Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia na Slovensku: Třísměnný provoz a nábor zaměstnanců

16 komentářů

abacus
Takže len upresním - Spiš alebo Košice Luník IX, tam je najrozšírenejšie rómske etnikum, ktoré používa to typické: ty dilino, alebo gádžo.

A teraz tú o tom chýbajúcom nosníku v streche fabie......
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
abacus
Vzhľadom na to, že používaš slovko "dilino" - používa sa v šarišskom nárečí, predpokladám, že si si tiež "úspešne" dodatočne dokončil maturitu na SOU Snina.

Poznáš ten starý vtip, Kto sú bratislavčania?
No predsa všetci neúspešní východniari, čo sa nedostali do Prahy.
Vidím, že dnes namiesto Bratislava môžme používať Žilina.

P.s. Na otázku otázkou: Napíš mi, ktorá firma na Slovensku dostala takéto dotácie ako Kia? Ktorá firma stála štátny rozpočet toľké peniaze ako Kia?

P.s.2 - odpoveď na tvoju otázku - napr. VW Bratislava udáva priemernú mzdu o 30% viac. [odkaz]
objekt21
abacus
No niekto im tie výkresy "čítať" musí... 😉
Ja veľmi zdatne ovládam CAD, takže o moje príjmi strach mať nemusíš. Ale strojarina nie je pre mňa.
Ten vývoj myslíš, že do Sniny na strojárske učilište (pýšne sa tomu vraví podpora školstva) dodala Kia jedno auto, aby sa pani riaditeľka mala na čom povoziť ?

Včera publikovali prieskum slovenských VŠ. Nič nové pod slnkom. Najväčšie uplatnenie z vysokoškálokov majú IT-kári, elktroinžinieri a farmaceuti. O strojároch nič nebolo a že tu tých montážnych závodov v oblasti automotive máme požehnane.

Prosím ťa, kde ten strojár bez praxe a znalostí nastúpi? Možno tak do lietadla do Dublinu. V mäsokombináte na jatkách....tam si zarobí na smeny oveľa viac ako ten nástupný plat.

Najväčšie uplatnenie majú u nás aj tak šičky - krajčírky. Po dvojtýždňovom rekvalifikačnom kurze za 350 ojro mesačne "zdatne" montujú súčiastky pre automobily. A ešte lepšie je za podpory EU postaviť fabriku a na dva tri roky zaviesť "skúšobnú" prevádzku. Potom tie ženy pracujú tri mesiace na dohodu za 275 ojro za mesiac.
zdravy rozum
abacus
To Ti sľúbili pri nábore?
Priemerná HRUBÁ mzda vyškoleného robotníka a s praxou, s príplatkami dosiahla v Kia 1070 €, čo je cca 800 € čistého. Na výplatnej páske ti chýba 200 eur.

Nástupný plat nového zamestnanca v Kia je 600 eur HRUBÉHO, čo je cca 475 eur na ruku.

A čo sa týka tvojich ovácií o vytváraní tlaku na mzdy😒br /> Všetky MONTÁŽNE firmy, ktoré na Slovensku pôsobia vytvárajú jeden nepríjemný efekt. Udržuje sa priemerná mzda. Fabriky nepotrebujú zamestnávať ľudí s vyšším vzdelaním ( nie je tu žiaden vývoj, rozvoj vedy ), ktoré by pomohli SKUTOČNE zvyšovať priemernú mzdu. Vysokoškoláci, vedeckí pracovníci nemajú uplatnenie a tak, buď pôjdu robiť na linku za tretinu platu, ktorý by u svojho uplatnenia mohli dostať, alebo utečú zo Slovenska.
Pekelná Micinka
^
Pekelná Micinka
Vo frontě na chlieb robil aj štyri a ako im ta ekonomika rastie... urrááá! >😒]
Pekelná Micinka
Až to "vaši" ukrajinci zbouchaj a ti "naši" z Mitasky na to pošlou gumy. 😉
gld
1000 evry v kii na linke? To by musel robiť všetky tri smeny, ni? >😁
objekt21
augustin
Presne to ma napadlo 😐 . Neviem, ci sa neoplatilo pockat ale snad su tam ti ekonomovia mudrejsi ako ja z Hornej-Dolnej 😄 . Myslim, ze pre ten isty postup sa rozhodli aj v Nosoviciach. Nezostava nic ine, len im popriat uspech.
3_diamanty
ano to je dost mozne, nakolko prognozy su take ze lepsie to uz nebude, kriza s len prehlbi, cely svet zaziva krizu a myslim ze tak kskoro to neskonci, lepsie uz nebude to je fakt :-!
gld
Ja som zas zvedavý, za ako dlho vyšmaria tých chudákov s tretej smeny. Teraz im makáčov treba, ale čo nevidieť sa prevalí dlhová kríza a budeme tu mať zase roky 2008/2009.
3_diamanty
nova kia optima :yes: