Novinky
Tyrrell
0
Jo právě Xcover a neznám lepší. V baru jsem ho hodil na 5 minut do plnýho 0,5l piva a pak s ním praštil o zem. Vydržel vše a mám do dnes,ale já si na schodech při ústupu zlomil 2 prsty😄 K doktorovi jsem nešel,vždyť to je jen menší zranění,podobný jsem měl již několik. Bylo to z hecu,protože tam machroval jeden jouda s Nokií a po absolvování uvedených zkoušek ji hodil do koše. >😁
Přejít do diskuze
Nokii bych nechtěl ani zadarmo.Nikdy se mi nelíbila a její ovládání jsem nikdy nepochopil.Sony 10 let v užívání a Samsung 3 roky do teď,telefon mám jako pracanta a nepotředuju nějaký přiblblý vychytávky.Potřebuju v telefonu svítilnu,připojení na net a odolnost proti vodě a pádu,což Samsung naprosto splňuje.Finové sice mají vyšší životní ůroveň,nekradou tolik jako Češi,možná si tolik nezávidí,ale kromě své národní hrdosti mě jsou jedno,stejně jako já jim >😁
Já si pořídil celoročky Bridgestone a zatím se mi jeví lepší než předchozí letní Michelin nebo zimní Fulda. Ale zatím jsem na nich v zimních podmínkách moc nenajezdil, byť teď pár minulých týdnů se mi jevily OK. Takže uvidíme co bude, až napadne víc sněhu i u nás v kotlině.
😉 Nevím jak vy,ale tam kde auta nasazují řetězy,tam já na Savách Eskymo 3 ještě jedu. :yes:
co mu vyhovuje.Matador či Barum jsou dle mého jedny z nejhorších evropských pneu.V létě hobluju Michelina v zimě Kleber.Napro jsem s nimi spokojený.Další je mnou vyzkoušená kombinace léto GoodYear a zima Vredestein.Co vím,tak Nokian není zrovna špička,ale ...... 😉
Jo ten článek je slušný PRko, tak do Blesku >😁 Jinak Nokian WR G2 používám už 4 rokem a veliká spokojenost :yes:
To je zajímavé, já mám Nokian WR D3 se směrovým dezénem o rozměru 205/55 R16, sice už se dnes dělají s asymetrickým dezénem, ale já mám loňský typ. A rodiče mají Nokiany, sice nevím označení, ale také směrový dezén na 195/55 R15. Myslím, že vaše teorie má trhlinu
každopádne do šírších nízkoprofilových rozmerov len s najdrahšími variantami pneu (ideálne Michelin >😁 ) . Mám Hankook icebear v 245/45 R18 a na sněhovej pokrývke to šmýka jak blázen. Pritom u užších rozmerov Hankook ktoré som jazdil (už trebárs v 1995 Hankook W300) v minulosti som bol velice spokojný, pneu sa vždy doslovne do snehu zarezávali, teraz to len kĺže.
PS: takto nejak vyzerá PR článok ? >😒]
PS: takto nejak vyzerá PR článok ? >😒]
Dobrý tak do ženského časopisu a ne na odborný motoristický portál.
Navíc tvrzení v něm možná platí pro Nokian, ale nelze je zevšeobecňovat.
A taky je nekorektní míchat směrovou stabilitu na suchu se záběrem na sněhu - tak jsem autorovy výlevy pochopil, protože při srovnání pneumatik na sněhu to vůbec nemusí platit. Nejvíc totiž záleží na směsi a vlastním uspořádání lamel a bloků i na šířce podélných drážek. V testech z minulých let třeba symetrický Dunlop vyšel v příčné stabilitě lépe, než většina jeho asymetrických konkurentů, včetně Nokianu.
Osobní subjektivní zkušenost: Matador MP58 (asymetrický) - záběr nic moc, ale když to šlo do bočního smyku, tak mne podržel, Nokian (asymetrický - ten, co je na obrázku) zabíral ve sněhu naopak skvěle, ale při zatáčení mělo auto tendenci jet rovně. Na suché silnici ale ten Nokian byl určitě stabilnější.
Navíc tvrzení v něm možná platí pro Nokian, ale nelze je zevšeobecňovat.
A taky je nekorektní míchat směrovou stabilitu na suchu se záběrem na sněhu - tak jsem autorovy výlevy pochopil, protože při srovnání pneumatik na sněhu to vůbec nemusí platit. Nejvíc totiž záleží na směsi a vlastním uspořádání lamel a bloků i na šířce podélných drážek. V testech z minulých let třeba symetrický Dunlop vyšel v příčné stabilitě lépe, než většina jeho asymetrických konkurentů, včetně Nokianu.
Osobní subjektivní zkušenost: Matador MP58 (asymetrický) - záběr nic moc, ale když to šlo do bočního smyku, tak mne podržel, Nokian (asymetrický - ten, co je na obrázku) zabíral ve sněhu naopak skvěle, ale při zatáčení mělo auto tendenci jet rovně. Na suché silnici ale ten Nokian byl určitě stabilnější.
Mám pocit, že je tento článek spíš skrytá reklama na pneumatiky nokian, které jsem btw měl a byly úplně na ho.no...
to údajné obecnější rozdělení podle rozměrů jste si mohli ušetřit, není to pravda, je to spíš zbytečně matoucí...