Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
kari.laz
Tak řekl to hodně drsně, ale jak znám jeho pořady, tak to bylo samozřejmě myšleno s nadsázkou. Na druhou stranu se mu moc nedivím a u nás bych ty odborový vepře taky nejradši nahnal do velký díry a zasypal hnojem.
Přesně tak. I britští soudruzi ukázali, kdo je vztahovačnej deb.il. Kdyby se měl omluvit za každou politicky nekorektní hlášku, tak by se musel omlouvat skoro po každém TopGearu.
Tak tak. Navíc pár tisíc si stěžuje, miliony ho uznávají a napodobují ve svých pořadech a časopisech.
Staávkující se za způsobené potíže omlouvat nemusí............
Komouši se neomlouvají
Na odborech a zajména stávkování není nic komunistickýho.
Ty bys chtěl dostávat jako vysokoškolák patnáct čistá ruka?
Ty bys chtěl dostávat jako vysokoškolák patnáct čistá ruka?
Tak zrovna naše odbory nejsou nic jiného, než banda komoušů. A že jako vysokoškolák dostává 15000? Tak má hledat jinde. Má volné ruce a nikdo mu nepřikazuje, kam má jít dělat.
Zdravotní sestra? Dead end job, 15 tisíc, žádná alternativa. Jsou i lidi, kteří práci dělají do jisté míry i z vlastního altruismu.
Přítom je to společensky významnější povolání, než třeba učitel na ZŠ, který má o dost víc. Bez odpovědnosti, bez stresu, s komickou pracovní dobou.
Nebýt odborů, neseděl bys teď u netu ale makal bys jak šroub, nejspíš zadarmo.
Na světě jsou dva druhy lidí. Ti s nabitou pistolí a ti, co kopou. Ty kopeš. - tak tomuhle odbory v počátcích zabránily. A dodnes, pokud nejsou zneužívány, zabraňují tržní nerovnováze v případě monopsonní poptávky. Situace u českých odborových svazech je holt blbá, no.
Přítom je to společensky významnější povolání, než třeba učitel na ZŠ, který má o dost víc. Bez odpovědnosti, bez stresu, s komickou pracovní dobou.
Nebýt odborů, neseděl bys teď u netu ale makal bys jak šroub, nejspíš zadarmo.
Na světě jsou dva druhy lidí. Ti s nabitou pistolí a ti, co kopou. Ty kopeš. - tak tomuhle odbory v počátcích zabránily. A dodnes, pokud nejsou zneužívány, zabraňují tržní nerovnováze v případě monopsonní poptávky. Situace u českých odborových svazech je holt blbá, no.
Tak tak! Zdravotní sestra která celý den utírá zadky má dle mého názoru nárok na slušný plat než někteří spáči ve sněmovně.
Ovšem krajně nevkusné je brát vysoce nadprůměrný plat a stěžovat si že se mají zle.... například soudci. U Chirurgů to beru, dělají bohulibou práci!
Ovšem krajně nevkusné je brát vysoce nadprůměrný plat a stěžovat si že se mají zle.... například soudci. U Chirurgů to beru, dělají bohulibou práci!
Dělám v nadnárodní firmě a odbory nemáme. A problém není. Před tím jsem dělal také v nadnárodní firmě, kde odbory nebyly a problémy nebyly. Pak se ta firma spojila s jinou firmou, kde odbory byly a vše šlo k horšímu. Jsou odbory a odbory. Pokud je to banda zkrachovalých rádobylidí, co se tam zašili, protože nic neumí a aby měli klid, tak to nikdy nic nepřinese.
A s tou zdravotní sestrou je to pravda, ale když už jde studovat tento obor, tak tam jde s vědomím, jaké podmínky v tom oboru panují. A pokud bude dlouhodbý zájem, nebo nebude dlouhodobý podstav v určitém oboru, tak bude stále nabídka odpovídat poptávce.
A s tou zdravotní sestrou je to pravda, ale když už jde studovat tento obor, tak tam jde s vědomím, jaké podmínky v tom oboru panují. A pokud bude dlouhodbý zájem, nebo nebude dlouhodobý podstav v určitém oboru, tak bude stále nabídka odpovídat poptávce.
Jasně, tohle je pravda. Já jsem se zatím s odbory setkal jen na vysoký na brigádě...a doufám, že už mě to nečeká.
Na druhou stranu buď plně anebo částečně podporuju nároky zdravotníků, hasičů a policie, jakmile ale začnou stávkovat referenti na úřadech, učitelé a podobní, musím se smát. ;-\
Na druhou stranu buď plně anebo částečně podporuju nároky zdravotníků, hasičů a policie, jakmile ale začnou stávkovat referenti na úřadech, učitelé a podobní, musím se smát. ;-\
Když si berete do huby pořád učitele....kdo Vás pane Cara Binieri naučil číst, abyste tu mohl psát ty blobosti. Kdo Vás naučil pravopis, kdo se Vás snažil umravnit, aby jste se nechoval jako zvíře....kupa trpělivosti, příprav, oprav. Bohužel mnoho lidí si u nás neváží vzdělání, proto to jde s ním z kopce a i Vám a Vašim dětem brzy vemou místa vzdělanější cizinci.
fajn, takže když 1 z 5 učitelů je supr, zvedneme platy všem o 10%? Nebo prostě kvůli odslouženým rokům dostane přidáno automaticky?
já si musím plat v soukromé sféře tvrdě vybojovat - jestli si nerozšiřuji znalosti a dovednosti, platově se taky nikam nepohnu. Jestli se mnou klient a šéfové nejsou spokojeni, skrouhnou mi bonus. A žádné automatické růsty platů každý rok, nebo jen kvůli tomu že sedím na židli a vypisuji na auto.cz >😒] taky nedostávám
problém školství je komplexnější a podobný problém pociťují i jinde v EU nebo v US - holt když někdo v Bruselu nařídí, že za x let zvedneme počet vysokoškoláků v populaci o x procent ať se děje co se děje, nic rozumného z toho nevznikne....
já si musím plat v soukromé sféře tvrdě vybojovat - jestli si nerozšiřuji znalosti a dovednosti, platově se taky nikam nepohnu. Jestli se mnou klient a šéfové nejsou spokojeni, skrouhnou mi bonus. A žádné automatické růsty platů každý rok, nebo jen kvůli tomu že sedím na židli a vypisuji na auto.cz >😒] taky nedostávám
problém školství je komplexnější a podobný problém pociťují i jinde v EU nebo v US - holt když někdo v Bruselu nařídí, že za x let zvedneme počet vysokoškoláků v populaci o x procent ať se děje co se děje, nic rozumného z toho nevznikne....
Rodiče a nadupaná knihovna. Mám to štěstí, že moji rodiče byli a jsou odpovědní a nenechali tohle na škole.
Tys' vlastně ten učitel, viď? 😉
Nenechám si vymluvit to, že drtivá většina učitelů na základce trpí manipulativními "psychózami". Nemají žádnou odpovědnost, nemají žádný stres, tři měsíce volna...taky bych chtěl takové výhody. To samý úředníčci na finančáku anebo magistrátě.
Možná mám trochu zkreslené povědomí (levák, 6 dioptrií, číst jsem uměl už před školou - nuda), ale stejně si myslím, že mi základka spíš ublížila.
PS: 3 ze 4 mých prarodičů byli učitelé (SŠ a VŚ) a stejně to můj názor nezmění.
Tys' vlastně ten učitel, viď? 😉
Nenechám si vymluvit to, že drtivá většina učitelů na základce trpí manipulativními "psychózami". Nemají žádnou odpovědnost, nemají žádný stres, tři měsíce volna...taky bych chtěl takové výhody. To samý úředníčci na finančáku anebo magistrátě.
Možná mám trochu zkreslené povědomí (levák, 6 dioptrií, číst jsem uměl už před školou - nuda), ale stejně si myslím, že mi základka spíš ublížila.
PS: 3 ze 4 mých prarodičů byli učitelé (SŠ a VŚ) a stejně to můj názor nezmění.
Jsem učitel, ale na soukromé střední škole. Když spočítám kolik dělám denně cca 10 hodin . Dneska 13 hodin a ano dělám i zítra, tj. v sobotu. A to nepočítám doučování apod. 3 měsíce prázdnin... je vidět, že už jste asi dlouho ze školy.
Kolem sebe vidím kolik schopných lidí odchází z oboru. A žádný stres...přál bych Vám den v nějaké škole 😄 . Ale ne výběrové, ale běžné...
Kolem sebe vidím kolik schopných lidí odchází z oboru. A žádný stres...přál bych Vám den v nějaké škole 😄 . Ale ne výběrové, ale běžné...
Máš mojí plnou podporu. Podotýkám, že nejsem učitel. Učil jsem pouze po krátkou dobu na VŠ, kde je samozřejmně úplně jiný přístup studentů. Ale i přes to jsem byl vždy na konci dne úplně vyčerpaný. Učitelé mají můj plný respekt a úctu, stejně jako např. lékaři.
Ohledně platu si jako optimum pro učitele představuji 2-2,5 násobek průměrné mzdy. Na toto ze svých daní velmi rád přispěji, na rozdíl od spousty jiných věcí.
Je mi jasné, že zde máme mnoho nekvalitních učitelů. Ale kdo může doufat, že za plat výrazně nižší, než má např. v Praze řidič MHD s výučňákem, se tento stav zlepší?
A na závěr - kde je obecně nekvalitnější školství? Ve Skandinávii. Kde je mezi absolventy gymnázií největší zájem o studium na pajďáku? Ve Skandinávii. A do třetice - kde mají učitelé jak absolutně, tak relativně nejvyšší mzdy? Ano, ve Skandinávii.
Tak, CHerokee, držím palce, ať Tě tvá práce baví a ať vydržíš. :yes:
Ohledně platu si jako optimum pro učitele představuji 2-2,5 násobek průměrné mzdy. Na toto ze svých daní velmi rád přispěji, na rozdíl od spousty jiných věcí.
Je mi jasné, že zde máme mnoho nekvalitních učitelů. Ale kdo může doufat, že za plat výrazně nižší, než má např. v Praze řidič MHD s výučňákem, se tento stav zlepší?
A na závěr - kde je obecně nekvalitnější školství? Ve Skandinávii. Kde je mezi absolventy gymnázií největší zájem o studium na pajďáku? Ve Skandinávii. A do třetice - kde mají učitelé jak absolutně, tak relativně nejvyšší mzdy? Ano, ve Skandinávii.
Tak, CHerokee, držím palce, ať Tě tvá práce baví a ať vydržíš. :yes:
Napsat o učitelích na základce, že nemají žádnou zodpovědnost, žádné nervy a 3 měsíce volna, to je neznalost až diletantství.
Zkus si zajít na základku, na první stupeň a postav se před třídu dnešních prváků.
Půlka absolutně neposlouchá, plazí se po zemi, běžně chodí po třídě, protože rodiče používají "moderní" způsob výchovy a děcka neví, co to je respekt a poslušnost k učiteli. Čtvrtina tupě sedí v lavicích a neví o čem je řeč a poslední čtvrtina jakž takž poslouchá a orientuje se.
Jak jednoduché by bylo, kdybys měl ve třídě samý Einsteiny (asi jako jsi byl ty), leč máš tam 3/4 ignorantů, pro které je nutno stále něco opakovat, stále něco zakazovat či okřikovat. Brzdí se tím celá výuka.
Tohle si zkus dělat pět hodin denně, budeš si připadat naprosto zbytečně a odcházet budeš vyčerpanější, než po osmi hodinách sezení v jakémkoli kanclu.
Kde jsou ty doby, kdy například má generace, učitele respektovala a nedovolila se v hodině zvednout ze židle či neposlechnout jeho slova. Kolikrát já jsem dostal od učitele po tlamě, ale doma jsem ani neceknul, abych nedostal ještě přidáno.
Osobně bych nikdy učit nechtěl a na základce tím tuplem. Učení beru jako poslání, pro které se člověk obětuje, stejně jako zdravotnictví.
Zkus si zajít na základku, na první stupeň a postav se před třídu dnešních prváků.
Půlka absolutně neposlouchá, plazí se po zemi, běžně chodí po třídě, protože rodiče používají "moderní" způsob výchovy a děcka neví, co to je respekt a poslušnost k učiteli. Čtvrtina tupě sedí v lavicích a neví o čem je řeč a poslední čtvrtina jakž takž poslouchá a orientuje se.
Jak jednoduché by bylo, kdybys měl ve třídě samý Einsteiny (asi jako jsi byl ty), leč máš tam 3/4 ignorantů, pro které je nutno stále něco opakovat, stále něco zakazovat či okřikovat. Brzdí se tím celá výuka.
Tohle si zkus dělat pět hodin denně, budeš si připadat naprosto zbytečně a odcházet budeš vyčerpanější, než po osmi hodinách sezení v jakémkoli kanclu.
Kde jsou ty doby, kdy například má generace, učitele respektovala a nedovolila se v hodině zvednout ze židle či neposlechnout jeho slova. Kolikrát já jsem dostal od učitele po tlamě, ale doma jsem ani neceknul, abych nedostal ještě přidáno.
Osobně bych nikdy učit nechtěl a na základce tím tuplem. Učení beru jako poslání, pro které se člověk obětuje, stejně jako zdravotnictví.
Plně souhlasím :yes😒br />
Obecně mě mrzí, jak se společnost, ve které žiji, chová příšerně k některým velmi naročným povoláním (lékaři, zejména ti mladí, učitelé a v některých odvětvích třeba inženýři). Vím, že je to relikt komunismu, ale stejně, více než 20 let po revoluci...
Obecně mě mrzí, jak se společnost, ve které žiji, chová příšerně k některým velmi naročným povoláním (lékaři, zejména ti mladí, učitelé a v některých odvětvích třeba inženýři). Vím, že je to relikt komunismu, ale stejně, více než 20 let po revoluci...
Vidis. A ja zase kazdodenne mluvim s lidmi, kteri maji v hlave nadelano, lzou mi, podvadeji a snazi se me ozebracit. Kazde zamestnani ma sve uskali a jestli nedokazou srovnat tridu smradu, nemusi ucit 😉
A kolik ze maji toho volna? Dost casto vidam mou tridni ze zakladky, jak si to v pul treti uz straduje domu...a o hlavnich prazdninach taky urcite pracujou, vid?
Odpovednost nemaji zadnou. Kdyz se dite vymyka prumeru, oznaci ho za hyperaktivni, dyslekticke nebo aspon problemove a uz to jede. Nekdy se zeptej, jak se uci psani u levaku 😉
Nejsem zadnej Einstein, ale proste me vzdycky vic zajimala treba matika nez telocvik...coz je
handicap jako krava, protoze cesky skolstvi je oslavou prumernosti. K tomu si pridej levorukost (odlisny pismo, rozmazany inkoust) a mas to kompletni. Podobnou zkusenost maji vsichni, kdo se vymykali z prumeru.
Problemy s vychvou tu jsou, to je fakt. Proto by se sluselo zabest jista opatreni😄 Ja jsem jeste z genarace, kdy slovo rodicu bylo svate a odpor byl v zarodku potlacen remenem. Driv jsem nesouhlasil, ted to chapu😁
A kolik ze maji toho volna? Dost casto vidam mou tridni ze zakladky, jak si to v pul treti uz straduje domu...a o hlavnich prazdninach taky urcite pracujou, vid?
Odpovednost nemaji zadnou. Kdyz se dite vymyka prumeru, oznaci ho za hyperaktivni, dyslekticke nebo aspon problemove a uz to jede. Nekdy se zeptej, jak se uci psani u levaku 😉
Nejsem zadnej Einstein, ale proste me vzdycky vic zajimala treba matika nez telocvik...coz je
handicap jako krava, protoze cesky skolstvi je oslavou prumernosti. K tomu si pridej levorukost (odlisny pismo, rozmazany inkoust) a mas to kompletni. Podobnou zkusenost maji vsichni, kdo se vymykali z prumeru.
Problemy s vychvou tu jsou, to je fakt. Proto by se sluselo zabest jista opatreni😄 Ja jsem jeste z genarace, kdy slovo rodicu bylo svate a odpor byl v zarodku potlacen remenem. Driv jsem nesouhlasil, ted to chapu😁
Zkus si někdy stoupnout před třídu malých děcek, které tak nějak ze své podstaty nemají respekt k nikomu. A potom mudruj.
Řvát na ně můžeš, ale brzy přestane bavit jak tvé hlasivky tak tebe a taky to přestane na ně brzy účinkovat. Mlátit je nemůžeš, protože někteří rodiče jsou až příliš uvědomělí a neschopní pochopit, že zrovna to jejich zlatíčko, je prachobyčejnej sprostej smrad a v drtivé většině i hlupák, kterej by si nic jiného nezasloužil, než třískat od rána do večera.
V učitelství se pohybují především ženy a to předně z toho důvodu, že je mizerně placené a od chlapa se očekává, že domů bude nosit výplatu a nikoli almužnu. A ženy u dětí respekt zrovna moc nemají, pokud ano, je to za cenu toho, že je učitelka silně neoblíbená a na takové "krávy" si vzpomínáme asi všichni.
Učitelé mají jeden a půl měsíce volna. Fungují do "posledního" června někdy déle a v druhé půli srpna nastupují na přípravu, kdy vše musí nachystat na začátek školního roku. V té škole musí být. I když tam nejsou ještě děti, učitelé už ano. Já jim to delší volno ze srdce přeju, neb kočírovat třeba dvacet děcek průměrně šest hodin denně, je pěknej záhul.
Odpovědnost za dítě přebírá učitel ve chvíli, kdy dítě vkročí do školy, potažmo třídy a odpovídá za něj po CELOU dobu výuky a to i v případě, když si milý smrad rozhodně ze školy vzdálit "pro svačinu do krámu přes cestu" - nemusím doufám zdůrazňovat, že tak činí bez dovolení (to by samozřejmě nedostal). Případy, kdy soudili učitele za to, že žák došel k těžké zdravotní újmě v době, kdy měl být ve škole a nebyl (a nebo se mu něco stalo ve škole), nejsou ničím vyjímečným. Učitel dokonce nesmí dítě a to ani na prosbu (telefonickou) rodiče, ho pustit třeba k lékaři. Rodič si pro dítě musí osobně přijít. Pokud ne, opět na sebe bere odpovědnost jen učitel. A vylíže si každý průser. Tohle je striktně dané. A zkus si hlídat dvacet děcek, když se třeba o přestávce rozprchnou po celé škole a mnohdy i mimo školu.
Uzavřel bych to tím, že mluvíš o něčem, co jsi nikdy nezkusil, kritizuješ od "zeleného stolu" a s dětmi asi nemáš žádné zkušnosti. Tedy minimálně s badnou (tedy třídou) školáků.
Zkus si to.
PS: Nikdy jsem na základce ani střední neučil, nedělal bych to ani za zlatý prase, ale ten stav inteligentní člověk pochopí pokaždé, když do té školy vkročí a vidí tam ty smečky pobíhajících decek bez přezůvek a bez respektu ke komukoli.
Řvát na ně můžeš, ale brzy přestane bavit jak tvé hlasivky tak tebe a taky to přestane na ně brzy účinkovat. Mlátit je nemůžeš, protože někteří rodiče jsou až příliš uvědomělí a neschopní pochopit, že zrovna to jejich zlatíčko, je prachobyčejnej sprostej smrad a v drtivé většině i hlupák, kterej by si nic jiného nezasloužil, než třískat od rána do večera.
