Novinky
Auto Bild TÜV Report 2012 (vozy stáří 8-9 let): Porsche, VW a Ford proti japonské přesile
20 komentářů
Neri0
0
Ten jouda z Auto cz. Hochu ty ty japonce těžce neseš. V každém nadpisu TUV fau vé porsche >😒] :no:
ne, že bych byl až takový blázen, nebo je to jen tím, že jsem to přehlédl, ale chybí mi tam Subaru Forester či Outback nebo Impreza. O to víc, že v minulých letech ta auta byla na špici - mluvím o starších vozech, kde by mělo dojít k posunu z roku na rok, ale nechce se mi věřit, že třeba Forester z třetího či čtvrtého místa u aut starších zmizel někam na místo, které ani v tabulce není.........to nesedí....
SOUHLASím - navíc je Citroën C5 daleko spolehlivější než vw Passat nebo Škoda Octavia = CELÉ je to "nějaké podezřelé"! 😉
No ale všechny letošní žebříčky jsou nějaké postavené na hlavu.... Najednou auta, která byla na špici, se objeví třeba za polovinou a naopak, auta, která byla za polovinou se objeví úplně vepředu... a přitom i s tim uběhlym rokem to jsou stejná, stejně stará auta, ale naskrz žebříčky jsou najednou posuny, jako .......
Sice souhlasím s Porschem a Toyotou, to jsou spolehlivostní klasiky, ale ty ostatní auta mi ve všech těch žebříčcích nějak nesedí (ok, ještě třeba Mazda a Honda). Otázka je, jestli jim někdo letos ten průzkum "nezasponzoroval".... Je přeci krize >😁
Kylie má pravdu, je to zvláštní, aby byl Citroen C5 tak vepředu 😁
K Ozawasanovi: je možnost, že těch Subaru bylo pod určitý počet a potom je tam nezapočítali kvůli nevěrohodnosti výsledku. Ale pochybuji, že by Němci za rok sešrotovali tolik Subaru, aby už v tom žebříčku nebylo.
Sice souhlasím s Porschem a Toyotou, to jsou spolehlivostní klasiky, ale ty ostatní auta mi ve všech těch žebříčcích nějak nesedí (ok, ještě třeba Mazda a Honda). Otázka je, jestli jim někdo letos ten průzkum "nezasponzoroval".... Je přeci krize >😁
Kylie má pravdu, je to zvláštní, aby byl Citroen C5 tak vepředu 😁
K Ozawasanovi: je možnost, že těch Subaru bylo pod určitý počet a potom je tam nezapočítali kvůli nevěrohodnosti výsledku. Ale pochybuji, že by Němci za rok sešrotovali tolik Subaru, aby už v tom žebříčku nebylo.
Spolehlivost modelů se s generacemi mění, starší model může být spolehlivější než nový pak u tabulky starších aut vystoupá nahoru, nebo naopak nový model je spolehlivější než starý pak stoupá naopak v tabulkách novějších aut.
Celé je to úplně normální.
Nová Cé pět je jedna z nejhorších voleb a ty s tím nic neuděláš. 😉
Nová Cé pět je jedna z nejhorších voleb a ty s tím nic neuděláš. 😉
Že vás ("plácat") takové nesmysly "baví"...? 😉
PS: A nebo se opravdu (až TAK moc) v autech NEvyznáte? To by MOHLO být ono! 😄
PS: A nebo se opravdu (až TAK moc) v autech NEvyznáte? To by MOHLO být ono! 😄
To nejsou nesmysly, to je pravda. A vidím, že to někdo nese hodně těžce. :-!
Jako že v technicky SUPER vyspělém a na kvalitu VELMi náročném (130ti MILIONovém) Japonsku zvolili Citroën C5 vozem roku a jeden anonymní nick na kterémsi českém serveru tvrdí přesný OPAK - a já "že to těžce nesu"? 😉
PS: Prosím JEŠTĚ! (něco takového! a můžete i "přidat" :yes: 😄
PS: Prosím JEŠTĚ! (něco takového! a můžete i "přidat" :yes: 😄
Volba auta roku nemá s jeho následnou spolehlivostí pranic společného. Viz několik titulů Alfy Romeo 156. Jak je na tom kvalitativně a spolehlivostně toto auto, tu ví každý. :-!
