Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Studie: Ženy parkují lépe než muži

Ženám podle britského výzkumu sice zaparkování trvá déle než mužům, za to jsou však v parkování přesnější.
Zpět na článek
1. 2. 2012 09:11
1. 2. 2012 09:37
1. 2. 2012 09:54
1. 2. 2012 11:02
1. 2. 2012 11:21
1. 2. 2012 12:03
1. 2. 2012 18:38
4. 2. 2012 17:23
4. 2. 2012 20:21
6. 2. 2012 16:31
1. 2. 2012 19:42
1. 2. 2012 21:42
5. 2. 2012 00:37
5. 2. 2012 21:55
1. 2. 2012 10:41
1. 2. 2012 12:47
1. 2. 2012 19:50
1. 2. 2012 19:46
Avatar - Nerez
1. 2. 2012 09:11
Ano
Ano, výsledek studie vidíme každej den na parkovištích u obchodních center >:-[]
Rozbalit vlákno
13
Avatar - 3_diamanty
1. 2. 2012 09:37
Re: Ano
veru tak :yes:

samzorejme su aj sikovne zeny vodicky

najradsej mma tie vodicky pri nakupnych centrach , co vidia ze cuvas vychadzas a just sa ti vedla teba natlacia a este vystupuju ked cuvas vedla teba par cm, akoby nevedeli pockat, typicke feministky, ked vidim ze auto cuva a vedal neho je miesto tak akurat , vzdy pockam ked vycuva a potom to tam pichnem aby mohol dotycny bezpecne vyjst. Podotykam ze skutocne nie raz sa mi stalo ze ked som vychadzal a cuval vzdy sa niekto vedla tlacil a nevedel pockat a vzdy ked som sa pozrel tak to bola zena, akoby mali inu logiku a neuvedomovali si ze ked je tam vedal miesto tak je to sice pekne ale treba pockat a dotycnemu nechat miest ona vycuvanie a potom zaparkovat. So zenami samozrejme tymi sikovnejsimi nie su nikdy problemy, velky pozor si treba davat na slecny jazdiace na bmw X6 alebo audi A5 a pod. kusky lebo tam to vzdy zavana pruserom, slaba zienka silne auto a nestastie je na svete. Kolkokrat len vlastnou predvidavostou som neprisiel do pruseru ked sa slecna na X6tke radila z pruhu do pruhu akoby bola na ceste sama. Nic neobvykle nie je ani to ze zena jazdi stredom cez dva pruhy alebo zasadne sa radi z pruhu do pruhu ked ste vedla nej cim vas vytlaci z cesty. Plati pravidlo ze cim drahsie auto tym mladsia kocka a sprostejsia v nom, takze bacha na to. Toto pravidlo je ekvivalentne aj pre chlapov.

vseobecne ale mozem povedat ze zeny vodicky su urcite pozornejsie a neporusuju predpisy tolko ako muzi, nemachruju, nie su arogantne a vedia byt ustretove, s autorom clanku co s tyka parkovania zien nesuhlasim ale uznavam ze jazdia obozretnejsie a davaju veacsi pozor.
Avatar - jenik1
1. 2. 2012 09:54
Re: Ano
Tohle je silně individuální a nelze to takhle paušalizovat.
Já třeba vůbec nezkouším parkovat v podélné směru mezi dvě auta, kde je malý prostor. Prostě to nedělám, protože je to nebezpečné pro lak auta. Fascinuje mne, že v autoškolách tohle učí nové řidiče více jak umění reagovat na nečekané situace v provozu. Když jsem dělal řidičák, tak mně jedem "učitel" celou hodinu učil couvat do úzkého prostoru, kde byl na každé straně pouze centimetr volného prostoru. Když mi to nešlo, tam mi to ukázal a upevňoval si tím vlastní sebevědomí.
Avatar - 3_diamanty
1. 2. 2012 11:02
Re: Ano
lenze pri nakupnych centrach kde sa parkuje auto pri aute nemas inu moznost, ja tiez nerad parkujem dvere na dvere nalepeny

inak s tebou suhlasim, niektori v autoskole ucia ptakoviny na rozdiel od toho aby mladeho vodica zasvetili do sveta moznych aj nemoznych situacii v realnej premavke a naucili ho predchadzat a vyvarovat sa problemom.

