Ekonomika
Tak ten nadpis mě solidně šokoval. 😄
Mna tiez. Prve, co ma napadlo....super, pohon 4x4 do Fabie :yes: a po precitani :no: a po skusenosti s nimi ako som hore napisal :no: :no:
>😁
Tady by se zase vyrojily spousty lidí, co by Fabii s 4x4 hned kupovali co? >😁
Tady by se zase vyrojily spousty lidí, co by Fabii s 4x4 hned kupovali co? >😁
60 000 km ujede za 4 roky maximálně tak důchodce, je vidět, do jakého nájezdu si cení spolehlivosti..
Pozor, v článku je napsáno, že v ceně jsou všechny servisní prohlídky.
Ty nemáš zdarma ani u té opěvované KIE. Tam za ně zacvakáš. 😉
Ty nemáš zdarma ani u té opěvované KIE. Tam za ně zacvakáš. 😉
Tak 60tkm za 4 roky neni nic nenormalniho, moje auto mam 4 roky a 7 dni, najeto za tu dobu 37tkm. Ona zas ta Fabie neni sedan stredni tridy a u mensich aut ty najezdy zpravidla nejsou az tak velke. Myslim, ze 60tkm je docela rozumnych.
Šedesát tisíc za čtyři roky je člověk, který moc nejezdí, nebo má ještě druhé auto. Pokud je ta Fabie ale jediným autem v rodině (u nás stále nic vzácného), dostane zabrat daleko více a pak je taková záruka směšná.
Myslím, že tých 60 tam dali preto, aby to nezneužívali firmy kde sa nalieta omnoho viac. Ale tie prehliadky zdarma mať budú, neuplatnia si akurát záruku 4 ale len 2 roky nakoľko budú mať cez 60.000km... Dobrý ťah, v podstate zákazníkovi preplatia prvé 3 prehliadky (olej + filtre + práca, spotrebák ako napr. brzdové doštičky sa do toho určite vzťahovať nebude) a to zase nieje až taká suma... Dobrý reklamný ťah :yes: , určite to osloví kopec ľudí hlavne tých, čo sa do problematiky až tak nerozumejú. 😄
Neprehanaj, mam doma sukromne auto, ktore nespavi viac ako 10k km za rok. V tom su aj vikendove vylety a dovolenky, a vozidlo je pouziivane takmer denne.
Tak kdo bude první, Kia dává sedum, Škoda jenom čtyři, tak šup, šup >😁
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ešte, že k tomu dali servis zadarmo - čo je prínos, ale tých 60 tis. km je naozaj neuveriteľná dôvera Škody ku svojim produktom 😉
U mňa je minumum 5 rokov/100 tis. km a čo je pod tým ma pri kúpe nového vozidla nebude zaujímať ...
U mňa je minumum 5 rokov/100 tis. km a čo je pod tým ma pri kúpe nového vozidla nebude zaujímať ...
3 roky/ 100 000 km + moznost rozsierenia na 5 rokov a 150 000 - skoro ideal.
Nedá mi to nereagovat na plačky některých diskutujících výše, že 60 tis. km za 4 roky je děsivě málo. Máme ve firmě dodávku a 4 Feldy pikapy a žádné z nich nenajede více než 15 tis. ročně a to jsou každý den v permanenci. Moje soukromá Octa taky neudělá 15 tis. za rok. Takže si myslím, že běžnému člověku takováto záruka bude plně vyhovovat.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ja som myslím, celkom bežný človek a celkom bežne spravím ročne viac ako 70t km... To že to nezvládaš ty, ešte neznamená, že to nie je bežné... 😉
70k km za rok v jednom aute je poradna petelice, to v tom aute snad i spis. jinak opravdu neznam mnoho lidi, kteri by v subkompaktu najezdili soukrome vic jak 15~20k km rocne. to se snad pomalu vylucuje i principielne.
Priaznivci škodoviek doteraz "dokazovali", že stačia i dva roky ...
Je evidentné, že konkurencia "dokopala" Škodu k lepšiemu výkonu ... určite ich to nenapadlo k lásky k motoristom ...
Je evidentné, že konkurencia "dokopala" Škodu k lepšiemu výkonu ... určite ich to nenapadlo k lásky k motoristom ...
článek je o něčem jiném, nicméně nadpis vyvolává jasné asociace. taková fabka scout či kombík s haldexem? holt svazující technická omezení, navíc vzhledem k nastupujícímu kursu škody zůstane zřejmě i v budoucnu pouze u přání. přesto si myslím, že by šlo o žádané zboží.
Moja praktická skúsenosť s vozidlom Škoda Yeti s motorom TSI – konkrétne s motorizáciou 1,2, 77kW.
Keď som uvidel prvú štúdiu Yeti-ho, jeho koncepcia ma nadchla...........
[odkaz]
Keď som uvidel prvú štúdiu Yeti-ho, jeho koncepcia ma nadchla...........
[odkaz]
Mozno ze v CR je to lepsie, tam situaciu nepoznam.
Ale že ses nechal napálit, to vím zcela jistě.
Každý obchod je vždy především o lidech, ale Importér musí být tím garantem, který ručí za kvalitu svých služeb, dohlíží na dané standardy, a kontroluje, aby se něco podobného nemohlo stát.
Akce je to určitě zajímavá a pěkná, ale pokud (zatím) nedokáže importér garantovat kvalitu svých výrobků a služeb (a to nejen z mých zkušeností nedokáže), pak se jedná jen o levný marketingová způsob, jak si zvednout prodejní čísla. Garance na billboardu nebo v servisní knížce musí odpovídat reálné garanci a to (nejen viz přízpěvky) neodpovídá.