PS: Tys toho rozumu moc nepobrala, i ty tvoje argumenty jsou velmi... směšné. :no:
PS: Tys toho rozumu moc nepobrala, i ty tvoje argumenty jsou velmi... směšné. :no:
ad PS: NEříkal jste zrovna včera (převčírem? 😉 ) že VY s napadáním a urážením NIKDY NE(začínáte? - nojo, když docházejí argumenty ... NEmohl byste začít "fandit" nějaké JINÉ automobilce? Nějaké co dělá KVALITNĚJŠí, inovativnější, prostě LEPŠí vozy? Děkuji 😄
CO že to "ví každý"? Že Passat od nějakých 5ti let "nahoru" je (mnohem) NEspolehlivější než C5? 😄 Že je NEspolehlivější než Citroën C5 i v "průměru" za 11 let (který TÜV také uvádí? 😉
PS: Nu některému auto zpočátku vychytáte pár mušek a pak už jen "zraje jako víno" ("podstata" je zdravá a v pořádku) a některé se po pár kilometrech začne "sypat" a "sypat" a tabulkami se roka za rokem propadat..
KVÍZOVÁ OTÁZKA: "které je které"? 😄
PPS: Nojo, já vám úplně ZAPOMNĚLA říct, že pár let před C5 získal titul JAPAN auto roku také Citroën C6 >😒]
(a "cení" si tam i GOLFa! ale passata NE - vážně a "ohne legrace"! ČÍM to tak může být? 😉
(co vyhrálo v těch letech v česku, škodofka nebo škodofka? 😄
CO že to "ví každý"? Že Passat od nějakých 5ti let "nahoru" je (mnohem) NEspolehlivější než C5? 😄 Že je NEspolehlivější než Citroën C5 i v "průměru" za 11 let (který TÜV také uvádí? 😉
PS: Nu některému auto zpočátku vychytáte pár mušek a pak už jen "zraje jako víno" ("podstata" je zdravá a v pořádku) a některé se po pár kilometrech začne "sypat" a "sypat" a tabulkami se roka za rokem propadat..
KVÍZOVÁ OTÁZKA: "které je které"? 😄
PPS: Nojo, já vám úplně ZAPOMNĚLA říct, že pár let před C5 získal titul JAPAN auto roku také Citroën C6 >😒]
(a "cení" si tam i GOLFa! ale passata NE - vážně a "ohne legrace"! ČÍM to tak může být? 😉
(co vyhrálo v těch letech v česku, škodofka nebo škodofka? 😄
Když upozorním, že si napsala hloupost, tak je to urážka? Ty buď nerozumíš česky, nebo máš absolutně pokřivené měřítka. Doufám, že ses nad tím blafem aspoň zamyslela a stydíš se, co jsi dokázála vyplodit za nesmysl.
Zaměř se na Cé pětku, na ostatní se vykašli.
Neboť zde předvádíš jen úniky, zadní vrátka a pokusy o stočení diskuze na úplně jiný problém.
:-! :no😒br />
PS: Cé pět z před pěti let, je starý model. Tento nový, ten tvůj, se ukazuje jako ukázkový křáp.
Zaměř se na Cé pětku, na ostatní se vykašli.
Neboť zde předvádíš jen úniky, zadní vrátka a pokusy o stočení diskuze na úplně jiný problém.
:-! :no😒br />
PS: Cé pět z před pěti let, je starý model. Tento nový, ten tvůj, se ukazuje jako ukázkový křáp.
Ne, NENí - proč se ptáte? 😉
(když napíšete TO co jste napsal tak zase JE - kdybyste se náhodou ptal.. 😄
C5 je ("jen") jiná karoserie na mechanice C6 😉
PS: "Můj" byl i ten minulý (C5 V6 :yes: 😄 ) a byl FAJN a jak jsem vám již VYSVĚTLILA (tak MNOHEM hodnotnější obsažnější ifno o poruchovosti jsou katalogy ojetin). To co nazýváte "ukázkový křáp" v reálu znamená, že třeba 89% majitelů je VELMI spokojeno (a u vozu který za "křáp" NEpovažujete to je třeba 92% 😉
Mám 3tí C5 (2.2 HDi, V6 3.0 benzín, V6 3.0 bi-turbo nafta) a "zazlobila" nejvíce ta druhá (opakovaně nezvládli opravit ostřikovače světlometů - které "vyjely" ostříkly a NEzajely. tedy po opravě to vždy třeba půl roku vydrželo a znovu... sice fungovaly "normálně" a NEzajely celé zpět dovnitř - šlo to dotlačit prstem - to "definitivně" opravili až "naponěkolikáté" někde okolo 90ti-100 tisíc km.