V učitelství se pohybují především ženy a to předně z toho důvodu, že je mizerně placené a od chlapa se očekává, že domů bude nosit výplatu a nikoli almužnu. A ženy u dětí respekt zrovna moc nemají, pokud ano, je to za cenu toho, že je učitelka silně neoblíbená a na takové "krávy" si vzpomínáme asi všichni.
Učitelé mají jeden a půl měsíce volna. Fungují do "posledního" června někdy déle a v druhé půli srpna nastupují na přípravu, kdy vše musí nachystat na začátek školního roku. V té škole musí být. I když tam nejsou ještě děti, učitelé už ano. Já jim to delší volno ze srdce přeju, neb kočírovat třeba dvacet děcek průměrně šest hodin denně, je pěknej záhul.
Odpovědnost za dítě přebírá učitel ve chvíli, kdy dítě vkročí do školy, potažmo třídy a odpovídá za něj po CELOU dobu výuky a to i v případě, když si milý smrad rozhodně ze školy vzdálit "pro svačinu do krámu přes cestu" - nemusím doufám zdůrazňovat, že tak činí bez dovolení (to by samozřejmě nedostal). Případy, kdy soudili učitele za to, že žák došel k těžké zdravotní újmě v době, kdy měl být ve škole a nebyl (a nebo se mu něco stalo ve škole), nejsou ničím vyjímečným. Učitel dokonce nesmí dítě a to ani na prosbu (telefonickou) rodiče, ho pustit třeba k lékaři. Rodič si pro dítě musí osobně přijít. Pokud ne, opět na sebe bere odpovědnost jen učitel. A vylíže si každý průser. Tohle je striktně dané. A zkus si hlídat dvacet děcek, když se třeba o přestávce rozprchnou po celé škole a mnohdy i mimo školu.
Uzavřel bych to tím, že mluvíš o něčem, co jsi nikdy nezkusil, kritizuješ od "zeleného stolu" a s dětmi asi nemáš žádné zkušnosti. Tedy minimálně s badnou (tedy třídou) školáků.
Zkus si to.
PS: Nikdy jsem na základce ani střední neučil, nedělal bych to ani za zlatý prase, ale ten stav inteligentní člověk pochopí pokaždé, když do té školy vkročí a vidí tam ty smečky pobíhajících decek bez přezůvek a bez respektu ke komukoli.
Uzavřel bych to s tím, že pravda je někde napůl cesty. 😉
Zase netřeba z dětí dělat ekvivalent chovanců nápravného ústavu. Když má učitelka plnou třídu Cikánů, tak to bude peklo, ale tam chyba vychází ze systému a jejich mentality. Na podobné škole učila asi deset let zpátky matka mé e😜řítelkyně (nedobrovolně, do spádové oblasti bylo přestěhováno asi padesát nepřizpůsobivých rodin) a všichni rozumní učitelé do roka utekli.
Osobně jsem pro zavedení lehkých tělesných trestů v podobě fláknutí rákoskou přes ruku. Na mě to působilo výborně, pro zpovykané dnešní fakany by to byl i dobrý šok. Bolí to neskutečně ale žádné zranění to nezanechá.
Ne, s vlastními dětmi žádné zkušenosti nemám a ani mě to nejspíš se současnou ženou nečeká. 😉
Zase netřeba z dětí dělat ekvivalent chovanců nápravného ústavu. Když má učitelka plnou třídu Cikánů, tak to bude peklo, ale tam chyba vychází ze systému a jejich mentality. Na podobné škole učila asi deset let zpátky matka mé e😜řítelkyně (nedobrovolně, do spádové oblasti bylo přestěhováno asi padesát nepřizpůsobivých rodin) a všichni rozumní učitelé do roka utekli.
Osobně jsem pro zavedení lehkých tělesných trestů v podobě fláknutí rákoskou přes ruku. Na mě to působilo výborně, pro zpovykané dnešní fakany by to byl i dobrý šok. Bolí to neskutečně ale žádné zranění to nezanechá.
Ne, s vlastními dětmi žádné zkušenosti nemám a ani mě to nejspíš se současnou ženou nečeká. 😉
Na to, aby se celou třídu podařilo kázeňsky odrovnat, stačí jeden e😜ert - slovy JEDEN. A pravděpodobnost, že se mezi dvaceti děckama jeden takový hyperaktivista vyskytne se limitně blíží jedné, tedy jistotě.
O cikánech se tady bavit nebudem, o tom víme oba dva. 😉
Tresty? Já jsem pro, stejně jako Komenský. A děcka ti přeju, ona to totiž není jen starost, ale taky radost. 😉
O cikánech se tady bavit nebudem, o tom víme oba dva. 😉
Tresty? Já jsem pro, stejně jako Komenský. A děcka ti přeju, ona to totiž není jen starost, ale taky radost. 😉
jestli se nepletu, tak většina stávkujících (potažmo jejich odborů) pocházela ze státní sféry. A to je ten problém - státní sféra, dotace, přerozdělování, sociální inženýrstvý.
Hodně lidí si řekne - Ok, trh je fajn, ale musí být oblasti které jsou regulovány - zdravotnictví, školství, sociální zajištění, bezpečnost.
Nuže, na Novém Zélandu si to v 80tých letech rozhodně nemysleli - prakticky komplet zrušili státní sféru, dotace, snížili daně a výsledek? Jedna z nejrozvinutějších ekonomik světa, vysoká životní úroveň, minimum korupce.
ad odbory - v menších firmách to problém není, prostě odbory nemají a fungují. mají právo si je založit, přesto to nedělají, proč asi? horší je to, když nastoupíš do firmy kde funguje kolektivní smlouva a nemáš na výběr....
Hodně lidí si řekne - Ok, trh je fajn, ale musí být oblasti které jsou regulovány - zdravotnictví, školství, sociální zajištění, bezpečnost.
Nuže, na Novém Zélandu si to v 80tých letech rozhodně nemysleli - prakticky komplet zrušili státní sféru, dotace, snížili daně a výsledek? Jedna z nejrozvinutějších ekonomik světa, vysoká životní úroveň, minimum korupce.
ad odbory - v menších firmách to problém není, prostě odbory nemají a fungují. mají právo si je založit, přesto to nedělají, proč asi? horší je to, když nastoupíš do firmy kde funguje kolektivní smlouva a nemáš na výběr....
Ano, v malé firmě když se člověk ozve, často ho pak vyhodí 😄
Mě vadí, pokud si stávkující berou rukojmí podobně, jako tomu bylo v létě v Praze...
Jinak holt u nás přetrvává všeobecný názor, že o člověka můsí být postaráno. Podle toho to taky často vypadá.
Jinak holt u nás přetrvává všeobecný názor, že o člověka můsí být postaráno. Podle toho to taky často vypadá.
stávka bez rukojmích ale moc význam nemá 😉
ať už je na straně rukojmích firma, vláda nebo ostatní občané
jedině snad ve Francii se stávkuje z tradice >😒]
ať už je na straně rukojmích firma, vláda nebo ostatní občané
jedině snad ve Francii se stávkuje z tradice >😒]
Hehe to je fakt >😁
No tak mi vadí, když si berou za rukojmího mě. 😄
No tak mi vadí, když si berou za rukojmího mě. 😄
Oba dva jste s Kukem uhodili hřebík na hlavičku, jak se říká. Oni nestávkují dělníci z montoven, kteří dělají za oněch 15 tisíc, oni hlavně státní úředníci (včetně učitelů - nic jiného to není), ale i zaměstancni v dopravě (z 90% vyžírkové sedící v kancelářích) a podobné profese. Když se podíváš do statistik nezaměstnanosti z hlediska profesní a věkové skladby, největší dvě skupiny tvoří nekvalifikované osoby a to, co se souhrnně dříve nazývalo technicco hospodářští pracovníci (absolventi a zejména absolventky sředních ekonomických škol a dneska obchodních akademií) - tedy úředníci, kteří v dobách blahobytu mají na starost "jeden papír za jeden měsíc" a v dobách recesí jdou první na ulici, protože se ukáže, jak snadno a jak v krátkém čase může jejich práci zastat někdo jiný. A školství? Paradoxně bych se asi víc zastal učitelů na základních školách, ti co jsou výše mají ještě kratší pracovní dobu, ještě míň nervů a zodpovědnosti a daleko víc času a prostoru si přivydělat mimo. Mimochodem, v té Francii se socialsitická strana nazývá taky stranou učitelů. O tom, jak je to v dnešním školství jsme pochopil, když jsem se náhodou dozvěděl, že na gymnáziu, které jsem absolvoval dneska při stejném počtu studentů učí dvoujnásobem pedagogů a na vysoké škole dokonce trojnásobek. Kamarádka před časem studovala na FF v Praze a sdělila mi, že tam jsou katedry zcela bez studentů, nicméně ony pedagogy mají ve stavu a platí je....kvalifikovaní lidé všech stupňů (od dělnických až po vysokoškolské profese) nezaměstnaností netrpí. Bohužel právě ten školský systém vychovává tak maximálně ony úředníčky a nezaměstnané, protože jim umožňuje snadný přístup k tzv. vysokoškolskému vzdělání a na druhou stranu jejich vzdělání je k ničemu.
A u policie? Tam ouřada mající na starost uniformy bere při odsloužených letech víc, než kejhák nasazující kriminalista nebo i ten pořádkovej policajt na ulici nebo u dopravky, kterej riskuje mnohema mnohem víc než ten ouřada. Netrvdím, že úředník je zcela zbytečnej, ale problém je v jejich množství.....
A u policie? Tam ouřada mající na starost uniformy bere při odsloužených letech víc, než kejhák nasazující kriminalista nebo i ten pořádkovej policajt na ulici nebo u dopravky, kterej riskuje mnohema mnohem víc než ten ouřada. Netrvdím, že úředník je zcela zbytečnej, ale problém je v jejich množství.....
Alespon podle stížností mohou snadno spočítat kolik těch vztahovačnejch darmožroutů maj..Jeremyho přímočarost by se hodila našim politikům.. :-!
Nechcu to generalizovat, ale jsou dvě skupiny těch co učí. Učitelé-> ti člověka něco naučí a i když nebyli ideální dneska bych jim pomohl do schodů v tramvajce. A zbytek-> u těch člověka potěší když vidí, že jsou staré trosky které už nemůžou škodit.
Je to od školky po VŠ a neberu jako měřítko kvality učitele znalosti potřebné k projití.
A podle toho jestli je učilo víc prvních nebo druhých, tak rádi/neradi berou učitele do huby.
Je to od školky po VŠ a neberu jako měřítko kvality učitele znalosti potřebné k projití.
A podle toho jestli je učilo víc prvních nebo druhých, tak rádi/neradi berou učitele do huby.
...a tihle ddarmožrouti na daních doplatí to co slavní podnikatelé ukradnou...hamba jim..pravda... :yes:
Pekelná Micinka
Asi jsem tu jediný, ale mě to taky přijde docela dost přes čáru. Uvědomuje si někdo, co řekl??? Před očima jejich rodin - to dělali nacisti a komunisti. To nikomu nevadí? Tomuhle chybí glanc, aby se to dalo, pokud se vás (jich) to týká, dalo brát s nadsázkou. Kdyby řekl, že by je nakopal do zadku, nebo je nechal jezdit v autě za rozumnou cenu celej rok, ale postřilet před vlastními dětmi? U mě tedy jednoznačně :no: :no: :no:
Jojo. Taky mi to neprislo jako neco co by me nejak extra nadzvedlo, ale pri cteni clanku uprostred a precteni zminky o rodinach mi to prislo fakt hodne nechutny. Tohle fakt neni nadsazka :no:
Blbě řečena dobrá myšlenka. Je to stejné jako by v rodině dělal doma synáček bordel, že chce větší kapesné v době kdy otci hrozí vyhazov.
Mám rád černý humor, ale tohle mě přišlo taky krajně nevhodné a to jinak nemám s Clarksonem problém. Trochu mu to ujelo... stalo se.
Pravda, přehnal to, omluvil se. Musel bych vidět kontext a jaký typ pořadu se jednalo....
Dylan McKay
Kazdej kdo je nespokojenej je pro vas komous?
Nemam Jeremyho rad, nemam rad jeho humor. Posledni vyrok by nebyl tak hrozny, kdyby nepridal vetu o postrileni pred rodinami. To si moderator od BBC nesmi dovolit.
Do lidi se strili jinde, komu se to tak libi, at se tam odstehuje...
Nemam Jeremyho rad, nemam rad jeho humor. Posledni vyrok by nebyl tak hrozny, kdyby nepridal vetu o postrileni pred rodinami. To si moderator od BBC nesmi dovolit.
Do lidi se strili jinde, komu se to tak libi, at se tam odstehuje...
velmi rozšířený postoj českých modrých bolševiků. kapitalismus je dokonalý! a kdo vidí jeho strukturální problémy, nedej bože na ně upozorní, je komunista a milovník starých pořádků! >😁
Proste kdo se nechce nechat ozebracovat a odirat je komous >😁
Kdo se nechce nechat ožebračovat, si najde jinou práci. Ten kdo jen čumí co mu dají a nic pro to nedělá je v první řadě b*lb.
To je možnost leda tak pro absolventy ekonomek a nějakých rychlokvašných oborů. Ale jsou povolání, která si stát vzdělává pro svou vlastní funkci - medicína, pedagogika, tam se jinak než stávkovat nedá. A nebo odejít do zahraničí, což je taky stávka a pro ostatní zrada vlasti. Z jedné strany ti tu šašci jako ty tvrdí, ať jdeš dělat něco jiného a když to chceš udělat, tak seš vyděrač. :no: Do huby si nevidíte :no:
:yes:
I kdyz si myslim, ze to plati jen prave u tech lekaru, policistu a hasicu (tam jsem schopen pochopit, ze si povolani vybrali proto, ze chteji pomahat). Tam souhlasim i s dramatickym navysenim platu, zvlast kdyz vidim, v jakych podminkach musi pracovat a jaka je prezamestnanost na magistratech a uradech.
U zamestnancu dopravnich podniku, uredniku atd. to plati s vyhradami, vzdyt maji alternativu. Navic si neumim predstavit, ze by nekdo cele mladi sel za snem stat se referentkou nebo ridicem tramvaje... ;-\
Proste kazdemi dle spolecenskeho vyznamu.
I kdyz si myslim, ze to plati jen prave u tech lekaru, policistu a hasicu (tam jsem schopen pochopit, ze si povolani vybrali proto, ze chteji pomahat). Tam souhlasim i s dramatickym navysenim platu, zvlast kdyz vidim, v jakych podminkach musi pracovat a jaka je prezamestnanost na magistratech a uradech.
U zamestnancu dopravnich podniku, uredniku atd. to plati s vyhradami, vzdyt maji alternativu. Navic si neumim predstavit, ze by nekdo cele mladi sel za snem stat se referentkou nebo ridicem tramvaje... ;-\
Proste kazdemi dle spolecenskeho vyznamu.
I když každý ví, co to vlastně jsem, tak zastávám názor, že každé povolání má svůj společenský význam, samozřejmě nemohou mít všichni stejný plat.
U nás je to ještě jakž takž v pořádku... ale to, co se děje na SK, tomu se nedá říct nic jiného než binec. Tamní stávka lékařů je oproti té naší naprosto opodstatněná. SK se už dle všech "znalců" ekonomicky na ČR dotáhla, ale to, co tam berou za peníze lékaři je výsměch. Ani jeden z mých spolužáků, kteří už letos dokončili studium a jsou původem z SK, se na SK nevrátili a až na jednu doktorku všichni raději zůstali v ČR (ta jedna je teď v Německu, ta to udělala asi ze všech nejrozumněji).
U nás je to ještě jakž takž v pořádku... ale to, co se děje na SK, tomu se nedá říct nic jiného než binec. Tamní stávka lékařů je oproti té naší naprosto opodstatněná. SK se už dle všech "znalců" ekonomicky na ČR dotáhla, ale to, co tam berou za peníze lékaři je výsměch. Ani jeden z mých spolužáků, kteří už letos dokončili studium a jsou původem z SK, se na SK nevrátili a až na jednu doktorku všichni raději zůstali v ČR (ta jedna je teď v Německu, ta to udělala asi ze všech nejrozumněji).
:yes😒br />
Jsem z "doktorské" rodiny, takže to mám z první ruky. Jako inženýr jsem zažil něco podobného. Nyní zde sice platím daně, ale výsledky mé práce, které jsou v absolutním dopadu pro stát daleko přínosnější než mé daně, si z cca 80% užívají v jiných zemích. A samozřejmně z někoho, koho si tento stát draze vzdělal a kdo jde pracovat do jiné země máme jedno velké nic (viz. tvá spolužačka z medicíny). Z vlastní zkušenosti vím, že většina těchto vzdělaných lidí neodchází kvůli absolutní výši příjmů, ale kvůli nepoměru vzhledem k průměrné mzdě - lékař, či učitel, byť začínající, má automaticky náležet do vyšší střední společenské třídy. U nás toto bohužel normální není...
Jsem z "doktorské" rodiny, takže to mám z první ruky. Jako inženýr jsem zažil něco podobného. Nyní zde sice platím daně, ale výsledky mé práce, které jsou v absolutním dopadu pro stát daleko přínosnější než mé daně, si z cca 80% užívají v jiných zemích. A samozřejmně z někoho, koho si tento stát draze vzdělal a kdo jde pracovat do jiné země máme jedno velké nic (viz. tvá spolužačka z medicíny). Z vlastní zkušenosti vím, že většina těchto vzdělaných lidí neodchází kvůli absolutní výši příjmů, ale kvůli nepoměru vzhledem k průměrné mzdě - lékař, či učitel, byť začínající, má automaticky náležet do vyšší střední společenské třídy. U nás toto bohužel normální není...
Shrnu ten slovní průjem co jste zde vyprodukoval....kdo pracuje ve státním je komouš,mimochodem..i kdyby tak co je na tom???, kdo pracuje ve státním ožebračuje ty všechny ostatní chudáky co zde žijí, ten co pracuje ve státním je hlupák, protože tam nemá peníze jaké by mohl mít jinde...kdo není hlupák? podle Vašeho názoru především vy...protože pracujete v nadnárodní firmě a jste proto lepší než ti ostatní.........Někoho taaaaak ubohého a především hloupého jsem snad ještě nikdy nepotkal. nemáte absolutně žádný rozhled, nevíte absolutně nic o tom jak stát funguje....žijete si v nějakém svém světě, který je světelnéroky vzdálen od reality.. :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Ožobračovať??? Uvedomuješ si, že štrajkujú štátom platení zamestnanci? Tí by mali byť úplne potichúčky a báť sa aby si tí, ktorí ich vlastne platia, túto skutočnosť neuvedomili.
Problém je v tom, že když něco podobného člověk zkusí u soukromníka, tak letí z fleku, nebo se posadí s vytýkacím dopisem potichu zpátky na místo. Když ani jedno, tak soukromník krachne a lidi se můžou jít klouzat. Pokud firmě hrozí existenční problémy, tak lidi přidáno nedostanou, nebo jim dokonce ubere, aby přežil a mohlo být líp. Jenže stejný to je i se státem. Pokud nám hrozí existenční problémy například v případě krachu Eurozony, tak budeme pak rádi, že se nám to podařilo byť minimálně podařilo zmírnit.
