Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Auto a zima: Zamrzlo mi auto. Co teď?

24 komentářů

"jinak vás každý lakýrník později určitě nepochválí"

každý ... pochválí
nebo
žádný ... nepochválí

Jinak to nejde, pravidla gramatiky a logiky nepusti.
Stejsn
- do auta se dostanu, dojedu s ním třeba do práce, ale zámky zamrznou tak, že pak auto nejde ZAVŘÍT! Bouchám dveřmi, ale ony se prostě nezaklapnou a odskakují. Pomůže jediné - rozmrazovač ve spreji 😄
matozippi
hmm zozobrat dvere a zamky mazat niecim co vypudi vodu (WD40)
alebo zabranit tomu by sa do zamku dostala vlhkost, vyzrazana voda atd.
geroc I.
V dobách kdy jsem vlastnil Favorita, tak se mi několikrát stalo, že jsem do něj v zimě lezl přes kufr. A je mi dodnes záhadou, že ani zámek ani těsnění mi nikdy na pátých dvěřích nepřimrzli.A asi dvakrát jsem jimi i vystupoval.Což o ostatních nelze říct.
ManInBlack
Já míval Opel Omega A sedan a jednou jsem taky musel přes kufr. Od té chvíle nedám na sklopné zadní sedačky dopustit >😁
Jen na vysvětlenou: Omega měla vzadu tu díru na lyže, kterou jsem měl sice zavřenou, ale z lenosti či jen nevědomé prozřetelnosti jsem ji nezajistil otočným kolečkem. Díky tomu jsem ji z kufru sklopil, nahmatal rukou tlačítko na položení levého opěradla (bylo naštěstí u díry na lyže) a pak už jsem se jen vsunul dovnitř. Takže rada pro spotřebitele zní: Mějte při odchodu od auta odjištěná zadní opěradla 😄
gld
>😁 Teraz si mi pripomenul, do auta som tiež pár krát liezol kufrom. Tie pohľady ľudí ako si hádžem šípočku na zadné sedadlo cez plato- na nezaplatenie >😁 :yes😒br />
Ináč, keby to niekoho potešilo, včera mi kľakla baterka..prvá obeť zimy 😐
Katikakus
Alesi, rychle si opravte tu cast o liti vody do kyseliny! Obecne se tohle samozrejme nesmi. Kyselina se musi UTOPIT ve vode. Takze vzdy lejeme kyselinu do vody - coz je v pripade dolevani akumulatoru docela problem, proto se to dela obracene.
Duvod je ten, ze voda ma nizsi hustotu nez kyselina a zustava na povrchu, kde pri jejich vzajemne reakci se uvolnuje velke mnozstvi tepla a hrozi vyprsknuti kapaliny. Clovek by proto mel byt opatrny.
Dnes, v dobe bezudrzbovych akumulatoru toto neni uz takovy problem.
Milenius
Taky mne to pláclo do očí.V aku to nevadi, protoze je vlastne zavreny a leje se to pomalu.
[OOOOO]
Přesně tak - lít silnější do slabšího, jako rum do čaje 😄
Katikakus
Muj deda rikaval, ze miluje caj s rumem a proto ho pije kazdy vecer - bez caje 😄
Jakub_mt
Pokiaľ primrzne tesnenie dverí, nie ťahať, ale tlačiť, resp pobúchať po dverách.
gld
pobúchať, správne :yes: ..ale niekedy ani to nepomôže
Jakub_mt
Mne to našťastie doteraz vždy pomohlo. Ak už aj nie vodičove, tak spolujazdcove som takto otvoril vždy. Len ma potom patrične boleli lakte 😄
talio2
nikdy jsem neměl problém, v autě mám nezávislé topení >😁 mě je zima fuk >😁
Klaudius
Ale čo s týmto?

[odkaz]
talio2
počkat na jarní tání >😁
pario
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes: :yes:
_MT_
>😁 Antény jsou nejlepší.

Dálkovým zapnout nezávislé topení a modlit se, abys měl v nádrži dost paliva. Ale rozumnější je to nechat odtáhnout a roztát v garáži.
RS
Vše je kulový platné, když načepujete zaručeně zimní naftu, která je při -10 jak šutr... 😉
Mrakoplas
V hlasování mi chybí pátá možnost. Do zamrzlého auta jsem se nikdy nedostával hrubou silou, ale vždy za použití hlavy. 😉
suchac
Našemu legendárnímu favoritu šel otevřít vždy jen kufr. Hned po otevření začal troubit poplašňák. Tata mě vždy prohodil po hlavě dovnitř, abych se rychle dostal k tajnemu vypínači. Mezi tím už se odhrnovaly zaclony u poloviny bytu. Společnými silami se nám podařily otevřít pravé zadní dveře, takže před všemi sousedy se tatka soukal na misto řidiče. 😄 Vzhledem ke spoždění jsme odjížděli s malým okynkem před řidičem jak tankysti...
suchac
Po přesedlání do VW Passat B4 byla situace uplně opačná. Dveře šli otavřít ale ne zavřít...
Guttalax
😉 Nemyjte v zimě auto a nebudete mít tyto problémy. Stačí opucovat RZ a okna. :-!
Hadraplan
"Zbývá již jen odmrazit skla (škrabkou, sprejem či tekutým přípravkem)"

Odkdy se odmrazují skla škrabkou? Že by vymysleli vyhřívací škrabku?

>😁