Pokud si kupuji nové auto, pak platím i za tu jistotu, že po dobu záruky (co možná nejdéle) nebudu muset řešit žádné komplikace. Nebudu muset nikam volat, psát e-maily a řešit stížnosti. Toto musí přece řešit garanční technik na kterého spoléhám! On je za to placený! A pokud má snahu mě odbýt (nebo "napálit"), pak změním stáj - koupím si jinou značku auta...
Podle téhle logiky by jsi mohl zrušit autorizované servisy, protože by ti automobilka měla garantovat, když si kupuješ nové auto, že bude fungovat. Stejně jako se může rozbít díl, může se rozbít služba. Funkčnost auta ti garantují dostupností servisu, kvalitu práce servisu ti garantují zákaznickou podporou. Mají páky, jak servis donutit spolupracovat.
Je takové pořekadlo: Líná huba, holé neštěstí.
Importér pro tuto činnost zaměstnává člověka, kterému vyplácí plat v průměru 2x vyšší než je průměrná mzda v ČR. A to je ten člověk, který dokáže (nebo měl by) rozeznat, že ten a ten garanční technik opravy buď neřeší, řeší je špatně nebo je naopak řeší až moc (např. výměna ložisek předních kol po třech letech jako garanční oprava mě docela překvapila - viz výše).
Já jako zákazník, který utrácí peníze za nový vůz, jsem ochotný v předepsaných lhůtách navštívit opravce, zaplatit mu pravidelnou prohlídku vozu, příp. výměnu náplní či opotřebovaných dílů. Ale nejsem ochotný utráce nic navíc. Ani čas, ani peníze.
Ty mi zaplatíš telefonní hovory s importérem? Ty mi napíšeš případnou stížnost? A hlavně, Ty mi zaplatíš tu energii a ten čas, který tomu nechci obětovat??? Nezaplatíš!
Právě proto importér platí své lidi, kteří kontrolují standardy značky a řeší problémy dříve než k nim vůbec dojde a odstraňují nedostatky ne na základě stížností zákazníka, ale na základě vlastních zjištění.
Mimochodem jedním z nástrojů jak ověřit zákaznickou spokojenost s prodejcem nebo opravcem je tzv. mystery shopping, kdy si importér zaplatí fiktivního zákazníka, a ten referuje importérovi zjištěné nedostatky bez toho aby byl poškozen skutečný klient.
Některé značky mají tyto mechanizmy zmáknuté lépe, některé značky (Škoda) zase méně.
Možná to pramení z náročnosti zákazníků Škoda Auto v ČR a na Slovensku. Ta je totiž podle mých vlastních zkušenosti výrazně jiná než u jiných značek.
Abych byl trošku konkrétnější: Více než 16 let jsem prodával nové auta a vím, že existují takoví zákazníci, co si na všem najdou nějakou chybu. Já takový nejsem. Přesto, když jsem si pořídil krásnou novou Fabii (na kterou jsem čekal cca půl roku), byl jsem strašně zklamaný z věcí, který jsem nebyl ochotný tolerovat (vrzající palubovka, vrzající zadní náprava, voda protékající do interiéru kolem dveří(!)). Když jsem se pokusil reklamovat, tak jsem byl v šoku, že několik (!) na sobě nezávislých techniků mě ujistilo, že to není závada, ale že je to normální(!). Když jsem se pak ptal mezi známými, ostřílenými "škodováky", tak mě přesvědčovali o tom, že je to standard a nedokázali pochopit na co že si to vlastně stěžuju.
Měl bych snad v takovém případě investovat svůj (relativně drahý) čas a energii do nějakých nikam nevedoucích stížností importérovi? Čeho bych dosáhl? Myslím, že bych více ztratil než získal.
Takže Fabie šla po půl roce užívání z domu stejně jako před ní Octavia. Škoda Auto (nejen prodejci, ale především výrobce) bude muset hodně zamakat, aby mě podobná akce přitáhla znovu do showroomu Škoda Auto.
Škodovky nejezdím, takže k tomu nemám co víc říct. Jen jako obchodník to vidím tak, že vnitřní kontrola je sice hezká, ale nejlepší je odezva zákazníka. Pokud mi importér řekne, dovezte to tam a tam, udělají vám to, tak je to pro mě dostatečné řešení. Jeden telefonát a cesta je mnohem levnější než nákup nového jen kvůli nějakému jelimánkovi v servisu.
Je to jen na člověku, co je pro něj výhodnější. Pokud je pro tebe nové auto levnější než telefonát, tak ti gratuluji k příjmům.
Nejde o cenu za jeden telefonát, protože ten by stejně nic nevyřešil (chyba je systémová), ale jde o to, že nechci dělat práci někoho jiného. Mám svých starostí dost, tak proč řešit problémy s autem, když od toho jsou tu jiní?
Dneska už se s mou Fabií trápí někdo jiný, někdo kdo má na to čas a chuť. Nebo se s ní možná netrápí, protože se s tím smíří, ale já jsem spokojený, že už to nemusím být já.
Jak jsem napsal, se Škodovkou nemám zkušenost, takže netvrdím, že je to takové či onaké. Pokud jde o otázku, kdo komu má volat, tak já bych na telefonát od importéra nečekal. Když je závada zřejmá a rozhodnou se jí neopravit v záruce, tak se telefonátu ani nemusíš dočkat - tvou návštěvu prostě nezanesou do systému.
Ini mali problem z elektr. zatvaranim okien....ze vraj si to mohli zapricinit sami >😁. Neuznane! Tam som uz osobne nebol, nejedna sa totiz o moju rodinu. A taketo veci som pocul uz od viacerych.