Až se ve státě nebudou ztrácet peníze na dálnice postavené na odpadcích, až tady nebude korupce a vše bude fungovat, tak pak se oprávněně bude škrtat na platech těch, kteří pro fungování státu pracují.
Á, potrefená husa se ozvala - tedy státní zaměstnanec. Více jak polovina státních zaměstnanců je zcela zbytečná a nestydatě parazitují na těch, co skutečně "vydělávají" prachy, a je jedno, jestli jsou to oni dělníci v montovně a nebo inženýři v jaderné elektrárně. Dálnice jsou výsledkem zrovna vysoce "kvylifikované" práce státních úředníku a objektem korupce jsou - světe div se, taky zrovna hlavně oni.
Pro stát pracují jen úředníci? To jsou mi ale novinky. Pokud se nepletu, tak zákony prosazují volení zástupci a je jen jejich úkolem, jak nastaví legislativu na kontrolu exekutivy.
Zákony prosazují volení zástupci? Odky? Soudci a jejich aparát jsou volení zástupci? Úředníci centrálních úřadů jsou volení? A kým? úředníci na magistrátech, místních úřadech až po ty nejrůznější obskurní úřady vykonávající státní správu (třeba statistický úřad...) jsoui voleni? Tam, kde existují státní orgány a instituce jsou zase mraky zbytečných úředníků - třeba u hasičů, kde kromě těch, co skutečně hasí nebo se i věnují prevenci je spousta těch, co se na práci oněch prvních přiživují zcela bez zábran.
Jinak, kdybys trochu rozumněl podstatě uspořádání vztahů mezi legislativou, exekutivou a jurisdikcí, pak bys nemohl prohlásit, že je úkolem poslanců nastavovit exekutivu, když ve skutečnosti ona exekutiva v dnešní konfiguraci drží legislativu jako své rukojmí. Mimochodem, už John Locke přišel s teorií vzájemného oddělení výkonné a zákonodárné moci. Jak to, že jsou poslaneic Hašek a Rath zároveň krajskými hejtmany (tedy představiteli exekutivy na nižším stupni) a většina ministrů je vždycky současně poslanci?
Jinak, kdybys trochu rozumněl podstatě uspořádání vztahů mezi legislativou, exekutivou a jurisdikcí, pak bys nemohl prohlásit, že je úkolem poslanců nastavovit exekutivu, když ve skutečnosti ona exekutiva v dnešní konfiguraci drží legislativu jako své rukojmí. Mimochodem, už John Locke přišel s teorií vzájemného oddělení výkonné a zákonodárné moci. Jak to, že jsou poslaneic Hašek a Rath zároveň krajskými hejtmany (tedy představiteli exekutivy na nižším stupni) a většina ministrů je vždycky současně poslanci?
Ty "mraky" bych chtěl vidět, zejména u hasičů. Nejspíš jsi toho druhu, že bys všechny mimo přímo terénní hasiče vyházel, protože ti připadají zbyteční. Pak by do půl roku nevyjelo jediné auto, protože by najednou neměl kdo zajišťovat servis, dispečink, monitorování a další služby...
Ale jo, jen likvidujte... vrátí se vám to.
Ale jo, jen likvidujte... vrátí se vám to.
Neran si to představuje jak Hurvínek válku, takový Beran, plný adrenalinu, něco bez rozmyslu potrkat.
Zato ty všechno víš a rozumíš všemu, akorát ti nestojí zato napsat něco konkrétního, co? Něco, co jde trochu víc do hloubky než je úroveň novinových článků a tlachání redaktorů na Nově nebo v ČT.
Zato ty jsi jedna velká konkrétnost. Těch kauz a neprůhledných obchodů, nákupů a prodejů jsou stovky. A ano, nestojí mi tady vypisovat vše, mohli bychom tady být minimálně do vánoc. Máš jakousi opruzeninu ze státních zaměstnanců a místo abys ty upřesnil, tak je házíš do jednoho pytle.
Mimochodem ti volení samozřejmě rozhodují i o tom, kdo bude jmenovat soudce atd. Takže ten základ ve volených stále je.
Mimochodem ti volení samozřejmě rozhodují i o tom, kdo bude jmenovat soudce atd. Takže ten základ ve volených stále je.
Jak to čtu, už jsem jednoho takového člověka zažil - všechno státní rozprodat, zrušit, zlikvidovat, omezit na minimum... A všechno nakupovat od soukromníků. Že by to vyšlo asi tak čtyřikrát dráž, to ho nezajímalo. On by měl krásný rozpočet, protože by ušetřil na platech všech těch propuštěných "úředníků". Nejlepší ukázkou pak byla síť EuroOil - tu chtěl prodat mezi prvními. Že je to výdělečná síť, navíc budovaná se strategickou koncepcí pro případ krizových stavů, to už ho nezajímalo...
Jak fungují hasiči vím dost dobře-. Jednak tam mám známé a jednak s nimi přicházím dost často do styku. Takže konkrétní případ, který mi byl vyprávěn loni přímo "na místě". V Praze u Pavláku dělaly v účtárně (tato informace je cca jeden rok stará) před rokem 2000 tři ženský a pracovaly bez osobních počítačů. Dneska je jich tam sedm s daleko kvalitnějším vybavením - z toho tři jsou příbuzné vedoucích. To je ten problém. Nemluvím o dispečinku a dalších službách, mluvím o zbytečné administrativě a korytech pro známé a příbuzné. A ti, co skutečně svoji práci dělají (já přicházím do styku hlavně se suchými hasiči), tak jsou početně omezováni a jejich místa se neobsazují.....ti potřeba jsou, ty účetní rozhodně ne. A takhle je to všude. Na policii jsou úředníci, co řeší dopravní značení - ti mají stejné platy a výhody jako ti, co jsou v ulicích, na odděleních a vůbec v těch výkoných činnostech. Proč? Máme každé čtyři roky armádního (čtyřhvězdičkového) generála, který vykonává funkci náčelníka generálního štábu. Po cca čtyřech letech jde do důchodu (pardón) do výslužby a pokud dělá v civlním sektoru, tak stejně dostává nejvyšší možné "služné".....Armáda má na tři vojáky (včetně vojáků ve službách a logistice) dva další "občanské" pracovníky, kteří na jednu stranu mají všechny výhody vojáků a na druhou stranu nejsou ve služebním poměru a jejich produktivita práce je úděsná.....jak jsem měl možnost se dvakrát přesvědčit. Takhle to je.
Samozřejmně, že ti co vykonávají onu viditelnou činnost potřebují podporu a zabezpečení. Ale malér je, že pak ta druhá složka začne převažovat nad tou první. Jestli jsi hasič nebo s nimi máš něco společného, tak přece musíš vědět, že to tak je.....
Samozřejmně, že ti co vykonávají onu viditelnou činnost potřebují podporu a zabezpečení. Ale malér je, že pak ta druhá složka začne převažovat nad tou první. Jestli jsi hasič nebo s nimi máš něco společného, tak přece musíš vědět, že to tak je.....
A tvé řešení je teda všem ubrat? Nějak nechápu, co tím stále chceš říci? Restrukturalizace a snižování nákladů na mzdy jsou dvě různé věci, pokud chceš restruktualizace, ano, souhlas, ale pokud začneš plácat cos o nesmyslnosti státních zaměstnanců jako celku, tak mluvíš za celek.
Tak s tou armádou je vidět, že jsi totálně mimo mísu... To mi na zbytek stačí a tím s tebou končím.
No nevím nevím jestli ty dálnice nejsou spíš výsledkem snah společností soukromého sektoru vydělat, resp ukrást co nejvíce peněz....vlastně vím..je tp přesně tak..ten blábol o polovině státních zaměstnanců...to je jen nějaký váš naivní hloupoučký nápad ze kterého je zřejmé, že jste právě jedním z těch na koho státní zaměstanaci doplácí to co on ukradne, že...ano, máte pravdu...potrefená husa se ozvala....
Nikdo snad nikoho nestřílí..Jistě řekl to jako dobytek ale řekl to o lidech co se jako nenažranej dobytek chová.Drtivá většina z nich má zajištěnou už tak slušnou mzdu.V dnešní době chybí nazývat věci pravým jménem..vše se jen politicky korektně zaobaluje a nikdo vlastně neřekne nic.Chápu že s tím nemusí někdo souhlasit ale pro mě je pan Clarkson výborný novinář a ještě lepší bavič. :yes:
Taky mam protipoliticke nalady, uz jen kvuli prokazane a nepotrestane korupci.
Mohl bych hlasat, ze strilet by se meli politici?
Mohl bych hlasat, ze strilet by se meli politici?
Jistě, spousta lidí to hlásá dnes a denně..jenže ne někdo kdo je slyšet..Každý jen trochu inteligentní člověk ví že je to jen slovní obrat.I když u některých našich politiků by se kulka za vlastizradu hodila. :-!
A jéje, korupce....a co ty, podplácíš? Já jenom že posledních pár let všichni žvaní o korupci a politicích (protože to furt dokola píšou v novinách a vykládá to kdekdo v televízi) a většina si myslí, jak je moudrá, když tyhle vsugerované pravdy opakuje. Já jsem se osobně s korupcí nikdy nesetkal, pravda je, že by mně třeba při placení pokuty nenapadlo nabízet úplatek. Jenže většinou ti, co tak halasně korupci kritizují, jsou ti, kteří první strkají obálky. Nakonec vytvoření všobecného ovzduší o korupční prohnilosti pomocí pár častou všelijak překroucených kauz (viz. pandury) nejlépe prospívá právě těm, kdo se korumpovat nechají a nechat se chtějí.....
Většinou, většinou, většinou. Jak ale vysvětlíš to, že máme jedny z nejdražších dálnic, jak je možné, že se prosadí pro Kapsch takový podíl z mýtného, jak je možné, že stejný RTG stojí v Německu o několik M méně než v Plzn?
A ty víš, kolik stojí kilometr dálnic v Německu? A můžeš mi říct, jaký podíl má Kapsch z mýtného tady a nebo v Rakousku a hlavně, je ten systém pro stát tak nevýhodný a nebo je to spíš placená propaganda těch, co v tendru neuspěli? A ten předchozí systém byl výhodnější? A jak víš, jaký RTG stojí v Německu o tolik miliónu míň, než tady? Zase jen a jen fráze a opakování toho, co kde někdo řekl ve tlevizi a napsal do novin......Co je vlastně RTG? Máš představu, že RTG je jenom jeden jediný přístroj. Dneska se navíc používají poněkud jiné technolgie od NMR až k ultrazvuku, ale v každém případě se jedná o celou řadu parametricky i technologicky zcela rozdílných zařízení od různých výrobců, takže napsat, že RTG je u nás o tolik dražší než v Německu má asi stejnou vypovídací hodnotu, jako když loni jakási redaktorka na Nově přejela hranici do Saska a jala se dokazovat, že je tam levněji než u nás. Ukázala taky flašku červeného vína triumfálně hlásila, že stojí jenom tři Eura. Ale jako víno to bylo, to už neřekla, ale ohlásila, že u nás flaška stojí dvě stovky......
Bohužel, ta srovnání nákupů proběhla řadou médií v ČR i jinde. Jak ceny dálnic, tak lékařského vybavení - nákup stejného přístroje nemocnicí v ČR a v Polsku, Německu, Rakousku... Rozdíly se mi vůbec nelíbily a nešly opodstatnit ani servisem nebo doplňujícím vybavením - ani to nebylo.
Zákon o veřejných zakázkách je nastaven poměrně přísně a o to méně chápu, jak je možné, že je neustále takovým způsobem překračován, ohýbán, obcházen... Vzhledem k četnosti výskytu to nemůže být chyba jednotlivců.
Zákon o veřejných zakázkách je nastaven poměrně přísně a o to méně chápu, jak je možné, že je neustále takovým způsobem překračován, ohýbán, obcházen... Vzhledem k četnosti výskytu to nemůže být chyba jednotlivců.
Konkrétně - kolik stojí dálnice v Rakousku, v Německu, Polsku a u nás? Problém je většinou v těch médiích. Když něco jenom trochu znáš osobně a máš možnost konfontovat to, tak vidíš, jak v těch médiích bohužel buď z hlouposti a nebo na objednávku lžou. Často ani nerozumí tomu, co srovnávají. V Německu se do ceny dálnice nezapočítávají stavby, které jsou podmiňující investicí. To znamená, že třena mosty, ale i třeba protihluková opatření nejsou započítávána do ceny onoho kilometru dálnice. A i u nás je propastný rozdíl ve ceně třeba hradecké dálnice a dálnice do Ústí.....pročpak asi. Novináři se většinou nesnaží zjistit pravdu (mluvím hlavně o tzv. denních médiích, u odborných nebo delších periodik je situace poněkud jiná, ale to většinu populace nezajímá), ale buď někoho "dostat", aby si dodali pocit důležitosti nebo přímo na objednávku. Kolik u nás pracuje třeba vlivových agentur? Říká ti třeba něco jméno Hrabovský?
Řekni mi konkrétní příklad - třeba u toho vybavení. A nebo mi porovnej cenu dálnice u nás a v Německu. A jakou dálnici tady a jakou v Německu. Při troše demagogie najdu dálnici někde na severu (Dolní Sasko...) a provnám jí s ústeckou dálnicí. Neodečtu přejezdy, přeložky a ekologické stavby a budu tam, jak píšeš. Výkrik do tmy, kterého se každý rád chytne. A ještě navíc přehnané technické požadavky u nás, snaha každého už ve schvalovacím procesu pojistit všech a ještě navíc dvakrát. Jiný konkrétní příklad - o 400 mil. dražší most v Praze Troji. Firmy rády postavily to, co pan architekt navrhl jako úžasnou krásu. Akorát to bylo dražší. Ale on sám je spokojen, ten most bude mnohem hezčí....prý.
Při výběrových řízeních hraje roli nejenom cena, ale celá řada dalších ukazatelů - dodací lhůta, servis - jistě perličky a nesmyslnosti se najdou, ale čerpat informace o tomhle z obecných médií je mírně řečeno poněkud mimo. Jak svého času řekl Karel Hvížďala - je děsivé, že dneska lidi média ovládají víc než za totalitních režimů, lidé jim věří slepě a opakují vše, co do nich nahustí a přitom mají na internetu možnost si zjistit objektivní inofrmace daleko snadněji, než kdy jindy. A dělá to pouhých 7% lidí......
Řekni mi konkrétní příklad - třeba u toho vybavení. A nebo mi porovnej cenu dálnice u nás a v Německu. A jakou dálnici tady a jakou v Německu. Při troše demagogie najdu dálnici někde na severu (Dolní Sasko...) a provnám jí s ústeckou dálnicí. Neodečtu přejezdy, přeložky a ekologické stavby a budu tam, jak píšeš. Výkrik do tmy, kterého se každý rád chytne. A ještě navíc přehnané technické požadavky u nás, snaha každého už ve schvalovacím procesu pojistit všech a ještě navíc dvakrát. Jiný konkrétní příklad - o 400 mil. dražší most v Praze Troji. Firmy rády postavily to, co pan architekt navrhl jako úžasnou krásu. Akorát to bylo dražší. Ale on sám je spokojen, ten most bude mnohem hezčí....prý.
Při výběrových řízeních hraje roli nejenom cena, ale celá řada dalších ukazatelů - dodací lhůta, servis - jistě perličky a nesmyslnosti se najdou, ale čerpat informace o tomhle z obecných médií je mírně řečeno poněkud mimo. Jak svého času řekl Karel Hvížďala - je děsivé, že dneska lidi média ovládají víc než za totalitních režimů, lidé jim věří slepě a opakují vše, co do nich nahustí a přitom mají na internetu možnost si zjistit objektivní inofrmace daleko snadněji, než kdy jindy. A dělá to pouhých 7% lidí......
Velký souhlas s médii, když člověk "přičuchne" k nějakému oboru a pak o něm čte v "nezávislých" médiích, tak se nestačí divit, co ten novinář píše... 8-s
Z druhé strany je tady pořád mnoho pochybných investic, prodejů, staveb atd. a na ně pochybných zbohatnutí. Není to černé, ale není to ani bílé, jak se snažíš naznačit.
A pak ještě jedna otázka. Byl bys tak schovývavý i při jiné politické garnituře ve vládě?
Z druhé strany je tady pořád mnoho pochybných investic, prodejů, staveb atd. a na ně pochybných zbohatnutí. Není to černé, ale není to ani bílé, jak se snažíš naznačit.
A pak ještě jedna otázka. Byl bys tak schovývavý i při jiné politické garnituře ve vládě?
UTFG! Nemám čas hledat tři roky staré články z Aktuálně a Idnes. Co si matně pamatuju, cenový rozdíl činil cca 40% pro úseky srovnatelných parametrů. A to je dost. Když se k tomu pak přičte stavba á la Eurovia...
Jen pro představu: víš, že délkový metr povrchu silnice první třídy se musí vejít do myslím 3500,- Kč? Druhá třída do 2500,- Kč. Pro dálnici žádný takový limit není. Proč asi?
P.S. - já ta výběrová řízení dělám, tak tě prosím, nepoučuj mě, co se hodnotí. Stojím si za svým s ohýbáním zákona a tím, že jediné co za tím může stát, je uplácení.
Jen pro představu: víš, že délkový metr povrchu silnice první třídy se musí vejít do myslím 3500,- Kč? Druhá třída do 2500,- Kč. Pro dálnici žádný takový limit není. Proč asi?
P.S. - já ta výběrová řízení dělám, tak tě prosím, nepoučuj mě, co se hodnotí. Stojím si za svým s ohýbáním zákona a tím, že jediné co za tím může stát, je uplácení.
"opakování vsugerovaných pravd a myslí že jsou chytří"...právě to o sobě dokazujete nevyvratitelně každým svým příspěvkem...začal ste s polovinou nepotřebných státních zaměstnanců, pokračujete s dálnicemi, s lékařskými přístroji...pokoušíte se vyvvracet skutečnosti, které byly s naprostou jistotou již mnohokrát potvrzeny viz ceny dálnic u nás a ve světě, no a skutečně vtipné jakožto odborníkovi mi přišlo Vaše zhodnocení potřebnosti či nepotřebnosti RTG a jeho nahraditelnost jinými vyšetřovacími metodami.....Vy jste právě oním člověkem jakému se zde smějete....a ani o tom nevíte... .-))))
Teď jsem dočetl co píšeš o RTG...
Ou... To je blábol od samotného počátku až po naprostý konec. Představa, že RTG je dnes obsolentní, je laická, taková dočtená z médií. Ono nejen, že vím co je to RTG, NMR, scitigrafie, UZ... ...., ale také tohle zvládám i ovládat, takže bych rozhodně nenapsal takovou kravinu.
Mimochodem v daném případě šlo o stejný přístroj stejného výrobce.
Ou... To je blábol od samotného počátku až po naprostý konec. Představa, že RTG je dnes obsolentní, je laická, taková dočtená z médií. Ono nejen, že vím co je to RTG, NMR, scitigrafie, UZ... ...., ale také tohle zvládám i ovládat, takže bych rozhodně nenapsal takovou kravinu.
Mimochodem v daném případě šlo o stejný přístroj stejného výrobce.
>😁 >😁 >😁 >😁 promin, jinak reagovat nejde!
Zijes v krasnem svete, vaz si ho... 😉
Zijes v krasnem svete, vaz si ho... 😉
Vážím.
Znovu, kdy jsi dal naposled úplatek a komu?
Já znám třeba lékaře, kteří obálku promptně vrátí a stanou se hned terčem pomluv těch uplácejících, jak jsou zkorumpovaní....
Jinak každej žijeme v takovém světě, v jakém žít chceme. Když se někdo pořád chce ubíjet řečmi, jak je všechno příšerné, jak mu všichni ubližují - jeho problém.
Znovu, kdy jsi dal naposled úplatek a komu?
Já znám třeba lékaře, kteří obálku promptně vrátí a stanou se hned terčem pomluv těch uplácejících, jak jsou zkorumpovaní....
Jinak každej žijeme v takovém světě, v jakém žít chceme. Když se někdo pořád chce ubíjet řečmi, jak je všechno příšerné, jak mu všichni ubližují - jeho problém.
Tak ja nechtel stavet cisticku odpadnich vod, takze jsem neuplacel...
Chces se bavit o kafi doktorce nebo o miliardach ze statniho?
Chces se bavit o kafi doktorce nebo o miliardach ze statniho?
Beran to myslí dobře, on o nějaké korupci neví a má pravdu, dnes se nekrade, netuneluje, nepodplácí, maximálně se sem tam nějaký milion odkloní 😉
A ty to myslíš ještě líp, opakuješ fráze furt dokola jako kolovrátek - vždyť je jednodušší opakovat ty "pravdy", co kdyby se ukázalo, že je to všechno poněkud jinak. Na stranu, já nekradu, nepodplácím ani netuneluji (na to jsou odborné firmy....třeba Metrostav 😒 ), ale jak se chováš ty, to nevím. A tvé známé taky neznám....tak zkus něco konkrétnějšího.
Oháníš se tady nekonktetizováním ostatních, pak, když chceš předvést, že jsi v obraze a jak vše konkrétně víš a znáš, tak napíšeš kravinu, jak se můžeme dočíst výše. A nám tady budeš vyprávět o tom, že jsme mediálně manipulováni... 😉
Nerozumím, takže jsi stavěl a uplácel jsi? Nebo jsi nestavěl, protože jsi neuplácel?
ad kafe doktorce - nebo flaška doktorovi po odchodu ze špitálu nebo předem?
ad b) co víš o miliardách ze státního? Máš něco konkrétního? Já znám mraky příkladů desivých nehospodárností a nesmyslů, většinou udělaných v "dobrém" úmyslu. Dám ti příklad. Kdo má největší profit z dementních obstrukcí zelených, proti stavbě dálnic, z nesmyslných požadavků na přechody zvěře, tras na mostních pilířích atp....myslíš, že to ti zelení dělají, aby nahnali kšefty stavebním firmám?
Všichni nadávají na politiky, ČT mele o korupci dne s a denně a co třeba Janečkova pracovna za 4 slovy čtyři miliony korun? A celá Česká televize za sedm miliard ročně a to pro cca 3 tisíce zaměstnanců.....
ad kafe doktorce - nebo flaška doktorovi po odchodu ze špitálu nebo předem?
ad b) co víš o miliardách ze státního? Máš něco konkrétního? Já znám mraky příkladů desivých nehospodárností a nesmyslů, většinou udělaných v "dobrém" úmyslu. Dám ti příklad. Kdo má největší profit z dementních obstrukcí zelených, proti stavbě dálnic, z nesmyslných požadavků na přechody zvěře, tras na mostních pilířích atp....myslíš, že to ti zelení dělají, aby nahnali kšefty stavebním firmám?
Všichni nadávají na politiky, ČT mele o korupci dne s a denně a co třeba Janečkova pracovna za 4 slovy čtyři miliony korun? A celá Česká televize za sedm miliard ročně a to pro cca 3 tisíce zaměstnanců.....
vosovčelák
ale zas bych z toho nedělal aféru. i ten největší (nejchytřejší) vtipálek občas plácne nějakou hovadinu. plácnul hovadinu a moc dobře to ví. co s tím dál? tak to je mi úplně jedno. ať se omluví, dá něco na charitu, natáčí dál, nebo ať jde třeba do pr-de-le, vždyť je to fuk.
swifter
tlama po pořádný lískačcce boxerem - doufám, že si toho šaška někdo podá :no:
Zkus si nechat jednu napálit boxerem a pak se podívej do zrcadla. Ta jeho tlama by vypadala nějak podobně >😁
Jistě jistě.... pořádně ho zmlátit boxerem a nejlépe před celou rodinou že... ale moment něco podobného tě tolik pohoršilo ne? To je ironie co?
GTI
Jeremy veřejně pronesl asi tak tři miliardy vět. Jednu lepší než druhou.Tak holt se mu jedna z nich nepovedla. No bóže, tohle se může stát každému. Ostatně podívej se na své příZpěvky. Napsal jsi jich také tři miliardy, ovšem ty byly špatně úplně všechny... Klidně seď, šoupej nohama a uč se žít. Svět patří výhradně těm, co něco umí. Kdybys ty věděl tisícinu toho, co ví o kárách Jeremy, získal bys tu status zlatého příspěvkáře. Co na tom, že máš zatím jen Zlatý ventilek, navíc ještě na leasing, ani tu hloupost neumíš napsat pořádně...
Jeremy přestřelil (trefný slovo, co?) a ovšem se pak... omluvil. A to se cení. Takhle to dělají chlapi. Večer se podívej do zrcadla, aby sis ověřil, jak to dělá ten zbytek... 8-s
BRAVO JEREMY :yes:
Jeremy přestřelil (trefný slovo, co?) a ovšem se pak... omluvil. A to se cení. Takhle to dělají chlapi. Večer se podívej do zrcadla, aby sis ověřil, jak to dělá ten zbytek... 8-s
BRAVO JEREMY :yes:
Přestřelil >😁 :yes: Jak říkám černý humor a dvojsmyslné narážky miluju, ale tohle bylo moc. No bóže stalo se a jedeme dál. Tedy naprostý souhlas :yes:
Jistě, kontextově to bylo navíc řečeno nepochybně s tou jeho signifikantní ironií, s tím sarkasmem... Vždyť ho známe - Golf? Dobrej leda kyborgům do salátu...
Primitivní klaka se slétá a žádá rituální popravu Jeremyho. Ve jménu prosťáčků, ve jménu nul. Směšné, ubohé a... trpce příznačné.
Primitivní klaka se slétá a žádá rituální popravu Jeremyho. Ve jménu prosťáčků, ve jménu nul. Směšné, ubohé a... trpce příznačné.
Strieľať ľudí za protestovanie mali vo zvyku iní ľudia...zrejme tvoji kamaráti? Strejdo..
Opravdu se domníváš, že Jeremy chtěl velet popravčí četě? 😒 Já vím, golde, svět je malý, pro někoho ovšem nekonečně... velký, viď.
Viem, že nie. Je to chronický plácal, rozumeli by ste si.
Ja som reagoval na tvoju obhajobu jeho výrokov.
Ja som reagoval na tvoju obhajobu jeho výrokov.
Jeho výroky jsem tu nikde neobhajoval, a tvá věta o tom, že bysne si s Jeremym rozuměli je pro mne dokonalým vyznamenáním 😉 Podle mého, jedním z největších plácalů jsi tu ovšem dnes ty. To snad uznáš...
Jeremy seděl v tolika supersportech v tolika lux vozech... to se prostě nedá odpustit! >😁 Tak ho pochop a buď dobrák a jestli máš nějaké hezké plakáty v šuplíku tak mu je daruj. Budou ty vánoce... >😁
Myslí si opravdu někdo, že Clarkson chce střílet do lidí?! Pouze hrubě poukázal na to, co si myslí o vyděračích ve jménu davu.
Clarkson je známy svojimi výrokmi a vždy sa nájde pár ľudí, ktorí nechápu iróniu a jeho spôsob vyjadrovania. Akurát teraz ich bolo trochu viac.
Len zopár jeho výrokov
popis práce vodiča kamiónu - steer, steer, brake, change gear, murder prostitute...
Alebo keď o vodičoch autobusov povedal, že sú malí hitleri
Ľudia, čo sa pristavujú pri haváriách aby sa pozreli a zdržujú tým celú dopravu by mali byť odstrelení ostreľovačom
atď
Ten, kto Jeremyho spôsob vyjadrovania pozná určite nebol prekvapený. Možno to prehnal, ospravedlnil sa, podľa mňa je všetko v poriadku.
Len zopár jeho výrokov
popis práce vodiča kamiónu - steer, steer, brake, change gear, murder prostitute...
Alebo keď o vodičoch autobusov povedal, že sú malí hitleri
Ľudia, čo sa pristavujú pri haváriách aby sa pozreli a zdržujú tým celú dopravu by mali byť odstrelení ostreľovačom
atď
Ten, kto Jeremyho spôsob vyjadrovania pozná určite nebol prekvapený. Možno to prehnal, ospravedlnil sa, podľa mňa je všetko v poriadku.
žebyyyy to bolo tým, že tentoraz to nemalo nič s autami? Tiež nemám rád šťúralov, čo posielajú výhražné listy do bbc, vždy keď v programe spomenú arabov alebo mexičanov. ALE..že má niekto problém sa vyjadrovať v médiách normálne, ho ešte neospravedlňuje pred podobnými výrokmi o protestujúcich.
Clarksonovi sa na to cez optiku jeho mercedesu amg pozerá trošku skreslene, ale niečo je škaredo zle s dnešnou spoločnosťou. Vo všeobecnosti. A jedna vec je nadávať na arogantných autobusárov, a niečo úplne iné rozprávať o násilnom potlačení štrajkov.
Clarksonovi sa na to cez optiku jeho mercedesu amg pozerá trošku skreslene, ale niečo je škaredo zle s dnešnou spoločnosťou. Vo všeobecnosti. A jedna vec je nadávať na arogantných autobusárov, a niečo úplne iné rozprávať o násilnom potlačení štrajkov.
Hochu, já se obvykle hrubě nevyjadřuji, ale tentokrát musím... Ty jsi b-l-b, na Top Gear se asi nedíváš a o Clarksonovi nic nevíš. On není můj šálek kávy ale opravdu nikoho nechtěl střílet a už vůbec nechhtěl nic potlačovat. Jsi mimo a Tvoje příspěvky v této věci jsou velmi hloupé, až ............... komoušské.
Rozhodně je niečo škaredo zle s Tebou, soudruhu.
Rozhodně je niečo škaredo zle s Tebou, soudruhu.
Nepochopil si ma. Ale právo vyjadriť svoj názor máš, takže prosím.
Z Tvoji reakci klobouk dolů. Proto se ptám, co přesně jsem nepochopil?
Mimochodem, stávky a masové protestní akce s auty většinou souvisí, zastavuje se, blokuje se doprava, nelétá se, zablokuje se (v UK) dovoz nafty a benzinu na čerpací stanice........... atd.
Mimochodem, stávky a masové protestní akce s auty většinou souvisí, zastavuje se, blokuje se doprava, nelétá se, zablokuje se (v UK) dovoz nafty a benzinu na čerpací stanice........... atd.
Docela me prestavaji urazky typu soudruhu nebo komousi urazet, taky jsem jich par obdrzel. Volic ODS a TOP09 asi nic jineho nevymysli. A myslenka strileni do lidi s opacnym nazorem mu taky neni cizi...
Pokud tě neuráží když ti někdo říká komouš tak to prostě v pořádku není..
Kamaráde, Tebe to urážet nemůže, Ty komouš jsi jak vyšitý. Přečetl jsem jen pár Tvých příspěvků a pochopil jsem.
A připrav se, na další, ono to ale ve Tvém případě není urážka, ale prosté OZNAČENÍ.
A připrav se, na další, ono to ale ve Tvém případě není urážka, ale prosté OZNAČENÍ.
Už mám i červené auto! Píšu si tě na seznam, jen počkej po volbách! >😒]
Houbelec, nejsem ani jsem být nemohl. Ale poslední dobou mě se.rou názory zaslepených ultrapravičáků. Ostatně i tady se jich dnes hodně předvedlo, viď...
Houbelec, nejsem ani jsem být nemohl. Ale poslední dobou mě se.rou názory zaslepených ultrapravičáků. Ostatně i tady se jich dnes hodně předvedlo, viď...
Jo, ti, co jsou dnes utravpravo by byli před 55 lety ultravlevo, stačí jim něco nabulíkovat.
Že zrovna ty mluvíš o nabulíkování. Vždyť seš typickej příklad mediálně dobře opracovanýho jedince, kterej tady o kus výš opakuje jenom obecný fráze odposlechnutý z bulváru (seriózní noviny a slušný tv stanice už u nás nejsou...).
>😁 ono je tohle ale výsledkem ducha této debaty, tohoto bulvárního článku.... von to tak nemyslel, předsedo.... 😉
Pokud bys někoho urážel za jeho politické přesvědčení..v čem přesně by si byl jiný než ti ke kterým zřejmě označením komunista chceš daného člověka přiřadit?? V tom případě tím " komunistou " by si byl právě ty a pokud někomu říkáš komouši, protože někoho chceš urazit, jsi ubohý ty a především neznalý věci, protože to o čem zřejmě chceš psát byl socialismus...a socialismus není komunismus
Komunismus není žádné politické přesvědčení, žádné politické učení, komunismus je zločinné novodobé otroctví, otroctví hmoty, otroctví ducha. Lidský jedinec je v komunismu redukován na číslo. Přesně jako v koncentráku za druhé světové války. Komunismus by měl být, tak jako fašismus "souzen" lidstvem, zakázán a navždy zadupán do země jako memento lidské zvířeckosti, zběsilosti, nejnižších půdů, útisku a jako neuvěřitelný, šílený důkaz dokonalého pošlapání všeho, co pozitivního lidstvo na zemi dokázalo.
Ano, souhlasím s tebou, že nazvat někoho komunistou je jedna z vůbec nejhorších urážek, jaké se může člověku dostat. Co se týká "vztahu" mezi komunismem a socialismem, můžeš si klidně hodit tyhle synonyma ostnatého drátu do jednoho režnýho pytle. Někdy v roce 1977 přijímal tehdejší Sovětský svaz novou ústavu a do ní si vetkli, že jsou komunistickou společností. Smávali jsme se tomu,jak je to jednoduché - jen se to napíše na cár papíru a už je to "pravda"... Ostatně jak se pokomunisticku kalila lidská ocel, to si můžeš přečíst v Souostroví gulag. Nedávno to vyšlo v kompletním vydání. Když si to přečteš, přejdou tě myšlénky na to hodnotit naivně socialismus a komunismus... Budeš vědět. Nezvratně.
Ano, souhlasím s tebou, že nazvat někoho komunistou je jedna z vůbec nejhorších urážek, jaké se může člověku dostat. Co se týká "vztahu" mezi komunismem a socialismem, můžeš si klidně hodit tyhle synonyma ostnatého drátu do jednoho režnýho pytle. Někdy v roce 1977 přijímal tehdejší Sovětský svaz novou ústavu a do ní si vetkli, že jsou komunistickou společností. Smávali jsme se tomu,jak je to jednoduché - jen se to napíše na cár papíru a už je to "pravda"... Ostatně jak se pokomunisticku kalila lidská ocel, to si můžeš přečíst v Souostroví gulag. Nedávno to vyšlo v kompletním vydání. Když si to přečteš, přejdou tě myšlénky na to hodnotit naivně socialismus a komunismus... Budeš vědět. Nezvratně.
Souhlas, v principu není rozdíl mezi fašismem a komunismem/totalitním socialismem a každý kdo je veřejně propaguje by měl být postižitelný zákonem.
Zrovna dneska mě v Reflexu zaujal citát jednoho odbojáře z II. světové války, který se osobně znal i s Janem Kubišem (který spáchal atentát na Heydricha):
"Němcům jsem dokázal odpustit. Nedokážu se ale smířit s tím, že tolik lidí po únoru ubližovalo svému vlastnímu národu."
Jako bych slyšel oba své (nežijící) dědy...
Zrovna dneska mě v Reflexu zaujal citát jednoho odbojáře z II. světové války, který se osobně znal i s Janem Kubišem (který spáchal atentát na Heydricha):
"Němcům jsem dokázal odpustit. Nedokážu se ale smířit s tím, že tolik lidí po únoru ubližovalo svému vlastnímu národu."
Jako bych slyšel oba své (nežijící) dědy...
Já s Váma nesouhlasím ani s jedním, srovnávat fašismus s komunismem, to je přece naprosto nesmyslné..asi zřejmě nepíšeme všichni o tom samém, ač se vám to líbí nebo ne, za socialismu tu nelezli lidi po stromech jak si zřejmě myslíte...a vámi vzpomínaní předci by vám to asi potvrdili, žilo tu mnoho velice inteligentních osob, kteří zavedli do praxe mnoho řekněme třeba předpisů například týkajících se očkování či zpusobu dohledu nad určitými nemocemi díky kterým byl celý národ uspěšně chráněn a od kterých se od revoluce postupně a nutno podotknout nesmyslně ustupuje...a pokud bych si já měl vybrat, budu rději označován komunistou než voličem zločinecké organizace, která se zdaleka nevyrovná křivdám jaké byly zpusobeny za socialismu..a tedy ODS...Už se jen těším jak tu někdo vytáhne fronty na banány a podobné nesmysly 😡//
Pozdravuj pod kaštanem. Se mnou raději tyhle své hovadiny nediskutuj, neb bych musel sundat pásek a nařezat ti zadek. To by ostatně měl udělat tvůj tatínek. Srovnávat "křivdy" za rudotemna s realitou dneška... dej si facku!
A za fašismu snad (obecně) lidi naopak lezou po stromech, za fašismu nežijou žádné inteligentní osoby, za fašismu se nezaváděly žádné předpisy, nebyl žádný technický pokrok apod.? Fronty na banány, ořechy, kokos, kakao, vložky, toaletní papír, auta... atd., jsou jen okrajové problémemy totalitního socialismu. Mnohem závaznější je pošlapání základních lidských práv a svobod, nerespektování práva a zneužití politické a vojenské moci. Hromadné vraždění, velkokrádeže (politické soudní procesy) tolerované/podporované "státem", respektivě vedoucí silou - komunistickou stranou, v tomto principu žádný rozdíl mezi fašismem není.
Pokud vidíš hlavní problém totalitního socialismu hlavně ve frontě na banány, tak si buď hodně mladý, nebo naivní. Podívej se jak se tady ti komunisti chovali při převzetí moci v roce 48, v 50tých letrech a v roce 68. že se chovali třeba v 80tých letech trochu jinak je věc jiná, ale nikdo taky neví, jak by se choval Hitler 40 let po případně vyhrané válce a jak by se tu lidi měli. Za komančů se měli dobře komanči, za fašismu fašouni, jaký je v tom rozdíl. Např. mému dědovi komanči vyhrožvali, že pokud je nebude poslouchat, syn se mu z vojny živý nevrátí, oba dědy doslova okradli o všechen majetek, včetně domů, kde bydleli, což si k nim fašisti nikdy nedovolili, i když taky "mohli"..., jaký je tedy v principu rozdíl mezi nimi a fašisty.
Pokud vidíš hlavní problém totalitního socialismu hlavně ve frontě na banány, tak si buď hodně mladý, nebo naivní. Podívej se jak se tady ti komunisti chovali při převzetí moci v roce 48, v 50tých letrech a v roce 68. že se chovali třeba v 80tých letech trochu jinak je věc jiná, ale nikdo taky neví, jak by se choval Hitler 40 let po případně vyhrané válce a jak by se tu lidi měli. Za komančů se měli dobře komanči, za fašismu fašouni, jaký je v tom rozdíl. Např. mému dědovi komanči vyhrožvali, že pokud je nebude poslouchat, syn se mu z vojny živý nevrátí, oba dědy doslova okradli o všechen majetek, včetně domů, kde bydleli, což si k nim fašisti nikdy nedovolili, i když taky "mohli"..., jaký je tedy v principu rozdíl mezi nimi a fašisty.
To co píšeš jde napříč všemi diktátorskými režimy a to ať už moc zneužívá jedinec či tlupa jedinců. Radši budu žrát suchou šunku než aby se vrátili komáři.
Teda ten poslední odstavec, ten... tady ani nelze použít slovo nekorektní. Ptát se na otázky, co by se stalo a jestli bychom se neměli lépe po vyhrané válce Hitlerem, tohle prohlásil nedávno syn člověka, který si dal do zahradního altánku kopii nápisu Arbeit macht frei 8-s
Ono já bych daleko jednodušeji přeformuloval to, co se snažíš napsat. Je jedno, jestli se jedná o fašismus, komunismus, podstata problému tkví v totalitní formě režimu a extrémistických názorech.
Ono já bych daleko jednodušeji přeformuloval to, co se snažíš napsat. Je jedno, jestli se jedná o fašismus, komunismus, podstata problému tkví v totalitní formě režimu a extrémistických názorech.
Zbytečně to dramatizuješ, já se přece nikde neptám/netvrdím, že bychom se měli "lépe", to je tvá konstrukce. Jen píšu, že pří (násilném) převzetí moci zpravidla teče víc krve, než po nějakých 30-40 letech "stabilizace".
Jinak souhlas, totalita/bezpráví je o principu, ne o konkrétním "názvu"...
Jinak souhlas, totalita/bezpráví je o principu, ne o konkrétním "názvu"...
Já myslím, že zde šlo o to, že státní zaměstnanci zde stávkují, protože mají určitě výhrady....a zde jsou pro mě zcela nepochopitelně nazývány komunisty...???? proč, zřejmě proto že za socialismu bylo vše státní..a jak se tu jeden člověk vyjádřil, státní zaměstannci je přežitek... Myslím se že na lidech, kteří zde pracovali za socialismu, ani tui kteří dnes pracují ve státním není nic podřadného a nevidím proto duvod se je proto snažit urazit..a ještě takto hloupě..
Zmínka o frontě na banány zde byla zmíněna spíše z legrace....je to jedna z často opakovaných frází, kteří tímto pokouší být zajímaví.
Já přeci neříkám že se za socialismu neoprávěně nevěznilo atd..tak jak si to popisoval.... jen sem se snažil poukázat na to, že tu nežili samí chudáci, bezdomovci...ti tu tedy nebyli vubec.... kteří byli zaostalí...tak jak vyplývá z některých příspěvků, i za socialismu bylo mnoho lidí kteří se dokázali prosadit celosvětově..to platí i některých výrobcích..
Není správné samozřejmě že socialisté okradli lidi o majetek..atd...o tom snad není pochyb....ale dnes se to neděje? dnes se tu neokrádá? netuneluje? dnes se nemají nejlíp ti co jsou u moci? dnes si každý muže koupit to co chce?...ano , v obchodech to je.... ale je až příliš mnoho lidí, kteří si to nemohou dovolit..
Zmínka o frontě na banány zde byla zmíněna spíše z legrace....je to jedna z často opakovaných frází, kteří tímto pokouší být zajímaví.
Já přeci neříkám že se za socialismu neoprávěně nevěznilo atd..tak jak si to popisoval.... jen sem se snažil poukázat na to, že tu nežili samí chudáci, bezdomovci...ti tu tedy nebyli vubec.... kteří byli zaostalí...tak jak vyplývá z některých příspěvků, i za socialismu bylo mnoho lidí kteří se dokázali prosadit celosvětově..to platí i některých výrobcích..
Není správné samozřejmě že socialisté okradli lidi o majetek..atd...o tom snad není pochyb....ale dnes se to neděje? dnes se tu neokrádá? netuneluje? dnes se nemají nejlíp ti co jsou u moci? dnes si každý muže koupit to co chce?...ano , v obchodech to je.... ale je až příliš mnoho lidí, kteří si to nemohou dovolit..
A jak by sis to jako představoval, plné obchody a kdo bude chtít, tak si vezme co potřebuje? Tak to je utopistický komunismus. Kdo by pak dělal, bez motivace k práci?
Chceš srovnávat nějaké tunelováni s krádežemi soukromého majetku přímo a oficiálně organizované státem?
To snad nemyslíš vážně! Až bude mít vládní koalice svoji policii, která tě bez jediného důvodu vyhodí z domu/bytu a zabaví tvůj soukromý majetek, aniž bys cokoli dlužil, tak to můžeš srovnávat. A jako "bonus" dostaneš ty a tvá rodina, politické razítko na čelo, se kterým nebudeš mít šanci.
Komunisti si nejdřív všechno nakradli od soukromých osob a pak s tím hospodařili od desíti k pěti.
A dnešní společnost (včetně naprosté většiny politiků) je vychována také převážně socialismem, který je patřičně "pokroutil"...
Komanči přetrhali vazby a narušili morálku (i tu pracovní), se všemi důdledky, po tak dlouhou dobu, že důsledky toho budeme sklízet ještě "hezky" dlouho, 40 let podobného brajglu bohužel není problém na jednu generaci...
Chceš srovnávat nějaké tunelováni s krádežemi soukromého majetku přímo a oficiálně organizované státem?
To snad nemyslíš vážně! Až bude mít vládní koalice svoji policii, která tě bez jediného důvodu vyhodí z domu/bytu a zabaví tvůj soukromý majetek, aniž bys cokoli dlužil, tak to můžeš srovnávat. A jako "bonus" dostaneš ty a tvá rodina, politické razítko na čelo, se kterým nebudeš mít šanci.
Komunisti si nejdřív všechno nakradli od soukromých osob a pak s tím hospodařili od desíti k pěti.
A dnešní společnost (včetně naprosté většiny politiků) je vychována také převážně socialismem, který je patřičně "pokroutil"...
Komanči přetrhali vazby a narušili morálku (i tu pracovní), se všemi důdledky, po tak dlouhou dobu, že důsledky toho budeme sklízet ještě "hezky" dlouho, 40 let podobného brajglu bohužel není problém na jednu generaci...
Namaluj si na stěnu červené kolečko a pak ho z rozběhu cca. 10ti metrů tref čelem.... snad se ti rozsvítí..... tys měl viset vedle soudruhů .... možná na nižších lampách.... dobytku ohavný....
fuj..... :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
vypni internet soudruhu a běž někoho jen tak z kondice udat....
fuj..... :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
vypni internet soudruhu a běž někoho jen tak z kondice udat....
Soudruzi věšeli, ty bys věšel, jste si dost podobní. Já se vždycky tážu, jestli ti, co by dnes věšeli komunisty (aniž bych se komunistou zoval či snad komunistické myšlenky nějak obdivoval), by v 50. letech nevěšeli kapitalisty. Jestli to není spíše než v komunismu, v lidech, kteří tu moc tvoří.
Zkus se nad tím zamyslet.
Zkus se nad tím zamyslet.
Zeptám se: dopouštěli se TI kapitalisti zločinů proti lidskosti? Ronaulte, Ronaulte,.... přemýšlej trošku....
No SAMOZŘEJMĚ!!! Ty, člověk, který je z Moravskoslezské kraje, pokud se nepletu, bys měl o tom, kolik lidí předprvorepublikový kapitalismus připravil o život něco vědět. Vím, je to dávno, mnohem dál než kominismus, ale on ten komunismus a dělnické hnutí nevzniklo proto, že lidem bylo dobře. To už se dnes jaksi zapomíná.
A když už to nepochopíš, tak to přenechám dvoum největším bardům Slezska😒br /> [odkaz]
A když už to nepochopíš, tak to přenechám dvoum největším bardům Slezska😒br /> [odkaz]
Ronaulte, jsem s tímto, jak tuším, naším krajem, spřažen více než písničkou..... tohle s sebou nesouvisí ani prachem z haldy. Ono to má kontext doby.... Např. Baťa - byl to tyran nebo dobrodinec nebo chytrý podnikatel.... nemůžeme přeci vytrhnout něco z kontextu doby..... Porovnáme-li však fašismus a komunismus - budu bezvýhradně souhlasit.
Baťa je o pár desítek kilometrů jinde než leží Moravskoslezský kraj, navíc ten je pořádný kus později, než píšu já. Co takhle Markýz Gero a další z našeho kraje.
Na rozdíl od tebe, nic nevytrhávám z kontextu, jen bráním někoho, kdo uvádí lepší stránky komunismu (jsou, cítíme je dodnes), zatímco ty jej chceš věšet jen za jeho vlastní názor, čímž reprezentuješ to nejhorší jak z fašismu, tak z komunismu. Tak si vyber, jestli je to komunismem nebo tebou=lidem 8-s
Na rozdíl od tebe, nic nevytrhávám z kontextu, jen bráním někoho, kdo uvádí lepší stránky komunismu (jsou, cítíme je dodnes), zatímco ty jej chceš věšet jen za jeho vlastní názor, čímž reprezentuješ to nejhorší jak z fašismu, tak z komunismu. Tak si vyber, jestli je to komunismem nebo tebou=lidem 8-s
Nechci věšet za názor - ale za to, že se někdo dobrovolně a rád hlásí k něčemu, co vraždilo slušné lidi, co likvidovalo osudy, co..... ale no tááák, ty mě chceš jen levně vytočit, že? - ty kulišáku jeden... 😉
Asi 15x jsi tady v diskuzi chtěl britase věšet za názor, teď říkáš, že ne. To jsi chlap nebo korouhev? Píš to, co nebudeš muset o 10 minut později omlouvat a vysvětlovat, ať pak nejsi za trotla jako pan Jeremy, i když jistě jinak chytrý člověk.
A komunismus nevraždil slušné lidi, byli to "zlí" lidi, kteří pod rouškou komunismu vraždili stejně jako ty bys věšel britase za jiný názor.
Tyhle výkřiky jsou přízemní a pokud se za přízemního nepovažuješ, tak je nečiň.
(tady aby ty dospělé chlapy pořád někdo fackoval, přitom jsou prýýý tak dospělí 8-s )
A komunismus nevraždil slušné lidi, byli to "zlí" lidi, kteří pod rouškou komunismu vraždili stejně jako ty bys věšel britase za jiný názor.
Tyhle výkřiky jsou přízemní a pokud se za přízemního nepovažuješ, tak je nečiň.
(tady aby ty dospělé chlapy pořád někdo fackoval, přitom jsou prýýý tak dospělí 8-s )
Právě jsi mě srazil do kolen...." A komunismus nevraždil slušné lidi, byli to "zlí" lidi, kteří pod rouškou komunismu vraždili stejně jako ty bys věšel britase za jiný názor." rozumím i těm uvozovkám..... dále debatu na toto téma už vést nechci..... Ronaulte, rád budu trotl jako JC. Při tomto tématu spolu u stejného stolu sedět nebudem...ne kvůli mému přístupu, ale kvůli tvé krátkozrakosti.... přes tu totiž nevidíš .... To,cos napsal, v sobě nese tolik rozporů.... říkáš, že jsem si přihnul.... pokud bych chtěl být stejně "fér" musel bych napsat, že fetuješ....
Na okraj: přišel jsem z práce, přišel... no přijel. zaparkoval, pohledem pohladil siluetu, jak říká JC : nejlepšího sporťáku planety, vzal pejsku na krátkou procházku a šel si odpočinout k, Vám, klukům tady.... a tady fujbritas a ty, statečně se bijící na barikádě...bohužel slepě proti všem...
Na okraj: přišel jsem z práce, přišel... no přijel. zaparkoval, pohledem pohladil siluetu, jak říká JC : nejlepšího sporťáku planety, vzal pejsku na krátkou procházku a šel si odpočinout k, Vám, klukům tady.... a tady fujbritas a ty, statečně se bijící na barikádě...bohužel slepě proti všem...
Přemýšlej, co tím chci říct. A zkus si u toho nepředstavovat jako komunismus Stalina nebo to svinstvo, co tady bylo a udělalo obraz takový, jaký je. Zkus popřemýšlet, co k tomu vedlo a proč a jestli ty masy lidí, kteří tehdy ty šmejdy podporovali ve víře v lepší zítřky proto, že chtěli páchat zločiny proti lidskosti nebo jestli chtěli ty lepší zítřky.
V tom je rozdíl mezi totalitou a komunismem, mezi demokracií a třeba tyranií.
Ono tady je komunista vnímám jako ten, kdo by měl být věšen, protože chce páchat zločiny proti lidskosti, ale dobře víš, že to není pravda.
A to už ani nechci zmínit, že strašením komunismem ve 21. století se využívá jen proto, aby mocní dnes měli hlasy. Všiml sis, že ODS vytáhne zakázání KSČM vždy, když ji hrozně klesnou preference? 😉 A přitom každý rozumný člověk ví, že KSČM se zruší samo do 20 let, kdy pomřou i ti poslední voliči... 😉
V tom je rozdíl mezi totalitou a komunismem, mezi demokracií a třeba tyranií.
Ono tady je komunista vnímám jako ten, kdo by měl být věšen, protože chce páchat zločiny proti lidskosti, ale dobře víš, že to není pravda.
A to už ani nechci zmínit, že strašením komunismem ve 21. století se využívá jen proto, aby mocní dnes měli hlasy. Všiml sis, že ODS vytáhne zakázání KSČM vždy, když ji hrozně klesnou preference? 😉 A přitom každý rozumný člověk ví, že KSČM se zruší samo do 20 let, kdy pomřou i ti poslední voliči... 😉
Netahej sem ods a td.... řeš to, že komanči vraždili lidi a to tady schvaluješ? nebo jak mám tomu rozumět.???!!! I masoví vrazi slyšeli hlasy..... bavme se o praktických důsledcích ne o .... chápeš? POdle tvého vzorce by ses měl zastávat i fašismu a zločinech proti lidskosti páchanému.... no já nevěřím vlastním, dle tebe, opileckým očím.....
Napsal jsem někde, že schvaluju vraždění? Opakovaně jsem napsal, že ne.
Zastávám se fašismu jako celku nebo komunismu? Ne.
Podívej, lukáš to pochopil, zkus taky. 😉
Zastávám se fašismu jako celku nebo komunismu? Ne.
Podívej, lukáš to pochopil, zkus taky. 😉
Proč bych řešil komanče...tohle je web o autech a řešit tu ods je stejně nesmyslné jako řešit tu zločiny komunismu, ale vyloženě sprosté je nazývat osoby pracující ve státním komunisty..vzhledem k tomu , že je to myšleno hanlivě.....
já se nezastával ani fašismu ani komunismu, zastával sem se možnosti mít svuj názor
já se nezastával ani fašismu ani komunismu, zastával sem se možnosti mít svuj názor
Ještě jedna věc: Možná bys dlouho musel hledat člověka, který je sociálně zaměřený jako já. Vím, co je dělat rukama.... nejsem synek žádného zbohatlíka.... Osobně či jako firma sympatizujeme s útulkama pro psy, Adrou, ... ale komunisty bych věšel, každá buňka v mém těle je antikomunistická.... toť vše.... tito totiž svou sympatií schvalují ty ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI.... JUDr. Horáková, členy Perutě 311 atd.... proBoha vzbuď se....!!!!
Ty jsi úplně mimo. Ono komunismus nebylo nic dobrého, resp. nemohl jako umělý ideál vést k vyřešení všeho, ale v původním znění to nemá nic společného s věšením lidí v 50. letech a mnoho takových řvounů jako ty si to vůbec neuvědomuje. Jsou to detaily, ale jsou oprávněné. Lidé by se dnes neměli bát komunismu, protože ten v dnešní společnosti nemá šanci, lidé by se měli bát totality a manipulace. Budovat strach z něčeho, co ve skutečnosti nebyla hlavní příčina odvádí pozornost od toho, co skrytě vraždí dnes.
A to, že to nebyl komunismus v pravém slova smyslu ukazuje i to, že mnoho komunistů bylo popraveno, mnoho jich ze strany vystoupilo...
A nevím, jestli jsi slyšel o pravých "komunistických" osadách v Izraeli, kde to fungovalo dobře, položeno totiž na svobodném rozhodnutí, nikdo tam nikoho nevěšel, nikdo nesoudil, každý se do komunity přidal dobrovolně sám. Bohužel si už nevzpomenu na oficiální název, ale byl o tom jednou moc pěkný pořad na Radiožurnálu.
A to, že to nebyl komunismus v pravém slova smyslu ukazuje i to, že mnoho komunistů bylo popraveno, mnoho jich ze strany vystoupilo...
A nevím, jestli jsi slyšel o pravých "komunistických" osadách v Izraeli, kde to fungovalo dobře, položeno totiž na svobodném rozhodnutí, nikdo tam nikoho nevěšel, nikdo nesoudil, každý se do komunity přidal dobrovolně sám. Bohužel si už nevzpomenu na oficiální název, ale byl o tom jednou moc pěkný pořad na Radiožurnálu.
Kibucy.
Ale ono to tak nějak posledních 10-15 let taky přestalo fungovat.
Ale ono to tak nějak posledních 10-15 let taky přestalo fungovat.
dík
není zač 😉
😉 si fajny synek... 😄
Šak mi to i maminka občas říká 😉
Díky moc.
Přestalo, ale rozklad nebyl dán zločiny proti lidskosti, ale tím, že pro dnešní svobodnou dobu plnou informací a svobodných voleb už to není ideál funkční a lákavý. Nicméně je to dobrý úkaz, že lidé mohli v dobré myšlence rozvíjet i to, co se v 99,9% jinde zvrtlo do tyranie a totality.
Přestalo, ale rozklad nebyl dán zločiny proti lidskosti, ale tím, že pro dnešní svobodnou dobu plnou informací a svobodných voleb už to není ideál funkční a lákavý. Nicméně je to dobrý úkaz, že lidé mohli v dobré myšlence rozvíjet i to, co se v 99,9% jinde zvrtlo do tyranie a totality.
tohle školení si nech..... ano, i úchylní vrazi mají své "dobré" pohnutky k činům.... trošku si utahuješ smyčku kolem krku, nemyslíš? Fašouni taky "v podstatě" měli ty správné pohnutky....
Ronaulte, vzpamatuje se? Kom. - hnus, faš - hnus.... oba stejně.... Pokud bych použil stejnou retoriku jako ty, musel bych říci, že souhlasíš nejen s faš ale i s jakýmkoliv systémem, který systematicky vraždí lidi.... tohle není už ani výplod mysli zkreslené ...holem či něčím jiným.... promiň, pojdme se bavit o autech, ale tohle téma s někým, kdo se hlásí, či souhlasím jakýmkoliv způsobem s jakýmkoliv podobným režimem, nemá smysl. A zkus hádat: pověsil bych toho tvého hovadského brita nebo to je jen clarksovské vyjádření?
