Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Citroën DS5: První dojmy

42 komentářů

kari.laz
DS5 posouvá tovární tuzing na novou úroveň.
Po tuzingovém DS3 a DS4 tu máme tuzingový DS5. DS 4 Byl poměrně přijatelný v interieru. U DS 5 se to úplně říct nedá.
Největší benzín 1,6. Parametrově sice působivé ale...
Vzadu zkrutná příčka.
Takže pro měn další model co mi přijde horší než standardní model.
:no:
dr.biker
Přesně, DS3 mě doslova nadchla, DS4 se mi taky docela líbí, ale tolik už ne. A teď přišla DS5, která je už na mě moc. Z venku na mě působí nesourodě až přeplácaně a uvnitř taky nic moc. Připadá mi, jako by se snažili implantovat vnitřek DS4 do většího auta, jenom se jim to nějak nepovedlo. Vůbec ta palubovka nepůsobí luxusně, což by v modelu DS měla!
Jsem zvědav, jak bude vypadat nová "obyčejná" C5.
KANKUNEN
Nemám rád fádní věci, takže mi se to líbí.
white label
K tomu, aby ti zrovna tady došlo, že všeho moc škodí, nemusíš mít rád ani fádní věci... 😉
Klaudius
Je to skrátka prekombinované. Menej by bolo viac. Chcú byť silou-mocou odlišní, ale toto zmrvili.
hihihi
Souhlas :yes:
GS
Fakt mne zarazila ta zmínka o zadnáí nápravě, to je, doufám pořád, omyl tisku :no:
Cara Binieri
Tak na torzní příčce není z principu nic špatného...dobře o tom vypovídá třeba srovnání Megoše a Korejců. 😄
Ale pravda, do hry na prémii by měla patřit i prémiová řešení.
GeMcz
Pravda, horší auto jsem ještě neviděl. Jak dělané pro Čínu. Jsem zvědavý na prodeje, pokud si to koupí u nás 10 lidí za rok, tak to bude rekord (nepočítám dealery).
ryman
bohužel, jakkoli tomu autu nechci křivdit, tak na mě působí jako obluda 😒 ačkoli se nedá říct, že by bylo škaredé nebo nepodařené. uvnitř na palubce ty rozlehlé pláně "prémiového" plastu, ovladače a tvary tak "halabala" nastřílené - každý čudlík jiný tvar, to je snad až k 😢 výhled a přehled z vozu asi taky nebudou nic moc, jdou aspoň stahovat zadní okna?
Modzillo
DS5 som videl na tohtoročnom ročníku "24 hodín LeMans", a odvtedy tvrdím, že to je najkrajší Citroen za posledných 20 rokov. Na fotkách to naozaj vyzerá všelijak, počkajte si na stretnutie "naživo" a potom hodnoťte.
krultheking
ale trochu neprakticky
PeterLuk
Nadhera, bojim sa vsak ze cenovo nebude vediet konkurovat lancii delta, ta stoji 14 000... ;-\ 😉
lled
Ten středový panel je trochu přeplácaný? Proč tam jsou ty hodiny? jako "punc luxusu"? ale... naprostá zbytečnost.
Dejvy
Presne tak. Auto ako celok posobi docela dobre, ale ta palubka ?!
puko
Mne sa maximalne zbytocny zda ten strieborny pruh od svetiel k oknam. Nebyt jeho a mohlo to posobit menej preplacanejsie.
white label
Ano, to určitě mohlo, bohužel se to zdaleka netýká jen tohoto prvku... 😉
twistedTSD
...nějak překombinovaně
ryman
:yes:
salamoon
ale na mna posobi preplacanejsie predna cast automobilu ako palubna doska(teda len jej stredovy blok)...
GTI
8-s ;-\ :-!
white label
Po představen DS5 a jeho továrního "multituzdesignu" mě napadá i něco o určité neúctě k odkazu původního DéeSka... :no: 8-s
kari.laz
Kylie ti to vysvětlí, jak je to luxusní, skvělý a premiovější než Audi. >😁
white label
Myslím, že tohle auto se bude mnoha lidem líbit, na něm si totiž něco hezkého musí najít snad každý, a kdo by se dnes zdržoval nějakým celkem... 😐 😉
Klaudius
Vytihol si to úplne presne. Pozeráš z diaľky - aha, tam je niekto naozaj dobre situovaný, prídeš bližšie a vidíš, že má na sebe 5 kíl bižutérie...
white label
I tak se to dá napsat...