parkovanie je ale sucast prevadzkovej sposobilosti vodica a ak je predpoklad ze clovek vie zaparkovat na milimeter presne tak je predpoklad ze ma aj lepsi cit a schopnosti pre riesenie dopravnych situacii

ale samozrejme suhlas

:yes:
1. 2. 2012 11:21
Re: Ano
To je dobre, ze to nezkousis podlelne vsude. Aspon zustane vic mista na nas, kteri se takhle parkovat neboji a jde jim na poprve. Parkuji takhle ve meste porad(jinde neni misto) a nikdy jsem nikoho neodrel a ja taky nemel nic na narazniku. Narozdil od nakupnich center, kde jsem musel nekolikrat nechat lakovat narazniky, jak do me mlati. Uz nejakou dobru radsi zaparkuji dal od vchodu nebo pres 2 mista.
Tomu vyzkumu neverim. V mym okoli je plno ridicek a jezdi dobre, ale jen maloktera umi dobre zaparkovat kolmo, natoz podelne.
Avatar - Choochoo
1. 2. 2012 12:03
Re: Ano
Nedavno jsem videl vyjizdet ridicku s prazskou SPZ z podelnyho parkovani a na 50m jsem slysel jak se zastavila pri couvani o auto za ni a pak stacilo na miste vytocit volant na plny rejd a hura pryc. Takze souhlasim jenik1 a do malych prostoru take neparkuji. Ani ne tak kvuli tomu ze bych to tam nenasoukal, ale pak si nechavat neco lakovat za sve, pac nikdo u drobnych poskozeni tel nenecha, nehodlam.
S tim ze to nejde pausalizovat nesouhlasim, pac studie to dela a jeste spatne. Zenske mozna parkuji lepe, ale jen v pripadech kdy se vubec u chlapu neda mluvit o parkovani. Co znam zensky, tak jedine jak parkuji tak popredu a rovnou do mezery. Zenska ma problem vubec tocit volantem pri parkovani na spravnou stranu a kdyz si ma nadjet vubec nechape proc. To zas je vyplod nejaky chudery.
Tuhle jsem zase potkal bezpecnejsi ridicku nez chlapa, kdyz se zuzovali 3 pruhy na jizni spojce, 2 pruhy do jednoho se zacly pekne stosovat, vsichni jeli okolo 80 a zenska si v pravym pruhu z rovna v miste snizeni pruhu vali neskutecnych 60, pred ni nic, volna cesta a jeste zacla brzdit. Takze padlo i par sprostych slov, pac nechci mit nikoho v kufru.
Zenska za volantem, auto bez ridice.
Avatar - Hammunasakra
1. 2. 2012 18:38
Re: Ano
Ano to vidíme - všechny vozy co stojí různě nakřivo (ale zato jsou zaparkované "napoprvé") řídili evidentně CHLAPi ;-)
4. 2. 2012 17:23
Re: Ano
No jasně, ten chlívek mezi čárami mi byl přidělen celý, tak je snad na mně, jakým způsobem s ním naložím, ne ? :-)

To mě spíš trápí, když někdo nezvládá to auto udržet ani mezi těmi čarami. To je pak horší...
Avatar - Hammunasakra
4. 2. 2012 20:21
Re: Ano
Aha? Tak TÍMHLE to tedy je! ;-)
Vy si myslíte že "v tom chlívku mezi čarami" můžete zaparkovat JAKKOLI.. :-)
..že v tom (na dnešní poměry/velikosti aut) ÚZKÉM (pro vůz vymezeném) prostoru MŮŽETE stát tak, že (ženou) PERFEKTNĚ uprostřed zaparkovanému vozu pak nejdou pořádně otevřít dveře.. například (to vás NEnapadlo...?!? ;-)
6. 2. 2012 16:31
Re: Ano
Bylo to myšleno tak napůl vážně napůl jako vtip. Celá ta problematika je o něco složitější. Samozřejmě se snažím postavit tak, abych vyšel vstříc autům vedle mě. Ono je to především v mém zájmu, protože obité auto nevypadá pěkně a je mi ho líto. Ovšem ono to v praxi znamená, že pokud je na jednu stranu postavené auto pomalu podélně, tak se tomu musím chtě nechtě přizpůsobit. Borec (borka :-) ) potom odjede a já budu vypadat jako vůl.