U téhle zatím jen vrzalo madlo v pravých dveřích - tak jako vše - vyřešeno v záruce - 5 let/150.000 km, v Rakousku "jen" 120.000 km
NEJ"závažnější" závada se projevila u té druhé, kdy někde kolem 40 t. oznámilo že "technický problém" a přechází do "omezeného režimu" (zavolejte servis nebo možná jízda max 80 km/h) a odešla (byla "načatá" cívka jednoho válce - řešeno výměnou VŠECH - pochopitelně zdarma - a už nikdy nezazlobily, šlo o nějakou vadnou sérii ... to jsou PŘESNĚ věci, které se pak dočtete v těch katalog ojetin - případně v testech na 100.000 km, ty mám také "moc ráda" - TÜV je mezi "amatéry" sice asi docela "populární", ale jako zdroj (solidní) info - VELMi "omezené"
Už jsem se "dlouho" NEptala - nabídnete/doporučíte mi místo C5 V6 Bi-turbo nějaký (alespoň "trochu podobný" - prostě NE horší) lepší vůz? Může být i maličko dražší..? 😉
(když napíšete TO co jste napsal tak zase JE - kdybyste se náhodou ptal.. 😄
C5 je ("jen") jiná karoserie na mechanice C6 😉
PS: "Můj" byl i ten minulý (C5 V6 :yes: 😄 ) a byl FAJN a jak jsem vám již VYSVĚTLILA (tak MNOHEM hodnotnější obsažnější ifno o poruchovosti jsou katalogy ojetin). To co nazýváte "ukázkový křáp" v reálu znamená, že třeba 89% majitelů je VELMI spokojeno (a u vozu který za "křáp" NEpovažujete to je třeba 92% 😉
Mám 3tí C5 (2.2 HDi, V6 3.0 benzín, V6 3.0 bi-turbo nafta) a "zazlobila" nejvíce ta druhá (opakovaně nezvládli opravit ostřikovače světlometů - které "vyjely" ostříkly a NEzajely. tedy po opravě to vždy třeba půl roku vydrželo a znovu... sice fungovaly "normálně" a NEzajely celé zpět dovnitř - šlo to dotlačit prstem - to "definitivně" opravili až "naponěkolikáté" někde okolo 90ti-100 tisíc km.
U téhle zatím jen vrzalo madlo v pravých dveřích - tak jako vše - vyřešeno v záruce - 5 let/150.000 km, v Rakousku "jen" 120.000 km
NEJ"závažnější" závada se projevila u té druhé, kdy někde kolem 40 t. oznámilo že "technický problém" a přechází do "omezeného režimu" (zavolejte servis nebo možná jízda max 80 km/h) a odešla (byla "načatá" cívka jednoho válce - řešeno výměnou VŠECH - pochopitelně zdarma - a už nikdy nezazlobily, šlo o nějakou vadnou sérii ... to jsou PŘESNĚ věci, které se pak dočtete v těch katalog ojetin - případně v testech na 100.000 km, ty mám také "moc ráda" - TÜV je mezi "amatéry" sice asi docela "populární", ale jako zdroj (solidní) info - VELMi "omezené"
Už jsem se "dlouho" NEptala - nabídnete/doporučíte mi místo C5 V6 Bi-turbo nějaký (alespoň "trochu podobný" - prostě NE horší) lepší vůz? Může být i maličko dražší..? 😉
Tady se zaměř hlavně na Citroeny😒br />
[odkaz]
[odkaz]
PS: Hledej v těch červených a vždky ke konci tabulky. :-!
[odkaz]
[odkaz]
PS: Hledej v těch červených a vždky ke konci tabulky. :-!
