Design
Již stařičká "devatenáctka" budila ve své době designový respekt, na nic si nehrála, jednoduše byla líbivá a i chladným němcům přilnula k srdci (nejprodávanější zahraniční vůz na německém trhu v r. 1994 tuším). Pak přišel Megane první generace, krásný vůz ladných tvarů, hlavně verze coupe byla velice nadčasová. Dodnes, když vidím udržované kupátko, ohlédnu se, povzdechnu...ukažte mi nějaký jiný model z r. 1995, který má i dnes co říct? Marně pátrám...snad částečně Alfa 146? Dál opravdu nevím...nechám tipy na vás 😄
Pak zde máme 2. generaci...to je ten pravý revolucionář, přesně odrazuje dobu myšlení celého renaultu...jít proti proudu, být za každou cenu jiný, tuto snahu cením..ale myslím si, že to trochu přehnali, což jasně dokazují 3. generací. Ale to lehce předbíhám. 2. generace mě neskutečně oslovuje na přídi, tvar světel a celý výraz masky pokládám za asi vůbec nejzdařilejší ve všech generacích (čistě můj subjektivní názor). Profil..no u kombi ok, u hatchbacku je mírně řečeno zvláštní..asi i líbivej...ale se zadkem toho auta mám problém dodnes...i když sem si částečne zvyknul, furt mi k tomu autu ten zadek nesedí. No a 3. generace... každý den se na něj dívám, každý den v něm sedím a ač je to divný, téměř po roce se mi to auto líbí pořád víc... je prostě krásný... Pinifarina odvedl velmi dobrou práci a sobecky tvrdím , že 3. generace Renaultu Megane patří stále mezi nejhezčí auta nejen ve své třídě!
No a za tu cenu, za kteru se v ČR prodává není co řešit....ale nebrat Generaci...mezi standartním Meganem a Meganem Generation je bohužel více rozdílu, než by uživatel čekal...takže doporučuji připlatit a vzít "Megí" made in France, né Megí made in Turkey.
Závěrem palec nahoru pro Renault za to, že nedělá auta, která nejdou generačně rozeznat, že se nebojí jít proti proudu :yes:
Pak zde máme 2. generaci...to je ten pravý revolucionář, přesně odrazuje dobu myšlení celého renaultu...jít proti proudu, být za každou cenu jiný, tuto snahu cením..ale myslím si, že to trochu přehnali, což jasně dokazují 3. generací. Ale to lehce předbíhám. 2. generace mě neskutečně oslovuje na přídi, tvar světel a celý výraz masky pokládám za asi vůbec nejzdařilejší ve všech generacích (čistě můj subjektivní názor). Profil..no u kombi ok, u hatchbacku je mírně řečeno zvláštní..asi i líbivej...ale se zadkem toho auta mám problém dodnes...i když sem si částečne zvyknul, furt mi k tomu autu ten zadek nesedí. No a 3. generace... každý den se na něj dívám, každý den v něm sedím a ač je to divný, téměř po roce se mi to auto líbí pořád víc... je prostě krásný... Pinifarina odvedl velmi dobrou práci a sobecky tvrdím , že 3. generace Renaultu Megane patří stále mezi nejhezčí auta nejen ve své třídě!
No a za tu cenu, za kteru se v ČR prodává není co řešit....ale nebrat Generaci...mezi standartním Meganem a Meganem Generation je bohužel více rozdílu, než by uživatel čekal...takže doporučuji připlatit a vzít "Megí" made in France, né Megí made in Turkey.
Závěrem palec nahoru pro Renault za to, že nedělá auta, která nejdou generačně rozeznat, že se nebojí jít proti proudu :yes:
3. generaci Megana nedělalo studio Pininfarina, ale Fabio Filippini. Ten se stal po odchodu z Renaultu ředitelem pro design u Pinifariny.
Aha, tak to se omlouvám. Někde sem četl rozhovor a myslel sem si, že dělal u Pinifarini už v době vzniku 3. gen. Meganu. Teď sem si to četl znovu a máš pravdu 😄
Chlape, mluvíš mi z duše. Jak o předchozích generacích, tak o té současné, o níž si stejně jako ty myslím - "každý den se na něj dívám, každý den v něm sedím a ač je to divný, téměř po roce se mi to auto líbí pořád víc".
Podotýkám, že mám kombíka, který je dle mého, společně s Coupé, designově ještě o třídu výš. (Naopak u Megane II si daleko více cením odvážného hatchbacku)
Se zbytkem prostě a jednoduše naprostý souhlas a :yes:
Podotýkám, že mám kombíka, který je dle mého, společně s Coupé, designově ještě o třídu výš. (Naopak u Megane II si daleko více cením odvážného hatchbacku)
Se zbytkem prostě a jednoduše naprostý souhlas a :yes:
Zadok druhej generacie bol nezvycajny, ale to je vsetko.
Navyse ho firma relativne rychlo zrusila. Aby bola revolucia revoluciou, musia je dosledky pretrvat. A v tom to pripade to tak nebolo.
Megan, od zaciatku po koniec, je obycajne auto, navyse v mnohych aspektoch podpriemerne a v poslednej generacii fadne aj dizajnom.
Navyse ho firma relativne rychlo zrusila. Aby bola revolucia revoluciou, musia je dosledky pretrvat. A v tom to pripade to tak nebolo.
Megan, od zaciatku po koniec, je obycajne auto, navyse v mnohych aspektoch podpriemerne a v poslednej generacii fadne aj dizajnom.
I proto byl Megane II evropským autem roku. Pokud pominem design, tak revoluci předvedl ve standardech bezpečnosti. Tyto bezpečnostní standardy revolucí byly, protože je převzaly i ostatní automobilky.
No tak to si dovolím nesouhlasit, 3. generace Meganu je obecně považována za designově velmi zdařilou a technicky vyspělou... co se ovladatelnosti týče, patří ke špičce ve třídě, interiér je taktéž na špici... ta tvoje zmíněná podprůměrnost je pouze a jen tvoje přání, nic víc!
Megane III opravdu patří hned za špičku třídy. S Astrou může soupeřit o 3. místo hned za Golfem a Focusem. Výsledky srovnávacích testů to jen potvrzují.
To jsi přečetl kde?Kde máš řazení,řízení,podvozek,komfort odpružení atd.Srovnávat se může s korejcema a to je holej průměr kvalita,značkový servisy u nás a pověst o tom se radši ani nebudu vyjadřovat.
Teda ty žiješ někde v předminulém století. Četli jsi někdy nějaký třeba zahraniční srovnávací test Meganu III s konkurencí? Řízení nebo řazení rozhodně není dnes již slabostí Renaultů, nevím, kde na takové informace chodíš. Možná jsi zakrněl někde u hospodských povídaček kolegů, kteří si po 20 let starém R19 najednou svezli v nové Octavce II a diví se, že je mezi něma rozdíl.
Nečti a jezdi ale autama a ne francouzema.
Stejně jako ty, viď? To bych pak byl ale úplně stejně omezený... . 8-s
Jako ty.Z fáva na vylágrovanou lagunu a hned je renault nejlepší auto na světě.
Milej zlatej, ta Laguna byla v garáži asi 4 roky před Favoritem, což nic nemění na tom, že jsi evidentně neseděl (natož jel) v nové C4 nebo 308.
Co jsem pleteš citroeny a peugeoty o tom tady řeč nebyla.
Jak to, že v této diskuzi s tebou tady nebyla řeč o Peugeotech a Citroenech? Píšeš, že tito dva mají diametrálně lepší interiér, tak vysvětli, co tím myslíš.
Byl bych rád, kdybys uvedl konfiguraci těch 308, C4, Meganu, které jsi jel, kolik jsi s nima najel a nějaké hmatatelné srovnání ne jenom vyjádření prosťáčka "chce se mi blít". To zkus někde v hodpodě až se budete s chlapama bavit o tom, kdo má lépe "čipnutou voktávku".
Byl bych rád, kdybys uvedl konfiguraci těch 308, C4, Meganu, které jsi jel, kolik jsi s nima najel a nějaké hmatatelné srovnání ne jenom vyjádření prosťáčka "chce se mi blít". To zkus někde v hodpodě až se budete s chlapama bavit o tom, kdo má lépe "čipnutou voktávku".
Promiň ale musim se Ronaulta zastat, co máš proti francouzkým autům? Nejspíš si nikdy v žádným za poslední dobu nejel :no: Mám doma jak OII FL, tak i francouze a to P5008 a nevidím nijak zásadní rozdíl v kvalitě a jízdě 😉 Každý auto má něco lepší a něco horší...
Proti francouzskejm autům nic nemám.Vy jste kuci vztahovačný až dětinští.Citroeny a peugeoty jsou celkem povedený.Jen ten renaultovskej interier je k zblití.Je to můj názor a nemusíte hned brečet a viz níže jezdím novým autem a kupuju si nový auta a ne vraky.
Dobře, je to tvůj názor. Umíš si jej nějak obhájit?
Prostě zvenku jo zevnitř ne od druhý generace včetně scenicu.Ten styl je prostě od tý doby divnoidní a ihned rozpoznatelnej,že je to renault.Když jsem viděl poprvý m3 tak jsem si řekl jo a pak dovnitř a prostě ne.Nesedí mi to prostě.Na mě to působí jinak než píšou v testech a to lacině až kýčovitě.Pro srovnání golf [odkaz] a mIII [odkaz]
A líbí se ti interiéry BMW?
Snad minechceš naznačit,že tohle [odkaz] by se nějak vzdáleně mohlo podobat tomuhle [odkaz]
Možná by bylo lepší vložit pro srovnání něco jiného než základní verzi, ono ani to 118i není zrovna v základu. [odkaz]
Pokud nevidíš stejnou myšlenku, tak evidentně neposuzuješ objektivně, ale jako prosťáček dle loga, v tomto případě, na volantu.
Oba interiéry vyznávají stejnou myšlenku, to jest horizontální členění palubní desky. Tapodobnost pojetí musí každého rovnou do očí udeřit. Jeden blok výdechy ventilace, pod ním jasně ohraničen blok ovládání rádia a pod ním ovládání klimatizace. Podle výbavy na špičce display navigace. Tohle např. najdeš i nové A6, tam je to ale materiálově i kvalitativně vyvedeno mnohem lépe než u těhle kompaktů.
Dokonce i v detailech si jsou podobní - ovládání výstražných světel, výdechy po stranách jsou jako přes kopírák.
A pokud jsi již seděl v 1-er (já ano, dokonce v tomto na obrázku) a seděl v nějakém lépe vybaveném Meganu, třeba jako na fotce mnou vložené - GT verze, tak se dá klidně říci, že v mnoho detailech je zpracování palubní desky Meganu dokonce na vyšší úrovni - např. kvalita slícování a materiál horní části palubní desky.
A ještě v něčem předčí Megane 1-er - neutlačuje tolik koleno.
Samozřejěm 1-er dokáže trochu více konfigurovat interiér a materiály... inu prémie
Pokud nevidíš stejnou myšlenku, tak evidentně neposuzuješ objektivně, ale jako prosťáček dle loga, v tomto případě, na volantu.
Oba interiéry vyznávají stejnou myšlenku, to jest horizontální členění palubní desky. Tapodobnost pojetí musí každého rovnou do očí udeřit. Jeden blok výdechy ventilace, pod ním jasně ohraničen blok ovládání rádia a pod ním ovládání klimatizace. Podle výbavy na špičce display navigace. Tohle např. najdeš i nové A6, tam je to ale materiálově i kvalitativně vyvedeno mnohem lépe než u těhle kompaktů.
Dokonce i v detailech si jsou podobní - ovládání výstražných světel, výdechy po stranách jsou jako přes kopírák.
A pokud jsi již seděl v 1-er (já ano, dokonce v tomto na obrázku) a seděl v nějakém lépe vybaveném Meganu, třeba jako na fotce mnou vložené - GT verze, tak se dá klidně říci, že v mnoho detailech je zpracování palubní desky Meganu dokonce na vyšší úrovni - např. kvalita slícování a materiál horní části palubní desky.
A ještě v něčem předčí Megane 1-er - neutlačuje tolik koleno.
Samozřejěm 1-er dokáže trochu více konfigurovat interiér a materiály... inu prémie
Umíš německy nebo anglicky? Googla máš, tak hledej. Pokud to však nezvládneš, tak se nestyď a požádej o pomoc. Já ti sem pár srovnávaček hodím. Co bych neudělal pro osvětu. 😄
co do ceny a nabízené hodnoty je megane jedna z nejlepších koupí ve třídě...můžeme s jistotou říct že na etalony golf, focus možná astra nemají...nemá ani na styl a šmrnc alfy guillietty(nevím jestli to píšu správně) ale tato auta jsou také za trochu jiné peníze...
a megane coupé je :yes: :yes: :yes: :yes:
a megane coupé je :yes: :yes: :yes: :yes:
V mém oku a ve vztahu k dnešním automobilům a designovým stylům musím 2. generaci označit za velký vizionářský počin a za nepochopenou. Klidně se také přiznám, že v době vzniku jsem 2. gen. odmítal.
To přiznání, to se cení.
Já jsem na tom podobně.
Takhle se odkopat, to se zde moc nenosí. Proto za mě - :yes:
Já jsem na tom podobně.
Takhle se odkopat, to se zde moc nenosí. Proto za mě - :yes:
Souhlas, když vezmu designově všechny 3 generace 5dv. hb Meganu, tak jediná z nich, za kterou jsem se od začátku se zájmem ohlédl, je druhá generace (verze kombi/sedan už zdaleka tolik nefungovaly), ve třetí generaci je verze kombi naopak mnohem schůdnější, než designově dost nepovedený 5dv. hb.
Rendlík je synonym evropského nevkusu :no: :no: :no:
Tak pravil Ada, co tady před chvílí byl. :yes: :yes: :yes:
No když se tak na ten rendlík dívám, tak máš pravdu, není to žádný designový skvost, ale zase je praktickej... myslím, že každá správná kuchařka by se bez něj neobešla >😁 >😒]
Velmi cenná víkendová procházka dějinami revolučního garážového práva, v nichž jsou mučící nástroje centrem nadějí všech lidovlád...
Kdo jako dospělý zažil designový historický zlom, kdo prožil nástup neojakobína, mégane 1, alias tedy... vajíčka, ten bude těžko souznívat s papírovým garážovým postojem revolučního lidového prosťáčka, jemuž po vzoru Jeana Paula Marata velí estetický sebezáchovný postoj než charakter v podobě designového teroru mégane dvě, či jeho "robespierrovského" druha, totiž mégane 3.
V toku času však si musíme postesknout, neboť jestli je něco k dnešnímu ocenění, není to předchůdce méganů, totiž R19, nýbrž (dvoj)model ještě starší, Renault 9/11. To byl designově pravý renultovský produkt, produkt nezahleděný směrem ke konkurenci, produkt svůj, jedinečný a po dnešním zpětném ohlédnutí i... nenapodobitelný. Nástupce, R19 byl designovým výrazem opravdu než hledáním ideálu pro... generální stavy. Avšak i on byl veřejností netrpělivě očekáván (mám dosud v hlavě první - nebývale velký - snímek uveřejněný tehdy, to jest někdy v roce 1988, ve Světě motorů). Zdejší (porevoluční) estetiku, tu však hutně kultivovaly právě modely 9 a 11, jako vizuální bazarové perly.
K Mégane 1. Tiskový nástup ohromující, doprovodná reklamní smršť pak revoluční dílo dokončila zcela. Populace navyklá na staré dobré dvorní pořádky v podobě houbovité devatenáctky zkoprněla. Elipsoidní markanty, sevřený design, jemná příď, do toho jeden z prvních (po letitém golfu) jakýsi "suv" derivát, dále coupe verze, kterou už (ve žluté barvě) na fotografii ve svobodném Česku sjíždím v časipise AUTO Tip), no, byl to model, který vnímání mainstreamových aut posunul v této kotlině skokově dále.
K Mégane 2. Byl-li model "vajíčko" nalezením třídního francouzského optima, pak M2 byl, je a nadále zůstane pouhým hledáním třídního maxima. Jakoby se Renault nehodlal natrvalo rozloučit s epochápními avantimovskými "originalitami", jakoby i sám sobě chtěl připomenout, že je to on, kdo je stále schopen stvořit vizuální ikonický garážový artefakt desetiletí. Model je vyostřený vskutku na ostrost břitu gilotiny, a stejně tak rozděluje hodnotitele na dvě velké revoluční skupiny, jedna žádá jeho hlavu pro přílišnou třídní netolerovatelnou zpupnost, druhá jej, jako z revolučního kvasu zrozeného ochranáře, pasuje na jakéhosi silničního Markýze de La Fayette. Ovšem, jak známo, pravda, ta je tam někde venku, a tedy to, za co je M2 ceněn z pohledu historického není kupodivu designová odvaha, novátorství, nýbrž schopnost nabídnout (pogolfovsku) nadčasový šmrncovní design vybraného francouzského vkusu. Tedy nikoliv "gilotinovská" záď hatchbacku, nýbrž konvenční derivát v podobě sedanu, to je pravý M2.
K Méganu 3. Jedná se svým způsobem o porevoluční, jakýsi až napoleonovský skoronávrat k předchozím dvorním pořádkům, v siluetách evokujících eM prvního, vajíčkového, dějinami však poučen k přikrčenosti, k vizuální rozvaze a k vetšímu akcentu na připravenost k silničnímu boji. Design však zkarikuován v kombimutaci, která zejména v zadním pohledu evokuje až vykulené voči Ludvíka šestnáctého, který, byť do posledního dechu státnicky na výši, však jako člověk dokonale opuštěný, odsouzený odejít z tohoto světa jako ten, jemuž v podstatě v garáži nezbylo nic, ani naděje...
Komplexně vzato patřil vždy Mégane do evropského garážového "direktoria", jehož "nejvyšší bytostí" však je samozřejmě dantonovský GOLF, Gé Golf, Gé jako... Girondista, abychom tedy zachovali historické konsekvence, ano, ano, ten umírněný, nejmoudřejší a nejpoučenější "danton" silnic...
Přesto, po zásluze - BRAVO (občane) MÉGANE :yes:
Kdo jako dospělý zažil designový historický zlom, kdo prožil nástup neojakobína, mégane 1, alias tedy... vajíčka, ten bude těžko souznívat s papírovým garážovým postojem revolučního lidového prosťáčka, jemuž po vzoru Jeana Paula Marata velí estetický sebezáchovný postoj než charakter v podobě designového teroru mégane dvě, či jeho "robespierrovského" druha, totiž mégane 3.
V toku času však si musíme postesknout, neboť jestli je něco k dnešnímu ocenění, není to předchůdce méganů, totiž R19, nýbrž (dvoj)model ještě starší, Renault 9/11. To byl designově pravý renultovský produkt, produkt nezahleděný směrem ke konkurenci, produkt svůj, jedinečný a po dnešním zpětném ohlédnutí i... nenapodobitelný. Nástupce, R19 byl designovým výrazem opravdu než hledáním ideálu pro... generální stavy. Avšak i on byl veřejností netrpělivě očekáván (mám dosud v hlavě první - nebývale velký - snímek uveřejněný tehdy, to jest někdy v roce 1988, ve Světě motorů). Zdejší (porevoluční) estetiku, tu však hutně kultivovaly právě modely 9 a 11, jako vizuální bazarové perly.
K Mégane 1. Tiskový nástup ohromující, doprovodná reklamní smršť pak revoluční dílo dokončila zcela. Populace navyklá na staré dobré dvorní pořádky v podobě houbovité devatenáctky zkoprněla. Elipsoidní markanty, sevřený design, jemná příď, do toho jeden z prvních (po letitém golfu) jakýsi "suv" derivát, dále coupe verze, kterou už (ve žluté barvě) na fotografii ve svobodném Česku sjíždím v časipise AUTO Tip), no, byl to model, který vnímání mainstreamových aut posunul v této kotlině skokově dále.
K Mégane 2. Byl-li model "vajíčko" nalezením třídního francouzského optima, pak M2 byl, je a nadále zůstane pouhým hledáním třídního maxima. Jakoby se Renault nehodlal natrvalo rozloučit s epochápními avantimovskými "originalitami", jakoby i sám sobě chtěl připomenout, že je to on, kdo je stále schopen stvořit vizuální ikonický garážový artefakt desetiletí. Model je vyostřený vskutku na ostrost břitu gilotiny, a stejně tak rozděluje hodnotitele na dvě velké revoluční skupiny, jedna žádá jeho hlavu pro přílišnou třídní netolerovatelnou zpupnost, druhá jej, jako z revolučního kvasu zrozeného ochranáře, pasuje na jakéhosi silničního Markýze de La Fayette. Ovšem, jak známo, pravda, ta je tam někde venku, a tedy to, za co je M2 ceněn z pohledu historického není kupodivu designová odvaha, novátorství, nýbrž schopnost nabídnout (pogolfovsku) nadčasový šmrncovní design vybraného francouzského vkusu. Tedy nikoliv "gilotinovská" záď hatchbacku, nýbrž konvenční derivát v podobě sedanu, to je pravý M2.
K Méganu 3. Jedná se svým způsobem o porevoluční, jakýsi až napoleonovský skoronávrat k předchozím dvorním pořádkům, v siluetách evokujících eM prvního, vajíčkového, dějinami však poučen k přikrčenosti, k vizuální rozvaze a k vetšímu akcentu na připravenost k silničnímu boji. Design však zkarikuován v kombimutaci, která zejména v zadním pohledu evokuje až vykulené voči Ludvíka šestnáctého, který, byť do posledního dechu státnicky na výši, však jako člověk dokonale opuštěný, odsouzený odejít z tohoto světa jako ten, jemuž v podstatě v garáži nezbylo nic, ani naděje...
Komplexně vzato patřil vždy Mégane do evropského garážového "direktoria", jehož "nejvyšší bytostí" však je samozřejmě dantonovský GOLF, Gé Golf, Gé jako... Girondista, abychom tedy zachovali historické konsekvence, ano, ano, ten umírněný, nejmoudřejší a nejpoučenější "danton" silnic...
Přesto, po zásluze - BRAVO (občane) MÉGANE :yes:
Pěkně napsáno... souhlasím, Golf je designová umírněnost a je taktéž nejvíce poučený..ale jak jsem již psal ve svém příspěvku, trochu mi vadí, že Golfy se mezigeneračně liší kolikrát méně, než konkurence při faceliftu...ale každému dle jeho gusta. :yes:
to jo no...co do profilu bys pomalu snad nerozeznal golf III od VI... 😉 někomu to vyhovovat může protože III i VI je opravdu krásná...snad mě se moc nelíbila jen I a II a V...nejkrásnější golf: IV :yes: :yes: :yes:
Jistě, to "nelišení se", to je projekt, nikoliv rezignace nebo snad neschopnost.
