Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Range Rover Evoque: Na českém trhu od 804 tisíc korun

42 komentářů

3_diamanty
cierny trojdverovy s rakuskou SPZtkou a musim povedat ze je to krasne auto, nazivo vyzera este lepsie ako na tych fantastickych fotkach :yes:

z toho auta srsi charizma a styl a nie je to nasilne ako obludy X5 a X6 ale skutocne elegantne a stylove auto ;-)

podla mna dizajnovo najpodarenejsi a najstylovejsi range rover, to auto je skutocna lahodka, ktovie ako by vynikalo bordove alebo biele to by uz bola riadna supa :yes:
RS
na Sportage to nemá
_MT_
>:D :no:
Alpinis182
NE ? To , prosim te, nemuzes myslet vazne, ze ne ?:D >:D >:D
lowkick
Já ho viděl taky naživo a s českou RZ, héééč... :-) No ale vážně...tohle autíčko je takový krásný předražený hajzlík a srovnání s X5 nebo X6 je ale úplně mimo mísu.
3_diamanty
X5 a X6 nesiahaju range roveru ani po blatnik, ta baworacka hruza a nasilny dizajn a obludnost je hrozna ;-)

ako vidis kazdy mame iny nazor, ja ti tvoj neberiem, mam svoj
lowkick
já ti ho taky neberu, jen tvrdím, že na menším celku se design tvoří snadněji...proto je srovnání (především s X5) zcela mimo mísu...neber si to osobně ;-)
miromen
Když se ti nelibi obludnost jak je možne že se ti libi modely od KIA/Hyundai ? Jinak mě osobně se konkretně X6 libi určitě vic než tenhle Range Rover.
webpaja
X6 i X5 jsou obecně nesmírně podařená auta a diskutovat o jejich špatném designu může snad jen zhýralec, přesto nebo právě proto řadím Evoque na jejich úroveň a srovnání s ostatní drobotinou prémiových SUV vyznívá jednoznačně pro tento matchbox.
miromen
Ano i mě se Evoque hodně libi ale pokud mam brat v potaz vzhled celkově tedy i interier tak pak u mě pravě vede hlavně X6. Navic pokud si člověk uvědomi že X6 je na trhu už 4 rokem tak musi jen smeknout.
webpaja
X6 je fantastický koncept a výborný příklad toho, že BMW s relativně malými náklady umí nabídnout něco navíc. Baby RR pak vypadá i v základu jako vybavenější verze Q3 a X1, za to má u mě :yes: A navíc, koncept skoro beze změn prošel účetním oddělením.
augustin
Neverim, ze Rover je lepsi alebo i rovny s BMW. Navyse, vzdy ked sa pozeram na spokojnost zakaznikov s jednotlivymi autami, Rover je skoro u vsetkych testov!!! na poslednych prieckach. Preco to tak asi je???
MariAchi
Prosimte ty korejsky maniaku, kdybys videl Evoq nazivo, tak bys slintama delal stopu od vas z navsi az k prasecaku a dalsi tyden bys prozil s polucema...
Ada je zase tady
auto pro mlade ***iekonomy :no: Freelander je oproti tehle zrude klenot :yes:
twistedTSD
:no:
3_diamanty
tak tak vystihol si to ;-)

pre teba to auto nie je
webpaja
jooo, kdyby to mělo TDI :-)
Anonym2811
Co máš proti Freelanderu ? :-O
miromen
Tohle auto na mě pusobi jako tank. Ano na prvni pohled paradni design libi se mi ale co to tankisticke proskleni 8-s Prostě z tohodle auta dobry vyhled nebude ani nahodou a navic v interieru očekavam ponurou atmosferu. No a interier ten se mi z fotek vubec nelibi. Při pohledu na zevnějšek jako by interier byl z jineho auta.
3_diamanty
vyhlad bude paradny

[odkaz]

a jazdne vlastnosti taktiez :yes:
miromen
Touhle fotkou jsi mi opět připoměl jak je interier nepěkny a už vubec nic neřikajici o celkovem vyhledu z auta. No a ja si troufam tvrdit že vyhled bude až tragicky.
Magistr
Zkoušel jsem to (nasucho na výstavě, ne při jízdě) a výhled se mi nezdál o nic horší než u konkurentů. Výška okna tě při couvání nezachrání a široké zadní sloupky má dnes bohužel skoro každý...
miromen
Dobra ale opravdovy vyhled poznaš až na ostro a i par ne cm ale mm se vždy hodi zvlašť v dnešni dopravě. Je mi jasne že z fotek posuzovat neni to prave ale zde je to docela evidentni.
Anonym2811
Výhled v před je OK, sloupky bych řekl užší, než u Freelanderu, dozadu nebude problém žádný - obrovská skvělá zrcátka všechno jistí spolu s PDC v základu.
miromen
Tak jo přemluvil jsi mě a ja si ho teda koupim. ;-)
Anonym2811
S tím nepočítám, jen mám s F2 něco naježděno, tak si myslím, že dovedu podobný model posoudit, když jsem v něm seděl. Ovšem na hluboké závěry počkám, až se s ním budu moct svést... ;-)
lowkick
Na tento angličák se příjemně dívá, ale do sbírky bych ho nechtěl. :-) Je na svou velikost docela drahý a taky bych měl strach, že se časem ošoupá barva a upadnou mu kolečka. Kámošovi jeden pravý angličák spadnul do slané polévky a barva se loupala jako cibule. Je sice pravda, že když ti vydrží (=nebudeš ho moc rajtovat, spíš bude za sklem na koukání), tak bude zajímavej, protože jich moc nebude, ale přeci jen ty německý modýlky jsou nejkvalitnější a snadno najdeš někoho, kdo ho s tebou za dobrou cenu vymění až si budeš chtít koupit novej. Ještě nejsou špatný ty ocelový švédský autíčka, ale dneska jeden neví...skoro všechny hračky se prý dělaj v Číně...to bych neriskoval. ;-)
jossalito
Auto je to pěkný, určitě jedno z nejpěknějších malých SUV. Ale ta cena ho degraduje. Dát za čtyřkolku v aspoň nějaké výbavě více než mega 8-s