Ronaulte, vzpamatuje se? Kom. - hnus, faš - hnus.... oba stejně.... Pokud bych použil stejnou retoriku jako ty, musel bych říci, že souhlasíš nejen s faš ale i s jakýmkoliv systémem, který systematicky vraždí lidi.... tohle není už ani výplod mysli zkreslené ...holem či něčím jiným.... promiň, pojdme se bavit o autech, ale tohle téma s někým, kdo se hlásí, či souhlasím jakýmkoliv způsobem s jakýmkoliv podobným režimem, nemá smysl. A zkus hádat: pověsil bych toho tvého hovadského brita nebo to je jen clarksovské vyjádření?
Vidím, že máš rudo před očima a nečteš, zkus se uklidnit a přemýšlej, co ti říkám, mám pocit, že jsi to vůbec nečetl. 😉 Dám ti šanci, ty nejsi totiž hloupý kluk, jen občas trochu moc rychle se vším hned hotov >😒] 😉
Ale tak jo, je pozdě, přesto. Občas je dobré se zamyslet, co by se stalo, kdyby žádné dělnické hnutí nevzniklo, i když to je absurdní, protože muselo. Buď by lidé byli pořád dále otroci bez nároků "na sociální či zdravotní péči" a na druhé straně několik všemocných nadlidí... a nebo to vezmeš tak, že tohle přišlo proto, že společnost už byla moc polarizovaná. A našim cílem, jak napsal pogo, je dělat vše proto, aby se to neopakovalo.
Ale tak jo, je pozdě, přesto. Občas je dobré se zamyslet, co by se stalo, kdyby žádné dělnické hnutí nevzniklo, i když to je absurdní, protože muselo. Buď by lidé byli pořád dále otroci bez nároků "na sociální či zdravotní péči" a na druhé straně několik všemocných nadlidí... a nebo to vezmeš tak, že tohle přišlo proto, že společnost už byla moc polarizovaná. A našim cílem, jak napsal pogo, je dělat vše proto, aby se to neopakovalo.
Za stejných pohnutek vzniklo NSDAP a poté byla rozpoutána 2. světová válka.... snad mi porozumíš....
Rozumím, a teď mě chápeš? Jde o to, že možná někde na tom začátku stál někdo, kdo dal tu pohnutku k tomu, co se stalo, kam to vygradovalo. A já jak čtu některé radikální příspěvky, tak vidím ohromnou podobnost mezi těmi událostmi v historii, kterými strašíme, ale zároveň se tak chováme. Proto asi (doufám, že se tak nestalo), tady nikoho hned nevěším atd. 😉 A taky věřím, že britas tady nepřišel založit Komunistickou Stranu Auto Cz, ale poukázat na to, že ten komunismus, i když blbě, tak vyřešil na krátkou dobu to, co jej způsobilo...
a jsme na začátku...
předcházet komunismu jedině předcházením extrémního opaku 😉
a jsme na začátku...
předcházet komunismu jedině předcházením extrémního opaku 😉
Já myslím, že je to dáno tím, že už je prostě pozdě a většina z nás je dosti unavena. Jinak si neumím představit, že by Ronault napsal to co napsal - dle mého patří mezi zdejší diskuzní špičku. A nebo se mu přihodilo to co mě - na střední jsem byl v první polovině 90.tých a náš učitel dějepisu (jinak výborný kantor) končil rokem 48 - a to jsme měli tento předmět celé 4 roky. Takže zbytek bylo samostudium + vzpomínky z dětství (v 89. jsem byl v 7. třídě, takže fronty na banány pamatuji) + jedna skvělá kantorka z UK na volitelný předmět na VŠ.
Přeji všem dobrou noc.
Přeji všem dobrou noc.
Možná jste moc unaveni na to o tom přemýšlet trochu do hloubky a já jsem moc "havlovský" typ, takový ten, co nerad hned všechny kamenuje, nerad věší, nerad dělá ukvapené závěry... stejně jako raději přemýšlím nad tím, co vedlo v historii k čemu a proč to vzniklo... A taky je to dáno i tím, že shodou náhod mám alespoň základy politologie udělány, takže se v diskuzích obvykle nestačím divit, jak si někteří pletou pojmy s dojmy 😉 Ale za ty Kibucy dík, mám často okno na tyhle pojmy 😉
:yes😒br />
Viz. má předchozí reakce.
Také jsem "havlovský", přemýšlivý typ.
Ale i Ji/Riho chápu. Myslím, že Ty vlastně taky.
Viz. má předchozí reakce.
Také jsem "havlovský", přemýšlivý typ.
Ale i Ji/Riho chápu. Myslím, že Ty vlastně taky.
... :yes: jdu pro lano a po cestě se stavím pro britase.... ale i tak, je to prase ten britase.... z podnikatelů/osvč či jiných svobodných povolání tu levně a soudružsky dělá vyvrhele společnosti a za to, za to, bych mu zfleku naliskal tak, až by se mu v te pale snad rozsvítilo..... neříkám, že není dobrý chlap, ale to, co tu prezentuje, je na rozbití držky a za tím si stojím....
Tak tomu říkám krutopřísný příspěvek 😉
Juro, či jak se to jmenuješ... každý, ať už podnikatel nebo zaměstnanec si něco chválí a má své výhody, tak stejně má na co nadávat a má tedy i své nevýhody. Jen by se měl ten jeden na toho druhého podívat a pak se podívat i na sebe, protože kdyby byly jen ty nevýhody, tak by to nikdo z těch dvou nedělal a kdyby byly jen výhody, tak by všichni dělali jen to jedno...
Ale to už je moc filosofické a asi chci moc smířlivosti mezi lidmi 8-s >😁
Ale to už je moc filosofické a asi chci moc smířlivosti mezi lidmi 8-s >😁
Na tvou filozofii je fakt už moc pozdě. Ano, generelně máš pravdu. Nemám problém, jen to "britas" se tu vyjádřil poněkud jinak.... Rony, bereš to filozoficky, mě spíše berou praktické důsledky..... aktérů.... víš?
Nejen, že ho chápu, já s ním souhlasím, jen chci aby se mu trochu rozsvítilo a popřemýšlel 😉
..tak se stav s baterkou a dáme si kapek toho lekvaru, který mi tu předhazuješ... 😉
A pak že jsi střízliv... jediný střízliv, jak tu čtu, jsem bohužel já... 8-s >😁
nejsi, jsi opilý ideály .... mimototok, sosnul bych si, ale pak bych šel pracovat.... a pak bychom mohli uvítat, za kuropění, nový den.....
On by se spíš každý z nás měl chovat tak, aby nedostala další totalita šanci. A to minulé, na co každý po bitvě nadává, největším nebezpečím nebývá. Válku jsem nezažil, ale znám dost antikomunistů, kteří si na nenávist ke komunismu nebo reál socialismu vzpoměli až pár let po listopadu. Těch se děsím nejvíc, protože člověk bez názoru se dá vždy nejlíp zmanipulovat. A totalita je vždy o manipulaci.
Nechutné hovado obdivující zřízení které jde ruku v ruce v počtu mrtvol a spáchaných svinstev s fašismem..Narozdíl od fašistů..komunisti vždy útočí ze zadu..Jistě..potom chápu že soudíte člověka za to co řekl a nekoukáte do leva do prava..tak jako oni.
Vy ani tři z před vámi příspívajích nepochopili smysl mého příspěvku, kritizujete a co huř nadáváte tu těm kteří mají jiný názor než vy, někteří chtějí rádoby vtipně odepínat pásek a právě tím se stozožnujete s představiteli režimů, který tu kritizujete, to je asi to nejnechutnější co si tu člověk muže přečíst a ještě si myslíte jak správní a spravedliví jste..měli byste se stydět...
No a ktomu hovadu.......co na to říct, taky na vás mám svuj názor
No a ktomu hovadu.......co na to říct, taky na vás mám svuj názor
No, pokud vím lidumilům, kteří se pokrytecky rozhořčují nad každým "nekorektním" vyjádřením (viz. dementní hon na Bátoru)těm popravčím četám a mučícím squadronám velí za určitých okolností velmi rádi a pohotově......ve jménu humanizmu, spravedlnosti a lásky k bližnímu.
Pojďme si trhat občanky u aut.... to ano.... ale za tohle si nafackuj tak, že tě bude dlaň pálit.... :-! :-! :-! :-! :-!
quod licet iovi, non licet bovi
tolik k tomu, jak to delaji chlapi - ty muzes leda drzet hubu a krok, protoze tobe omluva nepomuze...ani predem
tolik k tomu, jak to delaji chlapi - ty muzes leda drzet hubu a krok, protoze tobe omluva nepomuze...ani predem
Problém je v tom, že takovými kecy zlechčuje smrt těch, kteří byly před svými rodinami zastřeleni. Přišlo by ti v poho, kdyby řekl, že by ty protestující nahnal do plynových komor? 8-s
Plácáš pátý přes devátý..Když řeknu že naši politici zaslouží oprátku tak budu taky neuctiví ke všem odsouzeným k tomuto druhu popravy?Nebo bychom měli přestat vyrábět lana?Jdi se léčit..přečti si celý rozhovor a možná zjistíš jak to bylo myšleno..
Když půjdeš do televize jako zaměstnanec veřejnoprávní televize, celebrita a jakýsi vzor pro společnost, tak by ses kontrolovat a ovládat měl. Jsou jisté meze a linie pod které by člověk neměl klesnout, taktéž společnost.
A ty se srovnáváš s Clarksem?? >😁 >😁 On malinkej rozdíl je v tom, že tvuj názor nikoho nezajímá...na rozdíl od něho...ale ono ti toho uteklo víc... 😃)
Mě fourhilův názor zajímá.... stejně jako všech kluků tady.... ano, nemusím souhlasit, můžou mě nasr. štvat.... ses minul stránkama, souhu.... :no:
My dva se většinou neshodneme. Ale nyní absolutní souhlas - velmi výstižně napsáno :yes😒br />
Přestřelil, omluvil se. Tečka. Netřeba z toho dělat aféru týdne.
Přestřelil, omluvil se. Tečka. Netřeba z toho dělat aféru týdne.
Ses zase vyznamenal...ale tentokrát si skutečně přestřelil stejně jako on... asi by tvuj příspěvek vypadal jinak kdyby se to přímo dotýkalo tvé rodiny...... Přijde ti vtipné když ti řeknu, že by měli celou tvou rodinu postřílet????...a to nejsem on...tedy nejsem světově známá osoba na jejíž názory čeká mnoho set tisíc lidí...a tudíž nejsem člověk, který muže ovlivnit masy..on ano..a právě proto něco takového neměl nikdy vypustit z ust.......
Omluvil se..a tím je to podle tebe vyřešené??? Když ted Breivik řekne prominte, řekneš o něm taky, že je to řízek protože se umí omluvit??? A stejně jako v jeho případě, i toto muže ovlivnit mnoho narušených lidí, kterým jeho myšlenka bude připadat jako dobrý nápad....Tvuj přípsěvek by byl v takovéto podobě namístě kdyby řekl královna je tlustá kráva....Né, chlapi tohle opravvdu nedělají, tohle dělají pubertální výrostci, kteří nedokáží domyslet následky svého jednání....
A tvá myšlenka, týkající se toho, že když má rozsáhlé znalosti a autech muže nabádat v legraci k likvidaci jiných lidí..to ani nestojí za komentář
Omluvil se..a tím je to podle tebe vyřešené??? Když ted Breivik řekne prominte, řekneš o něm taky, že je to řízek protože se umí omluvit??? A stejně jako v jeho případě, i toto muže ovlivnit mnoho narušených lidí, kterým jeho myšlenka bude připadat jako dobrý nápad....Tvuj přípsěvek by byl v takovéto podobě namístě kdyby řekl královna je tlustá kráva....Né, chlapi tohle opravvdu nedělají, tohle dělají pubertální výrostci, kteří nedokáží domyslet následky svého jednání....
A tvá myšlenka, týkající se toho, že když má rozsáhlé znalosti a autech muže nabádat v legraci k likvidaci jiných lidí..to ani nestojí za komentář
Mně ale nepřišlo vtipné, co řekl Jeremy, co mi to vkládáš do hlavy? ;-\ On tu snad někdo s mozkem (včetně mně) schvaluje předmětnou Jeremyho myšlénku? ;-\ Samozřejmě, že tou omluvou je to vyřešené, nebo ty máš snad potřebu se v tom donekončna rejpat? ;-\ Opravdu se domníváš, že Jeremy je kat? ;-\ Já jsem někde napsal, že přes své znalosti může Jeremy nabádat k likvidaci lidí? ;-\ Vypadá to, že sis zapomněl dnes hlavu v šatně... Nasaď si alespoň kýbl, ten má víc rozumu než ty! 8-s :no: :no: :no:
O muj rozum se nestarej, to není třeba, nic nikam nevkládám...myslím si že člověk jeho formátu si nemuže dovolit ani v legraci produkovat takové výroky. Je jasné že rýpání se v tom už nezmění fakt že něco takového vyslovil...Přišlo mi, že to celé zlehčuješ jako by to byla nějaká maličkost, které se zasmějem a je vše zapomenuto... Taky se na jeho pořad koukám rád a líbí se mi jeho humor, ale obávám se že se najdou lidi, kteří jeho slova mohou vzít vážně ...s jasnými dusledky..
A co se těch znalostí týká..tvuj příspěvek vyzněl tak, že Clarkson má obrovské znalosti co se automobilů týká a proto si muže dovolit i takovéto kontroverzní komentáře....což si já prostě nemyslím
A co se těch znalostí týká..tvuj příspěvek vyzněl tak, že Clarkson má obrovské znalosti co se automobilů týká a proto si muže dovolit i takovéto kontroverzní komentáře....což si já prostě nemyslím
Myslíš, že má cenu reagovat pokud JC srovnává s Brei? .... to se raděj pojďme dokrve pohádat kvůli převodovkám v ..... ale je to Tvá svobodná vůle...se bavit s někým, kdo by byl raděj zván komunistou....
Jsi vysoce sociálně cítící osoba jak píšeš..ale běda jak někdo nesouhlasí s tvým názorem....😃)jsi uplný lidumil...a zřejmě si moc nepřemýšlel když si četl mé příspěky...opět si nepochopil...nikdo nesrovnával JC s breivikem..kdyb y si byl pozornější všiml by sis že gti, říká že chlap je ten co se dokáže domluvit a když se chlap omluví je vše jak má být....kdybys přemýšlel víc zde i ujjiných příspěvků než napíšeš nenávistný komentář, pochopil bys, že to bylo myšleno tak že je rozdíl zdali se omluvíš za to že si někomu omylem šlápnul na nohu a nebo za to, že světově známá osobnost vypustí z ust něco čím se muže skutečně někdo inspirovat...
salatos
...spojte sa!
Ano, takto napisane a vytrhnute z kontextu to znie hanebne.
Kto z Vas si ale vypocul (alebo aspon precital prepis) cele interview??? Cely rozhovor sa niesol v typicky prehnanom a e😜resivnom duchu, ako to u Jeremyho mozeme ocakavat. Bonmoty, narazky, urazky, vtipy aj zo sameho seba...
Hej, co povedal je nepekne, no ked som si to vypocul cele, neznelo to nijako prehnane. Tiez ked sa rozculite a pri spravach poviete "ja bych je vsechny postrilel!" tak Vas nikto nezobere vazne a nejde pisat protesty do Strasburgu. Cele to interview bol jeden velky vtip >😁
Na druhej strane, mal preco byt nastvany. UK je tak isto ako velka cast europy v srabe a statny uradnici, plateni z dani, idu protestovat proti krateniu ich neprimeranych vyhod a priplatkov v socialnom zabezpeceni, ktore samotne su skor na to aby sa proti nim protestovalo...
Ano, takto napisane a vytrhnute z kontextu to znie hanebne.
Kto z Vas si ale vypocul (alebo aspon precital prepis) cele interview??? Cely rozhovor sa niesol v typicky prehnanom a e😜resivnom duchu, ako to u Jeremyho mozeme ocakavat. Bonmoty, narazky, urazky, vtipy aj zo sameho seba...
Hej, co povedal je nepekne, no ked som si to vypocul cele, neznelo to nijako prehnane. Tiez ked sa rozculite a pri spravach poviete "ja bych je vsechny postrilel!" tak Vas nikto nezobere vazne a nejde pisat protesty do Strasburgu. Cele to interview bol jeden velky vtip >😁
Na druhej strane, mal preco byt nastvany. UK je tak isto ako velka cast europy v srabe a statny uradnici, plateni z dani, idu protestovat proti krateniu ich neprimeranych vyhod a priplatkov v socialnom zabezpeceni, ktore samotne su skor na to aby sa proti nim protestovalo...
Něco jiného je hučet podobné věty do půllitru doma u televize a něco jiného je to říct v TV.
Nejsem moralista, ale tohle bylo moc. Co se stalo, stalo se. Nikdo není neomylný.
Nejsem moralista, ale tohle bylo moc. Co se stalo, stalo se. Nikdo není neomylný.
:yes: kdy konečně někdo začne protestovat a stávkovat právě proti těm jejich výhodám?
:_))) a kdo konečně umožní jim stejné benefity jaké mají podnikatelé???
Jsem podnikatel, tak se rozepiš ty komunisto hrdý.... Jak říká GTI, obnaž svou myšlénku..... tys měl viset hochu.....
Čteš to po sobě vůbec? 8-s Fakt si připadáš jiný než ti, co věšeli kapitalisty v 50. letech? Udělám drobnou úpravu tvého příspěvku😒br />
"Jsem komunista, tak se rozepiš ty buržoázní prase.... Jak říká GTI, obnaž svou myšlénku..... tys měl viset hochu....."
Moc se toho nezměnilo, co? 8-s Ach jo, lidi jsou pořád stejní, pod jinými jmény obhajují svou touhu věšet... 😒
Moc se toho nezměnilo, co? 8-s Ach jo, lidi jsou pořád stejní, pod jinými jmény obhajují svou touhu věšet... 😒
Ronaulte, znovu - tvou nepozornost připisuji hodině, o které se bavíme.... skutečně vidíš paralelu mezi prvorepublikovým zřízením a ekonomickým klima se všemi vstupy a komunismem?
Tohle, skutečně tohle, jsou světy od sebe vzdálené jako zádel a oči....
Tohle, skutečně tohle, jsou světy od sebe vzdálené jako zádel a oči....
Umíš číst? Měl jsi dějepis? Víš v kterém století byla první republika? Víš ve kterém století se formovalo dělnické hnutí? Jseš o 2 století mimo.
Moc piješ, potom z posledních sil cucáš moudra, přitom stačí číst "předprvorepublikovým", tzn. R-U.
Ano, komunismus nevznikl jinak než jako reakce na nespokojenost dělnického hnutí. Být vše v pořádku, nic takového nevzniklo. Totéž platí o hitlerovském německu.
Tohle se v historii opakuje x-krát. Proč bylo křesťanství v době svého šíření tak silné? Víš? Chápeš? Docvaklo?
Vždy je problém ve velkých sociálních či společenských rozdílech, pak vzniká reakce příliš silná.
Moc piješ, potom z posledních sil cucáš moudra, přitom stačí číst "předprvorepublikovým", tzn. R-U.