Ty nerozeznáš na silnici třeba Megana III od P308 nebo Ceeda?
Podíváš-li se na fotky Meganu I a III, tak jasně vidíš, co je zdrojem inspirace MIII
Podíváš-li se na fotky Meganu I a III, tak jasně vidíš, co je zdrojem inspirace MIII
V podstate súhlasím. Megane I aj II ponúkli dizajn, ktorý má dodnes čo ponúknuť. Ja by som Megane I prirovnal práve k Robespierrovi. Nekompromisne zatočil s hranatým dizajnom. Megane II bol asi taký Napoleon. Veľká revolúcia, s ktorou sa stal Renault na chvíľu aj lídrom v Európe a prekonal inak neporaziteľný Golf. Mne osobne sa páči aj hatchback. Najprv som ho odmietal, ale postupne som mu prišiel na chuť. Má originálny a pritom elegantný dizajn, čo sa nedá povedať napríklad o Scenicu, Vel Satis alebo Twingu. To sú autá, ktoré síce majú originálny dizajn, ale pritom vôbec nenadchnú. Sú to obyčajné veľkosériové autá, ktorým síce bol aj Megane II, ale vďaka elegancii bol zaujímavý. A Megane III? To je taký nástupca francúzskych revolucionárov, obyčajní politici, ktorí sa báli ľudu. Ničím výnimoční. Presne tak ako Megane III. Dizajn podriadení tomu, aby sa nikto neurazil. Ale mám pocit, že s defenzívnosťou to prehnali. To auto nemá iskru.
když si uvědomím, že M1 už oslavila 15.narozeniny a pořád má stejně jako GIII co říct, je k neuvěření onanie nad současným M3.
u M3 hatchback je pro mě nestravitelný. kombi i kupé se dá zkonzumovat.
nejvýše bych však hodnotil jeho derivát v podobě fluence. oproti thaliím, loganům, fabiím sedan, paliům a jiné havěti, co jezdí v turecku, je to plnohodnotný sedan. a těším se, jak při příští jízdě v taxi v neevropské části středomoří se budu houpat na zadních sedadlech fluence místo hrkání se ve shnilém peugeotu 504 nebo krčení se v paliu.
u M3 hatchback je pro mě nestravitelný. kombi i kupé se dá zkonzumovat.
nejvýše bych však hodnotil jeho derivát v podobě fluence. oproti thaliím, loganům, fabiím sedan, paliům a jiné havěti, co jezdí v turecku, je to plnohodnotný sedan. a těším se, jak při příští jízdě v taxi v neevropské části středomoří se budu houpat na zadních sedadlech fluence místo hrkání se ve shnilém peugeotu 504 nebo krčení se v paliu.
Pozorně jsem si tvůj příspěvek přečetl (dvakrát). Přečetl jsem si i reakce těch několika lidí přede mnou. Přemýšlím nad svou odpovědí, ale stále mi vychází - "bla, bla, bla - to prostě nemá, a nikdy nebude mít, cenu"
Ale jinak přeji pěkný sobotní večer, nic ve zlém.
Ale jinak přeji pěkný sobotní večer, nic ve zlém.
Nemusíš se mi přece za svůj svět bla bla bla omlouvat, já nečekám na tvé reakce, a když nemáš co napsat, nenuť se tu do trapného koktání. Jednoduše nepiš nic, zejména, když nemáš co. Nahoře sděluješ , že máš toho neuvěřitelně designově zkarikuovaného kombíka, tak pokud jsem ti pokazil svým horním příspěvkem následující týden, nebul, každý vkus mít nemůže... 😄
GTI, "čehoto"? Zkarikuovaného kombíka? Ale no tak, dobře sám víš, že Megane II v kombíku byl majstrštik, vyvážený, dravý, dynamický, ale zároveň prostorný s velkým kufrem. Megane III v kombíku je pokračovatelem tohoto úspěchu. Pamatuji si, že jsi tady dost nadával na příliš sešikmený sklon zadních dveří, že takto kombi nevypadá, ale jak jsme ti změřili úhly, které svírá boční linie oken Meganu a tuším Octavie II, tak ta má ještě více sešikmenou záď. Na to jsi již jaksi neměl odpověď.
Stejně tak dle tebe jeden z nejpovedenějších kombíků Fabia I 😉
Stejně tak dle tebe jeden z nejpovedenějších kombíků Fabia I 😉
Domníval jsem se, že nyní píšeme o kombi z M3.
Však jsem ti popsal jak kombi M2, tak M3 😉
Aha. Dvojka lpmbík má tragická zadní světla, ta ho staví zcela mimo zřetel. A o trojce sem se tu toho snad už napsal dosti, ne? 😄
No to, že jsi toho napsal dosti přece nedává rovnítko, že jsi vytvořil definici a máš pravdu.
Tragická zadní světla? Popisuj, co je na nich tragického.
Tragická zadní světla? Popisuj, co je na nich tragického.
No především jsou opravdu až karikaturně vyosená do stran, auto rozplazují. U dvojky tě oslovují ty špice světel mířící do nebe?
K zádi M3: Ano, jsou značně vyosená do stran a auto opticky rozšiřují a snižují, což rozhodně není na škodu (samozřejmě až na extrémy a la nový Civic). Problém nastává jen při jednom úhlu pohledu, kdy světla vysupují jakoby mimo karoserii, ve zbytku naštěstí ladí. Ale to je problém i někola jiných vozů napříč celým spektrem a musel bych se podívat u kterého Audi jsem tohle právě nedávno pozoroval.
U M2: Tam není přece žádných pohyb. Trojúhleníkový motiv a ostré hrany se linou ceným autem a to včetně detailů typu boční blikače (za ně :yes: ) a nejen celým autem, ale celou generací Renaultů.
U M2: Tam není přece žádných pohyb. Trojúhleníkový motiv a ostré hrany se linou ceným autem a to včetně detailů typu boční blikače (za ně :yes: ) a nejen celým autem, ale celou generací Renaultů.
[odkaz] 8-s [odkaz] světla jsou mimo "realitu".
Asi proto skončil designér M III u Pininfariny jako hlavní designer. Ani u Pininfariny už nemají vkus a za pár let sem můžeš dávat světla nového Ferrari.
[odkaz]
[odkaz]
Někdy je "bla, bla, bla" v dané situaci tou nevýstižnější odpovědí.
Neboť jak v rozumné rovině diskutovat s někým, kdo automaticky považuje za špičku jakéhokoli neprémiového segmentu produkt VW? S někým, kdo je schopen trefně vychválit krásné a povedené Polo, ale úplně stejně vychvaluje jihoamerický průšvih v podobě Foxe? S někým, kdo při crashtestech Civicu vykřikuje, jak strašně je to nepovedené auto, ale ignoruje logické námitky ostatních, že OII je na tom daleko hůř? S někým, kdo názory na design na ACZ považuje za jakousi (jím) objektivizovanou skutečnost a kohokoli s jiným názorem automaticky označí za prosťáčka, či, jak mi píšeš výše, člověka bez vkusu? S někým, kdo své oponenty začne dříve či později urážet?
Ale v rámci dlouhodobých trendů si nelze nevšimnout jedné zajímavé věci. Vždy, když vyhlásíš tažení proti nějakému vozu, je tento, minimálně na našem trhu, velmi úspěšný.Nejprve to byla Kia Cee'd, poté korejci obecně. Následoval F500 - to je výjimka, na našem trhu se mu, naprosto logicky, zas tolik nedaří. Ale v evropském kontextu je to absolutní bestseller a fantastický úspěch. No a nakonec přišel na řadu Megane, neboť se zde zjevně začalo objevovat nějak moc lidí, kteří si "dovolili" tvrdit, že to je velmi dobré auto. Nakonec jsi se ještě důkladněji zaměřil na kombíka, neb tomu se daří přeci jen z celé řady nejlépe.
Bulet rozhodně nebudu, jestli si myslíš, že svými příspěvky nějakým způsobem rozhodíš mou psýchu, možná bychom mohli otevřít téma diskuzních prosťáčků.
A ještě na závěr - Golf je objektivně jako celek lepší vůz, než Megan. Ale OII rozhodně lepší než Megan není.
Neboť jak v rozumné rovině diskutovat s někým, kdo automaticky považuje za špičku jakéhokoli neprémiového segmentu produkt VW? S někým, kdo je schopen trefně vychválit krásné a povedené Polo, ale úplně stejně vychvaluje jihoamerický průšvih v podobě Foxe? S někým, kdo při crashtestech Civicu vykřikuje, jak strašně je to nepovedené auto, ale ignoruje logické námitky ostatních, že OII je na tom daleko hůř? S někým, kdo názory na design na ACZ považuje za jakousi (jím) objektivizovanou skutečnost a kohokoli s jiným názorem automaticky označí za prosťáčka, či, jak mi píšeš výše, člověka bez vkusu? S někým, kdo své oponenty začne dříve či později urážet?
Ale v rámci dlouhodobých trendů si nelze nevšimnout jedné zajímavé věci. Vždy, když vyhlásíš tažení proti nějakému vozu, je tento, minimálně na našem trhu, velmi úspěšný.Nejprve to byla Kia Cee'd, poté korejci obecně. Následoval F500 - to je výjimka, na našem trhu se mu, naprosto logicky, zas tolik nedaří. Ale v evropském kontextu je to absolutní bestseller a fantastický úspěch. No a nakonec přišel na řadu Megane, neboť se zde zjevně začalo objevovat nějak moc lidí, kteří si "dovolili" tvrdit, že to je velmi dobré auto. Nakonec jsi se ještě důkladněji zaměřil na kombíka, neb tomu se daří přeci jen z celé řady nejlépe.
Bulet rozhodně nebudu, jestli si myslíš, že svými příspěvky nějakým způsobem rozhodíš mou psýchu, možná bychom mohli otevřít téma diskuzních prosťáčků.
A ještě na závěr - Golf je objektivně jako celek lepší vůz, než Megan. Ale OII rozhodně lepší než Megan není.
Velmi tě chválím, že mě tu poctivě čteš, a činí mi neskonalou radost, jak poctivě tu vypisuješ všechny mé "špatné" prognózy... >😁 Málo platné, prosťáček tvého kalibru se nezapře. Ostatně, nebýt tu grupa tvého rozhledu, fakt nevím, komu bych se tu měl věnovat 😉
Je potřeba vědět, že ti nejsměšnější diskutéři, to jsou hoši tvého charakteru, co se tu dokrvava řežou za svou či tatínkovu garáž a nedej bože, aby se někdo o tu garáž otřel. Směšné, směšné, směšné.
Ve vztahu Octasvia Mégane. Asi ses musel někde hodně uhodit, neb srovnávat Octavii, tedy vůz, byť na generační hraně, s doslova světovými motory, jednou z nejlepších dvojspojek světa se scela průměrným mainstreramovým produktem od Renaultu, to vyžaduje slepotu nejen očí, nýbrž i ducha 8-s ;-\ :no:
Je potřeba vědět, že ti nejsměšnější diskutéři, to jsou hoši tvého charakteru, co se tu dokrvava řežou za svou či tatínkovu garáž a nedej bože, aby se někdo o tu garáž otřel. Směšné, směšné, směšné.
Ve vztahu Octasvia Mégane. Asi ses musel někde hodně uhodit, neb srovnávat Octavii, tedy vůz, byť na generační hraně, s doslova světovými motory, jednou z nejlepších dvojspojek světa se scela průměrným mainstreramovým produktem od Renaultu, to vyžaduje slepotu nejen očí, nýbrž i ducha 8-s ;-\ :no:
No a už je to tu. Urážky, urážky, urážky. Bez argumentů, bez špetky slušnosti.
