Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Hyundai i30: Živé jízdní dojmy (průběžně aktualizováno)

464 komentářů

3_diamanty
a precitali nieco o nom - uz bolo dost clankov, vyhneme sa potom dalsim komplikaciam pri diskusii kedy si jedna strana stale mysli ze hyundai je stale to cudo co vyraba stare accenty lantry a pod sracky, nova dobaaaaaa :yes: chlapi, uz to nie je ako v roku 97 lacne poruchove ovalne cudo ako accent vedla ktoreho ste boli aj na felde frajer, nastava zmena myslenia :yes😒br />
i30 je len zaciatok
Pekelná Micinka
zacatok ceho... ty dva chromovy talíře jsou stále "to isté čudo".
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rojin
:yes: přesně, výstižná reakce..
Ronault.
Sice vím kam ti zase míříš - k tvé roletce, ale vystihl jsi to tentokrát trefně :yes:
petrumr
Nerez
Zapoměl jsi napsat, že až se rozjede tato i30 a přijde nový Ceed tak Golf, Focus a Astra se v Evropě odporoučí na zadní místa v prodejnosti :yes: :yes: :yes: >😁 >😒]
Ronault.
Slyšel jsem, že po první veřejné fotce i30 Wintercorn prodal všechny akcie VW... >😒] >😁 >😁 Topper to říkal >😒]
Nerez
No a ještě říkal, že od představení nové i30 šla kvalita Golfu rapidně dolů, protože i samotní zaměstnanci VW mají z úspěchu i30 takovej strach, že se jim třepou ruce a nemůžou pořádně zašroubovat matky na šroubky 8-s
Ronault.
Mně pak říkal, že se celá evropská konkurence rozpadá, protože Hyundai si předobjednal všechny šroubky a matky z celé evropy, protože prý teď bude jediný výrobce 😲 8-s
Nerez
Já mám pocit, že on to spíš myslel tak, že kvůli jejich prkeným podvozkům se celé auto otřásá a poměrně dost těch šroubků se z těch aut poztrácí. Takže proto jdou všechny šroubky do továrem Hyundai jako náhradní dily 😒 :-!
LEANDR0
Tomu sam neveris... 😄
Nerez
Já ne, ale Topper a Icescent ano >😁
XTad
To je blbost. Kdyz se podivam na hyundaie za poslednich 15 let, tak to jsou, oproti konkurenci, porad stejna auta. Kdyz se v devadesatych letech zacaly kupovat lantry, kazdy take tvrdi, jak je to auto na zapadoevropske urovni. To same getz, to same matrix od pininfariny, to same santafe , to same stara i30, to same nova i30, atd. atd. Jinak tato fotka [odkaz] opet potvrzuje to, ze cim extravagantnejsi design, tim vetsi kola auto potrebuje, aby nevypadalo lacine. Chces byt za machra i s poklicemi? Kup oktavku tour, nebo golfa!
petrumr
XTad
...a ted jsou v bazarech za smesne ceny, nebo na vrakaci.
Ronault.
A přitom to nebyla zas tak špatná auta... Rozhodně bych v případě zájmu o jetinu velikosti a stáří Fabie I o něm silně uvažoval.
Choochoo
Pan je odbornik na techniku, by me zajimal generacni rozdil v technice a pokroku Golf vs I30 :no: Oni jsou ty auta za poslednich 20let stejna vlastne vsechny co :no:
XTad
Asi jsme si nerozumeli. Ja pouze tvrdim, ze hyundai je oproti konkurenci porad stejny, ne ze je i30 na urovni 20 let stareho auta. Pokud te zajima generacni rozdil golfu a i30, tak ten je porad stejny. Az bude novy golf, tak rozdil mezi nim a novou i30 bude zhruba stejny, jako mezi soucasnou i30 a soudobym golfem. To same plati v pripade getz vs. polo, nebo treba lantra vs. octavia. A je jedno, jestli hovorime o modelech z devadesatych let, nebo o tech soucasnych.
VelkejChytrák
Bože, teď budeme muset na ulicích dlouhý roky koukat na tyhlety zkroucený mazdy! :no:
radolaco
>😁 ze zkroucený mazdy >😒] :yes:
martindr
>😁 ten bol dobryyyy :yes:
OkreskyLover
Smrdutý, zmlácený popelnice, co někdo omylem místy pochromoval. >😒]
Banjo
Tady je debata o SuperBu?
Ten skutečně může zejména maskou evokovat Mazdu 626 z 90. let.
simson33
může mi někdo vysvětlit, proč jsou v přední masce ty dva podivné chromované oblouky? To je nějaký vyšší stupeň výbavy nebo co? Při představení na autosalonu měla i30 v přední masce jednu masivnější příčku, navíc lakovanou v barvě auta. Tohle provedení vypadá o dost hůře!
Nerez
Souhlasím s tebou, také se mi to nelíbí. A nejen ta chromovaná část v masce, ale i ty stejné oblouky v černé barvě pod RZ. To je opravdu divné ;-\
Ronault.
Ty oblouky v tom nárazníku jsou nášlapy, najdeš to třeba i na některých náklaďácích... slouží to pro lepší přístup pod kapotu, který budeš potřebovat >😒] >😒]
Nerez
Určitě proto, aby zlepšili jízdní vlastnosti, tak posunuli motor úplně dozadu až k palubovce, takže ze země tam nedosáhneš, proto ty nášlapy. Už mi to konečně dává smysl 😉
Destract
asi pro americkej márket, ty sou z chromu celý na měkko... :no:
Ronault.
Tak znáš to, vidíš to kolem sebe často, lidi si koupí na benzínce chromované kliky na svou bazarovou fabku či oktávku, pak takové ty nalepovací lišty, olepí tím celé auto 3x dookola a to včetně interiéru... no a i30 není cílená na nikoho jiného než oblepovače chromem...
A chrom a pastelová barva vypadá hrozně... tady... no... nelíbí se mi to... ale dá se to ještě přežít. S červenou to bude vypadat hrozně.
Destract
to auto v celku vypadá děsně, jak kdyby měli hotovej design a pak se na poslední chvíli rozhodli že na to šlápnou. Celý je to tak nechutně rozplizlý a nejhorší je že to pujde na odbyt...
Ronault.
tak podle mě vypadá lépe než jeho předchůdce, který se mi z prvu jakž takž líbil, ale s časem vypadal stařeji a stařeji... a ten pření nárazník... uvidíme na živo... příď bych ještě respektoval, trochu dynamičtější... ale ta záď a ta vlna za kapotou, to ne... 😐
_MT_
Mě se nelíbila. Nezvládli pořádná přední světla. To auto to v mých očích designově zabíjelo, ani jsem se nemusel koukat dál. Zadek ušel.
Ronault.
asi jsem to měl napsat přesněji, ta záď se mi z prvu líbila, takže souhlas.

Nicméně pořád jen líbí/nelíbí, měli bychom tomu dát trochu technicistnosti.
_MT_
Tak já jsem ze začátku z přelomových Korejců celkem nadšen byl, ale časem se ukázalo, že podvozek není zrovna sofistikovaný a motory vypadají lépe na papíře. Velký krok pro Korejce, nic zvláštního pro Evropana.
Nagano
Tenhle chromovej doplňěk má být součástí sportovní masky, standaardní verze Trikolor by měly mít tu lakovanou jak popisuješ...taky se mi tahle chromová moc nelíbí...
simson33
Dík za info, tahle maska tedy sportovně moc nevypadá. Chrom se hodí spíše na luxusní výbavy, ale než v téhle podobě, to raději nic. Ta základní je tedy opravdu o dost hezčí.
mich77
Nevím, mám opačný názor. Možná na fotce to tak nevypadá, ale naživo vypadá tahle maska o moc lépe. Hlavně k ní sedí chromové kliky a ten chromový pruh, který se táhne pod okny. Ta druhá verze mi příjde opravdu chudá a nezajímavá. Asi věc vkusu.
Choochoo
A muze mi nekdo vysvetlit proc je Passat tuzingove olistovan ochromovan od predu az po zadek >😁
Destract
protože tlustá sýrem posypaná amerika
Choochoo
Nene, spis tuzingove zamerena Cina. Na ameriku takovyhle podradny verky nemaj, kdo by to tam kupoval? Tam leti kvalita z Koree [odkaz]
6B6
To je tzv. "Topperův" oblouk, spojuje prd€l s mozkem, nebo naopak a tudy proudí jeho genitální oslavné ódy na korejská auta z česko-slovenska >😁
strýček BOB
Denně otevírat garáž a koukat na toto [odkaz] tak to chce jistou dávku perverzity. ;-\

Velmi se těším na první dojmy z podvozku, jízdí komfort, utlumení , uskakování zadní nápravy a tak. Poslední počiny hjandéé, tedy ix20 a Veloster, jsou v tom špičkové, tedy hlučné a tvrdé jako prkno...
mich77
Klidně bych koukal, tahle fotka vypadá skvěle. Příjde mi to hodně sportovní a mladé, ale každému se líbí něco jiného neberu ti to.
Icescent
Souhlasím: vypadá to neotřele, masívně, dynamicky a nápaditě! Skvělý masko-design! Mně se to líbí; a moc... >😁
Ronault.
Tobě by s líbilo, i kdyby tě někdo z Hyundaie kopl do koulí.
Destract
>😁 >😁 :yes: z jeho náledné grimasy by pak mohli udělat design novýho hjůndaje...
Icescent
Ale ale, ty chudáku... tohle už mi snad nestojí ani za koment; a to jsem si začínal myslet, že tady někteří lidé píší o autech...
Ronault.
Mám tam v příspěvku Hyundai a řeším váš intimní citový (doufám, že ne fyzický) vztah. 😉 Tak se zase tak nečerti, hold jsi ultra fan...
_MT_
Kde jsou ty doby, kdy se ultra fans prostě sešli a dali si přes hubu. >😒] Dnes každý bojuje klávesnicí.
Ronault.
>😁 :yes:
Nerez
>😁 >😁 >😁 :yes:
Mixo
zbytecne nadavky
Ronault.
Nevšiml jsem si jediné nadávky. Můžu napsat klidně místo koulí varlata, jestli chceš, ale asi to nebude mít na nic vliv >😒]
Emel
A pro pořádek si řekněme, že strýčkovi by se nezavděčili nikdy.
Ronault.
To nepopírám 😉 Stejně jako Ádovi u Renaultu a někomu jinému zase u VW atd. 😉
paul77
Nejsi náhodou v hypnóze? Já osobně nemůžu říct, zda se mi to líbí nebo ne, auto vypadá trochu zvláštně, ale nějak po tom netoužím mít to v garáži.
avatas
.......ix20 uskakuje jako...... dejte se člověče zapsat na skušební jízdu,než zase napíšete hloupost.Jinak k meritu věci-korea začíná válcovat evropu.Sice pomalu,ale o to více jistě.Je to dobře a v cenách již dorovnávají.(to je i značka kvality)Vše rozhodne trh.Osobně je mi jedno,kdo prodá víc.Mě zajimá pohodlí,výkon pro naše schodové dálnice a cena.Auta měníme v rámci rodiny velmi často a tak problém s rezavěním je sice vážný,ale to se týká těch,co se v udai budou vozit déle jak pět let. :-!
strýček BOB
Jistě >😁 [odkaz] tady operuje bastl klub hajndéé [odkaz]
Gangrel
Ten korejec ti ale neda spat, co? >😁
igorvrazic
Kde udelali soudruzi s Nošovic chybu? Zlate česke ručičky? 😜
white label
Citace z předmětné diskuse😒br /> "Je zima tak to bouchá! Směs korejského koření, sezamového oleje a kimchi kterou jsou tlumiče naplněny ztuhla. Počkej do jara pak bude vše ok. Nebo testni gochujang."

>😒]
_MT_
>😒]
Ronault.
Mě se líbí i tohle: "je třeba si přidat hlasitost rádia"
_MT_
>😁 Taky dobré.
Icescent
"Motor... táhne HEZKY už od nejnižších otáček! Má HLADKÝ chod, který LADÍ ke KOMFORTNĚJŠÍMU podvozku. PŘÍJEMNÝ kontrastem je ostřejší řízení v režimu Sport a PŘESNÉ řazení s krátkými dráhami!" ... Dobře nová i30-ko! A to hned po prvních kilometrech! >😁 :yes:
strýček BOB
Jistě - Zatím ale řadicí páka trochu zadrhává při řazení pětky a šestky. :yes: >😁
mich77
To může být taky problém někde mezi sedadlem a řadící pákou.... >😁
Josef 1
Stačí 2. rychlostní stupeň

U mého starého Moskviče jsem dosahoval na 2 i 100km/h.
Ronault.
Tady dneska bude veselo >😒] >😁

Ale proč ne, však zas o nic takového vážného není, jen Hyundai dělá vlny i mimo karoserii svých aut - marketingu. 😄
ericn
jj kampaň je hodně masivní >😁
_MT_
>😁
Banjo
A já jsem jezdil až tehdy, když jsem zvládl řadit všechny rychlostní stupně... >😁
Icescent
A máte to tu! Že vás ale zase ta zase i30 vydrbala! "Synchrony si v šestistupňové převodovce už sedly, a tak všechny rychlosti zapadají snadno a zlehka!" ... 😉 >😒]
Nerez
A tím se tady chlubíš? To by snad měla být samozřejmost, že převodovka jde jak ma >😁
Budeš tady dál oslavovat každej komponent auta, který funguje bez problémů? >😁

