Autosalon Ženeva
První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.
Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.
Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.
Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.
Autosalon Ženeva 2020 |
|
Autosalon Ženeva 2018 | Autosalon Ženeva 2017 |
Autosalon Ženeva 2016 | Autosalon Ženeva 2015 |
Jinak, od Alpiny logický krok, po příchodu M5. Ono vůbec teď pro Alpinu nebudou moc dobré časy, současná eMka (a jistě hlavně ta příští) svým příklonem k turbům, a nově i dýzlům, kradou Alpině její místo na slunci, tohle byl vždycky její rajon. Jsem docela zvědav, jak tyhle nové em větry s Alpinou zamávají.
(pro vaše dobro "alespoň doufám" 😄
PS: Jinak Bristol samozřejmě dostává před Alpina PŘEDNOST :yes:
Nicméně spojení VELKÉHO výkonu a přitom "nebývalé kultivovanosti jízdy" a ovládání vozu = to je to co mne na Alpina opravdu "bere" :yes: 😄 :yes😒br /> PPS: Ale jinak "děkuji za (tu) princeznu" 😉
A co se analýzy či dedukce týká, v tvém případě je míra trapnosti s jakou předvádíš své pokrytecké ignoranství v těchto diskusích taková, že k tomu, aby bylo vidět do všech >😁 😄 sLožiťoučkých ZÁ :-! koutíček tvé osoB(rumla)nosti, stačí jen umět číst. 😉
PS: Nojo, vždyť já vlastně ještě nemám ani řidičák 😄
(a řídit něco jako vůz(ozy) mající přes 500 PS? No to si vůůůbec NEdovedu představit.. 😉
PS: A v reálu na delší trasy "ťukám" spíš tak 220 "a něco" km/h.. 😄
..a na to rozhodně NENí třeba 500 PS - na to úúúúplně stačí Citroën C5 V6 :yes: 😉
(a tohle NEbyl ffftip 😄
..byť opravdu jezdí (řídí) líp než já 😉
Celý den píše zajímavé příspěvky, kolem druhé ranní sesumíruje výhody citroenu C5 a pak v ranních hodinách někde kolem chuchle brnkne na tempomatu 220 kmh a za 2 hoďky je o 440 km dál!!!
Jsi boží KYLIE, fakt!
A do čaje limetku..
..a vůz střední třídy Citroën C5 V6 😄
PS: Buřtík mne "zanalyzoval" DOKONALE - takové splynutí duší jako je mezi mnou a jeho černou kreditkou abyste pohledal.. 😉
PS: Mně se moc Moc MOC líbí - ale NEzcela plní kritérium "nenápadný provozně NEnáročný vůz co se v česku NEkrade" 😉