To už se OPAKUJETE, to už jsme "probírali" a OBA to víme.. i když to je váš JEDINÝ (proti)argument, tak se k němu stále a stále vracíte - chápu 😄
Nicméně zde jsme již "po pár letech" a tam je to ZCELA OPAČNĚ - problémky PASSATu s přibývajícími lety narůstají a NARŮSTAJí (doslova - když si projdete tabulky najednou, včetně závěrečného "průměru" za celých 11 let ... tak jak jsou zveřejněny, tohle "roztrhávání" na MNOHO článečků je dobré ... leda tak k tomu mít "hodně" článečků 😄 ) - prostě tady jste v diskuzi pod "lety"/pod článkem kde je Citroën C5 spíše NADprůměrně spolehlivý 😄
PS: Necítíte to jako "protimluv" když Citroën C5 stále "kritizujete" (myslím že ani nevíte proč - nebo PROZRADÍTE mi to? 😉 ) a přitom lepší (nebo alespoň "podobný") vůz nabídnout NEumíte/NEznáte? 😐
PPS: Nebo OBRÁCENĚ, co (konkrétně - i motor) je pro VÁS "nej" vůz střední třídy? 😄
Nicméně zde jsme již "po pár letech" a tam je to ZCELA OPAČNĚ - problémky PASSATu s přibývajícími lety narůstají a NARŮSTAJí (doslova - když si projdete tabulky najednou, včetně závěrečného "průměru" za celých 11 let ... tak jak jsou zveřejněny, tohle "roztrhávání" na MNOHO článečků je dobré ... leda tak k tomu mít "hodně" článečků 😄 ) - prostě tady jste v diskuzi pod "lety"/pod článkem kde je Citroën C5 spíše NADprůměrně spolehlivý 😄
PS: Necítíte to jako "protimluv" když Citroën C5 stále "kritizujete" (myslím že ani nevíte proč - nebo PROZRADÍTE mi to? 😉 ) a přitom lepší (nebo alespoň "podobný") vůz nabídnout NEumíte/NEznáte? 😐
PPS: Nebo OBRÁCENĚ, co (konkrétně - i motor) je pro VÁS "nej" vůz střední třídy? 😄
Tahle statistika je o spolehlivosti mozna tak z deseti procent. Zbytek je jen o chovani majitelu k autu. Zajimalo by me,kolik majitelu vozidel je dava pred technickou (TUV neni nic jineho) prohlidnout a odstrani zavady. Nebo vubec aby se nejak pravidelne starali.
A ze je VW nahore? To je tim,ze vzhledem k jeho kvalite uz ma vetsinu dilu vymenenych >😁
A ze je VW nahore? To je tim,ze vzhledem k jeho kvalite uz ma vetsinu dilu vymenenych >😁
Já dávám vůz před technickou VŽDY do servisu (jezdí mi tam s ním oni a druhý den vůz vyzvedávám "komplet opečovaný" - myslím třeba vyčištěnou klimatizaci 😉 + "hotová prohlídka" - samozřejmě BEZ "ztráty květinky" 😄
PS: Už jsem to tu párkrát psala, po "pár" autech co jsem měla/jsme měli si troufám tvrdit, že DŮLEŽITĚJŠí než o to JAKÝ je to vůz (jaká značka) je to KDO (myslím "servisního muže" 😉) konkrétně se o něj stará (a samozřejmě JAK o vůz pečuje/jaký k vozu má vztah MAJITEL
(já si se svým "povídám", po cestě mu "poděkuji" jak /skvěle/ jel a ... a on(i) mi to "vrací" 😄
PS: Už jsem to tu párkrát psala, po "pár" autech co jsem měla/jsme měli si troufám tvrdit, že DŮLEŽITĚJŠí než o to JAKÝ je to vůz (jaká značka) je to KDO (myslím "servisního muže" 😉) konkrétně se o něj stará (a samozřejmě JAK o vůz pečuje/jaký k vozu má vztah MAJITEL
(já si se svým "povídám", po cestě mu "poděkuji" jak /skvěle/ jel a ... a on(i) mi to "vrací" 😄
Nepřehlédl, pokud model nemá patřičný počet protokolů tak aby byl statisticky relevantní tak z tabulky vypadává, u novějších aut má model ještě nadkritický výskyt ale jak stárne a vyřazuje se z provozu tak se to projeví i na počtu technických kontrol a z tabulky vypadne a tabulka se v celkovém množství modelů zkracuje. Některý model se do tabulky kvůli malému výskytu nedostane ani jako nový (v D se prodává určitě tak dvakrát více modelů než je v tabulce dvouletých aut), některý model vypadne postupně tak jak stárne protože jeho výskyt se sníží (Forester).