Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Cadillac BLS: Výroba ukončena po třech letech

22 komentářů

kuko
No, za pár let to bude vyhledávaná raritka na srazech youngtimerů :yes:
Mně osobně se tento hranatý amerikáňec docela líbí, bohužel u nás na vesnici bych s tím spůsobil takový poprask, že si raději koupím toho Saaba >😒]
Tano
Jo jo mě se taky líbí. Jen mě překvapuje, že se jich vyrobilo tak málo. Nakonec to vypadá tak, že jedinné BLSka mají v ČR jen výherci z Mountfieldu (nebo jak se to píše). 😄
Beaumont.
Béda Trávníček v Mountfieldu rozdával typ CTS, a to první generaci.

BLS je škoda, to auto se mi líbí, možná ještě o kousek víc než sesterský Saab 9-3. Jenže proti image německé velké trojky se v Evropě těžko prosazuje, i kdyby konkurenční auto bylo výrazně lepší. A to BLS (při vší úctě) není, byť ani nijak výrazně nezaostává...
kuko
tak tak, možná v "suchých" číslech technických údajů nebyl žádným zázrakem, ale měl v sobě nádech ameriky, pro lehce exhibicionisticky založené jedince jako stvořený >😒] Bohužel asi kupující lovící v těchto cenových hladinách mají jiné priority 😄
Dinar
Ten "nádech" byl jen o chlup větší než u dejvů přlepených křížkem ševrolet. 😄 😉
kuko
ale no tak, nebuď na něj tak přísný 😉 Dyť oni tam dokonce dali chrochták jen aby se nám podivínům evropským zalíbili 😄
Tano
Vážně rozdávali CTSka? Vždyť CTS je "konkurent" pro BMW 5, Mercedes E. To se tom Mountfieldu vážně tak rozšoupli? 😄 Asi se BLSka v té době ještě ani nedělali.
Lonestarstate
Byly to CTSka. Všechny (nebo skoro všechny) s manuálem a v docela očesaný výbavě. Ale původní výherci je v drtivé většině pustili hned do autobazarů. Následkem je přetlak v bazarech, dramatický pokles ceny a úplné zruinování image Cadillacu CTS. To se zas Charouzovi něco povedlo. ;-\
kuko
ty jo, na to jsem úplně zapoměl :yes: To byl hardcore, koupíš si pytel hnoje a vyhraješ k němu Kadilaka >😒]

To číslo je fakt hodně nízké. Ale oni to do júesej prej moc nevozili, no a v Evropě chtěli hrát prémii proti svaté trojce z Reichu a to se holt nedělá 😉

Škoda, tahle hranatá generace Kadilaků byla fajn :-!
Dinar
Jednoznačně to zabili cenou, jasně kadylak, jenže komu to dnes v Evropě zní jako hóch značka? Navíc, auto přebouchané z ne příliš povedeného mainstreamu, to v kombinaci s nesmyslnou cenou nemělo šanci na úspěch. :-!
kuko
tak tak, léta tady člověk vídával Kadylakoše jenom v mafiánských filmech, maximálně nějakého oldtimere z 50tých let, takže ta značka tady nemá žádné extra silné jméno.

Jednou mně v US svezl známý v parádním kupéčku. Teda, kupéčku - prostě nějaká pětimetrová dvoudvěřová vobluda, v bordó s tunou chromu. Uvnitř místa že by tam mohla mít skušebnu klidně nějaká kapela, na všechno čudlíky, motor 8válec nějakého obrovského objemu, stejně nic nebylo slyšet. Ročník si už nepamatuju, cca 84-85. Fajn :yes:
_Teddy_
tak, tak. V mafianskych filmoch clovek vidaval kadylaka, a sedlal skodylaka... 😄
kuko
no ale když jsme ještě byly děcka a hráli se v sousedově 105S, klidili se nám všichni mafiáni z očí! >😒]
twistedTSD
jo mne taky, kombik asi jeste vic...
Lonestarstate
Nechte ho spát. Vedle chystám díru pro Jaguar-combi.
Balkan
nazdar Lonesi, ja som kedysi pisal pod nickom Johnny,ale teraz som kto som- Balkan proste, mne sa inak strasne pacia tie nove Cadillac-y, hlavne CTS,STS a SRX. o BLSku poviem jedno...bolo to dobre auto, ale nie vyborne a chybal mu ten smrnc co ma CTS. co sa tyka kombi- RIP...to proste neni Cadillac, hoci co ma Cayenne diesel spolocne s porsche? snad spotrebu 15l/100km(vid test spred tyzdna). aj tak..nevadi, pocul som ze na 2011,2012 sa chysta BLS/ATS- nieco tejto velkosti a ze to bude top!!!!
Klaudius
...že tohto podivného kríženca Európy a Ameriky verejnosť za "ameriku" a pravý Cadillac proste nevzala. Takže nízkym predajom sa ani nedivím, myslím, že BLS-ko naozaj oslovilo málokoho.
Navtech
Přitom na dálnici je to slušný auto, ale to je pro mě tak asi všechno.
kuko
tak já ho si možná nakonec přece jenom koupím, jezdím denně 5km po dálnici takže by se mi hodil :-!
Navtech
Kup, je to krasavec, jako Saab
kuko
ale no tak, zas až takový krasavec to není 😉
Klaudius
To je možné, nemusí to byť zlé auto. Zlá bola filozofia, podľa ktorej vzniklo a zlá je možno filozofia marketingu, podľa ktorej ho propagovali. BLS nie je prvý ani posledný model, ktorý neuspel vpodstate bez vlastnej viny.