Autosalon Ženeva
První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.
Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.
Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.
Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.
Autosalon Ženeva 2020 |
|
Autosalon Ženeva 2018 | Autosalon Ženeva 2017 |
Autosalon Ženeva 2016 | Autosalon Ženeva 2015 |
Ale když do R8 dají motor z Benley Continental (+ slušnou převodovku - já bych byla PRO "ZF s 8mi"), tak to by NEmuselo "být špatné" (zatím to bylo "zajímavé auto s ALE" = první "ale" je MOC vysoká cena, to se asi NEzmění, ale to zas tak neva. Další "ale" byla slušná převodovka se SLABŠíM motorem a LEPŠí motor se SLABŠí (slabou) převodovkou. Popravdě OBĚ verze bych "poslala k ledu" a ... audi R8 4.0 TFSi - ve dvou verzích s převodovkou "s 8mi" nabízela 😄
BMW :yes:
(samozřejmě uvidíme jaká bude realita 😉
PS: Ale (z mého pohledu), zatímco BMW dál "poladilo" svůj (orig.) styl vozu nižší střední třídy, Mercedes tam chystá "docela REVOLUCI", tak audi A3 bude ... asi zase (jen) audi A3 😄
PPS: Ale ano - po těch cca 25ti letech se audi už MŮŽE hodně srovnávat s BMW či MERCEDESem (nicméně narozdíl od nich v nižší střední NIC "new" či "převratného" NEpřipravuje - nová audi a3 bude mít hlavně "trochu ostřejší" rysy, což bude v reálu asi NEJvýraznější změna 😉
BTW: Dnes jsem si říkal, jaké skvělé auto by to bylo - vzít karoserii Scirocca a k tomu techniku a interiér jedničkového BMW. 😄 Jo, to bych si nechal líbit. Jak to píšu, tak se musím smát - přát si, aby BMW mělo design VW. >😁
Mně se náhodou BMW 1 moc líbí (a VÝBORNĚ se mi jezdilo i s první generací - a tahle je dle všeho ještě LEPŠí :yes: 😄