Righ
V clanku se stridave hovori o automatu a robotizovanym manualu - znamena to, ze Citroen nabidne i klasickej menicovej automat? Jestli ne a DS5 pujde koupit v zakladnich dyzlovych i benzinovych motorizacich a stejne tak i v hybridu vyhradne s tim robotizovnym klumpem a zaroven nenabidne zadnej kvalitni automat, je to hendikep jak prase. Design se mi zda silene preplacanej a cely auto jakoby nabobtnaly, nektery prvky zvlast v interieru se mi vsak docela libi. Uvidime nazivo, ale zatim se mi zda, ze kvalita rady DS ma jednozacne sestupnou tendenci.
Dylan McKay
Mám rád odvážný design, ale tohle všechno mi přijde nějak moc, a hlavně to auto zestárne ještě dříve než pořádně vyjede. Můj názor.
Peugeot se vydal cestou velkých tlam, Renault cestou plastové obyčejnosti, Citroen ***skou avantgardou... ;-\
Klaudius
Ty nie si s ničím spokojný...
Dylan McKay
Ale jo... 😉
ryman
😐
Maulwurf
...opravdu nezbývá moc prostoru pro tuningový firmy. Možná snad že by se některá vydala opačnou cestou a navrhla nějakej zjednodušující kit 😄
Ham.
:yes: :yes: :yes:
Ham.
vzhledem k tomu, že přes 50% kupců DS3 jsou ženy, dá se předpokládat, že holkám se DS5 může líbit, je to takové načinčané se spoustou serepetiček, na sedačky lze vybrat hodně barviček takže barva kabelky a lodiček určitě bude ladit no a druhá půlka lidstva půjde asi jinam.
Hammunasakra
Říkáte že "přes 50% kupců DS3 jsou ženy"?? ODKUD to máte? Že by "made in doma po večerech"? 😉
Ham.
Na rozdíl od tvé agentury "jedna paní povídala" zdroj mohu uvest, je to od redaktorky TV Prima, zmínila to v testu DS4, tuším 80 tis. prodaných v r. 2010, byly tam i procenta kolik je dvoubarevných laků (tuším více než 70😖 a možná tam byla i další čísla. Na jejich webu to najdeš včetně jména té redaktorky, já si jej nepamatuji protože znalostmi aut je asi tak na tvé úrovni tzn. nic zásadního se od ní v žádném pořadu nedovíš.
Hammunasakra
Aha, já že jsem to NIKDE NEčetla (a na TV Prima opravdu NEkoukám 😄
PS: To s tou "jedna paní povídala" je docela "hloupá" jakourážka - i když se vám to NEmusí líbit a NEchce se vám tomu věřit, to co říkám je PRAVDA (a samozřejmě se občas spletu, ale totální většina je prostě FAKT ... byť to občas NEodpovídá "většinovým" představám.. 😉
.. které jsou ale NE jen u aut snad až VĚTŠINOU "mylné" 😄
Ham.
Jj, nic si z toho nedělej, to si myslí všichni, že mají pravdu... Jo a s urážkami nikdy nezačínám, vždy komentuji auta ale když se někdo nechce bavit o autech a převádí věci na osobní napadání (že by made in doma po večerech) tak ctím zásadu "na hrubý pytel hrubá záplata".
Hammunasakra
No to je JASNÉ že na můj dotaz to chtělo HRUBOU záplatu 😉
PS: Fakt NIKDY? >😒]
Machýrek
Haha pojizdna matejska, ovsem pokud je to mineno tak, ze se Citroen snazi vyhovet vkusu asijskych zakazniku, bude to asi trefa do cerneho.
honysek
Z DS 3 jsem byl nadšený, DS 4 je taktéž velice povedené, ale DS 5 mi připadá jako absolutně přeplácané. Jako když bylo nutné použít všechny "zkrášlovadla", které automobilka má k dispozici. Aspoň doufám, že v sérii nebudou ty příšerné chromové disky a dále bych se přimlouval za zakrytí těch dvou komínů vzadu... :no:
Dixik2
[odkaz]