K odstavcům😒br />
1.) Neurážej
2.) Neurážej. O autech se dá buď diskutovat, nebo dělat to, co předvádíš ty. Velmi příjemně jsem si zde na ACZ podiskutoval s mnoha majiteli Golfů, i30, Aster či Focusů. Každý si přirozeně obhajuje svou volbu, ale vždy to bylo velmi slušné a velmi příjemné. Jen ty jsi zde schopen na základě toho, kdo jaké vlastní auto, lidi zaškatulkovat a sprostě urážet. Slova jako prosťáček do slušné diskuze nepatří.
3.) Pokud je pro tebe OII s Meganem nesrovnatelná, svědčí to o tvé prostoduchosti, či spíše zaslepenosti, ne o mojí.
A ano, v některých parametrech je to skutečně nesrovnatelné. Např. crash testy - nejhorší dnes vyráběný vůz C segmentu vs. vůz s plným počtem bodů - zdůrazňuji bodů, ne hvězd.
K odstavcům😒br />
1.) Neurážej
2.) Neurážej. O autech se dá buď diskutovat, nebo dělat to, co předvádíš ty. Velmi příjemně jsem si zde na ACZ podiskutoval s mnoha majiteli Golfů, i30, Aster či Focusů. Každý si přirozeně obhajuje svou volbu, ale vždy to bylo velmi slušné a velmi příjemné. Jen ty jsi zde schopen na základě toho, kdo jaké vlastní auto, lidi zaškatulkovat a sprostě urážet. Slova jako prosťáček do slušné diskuze nepatří.
3.) Pokud je pro tebe OII s Meganem nesrovnatelná, svědčí to o tvé prostoduchosti, či spíše zaslepenosti, ne o mojí.
A ano, v některých parametrech je to skutečně nesrovnatelné. Např. crash testy - nejhorší dnes vyráběný vůz C segmentu vs. vůz s plným počtem bodů - zdůrazňuji bodů, ne hvězd.
Neurážím tě, otevřeně tu jen vyjadřuji názor, na mistry tvého ražení. Pro mne jsi diskusní prosťáček nejzřetelnějšího zrna - chválíš si jen garáž a napadáš každého, kdo se o ní otře. Dopouštíš se tu toho nejotřesnějšího kýče, obrany vlastní garáže...
O konkurenci Octavie nepišme, to by se s tu pak musel doslova rozplakat.
O konkurenci Octavie nepišme, to by se s tu pak musel doslova rozplakat.
Když otevřeně vyjádřím názor, že se chováš opět jako prosťáček, tak to není urážení?
Když jsme u té vlastní garáže. Vždyť ty děláš soustavně totéž, ne jen tu, co aktuálně máš, ale i tu, co jsi měl. Takže prvně zametat před vlastním prahem.
Když jsme u té vlastní garáže. Vždyť ty děláš soustavně totéž, ne jen tu, co aktuálně máš, ale i tu, co jsi měl. Takže prvně zametat před vlastním prahem.
Jistě, že ne, já kolegu opravdu za diskusního prosťáčka považuji, je to týpek, co onanuje na diuskusích jen skrzevá vlastní garáž, kdo mu mégana pochválí, toho na diskusi pochválí i on, kdo se o mégana otře, toho napadá za to, že píše "bla bla bla" apodobně. Prostě - prosťáček.
Zaměňme trochu tu větu - "je to týpek, co onanuje na diuskusích jen skrzevá vlastní garáž, kdo VW pochválí, toho na diskusi pochválí i on, kdo se o VW otře, toho napadá".
Kontrolní otázka - koho vidíš?
Kontrolní otázka - koho vidíš?
Jak zapomeňme, to je přece daná věc, nic jiného tu nepředvádíš. Ty sis to tu poplet s duskusí pod "Moje auto", tam se koncentrují majitelé daného auta a sdělují si poznatky. Tohle je diskuse o generacích méganu, tedy - ty nyní zapomeň na svou garáž a snaž se napsat něco objektivního, jinak jsi pro mne jen takový malý garážový "robespierrek..." komu někdo krade... revoluční... garáž.
Píši zaměňme, ne zapomeňme.
Diskuze o generacích meganu je v pořádku. Jenže ty k ní vyzýváš po hromadě urážek, kterými jsi ty sám tuto diskuzi zakydal.
Diskuze o generacích meganu je v pořádku. Jenže ty k ní vyzýváš po hromadě urážek, kterými jsi ty sám tuto diskuzi zakydal.
Naopak, neurvalost jsi do diskuse vnesl výhradně ty. Já to nahoře pojal velmi poklidně a až (revolučně) konejšivě.
Má první reakce na tvůj hlavní příspěvek byla, dle mého, v dosti smířlivém duchu (viz. poslední věta). Poté jsi již vyjel s prosťáčky apod.
Neměň ducha příspěvku, jestliže píšeš bla bla bla, pak na konci nepadej kolegovi kolem krku. Docela mě mrzí, jak jsi to zde celé pojal. Dnes jsi autorem "diskusních běsů". A je to škoda, předmětné modely diskusní potenci měly...
V jedné větě píšeš, že neurážíš. Ve druhé píšeš, že jsem "diskusní prosťáček nejzřetelnějšího zrna". To už je na docenta Chocholouška.
Svou vlastní garáž si moc často nehájím, ani to nemám za potřebí. Mě nevadí, když se někomu to či ono auto nelíbí. Mě vadí, když někdo označuje majitele vozů, které nejsou jeho šálkem čaje, za loosery, prosťáčky a podobně. V tom jsi tady rozhodně nejlepší, takže gratuluju.
JO a na ty crashtesty jsi mi nějak zapomněl odpovědět, že? Ty máš vůbec úžasnou schopnost přehlížet to, co se ti nehodí do krámu. A většinou to nahradíš urážkou.
Svou vlastní garáž si moc často nehájím, ani to nemám za potřebí. Mě nevadí, když se někomu to či ono auto nelíbí. Mě vadí, když někdo označuje majitele vozů, které nejsou jeho šálkem čaje, za loosery, prosťáčky a podobně. V tom jsi tady rozhodně nejlepší, takže gratuluju.
JO a na ty crashtesty jsi mi nějak zapomněl odpovědět, že? Ty máš vůbec úžasnou schopnost přehlížet to, co se ti nehodí do krámu. A většinou to nahradíš urážkou.
Pochop, není mým zájmem tě urazit, tohle tu nedělám. Já vyjadřuji přesně stejně svůj názor na tvé příspěvky,jako ty na mé. Ty jsi nahoře napsal, že jsou to bláboly. Píši ti snad, že mě urážíš? Je mi fuk, co soudíš o mých textech. Ponech mi možnost, se zase vyjádřit mě k tvým textům.
Právě že děláš. Nikdo ti zde nebere ani v nejmenším právo na tvůj názor. Existuje ovšem také způsob, jak ho vyjádřit. Ty jsi ve svém prvním příspěvku majitele jistého vozu označil vpodstatě za zoufalce. Na takovou věc bych zareagoval vždy, je jedno o jaké jde auto. Je rozdíl vyjádřit názor na kvalitu či design nějakého vozu a je rozdíl urážet všechny majitele tohoto vozu. A to ty, velmi často a s oblibou, děláš. Proto můžeš také čekat adekvátní reakce.
Stále mi to nedá - co ty crashtesty té užasné OII?
Stále mi to nedá - co ty crashtesty té užasné OII?
Přečetl jse si to, a toho tvého zoufalce nevidím nikde. Jenom jestli se ti při čtení nezatmělo před vočima a odreagováváš si slepě na mě tuhle skutečnost...
"Design však zkarikuován v kombimutaci, která zejména v zadním pohledu evokuje až vykulené voči Ludvíka šestnáctého, který, byť do posledního dechu státnicky na výši, však jako člověk dokonale opuštěný, odsouzený odejít z tohoto světa jako ten, jemuž v podstatě v garáži nezbylo nic, ani naděje..."
To nebyla narážka na vlastníky?
To nebyla narážka na vlastníky?
To se dá nazvat místním koloritem 😉 ... Nenech si to kvůli chechotu za druhým sklem znechutit.
Díky za podporu 😉
Já to rozhodně vydýchám. I za sebe mám pocit, že jsem to trochu přestřelil, ale oproti mému oponentovi...
Já to rozhodně vydýchám. I za sebe mám pocit, že jsem to trochu přestřelil, ale oproti mému oponentovi...
Já normálně žasnu!
V tom třetím odstavci jsem čekal, že píšeš přinejmenším o BMW 1-er, nové B-Classe, ale že píšeš o Octavii II, to jsem opravdu nečekal >😁
Co je na Octavii nadprůměrného mimo kufru? Naprosto reálně. 1,8 TSI je dnes už motor, který není až tolik špičkový, dvouspojku má Ford i Renault. V dieselech se drží někde v šedém průměru a jízda v Octavii je plně srovnatelná, ne-li horší než v běžném Meganu.
Takže o čem to mluvíš?
V tom třetím odstavci jsem čekal, že píšeš přinejmenším o BMW 1-er, nové B-Classe, ale že píšeš o Octavii II, to jsem opravdu nečekal >😁
Co je na Octavii nadprůměrného mimo kufru? Naprosto reálně. 1,8 TSI je dnes už motor, který není až tolik špičkový, dvouspojku má Ford i Renault. V dieselech se drží někde v šedém průměru a jízda v Octavii je plně srovnatelná, ne-li horší než v běžném Meganu.
Takže o čem to mluvíš?
O silnici. Však i ty víš, kdo má nejlepší dvojspojku, například. Ale o to nejde. Pokud bychom měli porovnávat tyto modely, pak pouze v karoseriích kombi, no a zrovna v ní to Octavia nenandavá jen Méganu, nýbrž vlastně celé třídní Evropě. Ani Golf nedokázal střihnout lepší karoserii než Octavia. Jak 1,8, tak 2.0 jsou v podstatě nejlepší motory světa daných kategorií, o tom tu snad nebudeme diskutovat.
Ta formulace "ani Golf" zavíná zaslepeností, dáváš tím jasně najevo, že musí, protože jej kladeš ve svém žebříčku výše než v reálném. A proto tvůj názor jaksi z podstaty neneutrálnosti odpadá.
Octavia Combi má jeden obrovský problém - převisy a z toho plynoucí nevyváženost hmoty.
Brzy by měly možná přijít další informace o 1,8 TSI ve spojení s octavii. Mimochodem proč 1,8 TSI není v Golfu např.? Protože tu nejnovější techniku si VW nechává pro sebe.
2,0 TSI je k mání pouze s RS, kde je třeba i RS u Meganu a jeho motor rozhodně za nějak zaostávající nazvat nelze.
Octavia Combi má jeden obrovský problém - převisy a z toho plynoucí nevyváženost hmoty.
Brzy by měly možná přijít další informace o 1,8 TSI ve spojení s octavii. Mimochodem proč 1,8 TSI není v Golfu např.? Protože tu nejnovější techniku si VW nechává pro sebe.
2,0 TSI je k mání pouze s RS, kde je třeba i RS u Meganu a jeho motor rozhodně za nějak zaostávající nazvat nelze.
Jde o srovnání dvou průměrných mainstreamových aut. Pro Octavii je ocenění, že se může srovnávat S Méganem, Astrou nebo Focusem a nemusíme ji řadit jen po bok Ceeda nebo i30. To ty moc dobře víš a místo ocenění tohoto srovnání zase jen provokuješ. A Renault má to štěstí, že ti leží v žaludku.