A co nám řekneš k mizerným světlům?
_MT_
Ještě aby ne.
Nerez
Jo ono to má i režim Sport? Tak bez toho auta nemůžu být :yes: >😒]
ericn
nene to dělají jen ty chromovaný brady >😁 😉
hruodolf
...radši nic
Choochoo
Se divim ze Ti sem nejaky chytrak nenablil nesmysli o vetsim tahu vodspoda a vehlasnem 1,2 TSI. U Audi ted budou vypinatvalce pac "Agregát v takových okamžicích poskytuje 25 až 75 Nm.V Evropském jízdním cyklu se podobný stav týká asi 70 % jízdní doby" Z toho je jasne ze radit neni skoro nikdy nutne. Potrebujes aby to auto dojelo a o to zdejsi pubertalni fandove neresi, pac to na plakate neni nutne >😁
white label
Na ty tvoje "nesmysli" jsi tu evidentně největší e😜ert ty... :😉 >😁
_MT_
Přečetl jsem si to dvakrát a pořád nechápu, o čem to psal. 😲 >😒]
white label
V jiných příspěvcích (17:29) zase pro změnu píše doslova "(to jsou) bláboli"! 8-s >😁
_MT_
Všiml jsem si. 😲
_MT_
Jak koukám, tohle bude hodně dlouhá diskuze. Pokud tenhle článek bude redakce držet na živu, tak to vidím v klidu na 600 příspěvků.
Ronault.
Když už jste pánové redaktoři na té silnici od Frýdku směrem na Jičín atd. Mohli byste se vrátit zpátky do Rychvaltic na ten rozestavěný úsek v tom "ďolíku", kde se odbočuje na Hukvaldy a zkusit v 50km/h projet ten úsek objížďky pod mostem směrem na Frýdek?
Rád bych věděl, jestli vám tam v těch kráterech neupadne kolo 8-s
A pak až pojedete směrem na Jičín tak zkuste kolem těch lanových svodidel třeba ve 130 předjíždět kamion se dřevem...
No děsná silnice... 8-s
Ronault.
Tak v Radiožurnále právě hlásili nehodu na této silnici, tak doufám pánové, že jste to nebyli vy a tato reportáž právě neskončila 😉
3_diamanty
mas tu pri tomto clanku hadaj kolko prispevkov?

ano a vsetky su o nicom 😉

tliachanie do vetra a posmesky, klasika
Ronault.
A kolik faktických příspěvků jsi tady a jinde napsal ty? Jestli považuješ tvé příspěvky za fakta, tak to byl pak nostradamus matematik... Tvé sibyliny věštby prostě nefungují.
Fakta se dočteš v reportáži, pak od těch, co v autě už jeli... a těch je tady málo. Takové ty dohadu "jéé, to je hezké", "jé, to je hnusné" jsou naprosto irelevantní. Říkej si co chceš, ale je to pravda.

A když už jsme u těch faktických otázek. Raději než tvé věštby a pokřiky třeba icescenta atd. ocenil otázky jako patrik, věcné, jasné, jak vidíš, na něj nereaguju 😉
Icescent
Klid, předpovědi a rozumný vhled do budoucnosti u Toppera vcelku fungují... tento test to perfektně potvrdil! Nová i30 dopadla v testu velice, velice dobře. A to také již dříve Topper jasně předpovídal... ještě uvidíme, co ty prodeje... A to zdaleka nehovořil jen o tom, co je pěkné a co hnusné...
_MT_
Předbíháš se trochu. Tohle nebyl test.
Ronault.
Rozumný pohled tady určitě mnoho účastníku a odborníku podá, jen ty v těch rozumných nebudeš... maximálně je budeš jen kopírovat.
Choochoo
:yes:
fenri
Ronaulte, nemáš z Hyundaie trochu hodně mindrák? Auto.cz sleduji celkem minimálně, ale zaregistroval jsem, že jakmile je článek o Hyundaii, tak diskuzi tapetuje StrýčekBLB a Ronault. Ačkoliv celkem zjevně zkušenosti Vás dvou s těmi auty se limitně blíží nule. Já nevím, asi bych připadal divně psát na forum musherů, protože o tom nic nevím. Za sebe mohu říct, že jsme měl Hyundaie necelé tři roky (první i30cw) a bohužel jsem s tím autem byl více spokojen než se stávajícím TSI konzernovým überwagenem. To, co předvádí v těchto mrazech Konzernová palubka a zadní tlumiče pamatuji naposled ze služebního Formana.
Ronault.
Už jsem si vzpomněl, seatista... no jo... prvně radím číst celou diskuzi, pak komentovat. Díky
fenri
Á vyznavač vulvy na kapotě.
Hele, to že máš frndu na autě z Tebe fakt nedělá největšího znalce Hyundaiů a TSI. Máš ještě něco faktického, nebo budeš pokračovat ve svém zakomplexovaném blábolení?
fenri
Mimochodem to tvoje dělení lidí na seatisty, kun*isty, škodofkáře... mi přijde extrémně trapné. Fakt se necítím být seatistou, jako jsem se necítil být hyundaistou, škodovkářem, oplistou, toyotářem, Sharpařem, Applistou, Linuxářem... prostě jsou to všechno JENOM VĚCI, které používám a zase se jich zbavuji jak potřebuji a vůbec nemám problém zanadávat si na Seat, kterým zrovna jezdím. Možná jsem víc Mitsubishistou, které máme doma a celkem mě baví... Děláš z aut náboženství a to je dost ubohé. Předpokládám, že bys měl velký problém zanadávat si na Rencka?
_patrik
Pánové redaktoři, jaké na tom máte obuté pneu? Dnes cestou bude tahle otázka nejspíš aktuální - Hyundai většinou obouvá Hankooky, ale někdy i Micheliny aj. - takže by mě zajímala značka a model, a také rozměr.

Za chvíli se smrkne, takže by mě pak zajímalo, jak jste spokojení se světly - asi tam máte standardní halogeny, že? Zajímá mě homogenita osvětlení, osvětlení na krajích a dosvit. Asi máte přisvěcování do zatáček, takže jak se osvědčuje i to.

Mrzne, tak jak je to s topením - stíhá klimatizace, není nikomu zima na nohy? Asi máte dvouzónovou, ale nevím, jestli ji opravdu vyzkoušíte.

Kruciální otázka - jak se chová zadní náprava? Multilink měl být údajně nově naladěný + nějaké technické změny. Takže - sedí nebo nesedí, kope nebo nekope, a když ano, tak na čem a jak kope?

Díky předem za odpovědi + hlavně dobře dojeďte :yes:
Nagano
Pneu mají Nokian WR A3 205/55 R16
_patrik
Díky za info. Jestli je to tak, není to zrovna netypičtější rozměr, který asi budou majitelé nakupovat, navíc na zimu a na tenhle segment. Tak uvidíme, co budou pánové psát.
Ronault.
Tak 205/55 je pokud se nepletu na 16" nejlevnější... a jestli myslíš, že budou kupovat 15"... No nevím, je to možné, že někteří ano, ale na 99kW a tu velikost a hmotnost už 16" budou ideální velikost, stejně jako je dnes "skoro" základ ve střední 17"
ericn
16" je ok, ideální kompromis mezi 15" balony a 17" šlupky, kde cejtíš každej šutr 😉
Nerez
Tak tak :yes:
_patrik
Myslel jsem opravdu 205/55, mně se tenhle poměr zdá na takovéhle běžné auto segmentu C skoro zbytečný, zejména na zimu. Můj pocit je, že na takováto auta naprosto postačují nějaké 15" kolem 195/60. Ale třeba máš pravdu. Uvidíme, jak to bude s komfortem.
ericn
hele spíš by tam pak dali 195/65 R15, což je v nižší střední standard, ale jsou to balony. Auto pak na hraně plave a dostat se tam neni tak težké 😉 205/55 R16 je podle mě na tuhle třídu naprosto ideální rozměr :yes:
_patrik
Rozumím, ona je to otázka zvyku, a taky typu a věku řidiče. Z mého pohledu nejsou 195/65 na 15" žádný problém. Kdo je ofenzivnější typ a mladší ročník, bude nejspíš preferovat nižší profil a tvrdší/pevnější pocit při kontaktu se silnicí, tomu taky rozumím. Já nicméně vycházím z toho, že tady máme před sebou rodinné auto, které si bude kupovat spousta lidí ve středním a vyšším věku. Ti mimo jiné mají zdravotní problémy s páteří a klouby, takže vítají všechno, co jim zvýší pocit komfortu. Podobně výška sedáků a šířka/tvarování sedadel - mladší a zdraví se těžko vžívají do toho, že starší a nemocní na úzkém sedáku trpí bolestmi kyčlí a nějaké "držení v zatáčkách" je pro ně nepodstatné, protože zatáčky prostě jezdí piánko. Stejně tak výška sedáku nad vozovkou je podstatná pro komfort nastupování a vystupování. Tyhle věci se většinou nevyhodnocují, ale vzhledem ke stárnoucí evropské populaci nejsou zanedbatelné. - Pak je tu samozřejmě ještě cenový zřetel: menší ráfky a pneu jsou levnější a to je další argument provozních nákladů pro dost lidí. Pro výrobce samozřejmě naopak - čím větší a dražší, tím lepší...
Ronault.
Máš samozřejmě racionálně pravdu, ty důvody starších ti nebudu vymlouvat, tak to je... i s financemi, i když 16" a 15" až tak obrovský rozdíl není, dá se přežít.

Jen jak píšu, auta porostla a jsou o dost těžší, Megane I vážil něco kolem tuny, R19 na základních 13" snad 900 kg, dnes má Megane 1,6 1350 kg a aby se tu hmotnost dalo udržet na cestě to chce bohužel velká kola... to jsem jen chtěl říci... 😉
Já osobně a to jsem na svůj věk hodně klidný řidič, který i jezdí na spotřebu, bych dal přednost 16" na i30, design, jízda bude lepší a pohodlí pořád v pořádku.
white label
Jedna věc je komfort/sport, druhá vzhled a jak jsem i30 viděl naživo na 16", tak opticky (vzhledem k designu a hmotě karoserie) je to opravdu přijatelné minimum. Osobně u i30 odhaduju jako ideální kompromis mezi komfortem/sportem a vzhledem - zima 16", léto 17".
Ronault.
Tak třeba u jedničkové Octavky nebo Meganu jsem ten pocit taky měl, to měla střední třída rozměr 16", malé auto jezdilo na 14"... však mám 16" na své střední... Jenže ta auta hodně porostla, Fabka je ideálně na 15", Golf 16"...
My teď máme doma ještě kombi B segmentu (pošlu ti klidně odkaz na recenzi) a je na 16", na zimu 15"
_patrik
Díky, odkaz sem klidně dej, rád si přečtu recenzi. Ony byly samozřejmě i doby, kdy jezdil C segment běžně na 14". prostě, čas běží.
Ronault.
Máš to v SZ. Ale taky je pravda, že máme vlastně vrcholnou výbavu a i na to auto docela nečekaně diesel... takže to jsou ty důvody.
_patrik
Díky, už jsem si to otevřel :yes😒br /> Šumná recenze, šumné autíčko, kdysi jsem si málem koupil ten kombík v předchozí generaci - když to přišlo nové na trh, bylo to skoro neodolatelné, i kdyby tam místo motoru bylo šlapadlo... byla to tehdy silná éra celé značky
Ronault.
Časem tu recenzi hodím i sem, zatím je na zkušební době na konkurenčním webu. 😉
A pak příjde recenze na mé vlastní auto, jen to bude na dlouho, je doma už za chvíli 7 let a to už je o čem psát...
_patrik
prima, občas se k tobě podívám 😄
ericn
Jo je fakt, že na P306 1.6i (rv 1997) jsem měl předepsány 175/65 R14, alternativně 185/60 R14 a 195/50 R15 - první rozměr jsem měl na zimu, poslední na léto 😉
_patrik
Přesně tak, léta devadesátá, ráj hojnosti velkého světa po reálném socializmu let osmdesátých a univerzálních OR36, na kterých se dalo dojet z Čech až na konec světa...
alambert
Slavek-TDM
Ale takto "online" a radobydobrodruzne predstavovani faceliftovaneho modelu mi pripomina cestu do Liptakova, kde autori take jeli autem a take cestou brali benzin >😁 Doufam, ze jste obsluhu cerpaci stanice rovnez odmenili zrcatkem a koralemi a vedouciho smeny nozem s malovanou strenkou...
jeremiasz
toz souhlasim, ze online reportaz neni uplne dobrej napad, precijen recenze by se mely psat s odstupem a chladnou hlavou (teda chladna hlava vzhledem k tem -20 stupnum nebude problem)
nicmene tahle i30 ma do obycejnyho faceliftu dost daleko, zvlast motorizace ve ktere jedou. To auto je konstrukcne uplne jiny, mozna bys mohl neco nacist, nez placnes takovou blbost
Slavek-TDM
Facelift nebo novy model stejnyho jmena, to je jedno. Jde o tu "udalost", podavanou po kapkach jako prenos z FedCupu. Posledni zaznam ve stylu "klakson troubi, sterace stiraji" >😁
jeremiasz
nejak nechapu, proc se tady sesla takova kupa tupcu. Nenasel jsem jedinej komentar k veci, samy "korejec, hnusnej design, debilni mrizka atd"
design je tak nejak vec vkusu, me osobne se tyhle tvary libi, motoricky si myslim je to auto zvladnuty dobre, spotreba solidni, cena vzhledem k vybavam dost zajimava. Zvlast kdyz to srovnam s nasim "narodnim pokladem" skodou, kde design se uz 20 let prakticky nemeni (protoze cesi maji radi konzervativni vzhled") a kdyz uz, tak k horsimu (viz Yeti) motory deformovane downsizingem a turbem a vybava draha jako pes. Tak si rikam, v cem si vozi zadky vsichni ti, kteri tady haurujou 😄
Ronault.
Až na to, že ten downsizing jaksi zrovna u toho TSI funguje, protože 1,6 CVVT je prostě pro běžnou jízdu horší než 1,2 TSI a to ani nemluvím o dálničních přesunech...
takže zatímco odsuzuješ kritiky korejců, kteří si spíše dělají srandu z jejich bezmezných fanoušku, tak tady píšeš tendenční příspěvky o downsizingu a designu.
jeremiasz
tak nerad bych zabrednul do diskuze o 1.2TSI, proste spotrebou a zivosti je to mnohem horsi (pokud teda v tom aute jedete aspon 2) a nez se to 1.2TSI odladi, bude to jeste chvili trvat nemluve o tom, ze dlouhodobych zkusenosti zatim az tak moc neni (jasne, pokud menis auta kazdych 50k Km, trapit te to nemusi)

jinak ja neodsuzuju kritiky, ale to, co se tu zatim napsalo ma do kritiky celkem dost daleko
Ronault.
Ono taky zatím nikdo objektivní kritiku psát nebude, z diskutéru v tom jel snad jeden člověk a 2 seděli, co vím, to je na objektivní kritiku a hlavně i na objektivní chválu prostě brzy.

Spotřeba roste s obsazením i u atmosférického motoru, spritmonitor se staví zatím na stranu TSI a jízdně je dynamika umístěna níže.

Spolehlivost těžce soudit, ale to i u nové 1,6 GDI.
jeremiasz
toz objektivne u GDI by se nemelo nic nijak zasadne drbat, uvidime. No a pokud je brzy na objektivni chvalu, rekl bych, ze je brzy i na objektivni negativni kritiku, ne? 😉
_MT_
Oba jsou to celkem nové motory, ale v jednom se nemůže přeci téměř nic rozbít, ale druhý by se mohl klidně rozpadnout. Tak přesně o tomhle jsou ty nesmyslné příspěvky. Ve skutečnosti problémy s konstrukcí motoru mají málokdy co dočinění s přeplňováním. Na straně VW stojí množství vyrobených jednotek, jde přeci jen o jeden z klíčových motorů.

A 1.2 TSI už nikdo ladit nebude, dřív přijde nový motor nové konstrukce. Hlavní mouchy snad vychytali.
LEANDR0
Jestli teda muzu posoudit, tak jsem v tom uz sedel a i jel (sice vzadu) tak nejakou predstavu mam. Dojem je solidni, ale zatim bych i pres to nekupoval...
Slavek-TDM
Soucasna 1.2TSI se uz odladovat nebude. Bylo jich uz vyrobenych pres pul milionu, takze ta poruchovost neni tak zla. Vzhledem k najezdum za 2 roky od zacatku vyroby zatim tezko posuzovat vydrz. Nova 1.2TSI bude jinej motor s DOHC. A spotreba rozhodne neni tragicka, odpovida vykonu kolem 100k v benzinovem motoru a autech nizsi stredni (prumer 6.8 v Octavii s medianem nekde u 6.5) viz odkaz [odkaz]
jeremiasz
TSI pri klidne a plynule jizde v jednom - OK, jak v tom sedi dva vice, tlaci to do kopcu a trochu tomu dupne na krk, spotreba vzrusta pomerne rapidne (samozrejme vzrusta pri takove jizde vzdy u vsech motoru, ale TSI chlemta proste o hodne vic)
Slavek-TDM
Bavme se o zdokumentovanych prumerech ne o nejakych teoretickych dupanich na krk. V ramci objektivity pridavam Hyundai i30 s podobnym vykonem s motorem 1.4CVVT - prumer 7.4 a median jeste o kus vys. Zdroj [odkaz]
Tak nevim, s tim chlemtanim bych byl opatrnejsi....
Jinak koukam na zalozeni uzivatele jeremiasz. založen 2012-02-07 16:43:11. Ze ja se vubec namaham.... 8-s
Nerez
To není problém jen TSI, ale všech turbobenzínu. U těch motoru je spotřeba na stylu jízdy závislá daleko víc, jak u atmosfery. Ale ber to tak, že 1.2 TSI byl vyroben jako nastupce 1.6 MPI a uznej, že spotřeba nebyla silná stránka empéíčka. V tom je TSI daleko silnější :yes:
Nagano
Souhlasím s Nerezem...osobně si myslím, že 1,2 TSi je povedený motor...jediné co bych řešil je jeho cena...u Golfa je příplatek za 1,2 TSI 77kW vůči základnímu motoru zhruba 55 000Kč, u Octavie je příplatek za stejné TSi cca 42 000Kč...to třeba u i30 je příplatek za 1,6 GDi 99kW (i přesto že korejských) pouze 30 000Kč. A myslím si, že ve srovnání 1,2 TSi 77kW a 1,6 GDi 99kW na tom budou oba motory v pružnosti stejně, ale celkově by na tom to GDi mělo být lépe a navíc je levnější. Ano existují skladovky apod., ale ty budou v budoucnu i u Hyundai.
Proto ano, TSi je dobrý a povedený motor...v porovnání s cenovými navýšeními ovšem 1,6 GDi u i30 zůstává zajímavou volbou a věřím, že dnešní test na auto.cz potvrdí to, že se jedná skutečně o dobré GDi 😄
Ronault.
Jenže v nižších otáčkách je TSI daleko pružnější, stačí se podívat na křivku točivého momentu a i výše je na tom lépe, stejně jako jiné turbobenzíny. A pokud mluvíš o tom vyšším zatížení, tak ta 1,4 ve srovnání s 1,2 TSI si na dálnici poví ve 130 pomalu o dva litry více... takže jaksi netuším, kde je ta vyšší spotřeba... navíc prvně píšeš, že nepotřebuješ dojmy při jízdě na hraně a pak najednou, že ano...
ericn
Ronaulte souhlas, můžu srovnat. Měl jsem půjčenou Octavii 1.2TSi (77kW, 175Nm) a taktéž Kiu Pro Ceed 1.4 (80kW, 137Nm), rozdíl nebe a dudy. 1.2TSi je jak motor z jiné galaxie oproti dýchavičné 1.4 ze Ceedu. OII s tím motorem krásně táhne a i při dálníční jízdě (předpisové) jsem se pohyboval kolem 6.8l, kdežto u Kii šla spotřeba až k 8 litrům (obsazení 2 lidi a váha aut je skoro stejná), takže výsledek je naprosto jasný = 1.2TSi je prostě lepší, hlavně má dobrých 38Nm navíc :yes:
Ronault.
😉
Jo, na kombinaci Octavie a 1,2 TSI mám od spíše klidnějších řidičů, kteří neprahnou po RS dobré ohlasy. Známý jezdí kolem 5,5, ale z druhé strany na tom profilu tratě bych jezdil s dieselem za 4.
Morgan Wheeler
Jenže 1.2 tsi 77 kw spíš nahrazuje 1.6 a když se člověk podívá na ceny, tak je to více jasné. Základní 1.4 v i30 nebo ceedu postačuje, ale je to jen základní jednotka. V ix20 je diametrální dynamický rozdíl mezi 1.4 a 1.6, dáš šest na dálnici jedeš kopec nekopec, zrychluješ, jak chceš. Od dvou tisíc už to táhá víc než slušně. Navíc to auto tě nesežere když ho polehtáš víc plynem a nebo pořádně naložíš, což je u tohoto auta dobře možné.
ericn
Jo to je fakt, já jen, že je Ronault srovnával 😉 Btw v Ceedu mám vyzkoušenou i 1.6CVVT se 6st převodovkou, jede hezky, ale zázrak to neni 😄
Morgan Wheeler
Je fakt že v i30cw mě taky nepřijde tak dynamická jak v ix20. Aby golf držel tempo nad 130 musí podřadit jinak se nechytá. Těch 20% výkonu musí být někde znát.
Ronault.
Já jsem zase ze skupiny těch, kterým podřazení nevadí, i na dálnici, raději si podřadím a pak zase přeřadím tak, že nemusím poslouchat zbytečně vytočený motor i na rovince, kde to není nutné 😉
ericn
Máš mít turbo a podřazovat nemusíš :yes:
Ronault.
Zatím nekradu 8-s >😁 😉 Ale jedno už doma vlastně je a máš recht 😄
Nerez
Stejně i v tom turbu jsou chvíle, kdy podřadit stejně musíš. Mně taky podřazování nevadí...
ericn
Jo a to je když ti do levýho pruhu vjede nějaký moula s dýchavičnou atmosfétou 1.2HTP >😁 nebo ještě lépe kamion :yes:
woody-alien
No jestli, a nemusí jich být zrovna málo u motorů, které mají velkou turbo-jámu.
Morgan Wheeler
Nemusíš, ale jak říkám, jestli chceš dynamiku musíš podřazovat, jinak zrychluješ velmi zvolna nebo skoro neznatelně. Na dálnici v hlučnosti mezi nima není moc rozdíl, jeden decibel ve srovnatelném autě při 130 taky není velký argument a spotřeba, krerá je víc závislá na stylu a spolehlivost to je další věc. Dobrá atmosféra 1.6 má něco do sebe, valvematic, cvvt, vti.
ericn
Hele asi jo, já jsem se svou 1.6THP (156k) velmi spokojen, jezdí skvěle :yes: Už bych se k atmosféře vracet nechtěl...
Morgan Wheeler
Hele, to souhlasím, 1.6 v turbu už je kalup. Věřím, že nemáš důvod se k atmo vracet. To samé fordí ecoboost jezdí pěkně, ale to nejsou motorizace, kterými by se čeští motoristé obklopovali, přece jenom jsou z dražšího konce spektra nabídky motorů. Ale když se bavíme o základech, ta má atmoféra své místo a pro někoho může být lepší. Prostě 1.2 v turbu není žádný zázrak, dobré tak na 120 tempomat a o víc se nestarat. Mě třeba konkrétně ale takováto monotonní jízda na dálnici nebaví.
_MT_
Mne monotonní jízda po dálnici také nebaví, ale co tam můžeš dělat? Kdyby byl limit 250, tak by se člověk zabavil, ale při dnešní situaci můžeš plyn na podlaze podržet tak pět vteřin. To je veškerý adrenalin, který si člověk může dopřát. Takže radši tempomat a soustředit se.
pingi
A co spolehlivost? Moji rodiče byli s tímhle motorem už 2krát na reklamaci
white label
A moji rodiče už zase byli (i bez motoru) 2krát na reinkarnaci... 😉 >😒]
pingi
haha 😉
Choochoo
Poruchovost neni tragicka vzhledem k poctu vyrobenych kusu, ale vzhledem ke konkurenci o ktere neuslysis teda tragicka je. Spotreba neni tragicka je srovnatelna s auty s vetsim objemem a vykonem o 40 koni vyssim vykonem.
fenri
Nemám zkušenost s 1.2 TSI (ale škoda forum řeší dooost závažné problémy s těmi motory), ale mám před barákem 1.4 TSI. Jede to dobře, ale není o tolik třeskutě lepší, než byla 1.6 CVVT v i30 (bohužel jsem měl ještě jen pětikvalt). Každopádně žere jak sviňa a spolehlivost a citlivost na benzín bych si troufl tvrdit, že bude nižší než u 1.6 CVVT, či 1.6 GDI.
TSI je z velké části fake, říkám jako majitel jednoho z těch motorů.
Slavek-TDM
Tak opet nebudeme mluvit teoreticky, ale statisticky😒br /> Octavia 1.4TSI prumer 7.06, median nekde pod 7.4. Zdroj: [odkaz]
Hyundai i30 CVVT 1.6 prumer 7.5, median 7.7 Zdroj: [odkaz]
My v praci mame uz ctvrtou 1.4TSI a spotreba v prumeru mezi 6-7 litry. Kolega umi zajet pravidelne pod 5, druhy kolega naopak pres 8. Zadnou uzranost nikde nevidim a zvlast v porovnani s 1.6kou od Hyundai...
R-class
Tak člověka, který dobrovolně služební auta půl cesty tlačí bych chtěl poznat >😁

Jinak ten fór s tím, že Golf je jen 40let faceliftované auto ten se taky poved... >😁 >😁 >😁
Slavek-TDM
Neni problem. Vis co, cesta je placena pracovni doba, takze se nikam nezene a jede si to svy kilecko, vcas radi a zbytecne nepredjizdi. A v lete tam bylo pod 5 (podle PP), jel jsem s nim nekolikrat, takze mi to nikdo nemuze vyvratit.. 😄 Spocitanej prumer podle knihy jizd (tedy pro vsechny ridice) za nekolik tisic km byl 6.3. Zda se ti to moc?
R-class
Nezdá... Ale jak vidíš názory se rozcházejí... Mě je to přiznám se tak nějak jedno a kdybch to opravdu chtěl řešit tak to vezmu statisticky a kouknu na spritmonitor.de 😄
Slavek-TDM
Vsak o nekolik prispevku vyse jsem ho daval (presne v 8:57). 7.06 prumer, takze pohoda. :yes:
Jinak dovolim si citovat z testu: Necelých 400 km jsme urazili za 4 hodiny a na úplně novém autě dosáhli průměrné spotřeby 7,4 l/100 km.
Nas novy sluzebak 1.4TSI ma najeto necelych 500km a za poslednich 300km svitilo na pocitaci 6.7. At delam co delam, zadnou vyhodu ve spotrebe Hyundai proti koncernovymu motoru nevidim. Tolik k tomuto tematu, vic se nebudu namahat.
R-class
Taky asi záleží na podmínkách... Redakce měla rychlostní průměr 100km/h včetně ***ček Štramberkem, kolem nehod a po ledovce. Je jasné že jindy na to zas museli dupnout..

Jestli to tsi-čko udělal těch třista km po okreskách tak to nemá cenu srovnávat....
kaa
A dobře děláte kolego. Už se nenamáhejte. Jelikož Vaš příspěvek je jednoznačně neobjektivní. Váš takzvaný služebák bude pravděpodobně Fabia či Roomster. Chci jen připomenout, že na spotřebu má vliv mnoho faktorů.
Mimo jíné např. Profil úseku, povětrnostní podmínky, styl jízdy řidiče, velikost-váha vozidla a samozřejmě i typ motoru.
Slavek-TDM
Dobra, jen pro doplneni. Nezpochybnuju vliv stovek faktoru na spotrebu. Pouze reaguju na takzvanou uzranost motoru TSI a davam do porovnani s CVVT motory Hyundai, viz predchozi linky na spritmonitor.de.
Konkretni sluzebni vuz je kratka Octavia 1.4TSI EditionCZ Prima 90kW 6MT s chudou vybavou. Pravidelne v ni cestuji 2 lide. Profil trati je 10% mesto a 80% silnic 1. tridy a 10% dalnice/rychlostni silnice. Jizdni styl ridice spise klidny, dle provozu tesne nad povolene limity. V prumeru jsou i 2 starty v -26 stupnich celsia. Jako zjevnou nevyhodu motoru TSI vidim v tom, ze v takovemto mrazu auto zacne topit nejdrive po 15ti minutach ;-\ Ale dost uz, je to OffTopic.
_MT_
To nemá přídavné topení?
fenri
No vidíte a mě to topí tak během pěti minut.
fenri
Upřimně řečeno, nějaké teoretizování mě celkem nezajímá. Pokud přesednu z jednoho auta do druhého a jezdím s ním v identických podmínkách, na identických trasách, stejně naložený... tak je mi poměrně jedno, jak to komu údajně žere někde v práci. Účet u pumpy platím já. A prostě ta 1,4 TSI po kompcovitém městě žere jak splašená. A to se nebavím o možnosti snadné přestavby té 1,6 na plyn.... S TSI je to dost problém - mnohem složitější motor s mnohem větším potenciálem k problémům. Sotatně jeho turbo+kompresor verze již byla stažena, problémy s 1,2 TSI jsou celkem evergreen. Najít něco o problémech s 1,6 CVVT by chtělo asi dost fantazie.
Slavek-TDM
A cemu vy Kefalin rikate teoretizovani? Ja jsem dal 2 odkazy na konkretni spotreby desitek uzivatelu, takze zadna teorie, nybrz praxe. >😁 Jestli mas lepsi data, klidne sem dej odkaz :yes:
kaa
LiksoG
Na to pozor, 1,6 GDI není 1,6 CVVT. Úplně rozdílné motory. S předěláním GDI na LPG to bude podobné jako s TSI - v podstatě řečeno - zapomeň.
_MT_
Viz 13😁3.
_MT_
Turbo s kompresorem nebylo staženo, používá se u silnějších verzí. Do 90 kW verze dali jiné turbo a kompresor už nebyl třeba.
_MT_
A co se spotřeby týče. I kdyby to tak bylo, tak jen říkáš, že si neumíš vybrat motor pro své potřeby. Popřípadě, že s ním neumíš jezdit. Protože v průměru úspornější je. To nejsou věci, kterými by se člověk normálně chlubil.
miromen
Na něj nema cenu vubec reagovat. Svou demenci už několikrat předvedl v jinych člancich.
fenri
Tak tak, hlavně si nenechat rozvracet garážnické kecy lidmi, kteří (jaká to demence!) dokonce mají auto. Kolik si najel v i30 a kolik 1,4 TSI, borče?
fenri
Jasně, jezdím dvacet let. Omega 2.3 diesel, Cerena 2.0 16V, Cherokee 4.0, Filcka 1,6, Fáčko, Oct I 1,6, Fobijka, i30, Fusion, Altea XL TSI...ale jezdit asi neumím.
Jaký bys mi tedy doporučil motor pro mé potřeby? Momentálně se mi nechce živit doma víc než dvě auta, takže prostě potřebuji auto, kteér umí vše. 70% velmi kopcovité město, krátké tratě, zbytek okresky, sem tam dálnice.
Nechápu zdejší garážnický mindrák, který všem velí chlubit se malou spotřebou - pro mě auto jen kus spotřebáku a asi jsou jiné věci, kterými bych se chtěl chlubit či se za ně styděl. To, že mi TSI žere o X,YYY více než žere nějakému německému průměru mě opravdu nevzrušuje, ani toho nemám trauma.
_MT_
Altea XL, kopcovité město... já si říkal, že ta diskuze zní povědomě, už jsme jí minimálně jednou měli. Nemohli jsme se shodnout, kolik že to vlastně má vážit. Celkový nájezd s tím nemá moc společného. Také mi trvalo si zvyknout na hybrid nebo elektromobil. Vyžadují trochu jiné myšlení.

Statistika od Slávka je nepřesná, Altea XL má o litr vyšší průměr, jak šokující. To nic nemění na tom, že tenhle motor je velmi citlivý na styl jízdy. Ty s ní jezdíš za kolik? Deset?
fenri
Mno, přijde mi, že nic jako průměrná spotřeba u toho auta neexistuje. Občas je schopná jet mezi město kolem 6ti litrů. To je ale dost extrém - pomalá jízda, vyřazování, event. brždění motorem na dojezdech, rychlé průjezdy zatáček, aby nedošlo ke ztrátě rychlosti a následné akceleraci (naštěstí se s Alteou dají zatáčky mastit velice, velice dobře). Teď v zimě po městě na krátkých trasách není problém 15 litrů. Pokud je ta trasa trochu delší (kolem 10 km) leze to k deseti. Bavíme se o extrému, každopádně proti 1,6 i30 cw to žere v průměru tak o 1,5-2 l víc. Dynamika je mírně lepší, pružnost je o dost lepší, motor je o něco tišší. Na druhou stranu uvážím-li cenu, komplikovanost motoru, omezené možnosti přestavby na LPG a drahý servis, tak si prostě nemyslím, že je TSI z hlediska uživatele a celkových nákladů nějaká výhra. Jo, je fajn celkem plynule zrychlovat od nějakých 1700 rpm, ale za jakou cenu? Netvrdím, že je TSi špatný, to vůbec ne. Ale různé kecy o nadřazenosti konzernové techniky a o zázraku jménem TSI jsou směšné.
_MT_
Pomineme nějaké řeči o nadřazenosti, na to také moc nejsem. Nejsou špatné, i když třeba té první generaci 1.4 TSI bych se vyhýbal. Nebudila ve mne důvěru. Částečně se na spotřebě podepisuje sama Altea. Golf si jí dá co se spotřeby týče k snídani.

Když půjdeme k jádru pudla. Přeplňování ti neušetří palivo, pokud výkon motoru využíváš. Případné zlepšení nebo zhoršení spotřeby je dané rozdílem účinností při daných otáčkách. Přeplňované motory ji mají obecně vyšší, ale ne nutně ve všech otáčkách. Downsizing ti umožňuje dosáhnout vyšší účinnosti při nižších zátěžích. Pokud věčně jezdíš do kopců, tak výkon auta využíváš a spotřeba bude velmi podobná. Většina rozdílu bude daná přímo autem. Popřípadě bys mohl mít ještě vadný kus. Musel by sis ho nechat přeměřit, jestli v normovaném cyklu dosáhne udávané spotřeby.
fenri
Na Seat foru brečí nad spotřebou hodně lidí. Moc ale nevím, proč by měla Altea XL žrát nějak výrazně víc. Je o fous vyšší, ale zas takové drama to není. Není to čistokrevné MPV, navíc ve městě se nejezdí tak rychle, aby se to projevilo. Samotný tvar karoserie mi přijde aerodynamičtější, než třeba u Golfa a například řešení předních sloupků, přechod kapota, čelní sklo... to je hodně vymakané a hladké. Dtto čumák .Octa je vedle toho špatně osekaná skříň. Váha by měla být +/- srovnatelná s Octou Combi, je to stejná plošina a těch pár cm na výšku trošku kompenzuje menší převis. Nevím čím to - asi cuore sportivo 😄
Co myslíš první generací TSI? Tuším, že je zatím jen jedna, která se začala dělat nejdříve ve výkonější verzi s turbem a komresorem (tu teď ukončují) a chvilku po ní přišla social edition bez kompresoru.
_MT_
Původně i ta 90 kW verze měla kompresor. Představila se v Golfu Variant, nebo v čem to bylo. Tak ta mi nevoněla. Později přišla modernizace, mám takový pocit, že od Audi, když se tyhle motory už nabízely i v A3. Tam došlo k přechodu na čisté turbo. Ale je možné, že si to špatně pamatuji. Je to už pár let.

O stažení jsem nic neslyšel. 1.4 bude postupně přecházet na novou konstrukční rodinu, první vlaštovka je v A1 Sportback, ale 136 kW bez kompresoru asi dělat nebudou.
white label
1,4 twincharger byl jako novinka (2005) už v benzínovém Golfu 5 GT, kde měl 125kW, tedy stejně jako dieselový Golf 5 GT s 2.0 TDI. Dělal/dělá se v různých výk. variantách, ale těch pouhých 90 kW bylo vždy jen s jedním turbem.
[odkaz]
_MT_
Koukal jsem na to a máš pravdu. Mě ta první generace úplně utekla a viděl jsem až tu druhou v roce 2007, kdy přišla 90 kW verze. A twincharger bude 118 kW, že?

O ten motor jsem se nikdy nijak extra nezajímal, takže v jeho historii mám slušný guláš tvořený různými reportážemi a články.
white label
Verze 1,4 TSI 118 kW přišla se Sciroccem III a GolfemVI a je to aktuálně stále nejrozšířenější verze 1,4 TSI twincharger. Kromě ní jsou aktuálně i další varianty😒br /> Touran 103kW a 125kW
Passat 110kW (TSI EcoFuel)
Sharan 110kW (TSI BlueMotion)
Polo GTI 132kW (Fabia RS/Seat ibiza Cupra)
A1 136kW
A pak, že je 1.4 T(F)SI twincharger už stažený... 😉
_MT_
Tak to tenkrát nejspíš byla 103 kW verze a popletlo se mi to. Byl to test Golfu Variant v Autosalonu a určitě před příchodem Scirocca. Když jsem na Golf později koukal, už byla 90 kW verze, tak jsem si myslel, že tenkrát testovali tenhle motor.

Jsem zvědavý, jak to bude u nové verze. 103 kW má jen turbo.
white label
Těch 103 kW v Touranu je taky twincharger.
Jinak ano, Golf 5 Variant se ve verzi 1,4 TSI 103 kW (BMY) nabízel ještě před příchodem Scirocca, a to od 03/2007 do 05/2008, souběžně s ním byla v nabídce i verze 125kW (BLG) a obě verze pak vystřídala varianta 118kW (CAVD) od 05/2008 do 05/2009.
_MT_
Je mi jasné, že Touran má ještě starou verzi. Ten poslední odstavec byl na 1.4 103 kW COD, která je z nové rodiny. Zatím ji má jen A1, ale postupně všechny 1.4 budou z této rodiny, takže jsem zvědavý, které budou mít twincharger.
fenri
Nepsal jsem, že byl stažený. Psal, že končí s jeho výrobou. je těžké pochopit ten rozdíl? Mrkni se na linky, co jsem poslal, eventuelně zkus Google.
white label
Ty jsi fakt mimo, buď máš tak silnou sklerózu, nebo "jen" prostě lžeš?
To tady pak doslova napsal za tebe (včera ráno) kdo?😒br /> "...jeho turbo+kompresor verze již byla stažena..."
8.2. 9:26

P.S. Nebo chceš dokonce tvrdit, že to tvoje "již byla stažena" není minulý čas? "Je těžké pochopit ten rozdíl?" 8-s
fenri
Když VW v lednu 2011 oznámí, že ukončuje výrobu 1.4 TSI twincharger, tak snad v únoru 2012 mohu očekávat, že skončila. To, že se doprodává a ještě doprodávat bude je snad logické. Možná jsem se nevyjádřil přesně, ale je snad zřejmé, že tvoje kecy a teoretizování byly tradičně mimo mísu. Slovíčkaříš, abys odvrátil prostý fakt, že jsi svým teoretizováním mimo mísu a to, že se tento motor ještě objevuje v nabídkách neznamená, že je schluss.
white label
Přitom stačilo napsat: "...jsem se nevyjádřil přesně..." a zapomněl jsem, že jsem použil minulý čas, když jsem následně tvrdil, že jsem ho nepoužil..., protože to další co jsi napsal jsou jen "tvoje kecy a teoretizování mimo mísu. Slovíčkaříš, abys odvrátil prostý fakt, že jsi svým teoretizováním mimo mísu..." 😉
Dej mi sem prosím odkaz na oficiální lednové prohlášení VW. kde VW oznamuje (cca rok dopředu?), že ukončuje výrobu 1,4 TSI twincharger. Děkuji.
fenri
A proč bych měl dávat oficální tiskové prohlášení VW? kde bereš pocit, že VW dělá tisková prohlášení k ukončení nějakého motoru, čepu, ramene...? Pokud neumíš s Googlem, zkus někoho poprosit.
Poslal jsem linky na odborné časopisy. Co jsi "dokázal" ty? Urážet jak trotl. Máš vůbec nějaké auto?
white label
Došly ti definitivně argumenty, tak to zkoušíš po svém? Právě, že já se (na rozdíl od tebe) bez prosťáckých urážek typu "trotl" dokážu obejít...
VW je určitě tak mimo, aby něco takového rok předem! oznamovala a pak to dál používala v naprosté většině modelů a navíc uváděla do modelů nových, viz např. A1 sportback.
white label
Upřímně řečeno, mnohem horší, než teoretizování, je diskusní "suverenita" v kombinaci se základní neznalostí toho, k čemu se vyjadřuješ, viz např. tvůj nesmysl o údajném stažení 1.4 TSI twincharger. Co podle tebe tedy místo něho mají aktuální Polo GTI, Ibiza Cupra, Fabia RS, A1, Golf, Scirocco...?
fenri
[odkaz]

*/volkswagen-skonci-s-vyrobou-motoru-1… />
[odkaz]

[odkaz]

a tak dál, mám pokračovat?
Asi bych doufal v příliš, kdybych čekal omluvu od teoretika, který ani tu teorii neovládá, že?
white label
>😁
Hned v prvním odkazu😒br /> "Podle mezinárodních zpráv (mezi mezinárodní zprávy se logicky počítají i novinářské kachny, což ale nemusí být zrovna tento případ), Volkswagen !uvažuje! o ukončení 1.4TSI twincharger motor z produkce. O motoru s turbodmychadlem a kompresorem se !říká!, že je příliš složitý a příliš drahý..."
Tak tohle některým místním inteligentům (kteří zvou jiné trotly) stačí k tomu, aby tu zasvěceně prohlásili, že "...turbo+kompresor verze již byla stažena..."! >😒] Ať žijí diskuse!
"Asi bych doufal v příliš, kdybych čekal omluvu od teoretika, který ani tu teorii neovládá, že?"
:😉 😉
_MT_
Jde přesně o to, o čem jsem mluvil. Postupně ho nahradí nová modulární konstrukce, která bude logicky levnější na výrobu. Mám pochyby o tom, že 136 kW verze (nebo její nástupce) bude čisté turbo.

Před rokem o tom zcela jistě uvažovali (ten motor se nevyvine za týden), ale neřekl bych, že to oznámili. Není to jejich styl.
white label
Přesně tak, oznámení (rok dopředu) by byla skoro "sebevražda". Že je ten motor výrobně složitý/drahý na výrobu je logické, ale pokud by zůstal pro okrajové verze (jako GTI/Cupra/RS), tak by to snad bylo schůdné. Uvidíme, ovšem reálně stažen bude, až nebude v ceníku/konfigurátoru... 😄
_MT_
Navíc takováhla formulace. Opravdu sebevražda. Pro VW je typičtější podobné změny provádět v tichosti. A třeba se pochlubit zpětně.
white label
Jistě...
3_diamanty
to su majitelia VW a ti neznesu ked niekto jazdi v inej nacke ako v ludovom aute takze to neber nejako tragicky o nic nejde ich to prejde a casom pochopia ze na svete su aj ine znacky a lepsie. Bude to sice pri ich rozumovej vyspelosti este nejake dve generacie trvat ale casom na to pridu, takze klud.
Nerez
Já mám obavy, že tobě bude ještě pár let trvat, než pochopíš, že Korea prostě nevyrábí nejlepší auta 😉
Choochoo
To jsou blaboli a kdo teda? Chapu, ze pro nekoho je sen 10 let stary volitany Audi a predjizdet s nim pres zebry >😁
igorvrazic
no dneska su niektore tie audiny olítane aj po 5tich rokoch 😄
3_diamanty
ja nikde netvrdim ze korea vyraba najlepsie auta 😉 to ani zdaleka
Nerez
Jak jsi řekl, vzhled je subjektivní, mně se třeba Yeti líbí.
A dále, myslíš, že Korejci nebudou mít downsizingové motory? To že mají atmo 1.4 a 1.6 není žádná výhra, to má dnes každá automobilka. Korejci stejně jako ostatní vyvíjí malé oturbené motory, jen se ještě nedastaly na náš trh.
A myslíš, že diesel 1.7 do auta střední třídy není downsizing?
jeremiasz
1.7 ani ne, ale 1.4 co do nej davaji, to uz ano, v tom mas pravdu.
Co myslis tim, ze 1.4/.6 atmo neni vyhra? Tyhle motory proste vydrzej. Ja chci auto na normalni, dlouhy a spolehlivy jezdeni, nepotrebuju aby to trhalo asfalt stejne tak, jako me netrapi, kdyz autu ve 120 Km/h v ostre zatacce ustreli zadek, protoze takhle ja proste nejezdim
Nerez
1.7 turbodiesel byl myšleno na auto i40. Tam to podle mě zavání také downsizingem.
Z tvého příspěvku jsem pochopil, že říkáš, že Škoda s tím svým downsizingem jde špatnou cestou a Korejci s atmo 1.4 a 1.6 jdou tou správnou. Proto jsem řekl, že to není pro Hyundai žádná výhra, protože malé atmosfery nabízí každá automobilka.
_MT_
Ad malé atmosféry a každá automobilka - dnes už ne. Ani v Evropě.
Nerez
Kdo nemá? Citroen, Peugeot, Renault, Ford, VW, Škoda, Opel, Fiat, Seat atd tak všichni mají atmo 1.2 - 1.6. Pokud automobilka vyrábí auto, kdy vzhledem k jeho velikost lze menší atmosferu použít, tak ji mají. Vyjímkou jsou snad premiove značky, ale to je trochu jine povídání.
_MT_
Moje chyba, zapomněl jsem u VW na 1.4, která se do vyšších výbav nedává. Uvidíme, co přijede v nové generaci. Jako nouzovou záchranu tu mám prémii, kde v nižší střední atmosféry nebudou, ale jak píšeš, to je jiný příběh.
Nerez
I když třeba v roce 2010 se ještě do A3 dávala 1.6 MPI.

[odkaz]

Jinak Škoda ještě nabízí i 1.6 MPI do Toura 😉
XTad
Montuje se i do normalni octavky. I kdyz pouze s prestavbou na LPG.
_MT_
Schválně jsem napsal nebudou, protože prémiovou nižší střední čeká velká obměna. Nová A3 a A-klasse pravděpodobně atmosféry mít nebudou.
_MT_
Rozhodně lze mluvit o tom, že u některých automobilek atmosféry hrají roli okrajové motorizace.
Nerez
Samozřejmě, základní motorizace za příznivější ceny 😉
_MT_
Přesně. Ale jinak už mají klinickou smrt za sebou. Je možné, že se občas nějaká objeví, ale postupně jich bude ubývat.
Nerez
Osobně bych je úplně nevypouštěl. Pořád je to dobrá volba pro lidi s omezeným rozpočtem, nebo pro lidi, kteří chtějí jednoduché auto s jednoduchým motorem. Nebo pro mě, třeba nějaký pěkný točivý atmo dvoulitr >😁
_MT_
Jediná otázka je, jestli se jim to bude vyplácet. Většina z těhle motorů jsou starší konstrukce. A atmosféra zrovna negarantuje mechanickou jednoduchost, přeplňování ve skutečnosti nepřináší tak výrazně větší složitost. Třeba základní 1.4 může nahradit v budoucnu nějaký přeplňovaný tříválec. V téhle rovině se hlavně přemýšlí o nákladech na výrobu. I v nové rodině motorů má VW nějakou atmosféru, tak uvidíme.

Jinak proti atmosférám nic nemám.
Banjo
Kdo chce nový atmo benzín, musí do Japonce nebo Korejce.
jeremiasz
mno nejlepsi mozna ne, ale vysledky technickych kontrol v nemecku mluvi celkem zretelne
_MT_
A o čem mluví? Že majitelé Citroenů neumí vyměnit žárovky, než na ní zajedou?
das_autos
Spíš je ještě neobšlehly jako všechno ostatní.Počkaj až VW vychytá mouchy a pak to daj do výroby a ušetřej ranec za vývoj.
das_autos
Že by další koreofil?Na část jsi si odpověděl sám.Češi mají rádi konzervativní design a proto se jim korea s pouťovým designem nelíbí.TSI motory jsou opravdu trošku jinde než pravěký atmosféry a navíc úsporný,když není člověk vyloženě dobytek.
paul77
Tak jsem si dnes přečetl recenzi na toto auto ve Světě motorů a docela mě překvapilo, jak byla najednou minulá generace I30 špatná (gumové řízení, nekvalitní zpracování, špatný podvozek). Přitom v mnoha testech o munulé I30 tvrdili, že už dohnala konkurenci (golf, focus, astru). A nyní se to opět opakuje - opět je nová I30 "minimálně" o dvě generace dál, abychom vlastně za pár let po uvedení další nové I30 zjistili, že to vlastně nebylo nic moc.
hruodolf
to je přece úplně shodné se situací u Š Octavie
paul77
Jo, to máš recht.
Choochoo
Tak, tak a jeste kdyz si vzpomenu jak Ty Skodovky hnijou no fuj. Kamos vypravel jak si otec koupil Fabii a z 4 schnila - blatnik, dvere :no: .Prej laciny dodavky spatnych plechu pri rekordni vyrobe, dodavatele nestihaj. Nekdo tomu fandi, nakdo si pak koupi jejich kram >😁
Gangrel
... a opet je to tady ... diskuse pod clankem o korejcich znovu zaplnena nenavistnymi vykriky do tmy. A stale ti sami... panove, zacinate znacne prevazovat v negativismu i ty nejvetsi odpurce VW a Skodarny >😁
Ronault.
Pleteš se, jedna věc je mít nenávist - třeba BOB, druhá věc je mít z dětinské radosti toppera s incesta srandu - já, Nerez 😉 Však kolik těch nadávek a to i bez smyslu pro humor se najde pod GTI opěvnou odou na nějaké VW? 8-s 😉
Gangrel
Pravda... ja bych se sice do anti VW nepasoval, ale cas od casu mam sto chuti na mi"ni"stra propagandy taky reagovat...
Clovek si nekdy rika, ze to nemuze s tim vychvalovanim prece myslet vazne... >😁

Zcela uprimne rikam, ze spis nemam rad Skodovku 😄 ale neni to snad proto, ze bych tvrdil, ze je uplne na prd a bla bla bla jako mistni antifans... neco na Fabii i Octavii najezdeno mam (ambiente) a rozhodne mi neprijdou jako auta hodna tak vysokeho priplatku ;-\ a na patriota si nehraju, mam spis sklony k emigraci >😁
Na druhou stranu... pred koupi Ceedu jsem mel v merku Golfa v predvadecce s 1.4 s 8tis za 289tis... ale vzhledem k "jistym" osobnim duvodum jsem opet skoncil u KIA... mozna se ale priste necham zviklat jinym smerem (pokud se budou Golfy opet pohybovat v mem limitu 😄 ), jen doufam, ze v te dobe budou jeste nejake atmosfericke motory v nabidce (napric znackami) 😉
Ronault.
😉 :yes:
Já si taky nemyslím, že jsi extrémně ultra fan, však to jde vidět... chce to klid a nohy v teple :-!
Gangrel
Snazim se byt jen realny 😉
jeteem
Redaktoři, prosím, napište kolik má řidič místa na kolena (ve srovnání s VW Golf apod.). Díky
Aladeen
určite viac , hyundai nemá ani jedno auto kde by to bolo zlé , mám 195cm a nemam problem ani s i10 či i20 , i30 .... atď a z fotky viam usudit ze je to tam dobré ... Skodovka mava 50 metrovy sterodvy tuner a to vydno aj na fotke.... >😁 >😁 >😁 >😁
jeteem
No, já mám sice jenom 190cm, ale na svoji výšku mám relativně dlouhé nohy a zároveň relativně krátké paže, takže mě se obecně nehledá ideální pozice za volantem snadno. Jinak novou i40 jsem si zkoušel před týdnem v místním autosalonu a ačkoliv podélného prostoru má mraky, prostorem pro kolena mě naopak zklamala. Tlustý středový tunel limituje prostor pro pravé koleno a levé koleno je limitováno díky ergonomicky zcela nepochopitelným způsobem umístěnému madlu dveří. Místo pro pravé koleno bych v i40 obodoval na 3/5 pro levé 2/5. Jen tak pro srovnání: V neděli jsem si jen tak ze zvědavosti sedl do VW Up! a místa na pravé koleno má víc, než Passat (protože nemá středový tunel), což je naprostý skandál. Výrobci by se skutečně měli v tomto ohledu co nejdříve probrat.
Aladeen
Súhlas , mne sa zasde nepáči ten fluídny dizajn , u tej i30 je to ešte ako tak ale čo urobili z i40 atď... to je proste katastrofa Svetla končia pomaly za B stĺpikom a A stlpik potiahnuty az niekam do zadnice a vodic nema dobry vyhlad z vozidla
.....
jeteem
To s vámi souhlasím. Já osobně design moc neřeším: s jednou výjimkou. Nesnáším UFO design á la Francouzi (hypermoderna, která bude za 4 roky působit nepatřičně, za 8 let směšně). Spíš se mi líbí konervativní německý design. A u té i40 je těch vlnek a kuželoseček uvnitř i vně trochu moc. Ale to samo o sobě by u mě auto ještě neodepsalo. Ten prostor pro kolena to odepsal dokonale. Auto je široké jak vrata a potenciálně by v něm mohl být královský prostor do všech směrů, ale oni to zabijí nesmyslně a samoúčelně tlustým středovým tunelem. Navíc výhled dozadu je katastrofální, C-sloupek má snad půl metru a zadní okno je takový malý oválek. Ale v čem dávám i40 naopak 9/10, to je kvalita zpracování interiéru a hodnota výbavy. Tam nasadili laťku hodně vysoko.
Nerez
i40 mi ještě nepříjde na pohled nikterak moc ošklivá, z některých pohledů by se mi i líbila. Ovšem Elantra, to je kapitola sama pro sebe :no: :no: :no:
jeteem
Jj, souhlasím. Mě se i40 zepředu líbí a z boku ujde. Zezadu je ovšem katastrofální (to zadní sklo a ta světla sic!). Palubní deska je na můj vkus moc zvlněná a ten černý lesklý povrch palubky á la "koncertní křídlo" bude po týdni užívání oťapkaný jako sklo v pavilonu opic. Elantra ... tam už se holt managementu nepodařilo designérův imaginativní rozlet racionálně zbrzdit. Škoda. Ale nakonec stejně rozhodne jenom to, jak dobré (a spolehlivé) to auto bude a poměr cena/výkon (muzika).
jeteem
Ještě dodávám (abych jen nekritizoval) zepředu se me i30 a i40 dost líbí. Maska i světla jsou hezké. Ucházející je i40 z boku a i30 zezadu. Katastrofa je i30 z boku a i40 zezadu.
Ronault.
Které současné francouzské auto má UFO design? To by mě zajímalo. Honda Civic francouzská opravdu není, ani Elantra >😒] Jestli myslíte kolego C5, C4, Megana... tak máte možná pravdu, jelikož UFO nikdo ještě reálně neviděl, takže těžko vlastně objektivně říct, co je UFO design
Nerez
UFO vyrábí Ford.
A u te C4 mi ty budíky příjdou opravdu trochu UFO >😁
jeteem
Souhlas: palubní deska nové Fiesty, to je čistokrevné UFO. To je jak ze Star Treku. Focus je na tom o dost líp (a v reálu vypadá mnohem líp, než na fotkách).
Nerez
Pro mě je daleko ztravitelnější Fiesta než Focus. I zvenku.
jeteem
Chápu, ale to se neshodneme. U Fiesty mi dost vadí předek a kabina zevnitř, to je totální Star Trek. Focus je zepředu nic moc, z boku a zezadu se mi vysloveně líbí a interiér je hodně povedený (až na to obligátní místo pro pravé koleno, to bych si oči vyplakal ;-\ )
Nerez
Na Focusu mi vadí:zadní světla, interier celkově, utlačovana leva noha spolujezdce, divna ruční brzda. Jinak ok 😉
jeteem
Ruční brzda divná, souhlasím. Na místě spolujezdce ve svém autě sedět neplánuju, takže to mě zas až tak netrápí. Interiér se mi celkem líbí a zadní světla teprv. A co se mi líbí nejvíc ze všeho, je ekonomika motoru 1.6 TDCi (115hp). Ta je velmi atraktivní
Nerez
Jasně, ale taky je třeba myslet na lidi, co budeš vozit. Ti by tě pak mohli proklínat 😄
woody-alien
Hele Nerez, nebuď drzej. Schválně se jdu podívat do garáže.

(po 98 vteřinách)

Ty woe, otevřu vrata, zmáčknu centrál a tam UFO...! >😁 >😁

[odkaz]
Nerez
Mondeo není UFO. UFO je palubka Focuse >😁
woody-alien
Tak to je bez debat... 😉 >😒]
jeteem
UFO designem (můj soukromý termín: znamená to zoufalý pokus o modernu, který po pár letech působí komicky) se v historii vyznačoval především Citroën. Jejich současné modely (krom C5) jsou hraniční UFO. Renault dělá z mého pohledu celkově nehezká auta (zvenčí i zevnitř), ale uznávám, že to všechno je jen můj osobní názor. Výjimku pro mě osobně tvoří Peugeot, který naopak dělá celkem vkusně hezká auta.
Ronault.
Tak to se neshodneme, BX, SM a spoustu dalších jsou dodnes odborníky velmi oceňované výtvory.
Trochu ale žiješ minulostí, ne současností. Co bylo je pryč.
jeteem
To je v pořádku. Nemusíme se shodnout, ale to ničemu nevadí, pokud při tom zachováme pravidla slušnosti. Mě se francouzský design (až na zmíněného Peugeota a novou C5) prostě nelíbí.
Ronault.
Samozřejmě, tak to má být. Já ten design starších fr automobilů mám rád a to včetně třeba R8 či R10. V současných už tak optimistický nejsem a musel bych hodně vybírat a často i mezi jednotlivými verzemi stejného auta, např. podařený Megane Grandtour a jeho dosti slabá (obzvlášť po minulé generaci) verze hatchbacku.
R-class
Kdyby se u Meganu Grandtour kradly xenony tak jak u Octavie, občas by šlo narazit na pěkný kousek. >😁 >😁

Narážím na přední lampy, které jsou pro mě vážně "nestravitelné"- jinak opravdu docela pěkné auto.
Ronault.
Každému dle chuti... ale je pravda, že posuzuju příď Meganu hlavne s GT nárazníkem, který je daleko hezčí [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

A počkejme na facelift, ten mu taky hodně pomůže:
GT: [odkaz]
Klasika: [odkaz]
R-class
Tak ten facelift předek vozu trochu vylepšuje, to se musí nechat. :yes:
fenri
Mě se staré Citroeny líbí, ty nové je čistý hnus. Kromě C5, ta se fakt povedla.
jeteem
Děkuji redakci za odpověď :yes:
jeteem
Destract
mě by zajímala jedna věc, co na tohle auto řidič, jaký je pocit to auto řídit? jestli je přeposilované řízení tudíž naprosto bez citu atp... Čistě ze zvědavosti jestli ve výsledku nebude větší zábava řídit dlouhýho transita.
Choochoo
No v praci mame Fabii v dieslu, tam se rizeni da rozfazovat na 3 casti. Zatocim volenaem - prvni faze, auto se nakloni - druha faze a auto zacne zatacet - treti faze >😁 No zvracel bych >😁 :no:
Otravná osoba
Jestli se ti takhle chovala i při parkování, pak se tomu zvracení nedivím...to muselo vydat za takovou menší horskou dráhu😊
Merkur
V dnešní době žádná automobilka nedělá auta pro řidiče.Jestli takovou káru potřebuješ,tak se ohlídni tak 10 let zpět.
Nerez
Ale ještě jo. Třeba Fiesta, nebo ještě koupíš Focus Classic. Celkově skoro všechno od Fordu.
Destract
právě proto jsem zmiňoval toho tranzita. Fordi jsou vůbec moc příjemně naladěná vozítka 😄 a taková malá fiesta :yes:
Destract
to mi povězte kde se v tom vývoji motorismu stala chyba 😒
Blue Sun
Závodníci se už vyzabíjeli dřív, namísto nich nastoupili ti, kdo chtějí dojet..
XTad
Uz se to pos*alo?
Ronault.
Někteří zarytí škodovkáři (třeba ty) už určitě ano 😉
XTad
Tak o tom zadna, ja uz menim treti trencle, mne jde spis o to auto.
blowiik
Při pohledu zezadu mám z toho auta pocit, jako kdyby se roztejkalo...
[odkaz]
[odkaz]
Flai
ten zadek je dle mne hnus :no: ten nárazník vysoký,ty světla-odrazky-mlhovky ;-\ stará mela pěknou zad,tady u te se mi líbí akorat předek ...
white label
To je problém jen při pohledu ze zadoboku a v reálu to není až tak hrozné. Z čistě zadního pohledu vypadá to auto reálně nejlíp, z boku ruší ty extravlny a hlavně zlom na přechodu předního blatníku ke dveřím. Ze předu je hrozná ta kýčovitá výplň velké přední masky a potom ten "klacek" místo prutu na střeše. Kromě toho střešního "klacku" bude vypadat nový Ceed podstatně líp.
Nejhorší je ovšem nasedání dozadu kde se většina dospěpých bouchne do hlavy o sznížený "rám" střechy. Celková prostornost zhruba na úrovni Golfu, vpředu možná i o něco vzdušnější (např. místo nad hlavou), kufr o něco delší, ale bohužel plytší.
Aladeen
Je to podarené auto čo sa týka exteriéru aj interieru, ale dúfam že bude lepší výhľad z vozidla než z i40 lebo tam je A stlpik potiahnutý až niekam do zadnice >😁 ale inak je i40 dobré auto .... strá i30 mi vyhovovala po kazdej stránke , no uvidime ako bude na tom táto
GTI
Darmo mluvit, ale takhle vyšperkované auto si tu snad ani zdejší klasický lowendový jezdec nezaslouží. Popravdě napišme, že korejská produkce tu postupně vytváří poměrně pevnou designovou, koneckonců i specificky třídní garážovou platformu. Těžko tomu odolat, těžko přetěžko tomu budou odolávat tradiční kompaktní mainstrramové produkty z nižších pozic tabulky (bravo, mégane, c4), neboť je tu dnes fortelný, bytelný lowendový základ v podobě horní itřicítky, základ natolik přitažlivý, že jezdec, který nemá vyspělou euroestetiku, který nejde jako ohař za tím třídně technicky i designově nejlepším, referenčním, ten nebude mít důvod hledat jinde, než v okolí Nošovic...

Samozřejmě, že třídní euroelita (focus, astra a především GOLF) je jak technicky, tak esteticky jinde, ovšem to není žádná kritika, to je pouhé konstatování faktu. Faktu, na kterém ovšem stojí a padá třídní hierarchie.

To nejhorší, co bychom mohli nové itřícítce "nadělit" by bylo její nesmyslné adorování a vynášení do garážových nebes. Berme však na vědomí, že je tu zcela regulerní, pro mnohé přitažlivý, obecně vzato kvalitní produkt, který na spodním okraji třídy poskytuje zájemcům důstojnou jízdu. Oceňuji v tomto kontextu aktivity redakce, odtušuji, že budeme mít možnost takřka v přímém přenosu sledovat postupný kilometrový náběh. Auto se vyrábí v Česku, přijměme ho pod garážová křídla, koneckonců, nemusíme se nijak složitě vymezovat, naše Škoda je a i nadále bude národním klenotem, Hjundééé "jen" doplňuje spektrum možností. Asi ne pro každého, avšak... pro mnohé... A to zaslouží uznání.

bravo hjundééé...
Ronault.
paul77
Přesné, dnes za 1 !!!
white label
_patrik
Myslím, žes to trefil :yes:
Gangrel
Tak s "tímhle" nezbývá než souhlasit... 😉
_MT_
fenri
Ježišmarjá, může mi někdo vysvětlit, v čem je Golf technicky a esteticky jinde? Doufám, že nikdo nehovoří o motorech. Rachtavá TDI, historická 1.4 a 1.6 16V a nespolehlivá 1.2 TSI a žeroucí 1.4 TSI (doufám, že ta 1.4 bude alespoň spolehlivá, když už jí mám...).
woody-alien
😉 :yes😒br />
Až na tu ESTETICKOU první ligu Focusu, Ford si nemá co se týče kýčovitosti řešení různých detailů s korejci co vyčítat. Ba naopak, zdá se, že kinetický a fluidní jsou dva názvy pro jeden a týž design.
zino
Na úvod si neodpustím rýpnuť do diskutérov. Ste fakt smiešny. Tá diskusia pod tým článkom nemá zhola nič spoločné s jeho obsahom. Je to na smiech, no zároveň je hnusné že tu vzniká taký flame, ktorý môže redakcii kaziť úmysel poskytnúť ľuďom priestor, kde sa môžu pýtať na konkrétne veci k autu a redakcia im hneď od volantu na to môže odpovedať. Vďaka vám to tu je neprehľadné a zaspamované obyčajnými hlúposťami. Ak sa vám to auto nepáči a je vám z neho až tak zle, prečo tu potom máte pod ním v diskusii najviac príspevkov?

A k testu. Mám pocit, že príchod Hyundai/KIA do Európy priniesol jeden zásadný fakt a to ten, že tieto automobilky začali do nižších tried áut poskytovať už v základoch bohaté výbavy za slušný peniaz, čomu sa museli aj európske automobilky prispôsobiť. Z toho samozrejme vyplýva obrovský prínos pre nás zákazníkov. Za posledné roky sa do áut nižších tried dostávajú prvky výbavy, ktoré boli v minulosti doménou luxusného segmentu. Toto ma naozaj veľmi teší.

Zaujímalo by ma teda ako sú autá vybavené a ako by aj cenovo dopadli v porovnaní s európskou konkurenciou v rovnakej výbave?
jeteem
Naprosto s vámi souhlasím. A to jak ve věci flame wars mezi příznivci a odpůrci jednotlivých značek, tak ve věci výbavy v nižší střední. Některé koncerny by se měly nad sebou zamyslet a uvědomit si, že automatická klimatizace, ovládání sterea a OBC na volantu a bluetooth modul mají být již dnes standartem, alespoň pro nejvyšší výbavové verze v nižší střední.
igorvrazic
Iny standard napr. v Nemecku, iný u nas ci u vas...zial napr aj taky Hyundai dá do zakladu v Nemecku niečo, čo si u nas ani nedokupis...
Ronault.
Máš pravdu... mělo by to tak být, tak jak to, že v základu nemá i30 ani tu manuální klimatizaci a rádio! 8-s
Chce to číst všechny články. :no:
Ronault.
Tak vidíš, nás tu buzeruješ, že přinášíme redakci zisky za shlédnuté reklamy a nepíšeme k věci a sám tady napíšeš vlastně prázdný příspěvek a la topper a nakonec se zeptáš na výbavu a ceny, což se tady už probíralo v článcích "Co koupit" a "Ceny nové i30...". Takže si to najdi a nebuzeruj >😒] 😉
_MT_
Mě spíš přijde, že se od té doby objevuje víc vykuchaných verzí "cena od." Technologie dolu probublávají postupně, každý nějak přispěje. Svého času třeba Astra přinesla do nižší střední pár hraček z vyšších tříd. Většinou se to dělá v rámci snižování nákladů na výrobu zvětšováním objemu výroby, pokud věří, že se ta technologie skutečně uchytí a neplánují ji mít v nabídce jen do počtu.
Well-being
Sotva redakce s autem vyjela z brány fabriky, někteří zdejší znalci korejských vozů už měli test hotový ....... 😉
Ronault.
Kolik je na zemi cest... ale k věci.... 😄

1. Stěrače a ostřikovače
Tohle počasí je ideální na odzkoušení funkčnosti stěračů, tzn. stírají rovnoměrně? Jsou flat? Co ostřikovače, rozprašují ve všech rychlostech celé okno nebo třeba ve vyšších svou úlohu zvládají hůře? Co senzor? Nenechá se zmást? A když jo, dá se ho přepnout na klasický cyklovač?

2. Špína
Opět ideální počasí na hodnocení... nešpiní se auto v místech, kde je to nevhodné více - zadní prahy, kufr? Jak člověk dopadne po otevření dveří? Musí se cený umýt nebo je to jakžtakž dobře vymyšlené.

3. Cena
Kolik je cena konkrétního kusu, když má vrcholný benzínový motor, xenony, navigaci atd. Příjde mi, že už to je hodně drahý kus auta.

4. sedadla
Co bederní opěrky? Co volný pohyb pro nohy na delší cesty?

5. Budíky
Neruší v noci to jinak efektně vypadající podsvícení palubovky? Dá se jej dostatečně umezit či případně nechat svítit jen tahometr a la C4?

6. Kufr?
Přístupnost, hrana, šíře, variabilita? Plato, dá se nějak dobře složit třeba při převozu psa v kufru? Vleze se do kufru průměrně rostlý redaktor? >😒]
_patrik
Vidím, že redakce od nás dostane pěknou vyplňovačku 😄 Já bych se ale spíš ptal, jestli se dá do kufru přemístit tchýně ze zadního sedadla a jak je to zvukově ultumené >😁 Ale vážně, deklarovali kufr skoro 380 l, tak jestli je to někde znát a nebo započítali vaničku pod podlážkou - mám pocit, že už taky dávají jen lepidlo místo rezervy.
Anonym
V základu je lepidlo, za příplatek je rezerva, ale asi jen nouzová.
Ronault.
Mě zajímá ten pes, teď mám kombi a roletku svinu a případně se dá i dát do kufru, s hatchbackem bych musel popřemýšlet kam s deklem. 😐
Tak pak je důležitá otázka na audio či jestli se k tchni vleze do kufru i subwoofer >😁
Jinak ano, jestli je 380 jen s lepící sadou... tak to je průměr...
_patrik
Psa jsem měl z úsporných důvodů celá léta malého a hodného, lehl si na zadní sedačku na deku a radil mi odtamtud s řízením >😁 Já bych prostě při větších nárocích počkal na kombík - a když už bych se rozhodoval pro korejce, tak bych rozhodně počkal ještě na cee'd, Očekávám, že to v rámci koncernové přetlačovačky budou mít každý vyřešené trochu jinak.
_MT_
Dnes už to není tak jednoduché. Jsou nějaká pravidla pro to, jak má být zvíře zajištěné při jízdě. 😉
_patrik
To bychom i s mým psem vstoupili do pirátské strany >😁 V kufru by si přece nemohl číst noviny
_MT_
Nemusí do kufru, ale musí být v odděleném prostoru. Takže třeba můžeš dát za sedadla síťku.
R-class
Nemusí být v odděleném prostoru, stačí i postroje připnuté do klipu pro bezpečnostní pás....
_MT_
Ano, další možnost. Musí být zajištěn proti volnému pohybu. To je snad přesná formulace. Ať už jde o ukotvenou klec, kšíry, přepážky atd.
_patrik
Rozumím, díky. Zatím dalšího psa neplánuju, ale člověk nikdy neví, co mu otevřenýma dveřma naskočí dovnitř... a zůstane to 😄
_MT_
Kromě sobeckých důvodů, jako neohrožení tebe a záchranářů, pokud by už došlo k nehodě, smyslem také je minimalizovat zranění zvířete. 😄
Ronault.
Když jsem naposledy vezl psa známých, tak ten jejich... co to bylo...? no prostě velké asi jako průměrná krysa z Bombajského kanálu... byl v tašce na kolenou... Je to předpisové? >😒]
R-class
Není, protože i té malé kryse může rupnout v bedně a pokud není připoutaná nebo za přepažkou, tak například při vběhnutí pod brzdový pedál může nadělat pěknou neplechu a horké chvilky v provozu.... 😉

Nehledě na to, že například při bouračce je pes tak vystresovaný, že do auta nepustí ani záchranáře..
_MT_
Přesně. Pokud se z té tašky sám nedostane, tak by to mělo být v pořádku. Stačí se zeptat.
Ronault.
Tak já je upozorňoval, že se musí chovat slušně. Nakonec jen štěkal pokaždé, když jsem zatáhl ruční brzdu, měl strach, že odejdem a v autě zůstane sám.
Po autě by mi běhat nesměl, za žádných okolností.
white label
To když ti tak v krizové situaci vběhne pod brzdový pedál čivava, pak je to buď ty, nebo ona... >😒]
_MT_
To si jí ani nevšimneš, jen pak zjistíš, že doma budeš muset vyčistit prostor pedálů.
Ronault.
Podle mě na to příjdou až v servisu, když půjdeš reklamovat pískající brzdy >😒]
_MT_
Tak to bys vůbec nebyl pozorný majitel.
R-class
Citlivé povahy by při kňučení mohly polevit tlak na brzdový pedál... 😉
_MT_
😄
white label
Osobně bych se zřejmě spíš domníval, že jde jen o momentální výpadek ABS... 😄
Ronault.
Aha! Díky za radu... to bude asi ta příčina té mé aktuálně svítící kontrolky ABS! Mám tam čivavu! 8-s >😁
_MT_
>😁
white label
Pokud tam máš čivavu, tak si o ni už určitě přišel... 😉
_MT_
Máš zvláštní ABS. Moje nekňučí. 😄
white label
Proto píšu o výpadku ABS, když funguje tak (gumy při brždění) "nekňučí"... :😉 😉
_MT_
😄
_MT_
Pes zkrátka má být v odděleném prostoru, aby třeba po nehodě nemohl napadnout záchranáře. Teoreticky za nesprávnou přepravu zvířete můžeš dostat pokutu.

Taška by snad měla stačit. V případě čivavy a spol. Musel bych se zeptat. 😉
white label
V těchto mrazech doporučuju (pro menší pejsky) motorový prostor, je oddělený a výtapěný "ekologickým" odpadním teplem motoru. 😲 >😒]
R-class
Možná pro někoho kdo rád psí křížaly. Takhle se možná pejsci připravují na východě v období dešťů, kdy je není možné sušit na sluníčku....
_MT_
>😒] A po dlouhé cestě přijde vhod menší svačinka. :-!
white label
Tak tak, Bobika piknik... >😒]
_MT_
>😒]
R-class
V TopGearu pečení na motoru testovali a evidentně to není žádný gurmánský zážitek... A teď se nebavím o psu, ale třeba o argentinském hovězím...
_MT_
Ani se nedivím.
R-class
Akorát nevím jak dobře to měli v tom alobalu zabalené.....
_MT_
Také nevím, neviděl jsem tenhle díl. Pokud bys to uzavřel do něčeho vzduchotěsného... dusit by se na tom možná dalo. 😉
white label
Při tak nízké teplotě to maso spíš usušíš... 😉
_MT_
Nikdy jsem teplotu nad motorem neměřil, ale uzavřená vzduchotěsná nádoba plus šťavnatý obsah by se nemělo rovnat sušení. Jinak máš pravdu, maso se musí dělat rychle, aby si šťavnatost udrželo.
white label
Ano, navíc motorový prostor má obvykle do vzduchotěsné nádoby daleko...
_MT_
Já to myslel tak, že předmět ohřívání vložím do vzduchotěsné nádoby, kterou pak dám do motorového prostoru. Ne, že motorový prostor bude tvořit vzduchotěsnou nádobu. 😉
white label
Aha, ale ta "plotýnka" (kryt hlavy motoru) má na to příliš nízkou teplotu...
_MT_
Možná ponořit do nádoby s chladící kapalinou. 😄
white label
Ta je tak ideální teplota na spaření zeleného čaje! >😒]
_MT_
Pak už leda vykuchat katalizátor a místo něj zabudovat "plynovou" troubu. >😒] By mě zajímalo, na čem to v tom TG zkoušeli.

Abys motor dost rozpálil, musel bys přidat pod kotlem... když auto stojí. Pak by se motor začal přehřívat a možná bys i něco uvařil. 😉 Nebo to strčit na lepší místo - na motoru je to pohodlné, ale rozhodně nejde o nejteplejší bod.
white label
Pokud si dobře vzpomínám tak jen na motoru...
R-class
1. serie - 9. díl - Pekli to jen na tácku tři jídla, tři auta. Suzuki Liana, Lada vytuněná u Lotusu (tuším motor Fiat) a Subaru Forester (dle náporového sání nejspíš 2,5 Turbo) 😉
_MT_
Podívám se. Díky.
white label
Je zajímavé, že nejsi ani první, ani poslední, kdo píše katalizátor (místo katalyzátor), zrovna tohle by mě napsat nenapadlo, i když jiné "blbosti" zase naopak občas napíšu. 😄
_MT_
No fuj. 😄 To víš, čtu si tu článek a poslepu píšu. V hlavě mi to tolik neopravuje, musím to vidět. Ono by stačilo se podívat před odesláním, kontrole pravopisu se "katalizátor" také nelíbí.
white label
Věřím/vím, že zrovna ty určitě víš, jak se to píše, ale ono to vážně takhle píše docela dost lidí, přitom ani správná výslovnost není nějaká měkká...
_MT_
Není, ale je to snad převzaté slovo, takže přeci jen typický cit pro češtinu tolik nepomůže.
white label
Jj, je to z řeckého "katalýtis"...
R-class
Kdo je "lízátor" bych si představit uměl, jen nevím co by znamenala ta předpona "kata-"... >😁
_MT_
kat-a-lízátor >😁
white label
Kniha - Jak prozumět ženě😒br /> [odkaz]
_MT_
>😁 Jsem se fakt neudržel. >😁
white label
1. díl z dvanáctidílné 1. série 😐
_MT_
Dělat na tom vazbu musela být zábava. Bude to mít konzistenci leporela.
R-class
To je předmluva k prvnímu vydání....
white label
Tak potom leda dva v jedné osobě: KATaLÍZÁTOR...

edit- tak myšlenka stejná, ovšem pozdě. :😉 >😒]
_MT_
>😒]
R-class
Lízátor je leasingový kovboj s měsíční splátkou limitně se blížící k nule a s délkou splácení limitně se blížící nekonečnu.

A "kata-" můžeme zkusit odvodit od slova katoda..

Nakonec je to tedy lízátor se záporným napětím ve šrajtofli.... >😁
white label
A já si to naivně spojoval s nějakou sado-maso erotikou (drsný "lízátor" v koženém kostýmu kata)... 😲 :😉 >😒]
_MT_
Také dobré. Ale mám takový pocit, že jsme s whitem mysleli na něco jiného. >😒]

Edit: předběhl mne a je vidět, že jsem nebyl daleko od pravdy. :😉
_MT_
Ještě by to mohla být zkratka pro katatonického lízátora, neboli lízátora strnulého. (Katatonie a strnulost nejsou to stejné, ale řekněme, že je to dost blízko - pro potřeby téhle diskuze 😉 )
white label
Nebo zkratka pro náruživého vyznavače orálních sexuálních praktik, katolického vyznání... >😁
_MT_
Nebyl by to pak katolízátor? >😁
_MT_
Řečtina a latina, studny slovní zásoby. Ale do češtiny se to dostalo spíš z němčiny, do které se to dostalo zase od někud jinud.
R-class
Kdybys to dal na svody toho really-ového Lanceru na LPG (má větší teplotu hoření) tak bys mohl obědvat už v půlce erzety....
_MT_
Rallyový Lancer na LPG? Co mi to uteklo... Můžeš dát odkaz, prosím? Díky.
Nerez
[odkaz]
R-class
Nevím jestli to ještě pořád maj ale myslím že loni na tom u nás někdo jezdil. Nebo se pletu a bylo to CNG? Sorry, rally nesleduju tak nevím přesně. Musel bych googlit a to si můžeš udělat rovnou sám 😉
Nerez
Jel s tím třeba Enge v Jeseníkách a vyhrál dokonce RZ
Nerez
Myslíš toho, se kterým na Jänneru jezdil M. Stohl?
Nerez
Ale ten byl vlastně na CNG plyn.
R-class
Je to díl s Ramsey-m....
_MT_
Ad 6: Přemýšlíš, jestli bys v něm zvládl odvézt tělo vypůjčené z katedry patologické anatomie? :-!
Ronault.
Spíš jestli narvu do kufru pana Vaverku, když zase napíše, že úzké MPV je lepší než široké... >😒] >😁
ericn
>😁 >😁 >😁 pěkné rýpnutí...
_MT_
>😒]
white label
Tady by sis měl ovšem zásadně rozmyslet na co se ptáš vlastně ptáš. Ptát se, jestli se tam vejde průměrně vzrostlý redaktor, nebo se ptát, zda se tam vejde pan Vaverka, je totiž docela zásadní rozdíl... 😲 >😁
Ronault.
Tak ono těžko říci, co je ten průměr, Vaverka a Rasto Chvála jsou spíše drabnější, Jeremy zase převeliký... Spíše hodnoťmě dle oblíbenosti, což bych řekl, že pan Vaverka je zatím průměrně oblíbený a průměrně zdatný (to je lichotka!), takže je průměrný redaktor... >😒]
white label
Bavili jsme se přece o velikosti těla, nikoli ducha... 😉
Ronault.
Musím být z nám oboum dobře známých důvodů diplomatický >😒] 😉
_MT_
Já bych se přidal s dotazem na motor. Jaký je v porovnání s 1.6 Toyoty? To je asi nejlepší atmosférická 1.6 na trhu, tak aby to dostalo nějaký kontext.
_patrik
Takže díky za odpovědi a pevné nervy a pohodu na severní cestě, snad tam nebudou žádné zrady a žádní kamikadze. Poslední úsek po hradecké dálnici vám hlavně před Prahou dá dost času a příležitostí vnímat, co to dělá s podvozkem, včetně hlučnosti...
Nevím, jak moc budete pružně akcelerovat se syrovým motorem, navíc na zmrzlé klouzačce, ale pokud ano, určitě nám to popíšete 😉
K těm předním světlům a dosvitu - nepomohlo by změnit nastavení sklonu? Nebo je tam automatika?
Můžete prosím popsat i dojmy ze sedadel - jak vysoko jsou umístěná, tuhost/měkkost, jestli je v pořádku nejnižší poloha vzhledem k volantu, jak snadno se hledá poloha, jak (ne)pohodlně se nastupuje/vystupuje, jestli středový panel utiskuje pravé koleno řidiče, kolik místa má na nohy spolujezdec, jestli jsou opěrky hlavy dobře umístěné pro opření zátylku, jaká je celková únavnost ze sedadel po těch více kilometrech...
Jaké je osvětlení přístrojů - vím, je tam stmívání a na středovém panelu zhasnutí displeje - ale celkový pocit, zda je v noci ne/agresivní, čitelnost...

Btw: A co muzika, hraje?

Díky předem + Šťastnou cestu :yes:
_MT_
Xenony snad nelze uživatelsky seřizovat. Je na to nějaká vyhláška, nebo něco takového.
LEANDR0
Jj xenony se serizuji automaticky podle zatizeni auta. A svetla v nove i30 jsou vlastni vyroby a celkove nejsou (zatim) moc dobre, myslim po technicke strance.
_MT_
Přesně. Je to kvůli tomu, že mají intenzivní světelný tok. Špatně nastavené xenony by byly celkem velké riziko na silnicích.
LEANDR0
A jeste xenony musi byt vybaveny ostrikovaci, aspon co ja vim..
Ronault.
Tak tak, ostřikovače a automatická regulace výšky. Proto jsou všechny HID sady :no: :no: :no:
LEANDR0
takze jestlo to dobre chapu.. kazdy kdo si do auta domontuje neoriginal xenony, tak porusuje vyhlasku a na technicke by nemel projit....??
Ronault.
No, neměl by, pokud tam nemá regulaci a ostřikovače, tak ne...
_MT_
Přesně. Musí mít automatickou regulaci a vysokotlaké ostřikovače. A hlavně na to bude potřebovat homologaci.
white label
Pokud je namontuje bez automat. regulace a ostřikovačů, případně nehomologované, tak by projít neměl...
_patrik
Díky za vysvětlení - a koukám, že redaktoři těm světlům dali palec dolů, takže asi žádná sláva.
Starfighter
HIDařům je potřeba dát ochutnat jejich vlastní medicíny. I když je to stejná prasárna.
bojler_
_MT_
Ano, vysokotlakými. Stěrače myslím mít nesmí.
LEANDR0
sterace na svetlech sem na novem aute pekne dlouho nevidel.. 😄
_MT_
Pravda. Ale mám takový pocit, že jsou předepsané vyloženě vysokotlaké ostřikovače, což má suplovat stěrač. Ostřikovač musí být schopen světlomet očistit sám o sobě.
Anonym
... což podle mě není šťastná volba. Těchto motorů se v ČR prodá minimálně.
igorvrazic
treba sa ale pozriet na ake auta sa doteraz dodaval...na i40 a ix35 je to zalostne malo...Veloster sa nepredava vobec...na i30 je to 1x a na ix20 to nedali vobec a Elantra sa len pomaly rozbieha...takze si to hnojil hyundai sám 😄
Anonym
Ve střední třídě a SUV se to nechytí už jen proto, že to je benzín - většina zájemců se zajímá jen o diesel. Ale i30 se jako benzínové prodává hodně - nikdy však s nejvýkonějším motorem. Znáte někoho, kdo si do minulé generace i30 pořídil benzínový dvoulitr ?
Nerez
Kdosi tady, nevím, jestli to nebyl GTI, psal, že za minulý rok si 2.0 koupil jeden nebo dva lidi.
BroukJ
Ano, to je mozne. Mozna by ale stalo za to vedet, ze benzinovy dvoulitr neni v nabidce uz asi 2 - 3 roky.
LiksoG
Ano, jednoho takového frajera s červenou I30 s černými závodními pruhy znám 😄. Už to na mě zkoušel a vytřel >😒]
Nerez
Ale je úplně normální, že na první test automobilka dá téměr nejlepší co může nabídnout. Např. ted ve SM test Opel Zafira Tourer, téměř plná výbava a nejsilnější diesel. Postupem času pustí nějakou sociálnější verzi 😉
ericn
Myslíš? Je tam snad nějaký lepší motor na výběr? 1.6T-GDi zatím ne a 1.6CRDi 94kW je a bude o dost dražší 😉
Anonym
Nejde o to, co je lepší, ale co kupujou zákazníci. Soukromí uživatelé kupovali u předchozí generace většinou 1.4, jen výjimečně 1.6 a vrcholnou motorizaci 2.0 na silnici nepotkáš. Firmy kupovaly hlavně kombíky v dieselu.
ericn
ale máš i pravdu, že spousta lidí si koupila jen 1,4CVVT, nicméně pokud bych si koupil i30, tak bych chtěl lepší motor než je 1,6GDi, v turbu bude zajímavý 😉
LiksoG
Pánové, jen si musíte všichni uvědomit, že GDI je přímovstřik, jež je sice happy s pohledu výkonu, ale nedá se reálně předělat na LPG, s tím jsem narazil se svojí 1,8 TSI. Při dnešní ceně paliva je nepřímovstřikový benzín s LPG lepší alternativa než diesel s tím ekologickým zmetkem DPF.
_MT_
Proč by to nešlo? Jen je to dražší.
3_diamanty
ktori sa zaujimaju aky je novy hyundai i30 vo vsetkych oblastiach, ved ked je to pre Vas crep a jedina modla je Vas VW golf tak preco ten zaujem?
Mna VW nezaujima a ked ma nieco nezaujima a kupovat si to nikdy nebudem tak sem nebudem davat nijake otazky, je predsa jasne ze by to nemalo pre mna ziadny zmysel ked viem ze ludove auto nechcem.

Ano i30 ma vacsi razvor a viac miesta ako golf, skvely postreh od redakcie ale pre mna ziadne prekvapko ved uz nove rio o triedu mensie ma vo vnutri priestor porovnatelny s golfom kedze ma len o 8mm mensi razvor ako golf, takze je logicke ze i30 golfa v priestore uplne zadupe do zeme ale to vlastne uz kazde auto nizsej strednej triedy lebo kazdy vie ze golf je najmensi a ma maly razvor, cize logicky kazdy v danej triede ho v priestorovej ponuke pekne nakope.
_MT_
Vidíš, a to je rozdíl mezi lidmi s myslí otevřenou a uzavřenou. >😒]
Nerez
Vidíš, tady je rozdíl mezi H/K fanatikem a fanouškem do aut. Ty se zajímáš jen o Korejce, kdyžto fanoušek do aut se zajímá o všechna auta, i ta co si kupovat nebude 😉
_MT_
😄
Ronault.
Já bych ještě dodal, že pokud by šlo o koupi a něčím by mě i30 nebo Ceed přesvědčil, tak bych se i přes jeho design, který se mi nelíbí, nebránil. Jen nemám potřebu něco velebit za každou cenu 😄 Topper a jiní ano a to je pak ten rozpor.
lled
Prosim Te projed se nekdy tim Golfem at vis - zazijes etalon v nizsi stredni. :-!
_MT_
Jen pro upřesnění, etalon je standard.
lled
Pojdme rozjet diskuzi ohledne etalonu - >😁

wiki - "Etalon měřicí jednotky anebo stupnice určité veličiny je měřidlo sloužící k realizaci a uchovávání této jednotky nebo stupnice a k jejímu přenosu na měřidla nižší přesnosti."

prenesene meridlo nizsi presnosti je v danem pripade i30ka!

pro toppera1982 😢

pro ostatni >😁
_MT_
Dle slovníku je etalon standard. A nijak to neodporuje s tím, co jsi teď napsal. Standard určuje jednotku. Jako třeba metrový prut ze slitiny platiny a iridia uložený ve Francii (dnes již není aktuální, ale byl etalonem přes 70 let).

Ale máš pravdu, že to dává smysl i v tomto významu slova. Tedy, že Golf představuje standard, ke kterému se všichni ostatní poměřují.
Anonym
Zrovna v tomhle bych Golfa nehanil. Vzhledem ke svým rozměrům patří k prostorovým přeborníkům. Zadupat do země je snadné Astru či Fosuce, které zvětšujou rozměry včetně rozvoru, ale v interiéru to nejde poznat.
white label
Právě jsi nám opět dokázal, jak tě ten VW a jeho Golf vůbec "nezajímá"! V tomto příspěvku pod novým i30! jsi právě VW a jeho Golfu věnoval dvě třetiny svého příspěvku... :yes: :😉 >😁
lled
Od kolika prispevku se to zacne radit dle casu a ne hierarchicky?
_MT_
400
Frantizsekk
jj, a potom je uz diskuze nepouzitelna.
white label
Možná se budeš (a možná nejen ty) divit, ale třeba já používám téměř výhradně chronologické uspořádání diskusí s tlačítky "šipka" k původnímu příspěvku, a to od počátku diskuse až do jejího konce, bez ohledu na počet příspěvků. Daleko líp a hlavně přesněji se tak hledají původní reakce/příspěvky a mám větší přehled o každém, kdo do diskuse zrovna přispívá, bez ohledu na konkrétní vlákno.
_MT_
Strom má hlavně tu výhodu, že mohu použít vyhledávání v prohlížeči a najít si konkrétní slov👋 frázi, aniž bych musel hledat v historii diskuze, kdo to kde napsal. Pro aktivní diskutování je chronologické zobrazení lepší. Fakticky by mi stačilo, kdyby tahle věc měla vyhledávání v diskuzích. Kolikrát ani nevím, pod kterým článkem jsem to diskutoval. >😒] Jen si pamatuji, co jsem napsal. Takže vyhledávání v diskuzích a v diskuzi. K tomu odstranění limitu na strom, kdyby si to člověk přeci jen chtěl prohlédnout hierarchicky.
swifter
dotáhne na novou i30/KIA Ceed a bude zase veselo 😉
Od korejců se holt všichni musíme učit, je to strojírenská velmoc erste klasse :-!
Frantizsekk
Zajima me par veci. Zkuste zatlacit na ruznych mistech, jestli se plechy snadno nepromacknou. Dale poskrabatelnost laku a interieru( nekde, kde to nebude videt by se to dalo vyzkouset) a pristup do motoru. Dle fotek to vypada, ze i kontrola oleje bude vyzadovat nasazeni monterek.
R-class
Táááák.... Jen mu dejte, korejci jednomu! Nejdříve jednu nákupním vozíkem, potom ránu paleťákem a pro komplexnost uživatelského testu to završete ránou lžící při otáčce Bobcatu. Nedělám si srandu takhle nějakej (nejspíš vožralej) bagrista zrušil auto jednomu známému... Parkoval ho na ulici a ráno když k němu přišel... - díra jako by mu do toho nacouval tank....
_MT_
Ruda Šikula, bagrista. >😒]
R-class
Von ten Bobcat je kus železa a točit se umí celkem rychle, když ho pak zkusíš v plné otočce zastavit letitým renckem....... Navíc pokud měl tu lžíci ještě naloženou... oj, oj... Jedna nula pro hydraulicky poháněný "tančík"... >😁
100oktanu
Tak také přidám svoji sadu otázek. Umíte si sehat minulou generaci i30 a Golfa VI s Xenonama? Zajímalo by mě jednak jak to svítí v přímém porovnání s aktuálním Golfem (nebo možná spíš aktuální octavií) včetně fotek, tak zejména jak to brzdí ve srovnání s minulou generací i30, která používala celkem drahé konstrukční řešení brzdových třmenů za přední nápravou. Při bežném ježdění to poznat moc nepůjde, ale nevadne to nyní víc při opakovaném vrzdění z dálničních rychlostí? Na tohle trpí spousta současných aut, ale i30 byla právě díky tomuto vůči vadnutí docela odolná. Jsem tedy zvědav, jak se s tím porve nová generace...
Ji/Ri
Vidím, že se zde rozšířila epidemie... a mnozí trpí sra.čkou z rýže. Já vím, jsou tu argumenty, že to už je české auto.... ale i kdyby mi to bouchali ve sklepě baráku, tak to bude šikmina. :-! ano, vypadá dobře, svítí dobře - ve dne, motor se zdá být dobrý.... ale pokud by mi vedle sebe někdo postavil toto a např.308, golf, astru, fokáče...no prostě evropu, tak, stejně jako 99% bude volit právě toho golfa, 308 a td. úspěch jim ale přeju, ale jen proto, že fabrika přispívá do HDP.... jinak at si ten šrot hodí na železná kola a rubou s tím rejži na poli. ;-\ nevím, ale když řeknu: mám třistaosmu, golfa, astru... tak to prostě nezní jako: mám velký hrnec na rýži.... hej a fakt to už nerezne - to sleduju.... jooo a ty sfjetla, ty dobré, ale v noci se má spát a ne jezdit. Opět znovu a zřetelně napříč kategoriema: dokud tady bude Evropa tak nebudu žrát předraženou rýži vypěstovanou na českém poli. Adios
Beekey
No a KDYBY mi taky nabidl nekdo bydlet misto nasi slunecni soustavy v Proxime Centauri, tak BYCH si stejne vybral tu nasi slunecni soustavu...
Ronault.
Takže by ses nechtěl už vrátit zpátky domů?
Beekey
Tyve, jsem dite vesmiru, jsem doma vsude... 😉
jazva
už to tu ukončím... >😁
jazva
útočím na post jednotky v počte príspevkov. >😁
jazva
už je to tu... :-!
jazva
>😒]
R-class
Psát prázdné příspěvky jen proto aby odstřelil diskuzi může jen mezigalaktický velepitomec...
jazva
toľko sebaktritiky sa len tak nevidí. bravo! >😒]
R-class
Je mi jasné, že z toho titulu jsi můj příspěvek ani pochopit nemohl... 😉
jazva
Dávaj so pozor, aby ti nabudúce nepraskla žilka keď to tu berieš tak smrteľne vážne, ty medzigalaktický... >😁
R-class
Neměj péči, srkám kafe a tlak mám tak nízko jak jen můžu mít. Na faktu, žes předvedl kravinu, to nic nemění... 😉
jazva
Neboj sa, moja starosť o teba začína a končí posledným ťukom do klávesnice. Inak si mi úplne voľný a môžeš mi tak maximálne oblízať pätu... >😁
R-class
Dobře děláš, starat by ses měl hlavně o svou... hlavu. 😉
jazva
O teba to beriem, chovanec ústavu tvojho kalibru predsa musí mať starostlivosť o hlavu v malíčku. 😉
R-class
plácáš dezduché hlouposti do větru.... jen se ztrapňuješ....
jazva
a že máš neustálu potrebu na tie hlouposti reagovať, ty inteligent... >😒]
R-class
...stále jsi jen u sebeztrapňování...
zdravy rozum