Ano, komunismus nevznikl jinak než jako reakce na nespokojenost dělnického hnutí. Být vše v pořádku, nic takového nevzniklo. Totéž platí o hitlerovském německu.
Tohle se v historii opakuje x-krát. Proč bylo křesťanství v době svého šíření tak silné? Víš? Chápeš? Docvaklo?
Vždy je problém ve velkých sociálních či společenských rozdílech, pak vzniká reakce příliš silná.
Ano, to je solidní přístup, označit oponenta... alkoholikem? Děkuji..... levné... ale nejsi první.... to víš, je po 23.hodině a tzn. Hodináááá nááásoskůůů oooodbilaaaaa.... >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
vypiš benefity podnikatelovy😒br />
1.....
2......
3....
místo teček dosaď ty benefity.....
2......
3....
místo teček dosaď ty benefity.....
1)Muže se zaměstannec rozhodnout kolik odvede na daních? že podnikatel nemuže? správně by neměl..ale asi není nikdo kdy by nedostal otázku a chcete paragon?
2)Existujou skupiny podnikatel, kteří platí mnohem nižší zdravotní pojištění než zaměstnanci, existujou skupiny, které dokonce zcela legálně nemusí platit pojištění vubec...neuvěřitelné..spíš nepochopitelné v demokratické poslečnosti
3)Trvalé drobnější porušování zákonů ve ztahu k jejich zaměstnucům v podobě prcovní době, požadování práce nad rozsah daný pracovní smlouvou
4) možnost využívat peníze , které by měli odvádět státu pro nákup všeho možného co dotyčný "podnikatel" potřebuje, a před koncem učetního roku i nepotřebuje....že.. 😃), jak do firmy tak do domácnosti
ale těch bodů by mohlo být mnohem víc...prostě ohýbání zákonu na hranici legálnosti a v mnohých případech i dál.......
Takové možnosti má také zaměstnanec???
2)Existujou skupiny podnikatel, kteří platí mnohem nižší zdravotní pojištění než zaměstnanci, existujou skupiny, které dokonce zcela legálně nemusí platit pojištění vubec...neuvěřitelné..spíš nepochopitelné v demokratické poslečnosti
3)Trvalé drobnější porušování zákonů ve ztahu k jejich zaměstnucům v podobě prcovní době, požadování práce nad rozsah daný pracovní smlouvou
4) možnost využívat peníze , které by měli odvádět státu pro nákup všeho možného co dotyčný "podnikatel" potřebuje, a před koncem učetního roku i nepotřebuje....že.. 😃), jak do firmy tak do domácnosti
ale těch bodů by mohlo být mnohem víc...prostě ohýbání zákonu na hranici legálnosti a v mnohých případech i dál.......
Takové možnosti má také zaměstnanec???
euro89
Měl pravdu. Ostatně stejnou věc bych udělal se všema odborářema všude na světě a hned by se tu žilo lépe. :yes: :-!
No vidíš. A já se všema Brňákama a jedním chirurgem.
Jinak to, cos napsal je deb*lita.
Jinak to, cos napsal je deb*lita.
On se ale neomlouval za myšlenku nýbrž za formu kterou to podal. Opravdu by si byl schopný vzít do ruky samopal a postřílet otce rodin před zraky jejich žen a dětí? nejspíš ano když píšeš "Ostatně stejnou věc bych udělal se všema odborářema" Sedni na letadlo směr Norsko a běž jim vysvětlit tvoji hlubokou myšlenku.
Uvědom si že není odborář jako odborář. Stávkujcí řecký úředník mě také pije krev, ale jsou lidé (odboráři) které jsem ochotný podpořit.
Uvědom si že není odborář jako odborář. Stávkujcí řecký úředník mě také pije krev, ale jsou lidé (odboráři) které jsem ochotný podpořit.
zlysoused
Sice mám Jeremyho humor rád a i teď mám vnitřní potřebu se ho zastávat. Ale fakt je, že tohle nebylo přes plnou čáru, ale přes středový dálniční svodidla. To je stejné, jako kdyby řekl, že by ty lidi nahnal do plynových komor. :no:
Souhlas. Tak on si na tom v podstatě založil kariéru, takže byla jen otázka času, kdy přestřelí. Urážky ještě chápu, ale tohle je moc. Vsadím se, že kolem sebe má někoho, kdo pracuje ve státním sektoru. Jsem zvědav, jak před ním bude tyhle názory obhajovat.
kopamt
...absolutne :yes: rád by som mu siel nabíjat samopal, aby sa s tym nezdrzoval a ked by ho uz boleli ruky postavil by som sa na palebnu ciaru ja a pomohol by som mu vykonat to mnozstvo uzitocnej prace...
...a postrielal by som aj vsetkych tych na tomto fore, co sa teraz postavili proti jeho nazoru :-!
...skoda, ze vsetci tito prizivnici su lepsie chraneni blbymi zakonmi ako medvede...a usmrtenie premnozenych parazitov spolocnosti je trestnejsie ako usmrtenie hnedeho hunaca...
...a postrielal by som aj vsetkych tych na tomto fore, co sa teraz postavili proti jeho nazoru :-!
...skoda, ze vsetci tito prizivnici su lepsie chraneni blbymi zakonmi ako medvede...a usmrtenie premnozenych parazitov spolocnosti je trestnejsie ako usmrtenie hnedeho hunaca...
Ze ty si honis pindoura nad plakatem Bervika?
Chceš si o tom promluvit? >😁
Nene, ja mam plakat s Bartosovou...
Tak potom to je s Tebou fakt kazda debata zbytečná... >😁
Napsal jsi prispevek za ktery by te meli zavrit do blazince. Ty bys byl fakt schopnej strilet do lidi?
Prva veta irelevantná...vlastne Tebe obvykla.
2. Odpove😜 ANO, nielen strielat, hola ruka sa dokazuje tazsie...
2. Odpove😜 ANO, nielen strielat, hola ruka sa dokazuje tazsie...
Myslím, že jsi pro společnost nebezpečný. Ono to psaním na internetu začíná...
Ktorej spolocnosti?
Tej co si uzurpovala pravo vytlacat nielen zvierata z ich prirodzeneho teritoria a povedala, ze ZEM parti len cloveku, spolocnosti, ktora zabija zvierata len pre zabavu a nazyva to prirodzenou regulaciou? Zorganizuje a najme si skupinu vrahov zvierat, nazve ich polovnikmi?
To je ta prava kultura, civilizovanost? Nie barbarstvo? Zivy tvor je zivy tvor.
Najviac degenerovany živočišný rod na planete ZEM? = ludska spolocnost! Toto je fakt.
Moralizovanie o spolocnosti je blabol.
Tej co si uzurpovala pravo vytlacat nielen zvierata z ich prirodzeneho teritoria a povedala, ze ZEM parti len cloveku, spolocnosti, ktora zabija zvierata len pre zabavu a nazyva to prirodzenou regulaciou? Zorganizuje a najme si skupinu vrahov zvierat, nazve ich polovnikmi?
To je ta prava kultura, civilizovanost? Nie barbarstvo? Zivy tvor je zivy tvor.
Najviac degenerovany živočišný rod na planete ZEM? = ludska spolocnost! Toto je fakt.
Moralizovanie o spolocnosti je blabol.
Matelko, jsi to ty? Chyběl jsi nám. >😒]
Aha. Takže pan naštvaný na svět nebo ti to radí tvůj Bůh... ;-\
ani jedno ani druhe, len tolko, ze nemam zabrany niekoho zabit, ak sa tak rozhodnem :-!
To ti už moc dní na svobodě nezbývá...
ako vies Mjr.Zeman?
...nedávno u nás na poště předbíhal chlápek, někdo ho napomenul, tak ho bodl nožem. Taky asi neměl rád lidi...
...fakt si mimoň...
s tvým mozkem musím být radost se sám vymočit, což? ..... kde jsem se to ocitl.....?! :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: uvědomuješ si, co jsi za .... ale nic, jsi král, jsi frajer a ten nůž, symbol tvého já, si umísti přímo do symbolu tvého... Doc. *....
Sis asi dnes nedal svou dávku zrní,vid? 😉
Jsi si jistý, že je ten věk správně? 42 let? Intelektuálně bych tě tipnul někde na 7-12 let. 8-s
Ty vzdy bud vahas alebo tipujes a voboje furt blbě, ale co sa da od Teba cakat ked mas 89 r., ze ano? 8-s
Lépe váhat a přemýšlet, než rovnou vědět jistě, že to vím vše nejlépe, přitom být naprosto vedle a za blba.
😄 😄 😄 ...fakt dobre... 😉 ...nie si nahodou MUDr.? Ti stale vahaju a premyslaju az z nich vylezie...hlupost, ktorou to "obhajuju", ze to je tak najlepsie 😄
Najhorsie je, ze sa vzdy "dovahaju" a "dopremyslaju", k totalnej blbosti ako Ty taraz. 😉
Najhorsie je, ze sa vzdy "dovahaju" a "dopremyslaju", k totalnej blbosti ako Ty taraz. 😉
Ježíš marjá, ty jsi ale "píp".
Internet snese vše, viď?
Internet snese vše, viď?
Internetová diskuze je otevřené médium, je nutno se s tím smířit, že i ti duchem slabší mají na něj přístup.
Samozřejmně. A jeho krása spočívá v tom, že já, stejně jako kdokoli jiný, mohu na tyto exoty reagovat.
Ale podobnou odpověď jsi ode mě, předpokládám, očekával 😉
Ale podobnou odpověď jsi ode mě, předpokládám, očekával 😉
Hlavní krása je v tom, že když ten internet vypneš a výjdeš ven, tak si vybereš na koho oslovení budeš reagovat a koho oslovíš 😉 😄
Svatá pravda 😄
Dobré je i to, když si uvědomíš, že si v klidu můžeš vyjít ven a máš koho oslovit.
Pocit, který u mě v rámci diskuzí s lidmi jako "kopamt" převládá je lítost. Následovaná pobavením.
Dobré je i to, když si uvědomíš, že si v klidu můžeš vyjít ven a máš koho oslovit.
Pocit, který u mě v rámci diskuzí s lidmi jako "kopamt" převládá je lítost. Následovaná pobavením.
T613
Problém lidí užívajících černý humor a sarkasmy je v tom, že občas hodně přestřelí aniž by si to hned uvědomili. Jako správný vyznavač obého se JC omluvil, a tímto končí (ve slušné společnosti by mělo skončit).
Kdo obojí nevyznává toto nikdy nemůže pochopit a bude se jen rozčilovat a odsuzovat. Jenže to nevypovídá o "brutalitě" slov, které JC řekl, ale o jednoduchém myšlení jeho kritiků.
Kdo obojí nevyznává toto nikdy nemůže pochopit a bude se jen rozčilovat a odsuzovat. Jenže to nevypovídá o "brutalitě" slov, které JC řekl, ale o jednoduchém myšlení jeho kritiků.
Jistě, s tím souhlasím. Omluvou by to mělo skončit. Nesouhlasím s tím, že tady někteří obhajují, že je takovýto výrok v rámci ironie OK.
Já ho neobhajuji, obhájil se sám tím, že uznal svou chybu. Ten výrok samozřejmě není v pořádku, kdyby byl tak nemá potřebu se omlouvat. Prostě přestřelil, což je lidské.
Ono někdy říct "sorry" prostě nestačí. Oni ho stejně nevyhodí, ale udělat kolem toho divadlo a na oko zvažovat výpověď je na místě, společnost bude mít dobrej pocit a Jeremy se třeba taky poučí. Lidé, co mají moc a vliv, mají také velkou zodpovědnost, což on si jinak asi neuvědomí. Finanční sankce v tomhle případě asi nemají smysl 😉
Nadsázka, jako že by někdo někoho zabil/zastřelil se používá v hovorové řeči poměrně často a Jeremy to rozhodně nemyslel vážně/absolutně, co mi ale připadá mnohem nevhodnější je zmínka o tom, že by to udělal před jejich rodinami, to mi přijde až lehce "nechutné" a nemá to nic společného s vtipem/humorem...
st.paul
Vie si niekto z Vás vôbec predstaviť, čo by sa stalo, keby niečo v tomto duchu povedal na Židov?! Do 24 hodín je zatknutý a má isté doživotie. Nezastávam si ani Židov, ani odborárov, ale redaktor jeho formátu si niečo podobné nemôže dovoliť za žiadnych okolností. Podobne svojský zmysel pre humor mal v tridsiatich rokoch jeden rodák z Rakúska, v 39tom ten humor zvyšok sveta prešiel.
kdo zná alespoň trochu historii Evropy, tak chápe proč se tomu tak děje, a také proč tvé srovnání kulhá na obě nohy
A tridni nenavist nenapachala v dejinach Evropy dost zla?
?
To mas tak - st. paulovi vadi, ze vyjadrit se takhle Zidech, bylo by to na kriminal, zatimco takhle je to maximalne duvod nejakyho pohorseni. Souhlasim s tebou, ze to je prehnany priklad - rasova nenavist vuci Zidum, holocaust atd. nesnese historicky rovnani.
Nicmene nenavist k odborarum, vyjadrena slovy o jejich "postrileni pred rodinami" (vim, je to nadsazka, ale kazdy to nemusi takhle pochopit), ktera zazni z ust prislusnika "hornich 10 tisic" a multimilionare, ma v ocich socialne citlivych (prinejmensim na oko) Britu a priori jasne tridni charakter. A tridni nenavist muze byt podobne zhoubna jako ta rasova, cehoz dukazem jsou treba nase vlastni dejiny a rada dalsich.
Nicmene nenavist k odborarum, vyjadrena slovy o jejich "postrileni pred rodinami" (vim, je to nadsazka, ale kazdy to nemusi takhle pochopit), ktera zazni z ust prislusnika "hornich 10 tisic" a multimilionare, ma v ocich socialne citlivych (prinejmensim na oko) Britu a priori jasne tridni charakter. A tridni nenavist muze byt podobne zhoubna jako ta rasova, cehoz dukazem jsou treba nase vlastni dejiny a rada dalsich.
Jak je vidět, tak o Hitlerovi toho víš setsakra málo - ten smysl pro humor neměl vůbec žádný a smát se taky neuměl......
Righ
Ryze bulvarni clanek, ktery na autoserveru nema vubec co delat - skutecnost, ze nejaka britska celebrita vypustila v jakysi talkshow nejaky blabol, je zcela mimo zaber ACZ. Jedna se pouze o lacinou snahu, jak si ziskat ctenost - touhle logikou by sem ale mohly pribyvat i clanky o tom, kterak podnapila Ivetka Bartosova bourala se svym slapacim vozikem, souvislost se svetem aut byla stejna jako v pripade propiranyho Clarksonova slintu.
Jinak co s tyce obsahu onoho vyroku, jde jen o snahu sokovat a vyrazit dech, ktera patrne neni ani castecne myslena vazne. Jde o beznou Clarksonovu taktiku, kterou uplatnuje ve vsech svych aktivitach v showbyznysu, mj. i v Top Gearu (proto je to tak uspesnej porad, takova komedialni reality show o autech). Nema tudiz cenu se nad jakymkoliv jeho vyjadrenim jakkoliv pohorsovat a delat z toho nejakou bojovku. Britove jsou holt na podobny slova velmi citlivy a tak je odezva o poznani tvrdsi, nez by byla v CR (mimochodem docela zajimavej clanek, tedy co se tyce reakci na tuto "kauzu", jsem dneska objevil v Telegraphu, a to veru nejsou levicovy noviny - [odkaz] ).
Jinak co s tyce obsahu onoho vyroku, jde jen o snahu sokovat a vyrazit dech, ktera patrne neni ani castecne myslena vazne. Jde o beznou Clarksonovu taktiku, kterou uplatnuje ve vsech svych aktivitach v showbyznysu, mj. i v Top Gearu (proto je to tak uspesnej porad, takova komedialni reality show o autech). Nema tudiz cenu se nad jakymkoliv jeho vyjadrenim jakkoliv pohorsovat a delat z toho nejakou bojovku. Britove jsou holt na podobny slova velmi citlivy a tak je odezva o poznani tvrdsi, nez by byla v CR (mimochodem docela zajimavej clanek, tedy co se tyce reakci na tuto "kauzu", jsem dneska objevil v Telegraphu, a to veru nejsou levicovy noviny - [odkaz] ).
Ono tu bylo vice bulvarnich clanku, a bude hur... ;-\
Hm,...... beze mě.... už tak to je často na hraně.....
Za chvilku bude😒br /> ŠOK!!! ..... je to hnus velebnosti.
Za chvilku bude😒br /> ŠOK!!! ..... je to hnus velebnosti.
Pridávam sa.
Žiadam autora nápadu toto na serveri Auto.cz umiestniť, aby sa za zahnojovanie motoristických stránok takýmto bulvárnym odpadom ospravedlnil.
Mimochodom, kam dofrasa zmizlo tlačítko START? Jedným kliknutím som sa pohodlne dostal nazad na úvodnú stránku a teraz to fakt chýba. Stratilo sa omylom, alebo to stále niekto "vylepšuje" od deviatich k piatim?
Žiadam autora nápadu toto na serveri Auto.cz umiestniť, aby sa za zahnojovanie motoristických stránok takýmto bulvárnym odpadom ospravedlnil.
Mimochodom, kam dofrasa zmizlo tlačítko START? Jedným kliknutím som sa pohodlne dostal nazad na úvodnú stránku a teraz to fakt chýba. Stratilo sa omylom, alebo to stále niekto "vylepšuje" od deviatich k piatim?
dederon00
Sproste slová nie sú od rozhľadeného a svetaznalého človeka v rokoch sprosté? Práveže naopak. Sprosté až, až a zahanbujúce, dehonestujúce jeho osobnosť do najspodnejsieho suterénu. Tu treba len nechápavo krutiť hlavou. Nad dotyčným a jeho tunajšími zástancami zo slušnej spoločnosti >😁
Zkus se podívat dále než na špičku vlastního nosu.... Myslíš, že když přijdeš z hospody "pod obraz" a žena ti řekne: "Ty prase" tak myslí, že jsi podobný praseti? Ale ale.....
Mirasr
Je to borec! Každý má svuj názor :yes:
...iba povedal nahlas to, co si mohí myslia a niektorí z nich na neho teraz dokonca kricia,
ze co to povedal...klasika od vekuvekov - PRAVDA KOLE OCI a hlavne pokrytcom a aj tu na fore je ich plno...žiaľ. ;-\
ze co to povedal...klasika od vekuvekov - PRAVDA KOLE OCI a hlavne pokrytcom a aj tu na fore je ich plno...žiaľ. ;-\
zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
BMW se snad rozjizdelo v kopci? Vzdyt tam prijelo stejne jako Range Rover
zdravy rozum
Předpokládám že ty budeš mladý inteligentní frajer.
Také předpokládám že když už mu nadáváš do ubožáků, dokázal si toho v životě určitě daleko víc. Takové prkotiny jako dojetí autem na severní pól, přejetí Botswany ve 20 let staré Lancii Beta nebo prostě jen moderování celosvětově nejznámější, nejúspěšnější motoristické show určitě děláš každý den ráno.
Také předpokládám že když už mu nadáváš do ubožáků, dokázal si toho v životě určitě daleko víc. Takové prkotiny jako dojetí autem na severní pól, přejetí Botswany ve 20 let staré Lancii Beta nebo prostě jen moderování celosvětově nejznámější, nejúspěšnější motoristické show určitě děláš každý den ráno.
