Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lexus GS 450h: Japonský super-hybrid podrobně

10 komentářů

Nikoloki
Proboha, nemohl by Lexus konečně nahradit ovládání tempomatu páčkou pod volantem, která se používá od nejlevnější Toyoty po nejdražší Lexus, nějakým příhodnějším ovládáním přímo na volantu? Dal bych nevímco za to, abych si mohl tempomat operativně ovládat palcem ruky nahoře na volantu namísto šátrání po páčce vespod. Něco jako "střední kolečko myši" na nastavení rychlosti plus dvě tlačítka (jedno pro vypnutí, druhé pro zapnutí a dočasnou deaktivaci - nebo deaktivace tím klikacím kolečkem). 😉
hihihi
Ameriky to tak maji vsechny ne ??? 😉 Mne to naopak vyhovuje...
bubulak
že Lexus má snad v Evropě strategii stavět takové modely, aby se jich prodalo co nejméně. Nejdřív malej, línej a uřvanej hybrid CT200h, teď zase tahle zadokolka hybrid. Kdyby tomu aspoň dali volitelně 4x4, ale to oni ne. Škoda, protože design není špatný.
hihihi
Mas pravdu a jeste bych bral kombik...ale to nedela v US ani Toyota takze to bohuzel nebude nikdy. 4x4 pritom mohli vzit z RX 450h, tam to funguje spickove...
WinDiesel
Je to tak, oni se neustále orientují na americký trh, kde je potenciál prodeje cca 8 mil vozuidel v ročně. To jsem nepochopil, širší EU plus Švýcarsko má potenciál 16 mil. vozidel. V Americe to mají čím dál tím těžší, ale na Evropu se ne a ne zaměřit. 4x4, pořádný 6 válec diesel, a když už mocí mermo musí dělat ty hybridy, proč nenabídnout paralelně i diesel-hybrid - prostě rozšířit nabídku? Infinity má diesel (a benzín-hybrid), každý ať si vybere co mu vyhovuje.
Jednoho krásného dne budou mít na výběr hybridy včetně diesel-hybridů všichni, jen Lexus zůstane osamocen stát s benzín-hybridem zajímavý pro minimum lidí.
Pozn.: PSA má již 3 modely diesel-hybrid (508RHX, 3008, DS5) s výkonem 200 koní na bázi motoru 2,0HDI, chystá se silnější verze na bázi 2,2HDI v pohodě nahrazující/doplňující 6válce, budou i benzín-hybridy založené na - Světe div se! systému Lexus...... (elektronický 4x4 systém, na jednu nápravu spalovací motor, na druhou elektrický motor)
hihihi
Podle mne se boji, ze by se jim nezaplatil vyvoj, v US se to neproda a co kdyby to tady nikdo nechtel, hned budou u dieselhybridu v poradnem minusu, to musis chapat. Ale ze neni 4x4 hybrid to tedy nechapu...mozna malo mista na zadni naprave, kdyz uz je tam betarie, tezko rict...
vecernicek2
Mluvilo se o kombíku, bude?
hihihi
Kde se mluvilo ? Podle mne nikdy nebude, ani jsem o tom nikdy neslysel...
vecernicek2
UTFG, třeba zde😒br />
[odkaz]
hihihi
Spekulace 😉
...IS kombik asi bude, uvidime zda i GS...ja si myslim, ze spis ne...