Novinky
Samozrejme - nejde o objem, ale hmotnost vzduchu. Litrovy motor pri plnicim tlaku 2bary ma moment jako dvoulitr a navic lze jeho moment lepe ridit rizenim tlaku.
Není to tak dávno co tu probíhala posměšná diskuze o Puntu a Mitu 0,9twinair a už tu máme Clio 0,9TCE, pravda tříválec, ale stejně. Nebude to trvat dlouho a oturbené motůrky pod 1 litr budou v subkompaktech naprosto běžné a vsadím se, že dvouválec nebude nabízet zdaleka jenom Fiat.
Ja neviem, čo tam všetci vidíte, proporciami je to typické malé auto. Kolesá v rohoch, veľké dvere, jednoznačne to nie je Megane ani Modus. Chýby v prvom prípade dĺžka a v druhom výška.
No ja to vzhladom na velkost a tvarovu podobu R-space vidim na novy Modus. Tento model je este starsi ako Clio a vazne uz potrebuje nahradu. Predne dvere s oknami vystuzenymi stlpikom by mohli byt tiez voditkom k vecsiemu autu.
Uvidime Renault nas uz vcelku dost navnadil podarenymi studiami ktore by Clio mohli nahradit.
Uvidime Renault nas uz vcelku dost navnadil podarenymi studiami ktore by Clio mohli nahradit.
Ano, velké to (na auto malé třídy) opravdu je, ale co čekat zrovna od Clia, které má už teď (v odcházející generaci) zcela srovnatelný rozvor s aktuálním (o třídu větším) Golfem...
A když si vedle toho člověk představí (designově podobnou) současnou Fiestu (ale třeba i takový H i20 apod.), tak to mezi současná malá auta začne docela zapadat...
A když si vedle toho člověk představí (designově podobnou) současnou Fiestu (ale třeba i takový H i20 apod.), tak to mezi současná malá auta začne docela zapadat...
No vzhľadom nato že pri každej novej generácií sa autá zväčšujú tak by som sa ani nečudoval že je to Clio. Za chvíľu tu budeme mať Smart-a o veľkosti dnešnej S-klasse.
[odkaz]