé příspěvky k tomuto tématu, protože meleš páté přes deváté a vkládáš mi do úst (klávesnice) něco, co jsem nikdy neřekl (nenapsal). Ale jelikož by to bylo asi nad tvé schopnosti něco takového udělat, tak ti to shrnu, ať už od tebe mám pokoj. Já Škodu, resp. její britské zastoupení v záměru postavit rychlou Octavii a překonat nějaké cíle podpořil. V minulém článku, kde překonali 325km/h jsem je slovně pochválil a přál jim vše nejlepší do dalších pokusů, to znamená, že jsem se rozhodně nespokojil s těmi 325km/h, jak ty nesmyslně plkáš. Za to ty jsi přišel, napsal jsi, že je 325km/h nic. Ještě jsi se do mě navážel, že se vůbec opovažuji Škodu pochválit a podpořit. Najednou Škoda udělá opravdu skvělý výsledek a co ty? Navážíš se do mě zase, ale jako správná komunistická hlava už mírně mezi řečí pochválíš.
Zkrátka zaměř se na sebe, dokaž něco v životě, i něco malého a pak budeš rád i za tu malou podporu k velkým výsledkům, které mohou přijít. A zakomplexované myšlení někde odhoď.
25. 8. 2011 11:56
Re: Jo už jsem tady
Pán Parda je demagóg. >:D
Skús najprv neporovnávať neporovnateľné. Ak som fanúšik hokeja, tak mu fandím v dobrom aj zlom. To znamená aj posledných 5 rokov (myslím SVK hokej). Ale kritizovať náš hokej budem. Nie som slepá ovca, mám aj vlastný názor.
Ale ja Škodovke nefandím, necítim k nej nenávisť, ani lásku - je mi proste ľahostajná, tak ako napr. Opel alebo Honda. Takže ak niečo spravia a ja to nepovažujem za úspech, pričom som dôvody uviedol, tak sem svoj názor (a dôvody) napísať môžem. Aj za predpokladu, že niekto (ty) má iný názor. Ak to berieš osobne, je to tvoja vec. Aj keď si zjavne zabudol ako tá diskusia predtým začala a kto začal urážať prvý... Ja som to nebol... ;-) A kto sa začal do koho navážať aj v tejto diskusii? Takže kto má vlastne komunistické myslenie a neakceptuje iný názor? Blbeček z BMWfans

Takže to zhrniem: PRE MŇA je prvá "jazda" vzhľadom na podmienky nič moc, druhá jazda K+.

Game over.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
25. 8. 2011 14:33
Re: Jo už jsem tady
To s tím hokejem byl příklad, to jsi ani toto nepochopil? Už nevím jak na tebe mluvit, nejsi pomalejší?
Unavuje mě s tebou diskutovat, přijde mi to ztráta času. Každopádně jsi mě utvrdil v mých názorech. Ty jsi koneckonců potvrdil ve svém příspěvku a zejména na jeho konci.
25. 8. 2011 15:38
Re: Jo už jsem tady
Aj ja som ti povedal, že ak niečomu fandím, napr. hokeju, NAPRÍKLAD HOKEJU, všimni si slovo NAPRÍKLAD, tak je to iné ako keď sa mi dostane informácia o Škode, ktorá mi je ľahostajná, opakujem ĽAHOSTAJNÁ. Ale to neznamená, že nemôžem napísať vlastný názor. Opakujem VLASTNÝ názor, nie TVOJ alebo niekoho iného. Nie si ty tak trochu zabrzdený?
Avatar - kari.laz
22. 8. 2011 16:00
Gratulace
To si zaslouží gratulaci :yes:
Rozbalit vlákno
1
Avatar - ryman
23. 8. 2011 17:18
Re: Gratulace
tak tak ;-) bravo škoda :yes:
neregistrovaný "jurris"
22. 8. 2011 16:17
Pridavam gratulace
chlapci si to zaslouzi, dosahnout takove rychlosti s takovym autem a obsahem a jeste ktomu na takovem povrchu si zaslouzi potlesk jen tak dal a pristi rok to treba bude o par desetinek rychlejsi :yes:
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Aspire
23. 8. 2011 00:57
Moc pěkný
Naprostá gratulace! :-) měli to tak poladit aby to jelo 400km/h to by byla paráda >:-[]
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Hammunasakra
23. 8. 2011 01:01
Re: Moc pěkný
No NEvím jak ve 400 km/h, ale MNOHEM "níž", už tak od 250ti je každých 10 km/h/resp. PŮSOBí každých 10 km/h jako MNOHEM větší rychlost.. ;-)
23. 8. 2011 19:13
dejte mu pokutu :-)
Stejně je to pekáč škodofka :no:
Rozbalit vlákno
0