Při dostatku volného místa samozřejmě nemám problém postavit se rovně a doprostřed, i když teda s úhloměrem a GPS to potom nekontroluji... :yes:

P.S: O otvírání dveří mi nemluvte, měřím skoro 2 metry, naštěstí hubený (zatím >:-[] ), takže při vystupování v úzkém prostoru připomínám něco mezi kudlankou a ježkem v kleci... ;-)
1. 2. 2012 19:42
Re: Ano
Já bych se ani nedivil. Jsme celkem líná stvoření. Problém potom není v neschopnosti, prostě je to dotyčnému úplně jedno.
Avatar - Hammunasakra
1. 2. 2012 21:42
Re: Ano
Ano, tohle opravdu není o schopnosti/NEschopnosti - já klidně "popojedu" jednou dozadu/dopředu, abych vystředila vůz - to chlap (nebo VĚTŠINA z vás) prostě NEudělá (no a "napoprvé" to NE vždy "přesně vyjde" no.. ;-)
5. 2. 2012 00:37
Re: Ano
Nemám problém se trefit. A klidně pozici poopravím, když to nevyjde na poprvé. Je to také tak trochu vizitka.
Avatar - Hammunasakra
5. 2. 2012 21:55
Re: Ano
:yes: ;-)
Bohuže jste skoro výjímka.. :-|
1. 2. 2012 10:33
Blobost ako mraky....
Zbytocna a uplne dementna studia. Ved kazdy vie ze zeny parkovat nevedia a si to aj same priznaju. Dokonca aj zeny ktore aktivne a celkom dobre soferuju parkovat nevedia...

Sam som videl niekolko tukov, ktore urobili zeny a na mojom aute som mal na jesen tiez pas cervenej farby... Urcite to bolo od nejakeho cerveneho ferarri, ktore soferoval muz....
Rozbalit vlákno
2
1. 2. 2012 19:45
Re: Blobost ako mraky....
Já jsem byl jednou svědkem parkování na kolmo, kdy to po pěti minutách spolujezdec nevydržel, vystoupil a začal ženskou navádět... ani s naváděčem nebyla schopná zaparkovat. Čtvrt hodinová muka. Zajet mezi dvě auta tak, aby mohla vystoupit, bylo nad její síly.
Avatar - Hammunasakra
1. 2. 2012 21:43
Re: Blobost ako mraky....
No, já bych tipla že tak do deseti let budou (samo)parkovací systému "normální" a téma bude "vyřešeno" ;-)
Avatar - Bristol
1. 2. 2012 10:41
parkování
tohle se nedá paušalizovat ani na ženy ani na muže...prostě každej parkuje jak je zvyklý a podle toho kde parkuje obvykle(garáž, parkoviště u paneláku, single parkování před vilkou apod.)...pravidlo číslo jedna...v autoškole vás nikdy nic nenaučí...maximálně vás tam prudí za každou hloupost a za těch 28 hodin jízd vás naučí max tak obsluhovat automobil...nikoli však jezdit, řídit, vyrovnávat se s nečekanými situacemi či nedejbože parkovat...člověk co bere auta jako hobby(ve velké míře pánové) tak se to všecko rychle naučí sám nebo ho to naučí nějaký příbuzný a zkušenější řidič...co do parkování také hodně záleží na automobilu který řídíte: rejd, výhled z auta, pravidelnost tvaru automobilu, velikost zadního okna, výhled šikmo vpřed, šikmo vzad, odhad kde auto končí...(pokud ovšem nemáme senzory) z vlastní zkušenosti vím že se skvěle parkuje třeba s fordem transit: skvělý výhled, parádní rejd a pravidelná kastle...zatímco parkování s mondeem nebo octávkou II je to noční můra obzvlášť pak podélně...hlavně výhled vzad je u obou automobilů dost mizerný, docela dobře se parkoval s fordem escort kombi(mé první auto)-hlavně výhled vzad byl velmi dobrý
Rozbalit vlákno
7
1. 2. 2012 11:44
Re: parkování
S tou autoškolou to není úplně pravda. Je to tedy už deset let, ale když jsem tam chodil, tak jsem při každé jízdě minimálně 3x zkoušeli parkovat, jezdil jsem po všech druzích komunikace, učil se rozjíždět v prudkém kopci přes ručku. Všechny druhy křižovatek, také otáčení vozidla atd... Já jsem z tohohle hlediska byl s autoškolou spokojenej. Všechny tyto věci byli z iniciativi učitele, který také na mě nikdy neřval. Dokonce mi jednou na křižovatce nedal jeden řidič přednost a ani po tomto incidentu, kdy jsem to včas ubrzdil, neřval a s klidovým hlasem jen řekl, že je to *. Samozřejmě pokud má někdo učitele, který něco takového nedělá, tak je to pak jasné, že nic nenaučí. Pokud si člověk sám neřekne, tak má smůlu.
Každopádně vidím při parkování hodně řidičů a řidiček, kteří neumí parkovat. Ženám to trvá o hodně déle (samozřejmě ne všem) a více při tom zmatkují a někteří v půlce manévru nevědí co dělat.
Avatar - Bristol
1. 2. 2012 11:59
Re: parkování
tohle bude asi hodně individuální a hodně záleži na autoškole a instruktorovi...jsou asi různí...neříkám že si stěžuju ten můj nebyl špatný...ale když člověk po nějakých 25 hodinách nebo kolik to je teď nevím vylezl...řídit uměl...ale opravdu jen takový ty základní dovednosti...otrkat se musí každej sám a nejlépe v každodenním provozu... ;-)