A je to Range Rover, ti mají problémy se spolehlivostí doteď. Ale rád bych se mýlil. ;-\
Magistr
Musím souhlasit, auto nádherné (pro mě jasně nejhezčí menší / střední SUV na trhu, a to s velkým náskokem před druhým GLK), ale cena nasazená jako na hodně luxusní zboží.

A ta spolehlivost u nových Land / Range Roverů by mě taky zajímala. Zaslechl jsem, že od prodeje Indům se to výrazně zlepšilo (!), ale to je nepotvrzená informace...
Anonym2811
Ne, je to Freelander a ten moc chyb nemá, navíc mám pocit, že pod Indama se kvalita dále zvedá.

Sociální auto z něj asi nebude, ale ta výbava (i základní) není marná, co do něj potřebuješ ? Já bych se, pokud nebudu nenažraný vešel do 900k... :-!
jossalito
Do výbavy bych chtěl: vyhřívané sedačky, tmavší prosklení, když už je to Evoque, tak i odlišné lakování střechy, parkovací asistent, střešní nosič, možná metalízu, aspoň 18" kola, černé čalounění stropu, nějaké koberce a kolejnice do kufru, BT HF, zimní paket. A uvítal bych 5 dveří.
Anonym2811
Teda ty si navymýšlíš. ;-) Jsem na to lehce hodil oko a pokud bys vydržel s dvoukolkou, tak by ses s výjimkou černého stropu do toho mega vešel, sice těsně ale jo. Pokud bys moc trval i na stropu, tak to bys musel na jednu z těch vyšších výbav, i když možná že později to začnou dodávat i do Pure...

P.S: Že tys ten článek nečetl ? 5D je levnější než 3D... :yes:
webpaja
RR se nezapřou, naživo vůz vypadá jako koncept a naprosto maže konkurenci od Audi a BMW.
Nemá smysl remcat, Evoque se musí projet ;-)
RS
Jsem rád, že si vynechal fantastický GLK :-) (z venku)
T613
on ho vynechal, protože ho nemá rád >:D
webpaja
Tatrovák to trefil ;-) Nesedí mi, nejsem lesák, to auto má tvarově blíž k G než M
Jinoch123
Tak vždyť se taky jmenuje GLK a ne MLK :-) ... Jinak, mně osobně taktéž exterier GLKáčka vůbec nesedne - zvlášť mezi dnešními módními SUV působí jako pěst na oko...
marianek
Nedavno jsem byl na veletrhu clunu, lodi a plachetnic v anglickem Southamptonu. Byla tam predvadecka Evoque jako doprovodni program. Mel jsem moznost si sednout, projet se a musim uznat, ze je vuz pekny, hlavne v tridverove verzi. Mista v interieru moc neni, ale vse je relativni. Prekvapive mu slusi vinove-cervena barva. Snad bude i spolehlivost na urovni.
autogurman
je sexi, to zrejme malokto z nas spochybni, len som trochu nemilo prekvapeny z papierovych parametrov silnejsieho diesla.. 10s z 0-100km/h je oproti povedzme takemu bmw x1 xdrive23d o takmer 3 sekundy viac..., to podla mna hranici so skandalom!! a to je x1tka len o nieco lahsia a ma len o nejakych 14 koni viac, pri deklarovanej kombinovanej spotrebe 6 litrov.. ;-\
Ham.
Tak ona je to především stylovka, motory i podvozek jsou hodně podobné Freelanderu a to je auto spíš do terénu než na lámání rekordů na silnici a jak základní nafta tak ta vyšší nejsou ve srovnání s konkurencí na silnici žádné zázraky nicméně hodnota 10,0 v článku je divná protože Freelander se stejným motorem to má dávat za 8,7 a Evoque bude asi o něco málo lehčí a s lepším Cx i menší čelní plochou. Takže na úplnej škandál bych to neviděl.
Anonym2811
Tam jde o zpřevodování a především o rozdíl mezi manuálem a automatem (u obou výkonových verzí, protože mají stejnou převodovku). Zřejmě ta manuální má delší převody, protože má vyšší Vmax ale delší akceleraci. Manuál umí 10,8 a 10, ale automat to zvládá za 9,5 a 8,5 sekundy, což už není tak špatné.
Taky jsem na to čučel, ale zřejmě zatím stojí histerie kolem CO2 a podobně, ty manuální verze jsou zřejmě obětním beránkem ekoteroristům... ;-\
Ham.
No pořád mi to nejde do hlavy, i při dlouhém zpřevodování aby měl manuál pomalejší zrychlení než klasický měnič (není to žádná rychlá dvojspojka)?