V žaludku mi neleží ani horní diskusní prosťáček, co umí jen chválit vlastní garáž, ani renault jako takový, naopak. Vedle toho je nutno vědět, kde si stojí Octavia (je to liftback) a kde mégane. Ten je v národní konkurenci až za 308 a i za C4. Porovnat můžeš jen kombi verze. Nechceš tu snad tvrdit, že se tu najde někdo, kdo rozumí autům a dá grandtourovi přednost před Octavií kombi, to bys mě dojal.
Tvoje názory jsou extrémní a já ti je stejně nikdy nevyvrátím. Klidně vyzdvyhneš P308 nebo C4 jen aby jsi srazil Mégana. Přitom ve srovnávačkách končí až za Méganem. Pokud nebudeme věřit novinářům, tak jsou tady ještě prodejní výsledky těchto aut. Pak jsou tady ještě osobní dojmy, ale těm stejně nikdo neuvěří.
Jedno srovníní kopaktních kombíků máš tady.
[odkaz]
Jedno srovníní kopaktních kombíků máš tady.
[odkaz]
ať už jde o cenu, výbavu, tak také BEZPEČNOST.. 5 hvězdiček v testech měla problém dostat škodovka pár let zpět.. Renault měl v roce 2000 veškerou modelovou řadu splňující EURO NCAP 5 *
Ani náhodou. Twingo dodnes neumožňuje Renaultu sa pochváliť, že má kompletnú "päťhviezdičkovú" modelovú radu, Laguna bola testovaná až v roku 2001, Megane II sa predstavil až v roku 2002 ako aj súčasný Espace, Scenic II až v roku 2003, Clio III v roku 2005 a Vel Satis bol testovaný až v roku 2001. V roku 2000 nemal Renault ani jeden model, ktorý by dostal päť hviezdičiek od Euro NCAP.
Pořád to ale byl docela velký náskok oproti konkurenci. Konkurence se na tyto bezpečnostní standardy dostala až v další generaci.
[odkaz] - pro upřesnění a trošku také pobavení přikládám reklamu, kterou Renault používal.
Twingo, pravda, to jediné má 4 hvězdičky, ovšem pravidelně od roku 2001 mají všechny modely 5 hvězdiček (současný Megane 3 byl vůbec prvním autem, který měl maximální počet bodů v bezpečnosti). Nehledě na technické novinky - bezklíčkový systém, odemykaní a start motoru bez použití klíče/karty, dostupná navigace... Renault zaváděl prvky vyšších tříd do běžných aut.. To mu nikdo upřít nemůže.. :yes:
Twingo, pravda, to jediné má 4 hvězdičky, ovšem pravidelně od roku 2001 mají všechny modely 5 hvězdiček (současný Megane 3 byl vůbec prvním autem, který měl maximální počet bodů v bezpečnosti). Nehledě na technické novinky - bezklíčkový systém, odemykaní a start motoru bez použití klíče/karty, dostupná navigace... Renault zaváděl prvky vyšších tříd do běžných aut.. To mu nikdo upřít nemůže.. :yes:
Jen to "el" na konci... Dělal, zaváděl, přicházel.
Renault teď zažívá období restruktualizace, což je dobře, nezávádí nic, co není odzkoušené... částečně se to vyplácí, viz nové diesely už nejsou co bývaly, tagédie a la 2,0 IDE nebo 2,2 dCi dnes v nabídce není.
Z druhé strany chybí to, co jiní již mají - kontrola mrtvých úhlů, parkovací kamery (Yaris má, Laguna ne ;-\ ), adaptivní tempomat je dnes už také zcela běžný pro střední třídu.
Přitom v koncernu to mají. Tak snad to doladí a důkladně odzkouší a v Laguně IV už to bude.
Renault teď zažívá období restruktualizace, což je dobře, nezávádí nic, co není odzkoušené... částečně se to vyplácí, viz nové diesely už nejsou co bývaly, tagédie a la 2,0 IDE nebo 2,2 dCi dnes v nabídce není.
Z druhé strany chybí to, co jiní již mají - kontrola mrtvých úhlů, parkovací kamery (Yaris má, Laguna ne ;-\ ), adaptivní tempomat je dnes už také zcela běžný pro střední třídu.
Přitom v koncernu to mají. Tak snad to doladí a důkladně odzkouší a v Laguně IV už to bude.
To je fakt a přiznávám, že absence těchto prvků výbavy jsem si ani nevšiml (asi jsem ze staré školy). Je pravdou, že Renaulty minulé a předminulé generace měli problém s elektronikou - takže možná nyní se toho trošku bojí. Také doufám, že v příští generaci bude vše OK.
Tyto systémy si nedělají automobilky, ale nabízejí je dodavatelé. Ten, kdo tyto systémy nasadí nejdříve, má jistou výhodu oproti konkurenci. Nese ale také jisté riziko, že se až v sérii projeví některé neduhy.
kluci, adaptativni tempomat mel i VelSatis! Stalo to mene jak navigace, pritom najit kus, ktery by to mel se mi zatim nepodarilo. Holt to auto je nedocenene a predbehlo dobu.
pridavam foto: auto.cz/…s-pozoruhodny-na…
pridavam foto: auto.cz/…s-pozoruhodny-na…
Jen maličká korekce - první byl Nissan Kaškaj, ale vzhledem k tomu, že platformově a konstrukčně se jedná o bratrance, stejně je to doma.
Jo, toto je velmi rázný argument pro Megana.
Je zajímavé, jak se zde na diskuzích ACZ taktně mlčí o příšerném výsledku OII. Pro mě to byl důvod, proč OII okamžitě vyřadit ze seznamu kandidátů při výběru mého vozu.
Jo, toto je velmi rázný argument pro Megana.
Je zajímavé, jak se zde na diskuzích ACZ taktně mlčí o příšerném výsledku OII. Pro mě to byl důvod, proč OII okamžitě vyřadit ze seznamu kandidátů při výběru mého vozu.
Hned po revoluci se tady začly vozit 19ky, protože na západě to byly nejlevnější auta, o Fiatech jsme byli poučeni i za komunistů takže bral se Renault. Co mě na tom nejvíce udivovalo že pedály byly pokaždé v jiné výšce a spojka fungovala vždy jinak. Jinak nejhezší je MII v kombíku, protože neměl tu zadní bizardnost HB. Interiér byl ale neseriozní jako by patřil max. do Twinga.
mě se u Mk 2 moc líbil sedan...hatch je dobrej ale ten nádor mi vadí dodnes... :no: sedanm super :yes: :yes: a současná generace je opravdu moc hezká
Mně se naopak u Megane II líbí nejvíc hatchback. Sedan taky nevypadá špatně, ale na mě působí zadek příliš uhlazeným dojmem. Takže hatch s tebou zmiňovaným nádorem ode mně dostává :yes: .
MII kombi se mi vždy hodně líbilo, podobně jako sedan. HB jsem moc nerozdýchal...První generace zase po FL překvapivě prokoukla a dodnes vypadá pěkně....A trojka je taky povedená, i když jsem měl zpočátku problém se zadní částí 5dv. Ale 3dv. vypadá skvěle.
na předek dvojky prostě nemá vůbec nic...to také dokazuje že to auto prostě facelift nepotřeboval...takovej korejec potřebuje fl. každej druhej rok...ale renault vydržel roky a pořád vypadá hodne hodně moderně...kombi by se mě líbilo...ale mě se karoserie kombi nelíbí koncepčně...takže neznám hezkej kombík(pro mě) snad krom nového mondea bez střešních ližin...docela jde...
Opravdu byly Renaulty nejlevnější ??? Ty správně jeté ze správných bazarů??? Apropo, ojetých Fiatů se dovezlo spousta, zrovínka tak jetých vw, Oplů, Fordů...Mohu se opřít o komunikaci s tehdejším servisákem z VW, jimž přivezli lidičky na opravu Golfa, jehož nápravy potvrzovaly, že jde o čtyřstopé vozidlo ( ano, místo dvou stop po pneu zůstávaly 4!!! ) a karoserie byla osově vychýlena -> přesto zakoupeno kvůli vyleštěné zářivé metle..Vozily se většinou trochu vyleštěné vraky, na blbé fiestě "dělali" šikovní jedinci tehdy od 50-ti tisíc výše...
V těch dobách ( r. 89-90 )byl Renault v pohodě, v nižší střední vyráběl úspěšnou R 19 .
Soused byl PAN automechanik, auta v době více než před 30-ti lety střídal tak asi po dvou letech a světe div se - o Mirafiorim, které také jezdil, hovořil velice dobře ( a věděl o německém vtipu, že hnije i na plakátě..).
Fiat si tady za minulého režimu stál dobře - o jakou množinu, o jak velkou množinu se v případě "poučení o Fiatu", se jedná ???
Do Renaultu si dnes v Bohemii z vesela kopne doslova kde kdo a to i přes( nebo právě proto ? )oproti sousedním zemím, kde je renomé jinde ( což se dá vysledovat předev oněch cenících), agresivní cenovou politiku, z které profituje zákazník a taktéž kvůli u L II nedotažené elektronice a neohlídané kvalitě výroby z prvních let produkce - totéž bohužel již menší míře potkalo částečně i M II, Vel Satis i Avantime ( tam šlo i o problém s Matrou...)...
A ještě něco - tyto lapálie Renault potkaly v době, kdy byl evropským výrobním leaderem a měl za sebou čerstvou fúzi s Nissanem ( kolik vlastně takových velkých spojení z doby přelomu milenia přežilo...), což se dle mne projevilo přávě výše zmíněným.
Co se týče designu těchto tří vozů, tak jednoznačně M II , jemuž ( stejně jako dalším úspěšným i originálním vozům této značky ) podobu a styl vtiskl P. Le Quement , jenž celkově předběhl svoji dobu.
Automobilka se okolo r 2005, 2006 stáhla jakoby do sebe, jakoby si vzala oddechový čas a mimo jiné společně s novým CEO provedla klasické personálně organizační změny a ne všechny nové strategie se povedly...
Odchod bývalého hlavního designera je toho příkladem.
Doba pokročila, je načase se vrátit do ringu v patřičné formě s patřičnou rasancí...
V těch dobách ( r. 89-90 )byl Renault v pohodě, v nižší střední vyráběl úspěšnou R 19 .
Soused byl PAN automechanik, auta v době více než před 30-ti lety střídal tak asi po dvou letech a světe div se - o Mirafiorim, které také jezdil, hovořil velice dobře ( a věděl o německém vtipu, že hnije i na plakátě..).
Fiat si tady za minulého režimu stál dobře - o jakou množinu, o jak velkou množinu se v případě "poučení o Fiatu", se jedná ???
Do Renaultu si dnes v Bohemii z vesela kopne doslova kde kdo a to i přes( nebo právě proto ? )oproti sousedním zemím, kde je renomé jinde ( což se dá vysledovat předev oněch cenících), agresivní cenovou politiku, z které profituje zákazník a taktéž kvůli u L II nedotažené elektronice a neohlídané kvalitě výroby z prvních let produkce - totéž bohužel již menší míře potkalo částečně i M II, Vel Satis i Avantime ( tam šlo i o problém s Matrou...)...
A ještě něco - tyto lapálie Renault potkaly v době, kdy byl evropským výrobním leaderem a měl za sebou čerstvou fúzi s Nissanem ( kolik vlastně takových velkých spojení z doby přelomu milenia přežilo...), což se dle mne projevilo přávě výše zmíněným.
Co se týče designu těchto tří vozů, tak jednoznačně M II , jemuž ( stejně jako dalším úspěšným i originálním vozům této značky ) podobu a styl vtiskl P. Le Quement , jenž celkově předběhl svoji dobu.
Automobilka se okolo r 2005, 2006 stáhla jakoby do sebe, jakoby si vzala oddechový čas a mimo jiné společně s novým CEO provedla klasické personálně organizační změny a ne všechny nové strategie se povedly...
Odchod bývalého hlavního designera je toho příkladem.
Doba pokročila, je načase se vrátit do ringu v patřičné formě s patřičnou rasancí...
Zde na sebe můžu prásknout, že první generace hatchback se mi nikdy nelíbila, hlavně ten úplně první model s víkem přecházejícím ve střed masky, Na druhou stranu docela pěkný byl sedan ve verzi Classic (jestli bylo Classic označení pro sedan, pak se omlouvám za neznalost), ale v tehdy exotické hnědé metalíze na mě docela zapůsobil. Dvojka už bude asi navždy trpět tou nesourodostí zadní části u hatchbacku v porovnání s relativně konzistentním designem přídě. Trojka po delším pozorování nevypadá v lepších výbavách zle, bohužel, složitý design u základních modelů trpí. Hodně pěkný je ten ostrý hatch, ale to je jen okrajový žánr. Dvojku tedy rozhodně v kombi, u trojky je to tak nějak nastejno, i když bych neváhal dát přednost kombi - což může Renault brát jako poctu, protože ne všichni umí udělat kombi srovnatelně zajímavé jako hatch.
... vypadájí přinejmenším zajímavě😒br />
G1 po FL byla velmi pěkná, jak 3dv tak 5dv hatch a i sedan byl celkem slušný. Kombi pak nikoliv, záď mi připadala jak naroubovaná 😒
G2 byl naprosto opačný případ, 3d (mimo RS) a 5d Hatch měli naprosto neakceptovatelnou zadní část. Za to přední část se povedla :yes: Kombi pak bylo pěkně vyvážené a je vidět na silnici velmi často a já se tomu nedivim 😉
G3 je podle mě nejvyváženější generace Meganu, všechny varianty karoserií jsou velmi pěkné a zaslouží si pochvalu :yes😒br />
Jen jedna věc se mi nelíbí na všech generacích a to je ten naleštěný a vycizelovaný znak automobilky. Možná je to dětinské, ale pořád mi to víc a víc evokuje jistou věc, nějak se toho dojmu nemůžu zbavit 😒 Přitom jsem měl jako první auto Renault Clio 1.4RN G1, kde byl znak více strukturovaný a nevadil mi (povedený auto 😄) 😉
G1 po FL byla velmi pěkná, jak 3dv tak 5dv hatch a i sedan byl celkem slušný. Kombi pak nikoliv, záď mi připadala jak naroubovaná 😒
G2 byl naprosto opačný případ, 3d (mimo RS) a 5d Hatch měli naprosto neakceptovatelnou zadní část. Za to přední část se povedla :yes: Kombi pak bylo pěkně vyvážené a je vidět na silnici velmi často a já se tomu nedivim 😉
G3 je podle mě nejvyváženější generace Meganu, všechny varianty karoserií jsou velmi pěkné a zaslouží si pochvalu :yes😒br />
Jen jedna věc se mi nelíbí na všech generacích a to je ten naleštěný a vycizelovaný znak automobilky. Možná je to dětinské, ale pořád mi to víc a víc evokuje jistou věc, nějak se toho dojmu nemůžu zbavit 😒 Přitom jsem měl jako první auto Renault Clio 1.4RN G1, kde byl znak více strukturovaný a nevadil mi (povedený auto 😄) 😉
Možná už je na čase dospět, co říkáš? 😉
hele nevim, ani v 35 mě to nepustilo haha... no možná Espace by mě přesvědčil, že se na to nemám koukat >😁
Az dospeje, tak pochopi, ze rendlika uz nikdy vice... :-!
Ádo, některé věci se stářím zrajou - víno, hermelín, desing Meganu... no a pak jsou další věci, které se stářím jen zhoršují, tam jsi typickým příkladem ty - viz tvá demence :-!
Máš to zapotřebí ??? Asi ano...
Od doby, co si dal Ada k nicku i svou fotku se myslím leccos vysvětlilo... >😒]
Jeden by řekl, že to přece vzhledem k mnoha věcem nemá zapotřebí být tak snadným, a řekněme oprávněným, cílem... Holt se každý vyžíváme v jiné roli 😉 .
Ada je tak zaměstnaným svým cílem/terčem, že nad takovými "detaily" vůbec neuvažuje... >😒]
Jako "bavič" občas uspěje, ale často je až příliš předvídatelný a opakující se... 😉
Jako "bavič" občas uspěje, ale často je až příliš předvídatelný a opakující se... 😉
Je to skutečně na "jedno brdo" , ve zkratce - krachující a šmejdský Rendlík, kelímky na palubce, diesel do každé plechovky, ... >😒]
Je fakt, že představa Ády coby pána ve věku mého otce, jezdícího Outlader (který by nejraději přebouchal na Passat, či alespoň Tiguan), mi nějak nesedí.
Já spíše vidím 25-30ti letého pankáče, který sedí u kompu, hulí jedno cigáro za druhým, sem tam to pro změnu proloží i něčím jiným, upíjí u toho lahváče a naprosto královsky se baví...
Já spíše vidím 25-30ti letého pankáče, který sedí u kompu, hulí jedno cigáro za druhým, sem tam to pro změnu proloží i něčím jiným, upíjí u toho lahváče a naprosto královsky se baví...
:yes: Ano, kralovsky se bavim :yes😒br />
Nicmene, pravda bude nekde uprostred. Je totiz nesporne, ze😒br />
- muj vek, uvedeny na profilu uzivatele je realny
- s rendlikem mam desivou osobni zkusenost
- snazim se varovat ty, kteri se jeste domnivaji, ze koupi vozidla firmy rendlik a syn si zajistili krasny, kvalitni a spolehlivy dopravni prostredek. Ten kdo to nevi, tomu je to zapotrebi vysvetlit. Ten kdo je presvedcen o opaku, je predmetem me zabavy.
Nicmene, pravda bude nekde uprostred. Je totiz nesporne, ze😒br />
- muj vek, uvedeny na profilu uzivatele je realny
- s rendlikem mam desivou osobni zkusenost
- snazim se varovat ty, kteri se jeste domnivaji, ze koupi vozidla firmy rendlik a syn si zajistili krasny, kvalitni a spolehlivy dopravni prostredek. Ten kdo to nevi, tomu je to zapotrebi vysvetlit. Ten kdo je presvedcen o opaku, je predmetem me zabavy.
Já díky tobě občas taky.
Já mám děsivou osobní zkušenost s auty jiného výrobce (a ne, koncern to není). To neznamená, že zde ostatní budu zaplavovat děsivými výkřiky a urážlivými narážkami. Tvé chování na tomto webu hraničí s nějakou lehčí formou psychické poruchy. Ronault by to patrně dokázal diagnostikovat přesněji. Pokud je tvuj věk reálný, je to o to smutnější.
Já mám děsivou osobní zkušenost s auty jiného výrobce (a ne, koncern to není). To neznamená, že zde ostatní budu zaplavovat děsivými výkřiky a urážlivými narážkami. Tvé chování na tomto webu hraničí s nějakou lehčí formou psychické poruchy. Ronault by to patrně dokázal diagnostikovat přesněji. Pokud je tvuj věk reálný, je to o to smutnější.
My všichni, kteří točíme volantem ( a teď nemyslím na ty z vás, kteří sice točí, ale leží u toho v posteli, hledíc na plakát s Ferrari 430 ), musíme objektivně uznat, že Mégane je, bude a byl tzv. francouzský Golf - auto vyhovující svými vlastnostmi masám evropských řidičů, navíc s přídavkem francouzského šarmu, interiérové útolnosti, a exteriérové kreativnosti ( zvláště u hatchbacků II. generace ). Některými vlastnosmi svůj VW vzor dokonce převyšuje - např. velikostí palivové nádrže ( tím pádem i dojezdem ).
Jsem spokojeným majitelem II. generace, a při častých dotazech ( např. proč sis nekoupil Golfa, Octavii atd.) vždy odpovídám - tohle auto mě učarovalo již při představení v roce 2002, vyhovuje mi jízdními vlastnostmi, uklidnuje mě jeho bezpečnost, a oproti Octavii II 1.6 MPI jsem v době nákupu ušetřil takřka 200.000kč, což pro mě bylo rozhodující... Další auto bude muset být praktičtější, tím pádem i konvenčnější, více splývyjící s davem... Ale jsem rád, že dnes můžu vyčnívat, a i po 4 letech provozu pozorovat pohledy lidí, kteří se stále otáčejí... 😄
Jsem spokojeným majitelem II. generace, a při častých dotazech ( např. proč sis nekoupil Golfa, Octavii atd.) vždy odpovídám - tohle auto mě učarovalo již při představení v roce 2002, vyhovuje mi jízdními vlastnostmi, uklidnuje mě jeho bezpečnost, a oproti Octavii II 1.6 MPI jsem v době nákupu ušetřil takřka 200.000kč, což pro mě bylo rozhodující... Další auto bude muset být praktičtější, tím pádem i konvenčnější, více splývyjící s davem... Ale jsem rád, že dnes můžu vyčnívat, a i po 4 letech provozu pozorovat pohledy lidí, kteří se stále otáčejí... 😄
Tak ďalšie auto bude možno Kangoo.... 😄 😉
Inak ako čítam diskusiu, samá chvála II. generácie, a to bolo ešte nedávno kritiky...až mi bolo Renaultu ľúto. Ako vidno, dizajn zreje, a zdá sa, že zrejú aj - ľudia.
Jednotka bola sympatickým počinom po nezvýraznej devätnástke, druhá generácia skokom do budúcnosti. Toľko odvahy práve v tejto triede snáď neprejavil ešte nikto. Súčasný Megane je umiernenejší, ale rozhodne je to jedno z najelegantnejších áut v triede. Celkovo u mňa vyhráva nie síce najväčším, ale s prevahou najútulnejším a najkrajším interiérom.
Inak ako čítam diskusiu, samá chvála II. generácie, a to bolo ešte nedávno kritiky...až mi bolo Renaultu ľúto. Ako vidno, dizajn zreje, a zdá sa, že zrejú aj - ľudia.
Jednotka bola sympatickým počinom po nezvýraznej devätnástke, druhá generácia skokom do budúcnosti. Toľko odvahy práve v tejto triede snáď neprejavil ešte nikto. Súčasný Megane je umiernenejší, ale rozhodne je to jedno z najelegantnejších áut v triede. Celkovo u mňa vyhráva nie síce najväčším, ale s prevahou najútulnejším a najkrajším interiérom.
Mám M3 v kombíku. A ty jsi naprosto vystihl, proč jsem jeho vlastníkem.
Dík :yes:
Dík :yes:
Nemáš zač 😄 Jen jsem tak úplně nepochopil, čím jsem to vystihl...
M1 - zprvu mne vůbec nenadchl co se vzhledu týče, vypadal hrozně křehce a s opticky velkou světlou výškou i neohrabaně. Elipsoidní srandainteriér k dojmu nepřidával. Ale po určitých zkušenostech jsem na něj získal jiný pohled, to auto by dodnes mohlo vyučovat pojem pohodlí a pohoda. Nic pro Loeby, ale fantasticky uvolněná jízda, no chováním typický francouz. Osobní hodnocení - 3/5
M1FL - jeden z mála faceliftů, které se Renaultu povedly, auto sice zpředu kapku zdůchodcovatělo, ale kvalita šla rapidně nahoru. 3,5/5
M2 - Dodnes designová špička v nižší střední, v třídveřové verzi bych se jej dokonce nebál nazvat jedním z nejkrásnějších velkosériových vozů své doby. Opticky to auto zezadu sedí na silnici jako přilepené, v tomto se mu blíží snad už jen Golf IV. No jinak zevnitř už to taková paráda nebyla. Tvarem a materiály v pořádku, ale zpracováním značný pokles za M1FL. Každé tlačítko jiný zvuk při stisku (od hladkého chodu po lupání a praskání), určitý pocit fušersky odvedené práce při montáži. Ale i tohle z určitého hlediska k francouzovi patří. 4,5/5
M2FL - tento facelift se Renaultu subjektivně nepovedl. Příď vypadá tupě (ještě markantnější je toto u faceliftu dvojkového Scenica) a s tou dírou a tvarem nárazníku vykradeně. Na zádi se změnilo probarvení světel, podle mne k horšímu. Zpracování se sice zlepšilo, ale i tak za mě 3/5
M3 - tohle se mi nelíbí takřka vůbec, zezadu je pětidvéřový hatchback ještě pěkný a uvnitř je auto ve vyšších výbavách nádherné, ale ta přihlouplá příď tomu dává na frak. Vadí mi návrat snad až důchodcovské image, 3/5
M1FL - jeden z mála faceliftů, které se Renaultu povedly, auto sice zpředu kapku zdůchodcovatělo, ale kvalita šla rapidně nahoru. 3,5/5
M2 - Dodnes designová špička v nižší střední, v třídveřové verzi bych se jej dokonce nebál nazvat jedním z nejkrásnějších velkosériových vozů své doby. Opticky to auto zezadu sedí na silnici jako přilepené, v tomto se mu blíží snad už jen Golf IV. No jinak zevnitř už to taková paráda nebyla. Tvarem a materiály v pořádku, ale zpracováním značný pokles za M1FL. Každé tlačítko jiný zvuk při stisku (od hladkého chodu po lupání a praskání), určitý pocit fušersky odvedené práce při montáži. Ale i tohle z určitého hlediska k francouzovi patří. 4,5/5
M2FL - tento facelift se Renaultu subjektivně nepovedl. Příď vypadá tupě (ještě markantnější je toto u faceliftu dvojkového Scenica) a s tou dírou a tvarem nárazníku vykradeně. Na zádi se změnilo probarvení světel, podle mne k horšímu. Zpracování se sice zlepšilo, ale i tak za mě 3/5
M3 - tohle se mi nelíbí takřka vůbec, zezadu je pětidvéřový hatchback ještě pěkný a uvnitř je auto ve vyšších výbavách nádherné, ale ta přihlouplá příď tomu dává na frak. Vadí mi návrat snad až důchodcovské image, 3/5
Renault Megane vždycky byl průkopníkem, který šokoval veřejnost svým designem, technikou, ale cenou (tedy u nás).
První generace šokovala svým designem, jako nástupce hranatého R19 přišel Megane s elegantní karosérií, která neměla žádné ostré hrany, respektive byly všechny zaobleny. Také mile překvapil možností výběru z několika karoserií, takže uspokojil hodně zákazníků (5 dv. hatchback, kombi, 4 dv. sedan, coupé, kabriolet a dokonce MPV).
Druhá generace asi nejvíce šokovala svým designem zadní partie hatchbacku, kdy Renault aplikoval design Avantime i do segmentu C, tedy na Megana. Někomu se líbí, někomu zase ne, je to věc názoru každého z nás. Ale na druhou stranu v této generaci je verze kombi tedy Grandtour podle mě nejhezčí kombi ve své třídě a době. Také nesmím zapomenout na úspěšný model RS.
Třetí generace je umírněnější v designu, asi nejvíce šokovala nás Čechy svou cenu, kdy agresivní cenová politika srazila ceny Megana na opravdu nízké ceny. Kdy za málo peněz dostanete moderní, bezpečný a přitom hezký vůz. Také nesmím zapomenout na úspěchy verze RS, protože Renault Mégane RS 265 Trophy objel Severní smyčku Nürburgringu za 8 minut a 8 sekund a tím se stal nejrychlejší automobilem s pohonem předních kol.
První generace šokovala svým designem, jako nástupce hranatého R19 přišel Megane s elegantní karosérií, která neměla žádné ostré hrany, respektive byly všechny zaobleny. Také mile překvapil možností výběru z několika karoserií, takže uspokojil hodně zákazníků (5 dv. hatchback, kombi, 4 dv. sedan, coupé, kabriolet a dokonce MPV).
Druhá generace asi nejvíce šokovala svým designem zadní partie hatchbacku, kdy Renault aplikoval design Avantime i do segmentu C, tedy na Megana. Někomu se líbí, někomu zase ne, je to věc názoru každého z nás. Ale na druhou stranu v této generaci je verze kombi tedy Grandtour podle mě nejhezčí kombi ve své třídě a době. Také nesmím zapomenout na úspěšný model RS.
Třetí generace je umírněnější v designu, asi nejvíce šokovala nás Čechy svou cenu, kdy agresivní cenová politika srazila ceny Megana na opravdu nízké ceny. Kdy za málo peněz dostanete moderní, bezpečný a přitom hezký vůz. Také nesmím zapomenout na úspěchy verze RS, protože Renault Mégane RS 265 Trophy objel Severní smyčku Nürburgringu za 8 minut a 8 sekund a tím se stal nejrychlejší automobilem s pohonem předních kol.
Pěkně shrnuto.
První generace, to bylo zjevení. Na její příchod si živě pamatuji, tehdy jsem byl na střední škole. Cena od 360tis, jeden airbag, švihadla, bez klimy. Jo, to byly časy 😉 A kupátko, to byl odvaz, hlavně v té žluté. Dosud je to velice pěkné auto.
Druhou generaci považuji za odvažnou, ale je fakt, že mě osobně zas tolik neoslovila. Ale hatch zraje jako víno.
U trojky si cením designu kombi (spolu s Astrou je to pro mě nejhezčí kombík C segmentu) a coupé, hatch mě tak neoslovil a CC se mi vyloženě nelíbí. Interiér považuji za nejlepší v C segmentu, ať mě fanoušci Golfu klidně ukamenují 😄
Ceny jsou u nás skutečně neskutečné. Doporučuji srovnat s ceníky z Německa (velký rozdíl) a z Francie (sci-fi, ceny začínají na půl milionu za kombík, ESP za příplatek). Prostě zatímco např. OII si nějaký Hanz aus Dresden pořídí lépe vybavenou a o fous levněji než já, s Meganem je to přesně naopak. A to je fajn - už mě vážně nebaví to, jak je ve střední evropě téměř vše méně kvalitní a zároveň dražší. A my držíme ústa a krok a někteří z nás (i zde na stránkách) při tom těm cenotvůrcům v kravatách tleskají ve stoje.
Jediná výrazná chyba Meganu v našich končinách je, dle mého, špatné pojetí marketingové kampaně. Jde mi o "smíchávání" lowendového Generation a Fluence (technicky mix M2 a M3)s normálním Megenem. I na těchto stránkách někteří velmi obratně využívají v neprospěch Meganu (asi všichni víme, o koho jde).
S tím Nürburgringem bych tak neargumentoval, koncerňáci tě sní zaživa 😉 Jo, kdyby to zajelo GTI, je to něco úplně jiného 😄
První generace, to bylo zjevení. Na její příchod si živě pamatuji, tehdy jsem byl na střední škole. Cena od 360tis, jeden airbag, švihadla, bez klimy. Jo, to byly časy 😉 A kupátko, to byl odvaz, hlavně v té žluté. Dosud je to velice pěkné auto.
Druhou generaci považuji za odvažnou, ale je fakt, že mě osobně zas tolik neoslovila. Ale hatch zraje jako víno.
U trojky si cením designu kombi (spolu s Astrou je to pro mě nejhezčí kombík C segmentu) a coupé, hatch mě tak neoslovil a CC se mi vyloženě nelíbí. Interiér považuji za nejlepší v C segmentu, ať mě fanoušci Golfu klidně ukamenují 😄
Ceny jsou u nás skutečně neskutečné. Doporučuji srovnat s ceníky z Německa (velký rozdíl) a z Francie (sci-fi, ceny začínají na půl milionu za kombík, ESP za příplatek). Prostě zatímco např. OII si nějaký Hanz aus Dresden pořídí lépe vybavenou a o fous levněji než já, s Meganem je to přesně naopak. A to je fajn - už mě vážně nebaví to, jak je ve střední evropě téměř vše méně kvalitní a zároveň dražší. A my držíme ústa a krok a někteří z nás (i zde na stránkách) při tom těm cenotvůrcům v kravatách tleskají ve stoje.
Jediná výrazná chyba Meganu v našich končinách je, dle mého, špatné pojetí marketingové kampaně. Jde mi o "smíchávání" lowendového Generation a Fluence (technicky mix M2 a M3)s normálním Megenem. I na těchto stránkách někteří velmi obratně využívají v neprospěch Meganu (asi všichni víme, o koho jde).
S tím Nürburgringem bych tak neargumentoval, koncerňáci tě sní zaživa 😉 Jo, kdyby to zajelo GTI, je to něco úplně jiného 😄
Já bych na tvém místě tím velmi silným slovem ("šokoval") trochu šetřil. Co se týče designu Meganu, tak jediné kde by se dalo tohle slovo částečně použít je záď hb 2. generace, naopak přímo o šoku z designu 1. generace hb bych se asi psát neodvážil..., stejně jako o šoku z české ceny 3. generace, kdy jsou zdejší zákazníci na nízké ceny Renaultu zvyklí poměrně dlouhodobě.
U první generace mi výraz "šok" přijde v tom smyslu, jak bylo to auto krásný. Tehdy jsem byl náctiletý kluk s řidičákem na fichtla (bez fichtla) a z poloviny 90. let se mi do mysli zdaleka nejvíce vryli 3 auta - Toledo I, Mazda 626 a právě Megane. (a ještě sportovní Mazdy, to byla lahůdka).
S 2. generací souhlas - až na tu záď hb jsou to velmi konzervativní auta.
S dlouhodobě nízkou cenou nesouhlasím. Naopak, Megane 2. generace byl docela drahý. To, co Renault předvádí poslední 2 roky je ale neskutečné - jde nejen o cenu, ale i o koncepci nabídky bez "háčků", naprosto férově. A nakonec na tom vyděláme všichni.
S 2. generací souhlas - až na tu záď hb jsou to velmi konzervativní auta.
S dlouhodobě nízkou cenou nesouhlasím. Naopak, Megane 2. generace byl docela drahý. To, co Renault předvádí poslední 2 roky je ale neskutečné - jde nejen o cenu, ale i o koncepci nabídky bez "háčků", naprosto férově. A nakonec na tom vyděláme všichni.
1. generace designově poměrně jasně vycházela z R19, kdy došlo k jejímu výraznému zakulacení, to však samo o sobě nelze nazvat šokem, neboť to byl trend v té době obecnější, viz např. Golf II. vs III. a IV. generace, která byla jakýmsi současníkem I. g. Meganu.
Cena Meganu byla u nás vždy zřetelně nižší, než u Golfu (při srovnatelné motorizaci a výbavě) a aktuálně je ten reálný rozdíl dokonce spíš menší, než tomu bývalo dřív.
Cena Meganu byla u nás vždy zřetelně nižší, než u Golfu (při srovnatelné motorizaci a výbavě) a aktuálně je ten reálný rozdíl dokonce spíš menší, než tomu bývalo dřív.
Chtěl jsem uvést, že ten výraz "šok" je v tomto případě něco jiného než "designově šokující". Uznávám, že je možno použít i jiný výraz. Ale to snad není až tak podstatné.
Máme snad i jiné vozy, než Golf. Zrovna ten je chápán téměř jako naše domácí auto, takže jeho vyšší ceny u nás jsou logické a pochopitelné. V kontextu jiných aut se mi cena Meganů před rokem 2009 nikdy nedála nějak nízká. Poté je to již jiná káva - pro nefleetového zákazníka je cena Meganů neskutečná. Když jsem ho počátkem roku 2010 kupoval, ceníková cena OII s podobnou motorizací a výbavou byla o více než 150tis výš - a to je prostě úlet. Ale uznávám, že pár měsíců poté pohl koncern s cenami a dnes bude ten rozdíl menší. Stejně tak uznávám, že ve Francii by ten rozdíl byl podobný, ale přesně v opačném gardu - holt status domácí automobilky je všude velmi výrazný.
Máme snad i jiné vozy, než Golf. Zrovna ten je chápán téměř jako naše domácí auto, takže jeho vyšší ceny u nás jsou logické a pochopitelné. V kontextu jiných aut se mi cena Meganů před rokem 2009 nikdy nedála nějak nízká. Poté je to již jiná káva - pro nefleetového zákazníka je cena Meganů neskutečná. Když jsem ho počátkem roku 2010 kupoval, ceníková cena OII s podobnou motorizací a výbavou byla o více než 150tis výš - a to je prostě úlet. Ale uznávám, že pár měsíců poté pohl koncern s cenami a dnes bude ten rozdíl menší. Stejně tak uznávám, že ve Francii by ten rozdíl byl podobný, ale přesně v opačném gardu - holt status domácí automobilky je všude velmi výrazný.
Mehane II HB nebyl ve srovnatelných motorizacích levnější než Golf. Levné byly sedany z Turecka nebo kombíky ze Španělska. Není to tak dlouho, abych si to nepamatoval (E😜ress delivery was 1 week for the last order.ybíral jsem i mezi Golfem a Focusem).
Nepsal jsem jen při srovnatelných motorizacích, ale i výbavách, tehdy sis tady do Golfu připlácel málem i za volant. 😉
Volant si připlácíš i dnes, i když v nějakých těch paketech to VW umí nabídnout rozumně. Nicméně v G5 už byla docela solidní základní výbava, ne? To jen G4 začínal div bez toho příslovečného volantu. 😲
Megane II 1.5 dCi 80k byl v základní výbavě s metalízou za 500 000,- (2003).
A příplatky jako u VW😒br /> ESP + 20 000,-
Tempomat + 12 000,-
Rádio s CD + 20 000,-
Auto klima + 50 000,-
I se základní benzínovou 1.4 se byl problém dostat pod 500 000,-. Auto s nějakým normálním motorem začínalo od 550 000,-. Taky proto byl Mégane II docela velká atrakce. Docela velké slevy pak přišly se španělským kombikem a sedanem z Turecka. Časem pak šel o dost dolů i HB.
Mě vyšel M II HB na cca 600 000,- v druhé nejnižší výbavě E😜ression.
Jinak základní ceny M II HB a Golfu V byly stejné. U M II i G V se připlácelo za všechno.
M II 1.4 - 425 000,-
Golf V 1.4 - 425 000,-
M II 1.9 dCi - 585 000,-
Golf V 1.9 TDI - 595 000,-
A příplatky jako u VW😒br /> ESP + 20 000,-
Tempomat + 12 000,-
Rádio s CD + 20 000,-
Auto klima + 50 000,-
I se základní benzínovou 1.4 se byl problém dostat pod 500 000,-. Auto s nějakým normálním motorem začínalo od 550 000,-. Taky proto byl Mégane II docela velká atrakce. Docela velké slevy pak přišly se španělským kombikem a sedanem z Turecka. Časem pak šel o dost dolů i HB.
Mě vyšel M II HB na cca 600 000,- v druhé nejnižší výbavě E😜ression.
Jinak základní ceny M II HB a Golfu V byly stejné. U M II i G V se připlácelo za všechno.
M II 1.4 - 425 000,-
Golf V 1.4 - 425 000,-
M II 1.9 dCi - 585 000,-
Golf V 1.9 TDI - 595 000,-
Tady důkaz ne zrovna malých cen: [odkaz]
To ale taky byla doba před krizí...
To ale taky byla doba před krizí...
Tak nějaké omezené období obdobných cen u nás zřejmě bylo, ale přesto to byla spíš výjimka potvrzující pravidlo...
On také VW nebyl tehdy tím, čím je dnes. Vše stálo jen na Golfu a Passatu. Polo bylo hodně nevýrazné a ve své třídě v podstatě nic neznamenalo. Je neuvěřitelné, kam se VW za pár let dostal.
V období Meganu II. g. se vyrábělo poněkud neslané/nemastné Polo IV. g., předchozí Polo III.g. (zvlášť po faceliftu) bylo mnohem osobitější a na svou dobu i povedenější a konkurenceschopnější, viz i dobové srovnávací testy.
A dnes je skoro nejprodávanější ve třídě. VW se daří a POLO je důkazem. Model, který měl po desetiletí problém dostat se do první čtyřky ve třídě, najednou kraluje. Poslední dobou VW vychází vše na co sáhne. Docela by mě zajímalo, co bude za dalších 10 let. To už ale asi nebude o evropských prodejích.
No, daří..., logikou zdejších diskusí by se dalo říct, že lidi jsou zřejmě čím dál "stádnější", milujou nudu kombinovanou s vysokou cenou a poruchovostí k tomu..., hlavně za tím nehledejme vůbec nic pozitivního, protože jestli někdy bude VW nejprodávanější na světě, tak všechny ostatní automobilky to "logicky" rovnou zabalí a všichni budeme jezdit jen jednou značkou... >😒]
Megane I: středobod pětidvířko, od kterého se odvíjela tvarová estetika celé řady. Výborný a revoluční Scenic (tehdy ještě součást modelové řady). Relativně slabší bylo kupé a kombi, kde souhra karoserie se základními tvary úplně nefungovala. Moc pěkný sedan, u kulatých aut neobvykle. Povedené cabrio. Moc pěkný interiér. Strašný facelift, který se pokusil na kulaté auto aplikovat hranaté světlomety, snad pod dojmem New Edge design... jeden z nejhorších faceliftů vůbec.
Megane II: zejména hatchbacky jsou dodnes ozdobou silnic. Kombík a sedan ok, konzervativnější volba... stejně jako Scenic a nový Grand. Monstrózní CC, které třeba vedle MX-5 působí jako ve špatném měřítku. Povedený jemný facelift, který zjednodušil design a dal větší důraz na základní tvary.
Megane III: po čase mírné zklamání z přední části, které ale zlepšil facelift s výraznější optikou světel. Středobodem pro mě je kombi, které je výbornou rodinnou volbou a je i designově nejvýraznější. Takzvané kupé se potýká s masami plechu kolem zadního kola a moc mě neoslovuje, i když ve žluté RS bych si možná dal říct. Fluence je krok zpět, CC pokračuje v těžké váze.
Megane II: zejména hatchbacky jsou dodnes ozdobou silnic. Kombík a sedan ok, konzervativnější volba... stejně jako Scenic a nový Grand. Monstrózní CC, které třeba vedle MX-5 působí jako ve špatném měřítku. Povedený jemný facelift, který zjednodušil design a dal větší důraz na základní tvary.
Megane III: po čase mírné zklamání z přední části, které ale zlepšil facelift s výraznější optikou světel. Středobodem pro mě je kombi, které je výbornou rodinnou volbou a je i designově nejvýraznější. Takzvané kupé se potýká s masami plechu kolem zadního kola a moc mě neoslovuje, i když ve žluté RS bych si možná dal říct. Fluence je krok zpět, CC pokračuje v těžké váze.
krásně si to napsal :yes😒br />
1. generace velice povedená. Velice se mi líbíl sedan - zvaný Classic, chyběl mi kombík, kupé jsem nikdy moc nemusel (jednou jsem v něm musel sedět vzadu - 181cm a 75kg dostalo zabrat....), super Scénic.
F/L totálně změnil charakter auta, a za sebe říkám také že k horšímu. Byl to takový unisex, nemastný neslaný. Přišel sice chybějící kombík, ale žádné terno to teda nebylo.
2. generace - pro mě hatch zraje jak víno. Ze začátku jsem ho moc nemusel, tady se ani extra moc neprodával, na dračku šli hlavně sedan/kombi. Teď se hatch-e začali rojit v docela velkém množství, a čím dál víc se mi líbí.
Sedan není sice dokonalý, ale může být.
Bomba je kombík - ten se mi vždy extrémně líbil, dokonalé skloubení funčnosti s estetikou.
3. generace jde tak nějak mimo mně. Nijak extra mě nezaujala, hatch se mi až nelíbí, kombi může být, ale nemít slabost pro kombíky tak nevím nevím... Je to škoda, protože co se týče kvality a spolehlivosti je na tom tato generace zjevně nejlíp. Tak uvidíme co příští, možná se znova trefí do mého vkusu
1. generace velice povedená. Velice se mi líbíl sedan - zvaný Classic, chyběl mi kombík, kupé jsem nikdy moc nemusel (jednou jsem v něm musel sedět vzadu - 181cm a 75kg dostalo zabrat....), super Scénic.
F/L totálně změnil charakter auta, a za sebe říkám také že k horšímu. Byl to takový unisex, nemastný neslaný. Přišel sice chybějící kombík, ale žádné terno to teda nebylo.
2. generace - pro mě hatch zraje jak víno. Ze začátku jsem ho moc nemusel, tady se ani extra moc neprodával, na dračku šli hlavně sedan/kombi. Teď se hatch-e začali rojit v docela velkém množství, a čím dál víc se mi líbí.
Sedan není sice dokonalý, ale může být.
Bomba je kombík - ten se mi vždy extrémně líbil, dokonalé skloubení funčnosti s estetikou.
3. generace jde tak nějak mimo mně. Nijak extra mě nezaujala, hatch se mi až nelíbí, kombi může být, ale nemít slabost pro kombíky tak nevím nevím... Je to škoda, protože co se týče kvality a spolehlivosti je na tom tato generace zjevně nejlíp. Tak uvidíme co příští, možná se znova trefí do mého vkusu
Jen málo mainstreamových aut neztrácí šmrnc ani po 10ti letech.
Jestli se podíváš na nejlépe pofaceliftový model Meganu II a porovnáš s tehdejší produkcí, tak po materiálové stránce není nikterak vymakající se standardu třídy.
Pokud se podíváš na interiér Meganu III a porovnáš třeba s Korejci, tak zjistíš, co je opravdu kvalitně udělaný interiér, neb M3 v interiéru patří i dnes ke špičce.
O té M3 - v rámci různých testů a diskuzí jsem zjistil, že interiér M3 je velmi diskutabilní (či diskuzně vděčný). Já osobně ho pokládám za jeden z nejlepších v současném C segmentu.
Koukám, že Ronault tě už odhalil přede mnou. 😢