Dylan McKay
Po přečtení diskuse má Jeremy zastánce i odpůrce, ale jeho výroky byly každopádně nešťastné. Šokující jsou ale názory místních, co by skutečně uvítali střílení do stávkujících.
Samozřejmě skryti pod anonymitou jako nějaké krysy...
Samozřejmě skryti pod anonymitou jako nějaké krysy...
Tak tak, základy evropské kultury jako solidarita, rovnost, to vše na křesťanských základech, plus slušnost, hodnota lidského života, to je již klišé 8-s
zas tak nepřeháněj .. tihle křiklouni se nezmůžou na nic, ani když k tomu mají příležitost. Jen ukazují prstem a šeptají "ho si vemte", a to ještě tak, aby je nikdo neviděl. Čistky dělají jiní lidé.
Často po slušnosti volají největší křiváci. Nejvíc se stávkuje v Řecku, kde se nejmíň dělá. Schovaní v davu jako krysy se snaží vystávkovat výhody, o kterých se pracujícím platící daně na jejich platy ani nesní.
Ono to v tom Řecku a nebo Španělsku není až tak snadné, jak se říká. Že by Řeci nepracovali a jen se flákali, případně totéž Španělé, to je takový zkreslený obrázek z našich dovolených 😄 Ty problémy jsou hlubší a věřím, že mnoho (rozhodně ne všichni, spousta je takových, jak je popisuješ) z těch stávkujících, je v krizi více či méně nevinně.
Tak vyprávěj, něco konkrétního. Obecné opakování frází ti jde dobře, to jsi tady ukázal perfektně. Teď nějaká vlastní myšlenka, ne něco, co jsme už milionkrát slyšeli.
Tak pokud chceš něco slyšet od Řeků, tak se Řeků zeptej. Konkrétně obrovský Řecký problém je ve státní správě a systému "licencí", kdy na každou svou činnost či podnikání potřebuješ mít "licenci" a ta se získává od úředníků za nemalé úplatky. Ti, co ji nemají, "podnikají" v malém, ať jde o převozy benzínu, prodeje na trzích atd.
No dovolím si nesouhlasit. Ano, řecko si půjčovalo, ale řecku bylo i půjčováno a to ne nezjištně. a že falšovali dokumentaci reality? ..... ale ale, v ekonomickém světě není nic náhoda.... si myslím, že to řecko je pěkný tunel....
to samé platí i o militantních odpůrcích..
a přitom to jen sehnal se sarkasmem.. kdo ho používá často ví, že se to stává. Nu co už
a přitom to jen sehnal se sarkasmem.. kdo ho používá často ví, že se to stává. Nu co už
To ano. Jak jsem psal výše - přestřelil, omluvil se. Tečka, vyřízeno. Také, i z vlastní zkušenosti, vím, že při projevu k většímu množství lidí občas něco ulétne - a v mém případě jde o pouhé prezentace či konference. Takže jistá dávka shovívavosti je v tomto případě na místě.
Občas je prostě řečník v jistém rauši, řekl bych, že zejména u sarkastických komiků to musí nastat dosti často.
Občas je prostě řečník v jistém rauši, řekl bych, že zejména u sarkastických komiků to musí nastat dosti často.
Ale myslím, že jemu nešlo primárně o střílení, ale spíš o tu jejich zodpovědnost před rodinami, které touto akcí mohou ohrozit.... Střílení bylo příliš e😜resivní, nicméně chytnout se slova střílení je celkem levné a to nemyslím Tvůj přístup, Dylane, ale tu celkovou hysterii kolem. I matka řekne dítěti: tě zabiju a myslí to tak? .... nevím, příliš hysterie jen proto, že se to hodí do krámu....
zdravy rozum
zdravy rozum
objekt21
Jsem imbecil.... a jsem i poctěn Tvou účastí na tomto fóru, které se imbecily jen hemží..... Viděl jsi film Forest Gump?
Je tam řečena jedna pravda - zda-li pak uhádneš, o co se jedná?
Je tam řečena jedna pravda - zda-li pak uhádneš, o co se jedná?
zdravy rozum
zdravy rozum
I já..a věř mi že se svým rozumem bys ty lidi nespočítal do konce života.Hlavně že víš že je to hnusnej dement přesto že ho nesleduješ...Tvoje jednoduchost se dá srovnat jen s tvým názorem.. :-!
Ji/Ri
... Vždyť neřekl nic špatného. A dokonce má i pravdu. Nečetl jsem diskuzi, neznám auru názorů, ale pokud někdo nedokáže rozlišit jazyk Jeremyho a kontaktu s realitou... Ale bylo snadné si kopnout a přihřát si svou gulášovku. Jenomže on ten synek přeneseným významem vystihl jádro pudla....
Tomu říkám vysvětlení: "On to vlastně vůbec nemyslel tak, jak to říká, on to vlastně myslel z legrace, ale v podstatě má pravdu, protože přeneseně vystihl jádro pudla, čili jádrem jest postřílet všechny nespokojené státní zaměstnance a tím se problém vyřeší´." No teda, je skoro půlnoc, pátek, takže předpokládám návrat z tahu, ale až tolik? 😲
Ale no tak.... Ronaulte,
"Pojď si proň, ty Polednice, pojď, vem si ho, zlostníka!"....chápeš ?
"Pojď si proň, ty Polednice, pojď, vem si ho, zlostníka!"....chápeš ?
Pokud to dobře chápu, co chceš říci...
...Ona ta matka za svá slova v klasice těžce zaplatila...
Co ty na to?
...Ona ta matka za svá slova v klasice těžce zaplatila...
Co ty na to?
.....myslela to tak? tohle se tu řeší..... coty na to?
Víš jak... to jak to myslela, to ji dítě nevrátí. A on kdyby trošku Jeremy myslel, tak by nemusel platit a dále hrotit už tak vyhrocenou situaci v době, kdy by anglie a celá evropa měla více táhnout za jeden provaz 😉 Teda možná táhnou, utahují smyčku 8-s >😁
Jsi více idealizovaný než celá "ta" Evropa..... nemyslíš?
A není lepší mít nějaký ideál a toho se snažit dosáhnout než to rovnou vzdát? 😉 Taky jsi měl ideál, že si koupíš 911... a ejhle, máš ho... Taky ti někdo mohl říct, že na to nemáš 😉
Rony, beru a vážím si tvého názoru.. ne všech. Britas je pro mě, poté, co tu napsal, poté, co se tu vymezil, totální, a dovol, použiju slova cswtha, hovado. nic víc, nic míň. Hlásí se tu ke komunismu a to je mimo, mimo diskuzi, mimo realitu,.... dokonce MIMO ZÁKON!!! Naváží se tu do podnikatelů - ano, připouštím, že po shlédnutí Zpráv, sjetí Novinek a účasti na sjezdu se mu to v té rudé pale pomíchá.... Pro mě je typ "britas" hnůj.... nic víc, nic míň..... jen tupé rudé ohavné prase, které se hlásí k likvidaci lidí, kteří se "nehodí"..... za tím si stojím.... za tím si stojím jako člověk.
Nebo chceš mi říct, že v tomhle s ním souhlasíš?
Nebo chceš mi říct, že v tomhle s ním souhlasíš?
Juro, nemůžu souhlasit s navážením se do podnikatelů nebo naopak, viz můj příspěvek v 2:07, ale nemůžu ani souhlasit s takovými slovy.
Ono tady v diskuzi totiž nepadlo jedno důležité. Jeremy je chytrý člověk, on by nevzal pistol a nešel střílet odboráře. Každý ví, že to bylo s nadsázkou. Totéž ty bys nevzal lano a šel mě oběsit (přitom to máš pokud vím ani ne 10km). Jenže možná někde u TV sedí naštvaný nepříčetný člověk, říkejme mu třeba Breivik... a dál nemusím pokračovat... 8-s Je to společensky nebezpečné chování, to se popřít nedá... ;-\ I když mám Jeremyho jinak rád.
Ono tady v diskuzi totiž nepadlo jedno důležité. Jeremy je chytrý člověk, on by nevzal pistol a nešel střílet odboráře. Každý ví, že to bylo s nadsázkou. Totéž ty bys nevzal lano a šel mě oběsit (přitom to máš pokud vím ani ne 10km). Jenže možná někde u TV sedí naštvaný nepříčetný člověk, říkejme mu třeba Breivik... a dál nemusím pokračovat... 8-s Je to společensky nebezpečné chování, to se popřít nedá... ;-\ I když mám Jeremyho jinak rád.
10km? Tak proč to neproberem u lahodného moku? I ty Ronaulte jeden stydlivá.... 😉 Zas to tak nežer.... Ale dovol, britase si pohoupám ..... >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 ty jo, 2.07 a ted více... a to musím ještě zrobit kus roboty at mam o vikendu klid aspon do neděle....
Ronault.
Myslím, že se nakonec shodneme, protože ti nenormální už dávno spí... >😁 A my se tu zakecáváme, přitom třeba já chtěl zítra dopoledne umýt a navoskovat auto, takhle to nestihnu... 8-s :no:
Dobrou pánové a hlavně "chce to klid a nohy v teple" :-! :yes:
Dobrou pánové a hlavně "chce to klid a nohy v teple" :-! :yes:
Dylan McKay
Takze mistni drsnaci by sli mnohem dal nez Jeremy- nezustali by jen u slov.
Strileli by, veseli by, mlatili by...
Trosku se zamyslete.
Strileli by, veseli by, mlatili by...
Trosku se zamyslete.
ozawasan
Je smutné sledovat ten lov. Ano, řekl to nemístně, nevhodně, spousty lidí se to mohlo dotknout..........ale............... To, nač se všichni odvolávají - na demokracii a "právo", končí dle jejich názoru v okamžiku, kdy oponent vyjádří svůj názor, se kterým "oni" nesouhlasí a nekoheruje s "jejich" přesvědčením. Nestačí jim pak omluva, ale pokud by to šlo - chtějí ostrakizaci - likvidaci toho, který nemá názor jako oni..... Jak demokratické - aneb, jak demokraté v diktátory konvertovali....
Občas mi to nedá a zapojím se do různých diskuzí na ksichtostránce. Jsem totiž naivní francouzský buržoa - De Bil, který někde v koutku věří na normální diskuze a možnost někomu ukázat, že radikální názory zpravidla prvoplánově vychází z manipulace veřejným míněním. A tahle "show" kolem Jeremyho je toho názorným příkladem. Všichni ví, že by je nepostřílel. Všichni ví, že je to chlap, který břitce komentuje...... Všichni to ví. Ale najednou se jich to dotklo.... Kdyby chtěl postřílet ty, kteří jsou trnem v oku demonstrujícím - byla by to humorná vložka a všichni by říkali - vidíte i Jeremy to cítí jako My.... Jenže on si dovolil nesouhlasit s masou - a to se neodpouští. "Jeremy musí zemřít" - aby ostatní viděli, že "lid" je silný a zaslouží si svá "práva".
Jen bych rád všem radikálům naznačil, že existují mnohé historické paralely, které přesně naznačují, jak to dopadá...... viz. třeba VFR - "lidová revoluce, likvidující šlechtu, která pak sežrala vlastní děti - viz. lidové tribunály a plavně přešla v Císařství 😉 . Jenže lid se nepoučí a proto si tím vším budeme muset projít znova - a proto "Jeremy musí zemřít".......
Jeremy drž se - lidská blbost je totiž věčná......
Občas mi to nedá a zapojím se do různých diskuzí na ksichtostránce. Jsem totiž naivní francouzský buržoa - De Bil, který někde v koutku věří na normální diskuze a možnost někomu ukázat, že radikální názory zpravidla prvoplánově vychází z manipulace veřejným míněním. A tahle "show" kolem Jeremyho je toho názorným příkladem. Všichni ví, že by je nepostřílel. Všichni ví, že je to chlap, který břitce komentuje...... Všichni to ví. Ale najednou se jich to dotklo.... Kdyby chtěl postřílet ty, kteří jsou trnem v oku demonstrujícím - byla by to humorná vložka a všichni by říkali - vidíte i Jeremy to cítí jako My.... Jenže on si dovolil nesouhlasit s masou - a to se neodpouští. "Jeremy musí zemřít" - aby ostatní viděli, že "lid" je silný a zaslouží si svá "práva".
Jen bych rád všem radikálům naznačil, že existují mnohé historické paralely, které přesně naznačují, jak to dopadá...... viz. třeba VFR - "lidová revoluce, likvidující šlechtu, která pak sežrala vlastní děti - viz. lidové tribunály a plavně přešla v Císařství 😉 . Jenže lid se nepoučí a proto si tím vším budeme muset projít znova - a proto "Jeremy musí zemřít".......
Jeremy drž se - lidská blbost je totiž věčná......
Klaudius
Śéfom Auto.cz nejde o obsah webu.
Ide im len o návštevnosť.
Je im fuk, akým spôsobom.
Ľudia sú tupé stádo.
Najviac sa bavia na ***inách z bulváru.
Zakrátko možno budeme radi, že si tu vôbec prečítame niečo o autách.
Aj to budú možno drísty o tom, čo kto povedal a kto komu dal kopačky a v závere sa spomenie, že akú značku dotyčný má alebo nemá rád...
:no: :no: :no: :no: :no😒br />
Auto.cz ide jednoducho dolu vodou.
Strávil som tu hodne času.
A hovorím si, že dosť.
Zmeny na tomto serveri ma iritujú.
Samý bulvár, stále menej informácií a poučenia.
Zbohom, ľudia, tešilo ma.
Zbohom, Auto.cz, neteší ma.
Ide im len o návštevnosť.
Je im fuk, akým spôsobom.
Ľudia sú tupé stádo.
Najviac sa bavia na ***inách z bulváru.
Zakrátko možno budeme radi, že si tu vôbec prečítame niečo o autách.
Aj to budú možno drísty o tom, čo kto povedal a kto komu dal kopačky a v závere sa spomenie, že akú značku dotyčný má alebo nemá rád...
:no: :no: :no: :no: :no😒br />
Auto.cz ide jednoducho dolu vodou.
Strávil som tu hodne času.
A hovorím si, že dosť.
Zmeny na tomto serveri ma iritujú.
Samý bulvár, stále menej informácií a poučenia.
Zbohom, ľudia, tešilo ma.
Zbohom, Auto.cz, neteší ma.
Kde tě najdeme jinde? Sakra... to nám přece nemůžeš udělat!
Som zhrozený z tohto článku.
Som zhrozený z obsahu diskusie pod ním.
Som zhrozený z toho, že je to všetko na webe o autách.
Keď budeš chcieť, nájdeš ma. SZ.
Som zhrozený z obsahu diskusie pod ním.
Som zhrozený z toho, že je to všetko na webe o autách.
Keď budeš chcieť, nájdeš ma. SZ.
Tvému zhrození se vůbec nedivím. Delší dobu mám podobné pocity.
Mezi diskutujícími je i několik světlých výjimek mezi něž jsem tě vždy řadil.
Mezi diskutujícími je i několik světlých výjimek mezi něž jsem tě vždy řadil.
:yes:
tak to si trefil!
hlupe clanky, hlupe nicky s este absurdnejsimi nazormi...len aby sa diskutovalo a klikalo na auto.cz a tak sa im zvysovala navstevnost a hodnota stranky a teda aj suma, ktoru si mozu pytat za reklamu...
niet pochyb o tom, ze su tu nasadeni ludia od auto.cz, aby vyprovokovali co najhorlivejsiu diskusiu (vieme kto nim su a kto je ich Guru)
no najdu sa tu ludia s normalnymi a racionalnymi nazormi a myslienkami...
uz davnejsie sa chcem vyhnut tejto stranke, nakolko nemienim vnimat tu absurditu clankov a to neustale "hadanie" v diskusiach...
takze za mna... auto.cz OFF
tak to si trefil!
hlupe clanky, hlupe nicky s este absurdnejsimi nazormi...len aby sa diskutovalo a klikalo na auto.cz a tak sa im zvysovala navstevnost a hodnota stranky a teda aj suma, ktoru si mozu pytat za reklamu...
niet pochyb o tom, ze su tu nasadeni ludia od auto.cz, aby vyprovokovali co najhorlivejsiu diskusiu (vieme kto nim su a kto je ich Guru)
no najdu sa tu ludia s normalnymi a racionalnymi nazormi a myslienkami...
uz davnejsie sa chcem vyhnut tejto stranke, nakolko nemienim vnimat tu absurditu clankov a to neustale "hadanie" v diskusiach...
takze za mna... auto.cz OFF
Souhlasím s tebou i s Klaudiem.
Plytké články, málo přesných informací, chyby věcné i gramatické, stále podivnější výběr témat, celková úroveň s tendencí se spíše zhoršovat než naopak.
Samostatná kapitola jsou diskutující, jejich úroveň a respektování základních principů slušného chování. Ani nechci hovořit o žabo-myších sporech, typu komunisti-nekomunisti, mainstream-prémie, VW-Citroën a pod., kam mnohdy na dlouhá vlákna sklouznou některé diskuze.
Ano, je to každého volba. Já, po jisté odmlce konstatuji : zlepšení - zatím ne. A to si myslím, že jsem velmi shovívavý.
Plytké články, málo přesných informací, chyby věcné i gramatické, stále podivnější výběr témat, celková úroveň s tendencí se spíše zhoršovat než naopak.
Samostatná kapitola jsou diskutující, jejich úroveň a respektování základních principů slušného chování. Ani nechci hovořit o žabo-myších sporech, typu komunisti-nekomunisti, mainstream-prémie, VW-Citroën a pod., kam mnohdy na dlouhá vlákna sklouznou některé diskuze.
Ano, je to každého volba. Já, po jisté odmlce konstatuji : zlepšení - zatím ne. A to si myslím, že jsem velmi shovívavý.
Ham.
Jeremy vloni ani nepípl, když stávkovala celá jeho BBC kvůli změnám v penzijním pojištění zaměstnanců BBC. Takže svými současnými výroky se potrestal sám a je za dokonalého šaška, který jednou kritizuje přesně to samé, co jindy dělá sám. Všichni státní zaměstnanci BBC/Clarkson inclusive sosají ze státních peněz a nestarají se kde je vydělat. A když se něco dotkne jich samotných tak vyvádí jak pominutí.
zdravy rozum
Sysoj Psojič
Já ho prostě miluju. Kombinace jeho schopnosti vystihnout podstatu věci a k dokonalosti dotaženého britského humoru ho staví scela mimo stupnici ostatních novinářu (a bavičů a moderátorů).
Navíc v jeho názoru na stávkující póvl vidím spíš podobenství než vyloženě chuť vraždit. Velmi povedené, protože ty rodiny, tím, že jejich blízcí takhle stávkují, v případě úspěchu stávky stejně zhynou bídnou smrtí, takže to naopak hodnotím jako super propracovanou hlášku 😄
Navíc v jeho názoru na stávkující póvl vidím spíš podobenství než vyloženě chuť vraždit. Velmi povedené, protože ty rodiny, tím, že jejich blízcí takhle stávkují, v případě úspěchu stávky stejně zhynou bídnou smrtí, takže to naopak hodnotím jako super propracovanou hlášku 😄
Jeremy nedej se :yes: :yes: :yes:
Jeremy :yes: