Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Opel Kadett má 50 let

5 komentářů

kari.laz
Kadett bylo moje druhé auto po škodě 105. Měl jsem 1,6i caravan. Bylo to pro mě neskutečné auto a dodnes na něj jen kladně vzpomínám. Sice to byla jen 55KW ale jezdilo to pěkně. Poměrně lehké a dlouhé auto dokázalo na mokru, nebo sněhu dělat psí kusy. Na dvojku to dalo 90 km/h. Byl to rok výroby 1988. Škoda, že hrozně rezlo. Zrezlo snad úplně všchno včetně prorezlé nádrže. Za mě kadett :yes:
RS
Jednoho Kadetta jsem taky měli v rodině... 3dv. 1.3i. Už nevim kolik to mělo koní, ale jelo na tehdejší dobu slušně. Poté co se tam doslova na koleně narval 5 kvalt z GSi tak to byla skoro raketa. Těžko věřit, že se dokázalo rozpohybovat přes 200km/h...
Kaďour byl jinak docela spolehlivý, kromě převodovky toho na závadu moc nebylo. Horší to bylo s rozpadávajícím se interiérem, kde nic nedrželo na svém původním místě :-)

Pamatuji si hlavně na první jízdu, kdy jsem několik minut laboroval s řadící pákou, jelikož mezi jedničkou a zpátečkou byl cca půl milimetrový rozdíl :-) (a propo stejný problém jsem měl v dalších šrotech - Golfu II a Fiestě Mk2)
Fe
Mali sme Kadett kombi s troma dverami 1.6 D. Poslúžilo ale dosť rýchlo sa rozpadlo. >:D
tonny.p2
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
R32
Tak ktorý to Kadett vlastne slaví tú päťdesiatku? Ja viem, dočítal som sa, ale na titulku ste mohli dať fotku "oslávenca" či nie? :-)