PS. asi si měl docela dobrého instruktora...mě třeba parkovat podélně mezi dvě auta nebo rozjíždět do kopce nikdo moc neučil...to všecko jsem musel sám...(chodil jsem před 4mi lety) asi se poměry od té doby změnili a instruktoři maj pocit že budeme jezdit v autech se senzory, s automaty co vám to v kopci přidrží a podobně... :no:
1. 2. 2012 12:06
Re: parkování
Určitě, otrkat se musí každý sám. Pak je už jen na každém jestli je ochoten se učit řídit, ne jen se dostat z bodu A do bodu B. Nejvíc je to vidět v zimě, kdy většina řidičů jede přehnaně opatrně a vůbec nemá vyzkoušeno co jejich vozidlo dovede. Například ani nevědí, že mají nějaký ABS nebo ESP a pak neumí třeba pořádně brzdit nebo zvládnout smyk.
PS: jako musím v zpětném pohledu přiznat, že jsem měl dobrého instruktora. Teď jsem za to docela rád :-)
1. 2. 2012 12:47
Re: parkování
Za nás bylo v autoškole jenom 12 hodin jízdy. Tedy plus hodina cvičáku a dvakrát předtím trenažér...
Nicméně v Anglii může být situace o dost jiná než u nás - tam zřejmě i ženy mají natočeno dost kiláků, takže můžou být v prúměru vyježděnější. A pak je tady otázka celkové únavy lidí. Třeba já normálně couvám a parkuju bez problémů, ale pokud jsem hodně ospalej, jde mi to o něco hůř.
1. 2. 2012 19:50
Re: parkování
Mě parkování do řady potkalo, ze všech parkování nejčastěji - ze začátku s instrukcemi, později jen s hodnocením a případnými opravami. Jediné, co jsem musel později zvládnout, bylo aplikovat naučený postup na auto jiných rozměrů a schopností.
1. 2. 2012 14:10
Re: parkování
To já na autoškolu moc slavně nevzpomínám. Vlastně, má nejděsivější představa byla, že někde uvíznu, za mnou kolona, nepůjde mi to rozjet a instruktor na mě bude křičet...povedlo se mi to hned první hodinu, kdy jsem ani nečekal, že budu v provozu. :-)
Je to zvláštní - snad vždy jsem se těšil za volant - ať svítilo slunko nebo mrzlo a byla vánice. Jen to autoškoly se mi vůbec nechtělo a dva dny před každou jízdou jsem byl přepadlý:)
Smutné je, že mi to skoro nic nedalo (což jsem ale i čekal) a třeba rozjezdy do kopce se mi podařilo vypilovat až s radou od kamarádky, která dělala autoškolu jinde a proháněli jí po Žižkově:)
Co se týče parkování, já třeba výrazné problémy neměl, ale byla tam osoba, která jak řízení, tak parkování nezvládala (minutu přemýšlela nad zařazením zpátečky a pak jí při pomalém vycouvávání tajně pomáhala instruktorka se spojkou) a kupodivu řidičský průkaz získala... No a nedávno jistá kamarádka nezískala řidičák, protože si před odbočováním z jednosměrky pořádně nenadjela ke straně, aby lidé odbočující jinam mohli projet...
Ale takových příběhů zná každý dost...poměry v autoškolách jsou různé...
1. 2. 2012 19:46
Re: parkování
Z velké části jde o zkušenosti. Sestřenka jezdí od začátku s větším a později velkým autem (Passat, Multivan), bydlí v centru a parkuje bez problémů. Možná lépe než já, protože mne parkování do řady v zacpaném městě moc často nepotká.